|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Formalnie to ona mieszka u brata, bo po jej ślubie i wyprowadzce zapisali dom bratu. Chłop 28 lat, a w chacie zamiast żony siostra z dwójką dzieci ![]() I tez nie ogarniam jej faceta- żeby zakładać rodzinę na odległość i nie chcieć z nimi zamieszkać ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2017-01-21 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Rozwódka,blisko trzydziestki przestraszyła się, że chłopa nie znajdzie i dziecka nie urodzi. W końcu 30 lat to wg niektórych ostatnie momenty tykania zegara. ![]() W związku z powyższym, złapała się pierwszych lepszych portek, które namówiła na ciążę. To by tłumaczyło, dlaczego nie chce mieszkać z ojcem dzieci. Może facet jest jej potrzebny tylko do zapładniania i ewentualnie do płacenia alimentów. ![]() Rodzice powinni pomóc jej się ogarnąć i "zachęcić" do wyprowadzki. Brat ma prawo założyć własną rodzinę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
Ona zawsze była w gorącej wodzie kąpana, juz od matury gadała w kółko, że chce wyjść za mąż (desperacja odstraszała większość kandydatów), w końcu znalazła, ale byl damski bokser więc sie rozwiodła. A potem kolejny facet i plan na dziecko "jak się urodzi, to sie wychowa!"
![]() W rezultacie babcia wychowuje jak koleżanka wraca do pracy. Rodzice dali jej kawałek ziemi, na ktorym może postawić dom, ale to nie takie hop-siup, to kosztuje
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2017-01-22 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Konto usunięte
|
Też jestem bezdzietna z wyboru i ostatnio na wizycie u ginekologa dowiedziałam się, że "moja blokada przed dziećmi wynika z jakiś traumatycznych przeżyć o charakterze seksualnym z przeszłości." Lekarz się mnie wprost zapytał czy ktoś mnie zgwałcił lub molestował
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ręce opadają. Lekarz nie ma żadnych studiów psychologicznych, ani nawet kursu, ale stwierdził, że "on ma tyle pacjentek, że on się na tym zna" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Chyba, ze lubisz kontakt z fanatykami przekonanymi o swojej wyższości. Besserwisser się znalazł ![]()
![]() |
#4449 |
Naczelna Wizażanka:)
|
petit2 Powinnaś napisać nazwisko tego lekarza na ginekologii, w wątku o lekarzach, których NIE polecamy
![]() A tak poza tym, to go zmień, bo sam wymaga leczenia, ale u innego specjalisty.
All I Have To Do Is Dream... Edytowane przez agniesiaa Czas edycji: 2017-01-26 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Konto usunięte
|
To była moja pierwsza wizyta i ostatnia. Napiszę mu negatywną opinię na znanym lekarzu. Wizyta trwała 30 min. i większość czasu poświęcona była mojej pseudo - psychoanalizie. W pewnym momencie miałam już tych bredni tak dość, że z bezsilności aż mi łza pociekła, bo ile razy można czemuś zaprzeczać... Większość tej psychoanalizy robił mi w trakcje USG i czułam się jakbym leżała na kozetce u psychoanalityka, a nie po to tam poszłam. Żałuję, że nie wyszłam.
![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- To określenie bardzo dobrze go opisuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 |
niecnotliwa dziewica
|
Zdradzisz chociaż, w jakim mieście?
#4453 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4454 | |
Konto usunięte
|
Mariusz Jędrzejko, Sosnowiec. Jak będę miała czas to opiszę go dokładniej na wątku o ginekologach, których nie polecamy.
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez 201707171618 Czas edycji: 2017-01-26 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4456 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety wiele osób nabiera się na pozytywne komentarze i nabija im kabze. Ja znam kilku dobrych lekarzy z wieloletnim stażem, którzy w necie nie mają żadnych komentarzy, a jak widzę takich młodych ok 30-tki i dużo samych pozytywów to od razu włącza mi się czerwona lampka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
|
Cytat:
Wiadomo, że tonący brzytwy się chwyta. Mój mąż szukał ratunku, gdzie się da. Jeden (młody, wojskowy) z super hiper opiniami w necie i z wysokim cennikiem za wizytę, dotknął mój brzuch przez 2 sekundy, nie powiedział nic wnoszącego do sprawy, a do tego był chamski i opryskliwy. Do tego kazał przyjść po zwolnienie za 2 dni, oczywiście znów płacąc za wizytę. Cztery dni później spotkałam go na oddziale, na którym wylądowałam, modliłam się tylko, oby nie był moim lekarzem prowadzącym, bo chyba by mnie już tu nie było.
![]() |
#4458 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
|
Ja niestety też.
![]() |
#4460 |
Konto usunięte
|
Chirurg stwierdził, że mam zwichnietą żuchwę nawet raz nie zaszczycając mnie spojrzeniem. Ani nie dotykając. Dostał skierowanie w ręce i od razu wypisał skierowanie do innego chirurga.
Okazało się, że wcale nie mam zwichniecia żuchwy tylko pokruszone kości i czeka mnie operacja w ciągu kilku lat Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
niecnotliwa dziewica
|
he he.
Pani doktor "specjalistka" ortopeda. Poszłam do niej w związku z mocno dokuczającą ostrogą piętową. Dostałam diagnozę: deformacje palców rąk ![]()
#4462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4463 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny jestem załamana... Prawdopodobnie przez jeden przedmiot nie skończę studiów. Statystyka. Ja po prostu NIE UMIEM, chodziłam na zajęcia a i tak babka jakby po chińsku gadała. Inni sobie radzą, a ja no chu chu.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Zadomowienie
|
Raz trafiłam do kobiety ginekologa, która uparcie próbowała mi wmówić, że czas najwyższy na dziecko.
Generalnie była ekspertem od wypisywaniu recept. Sześć recept na wizytę, to u niej minimum. Wpisywała tam przeróżne maści, tabletki, globulki, witaminy, minerały... Gdybym to wszystko kupiła, to po pierwszej wizycie u niej musiałabym zostawić w aptece 500 zł ![]() Ale nie o tym. Byłam u niej z pewną dolegliwością do wyleczenia. Ona ciągle powtarzała, że koniecznie muszę już zajść w ciążę i nie ma na co czekać. Miałam wtedy 22/23 lata ![]() Na drugiej wizycie uznała, że leczenie przynosi pożądane efekty. Ucieszyła się bardzo i uznała, że moja ciąża jest już przecież postanowiona!!! ![]() Moje słowa, że nie chcę żadnej ciąży nie były brane pod uwagę. Przecież lekarz wie lepiej, co jest dla mnie dobre. W końcu wyszłam z poczuciem, że to było najgorzej zainwestowane 100 zł w moim życiu. ![]() Więcej tam nie wróciłam. Edytowane przez Iska00 Czas edycji: 2017-01-26 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Konto usunięte
|
Może spróbuj przejść się na konsultacje do innej osoby prowadzącej ten przedmiot?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Zakorzenienie
|
Ja się raz skarżyłam na gina na wątku o spirali. Mój ginekolog (świetny lekarz) szykował mnie na spiralę. Miałam złe wyniki, więc musiałam się leczyć. Po leczeniu miałam mieć ponownie zrobioną cytologię i USG. Mój ginekolog był akurat na wakacjach, a cytologia musiała być zrobiona. Poszłam do innego.
Wyszłam tak wkur***, że nie uwierzycie. Mam tyłozgięcie, a badanie USG jest dla mnie strasznie bolesne. Mówię lekarzowi, żeby był bardziej delikatny (jakoś mój gin potrafi to zrobić delikatniej), a on nic. TRZY razy go prosiłam, żeby był delikatniejszy, a nie ruszał tą pałką jakby miał drgawki. Cytologia tak samo. Wziernik to wcisnął, a nie włożył. Na koniec zapytał po co mi to. Powiedziałam, że planuję spiralę. Zaczął mi tłumaczyć, że spirala dla nieródek jest niewskazana. Odpowiedziałam mu, że planuję założyć taką dla nieródek. Powiedział mi, że lepiej nie ryzykować. Odpowiedziałam, że jestem już zdecydowana i zapytałam po co w takim razie produkują produkują spirale dla nieródek. Byłam już taka zła, że zapytałam go czy założy mi tą spiralę na kolejnej wizycie (takiej nie miałam wcale w planach). Nigdy w życiu nie widziałam tak motającego się lekarza. Powiedział, że najpierw to trzeba wykonać mnóstwo badań, a dopiero potem można się zastanowić nad spiralą. Na do widzenia prawie trzasnęłam drzwiami. Akurat ten lekarz ma na słabe opinie na znanylekarz. Poszłam do niego tylko i wyłącznie dlatego, że musiałam mieć zrobioną cytologię (na NFZ), a do niego nie było kolejek. Mój lekarz ma świetne opinie, ale i jest bardzo ciężko dostać się do niego na NFZ. Ja chodzę tylko prywatnie.
![]() |
#4468 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7018355 1]Może spróbuj przejść się na konsultacje do innej osoby prowadzącej ten przedmiot?[/QUOTE]
Tylko jedna prowadź niestety, i to z wydziału matematyki -.- Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.