|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
|
|
#1772 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Na razie sądzi, że żartuję ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- mi także |
|
|
|
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Stąd się wzięło
Cytat:
![]() Z "roślinnych" może być jeszcze Lilian(n)a |
|
|
|
|
#1774 |
|
Rozeznanie
|
Izabela ładnie, ale Izka, Iza już średnio do mnie przemawia
. Co do adapterów do pasów, ja się nad tym nie zastanawiałam, teraz się bez problemu zapinam pasem, a jak będzie potem? Trudno mi powiedzieć. Oglądałam sukienki ciążowe w internecie- są śliczne . Ciekawe czy po ciąży można je nosić i są takie jakby OverSize. Muszę się przejść na zakupy chyba i zobaczyć na żywo jak to wygląda. Na razie bez problemu mieszczę się w swoje ubrania, mam dużo sukienek luźnych, bo ogólnie nie przepadam za dopasowanymi ubraniami, więc nie wiem czy kupować coś z myślą tylko o okresie ciąży, no poza rajstopami i bielizną, bo w tych "normalnych" nie czuje się już komfortowo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1775 |
|
*sportaddict*
|
Lila też fajne. Ale... j.w.
|
|
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluję udanych wizyt dzisiaj!
Ja robię też tortille na zimno np z łososiem serkiem philadelphia zielonym ogórkiem albo z szynką itp itd ,pizzerki ale najprostsze i znika mega szybko to paszteciki z ciasta francuskiego kroję w kwadraciki kupuję dobry kawałek pasztetu i po kawałeczku nakładam zawijam w takie koperty smaruje jajem i 15 min piekę pyszne proste i faceci uwielbiają dziewczyny zresztą też. Co do imion to ja mam wybrane ale zostawiam dla siebie do porodu.Miałam dla dziewczynki dwa a dla chłopca jedno oryginalne bo takie lubię ale na pewno nie typu Brianek ,Allanek...Chcę takie ,że i w PL i za granicą będzie pasować tym bardziej ,że TŻ ma niepolskie nazwisko. |
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też chodzi po głowie Blanka, ale sama nie wiem.
Przyszło mi o głowy, że u mnie w podstawówce byly same Anny, Tomki, a teraz nikt już o tych imionach nie mówi.
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też. Dlatego ja nie lubię typowo polskich imion.
|
#1779 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też jeszcze nie do końca do mnie dociera fakt bycia w ciąży ![]() Cytat:
na L4 w marcu jak przeszkolimy kogoś na moje miejsce ![]() Cytat:
Cytat:
a jakie Ci się podobają? ![]() byłam dzisiaj u gina, 14t4d i stwierdził, że na 90% to chłopak, a ja sobie życzyłam dziewczynkę znajoma rodzi w maju chłopca i powiedziałam, że wstępnie zaklepuje imię Szymon ale możliwe, że mi się jeszcze odmieni Ale oni chcą Bartłomieja lub Tadeusza
|
||||
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez ale mój Tż jak usłyszał to powiedział ze może jeszcze Zygmunt III Waza Uwielbiam temat imion, nie chce za bardzo nietypowego bo będziemy głupio wyglądać jako rodzina ale tez nie popularnego zbyt Mi się podoba Liwia i Antonia Dla chłopca Julian i Maksym Myśle ze jeszcze coś bym znalazła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam znaczenie imienia Szymon i przestało mi się podobać haha http://www.ksiegaimion.com/szymon
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Ja w ogóle imienia Szymon nie lubię, mój Tż miał mieć tak na imie całe szczęście ze nie ma
Miałam takiego Szymona w klasie sam był na 20 dziewczyn, takiej pokraki jak on nie znałam :P I z tego opisu dużo by się zgadzało Towarzyski to on nie był, nie miał żadnych kolegów chyba Że księdza (bardzo religijny do przesady) a jak na jakieś lekcji mówiono o współżyciu zatykał uszy w liceum Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niż kilka tanich, które podobają ci się tylko trochę Edytowane przez Devileek Czas edycji: 2017-01-26 o 22:52 |
|
|
|
#1783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się też roślinne podobają na razie jedyne imię jakie obojgu się podoba to właśnie Róża Tylko synek średnio to rozumie... A tym, że pracuję w Galerii gdzie pełno wirusów, praca dość stresująca... i tym, że skoro mam taką możliwość to powinnam z niej skorzystać. :/ Cytat:
![]() Ha haha... tymianek To mój jak robiłam sernik i poprosiłam o budyń waniliowy, kupił mi gorący kubek ... i tak cud, że nie taki gotowy deser z lodówki ![]() Dziewczyny co do imion... to ja ciągle intensywnie myślę... mamy jedno imię, które kiedyś wymyśliliśmy ( przy pierwszej ciąży) dla dziewczynki, ale ono chyba nie istnieje :/ Je sli nas najdzie to zaszalejemy...zobaczymy a z klasycznych podoba mi się Róża, Alicja, Hania, Liwia, Iga, Tola, Klara... i obcych Emma ![]() Dla chłopca Miłosz, Leon ( Leoś), Leonard, Hubert, Jeremi, Teo ( Teodor) Mikołaj ( tutaj synek też nie rozumie imienia) i ostatnio spodobało mi się Imię Hugo Mąż czeka na płeć, żeby mieć 50% roboty
|
|
#1784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja nie chce takiego Szymona! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1785 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do imion, to tutaj jest fajny spis, bardzo pomocny w wyborze
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0My mamy Lilę Miała być Julcią, ale jak zobaczyliśmy rankingi... W 2013 był szał na Julie... Podobało nam się też imię Zosia, ale z naszym nazwiskiem brzmi bardzo babcinie I Hania, ale jest ciocia w rodzinie I Zuzia, ale też było bardzo popularne Chłopiec miał być Tymkiem. Teraz chłopiec chyba będzie Julkiem, podoba mi się też Leon (ale mężowi źle się kojarzy), Miłosz (też kręci nosem), miałam też szał na wymienionego tu Gustawa Mi się podoba, ale pies byłej dziewczyny męża miał tak na imię i mu się kojarzy, więc odpada A dla dziewczynki nie mam pojęcia może Antonina, Gabriela, Łucja... Zawsze mamy problem z imieniem dla córki Ogólnie ciężko wypracować kompromis Ja zawsze chciałam córeczkę Michasię, ale mąż jest kategorycznie na nie
|
|
|
|
#1786 |
|
Raczkowanie
|
Mój mąż ostatnio na pytania znajomych czy mamy już wymyślone imię odpowiada, że pozwolimy dziecku samemu wybrać... także no
![]() Jak na początku ciąży siedliśmy i zaczęliśmy rozmawiać o imionach, które nam się podobają to wyszło, że męskich imion podoba nam się dużo, a z żeńskimi gorzej. Stwierdziliśmy, więc zgodnie, że to znak i będziemy mieć córkę |
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze chciałam mieć Wiktorie a na chłopca nie miałam pomysłu ale zanim zaszłam w ciążę mąż mówił że mu się Kajtek podoba. Jesli będzie dziewczynka to zdania nie zmienie a chłopiec zobaczymy Kajtek też mi się podoba.
|
|
|
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie powiem Wam dziewczyny, że nie polecam dzielenia się z rodziną i znajomymi swoimi wyborami imion, póki nie są już zatwierdzone - bo każdy ma swoje preferencje i skojarzenia i potem może zacząć się litania "A mi się podoba..." "A nie chcielibyście nazwać... " - to nie na moje nerwy Z imieniem dla synka popełniliśmy ten błąd, o córce już nic nie wspominaliśmy, dopiero jak byliśmy zdecydowani i wtedy już nikt nie miał nic do gadania, bo było wybrane
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam większy problem z męskimi z żeńskich więcej mi się podoba
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam synka Szymona
Teraz nie wiem jak nazwiemy, dla dziewczynki podobała nam się Adrianna. Dla chłopca nie mamy typu za bardzo. Nawet mi się podoba Mateusz i Norbert, ale nie mam przekonania.
|
#1791 |
|
Wtajemniczenie
|
Leonard ma mój chrześniak ja wymyśliłam
Szymony są mega niegrzeczne wszystkie znajome z małymi Szymkami przyznają rację !Mi się też podobają Róża ,Lila ,Jagódka,Liwia,Blanka też ładnie. moja koleżanka tak nazwała córcię z chłopięcymi jest gorzej ale u nas też dużo chłopców i rodzeństwo najfajniejsze zabrało ale moje mam od kilku lat zaklepane.
|
|
|
|
#1792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() bo jak usłyszeliśmy pytanie od rodziny mojego męża i zanim zdążyliśmy odpowiedzieć to mieli już tyyyyle pomysłów....
Edytowane przez lacomme Czas edycji: 2017-01-26 o 23:43 |
|
|
|
|
#1793 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie chce mowić wcześniej ale znając męża od razu wygada nie potrafi trzymać języka za zębami. Miałam koleżanke w pracy co była w ciąży i imię z rodzicami wybierali. Masakra to imie nie bo mamie sie nie podoba to imie nie bo tacie. Tesciowie to tez nie bo cos tam. A ja do niej to twoje dziecko czy ich. Bo juz nie mogłam słuchać tych dylematów każdy ma swoje dziecko i nadaje im imiona jakie sie podoba i chcą dać a nie pytać po rodzinie. Mój brat ma Wiktora A na początku miała być u nich dziewczynka i właśnie chcieli Wiktorie. Więc były by dwie. |
|
|
|
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już w dwie osoby trudno się dogadać, bo każdy ma swoje skojarzenia, a co dopiero w cztery albo więcej Tata męża chciał nam przemycić Agnieszkę Bardzo ładne imię, tyle że pokolenie moje i męża zawsze miało w klasie po kilka Agnieszek i trochę nam spowszedniało przez to...
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam z mama tez gadam o imionach ale zazwyczaj nam się te same podobają :P
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja rodzina nie komentowała w żaden sposób więc też mogłam zdradzić, ale rodzina męża miała masę swoich propozycji i komentarzy więc teraz nic się nie dowiedzą No way!
|
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
No mi gdyby proponowali jakieś Paulinki i Moniki to tez bym nic nie mowila :p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice od lat moje pomysły przyjmują tylko do wiadomości i nie krytykują nie komentują. A przede wszystkim nikomu nic nie mówią. Nie wiem jak tesciowie jesli chodzi o imiona sie zachowają. Ale nie minęła minuta od tego jak sie tesciowa dowiedziała o ciazy a juz mowiła ze musi tym i tym powiedziec. Wiec się wnerwiłam i powiedziałam ze nie zycze sobie moje dziecko moja sprawa a na temat mojej rodziny ma nikomu nic nie mowić bo sobie nie zycze i chronie jej prywatność.
|
|
|
|
#1800 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nikt nawet nie zaczynał ![]() Bry Dzisiaj ja wizytuję. Tatuś będzie, więc liczę na to że nie będzie się zasłaniało.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

Nie martw się, my też się nie dogadamy tak łatwo 

. 

ale tak jak piszesz, teraz już nieco więcej w przypadku choroby będzie nam wolno

Miała być Julcią, ale jak zobaczyliśmy rankingi... W 2013 był szał na Julie... Podobało nam się też imię Zosia, ale z naszym nazwiskiem brzmi bardzo babcinie
Mi się podoba, ale pies byłej dziewczyny męża miał tak na imię i mu się kojarzy, więc odpada
A dla dziewczynki nie mam pojęcia może Antonina, Gabriela, Łucja... Zawsze mamy problem z imieniem dla córki
Tata męża chciał nam przemycić Agnieszkę