Panny Młode 2009 cz.II - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-25, 18:43   #1591
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Cytat:
Napisane przez ivoclar Pokaż wiadomość
no a my na wiosne(hehe narazie to snieg) zaczynamy kopać fundamenty pod nasz domek (działke dostałam od rodziców 175arow)pozowlenia juz mamy ostatnie przyszło tydzień temu ,projekt juz dostalismy od architekta jeszcze tylko ostatnie poprawki (bo planuje miec wkazdym pokoju garderobę ,nie chce duuzych szaf)i bedzie gotowe.juz sie nie moge doczekac kiedy bedziemy urządzali nasze gniazdko

gratulacje nie ma jak swoje wlasne gniazdko
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 19:35   #1592
ivoclar
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
gratulacje nie ma jak swoje wlasne gniazdko

dzieki wielkie ale narazie jeszcze musimy poczekać az ten domek stanie na"własne nogi"
Stary 2008-03-25, 20:05   #1593
baja_86
Zakorzenienie

Witam po świętach Oj naskrobałyście tu postów, że ho ho Nadążyć nie można
Piszecie o budowie domu, kupnie mieszkania, każdy mi przyzna rację, że młodemu człowiekowi w dzisiejszych czasach strasznie trudno mieć coś swojego, są właściwie dwie opcje, albo zaciągnąć kredyt na 30 czy więcej lat, albo czekać na spadek
U nas sprawa mieszkania wygląda tak, że po ślubie zamieszkamy z moimi rodzicami, postaramy się coś odłożyć, może później coś wynajmiemy, a potem albo kupimy mieszkanie, albo postaramy wybudować coś małego- rodzice mają działkę, jest więc gdzie budować, ale mam 2 braci, więc nie wiadomo kto otrzyma tą działkę.
Rodzice Tż mają w planach zapisać mu ich domek ale jak to będzie też trudno powiedzieć.
Cieszymy się, że będziemy mieć gdzie mieszkać, na początku nie potrzeba nam wielkich mieszkań, domów, super samochodów itd. Chcemy być razem i wspólnie pracować na nasze przyszłe gniazdko, wiemy że będzie ciężko, ale nie zrażamy się, w końcu nic w życiu nie jest łatwe.

ivoclar gratuluje budowy domku zazdroszczę
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 20:06   #1594
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
no a my na wiosne(hehe narazie to snieg) zaczynamy kopać fundamenty pod nasz domek (działke dostałam od rodziców 175arow)pozowlenia juz mamy ostatnie przyszło tydzień temu ,projekt juz dostalismy od architekta jeszcze tylko ostatnie poprawki (bo planuje miec wkazdym pokoju garderobę ,nie chce duuzych szaf)i bedzie gotowe.juz sie nie moge doczekac kiedy bedziemy urządzali nasze gniazdko
O to chyba jakiś spory ten twój projekt skoro w kazdym pokoju garderoba,ale powiem szczerze,ze ja też jestem zwolenniczką garderoby iw swoim domu też taką przewiduje
Stary 2008-03-25, 20:20   #1595
Rybulka
Zakorzenienie

Nie pamiętam już która z Was pisała tutaj o stronce www.galeriazdunskawola.pl
Boskie suknie!
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 20:25   #1596
kaska87
Zakorzenienie

oj żabcia z tym domem to trosze będzie tzeba poczekać TZ siostra być może pozwoli nam u sibie mieszkać oczywiście będziemy jej płącić za to bo to oczywiste

dolar bardzo spadł
wiem, że lepiej jechać do np angli wg niektórych, ale mnie sie nie podoba ja wolę jechac tam, nie wiem dlaczego po prostu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 20:33   #1597
kalinka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Nie pamiętam już która z Was pisała tutaj o stronce www.galeriazdunskawola.pl
Boskie suknie!
Rzeczywiście są wspaniałe.Mnie najbardziej się podobają suknie z tej strony-chyba to firma "gala",nie wiecie ile kosztują te suknie?Prawie na żadnej ze stron z sukniami nie ma cen....chyba żeby nie straszyć ludzi
kalinka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 20:50   #1598
kaska87
Zakorzenienie

ja to wogoe jestem zakochan w sukniach Agnes na szczęście u mnie jest ich salon jak idę do TZ to akurat koło tego salonu i kiedyś nawet byłąm zobaczyć ceny i szczerze nie są aż tak straszne jak myślałam

dziewczyny a na jakie kolory się decydujecie? biały ecru? bo ja sobie tylko i wyłącznie śnieżną biel wyobrażam

Stary 2008-03-25, 20:57   #1599
kalinka77
Raczkowanie

a ja właśnie nie wiem czemu tylko w ecru siebie widzę! w zasadzie to jeszcze żadnej sukni nie mierzyłam,więc może zmienię zdanie jak się w bieli zobaczę.a wiecie mój TŻ bardzo chce się ze mną wybrać na mierzenie i kupowanie sukni-niezbyt to tradycyjne,a podobno nawet pecha przynosi
kalinka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 21:34   #1600
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
pierwsze słysze
ale nie sądze aby to była prawda
ja tez niesadze...

Cytat:
pozazdroscic ile bym dala zeby zaczac kopc fundamenty pod domek..
Stary 2008-03-25, 21:38   #1601
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja to wogoe jestem zakochan w sukniach Agnes na szczęście u mnie jest ich salon jak idę do TZ to akurat koło tego salonu i kiedyś nawet byłąm zobaczyć ceny i szczerze nie są aż tak straszne jak myślałam

dziewczyny a na jakie kolory się decydujecie? biały ecru? bo ja sobie tylko i wyłącznie śnieżną biel wyobrażam
a ja tylko ecru... i zadna inna

Cytat:
Napisane przez kalinka77 Pokaż wiadomość
a ja właśnie nie wiem czemu tylko w ecru siebie widzę! w zasadzie to jeszcze żadnej sukni nie mierzyłam,więc może zmienię zdanie jak się w bieli zobaczę.a wiecie mój TŻ bardzo chce się ze mną wybrać na mierzenie i kupowanie sukni-niezbyt to tradycyjne,a podobno nawet pecha przynosi
a tam pecha... chociaz.. ja sie nieznam ale przesadna tak dokonca niejestem chociaz czasem kusi aby dotrzymac tradycji... wiec nieweimc zy bym sie z tz wybrala.. napewno pokaze mu sukienke chociaz na necie ale sama siebie chyba dopiero w dniu slubu

przepraszam za post za postem ale niedalo sie edytowac... cos popsulam..
Stary 2008-03-25, 21:41   #1602
ivoclar
Rozeznanie

no cóz powiedzmy sobie szczerze że gdyby nie pomoc moich rodzicców i rodziców TZ jeszcze długo nie wkopalibyśmy tej pierwszej łopaty pod fundamenty;jeśli chodzi o wyposarzenie domu to tutaj juz całkowicie my sami wszystko kupujemy i wyposarzamy(odkładamy każdy grosz i jakos to będzie)
Stary 2008-03-25, 22:03   #1603
Rybulka
Zakorzenienie

Ja w zasadzie nie wiem w jakim kolorze wybiorę suknię. Myślę, że bardziej mi będzie pasowało w ecru, bo jestem blondynką o jasnej cerze. Tak naprawdę okaże się wszystko, jak zacznę przymierzać.
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 22:36   #1604
201708220937
Konto usunięte

Treść usunięta
201708220937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 22:37   #1605
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Ja w zasadzie nie wiem w jakim kolorze wybiorę suknię. Myślę, że bardziej mi będzie pasowało w ecru, bo jestem blondynką o jasnej cerze. Tak naprawdę okaże się wszystko, jak zacznę przymierzać.
Jeśli masz jasną karnację i włosy, to zdecydowanie najlepiej będzie Ci w ecru jak mówisz, bo w białej możesz się "zgubić"

Ja jestem przeciwieństwem, bo jestem brunetką i mam ciemną karnację, dlatego będę miała białą suknię, o jakiej zawsze marzyłam.

Widzę, że tu dyskusja o domach i kredytach. Większość z Was po ślubie będzie mieszkać w domku z rodzicami, albo buduje swój własny dom. Można tylko pozazdrościć. Nasi rodzice mają mieszkania, więc wprowadzenie się do nich byłoby katastrofą. Chcemy mieć coś swojego, teraz poważnie myślimy o wybudowaniu domu, tylko trudno mi sobie to wyobrazić. Wizja wzięcia kredytu na 40 lat jest dla mnie przerażająca. Wspomniałyście coś o historii kredytowej, co to takiego? U nas z kredytem będzie ciężko, bo nie wiem jaki bank by nam dał kredyt, skoro nie pracujemy, a nawet jeśli TŻ teraz zacznie pracę, bo by nam go nei dali
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 23:22   #1606
MagdaZb
Raczkowanie

GG do MagdaZb

Witam wszystkie Panny Młode 2009 Widzę że jest was tu bardzoooo dużo i oczywiście dołączam do was najpierw czytam pierwsza czesc patrze a tu juz druga ja mam slub 29.09.2009 i juz mam salę, zespół i kamerzystę. Szukamy fotografa, ale to chyba jeszcze mamy czasco myslicie o tym? jak u was przygotowania?

Widzę, że temat domków i mieszkań się rozpoczął. My planujemy na początek mieszkać u mnie w domu z moją rodzinka a w trakcie będziemy być może domek no i tez kredyt,bo tbez tego w dzisiejszych czasach ani rusz.
a co do sukien slubnych ja jestem brunetką i od zawsze byłam zdecydowana na białą suknię, ale uważam że blondynka wygląda ładnie zarówno w białej jak i ecru. To trzeba przymierzyć, bo tak to za bardzo nie można powiedzieć. pozdrawiam was, jutro zajrzę
MagdaZb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-25, 23:49   #1607
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagdaZb Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panny Młode 2009 Widzę że jest was tu bardzoooo dużo i oczywiście dołączam do was najpierw czytam pierwsza czesc patrze a tu juz druga ja mam slub 29.09.2009 i juz mam salę, zespół i kamerzystę. Szukamy fotografa, ale to chyba jeszcze mamy czasco myslicie o tym? jak u was przygotowania?

Widzę, że temat domków i mieszkań się rozpoczął. My planujemy na początek mieszkać u mnie w domu z moją rodzinka a w trakcie będziemy być może domek no i tez kredyt,bo tbez tego w dzisiejszych czasach ani rusz.
a co do sukien slubnych ja jestem brunetką i od zawsze byłam zdecydowana na białą suknię, ale uważam że blondynka wygląda ładnie zarówno w białej jak i ecru. To trzeba przymierzyć, bo tak to za bardzo nie można powiedzieć. pozdrawiam was, jutro zajrzę
Cytat:
Napisane przez 201708220937 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

witamy nowe panny mlode
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 08:39   #1608
Agnesss1s2
Raczkowanie

GG do Agnesss1s2

[quote=baja_86;7012251]Witam po świętach Oj naskrobałyście tu postów, że ho ho Nadążyć nie można
Piszecie o budowie domu, kupnie mieszkania, każdy mi przyzna rację, że młodemu człowiekowi w dzisiejszych czasach strasznie trudno mieć coś swojego, są właściwie dwie opcje, albo zaciągnąć kredyt na 30 czy więcej lat, albo czekać na spadek
U nas sprawa mieszkania wygląda tak, że po ślubie zamieszkamy z moimi rodzicami, postaramy się coś odłożyć, może później coś wynajmiemy, a potem albo kupimy mieszkanie, albo postaramy wybudować coś małego- rodzice mają działkę, jest więc gdzie budować, ale mam 2 braci, więc nie wiadomo kto otrzyma tą działkę.
Rodzice Tż mają w planach zapisać mu ich domek ale jak to będzie też trudno powiedzieć.
Cieszymy się, że będziemy mieć gdzie mieszkać, na początku nie potrzeba nam wielkich mieszkań, domów, super samochodów itd. Chcemy być razem i wspólnie pracować na nasze przyszłe gniazdko, wiemy że będzie ciężko, ale nie zrażamy się, w końcu nic w życiu nie jest łatwe.

Z kwestią mieszkania jest tak samo u mnie, jasne że każdy odrazu chciałby iść na swoje ale te wspólne dochodzenie i osiąganie razem wszystkiego jest najprzyjemniejsze. Dlatego z niecierpliwością czekam na ten moment Na szczęście przyszli teście mają duży dom i jest również możliwość dobudowy góry, choć szczerze nie jestem przychylna temu pomysłowi, no ale czas pokaże
A ja wybiorę suknię śnieżnobiałą, gdyby nie moja konserwatywna rodzina to zastanowiłabym się nad ecru bo bardzo podobają mi się suknie w tym kolorku
Agnesss1s2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 08:54   #1609
katia0117
Zadomowienie

ja mam ciemne włosy i taką cere pośrednią bym powiedziała,a suknię będę miala w kolorze ecru,bo jakoś jak mierzyłam to raczej bardziej do twarzy było mi włąsnie w tym kolorze.Tylko w jednej bialej się sobie podobałam i innym,a w reszcie wygladałam tak jakoś bezpłciowo Oczywiście moja skora będzie w dniu ślubu troche przypieczona,wiec patrząc na kolor skóry brałam pod uwag nie ten który mamam teraz tylko ten,który bedę miec,czyli o jakiś ton moze dwa ciemniejszy,bo znowu nie chce wygladać jak przypalony skwarek
Stary 2008-03-26, 08:59   #1610
kaska87
Zakorzenienie

a ja jestem szatynką w sumie ale jakoś nie wyobrażam sobie sukni ecru dla mnie troszkę wyglądają jak stare po kims, ale nie wykluczone, że jak przyjdzie mierzenie i jakaś ecru mnie urzeknie to trudno musi być
gdzie polacy ie pojadą tam od razu spadek walutowy euro już po 3,5 a dolar 2,25

Stary 2008-03-26, 09:27   #1611
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Jeśli masz jasną karnację i włosy, to zdecydowanie najlepiej będzie Ci w ecru jak mówisz, bo w białej możesz się "zgubić"

Ja jestem przeciwieństwem, bo jestem brunetką i mam ciemną karnację, dlatego będę miała białą suknię, o jakiej zawsze marzyłam.

Widzę, że tu dyskusja o domach i kredytach. Większość z Was po ślubie będzie mieszkać w domku z rodzicami, albo buduje swój własny dom. Można tylko pozazdrościć. Nasi rodzice mają mieszkania, więc wprowadzenie się do nich byłoby katastrofą. Chcemy mieć coś swojego, teraz poważnie myślimy o wybudowaniu domu, tylko trudno mi sobie to wyobrazić. Wizja wzięcia kredytu na 40 lat jest dla mnie przerażająca. Wspomniałyście coś o historii kredytowej, co to takiego? U nas z kredytem będzie ciężko, bo nie wiem jaki bank by nam dał kredyt, skoro nie pracujemy, a nawet jeśli TŻ teraz zacznie pracę, bo by nam go nei dali
ja jestem ruda (widac na zalaczonym obrazku w atawarze <lol> a do tego bladziuchna.. wiec w bialej bymwygladala trupiowo dlatego decyduje sie na ecru.. zreszta bardzo podoba mi sie ten kolor...
masz racje wizja kredytu na 40 lat przytlacza ale co zrobic.. moi rodzice dostali mieszkanie z zakladu pracy 64 m 3 pokoje ogrone..... bylo im latwiej teraz nikt takich niedaje... ale niechcemy mieszkac z rodzicami ani moimi ani tz, zreszta u tz zbytnio nie ma miejsca wiec musimy miec cos swojego.. jak juz wczesniej pisalam wynajmowanie to dla nie wyrzucanie pieniedzy w bloto.. wec niz innego niepozostaje jak brac kredyt ialbo kupiowac mieszkanie albo budowac domek..

Cytat:
Napisane przez MagdaZb Pokaż wiadomość

jesli chcesz miec fotografa takiego jaki i ci sie podoba a nie jakiegokolwiek to lepiej zacznij sie rozgladac.. ale i tak maszjuz sporo rzeczy pozalatwianych

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
witamy nowe panny mlode
tak tak pieknie witamy obie panny mlode
Stary 2008-03-26, 09:30   #1612
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

Super! Dla mnie mieszkanie/ dom to absolutna podstawa. Dlatego chcemy to załatwić zanim się pobierzemy.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 09:47   #1613
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Nie było mnie raptem kilka dni i ledwo udało mi się przekopać przez te naskrobane posty. Piszecie z zawrotną prędkością.

Co do mieszkania - my na początku raczej coś wynajmiemy. Ja po ślubie będę na piątym roku. Coś tam zarobię, ale nie na tyle by nam dali kredyt.
A potem? Albo wyjedziemy gdzieś za granicę, żeby chociaż część odłożyć, albo nie wiem.

Z mojej pensji nauczycielskiej ( o ile dostanę pracę w zawodzie) nie wyżyjemy. Jak o tym myślę to wpadam w czarną rozpacz.

Miłego dnia

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 10:14   #1614
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie było mnie raptem kilka dni i ledwo udało mi się przekopać przez te naskrobane posty. Piszecie z zawrotną prędkością.

Co do mieszkania - my na początku raczej coś wynajmiemy. Ja po ślubie będę na piątym roku. Coś tam zarobię, ale nie na tyle by nam dali kredyt.
A potem? Albo wyjedziemy gdzieś za granicę, żeby chociaż część odłożyć, albo nie wiem.

Z mojej pensji nauczycielskiej ( o ile dostanę pracę w zawodzie) nie wyżyjemy. Jak o tym myślę to wpadam w czarną rozpacz.

Miłego dnia

Dlatego też rozstałam się bez żalu z tą profesją.

Po jakim kierunku jesteś?
Stary 2008-03-26, 10:28   #1615
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

Miłego dnia
witam kolezanke po fachu ja tez niesadze ze z mojej pensji nauczycielskiej damy rade przezyc.. nie mowiac o dostaniu kredyty.. ale moj Tz ma swoj interes cos na ksztalt firmy i mu niezle prosperuje.. pytalismy sie w bankach i jak tylko przez rok bedzie wykazywal dochod to powinnismy dostac kredycik...

p.s. jak moge cos doradzic to skladaj papiery do szkol czy przedszkoli w okolicach marca kwietnia poprzedzajacego twoje zakonczenie studiow.. dyrekcja bedzie wowczas po naborze nowych dzieciakow i bedzie wiedziala ile nauczycieli potrzebuje, ilu ma itd.. a najlepiej jakbys sie zakrecila w szkole w ktorej mialas praktyki.. ja tak zrobilam plus zlozylam dokumenty wlasnie w marcu i widzieli ze beda kogos potrzebowac a znali mnie z praktyk, dyrektorka mnie wizytowala na zajeciach.. wiec prace dostalam - zaczynam od wakacji zaraz jak sie obronie.. (z tym ze ja w bede pracowac w przedszkolu... koncze teraz wczesnoszkolna i wych. przedszkolne.. wiec maluchy byly moim marzeniem). Trzymam kciuki zeby tobie tez sie udalo
Stary 2008-03-26, 11:30   #1616
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Dlatego też rozstałam się bez żalu z tą profesją.

Po jakim kierunku jesteś?
Jestem na trzecim roku polonistyki. Ale praca w szkole zawsze była moim marzeniem...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
witam kolezanke po fachu ja tez niesadze ze z mojej pensji nauczycielskiej damy rade przezyc.. nie mowiac o dostaniu kredyty.. ale moj Tz ma swoj interes cos na ksztalt firmy i mu niezle prosperuje.. pytalismy sie w bankach i jak tylko przez rok bedzie wykazywal dochod to powinnismy dostac kredycik...

p.s. jak moge cos doradzic to skladaj papiery do szkol czy przedszkoli w okolicach marca kwietnia poprzedzajacego twoje zakonczenie studiow.. dyrekcja bedzie wowczas po naborze nowych dzieciakow i bedzie wiedziala ile nauczycieli potrzebuje, ilu ma itd.. a najlepiej jakbys sie zakrecila w szkole w ktorej mialas praktyki.. ja tak zrobilam plus zlozylam dokumenty wlasnie w marcu i widzieli ze beda kogos potrzebowac a znali mnie z praktyk, dyrektorka mnie wizytowala na zajeciach.. wiec prace dostalam - zaczynam od wakacji zaraz jak sie obronie.. (z tym ze ja w bede pracowac w przedszkolu... koncze teraz wczesnoszkolna i wych. przedszkolne.. wiec maluchy byly moim marzeniem). Trzymam kciuki zeby tobie tez sie udalo
Dziękuje bardzo. Też myślałam o tym, żeby zacząć wczesnoszkolną. Dzieciaków coraz więcej, a miejsc coraz mniej. Dlatego powstaje coraz więcej prywatnych przedszkoli

Powodzenia w pracy z maluszkami

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 12:04   #1617
ktosia86
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o kwestię mieszkania po ślubie, to my najprawdopodobniej będziemy mieszkać z moimi rodzicami. Mamy dosyć spory dom, a wiadomo, że nikt nie żyje wiecznie, dlatego też bez sensu by było gdyby dom za jakiś czas miał stać pusty.
Dużo też zależy od tego, gdzie zamieszka mój brat po swoim ślubie. Na razie jest w Irlandii, ale prawdopodobnie jeszcze w tym roku wróci.
W planach mamy rozbudowę domu. Łatwiej będzie spłacać kredyt jeśli w 4 lub 6 osób będziemy się na to składać, niż brać kredyt na dwie osoby i męczyć się z tym 40 lat...
Kiedyś marzyliśmy o własnym domku, później mieliśmy zamiar kupować mieszkanie.
Pierwszy pomysł odpadł, z powodu kosztów, drugi dlatego, że trudno by mi było przyzwyczaić się do mieszkania w mieście i to jeszcze w bloku, w bądź co bądź bardzo ograniczonej przestrzeni.
Przez całe życie mieszkam w małym mieście, mam spory dom z dużym ogrodem i trudno by mi było przestawić się na mieszkanie w kilku pokojach, gdzie moim jedynym "ogrodem" byłby pewnie jakiś skwerek koło bloku.
Może niektórym wyda się to humorzaste z mojej strony, ale sądzę, że jeśli któraś z Was mieszka teraz w domu z ogrodem, to wie o czym mówię.
Stary 2008-03-26, 12:05   #1618
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem na trzecim roku polonistyki. Ale praca w szkole zawsze była moim marzeniem...

Dziękuje bardzo. Też myślałam o tym, żeby zacząć wczesnoszkolną. Dzieciaków coraz więcej, a miejsc coraz mniej. Dlatego powstaje coraz więcej prywatnych przedszkoli

Powodzenia w pracy z maluszkami
Ja tez zawsze marzylam zeby pracowac z dzieciakami, szczegolnie z maluchami... dlatego wybralam prace w przedszkolu i niezamienilabym jej na zadna inna
Bede pracowac wlasnie w prywatnym.. kasy toszke wiecej ale i duzoo wiecej pracy ale jak sie chce miec rodzinke to trzeba
Stary 2008-03-26, 12:29   #1619
ktosia86
Zakorzenienie

Widzę, że dużo nauczycielek u nas
Ja jestem na III roku filologii angielskiej z hispanistyką, także miejsce w jakiejś szkole by się dla mnie znalazło pewnie. Nawet jakiś czas temu jak rozmawiałam z moją byłą wychowawczynią z liceum, to mówiła, że jakbym chciała to od września mogę mieć tam pracę, bo potrzebują nauczycieli hiszpańskiego. Tyle, że ja nie chcę
Mam już inną pracę, w szkole na pewno bym więcej nie zarobiła,a dla mnie każdy grosz jest teraz bardzo ważny, bo nie dość, że składamy na wesele, to jeszcze za studia płacę sobie sama.
Z drugiej strony coraz częściej myślę o tym, żeby od września zakręcić się w jakiejś szkole językowej choćby na kilka godzin w tygodniu. Myślicie, że to możliwe? Mieć jedną pracę w stałych godzinach (8-16) i np. dwa razy w tygodniu chodzić do szkoły językowej popołudniami na te kilka godzin?
Stary 2008-03-26, 12:36   #1620
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

ja jestem po anglisyce, wybrałam pracę w firmie.

Moja mama jest n-lem, a tato rzucił ten zawód. na poczatku każdy jest przepełniony ideami, pote zostaje codzienna walka z pyskatymi bachorami.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości