|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Czy waszym zdaniem autor tego wątku jest niezaradnym życiowo nieudacznikiem? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
18 | 32,73% |
Nie |
18 | 32,73% |
trudno ocenić |
19 | 34,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oceńcie moje życie, stary kawaler i nieudacznik?
Cytat:
Autorze czy odpowiesz na pytanie dlaczego nie chcesz, nie chciałeś iść na studia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Senza l'amore sarei solo un ciarlatano, Come una barca che non esce mai dal porto. Edytowane przez Fortuna1 Czas edycji: 2017-01-25 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą to słaby wynalazek, skoro już ktoś miał identyczny pomysł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#183 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#184 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Kto tak twierdzi? Odpowiedział wielokrotnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
zuy mod
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BTW co do wynalazku - nie wypowiem się co do tego, czy ma prawo działac czy nie, bo to nie moja dziedzina i nie czuję się osobą na tyle kompetentną. Alee... a) autor nie porzucił zycia i pracy na rzecz "mrzonek" o byciu wynalazcą, traktuje to jako hobby w wolnych chwilach. Nie ma chyba powodu traktować to jako coś złego, wręcz przeciwnie - czymś się interesuje, coś rozwija, zakładając najgorszą opcję, że całe te działanie prowadzi donikąd - czy w międzyczasie człowiek nie poszerza swojej wiedzy? Nie zajmuje się czymś przyjemnym, pożytecznym i rozwijającym? A chyba o to głównie chodzi w hobby ![]() b) ktoś kiedyś na świecie opatentował przyrząd do siusiania na stojąco dla kobiet i na tym zarabia, więc... kto wie co los przyniesie ![]() ps. czuję się trochę winna jak potoczyła się dyskusja, bo to ja zapytałam o szczegóły wynalazku, ot z czystej ciekawości, lubię takie techniczne bzdurki, lubię słuchać o nowych, nawet szalonych teoriach. Mam wrażenie, że gdyby autor mi nie odpowiedział nie wybuchłaby taka nagonka na tę sprawę. Zapisz
Zapisz Zapisz Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2017-01-25 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie to nie zrozumiałaś intencji tego co pisałam. Pisałam, że jedyną przeszkodą jaka istnieje to nie jest to co sobie wmawia typu: mała miejscowość, bo mam inne hobby itd tylko ograniczanie samego siebie doprowadzają do sytuacji w jakiej jest. Tak samo jak pisanie nie zrobię teraz operacji, a może jakby zrobił byłby w stanie zarabiać więcej.. A jako przykład przedstawiłam męża, który wg wytycznych bo mała miejscowość, powinien mieć jeszcze gorzej, a jednak nie ma. A do dużej miejscowości miał 40 km. Jak się chce to można. Nie porównałam, że ktoś jest lepszy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Konto usunięte
|
Ale...
Cytat:
Sugerujesz, że autor zarabia nienormalnie, poza tym, że prawdopodobnie mniej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Nie muszę, sam w jednym z postów sugeruje, ze zarabia mało, więc widocznie mu to nie odpowiada. Bo jak zarabiam kwotę X, to albo mi odpowiada, albo nie, jest mało dużo lub OK. Ja nie tworzę jego wizerunku, sam się tak przedstawił w pierwszych postach. A to, że piszę, że jest januszem... sam tak kogoś nazywa, a nie jest lepszy - do tego piję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||
High Quality Since 2007
|
Przeczytałam cały wątek i się nieźle ubawiłam momentami
![]() ![]() Mam wrażenie, że cały temat mocno skręcił w jakąś dziwną stronę. Każdy kolejny post to kołki wbijane w Autora, a on się ciągle tylko broni przed atakiem. Nie do końca rozumiem uwagi o tym, że Autor musi mieszkać sam w wieku 30 lat (mój TŻ w podobnym wieku też mieszkał z rodzicami, bo tak mu było wygodniej i w międzyczasie odkładał pieniądze na mieszkanie, które kupił już będąc ze mną) - grunt to dla mnie mieć perspektywy na wyprowadzkę w chwili, gdy kogoś pozna i będzie chciał zamieszkać z tą osobą. A pieniądze odłożone ma, więc zakładam że da radę jakby musiał/chciał. Grunt to zadbać o zdrowie i zrobić tę operację oczu, wcześniej jednak próbując wynegocjować w pracy bezpieczny powrót. Wiem, że ciężko, ale lepiej próbować niż potem mieć do siebie żal. Co do prawa jazdy - postrzegam je jako fajne w kategoriach np. gdyby miał dojechać do jakiejś dziewczyny. Bo co z tego, że znajdziesz jakąś fajną laskę na portalu randkowym, skoro ciężko będzie się Wam spotkać? Życie w Bieszczadach naprawdę wygląda zdecydowanie inaczej niż w miastach/wsiach, które są bliżej większych miast. Osoby, które twierdziły że to zupełnie nie ma wpływu na codzienne życie, chyba nigdy nie były tam na dłużej. Natomiast mam też wrażenie, że ludzie tam są trochę inni, bardziej otwarci na wspólne spędzanie czasu, więc może Autorze udałoby Ci się wkręcić w jakąś lokalną inicjatywę? Nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz, ale np. okolice Cisnej były dość fajne pod tym względem. Moim zdaniem tak naprawdę nikt poza emą nie starał się poznać Autora, żeby w ogóle odpowiedzieć na pytanie "jakim Autor jest CZŁOWIEKIEM", a nie jakim jest naukowcem/pracownikiem/rowerzystą/kimkolwiek ![]() Zapytano Autora o to, jak zaczyna rozmowę, skrytykowano obecny sposób ale w sumie nikt nie powiedział jak zacząć inaczej. Nie wiemy, czy Autor szuka dziewczyn tylko z najbliższej okolicy (i wtedy nie będzie aż takim problemem gdzieś dojechać), czy np. szuka gdzieś dalej więc jak dziewczyna czyta, że gość nie ma prawa jazdy, to przestaje odpisywać bo to nie ma sensu. Może faktycznie należy się skupić na tym rozpoczynaniu rozmowy i potem jej kontynuowaniu, może jest tak, że Autor dopiero z czasem się rozkręca, a te początki są ciężkie i taki efekt? Może zagaduje "nie do swojego targetu"? Podsumowując: wydajesz mi się Autorze dość normalnym facetem i nie odbiegasz od przeciętnych ludzi, którzy budują związki. Skoro ema oceniła, że zdjęcie też jest ok (i jakiś opis?), to skupiłabym się na początkach znajomości jako kluczowych dla sprawy. Jeśli rozmowa się nie klei, to zapewne nie dochodzicie nawet do kwestii tego kto z kim mieszka? Oglądasz jakieś seriale? Angażujesz się w cokolwiek co jest spoza sfery Twojego hobby? Wspomniałeś o jednym aspekcie, ale czy jest tego więcej? Jesteś w stanie pogadać o czymś luźnym typu ulubiona muzyka?
![]() Edytowane przez ama4 Czas edycji: 2017-01-25 o 18:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
Spoko, po Twojej dyskusji z Lisbeth jestem już trochę mniej optymistycznie nastawiona...
Zareagowałam, bo nie sądzę żeby można było kogoś oceniać jako mało ambitnego itp. tylko i wyłączniena podstawie wysokości wypłaty, faktu mieszkania z rodzicami i braku prawa jazdy. A wystraszył się ten co to niby miał być brany w obronę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#193 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wmawia sobie, że po przeszczepie przez długie miesiące nie można normalnie pracować, ani dźwigać, ani się stresować, ani zrobić tego obowiązkowego prawa jazdy? Wmawia sobie, że po operacji może nadal nie widzieć normalnie? Nie ma takiej reguły, że jak ktoś sobie umiarkowanie dobrą robotę na zadupiu znalazł, to jest bardziej zaradny nić inna osoba na innym zadupiu, która znalazła sobie umiarkowanie-odrobinę-gorszą robotę. Równie dobrze można podać przykład Zdziśka, który pracuje na platformie wiertniczej, ma 1000km do najbliższej wsi i zarabia 15 razy tyle. Można? Można. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |||
High Quality Since 2007
|
Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |||||||||||||||
BAN stały
|
Cześć dziewczyny, dziś miała być fotorelacja z pracy ale było tyle do zrobienia że nawet nie miałem czasu podrapać się po tyłku wiec może jutro zobaczycie jak się trawią w kwasie śrubki, nie mniej jednak mam dla was zdjęcie mojego roweru i krótki materiał wideo na którym możecie zobaczyć jak się tym rowerem przemieszczam do pracy w mroźnych Bieszczadach.
Zachęcam do komentowania. W każdym razie: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Taaak, to urządzenie przewija się przez internety w różnych formach (tak naprawdę pochodzi gdzieś z krajów bloku wschodniego i nie wiadomo kto był pierwotnym pomysłodawcą) ale gdybyś zagłębiła się w temacie bardziej to wiedziałabyś że nikt nie ma pojęcia na jakiej zasadzie to urządzenie ma funkcjonować, narosło sporo mitów i teorii na ten temat, (prąd z kosmosu, prąd z jonosfery, NMR, muony itd) panuje straszne zamieszanie na forach i nikt do tej pory nie podał konkretnego przepisu jak to zbudować aby funkcjonowało w sferze free energy dlatego zamierzam rozgryźć tą zagadkę bo mit głosi że urządzenie jest w stanie pobierać energię z jakiegoś źródła. Mam swoje teorie na ten temat i chce je wykorzystać a sprawa wygląda wystarczająco ciekawie dla mnie, czy mi się uda? czas pokaże. W zanadrzu mam również kilka bardziej nowatorskich pomysłów ale na razie skupiam się na powyższym. ps zakładamy osobny temacik o tym? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
https://youtu.be/6hx290Dr308 Edytowane przez niewidzialny30 Czas edycji: 2017-01-25 o 23:41 |
|||||||||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
zuy mod
|
Przeciez to raczej ogolne zasady dotyczace ludzi, nic seksistowkiego. Juz nie przesadzaj.
![]() |
#199 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() |
#200 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Tak, życie przyszłością a nie teraźniejszością jest chore. Na pewno nie jest to normalne.
#202 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Szczerze, to nie pamiętam jak je znalazłam. Tak samo jak większość miejsc w internetach, jest to rzecz ogólnodostępna i łatwa do znalezienia, jeśli interesujesz się jakimś tematem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fortuna, daruj sobie wymyślanie, który sposób spędzania czasu jest zdrowy, a który chory. Zmarnowanie kilku lat na nikomu niepotrzebne studia jest ok, a jego zabawa w garażu, z której najwyrażniej ma sporo frajdy, już nie? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Cytat:
Dlaczego nikt się (jeszcze) nie przyczepił o to że jeżdżę na damce?? Edytowane przez niewidzialny30 Czas edycji: 2017-01-26 o 11:56 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijam mieszkanie z rodzicami, brak prawa jazdy i niechęć do poznania kogoś na żywo, tylko przez internet. A później się dziwisz, że masz 30 lat i żadnego doświadczenia w związkach? Życzę Ci powodzenia w trafieniu na osobę, która Cię w pełni zaakceptuje. (I teraz to nie sarkazm ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Senza l'amore sarei solo un ciarlatano, Come una barca che non esce mai dal porto. Edytowane przez Fortuna1 Czas edycji: 2017-01-26 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Nie śledzę wyników ankiety, bo mam Wizaz na telefonie. Natomiast wiele opinii jest takich w treści wątku.
#209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ogarniam tego argumentu, on się nie chce spotykać z większością dziewczyn, tylko chce stworzyć związek. Do tego mu potrzebna jedna, której się spodoba i która spodoba się jemu. Nie wyobrażam sobie związku z większością ludzi, więc czemu miałoby mieć dla mnie znaczenie, czy ta większość rozważa mnie jako swoją partnerkę? A już wybieranie pod tym kątem hobby czy pracy to jakiś absurd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.