|
|
#2311 | |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie ostatnio pan się pytał czy jeszcze studiuję, jasne Siilmaariien, dzwoniłam do Aktywnej Mamy. Zapisy na marzec mają się pojawić w przyszłym tygodniu. Pytałam o nazwiska położnych z Krasnickich, bo tam chce rodzic. W sumie pani powiedziała, zeby tym się aż tak nie sugerować bo zajęcia w każdej grupie są podobne, program jest ten sam i każda położna ma swój gabinet i mozna się umówić, zapytać o wszystko, obejrzeć porodówkę już w konkretnym szpitalu. |
||
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
też fajnie
|
#2314 |
|
*sportaddict*
|
Pamiętam jak z rok temu biegnę sobie na bieżni, obok mnie jakiś młodociany adonis i mówi:
- Cześć, ty też studiujesz na AWFie? |
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nice
|
|
#2316 |
|
*sportaddict*
|
Chyba na uniwersytecie trzeciego wieku
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a rzeczywiście marzec to będzie u mnie już między 21 a 24 tyg.! Ale chyba zapiszę się jednak właśnie wtedy, czyli zacznę chodzić od kwietnia - wydaje mi się że w 1 ciąży zaczęłam chodzić w maju, na pewno było już mega ciepło. W Aktywnej Mamie chyba Teresa Sareło pracowała kiedyś na Kraśnickiej. Ja będę próbowała zapisać się do Agnieszki Wierzyńskiej - ze Świdnika. Głównie po to, żeby podpytać ją jak w rzeczywistości wyglądają w tym szpitalu różne rzeczy - bo po Staszica przekonałam się że między tym co można przeczytać na stronach typu gdzierodzic.info a rzeczywistością jest ogromna różnica Wracając do Aktywnej Mamy to w 2013r. było tak, że pierwsze zajęcia były organizacyjne i na nich wybierało się do której położnej z aktualnie dostępnych chcesz chodzić i podpisywało deklarację. A zastanawiałaś się nad szkołą rodzenia przy Kraśnickiej? Podobno też jest fajna, tyle że pewnie płatna (zwykle te przyszpitalne kosztują ok 500/600zl ). Niektóre położne inaczej patrzą na kobiety, które chodziły do "ich" szkoły rodzenia... W Aktywnej Mamie położna mówiła nam żeby nie przyznawać się w szpitalu, że chodziło się do konkurencyjnej szkoły i jak zapytają czy chodziło się do szkoły rodzenia mówić że nie Ze mnie położne na Staszica wyciągnęły inf że chodziłam do Aktywnej Mamy Ale to oczywiście zależy na kogo się trafi w trakcie porodu, jak jest fajna położna to ma gdzieś czy chodziło się do tej szkoły czy innej i nie wpływa to na jej postrzeganie pacjentki. Zresztą siłą rzeczy każda z nich tak czy siak musi pomóc urodzić - kwestia tylko jej zaangażowania w trakcie porodu - a to już pewnie i tak głównie zależy od tego czy położna z pasją czy mentalnością rodem z PRL-u.
|
|
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już któryś raz mam w nocy koszmary, aż Mąż mnie budzi, bo wydaje dźwięki jakbym płakała..dziś to samo
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam dziś przesyłkę od babci dla prawnuka/wnuczki z ubraniem :P
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2321 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny 😊. To mój pierwszy post , termin mam na 26 lipca wiec jutro zaczynamy juz 16 tydz . Mecza was dalej wymioty ? Miałam nadzieję że po 1 trymestrze przejdzie a tu nic nie pomaga . Tez tak macie ? Pozdrawiam 😊
P.S. są tu jakieś przyszłe mamy z Wrocławia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Jest tu kilka dziewczyn z okolic i samego Wrocławia
Normalnie będzie można zrobić spotkanie towarzyskie jak tyle dziewczyn z jednego miejsca :p Ja mam mdłości ciagle tym bardziej na jakieś zapachy ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
niż kilka tanich, które podobają ci się tylko trochę Edytowane przez Devileek Czas edycji: 2017-01-31 o 15:52 |
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz termin na moje urodziny, wspaniała data Mi już mdłości minęły.
|
|
#2324 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I wiecie co,przekonałyście mnie. Chyba jednak zamówię klasyczne okrągłe obrączki. A jak mi się zachce to w jakąś większą rocznicę kupie sobie ładny złoty pierścionek i tyle ![]() Pamiętacie może jaką macie grubość/wysokość obrączek? Nam pani proponowała 1,35,a czytałam,że lepsze są grubsze(ok.1,5),ale nie wiem ile w tym prawdy. Cytat:
![]() Mnie jakieś dwa lata temu pan który chodził po domach i sprzedawał drzewka/krzewy zapytał czy mama lub właściciel jest w domu. A my już od paru lat z TŻ sami mieszkaliśmy. Niestety koleś powiedział to takim tonem,że nie odebrałam tego jak komplement. ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Ja nie miałam w ogóle wymiotów,więc tutaj nie pomogę.
|
|
#2325 |
|
Raczkowanie
|
.
|
|
|
|
#2326 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2327 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2328 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#2329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
My chyba mamy 1,25, albo 1,35 (nie pamięta dokładnie) ale są dość grube, musisz po przymierzać i zobaczyć w której lepiej się czujesz
szerokość 4 mmMiękkie miedziane i niklowe się ścierają - tak mi mąż powiedział, ale ja nie wiem o co kaman ![]() oraz ogólnie im jaśniejsze złoto, tym bardziej podatne na zarysowania i im większa próba złota co do wymiotów to chyba już ze 2 tygodnie nie miałam odruchu wymiotnego z rana, tak jak to miałam już pod koniec, a żeby zwymiotowała to jakoś 2-3 tyg temu ostatnio, mdłości chyba też już nie mam
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-01-31 o 16:21 |
|
|
|
#2331 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 15 tc i u mnie wczoraj 2 razy sie zdarzyly ;/ tez czekam az miną.
O ilości szarpań bez wymiotów nawet nie wspominam ;/ |
|
|
|
#2332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak mam możliwość uczestniczenia bezpłatnie to nie chce zapisywać się do przyszpitalnej i płacić. Niestety mentalność w szpitalach i przychodniach dalej jest jak z PRL, ale ja nie mam zamiaru się do tego dostosowywać, zeby ktoś mnie traktował tak jak powinien. To jego praca i tyle. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2017-01-31 o 16:12 |
||
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na całe szczęście na kurczaka nie mam, nie wiem co bym jadła za miesi bo i tak mało jem ... Mam nowa lodówkę która śmierdzi nowością gdzie z pomieszaniem produktów jest to jakaś masakra a tak po za tym na inne rzeczy po trochu, męczą mnie nie które na dłuższy czas ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2334 | |
|
*sportaddict*
|
Mnie także ominęły wymioty, miałam tylko mdłości, za to (jestem dzisiaj w 16t5d) i od wczoraj po dłuuugiej przerwie mam odruch wymiotny przy myciu zębów, okropność :/
---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
chociaż chyba mu umknęło, że mam z dyszkę więcej od niego |
|
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś 17t3d i brzuch mi wywaliło ze nawet w luźnej koszuli widać
IMG_1485875596.176616.jpg
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem z Wro
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co do wymiotów nie pomogę bo nie miałam wcale.
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
|
|
#2339 |
|
Zadomowienie
|
Moja obrączka ma 6mm i widać ja na fotce wyżej
Morelle dalej nie widać u Ciebie brzuszka?
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to wam powiem ze jak oglądam zdjęcia dziewczyn po 30 tygodniu to jestem przerażona, wielkoscia brzucha... i wcale mi się to nie podoba :P
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

też fajnie

a rzeczywiście marzec to będzie u mnie już między 21 a 24 tyg.! Ale chyba zapiszę się jednak właśnie wtedy, czyli zacznę chodzić od kwietnia - wydaje mi się że w 1 ciąży zaczęłam chodzić w maju, na pewno było już mega ciepło.
). Niektóre położne inaczej patrzą na kobiety, które chodziły do "ich" szkoły rodzenia... W Aktywnej Mamie położna mówiła nam żeby nie przyznawać się w szpitalu, że chodziło się do konkurencyjnej szkoły i jak zapytają czy chodziło się do szkoły rodzenia mówić że nie 

także idę jutro

a tak po za tym na inne rzeczy po trochu, męczą mnie nie które na dłuższy czas ...