|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
Cytat:
gratulacje nie ma jak swoje wlasne gniazdko |
|
|
|
|
#1592 |
|
Rozeznanie
|
dzieki wielkie
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po świętach
Oj naskrobałyście tu postów, że ho ho Nadążyć nie można![]() Piszecie o budowie domu, kupnie mieszkania, każdy mi przyzna rację, że młodemu człowiekowi w dzisiejszych czasach strasznie trudno mieć coś swojego, są właściwie dwie opcje, albo zaciągnąć kredyt na 30 czy więcej lat, albo czekać na spadek ![]() U nas sprawa mieszkania wygląda tak, że po ślubie zamieszkamy z moimi rodzicami, postaramy się coś odłożyć, może później coś wynajmiemy, a potem albo kupimy mieszkanie, albo postaramy wybudować coś małego- rodzice mają działkę, jest więc gdzie budować, ale mam 2 braci, więc nie wiadomo kto otrzyma tą działkę. Rodzice Tż mają w planach zapisać mu ich domek ale jak to będzie też trudno powiedzieć. Cieszymy się, że będziemy mieć gdzie mieszkać, na początku nie potrzeba nam wielkich mieszkań, domów, super samochodów itd. Chcemy być razem i wspólnie pracować na nasze przyszłe gniazdko, wiemy że będzie ciężko, ale nie zrażamy się, w końcu nic w życiu nie jest łatwe. ivoclar gratuluje budowy domku zazdroszczę
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam już która z Was pisała tutaj o stronce www.galeriazdunskawola.pl
Boskie suknie!
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
oj żabcia z tym domem to trosze będzie tzeba poczekać TZ siostra być może pozwoli nam u sibie mieszkać oczywiście będziemy jej płącić za to bo to oczywiste
dolar bardzo spadł wiem, że lepiej jechać do np angli wg niektórych, ale mnie sie nie podoba ja wolę jechac tam, nie wiem dlaczego po prostu
|
#1597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
ja to wogoe jestem zakochan w sukniach Agnes
na szczęście u mnie jest ich salon jak idę do TZ to akurat koło tego salonu i kiedyś nawet byłąm zobaczyć ceny i szczerze nie są aż tak straszne jak myślałamdziewczyny a na jakie kolory się decydujecie? biały ecru? bo ja sobie tylko i wyłącznie śnieżną biel wyobrażam
|
#1599 |
|
Raczkowanie
|
a ja właśnie nie wiem czemu tylko w ecru siebie widzę! w zasadzie to jeszcze żadnej sukni nie mierzyłam,więc może zmienię zdanie jak się w bieli zobaczę.a wiecie mój TŻ bardzo chce się ze mną wybrać na mierzenie i kupowanie sukni-niezbyt to tradycyjne,a podobno nawet pecha przynosi
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez niesadze...
Cytat:
ile bym dala zeby zaczac kopc fundamenty pod domek..
|
|
|
#1601 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaz.. ja sie nieznam ale przesadna tak dokonca niejestem chociaz czasem kusi aby dotrzymac tradycji... wiec nieweimc zy bym sie z tz wybrala.. napewno pokaze mu sukienke chociaz na necie ale sama siebie chyba dopiero w dniu slubu![]() przepraszam za post za postem ale niedalo sie edytowac... cos popsulam..
|
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
no cóz powiedzmy sobie szczerze że gdyby nie pomoc moich rodzicców i rodziców TZ jeszcze długo nie wkopalibyśmy tej pierwszej łopaty pod fundamenty;jeśli chodzi o wyposarzenie domu to tutaj juz całkowicie my sami wszystko kupujemy i wyposarzamy(odkładamy każdy grosz i jakos to będzie
)
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w zasadzie nie wiem w jakim kolorze wybiorę suknię. Myślę, że bardziej mi będzie pasowało w ecru, bo jestem blondynką o jasnej cerze. Tak naprawdę okaże się wszystko, jak zacznę przymierzać
|
|
|
|
#1604 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja jestem przeciwieństwem, bo jestem brunetką i mam ciemną karnację, dlatego będę miała białą suknię, o jakiej zawsze marzyłam. Widzę, że tu dyskusja o domach i kredytach. Większość z Was po ślubie będzie mieszkać w domku z rodzicami, albo buduje swój własny dom. Można tylko pozazdrościć. Nasi rodzice mają mieszkania, więc wprowadzenie się do nich byłoby katastrofą. Chcemy mieć coś swojego, teraz poważnie myślimy o wybudowaniu domu, tylko trudno mi sobie to wyobrazić. Wizja wzięcia kredytu na 40 lat jest dla mnie przerażająca. Wspomniałyście coś o historii kredytowej, co to takiego? U nas z kredytem będzie ciężko, bo nie wiem jaki bank by nam dał kredyt, skoro nie pracujemy, a nawet jeśli TŻ teraz zacznie pracę, bo by nam go nei dali
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panny Młode 2009
Widzę że jest was tu bardzoooo dużo najpierw czytam pierwsza czesc patrze a tu juz druga ja mam slub 29.09.2009 i juz mam salę, zespół i kamerzystę. Szukamy fotografa, ale to chyba jeszcze mamy czas co myslicie o tym? jak u was przygotowania? Widzę, że temat domków i mieszkań się rozpoczął. My planujemy na początek mieszkać u mnie w domu z moją rodzinka a w trakcie będziemy być może domek no i tez kredyt,bo tbez tego w dzisiejszych czasach ani rusz. a co do sukien slubnych ja jestem brunetką i od zawsze byłam zdecydowana na białą suknię, ale uważam że blondynka wygląda ładnie zarówno w białej jak i ecru. To trzeba przymierzyć, bo tak to za bardzo nie można powiedzieć. pozdrawiam was, jutro zajrzę |
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witamy nowe panny mlode |
|
|
|
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
[quote=baja_86;7012251]Witam po świętach
Oj naskrobałyście tu postów, że ho ho Nadążyć nie można![]() Piszecie o budowie domu, kupnie mieszkania, każdy mi przyzna rację, że młodemu człowiekowi w dzisiejszych czasach strasznie trudno mieć coś swojego, są właściwie dwie opcje, albo zaciągnąć kredyt na 30 czy więcej lat, albo czekać na spadek ![]() U nas sprawa mieszkania wygląda tak, że po ślubie zamieszkamy z moimi rodzicami, postaramy się coś odłożyć, może później coś wynajmiemy, a potem albo kupimy mieszkanie, albo postaramy wybudować coś małego- rodzice mają działkę, jest więc gdzie budować, ale mam 2 braci, więc nie wiadomo kto otrzyma tą działkę. Rodzice Tż mają w planach zapisać mu ich domek ale jak to będzie też trudno powiedzieć. Cieszymy się, że będziemy mieć gdzie mieszkać, na początku nie potrzeba nam wielkich mieszkań, domów, super samochodów itd. Chcemy być razem i wspólnie pracować na nasze przyszłe gniazdko, wiemy że będzie ciężko, ale nie zrażamy się, w końcu nic w życiu nie jest łatwe. Z kwestią mieszkania jest tak samo u mnie, jasne że każdy odrazu chciałby iść na swoje ale te wspólne dochodzenie i osiąganie razem wszystkiego jest najprzyjemniejsze. Dlatego z niecierpliwością czekam na ten moment Na szczęście przyszli teście mają duży dom i jest również możliwość dobudowy góry, choć szczerze nie jestem przychylna temu pomysłowi, no ale czas pokaże ![]() A ja wybiorę suknię śnieżnobiałą, gdyby nie moja konserwatywna rodzina to zastanowiłabym się nad ecru bo bardzo podobają mi się suknie w tym kolorku
|
#1609 |
|
Zadomowienie
|
ja mam ciemne włosy i taką cere pośrednią bym powiedziała,a suknię będę miala w kolorze ecru,bo jakoś jak mierzyłam to raczej bardziej do twarzy było mi włąsnie w tym kolorze.Tylko w jednej bialej się sobie podobałam i innym,a w reszcie wygladałam tak jakoś bezpłciowo
Oczywiście moja skora będzie w dniu ślubu troche przypieczona,wiec patrząc na kolor skóry brałam pod uwag nie ten który mamam teraz tylko ten,który bedę miec,czyli o jakiś ton moze dwa ciemniejszy,bo znowu nie chce wygladać jak przypalony skwarek
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jestem szatynką w sumie
ale jakoś nie wyobrażam sobie sukni ecru dla mnie troszkę wyglądają jak stare po kims, ale nie wykluczone, że jak przyjdzie mierzenie i jakaś ecru mnie urzeknie to trudno musi byćgdzie polacy ie pojadą tam od razu spadek walutowy euro już po 3,5 a dolar 2,25
|
#1611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do tego bladziuchna.. wiec w bialej bymwygladala trupiowo dlatego decyduje sie na ecru.. zreszta bardzo podoba mi sie ten kolor... masz racje wizja kredytu na 40 lat przytlacza ale co zrobic.. moi rodzice dostali mieszkanie z zakladu pracy 64 m 3 pokoje ogrone..... bylo im latwiej teraz nikt takich niedaje... ale niechcemy mieszkac z rodzicami ani moimi ani tz, zreszta u tz zbytnio nie ma miejsca wiec musimy miec cos swojego.. jak juz wczesniej pisalam wynajmowanie to dla nie wyrzucanie pieniedzy w bloto.. wec niz innego niepozostaje jak brac kredyt ialbo kupiowac mieszkanie albo budowac domek.. Cytat:
tak tak pieknie witamy obie panny mlode
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super! Dla mnie mieszkanie/ dom to absolutna podstawa. Dlatego chcemy to załatwić zanim się pobierzemy. |
|
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie raptem kilka dni i ledwo udało mi się przekopać przez te naskrobane posty. Piszecie z zawrotną prędkością.
Co do mieszkania - my na początku raczej coś wynajmiemy. Ja po ślubie będę na piątym roku. Coś tam zarobię, ale nie na tyle by nam dali kredyt. A potem? Albo wyjedziemy gdzieś za granicę, żeby chociaż część odłożyć, albo nie wiem. Z mojej pensji nauczycielskiej ( o ile dostanę pracę w zawodzie) nie wyżyjemy. Jak o tym myślę to wpadam w czarną rozpacz. Miłego dnia |
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego też rozstałam się bez żalu z tą profesją. Po jakim kierunku jesteś? |
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez niesadze ze z mojej pensji nauczycielskiej damy rade przezyc.. nie mowiac o dostaniu kredyty.. ale moj Tz ma swoj interes cos na ksztalt firmy i mu niezle prosperuje.. pytalismy sie w bankach i jak tylko przez rok bedzie wykazywal dochod to powinnismy dostac kredycik... p.s. jak moge cos doradzic to skladaj papiery do szkol czy przedszkoli w okolicach marca kwietnia poprzedzajacego twoje zakonczenie studiow.. dyrekcja bedzie wowczas po naborze nowych dzieciakow i bedzie wiedziala ile nauczycieli potrzebuje, ilu ma itd.. a najlepiej jakbys sie zakrecila w szkole w ktorej mialas praktyki.. ja tak zrobilam plus zlozylam dokumenty wlasnie w marcu i widzieli ze beda kogos potrzebowac a znali mnie z praktyk, dyrektorka mnie wizytowala na zajeciach.. wiec prace dostalam - zaczynam od wakacji zaraz jak sie obronie.. (z tym ze ja w bede pracowac w przedszkolu... koncze teraz wczesnoszkolna i wych. przedszkolne.. wiec maluchy byly moim marzeniem). Trzymam kciuki zeby tobie tez sie udalo
|
|
|
#1616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia w pracy z maluszkami |
||
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kwestię mieszkania po ślubie, to my najprawdopodobniej będziemy mieszkać z moimi rodzicami. Mamy dosyć spory dom, a wiadomo, że nikt nie żyje wiecznie, dlatego też bez sensu by było gdyby dom za jakiś czas miał stać pusty.
Dużo też zależy od tego, gdzie zamieszka mój brat po swoim ślubie. Na razie jest w Irlandii, ale prawdopodobnie jeszcze w tym roku wróci. W planach mamy rozbudowę domu. Łatwiej będzie spłacać kredyt jeśli w 4 lub 6 osób będziemy się na to składać, niż brać kredyt na dwie osoby i męczyć się z tym 40 lat... Kiedyś marzyliśmy o własnym domku, później mieliśmy zamiar kupować mieszkanie. Pierwszy pomysł odpadł, z powodu kosztów, drugi dlatego, że trudno by mi było przyzwyczaić się do mieszkania w mieście i to jeszcze w bloku, w bądź co bądź bardzo ograniczonej przestrzeni. Przez całe życie mieszkam w małym mieście, mam spory dom z dużym ogrodem i trudno by mi było przestawić się na mieszkanie w kilku pokojach, gdzie moim jedynym "ogrodem" byłby pewnie jakiś skwerek koło bloku. Może niektórym wyda się to humorzaste z mojej strony, ale sądzę, że jeśli któraś z Was mieszka teraz w domu z ogrodem, to wie o czym mówię. |
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bede pracowac wlasnie w prywatnym.. kasy toszke wiecej ale i duzoo wiecej pracy ale jak sie chce miec rodzinke to trzeba
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dużo nauczycielek u nas
![]() Ja jestem na III roku filologii angielskiej z hispanistyką, także miejsce w jakiejś szkole by się dla mnie znalazło pewnie. Nawet jakiś czas temu jak rozmawiałam z moją byłą wychowawczynią z liceum, to mówiła, że jakbym chciała to od września mogę mieć tam pracę, bo potrzebują nauczycieli hiszpańskiego. Tyle, że ja nie chcę ![]() Mam już inną pracę, w szkole na pewno bym więcej nie zarobiła,a dla mnie każdy grosz jest teraz bardzo ważny, bo nie dość, że składamy na wesele, to jeszcze za studia płacę sobie sama. Z drugiej strony coraz częściej myślę o tym, żeby od września zakręcić się w jakiejś szkole językowej choćby na kilka godzin w tygodniu. Myślicie, że to możliwe? Mieć jedną pracę w stałych godzinach (8-16) i np. dwa razy w tygodniu chodzić do szkoły językowej popołudniami na te kilka godzin? |
|
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem po anglisyce, wybrałam pracę w firmie. Moja mama jest n-lem, a tato rzucił ten zawód. na poczatku każdy jest przepełniony ideami, pote zostaje codzienna walka z pyskatymi bachorami.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

Oj naskrobałyście tu postów, że ho ho

Oczywiście moja skora będzie w dniu ślubu troche przypieczona,wiec patrząc na kolor skóry brałam pod uwag nie ten który mamam teraz tylko ten,który bedę miec,czyli o jakiś ton moze dwa ciemniejszy,bo znowu nie chce wygladać jak przypalony skwarek