Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-26, 21:41   #1771
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Natalia i Mikołaj też mi się podobają.
U męża Natalia mogłaby przejść, na Mikołaja (i na ŻADNE męskie) nie ma szans

Nie martw się, my też się nie dogadamy tak łatwo
Mąż wymyślił imiona Gabriel (mi się źle kojarzy) i Aniela.
Moje typy są be
Kojarzy mi się z aniołami
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 21:43   #1772
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Nie martw się, my też się nie dogadamy tak łatwo
Mąż wymyślił imiona Gabriel (mi się źle kojarzy) i Aniela.
Moje typy są be
Już powiedziałam mojemu, że mam wspaniałe rozwiązanie dla naszego problemu - ja wybiorę

Na razie sądzi, że żartuję

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
mi także
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 21:45   #1773
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Stąd się wzięło

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Już powiedziałam mojemu, że mam wspaniałe rozwiązanie dla naszego problemu - ja wybiorę

Na razie sądzi, że żartuję

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

mi także

Z "roślinnych" może być jeszcze Lilian(n)a
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 21:47   #1774
elaweronika
Rozeznanie

Cytat:
A nie chcesz Izabeli? To prawie to samo co Elżbieta
Izabela ładnie, ale Izka, Iza już średnio do mnie przemawia .

Co do adapterów do pasów, ja się nad tym nie zastanawiałam, teraz się bez problemu zapinam pasem, a jak będzie potem? Trudno mi powiedzieć.

Oglądałam sukienki ciążowe w internecie- są śliczne . Ciekawe czy po ciąży można je nosić i są takie jakby OverSize. Muszę się przejść na zakupy chyba i zobaczyć na żywo jak to wygląda. Na razie bez problemu mieszczę się w swoje ubrania, mam dużo sukienek luźnych, bo ogólnie nie przepadam za dopasowanymi ubraniami, więc nie wiem czy kupować coś z myślą tylko o okresie ciąży, no poza rajstopami i bielizną, bo w tych "normalnych" nie czuje się już komfortowo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
elaweronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 21:47   #1775
vadi
*sportaddict*

Lila też fajne. Ale... j.w.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 21:48   #1776
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

gratuluję udanych wizyt dzisiaj!
Ja robię też tortille na zimno np z łososiem serkiem philadelphia zielonym ogórkiem albo z szynką itp itd ,pizzerki ale najprostsze i znika mega szybko to paszteciki z ciasta francuskiego kroję w kwadraciki kupuję dobry kawałek pasztetu i po kawałeczku nakładam zawijam w takie koperty smaruje jajem i 15 min piekę pyszne proste i faceci uwielbiają dziewczyny zresztą też.
Co do imion to ja mam wybrane ale zostawiam dla siebie do porodu.Miałam dla dziewczynki dwa a dla chłopca jedno oryginalne bo takie lubię ale na pewno nie typu Brianek ,Allanek...Chcę takie ,że i w PL i za granicą będzie pasować tym bardziej ,że TŻ ma niepolskie nazwisko.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 21:52   #1777
emmos
Zakorzenienie

Mnie też chodzi po głowie Blanka, ale sama nie wiem.

Przyszło mi o głowy, że u mnie w podstawówce byly same Anny, Tomki, a teraz nikt już o tych imionach nie mówi.
Stary 2017-01-26, 21:56   #1778
morelle_
Zakorzenienie

Cool Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Mnie też chodzi po głowie Blanka, ale sama nie wiem.

Przyszło mi o głowy, że u mnie w podstawówce byly same Anny, Tomki, a teraz nikt już o tych imionach nie mówi.
U mnie też. Dlatego ja nie lubię typowo polskich imion.
Stary 2017-01-26, 22:42   #1779
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny w weekend mam gości, co polecacie na przekąskę dla facetów do alkoholu? Danie główne to zapiekanka ziemniaczana z mięsem, a co do przekąsek nie mam pojęcia
ciasto francuskie zawsze się sprawdza

Cytat:
to prawda
nadal nie do końca to pojmuję
też jeszcze nie do końca do mnie dociera fakt bycia w ciąży

Cytat:
Napisane przez elaweronika Pokaż wiadomość
Ja też mam codziennie upławy, ale to ponoć normalne w ciąży, a ja do tego biorę luteinę, a ona rzekomo wzmaga to jeszcze. Ale na co dzień raczej tak jak Wy - gęste, białe.
Te wodniste zdarzają mi się któryś raz... I martwi mnie to, ale wizyta już w przyszłym tyg. więc zapytam gina.

SteveS dzięki za odp. mam nadzieję, że tak jak Twój gin. powiedział, wszystko jest ok, bo poza tym, że było mi morko, to nie czułam dyskomfortu, moje upławy bezzapachowe i nie powodują świądu i tego typu spraw. Uff

No niestety nie zawsze da się uniknąć komunikacji, trzeba pamiętać by dokładnie myć ręce ale tak jak piszesz, teraz już nieco więcej w przypadku choroby będzie nam wolno

Ja się jeszcze nie zapisywałam, pracuję jeszcze i po 10h nie ma mnie w domu, jak wracam o 17, marzę tylko by zalec w łóżku z książką i czymś do picia... A u mnie szkoła rodzenia, przy szpitalu, w którym chcę rodzić, ma zajęcia od 16, więc nawet jak bardzo bym chciała to w życiu bym na nie nie zdążyła. Zapiszę się jak będę na L4.

Mam tak samo, moje też jest leniuszkiem, też się martwię i boję... Ale z umiarem, bo stres szkodzi maluszkowi .
Więc Kochana nie martw się, dobrze mu w Tobie i sobie odpoczywa.
Ja na prenatalnych spędziłam w sumie na USG 45 min, bo właśnie dzidzia spała... Po pół godziny lekarz wysłał mnie żeby zjeść coś słodkiego i wrócić. Po pączku i słodkim soku, się nieco poruszało.
Zapytałam lekarza czy wszystko ok, powiedział, że tak a to po prostu leniuszek. Ale jak powiedziałam, że mam nadzieję, że po urodzeniu będzie takie spokojne to powiedział, że jak 9 miesięcy będzie sobie tak wypoczywać, to potem da mi popalić bo będzie mieć dużo energii

Odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie wcześniej brałam euthyrox na zmianę parzyste dni- 75 i 100 w nie parzyste, po ostatniej wizycie biorę 100 codziennie, bo z 10 spadło mi TSH na 3,6 czyli jeszcze za dużo, kolejna wizyta 14.02 zobaczymy jak będzie.
I co do tej rzeżuchy... Też mi się strasznie chce od jakiegoś czasu

Potwierdzam, że tak jest

Trzymam kciuki, daj znać ja było

Ja dziś kolejny ciężki dzień w pracy... Jeden kontrahent tak mi dał popalić... Ech. A w przyszłym szykuje mi się delegacja . Chyba zapytam gina czy da mi już L4, bo mam taką nerwówkę w pracy... No i masę czasu z dnia mi zajmuje, bo dojeżdżam, więc wstać muszę o 6, wyjść o 7 żeby być tam na 8, a przy dobrych wiatrach w domu jestem o 17... Ech. No musiałam się wyżalić.
A Wy kiedy planujecie L4?
Mi w końcu TSH spadło do 1,7 na L4 w marcu jak przeszkolimy kogoś na moje miejsce

Cytat:
nie mogę tu spędzać za dużo czasu, non stop prawie się ślinię i skończę tę ciąże z Wami jako Jabba

Cytat:
Mojemu także, u mnie niestety to nie przejdzie. Po Zygmuncie i Mieszko wyjaśniłam Tż, że to nie poczet królów polskich

Zaczynam mieć nadzieję na dziewczynkę przez te dyskusje z nim

Cytat:
U mnie też. Dlatego ja nie lubię typowo polskich imion.
a jakie Ci się podobają?

byłam dzisiaj u gina, 14t4d i stwierdził, że na 90% to chłopak, a ja sobie życzyłam dziewczynkę znajoma rodzi w maju chłopca i powiedziałam, że wstępnie zaklepuje imię Szymon ale możliwe, że mi się jeszcze odmieni Ale oni chcą Bartłomieja lub Tadeusza
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 22:42   #1780
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Mi się podobają ostatnio takie imiona jak Mieszko czy Gniewko

Mi tez ale mój Tż jak usłyszał to powiedział ze może jeszcze Zygmunt III Waza

Uwielbiam temat imion, nie chce za bardzo nietypowego bo będziemy głupio wyglądać jako rodzina ale tez nie popularnego zbyt

Mi się podoba Liwia i Antonia
Dla chłopca Julian i Maksym

Myśle ze jeszcze coś bym znalazła

Stary 2017-01-26, 22:48   #1781
poprostu
Zakorzenienie

Przeczytałam znaczenie imienia Szymon i przestało mi się podobać haha http://www.ksiegaimion.com/szymon
Stary 2017-01-26, 22:49   #1782
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Ja w ogóle imienia Szymon nie lubię, mój Tż miał mieć tak na imie całe szczęście ze nie ma

Miałam takiego Szymona w klasie sam był na 20 dziewczyn, takiej pokraki jak on nie znałam :P
I z tego opisu dużo by się zgadzało
Towarzyski to on nie był, nie miał żadnych kolegów chyba Że księdza (bardzo religijny do przesady) a jak na jakieś lekcji mówiono o współżyciu zatykał uszy w liceum

Edytowane przez Devileek
Czas edycji: 2017-01-26 o 22:52
Devileek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 22:50   #1783
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Dodam, że mi też się podobają roślinne imiona jak Róża czy Jagoda.
Pozwolę Wam zgadnąć, co na to Tż
Mi się też roślinne podobają na razie jedyne imię jakie obojgu się podoba to właśnie Róża Tylko synek średnio to rozumie...

Cytat:

Czym on to argumentuje?
A tym, że pracuję w Galerii gdzie pełno wirusów, praca dość stresująca... i tym, że skoro mam taką możliwość to powinnam z niej skorzystać. :/

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

Decyzja należy do ciebie. U mnie TZ tez był za zwolnieniem, ale nie naciskał. Są plusy i minusy tego. Nie wiem jeszcze jak odnajdę sie bez samochodu, jak z zakupami. Do tej pory ja robiłam, a jakoś nie widzę TZ poszukującego produkty, które wybrałam. Ostatnio kazałam mu kupić oregano i bazylię, a wrócił z dwoma opakowaniami tymianku.

Tak już mu dziś napisałam, że jak kiedyś będzie siedział zamknięty 1,5 roku bez pracy i ludzi z wielkim brzuchem, + 10 cioma kilogramami, z ciągle wywalonym cyckiem itp. to pogadamy o tym co powinna kobieta w ciąży

Ha haha... tymianek To mój jak robiłam sernik i poprosiłam o budyń waniliowy, kupił mi gorący kubek ... i tak cud, że nie taki gotowy deser z lodówki

Dziewczyny co do imion... to ja ciągle intensywnie myślę... mamy jedno imię, które kiedyś wymyśliliśmy ( przy pierwszej ciąży) dla dziewczynki, ale ono chyba nie istnieje :/ Je sli nas najdzie to zaszalejemy...zobaczymy a z klasycznych podoba mi się Róża, Alicja, Hania, Liwia, Iga, Tola, Klara... i obcych Emma

Dla chłopca Miłosz, Leon ( Leoś), Leonard, Hubert, Jeremi, Teo ( Teodor) Mikołaj ( tutaj synek też nie rozumie imienia) i ostatnio spodobało mi się Imię Hugo

Mąż czeka na płeć, żeby mieć 50% roboty

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 23:02   #1784
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ja w ogóle imienia Szymon nie lubię, mój Tż miał mieć tak na imie całe szczęście ze nie ma

Miałam takiego Szymona w klasie sam był na 20 dziewczyn, takiej pokraki jak on nie znałam :P
I z tego opisu dużo by się zgadzało
Towarzyski to on nie był, nie miał żadnych kolegów chyba Że księdza (bardzo religijny do przesady) a jak na jakieś lekcji mówiono o współżyciu zatykał uszy w liceum

cooo to ja nie chce takiego Szymona!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Mi się też roślinne podobają na razie jedyne imię jakie obojgu się podoba to właśnie Róża Tylko synek średnio to rozumie...

A tym, że pracuję w Galerii gdzie pełno wirusów, praca dość stresująca... i tym, że skoro mam taką możliwość to powinnam z niej skorzystać. :/

Tak już mu dziś napisałam, że jak kiedyś będzie siedział zamknięty 1,5 roku bez pracy i ludzi z wielkim brzuchem, + 10 cioma kilogramami, z ciągle wywalonym cyckiem itp. to pogadamy o tym co powinna kobieta w ciąży

Ha haha... tymianek To mój jak robiłam sernik i poprosiłam o budyń waniliowy, kupił mi gorący kubek ... i tak cud, że nie taki gotowy deser z lodówki

Dziewczyny co do imion... to ja ciągle intensywnie myślę... mamy jedno imię, które kiedyś wymyśliliśmy ( przy pierwszej ciąży) dla dziewczynki, ale ono chyba nie istnieje :/ Je sli nas najdzie to zaszalejemy...zobaczymy a z klasycznych podoba mi się Róża, Alicja, Hania, Liwia, Iga, Tola, Klara... i obcych Emma

Dla chłopca Miłosz, Leon ( Leoś), Leonard, Hubert, Jeremi, Teo ( Teodor) Mikołaj ( tutaj synek też nie rozumie imienia) i ostatnio spodobało mi się Imię Hugo

jakie to imię wymyśliliście?
Stary 2017-01-26, 23:27   #1785
siilmariien
Wtajemniczenie

Co do imion, to tutaj jest fajny spis, bardzo pomocny w wyborze http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0

My mamy Lilę Miała być Julcią, ale jak zobaczyliśmy rankingi... W 2013 był szał na Julie... Podobało nam się też imię Zosia, ale z naszym nazwiskiem brzmi bardzo babcinie I Hania, ale jest ciocia w rodzinie I Zuzia, ale też było bardzo popularne Chłopiec miał być Tymkiem.
Teraz chłopiec chyba będzie Julkiem, podoba mi się też Leon (ale mężowi źle się kojarzy), Miłosz (też kręci nosem), miałam też szał na wymienionego tu Gustawa Mi się podoba, ale pies byłej dziewczyny męża miał tak na imię i mu się kojarzy, więc odpada A dla dziewczynki nie mam pojęcia może Antonina, Gabriela, Łucja... Zawsze mamy problem z imieniem dla córki Ogólnie ciężko wypracować kompromis Ja zawsze chciałam córeczkę Michasię, ale mąż jest kategorycznie na nie
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 23:28   #1786
lacomme
Raczkowanie

Mój mąż ostatnio na pytania znajomych czy mamy już wymyślone imię odpowiada, że pozwolimy dziecku samemu wybrać... także no

Jak na początku ciąży siedliśmy i zaczęliśmy rozmawiać o imionach, które nam się podobają to wyszło, że męskich imion podoba nam się dużo, a z żeńskimi gorzej. Stwierdziliśmy, więc zgodnie, że to znak i będziemy mieć córkę
lacomme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 23:37   #1787
darietta
Zakorzenienie

Ja zawsze chciałam mieć Wiktorie a na chłopca nie miałam pomysłu ale zanim zaszłam w ciążę mąż mówił że mu się Kajtek podoba. Jesli będzie dziewczynka to zdania nie zmienie a chłopiec zobaczymy Kajtek też mi się podoba.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 23:38   #1788
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elaweronika Pokaż wiadomość
Mnie się bardzo podoba moje imię: Elżbieta, gdybym ja nie miała tak na imię, na pewno córcia byłaby Elą . A tak może będzie Maria, choć widzę, że to jedno z najbardziej popularnych imion 2016.
Mąż chce dla syna Stanisław, mnie się jeszcze Jan podoba . To naprawdę trudny wybór.
To może Halszka - to staropolskie zdrobnienie od Elżbiety

Ogólnie powiem Wam dziewczyny, że nie polecam dzielenia się z rodziną i znajomymi swoimi wyborami imion, póki nie są już zatwierdzone - bo każdy ma swoje preferencje i skojarzenia i potem może zacząć się litania "A mi się podoba..." "A nie chcielibyście nazwać... " - to nie na moje nerwy Z imieniem dla synka popełniliśmy ten błąd, o córce już nic nie wspominaliśmy, dopiero jak byliśmy zdecydowani i wtedy już nikt nie miał nic do gadania, bo było wybrane
Stary 2017-01-26, 23:38   #1789
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja mam większy problem z męskimi z żeńskich więcej mi się podoba

Stary 2017-01-26, 23:38   #1790
cashmere
Zakorzenienie

Ja mam synka Szymona Teraz nie wiem jak nazwiemy, dla dziewczynki podobała nam się Adrianna. Dla chłopca nie mamy typu za bardzo. Nawet mi się podoba Mateusz i Norbert, ale nie mam przekonania.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 23:39   #1791
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Leonard ma mój chrześniak ja wymyśliłam Szymony są mega niegrzeczne wszystkie znajome z małymi Szymkami przyznają rację !Mi się też podobają Róża ,Lila ,Jagódka,Liwia,Blanka też ładnie. moja koleżanka tak nazwała córcię z chłopięcymi jest gorzej ale u nas też dużo chłopców i rodzeństwo najfajniejsze zabrało ale moje mam od kilku lat zaklepane.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 23:42   #1792
lacomme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Ogólnie powiem Wam dziewczyny, że nie polecam dzielenia się z rodziną i znajomymi swoimi wyborami imion, póki nie są już zatwierdzone - bo każdy ma swoje preferencje i skojarzenia i potem może zacząć się litania "A mi się podoba..." "A nie chcielibyście nazwać... " - to nie na moje nerwy Z imieniem dla synka popełniliśmy ten błąd, o córce już nic nie wspominaliśmy, dopiero jak byliśmy zdecydowani i wtedy już nikt nie miał nic do gadania, bo było wybrane
dlatego mój mąż tak uparcie teraz twierdzi, że nie będzie dziecku nic narzucał i pozwoli mu sam zdecydować
bo jak usłyszeliśmy pytanie od rodziny mojego męża i zanim zdążyliśmy odpowiedzieć to mieli już tyyyyle pomysłów....

Edytowane przez lacomme
Czas edycji: 2017-01-26 o 23:43
lacomme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-26, 23:46   #1793
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lacomme Pokaż wiadomość
dlatego mój mąż tak uparcie teraz twierdzi, że nie będzie dziecku nic narzucał i pozwoli mu sam zdecydować
usłyszeliśmy pytanie od rodziny mojego męża i zanim zdążyliśmy odpowiedzieć to mieli już tyyyyle pomysłów....
Hehe dobry patent
Stary 2017-01-26, 23:47   #1794
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

j

Ja tez nie chce mowić wcześniej ale znając męża od razu wygada nie potrafi trzymać języka za zębami.
Miałam koleżanke w pracy co była w ciąży i imię z rodzicami wybierali. Masakra to imie nie bo mamie sie nie podoba to imie nie bo tacie. Tesciowie to tez nie bo cos tam. A ja do niej to twoje dziecko czy ich. Bo juz nie mogłam słuchać tych dylematów każdy ma swoje dziecko i nadaje im imiona jakie sie podoba i chcą dać a nie pytać po rodzinie.

Mój brat ma Wiktora A na początku miała być u nich dziewczynka i właśnie chcieli Wiktorie. Więc były by dwie.
Stary 2017-01-26, 23:57   #1795
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
j

Ja tez nie chce mowić wcześniej ale znając męża od razu wygada nie potrafi trzymać języka za zębami.
Miałam koleżanke w pracy co była w ciąży i imię z rodzicami wybierali. Masakra to imie nie bo mamie sie nie podoba to imie nie bo tacie. Tesciowie to tez nie bo cos tam. A ja do niej to twoje dziecko czy ich. Bo juz nie mogłam słuchać tych dylematów każdy ma swoje dziecko i nadaje im imiona jakie sie podoba i chcą dać a nie pytać po rodzinie.

Mój brat ma Wiktora A na początku miała być u nich dziewczynka i właśnie chcieli Wiktorie. Więc były by dwie.
Zwłaszcza że rodzice to inne pokolenie i mają zwykle inne preferencje, więc ciężko znaleźć kompromis Już w dwie osoby trudno się dogadać, bo każdy ma swoje skojarzenia, a co dopiero w cztery albo więcej Tata męża chciał nam przemycić Agnieszkę Bardzo ładne imię, tyle że pokolenie moje i męża zawsze miało w klasie po kilka Agnieszek i trochę nam spowszedniało przez to...
Stary 2017-01-26, 23:57   #1796
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja tam z mama tez gadam o imionach ale zazwyczaj nam się te same podobają :P

Stary 2017-01-27, 00:01   #1797
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Ja tam z mama tez gadam o imionach ale zazwyczaj nam się te same podobają

To fajnie Moja rodzina nie komentowała w żaden sposób więc też mogłam zdradzić, ale rodzina męża miała masę swoich propozycji i komentarzy więc teraz nic się nie dowiedzą No way!
Stary 2017-01-27, 00:05   #1798
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

No mi gdyby proponowali jakieś Paulinki i Moniki to tez bym nic nie mowila :p

Stary 2017-01-27, 00:14   #1799
darietta
Zakorzenienie

Moi rodzice od lat moje pomysły przyjmują tylko do wiadomości i nie krytykują nie komentują. A przede wszystkim nikomu nic nie mówią. Nie wiem jak tesciowie jesli chodzi o imiona sie zachowają. Ale nie minęła minuta od tego jak sie tesciowa dowiedziała o ciazy a juz mowiła ze musi tym i tym powiedziec. Wiec się wnerwiłam i powiedziałam ze nie zycze sobie moje dziecko moja sprawa a na temat mojej rodziny ma nikomu nic nie mowić bo sobie nie zycze i chronie jej prywatność.
Stary 2017-01-27, 07:09   #1800
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
ciasto francuskie zawsze się sprawdza

też jeszcze nie do końca do mnie dociera fakt bycia w ciąży

Mi w końcu TSH spadło do 1,7 na L4 w marcu jak przeszkolimy kogoś na moje miejsce

a jakie Ci się podobają?

byłam dzisiaj u gina, 14t4d i stwierdził, że na 90% to chłopak, a ja sobie życzyłam dziewczynkę znajoma rodzi w maju chłopca i powiedziałam, że wstępnie zaklepuje imię Szymon ale możliwe, że mi się jeszcze odmieni Ale oni chcą Bartłomieja lub Tadeusza
Moje gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Myślę, że Ty Musisz się czuć komfortowo z tą decyzją

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja zawsze chciałam mieć Wiktorie a na chłopca nie miałam pomysłu ale zanim zaszłam w ciążę mąż mówił że mu się Kajtek podoba. Jesli będzie dziewczynka to zdania nie zmienie a chłopiec zobaczymy Kajtek też mi się podoba.
Kajtek to pies mojej sąsiadki.

Cytat:

Mojej rodzinie nie podoba się Anastazja i nikomu ze znajomych. Ale ze mną nie ma dyskusji nikt nawet nie zaczynał

Bry
Dzisiaj ja wizytuję. Tatuś będzie, więc liczę na to że nie będzie się zasłaniało.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości