Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-27, 07:22   #1801
AnnaPaula87
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Morelle to życzę żeby różowy smoczek się przydal
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 07:25   #1802
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Morelle to życzę żeby różowy smoczek się przydal
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 07:51   #1803
nulkaa3
Rozeznanie

'Dziewczyny, jeżeli chodzi o adaptery, to zorientujcie się, czy w Waszym mieście (np w szkole rodzenia) nie można wypożyczyć takich adapterow ☺ na mojej wsi tego nie ma, ale brat miał mi z Łodzi przywieźć - wypozycza się go na miesiąc (w Łodzi jest to koszt 10zł/miesiąc).
Ja ostatecznie zrezygnowałam - zapinam pasy za plecami i tylko górny pas sobie przekładam na siebie, a pas biodrowy jest z tyłu zapiety i się na nim opieram.
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 08:09   #1804
etusiaaa
Wtajemniczenie

Temat imion😀 mój tz upiera się ze będzie Krzysztof ja nie zgadzam się wogole. Dla mnie to masakra. Podoba mi się dla chłopca Miłosz Mateusz Szymon a dla dziewczynki Natalia i Sandra. Zobaczymy co tam kryje się w brzuszku. Może w środę się pokaze😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 08:25   #1805
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Moje gratulacje!

Myślę, że Ty Musisz się czuć komfortowo z tą decyzją

Kajtek to pies mojej sąsiadki.

Mojej rodzinie nie podoba się Anastazja i nikomu ze znajomych. Ale ze mną nie ma dyskusji nikt nawet nie zaczynał

Bry
Dzisiaj ja wizytuję. Tatuś będzie, więc liczę na to że nie będzie się zasłaniało.
Motelle mam pytanie bo o ile dobrze pamietam to tez chodzisz do dwoch ginekologów. U kazdego masz usg? Bo ja chodze tez do dwoch i zaden o drugim nie wie i nie chce im mowić ale boje sie czy usg nie zaszkodzi maluszkami. Naczyrałam sie wielu opini i niby nie jest szkodliwe ale jakos tak zaczelam sie zastanawiac. A wizyty robią mi co trzy tyg wiec w styczniu wyjdzie mi 4 usg.

A co do imion dwa lata temu jak byłam nad morzem koleś co chwile wołał szymek i smiałam się ale ma nieznośnego synka. Ale kiedy sie podniosłam okazało się ze to pies. Wiec ludzie roznie zwierzęta nazywają.
Ja podjełam decyzję że jeśli mąż bedzie chciał takie imię to sie zgodzę. Tylko w papierach bedzie Kajetan nie zdrobnienie jak niektórzy teraz wymyślają.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 09:02   #1806
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Tez miałam psa Kajtka

Stary 2017-01-27, 09:05   #1807
AnnaPaula87
Zadomowienie

Ja byłam u drugiego gina na usg 4d to nie chciał zrobić za bardzo bo mówił ze w zdrowej ciazy robi się 3-4 usg
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 09:14   #1808
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzień dobry co do spędzania 2 h w foteliku, my jak Bartek mial 4,5 miesiaca pojechaliśmy nad morze 6 h ,bo trzeba było robic przerwy na jedzonko i przewijanie ,a powrot 4 h ani jedynej przerwy bo Bartek spał

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

My teraz mielismy przerwe.5 tyg w wizytach

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 09:18   #1809
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Tez miałam psa Kajtka

Dziewczyny czy wy probujecie mnie zrazić do tego imienia😜
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 09:25   #1810
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
'Dziewczyny, jeżeli chodzi o adaptery, to zorientujcie się, czy w Waszym mieście (np w szkole rodzenia) nie można wypożyczyć takich adapterow ☺ na mojej wsi tego nie ma, ale brat miał mi z Łodzi przywieźć - wypozycza się go na miesiąc (w Łodzi jest to koszt 10zł/miesiąc).
Ja ostatecznie zrezygnowałam - zapinam pasy za plecami i tylko górny pas sobie przekładam na siebie, a pas biodrowy jest z tyłu zapiety i się na nim opieram.
Można 20 zl za miesiąc.
Używany kosztuje 100 zł.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Motelle mam pytanie bo o ile dobrze pamietam to tez chodzisz do dwoch ginekologów. U kazdego masz usg? Bo ja chodze tez do dwoch i zaden o drugim nie wie i nie chce im mowić ale boje sie czy usg nie zaszkodzi maluszkami. Naczyrałam sie wielu opini i niby nie jest szkodliwe ale jakos tak zaczelam sie zastanawiac. A wizyty robią mi co trzy tyg wiec w styczniu wyjdzie mi 4 usg.

A co do imion dwa lata temu jak byłam nad morzem koleś co chwile wołał szymek i smiałam się ale ma nieznośnego synka. Ale kiedy sie podniosłam okazało się ze to pies. Wiec ludzie roznie zwierzęta nazywają.
Ja podjełam decyzję że jeśli mąż bedzie chciał takie imię to sie zgodzę. Tylko w papierach bedzie Kajetan nie zdrobnienie jak niektórzy teraz wymyślają.
Chodzę do dwóch. Do tej pory obaj mi robili usg. Jednak ten lekarz z pakietu uważa, że to szkodzi i nie robi mi już usg. Więc robi mi tylko ten prywatnie
Stary 2017-01-27, 09:31   #1811
baby2
Rozeznanie

Morelle kciuki za wizytę i niech dzidzia pokarze co chowa między nóżkami
Nam podoba się imie Maja i nad nim się zastanawiamy, ale ładne też Oliwia i Pola, sama nie wiem... a jeśli będzie chłopiec to póki co pomysłów brak.
Ja dziś ostatni dzień w pracy. Od poniedziałku na L4 tzn. o ile uda mi się wbić do pani doktor między pacjentkami i poprosić o zwolnienie bo wizytę umówioną mam dopiero za tydzień. Mam nadzieję że pani doktor nie będzie robiła problemów bo jestem już umówiona z kierownikiem i nowym przedstawicielem na poniedziałek w celu przekazania samochodu, telefonu itp. trochę się tym stresuje, chciałabym mieć już L4 w ręku...
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 09:37   #1812
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Nam podoba się imie Maja i nad nim się zastanawiamy, ale ładne też Oliwia i Pola, sama nie wiem... a jeśli będzie chłopiec to póki co pomysłów brak.
Ja dziś ostatni dzień w pracy. Od poniedziałku na L4 tzn. o ile uda mi się wbić do pani doktor między pacjentkami i poprosić o zwolnienie bo wizytę umówioną mam dopiero za tydzień. Mam nadzieję że pani doktor nie będzie robiła problemów bo jestem już umówiona z kierownikiem i nowym przedstawicielem na poniedziałek w celu przekazania samochodu, telefonu itp. trochę się tym stresuje, chciałabym mieć już L4 w ręku...
Ja tez się stresuje tym L4, na razie nie idę jeszcze, ale np mój lekarz nie jest za siedzeniem w domu:/ więc nie wiem czy pójdzie tak łatwo... trochę też przeraża mnie cały ten ZUS... od stycznia szef dał mi pełny etat, więc jak bym poszła teraz to od razu pewnie miałabym kontrolę.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 09:44   #1813
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny w weekend mam gości, co polecacie na przekąskę dla facetów do alkoholu? Danie główne to zapiekanka ziemniaczana z mięsem, a co do przekąsek nie mam pojęcia
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...em-i-kukurydza

http://kulinarneprzeboje.pl/2015/02/...czakiem-serem/

https://www.facebook.com/popularnepysznosci/?fref=nf

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Ja planowałam L4 najwcześniej w kwietniu-maju ale mam w pracy od początku roku taki zachrzan i nerwówę, że chyba to zrewiduję :/

Siedzę od poniedziałku na 'wypoczynkowym' L4 na 2 tygodnie i nagle zaczęłam znowu spać spokojnie i nie mam ciągle spiętego brzucha :/
O wlasnie - ja to samo planowalam dopiero od maja ale przez zaryp w pracy juz sie zaczynam lamnac zeby chociaz wziac takie na tydzine czy 2 bo jednak brzuch pozwijany przy biurku daje jakies rozne bole i boliki ;/
KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 09:44   #1814
baby2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja tez się stresuje tym L4, na razie nie idę jeszcze, ale np mój lekarz nie jest za siedzeniem w domu:/ więc nie wiem czy pójdzie tak łatwo... trochę też przeraża mnie cały ten ZUS... od stycznia szef dał mi pełny etat, więc jak bym poszła teraz to od razu pewnie miałabym kontrolę.
Moja doktor raczej nie jest problemowa jeśli chodzi o zwolnienia, tylko tak mi trochę głupio wpaść bez umówionej wizyty i poprosić o L4. Też pracuje na umowie dopiero od 2 miesięcy, to duża korporacja więc mam nadzieję że Zus nie będzie nic podejrzewał i robił mi problemów
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 09:45   #1815
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:

Ja jestem od końca grudnia na zwolnieniu teraz dałam już drugie, okaże się czy mi się przyczepia bo od listopada tez mam inna umowę na wyższy etat dam na pewno znać

Stary 2017-01-27, 09:59   #1816
morelle_
Zakorzenienie

Tak Policzyłam to dziś mam 8 Usg. A jeszcze będą 2 połówkowe. Itd.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Baby
Stary 2017-01-27, 10:00   #1817
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Tez miałam psa Kajtka

Moi dziadkowie mieli psa Kajtka i ściągał zebami wszystkim dzieciom gacie, więc nazywaliśmy go Kajtek-bez-majtek

U nas mąż wybiera dla chłopca i ma już od dawna wybranego Maksymiliana. Ja dla dziewczynki waham się między Polą a Antoniną, ale chyba niepotrzebnie, bo ma być chłopak - ciekawe, czy w poniedziałek się już ostatecznie potwierdzi.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 10:05   #1818
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Pola
Spróbować się wbić nie zaszkodzi. Kiedyś chodziłam do jednej lekarki to sama mówiła, ze w razie czego przyjść i pytac czy przyjmie. Fajnie, ze od razu jest nowy przedstawiciel. Ja dzisiaj zadzwoniłam do kierowniczki z info o zwolnieniu, śmiała się, ze jest niby zaskoczona. Uprzedziłam ją 2 tygodnie temu i uruchomili już rekrutację. Najwcześniej pewnie od 15.02 kogoś by zatrudnili.

Cytat:
Ty się nie stresuj - kontrola nic przecież nie wykaże a z lekarzem lepiej od razu porozmawiać.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 10:07   #1819
klaudiakala
Raczkowanie

myszowata1313 gratuluję wizyty

Kwestia imion to u mnie masakra haha, ja miałam imię dla chłopca Miłosz i nie było tematu, a teraz, że się okazało, że dziewczynka to mąż wybrał Natasza i stwierdził, że tak samo nie ma dyskusji :P Początkowo kręciłam nosem, ale już się oswoiłam z tym imieniem i nawet zaczyna mi się podobać

A ja witam się w 18 tygodniu, zaczynając 5 miesiąc

Ciągle piję mleko :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brz.jpg (85,0 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brz2.jpg (94,6 KB, 57 załadowań)
klaudiakala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 10:11   #1820
morelle_
Zakorzenienie

Wpędzacie mnie w kompleksy z tymi brzuchami
U mnie też 5 mc i mało widać
Stary 2017-01-27, 10:11   #1821
Carolles
Zadomowienie

Dzień dobry!

Morelle kciuki za wizytę!

My mamy z mezem typy imion ale nikomu nie mówimy raz ze nie znamy płci a dwa nie chcę zeby mnie ktoś zniechęcił

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 10:13   #1822
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaudiakala Pokaż wiadomość

Kwestia imion to u mnie masakra haha, ja miałam imię dla chłopca Miłosz i nie było tematu, a teraz, że się okazało, że dziewczynka to mąż wybrał Natasza i stwierdził, że tak samo nie ma dyskusji :P Początkowo kręciłam nosem, ale już się oswoiłam z tym imieniem i nawet zaczyna mi się podobać

Piekny brzuszek

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Wpędzacie mnie w kompleksy z tymi brzuchami
U mnie też 5 mc i mało widać
To tak dlatego, zeby ta piekna sukienka sie dobrze ukladala. A potem bedzie juz rósł z kazdym dniem
KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 10:15   #1823
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Morelle kciuki za wizytę!

My mamy z mezem typy imion ale nikomu nie mówimy raz ze nie znamy płci a dwa nie chcę zeby mnie ktoś zniechęcił

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Piekny brzuszek

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

To tak dlatego, zeby ta piekna sukienka sie dobrze ukladala. A potem bedzie juz rósł z kazdym dniem
Haha podoba mi się Twoja teoria dzięki za otuchę
Stary 2017-01-27, 10:16   #1824
Agg_s
Wtajemniczenie

Morelle powodzenia na wizycie, czekamy na info
A brzuch Ci jeszcze wystrzeli, poczekaj :P

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 10:26   #1825
klaudiakala
Raczkowanie

morelle pewnego dnia się obudzisz i się zdziwisz, zobaczysz poza tym krócej będziesz się czuć jak kwoka, ze mnie mąż się śmieje jak wysiadam z auta, a co potem będzie :P Chociaż teraz to też przez te zimowe kurtki, jak się naubieram, to tragedia

KociaMatka dziękuję
klaudiakala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 10:36   #1826
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
No wiec juz po wizycie. Czekalam godzine na swoja kolej i sama bylam godzine w gabinecie.
Dziewczyny badzie spokojne moje malenstwo tez malo ruchliwe ale to zaden problem do zmartwien.
Mozna powiedziec ze bedzie dziewczynka ale jeszcze nie chcial powiedziec na 100% za miesiac sie okaze
Takze chyba same dobre wiesci dzis
A i tz jaki zadowolony byl ze mogl zobaczyc maluszka, a co najlepsze ze lekarz wyszedl go zawolac a ten poszedl sobie zapalic 😅

Gratuluję wizyty i dziewczynki

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Swoją droga dopiero przy wybieraniu imienia dla dziecka uświadamiasz sobie ile ludzi nie lubisz

To samo ostatnio pomyślałam Prawie każde imię nam się z kimś kojarzy.

Cytat:

Piękny brzuszek

My czekamy z wyborem imienia na usg połówkowe. Mam nadzieje,że tam nam lekarz potwierdzi płeć

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 10:48   #1827
vadi
*sportaddict*

Cytat:
j

Ja tez nie chce mowić wcześniej ale znając męża od razu wygada nie potrafi trzymać języka za zębami.
Miałam koleżanke w pracy co była w ciąży i imię z rodzicami wybierali. Masakra to imie nie bo mamie sie nie podoba to imie nie bo tacie. Tesciowie to tez nie bo cos tam. A ja do niej to twoje dziecko czy ich. Bo juz nie mogłam słuchać tych dylematów każdy ma swoje dziecko i nadaje im imiona jakie sie podoba i chcą dać a nie pytać po rodzinie.

Mój brat ma Wiktora A na początku miała być u nich dziewczynka i właśnie chcieli Wiktorie. Więc były by dwie.
Moje imię wybrała mama mojego taty, chociaż moja mama chciała inne Rodzice byli wtedy mało asertywni

Cytat:
Moi rodzice od lat moje pomysły przyjmują tylko do wiadomości i nie krytykują nie komentują.
Moi także, wiedzą, że jestem z kolei bardzo uparta ale taką sobie mnie wychowali

Cytat:
u nas na osiedlu gość bardzo często wołał nocą po pół godziny 'Gosia, Gosia, Gosia!', jak kiedyś zobaczyliśmy na żywo, że Gosia to jamnik, to się prawie popłakaliśmy ze śmiechu

Morelle
I nie przejmuj się małym brzuchem mnie wczoraj pocieszała przyjaciółka (rodzi w kwietniu), której w ciągu ostatniego miesiąca brzuch się pojawił znikąd Widziałam zdjęcia miesiąc temu i jak mi wkleiła wczoraj to nie mogłam uwierzyć
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 10:51   #1828
myszowata1313
Rozeznanie

Dziekuje za mile slowa.
Morelle - co do brzuszka to kazdego indywidualna sprawa ja majac troszeczke spozyczego brzuszka lekarz i tak mi powiedzial ze juz ladnie widac jak sie zaokragla
Tak wiec ja tam troszeczke widzialam ale ze az tak bardzo to nie 😅

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 10:57   #1829
Carolles
Zadomowienie

Cytat:

Kwestia imion to u mnie masakra haha, ja miałam imię dla chłopca Miłosz i nie było tematu, a teraz, że się okazało, że dziewczynka to mąż wybrał Natasza i stwierdził, że tak samo nie ma dyskusjiPoczątkowo kręciłam nosem, ale już się oswoiłam z tym imieniem i nawet zaczyna mi się podobać

Super brzuszek!

Dziewczyny kupowała któraś spodnie ciążowe na allegro? Ja poszukuje właśnie ale jest problem z rozmiarem 34 a 36 boje sie ze beda za duże. Przymierzalam w hm spodnie i właśnie 34 byly ok jeszcze z zapasem. Ale kosztowały 150 zl

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-27, 11:09   #1830
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
we Wro w askocie można wypożyczyć to samo z tym laktatorem medela szpitalnym.

Myszowata gratuluję dziewczynki
Morelle czekam z niecierpliwością na wieści z wizyty

U mnie na szczęście rodzina już się oswoiła z bardzo oryginalnymi imionami bo 6 dzieci u samego rodzeństwa więc ja mam już łatwiej i zdziwienia nie ma ale znajomym jakimś dalszym nie mówię jak pytają bo na pewno będą komentarze a ja doradców nie potrzebuję

dziś miałam morfo i tak mnie baba ukłuła ,że krew się lała pod strzykawką jeszcze aż mnie ręka boli cała.przyjemności ciążowe psia ***

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Super brzuszek!

Dziewczyny kupowała któraś spodnie ciążowe na allegro? Ja poszukuje właśnie ale jest problem z rozmiarem 34 a 36 boje sie ze beda za duże. Przymierzalam w hm spodnie i właśnie 34 byly ok jeszcze z zapasem. Ale kosztowały 150 zl

Morelle kupowała z allegro nawet linka miałam ale zagubiłam i mówiła ,że fajniejsze niż z hm i rozmiarówka chyba rzeczywista
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości