|
|
#1561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinuuusia
Śliczności to Twoje maleństwo gratki za wizytę.
|
#1563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz mówił ze w tym wieku jest mu tak najwygodniej
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Dziękuję siedział na łożysku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Dziękuję dziewczyny! leniuszek z mojego maleństwa leżało sobie spokojnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby przepowiednia, która się spełnia! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Patrzyłam za Tobą, ale Każda Dziewczyna wydawała mi się za niska ![]() Trzeba było podejść!
|
|
#1566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hehehe to może rzeczywiście znak i będzie córa
Cytat:
I jaki już duży! Szkoda, że się nie ujawnił! Kurczę, wszystkie się zasłaniają, tracę nadzieję że poznam płeć na wizycie A tak bym chciała już wiedzieć! Cytat:
Wydawało mi się że to normalna sprawa w ciąży i nie martwiłam się, zresztą przecież mam badanie na każdej wizycie i nic lekarz nie mówił, sprawdzam mocz co miesiąc, ale ostatnio jakoś zaczęłam się tym niepokoić... Lepiej zapytać
|
||
|
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam upławy raz gęste a raz wodniste i dużo ich. To chyba normalne
|
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno ważne ze u niego wszystko w porządku ![]() Co do śluzu to ja mam taki biały i gęsty, podobno to normalne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-01-25 o 22:52 |
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi gin pow, że to naturalna wydzielina z szyjki macicy, która blokuje plemniki. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Użyłam dziś 1 raz antybiotyku na plecy. Mam nadzieję, że ta wysypka zejdzie.
|
|
#1570 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle wygrałaś coś hehe? ale długo dobrze ,że nie zostałam o 20.:50 już w domu byłam i to na drugim końcu Wro .Trochę byłam zawiedziona ,że tak mało wystawców ale ta pierwsza pomoc przydatna wiedza .Może te kolejne warsztaty większe i więcej firm...
|
|
|
|
#1571 |
|
Raczkowanie
|
Ale naprodukowałyście
![]() Ja jestem 1 abo 1,5 kg na plusie, a dzisiaj 14t6d, ale brzuch mi już trochę urósł. Chociaż też jak porównuję ze zdjęciami niektórych brzuchów w internecie to stwierdzam, że jest mały jeszcze ![]() Fajnie, że podsyłacie linki o tych warsztatach. Zapisałam się na Bezpiecznego Malucha i wysłałam własnie zgłoszenie na ten Mama Wie, w Lublinie są chyba jako pierwsze na samym początku marca
|
|
|
|
#1572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fachowa pomoc, praca z laktatorem, a potem jeszcze przez jakiś czas ważenie codziennie niemowlaka, zapisywanie ile mniej więcej było siku i kup - żeby sprawdzić czy odpowiednio przybiera na wadze itd Szybko poszło i córa była już karmiona tylko i wyłącznie piersią.Inna sprawa, że za czasów naszych rodziców była moda na karmienie mm + krążyło wiele fałszywych informacji typu że niemowlak płacze to pewnie mama ma za mało tłuste (!) mleko i lepiej dawać butlę, albo że po 1 roku życia mleko matki nie ma już wartości odżywczych itd. Wszystkie tego typu rewelacje dawno zostały obalone badaniami naukowymi (polecam poczytać np. na blogu Mataja), ale niestety w pokoleniu rodziców/cioć funkcjonują i często sieją ferment w głowach młodych mam Sama na podstawie legend rodzinnych wkręciłam sobie jak córka miała pół roku, że się nie najada moim mlekiem - okazało się to bzdurą, ale musiałam pogadać z położną żeby mi to uświadomiła. Dobrze mieć taką osobę, która zna się na karmieniu i w razie czego pomoże, wytłumaczy co i jak.---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Pewnie że tak Nie ma wyjścia, trzeba uzbroić się w cierpliwość, prędzej czy później maluchy pokażą co mają między nogami A w lidlu mają być śpiworki do fotelika, fajna sprawa, zastanawiam się czy nie kupić, bo kolory w miarę uniwersalne (najbardziej chyba ten z hipciem jest unisex ) i bardzo tania pościel dziecięca Cytat:
|
||
|
|
|
#1573 |
|
Rozeznanie
|
Tak mnie zainpirowalyscie tymi warsztatami ze sie zapisalam. Akurat u mnie sa 6 lutego.
Pytam dla podpuchy tz czy pojdzie ze mna, mowi ze pojdzie, ja na to ze nie ma wyjscia bo juz nas zapisalam 😅 A jutro chce sie wybrac do lekarza, chcialabym juz znac plec. To juz 16t I jeszcze tez jutro jedziemy kupic/zamowic wozek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez myszowata1313 Czas edycji: 2017-01-25 o 23:44 |
|
|
|
#1574 |
|
Raczkowanie
|
Myszowata jaki model wybraliscie?
Fajnie że u was są takie szkolenia/warsztaty. U mnie niestety nie ma w pobliżu. Ja czekam na szkołę rodzenia. W połowie lutego ma startować 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1575 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja koleżanka dowiedziała się o ciąży w 20 tygodniu. Niby przez cały czas miała miesiączkę i dlatego się wcześniej nie zorientowała ![]() Cytat:
Cytat:
U mnie ostatnio też nic nie było widać jeśli chodzi o płeć. Nastawiam się,że na badaniach połówkowych potwierdzi się lub nie,że będzie synek. Cytat:
Jaki wózek wybraliście? My jedziemy w weekend do Wrocławia pooglądać. W Opolu nie ma tego na którym mi zależy.
|
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
ale dzis u mnie pięknie słonecznie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1577 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. U mnie szaro... wstałam z ponurym nastrojem i.nawrzeszczałam na męża 😬 dobrze że on.umie to w,zart obrócić i.nic sobie z tego.nie.zrobił tylko mnie cmokał
ahh te babskie/ ciążowe hormony...U mnie chorób ciag dalszy... syn ma zapalenie ucha.. Kiedy to sie skończy??? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1579 |
|
MerDer 4ever
|
Dzień dobry
Mnie tez cieżko uwierzyć w takie historie Wyleguje sie jeszcze w łożku Tz śpi dalej, kombinuje czy go budzić czy nie bo głodna jestem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1580 |
|
*sportaddict*
|
oj tak, pogoda jest piękna
|
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystawców mało myślałam że będą ci którzy są wymienieni jako partnerzy. A czy u was też pokazywali butelkę która mozna dac mezowi do karmienia i ona jest na zasadzie jak pierś kobiety dziecko musi ssać żeby coś poleciało dlatego się nierozleniwia i mama jak musi wyjsc to ktoś może z maluszkiem zostać. Bo zastanawiam się nad nią może później się zdecydujemy. Ja jestem nastawiona na karmienie piersią i mam nadzieję że nic moich planów nie popsuje. U nas też mówili że najlepiej jest odciagać pokarm jednocześnie z dwóch piersi. Śmiałam się bo jak masz jedno dziecko to dwóch cycusiów na raz nie dasz a mąż do mnie. To ci pomogę 😜 |
|
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie zależało mi jedynie na adapterze.Tez jestem zawiedziona. W innych miastach tyle rzeczy, a u nas próbki palmersa, które są w aptece i smoczek. Pierwsza pomoc z lalkami była super trochę mnie to przeraża, ale warto to wiedzieć. Nie mogłam w ogóle tam trafić. Schowana ta szkoła. Dla Ciebie to kawał drogi. Dla mnie też Cieszę się, że dziś nigdzie nie jadę i leżę w łóżku ![]() A jutro wizyta! W ogóle gdzie siedziałaś? W co byłaś ubrana? ![]() Myślałam, że bez problemu Cie znajdę. Jednak nie
Edytowane przez morelle_ Czas edycji: 2017-01-26 o 09:52 |
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj idę na wizytę na 15:30 i jestem ciekawa jak tam maluszek.
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja o upławy pytałam gina, bo mam skłonność do infekcji (zresztą na początku ciąży leczyłam grzybicę) - uważa, że fizjologiczna jest bardziej/mniej gęsta, biała i przezroczysta, a nawet lekko żółtawa (nie całkiem żółta czy zielona) wydzielina. Dopóki nie ma nieprzyjemnego zapachu, nic nie piecze, nie swędzi - kazał się nie stresować. Faktycznie, ostatnio robił mi pH i jest ok, teraz robię sama
![]() U nas choróbsko, już się z mężem pokłóciłam, bo on oczywiście podchodzi do choroby lekko. Na szczęście wziął antybiotyk, ja sobie jedynie Prenalen na gardło kupiłam. Kazałam mu w domu siedzieć przez trzy dni minimum, bo w nocy nie śpi, taki ma katar i kaszel - i chyba jak mi zadzwoni ktoś, ze mąż musi iść do babci/taty, bo coś tam, to rozszarpię. Oczywiście zaraził się od wiecznie chorych dzieci brata. |
|
|
|
#1585 |
|
MerDer 4ever
|
Wybiera sie ktoś do Katowic na te warsztaty jutro?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
:Kciuki:
Cytat:
ja akurat też miałam biocenozę i cytologię.Wczoraj użyłam 1 raz tego antybiotyku na plecy i jest poprawa
|
|
#1587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w środkowym rzędzie na samej górze w czarne spodnie i taki długi grafitowy asymetryczny sweter może dlatego ,że mam teraz włosy krótsze i ciemne ja też Cię zobaczyłam dopiero na przerwie pierwszej ale mówię nie będę pod kibelkiem koczować a już później na przerwie Cię nie widziałam. |
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siedziałam w środkowym, 4 rząd - czyli na dole
|
|
#1589 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Taki ale inne kola bo na zdjeciu sa piankowe. Eco sportive x7 (chyba tak sie pisze) akurat blisko nas jest producent. Firma moze nie jakas znana ale tak sie nam spodobalo ze trzeba jechac. A z drugiej strony musze korzystac poki tz jest w domu i ma wolne od pracy bo pozniej jak sie zrobi cieplej to bede go tyle widziec co nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie wózków i fotelików. Pan wczoraj mówił, że dziecko do roku czasu może jeździć autem i siedzieć w foteliku max. 2h dziennie. Jak nie trzeba to, żeby nie wozić. Nie chodzić na spacery i do galerii z fotelikiem zamiast gondoli.
Ratownik medyczny.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

Śliczności to Twoje maleństwo

ciekawe czy mu tak wygodnie 
ciekawe czy się sprawdzi
I jaki już duży! Szkoda, że się nie ujawnił! Kurczę, wszystkie się zasłaniają, tracę nadzieję że poznam płeć na wizycie
A tak bym chciała już wiedzieć!
ale nie mam od początku ciąży tylko od pewnego czasu
Wydawało mi się że to normalna sprawa w ciąży i nie martwiłam się, zresztą przecież mam badanie na każdej wizycie i nic lekarz nie mówił, sprawdzam mocz co miesiąc, ale ostatnio jakoś zaczęłam się tym niepokoić... Lepiej zapytać 

itd. Wszystkie tego typu rewelacje dawno zostały obalone badaniami naukowymi (polecam poczytać np. na blogu Mataja), ale niestety w pokoleniu rodziców/cioć funkcjonują i często sieją ferment w głowach młodych mam
01 sierpnia 2015 
Tz śpi dalej, kombinuje czy go budzić czy nie bo głodna jestem