..::Dieta Plaż Południowych - część trzecia ::.. - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-27, 08:23   #2671
hihi
Zakorzenienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część trzecia ::..

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
niach niach jesteś ogórko i kapuchi żerca tak jak ja
A jadłas ogórka kiszonego z jajkiem na twadro pokrojonym w kosteczkę + fit up do jajek?

Ja jestem kapucho, ogórko JAJKO żerca
Stary 2008-03-27, 08:23   #2672
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ambiguous87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myslicie o takim jadłospisie?

SOBOTA, NIEDZIELA 1020 kcal
1. Kawa
2. Jajecznica z 2 jaj na boczku z cebulą
3. 4 plastry szynki z indyka z 4 kostkami fety ( 50g fety podzielone na 4 kostki)
4. 2 gołąbki bez ryżu ( razem 200g)
5. Serek wiejski z ½ ogórka, ½ pomidora i 3 rzodkiewkami
6. 2 łyżki masła orzechowego ( 24g)

PONIEDZIAŁEK, WTOREK 850 kcal
1. Kawa
2. Serek wiejski z ½ ogórka, ½ pomidora i 3 rzodkiewkami
3. 2 plastry sera żółtego gouda pełnotłustego i ogórek konserwowy
4. Kurczak ( udko gotowane) z kalafiorem ( 100g) i 2 ogórki konserwowe
5. 2 jajka i 2 plastry szynki z indyka

ŚRODA, CZWARTEK 939 kcal
1. Kawa
2. Sałatka: czerwona fasola, 2 tuńczyki, cebula, 2 jajka, 2 ogórki konserwowe (na 2 dni)
3. 4 plastry szynki z indyka z 4 kostkami fety ( 50g fety podzielone na 4 kostki)
4. Szaszłyk w piekarniku: mięso kurczaka całe udo, papryka ( 100g), cebula, pomidor ( na 2 dni)

PIĄTEK, SOBOTA 1020 kcal
1. Kawa
2. Sałatka: 4 rzodkiewki, cała feta light, 4 ogórki konserwowe, 2 pomidory, szczypiorek ( na 2 dni)
3. 2 jajka i ogórek swierzy ( 200g)
4. Pulpety ( 200g) i 2 ogórki konserwowe
6. 1 łyżka masła orzechowego ( 12g)
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
kilka małych rad. niech mnie zweryfikują specjalistki
Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Przede wszystkim za mało kalorii - dieta poniżej 1000kcal jest zła, niedobra, bebe, fuj! W SB chodzi o to, aby JEŚĆ, a nie się głodzić...

Ograniczamy kawę, z kurczaka jemy pierś, mięsto mielone czy jakieś pulpety chyba nie są zalecane, bo powinno się jeść chude mięso i... WIĘCEJ warzyw...
i ja również się zgadzam, to nie jest jadłospis na SB
może trudno Ci się będzie przestawić po kopenhaskiej gdzie praktycznie mało co się je ale na SB nie liczymy kalorii tylko jemy i jemy żeby głodnym nie być
może Ahcak by napisała swój jadłospis przykładowy to zobaczysz jak się powinno jeść

k_asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 08:28   #2673
PriVativ
Zadomowienie

hej siostry?D pierwszy raz od chyba tygodnia wstalam bez bólu oczu i glowy hihi jesczze slonko slicznie swoeci za oknem czekaja mnie dzis zakuuupyy Jestem wlasnie po sniadanku tj jajecznica z2 jajek. I jdno jajko na twardo(zostalo z wczoraj i sie usmiechalo) i duzy pomidor

mam takie pytanie czytaki chudziutki boczek mozna do jajecznicy??

dzis moj drugi dzień Mam nadzieje ze do soboty bede wazyla dalej 54 kilo bo mam ta rodzinna impreze i chce ladnie wygladac a to rodzina Tżta wiec jesc tam itak bede sie wstydzila wiec sie nie najem a grecka napewno bedzie to sobie greckiej zjem. Wkazdym razie nieplanuje grzeszyc juz

wczoraj zrobilam peeling z kawy i soli powiem wam ze wymasowalam sie tak ze mialam taaaaaki milusie w dotyku uda potem na t zel i git dzis sobie kupie cos wkoncu na te moje piersi ,cos ujedrniajacego i na rozstepy. I chce jakis osobny na brzuch bo mi szkoda tego nivea skoro gore mam wsam raz. Ciekawe czy w ogole one cos beda dzialac

Dziewczyny napiszcie mi czy na allegro mozna zamawiac niemajac konta??? czy trzeba miec??
Stary 2008-03-27, 08:32   #2674
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
A jadłas ogórka kiszonego z jajkiem na twadro pokrojonym w kosteczkę + fit up do jajek?

Ja jestem kapucho, ogórko JAJKO żerca
nie ale ogórka kiszonego przegryzanego czekoladą i popijanego pepsi tak

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 08:36   #2675
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
hej siostry?D pierwszy raz od chyba tygodnia wstalam bez bólu oczu i glowy hihi jesczze slonko slicznie swoeci za oknem czekaja mnie dzis zakuuupyy Jestem wlasnie po sniadanku tj jajecznica z2 jajek. I jdno jajko na twardo(zostalo z wczoraj i sie usmiechalo) i duzy pomidor

mam takie pytanie czytaki chudziutki boczek mozna do jajecznicy??

dzis moj drugi dzień Mam nadzieje ze do soboty bede wazyla dalej 54 kilo bo mam ta rodzinna impreze i chce ladnie wygladac a to rodzina Tżta wiec jesc tam itak bede sie wstydzila wiec sie nie najem a grecka napewno bedzie to sobie greckiej zjem. Wkazdym razie nieplanuje grzeszyc juz

wczoraj zrobilam peeling z kawy i soli powiem wam ze wymasowalam sie tak ze mialam taaaaaki milusie w dotyku uda potem na t zel i git dzis sobie kupie cos wkoncu na te moje piersi ,cos ujedrniajacego i na rozstepy. I chce jakis osobny na brzuch bo mi szkoda tego nivea skoro gore mam wsam raz. Ciekawe czy w ogole one cos beda dzialac
konta??? czy trzeba miec??
to fajnie że już się dobrze czujesz
chudzituki boczek możesz Kochanie
a na allegro trzeba mieć konto, jak chcesz to Ci coś zamówię i wyślę

zaraz nadleci supergirl

Stary 2008-03-27, 08:49   #2676
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie ale ogórka kiszonego przegryzanego czekoladą i popijanego pepsi tak
To mało SB takie

a ja Ci podaję przepis na wersję SB
Stary 2008-03-27, 08:56   #2677
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Kochane moje a stosowała któras to błotko GUAM. słyszałam ze te ich produkty do cycków dobre tylko cena troche niedobra...

a co do kapuchy kiszonej to z grzybkami sobie na SB gotuje pycha...
Stary 2008-03-27, 08:58   #2678
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Hejo hejo hejo!
Wreszcie słoneczko zaświeciło yuupppiiiii

Ale jestem dziś kulinarnie niepocieszona... nie lubię leczo a nadzienie dzisiejszego omleta tak samkowało blehhhh ciepłej papryce mówimy nie

Śniadanie: omlet --> 2 jajka, ciut mleka, siemię lniane, zioła, koncentrat pomidorowy, chili, pomidor, papryka, szyneczka, serek topiony, koperek;
Na II mam wiejski z migdałami, na obiad na uczelni BIG zawijaski, w domku zrobię coś na ciepło, a potem najprawdopodobniej twarożek o jakims smaku, bo uzupelniłam zapas różnistych aromatów

Miłego dnia Kochane, ja jeszcze tylko godzinkę w pracy i huczyć się będę dziś na wykładach

No i mój szef właśnie przywlókł ciasto jakieś kosmicznie kcaloryczne, słodkie, pewnie pyszniaste i mnie mordują tu i śmieją, że specjalnie dla mnie

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 09:01   #2679
faraula
Raczkowanie

ambiguous87 do wszytkich rad dolaczam sie i jeszcze musisz wprowadzic duzo zielonych warzyw bo ich napisalas zamalo!! salaty /maslowa lodowa karbowana rukola roszponka szpinak itd jedno z nich codzinnie powinno byc/ brokuly fasolki itd itd. nie pamietam linka ale ackah dala rady jak komponowac posilek z tego co zapamietalam bylo tak:

wez pusty talerz, poloz porcje bialka /piers kury, tofu, czy cokolwiek co ma malo tluszczu a duzo bialka/ uzupelnij warzywami. jak sie tak nauczys zjesc, to bedziesz miala dobre proporcje.

i tak jest. bialko i warzywa to podstawa sb i kazdego dobrego zywienia.
Stary 2008-03-27, 09:16   #2680
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KALLISTE Pokaż wiadomość
Aha...i mam jeszcze jedno pytanie- czy serek homogenizowany np.waniliowy mozna na pierwszej fazie??? bo niektóre z Was piszą ze mozna, a mi sie wydawało ze jak jogurty nie i mleko nie to homo tez jest zakazane.
hmm, kazdy homo waniliowy ma cukier lub jakies inne G ale jak znajdziesz taki bez cukru i glukozy to daj znac bo tak to nie mozna.
Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Łooooo skupiłam się na odpisywaniu a zapomniałam się pochwalić
Otóż mama dzwoniła, że moja nagroda z serduszkiem przyszła i że jest słodka patelnia, film i soundtrack Chyba teraz szybciej pojadę do domku niż zwykle, no i ... wygrałam w kolejnym konkursie hahaha masakra nigdy nie brałam udziału w niczym a teraz jakoś mnie wzięło. Tym razem zestaw antycellulitowy kosmetyków Lirene tych nowych z jakimś tam kompleksem coś tam Yeahhh mam nadzieję, że będą skuteczne. Ciekawe ile za telefon zapłacę Ale i tak będę brała udział w takich akcjach skoro jednak normalni ludzie wygrywają a nie tylko dzieci redaktorów naczelnych. Zaczynam od malutkich nagród, może kiedyś kilka tysięcy wpadnie, albo samochód, a może męża jakiegoś fajowego wygram
miszczu, wymiatasz w tych konkursach moze i ja w koncu sie na cos skusze? zawsze sobie wmawiam, ze i tak nic nie wygram
Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
PS: Gdzie jest nasza Agaaatttaaa???
no wlasnie!
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ahcaczku gratuluję A w jakich konkursach tak wymiatasz?
Jak jechalam na święta do domu, to mi się taaak nudziło w samochodzie i w radiu byl jakis konkurs, w którym Brodka podawała haslo i trzeba było je wysłać smsem. Wiec Kama sięga po telefon, piszę haslo, a tu nie ma zasięgu. Łapałam sieć przez jakieś 15 minut i w koncu wyslalam jak z lasu wyjechalismy. Nawet nie wiecie jaka byłam szczęśliwa... dopóki się nie okazało, że to konkurs "kto pierwszy ten lepszy"... pff

Cytat:
Nedda na kopenhaskiej schudlam jakies 4kg, po okolo tygodniu mialam przerwe swiateczna gdzie nadrobilam jakies 1,5kg no i od wczoraj znow wrocilam na pozostale dni (sroda, czwartek, piatek) i zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy przez cala diete pozwalalam sobie na wiecej niz jest napisane, tu jakas czekoladka, tu kawalek pizzy, tam kromeczka chleba na sniadanie (mimo ze grzanki nie bylo). A w swieta to kilka ciast i obiadek u siostry cieszy mnie najbardziej to ze mieszcze sie w spodnie z wakacji to byl moj cel przed dieta wazylam ok 59, po schudnieciu 55, no a teraz troszke ponad 56kg, przy wzroscie 170.

jednak od razu mowie ze waga nie adekwatna kompletnie do wygladu.... poniewaz mam maly biust i szczuple nogi i wlasnie kilogramy gromadzily sie w boczkach i brzuszku (dlatego spodnie sie nie dopinaly).... teraz brzuch schudl, biust zostal taki jaki byl! (cale szczescie ze nie zmalal), ale wydaje mi sie ze w nogach troche przytylam to nawet dobrze, bo jestem bardziej symetryczna
ugh, jak ja nie lubie kopenhaskiej! zareczam jojo, jak na zalaczonym obrazku. i to razy 2 bo zawsze sobie wmawialam, ze uda mi sie powoli wprowadzac nowe jedzenie. i co? kupa
a co do figury to poza biustem wszystko sie zgadza, jak u mnie
Cytat:
Ja tez

Myślałam, że tylko ja uwielbiam kiszone
i ja, i ja!
Cytat:
Napisane przez k_asiaczek Pokaż wiadomość
zaraz nadleci supergirl
jestem wonderwoman
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Kochane moje a stosowała któras to błotko GUAM. słyszałam ze te ich produkty do cycków dobre tylko cena troche niedobra...

a co do kapuchy kiszonej to z grzybkami sobie na SB gotuje pycha...
o, ja sie podpinam pod pytanko, bo tez mnie korci...

dzieeendoooobrrryyyy
Stary 2008-03-27, 09:24   #2681
k_asiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość

jestem wonderwoman
och wybacz

Stary 2008-03-27, 09:26   #2682
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
och wybacz
Stary 2008-03-27, 09:39   #2683
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ahcaczku gratuluję A w jakich konkursach tak wymiatasz?
Jak jechalam na święta do domu, to mi się taaak nudziło w samochodzie i w radiu byl jakis konkurs, w którym Brodka podawała haslo i trzeba było je wysłać smsem. Wiec Kama sięga po telefon, piszę haslo, a tu nie ma zasięgu. Łapałam sieć przez jakieś 15 minut i w koncu wyslalam jak z lasu wyjechalismy. Nawet nie wiecie jaka byłam szczęśliwa... dopóki się nie okazało, że to konkurs "kto pierwszy ten lepszy"... pff

To konkursy z babskich gazet, raz na jakiś czas kupuję na odchamienie No i ten pierwszy to odpowiedź na pytanie i losowanie nagrody, a ten drugi konkurs, to 3 pierwsze osoby z poprawną odpowiedzią ohhh yeahhhh Konkurs zaczynał się o 10:00 to nastawiłam sobie przypomnienie i o odpowiedniej godzinie wcisnęłam: wyslij ^^

Cytat:
miszczu, wymiatasz w tych konkursach moze i ja w koncu sie na cos skusze? zawsze sobie wmawiam, ze i tak nic nie wygram
Też nie wierzyłam nigdy, a jednak... a do SB to jak ulał nagrody pasują

Już po II śniadanku ahhh jakie dobre było mmmm

A te wątki o prawidłowym odżywianiu są na początku dietetyki, niestety mam tu w pracy problem z wklejaniem linków, nie wiem o co cho..., więc jak nie znajdziecie to wkleję jak już będę wieczorkiem w domku, bo tam nie mam z tym problemu Coś zwichniety tu ten komputer jest nie chce ze mną współpracować

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 10:00   #2684
gdusiaczek
Raczkowanie

Dziendobry
Melduje, ze serek wiejski z Tesco jest pyszny, juz TZ zakomunikowalam, ze to moj nowy nalog Wiec sniadanko zaliczone, teraz idziemy na dluugi spacer i przy okazji pokarmic labedzie ;-)
Brzuch nadal mi rozrywa na @, jak nigdy wczesniej a TZ chodzi pewny, ze @ nie bedzie i ze bedzie Patryczek (taak, juz imie ma) :-/

gdusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 10:37   #2685
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

Witajcie kulinarne gwiazdy.. jak czytam i czytam i tylko marzę o tych wszystkich posiłkach.. Bigos.. nie chce mi sie go robić zawijasy.. pewnie się ofajdam tym na uczelni, a znowu jak robie serek z jakims aromatem albo jogurt to dodam go za duzo/za malo i wychodzi kwasny i malo pociągający.
Ale za to jutro na kolację robie pyszniastą tortille i mój Munż się na nią wprosił.
Ogolnie dzisiaj mi sie skończył pochłaniacz, bo juz mam @ i odeszło mi jedzenie.
Muszę wydziwić w jakiś sposób jadłospis bo stagnacja mnie dopada serkowo pomidorowo kurczakowa.

Ahcak - ale sojowy budyń można? z resztą i tak go nie mam w domu a do tesco za daleko, wczoraj musiałam wrocic autobusem bo za ciezkie siaty miałam.
A dziś w nagrodę na podwieczorek mam kisieeeel
Ach i powiedz z jakiego rejonu Polsky jestes =^.^=
Stary 2008-03-27, 11:36   #2686
ambiguous87
BAN stały

dzieki dziewczyny slicznie

watpie ze bede miala efekt jojo po kopenhaskiej bo skurczyl mi sie zoladek i nie mam az tak wielkiej potrzeby jesc, dlatego SB traktuje bardziej jako wprowadzenie do zdrowego zywienia, niz taka czysta diete

dziekuje slicznie za wszystkie rady!!

cos tam pokombinuje z kapusta i innymi warzywkami, z salaty zrezygnuje bo przy kopenhaskiej jadlam ja codziennie hehe

Pozdrowionka
ambiguous87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 11:42   #2687
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gdusiaczek Pokaż wiadomość
Brzuch nadal mi rozrywa na @, jak nigdy wczesniej a TZ chodzi pewny, ze @ nie bedzie i ze bedzie Patryczek (taak, juz imie ma) :-/
Hahaha Oby przestało boleć

Cytat:
watpie ze bede miala efekt jojo po kopenhaskiej bo skurczyl mi sie zoladek i nie mam az tak wielkiej potrzeby jesc, dlatego SB traktuje bardziej jako wprowadzenie do zdrowego zywienia, niz taka czysta diete
Tu nie chodzi o skurczenie żołądka (swoją drogą rozciągnąć go ponownie to chwila), ale o sposób jedzenia - można jeść objętościowo tyle samo, a wartość odżywcza i kaloryczna będą od siebie o lata świetlne!

Tak więc rozsądnie korzystaj z naszych pomysłów, bo są sprawdzone, smaczne i... zdrowe
Stary 2008-03-27, 11:48   #2688
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
to fajnie że już się dobrze czujesz
chudzituki boczek możesz Kochanie
a na allegro trzeba mieć konto, jak chcesz to Ci coś zamówię i wyślę

zaraz nadleci supergirl
ok Kochanie to jak sobie cos upatrze to bede pamietała

własnie jestem w trakcie przekaski 30 pistacji i kubek mleka.
Pogoda świetna upatrzyłam sobie płaszczyk taki fajny niespotykany fason Rozmiar S ale kupie go albo dzis popoludniu albo jutro bo moze dzis pojade z tżtem gdzies jesczze i moze inny upatrze a jak nie to lece kupic tamten on jets z takiego zliskiego materlału chcialam z takiego matoqego normaknego ale moze to i dobrze bo niebedzie obłaził zobaczymy napewno po zakupie sie pochwale i wstawie zdj
Stary 2008-03-27, 11:52   #2689
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

na kopenhaskiej swoją droga schudłam na 1 i 2 roku studiow 25kg i co z tego jak teraz kończę 5rok i urosłam 15 okrąglutkich kilogramów od tamtego czasu. człowiek nie jest w stanie całe życie kontrolować kalorii i tego co je a SB umożliwia racjonalne żywienie nie zaglądając do tabel kalorycznych, po prostu sa produkty o których musimy zapomnieć i z czasem człowiek sam dochodzi do wniosku ze to było i tak niezdrowe.
Stary 2008-03-27, 11:56   #2690
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jprasol Pokaż wiadomość
na kopenhaskiej swoją droga schudłam na 1 i 2 roku studiow 25kg i co z tego jak teraz kończę 5rok i urosłam 15 okrąglutkich kilogramów od tamtego czasu. człowiek nie jest w stanie całe życie kontrolować kalorii i tego co je a SB umożliwia racjonalne żywienie nie zaglądając do tabel kalorycznych, po prostu sa produkty o których musimy zapomnieć i z czasem człowiek sam dochodzi do wniosku ze to było i tak niezdrowe.
No właśnie.... czyli SB to nie dieta, ale nawyk żywieniowy, a jak to gdzieś ostatnio przeczytałam - najpierw my kształtujemy swoje nawyki, a później one nas
Stary 2008-03-27, 11:56   #2691
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
ok Kochanie to jak sobie cos upatrze to bede pamietała

własnie jestem w trakcie przekaski 30 pistacji i kubek mleka.
Pogoda świetna upatrzyłam sobie płaszczyk taki fajny niespotykany fason Rozmiar S ale kupie go albo dzis popoludniu albo jutro bo moze dzis pojade z tżtem gdzies jesczze i moze inny upatrze a jak nie to lece kupic tamten on jets z takiego zliskiego materlału chcialam z takiego matoqego normaknego ale moze to i dobrze bo niebedzie obłaził zobaczymy napewno po zakupie sie pochwale i wstawie zdj
3mam za slowo, bede cie caly wieczor molestowacm az nie wstawisz
Cytat:
dokladnie tak samo uwazam. dlatego owszem, na kopenhaskiej sie chudnie, ale to jest chwilowe. to wroci, i moze wrocic zarowno po tygodniu jak i po 2latach. a czlowiek nie jest w stanie cale zycie byc na salacie, wolowym i brokulach/szpinaku. ja od kopenhaskiej mam straszny wstret wlasnie do tego. i do jajek na twardo...
Stary 2008-03-27, 12:01   #2692
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
a czlowiek nie jest w stanie cale zycie byc na salacie, wolowym i brokulach/szpinaku. ja od kopenhaskiej mam straszny wstret wlasnie do tego. i do jajek na twardo...
Ja przez kilka lat byłam VEGE - tylko warzywa, później laktovege, więc wiem, że dosłownie - można być na samej sałacie

Ale u mnie to doprowadziło do poważnych ED, z których ciężko wyjść, dlatego teraz jem normalnie
Stary 2008-03-27, 12:15   #2693
Nedda
Zadomowienie

Cytat:
Nedda na kopenhaskiej schudlam jakies 4kg, po okolo tygodniu mialam przerwe swiateczna gdzie nadrobilam jakies 1,5kg no i od wczoraj znow wrocilam na pozostale dni (sroda, czwartek, piatek) i zobaczymy jaki bedzie efekt koncowy przez cala diete pozwalalam sobie na wiecej niz jest napisane, tu jakas czekoladka, tu kawalek pizzy, tam kromeczka chleba na sniadanie (mimo ze grzanki nie bylo). A w swieta to kilka ciast i obiadek u siostry cieszy mnie najbardziej to ze mieszcze sie w spodnie z wakacji to byl moj cel przed dieta wazylam ok 59, po schudnieciu 55, no a teraz troszke ponad 56kg, przy wzroscie 170.

jednak od razu mowie ze waga nie adekwatna kompletnie do wygladu.... poniewaz mam maly biust i szczuple nogi i wlasnie kilogramy gromadzily sie w boczkach i brzuszku (dlatego spodnie sie nie dopinaly).... teraz brzuch schudl, biust zostal taki jaki byl! (cale szczescie ze nie zmalal), ale wydaje mi sie ze w nogach troche przytylam to nawet dobrze, bo jestem bardziej symetryczna
Dziekuje za odpowiedz i zycze Ci powodzenia na SB.Napewno bardziej Ci sie spodoba niz kopenhadzka A co do jadlospisu ktory podalas to juz kiedys pisalam,że podziwiam dziewczyny ktore robia dlgofazowe jadlospisy bo ja nigdy nie wiem na co bede miala ochote
Dorzuc wiecej warzywek i kalorii i bedzie git
Pozdrawiam i powodzenia

Cytat:
Witajcie kulinarne gwiazdy.. jak czytam i czytam i tylko marzę o tych wszystkich posiłkach.. Bigos.. nie chce mi sie go robić zawijasy.. pewnie się ofajdam tym na uczelni, a znowu jak robie serek z jakims aromatem albo jogurt to dodam go za duzo/za malo i wychodzi kwasny i malo pociągający.
Ale za to jutro na kolację robie pyszniastą tortille i mój Munż się na nią wprosił.
Ogolnie dzisiaj mi sie skończył pochłaniacz, bo juz mam @ i odeszło mi jedzenie.
Muszę wydziwić w jakiś sposób jadłospis bo stagnacja mnie dopada serkowo pomidorowo kurczakowa.

Ahcak - ale sojowy budyń można? z resztą i tak go nie mam w domu a do tesco za daleko, wczoraj musiałam wrocic autobusem bo za ciezkie siaty miałam.
A dziś w nagrodę na podwieczorek mam kisieeeel
Ach i powiedz z jakiego rejonu Polsky jestes =^.^=
Trzeba bylo mnie wolac to bym pomogla niesc siaty,bo mieszkam blisko Tesco... Lubelskie wizanki musza sobie pomagac

Nedda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 12:27   #2694
onaella
Zakorzenienie

czesc Dziewczynki

Ale mialam pyszne sniadanko, zostala mi resztka wczorajszego sosu i rozlozylam go na talerzu i przykrtlam 2 plastrami sera zoltego (taki troszke grubiej krojony, ale light) no i do mikrofalowki. I wiecie co ser sie delikatnie roztopil a to co zostalo to wygladalo jak takie duze placki makaronowe jak w lazanii, i od razu sobie pomyslalam ze moza bylo dac 2 warstwy tego sera i sosu, zapiec i a'la lazaia gotowa
jak ja kocham kombinowac na SB

a i bylam na zkupach bo na pozegnanie z Tz chce mu zrobic jakas pyszna kolacje albo obiadek, a ze on uwielbia owoce morza to kupilam 2 opakowania krewetek i jeszcze jakies szaszlyki z owocow morza o roznych smakach, teraz tylko musze poczytac jak to przezadza sie i bedzie git Szkoda tylko, ze ja nie przepadam za takimi przysmakami.

teraz ide sprzatac nasz pokoj bo jakis syfek sie zrobil.]

buziaki i milego dnia

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 12:31   #2695
Nedda
Zadomowienie

Dzień Dobry Kochane Plażowiczki!

Dzisiaj u mnie 16 dzien fazy pierwszej,oficjalne wazenie i mierzenie...I stalo sie cos dziwnego,dzisiaj rano dostalam @ Kurcze wykonalam wszystkie pomiary,ale myslecie,że moga sie zmienic jak sie @ skonczy?

Waga -4kg.
Obw.talii -7 cm
Obw.bioder -6 cm.
Biust -0 cm
Pod biustem-2 cm.
Udo-2 cm.

Takze tak to dzisiaj wyglada,nastepny pomiar za dwa tygodnie Dzisiaj rano stanelam na wage i 64 takze jest milo Jeszcze 9 kg. mnie czeka

Kupilam sobie nowy krem wyszczuplajacy z Soray Body Lifting taki w rozowym opakowaniu.Ipowiem wam,że po pierwszym uzyciu jestem z niego bardzo zadowolona...Fajnie nawilza i bardzo mi odpowiada jego konsystencja bo Avon byl dla mnie za rzadki...

Ale mnie bola miesnie po wczorajszych zajeciach z dziecmi,dalismy do pieca Ladne sloneczko swieci...
Tym milym akcentem koncze

Nedda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 12:49   #2696
kropeczka :)
Raczkowanie

GG do kropeczka :)
Post Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część trzecia ::..

Witam plażowiczki Jeśli mogę to chcialabym do was dołączyć bo przed swietami juz zaczelam sb ale przez swiateczne obzarstwo juz sie nie liczy ;] i zaczynam od nowa od dzisiaj chociaz nie wiem czy od dzisiaj bo sniadanko bylo bez weglowodanow ale noo nie wiem co sie stalo i sie skusilam na ciacho ktore zostalo po swietachhh i takie mam załamanie nerwowe ;] i postanowilam ze do was dolacze bo ostatnio tylko was podgladam z ukrycia :P no ale nic mimo tej wpadki dzis dalej bede kontynuowac dietke mam nadzieje ze dam rade

-14 kg

Wiosenne wytapianie tłuszczyku
Skakanka+ MŻ

72-71-70-69-68-67-66-65
kropeczka :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 12:53   #2697
dra
Zakorzenienie

no ja już zaczelam dziś od śniadańka diety,zrobiłam sobie omlet z pieczarkami
kurde musiałam sobie kawy słabej zrobić,bo głowa by mi pękała,ale słabiutkiej sobie zrobiłam,ale może na dniach ją odrzuce
Stary 2008-03-27, 13:27   #2698
faraula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość

Dzisiaj u mnie 16 dzien fazy pierwszej,oficjalne wazenie i mierzenie...I stalo sie cos dziwnego,dzisiaj rano dostalam @ Kurcze wykonalam wszystkie pomiary,ale myslecie,że moga sie zmienic jak sie @ skonczy?

Waga -4kg.
Obw.talii -7 cm
Obw.bioder -6 cm.
Biust -0 cm
Pod biustem-2 cm.
Udo-2 cm.

Takze tak to dzisiaj wyglada,nastepny pomiar za dwa tygodnie Dzisiaj rano stanelam na wage i 64 takze jest milo Jeszcze 9 kg. mnie czeka

Kupilam sobie nowy krem wyszczuplajacy z Soray Body Lifting taki w rozowym opakowaniu.Ipowiem wam,że po pierwszym uzyciu jestem z niego bardzo zadowolona...Fajnie nawilza i bardzo mi odpowiada jego konsystencja bo Avon byl dla mnie za rzadki...

Ale mnie bola miesnie po wczorajszych zajeciach z dziecmi,dalismy do pieca Ladne sloneczko swieci...
gratuluje. podobnie idźiemy jak chodzi o wage trzymaj sie dalej
Stary 2008-03-27, 13:58   #2699
tiara
Zadomowienie

GG do tiara

Nedda wielkie gratulacje! Przepieknie Ci pospadalo

1 etap 6 -5 - 4 - 3- 2 - 1

Winners do what losers don't want to do
tiara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 14:01   #2700
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka :) Pokaż wiadomość
Witam plażowiczki Jeśli mogę to chcialabym do was dołączyć bo przed swietami juz zaczelam sb ale przez swiateczne obzarstwo juz sie nie liczy ;] i zaczynam od nowa od dzisiaj chociaz nie wiem czy od dzisiaj bo sniadanko bylo bez weglowodanow ale noo nie wiem co sie stalo i sie skusilam na ciacho ktore zostalo po swietachhh i takie mam załamanie nerwowe ;] i postanowilam ze do was dolacze bo ostatnio tylko was podgladam z ukrycia :P no ale nic mimo tej wpadki dzis dalej bede kontynuowac dietke mam nadzieje ze dam rade
pewnie ze mozesz kochana sie dolaczyc damy rade zawsze jedna siostra wiecej to wiecej motywacji wieksza sila wsparcia hihi ja przez swieta zaprzepascilam juz osiagnieta wage 54 i dlatego od wczoraj jestem odnowa wiec bedziemy sie wspierac

Cytat:
Napisane przez Nedda Pokaż wiadomość

Waga -4kg.
Obw.talii -7 cm
Obw.bioder -6 cm.
Biust -0 cm
Pod biustem-2 cm.
Udo-2 cm.

jeju super efekty tyle cm mniej szok gratuluje i oby tak dalej ja postanowilam ze sie nie zwaze az na koniec 10 dnia. Akurat bede miala w miedzy czasie okres juz na dniach wiec poco mam sie denerwowac. Skoncze I faze to wtedy sie zwaze i zmieze. Nie bede zyla waga i centymetrem jak dotej pory

DZiewczyny moja babbcia ma dzi urodziny musze jechac doniejz kwiATKIEM wiec jutro na zakupy i jutro wstawie zdejcia moich zakupionych rzeczy i plasczzyka. Dzis niezdaze nic kupic a chce zobaczyc tez w innych sklepach
jade zaraz na obiad -sałatka grecka a na kolacje zjem sobie wieśniaka z łyzeczka majonezu plastrem szynki i plastrem serka. i pomidor.

juz dzis w spodniach lepiej wygladalam,niebyly takie coasne wiec chyba powoli schodzi te swioeteczne przytycie. mam nadzieje bo chce zakupic jutro obcisla spodniczke taka dopasowana po kolana.
a i siostry nieorientujecie sie moze ile koisztuje przedluzenie grzywki?? musze ja przedluzyc bo mam jej dość!!!!!!

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości