Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-31, 13:59   #2311
vadi
*sportaddict*

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
A u mnie był jakiś typ z info.o telewizji cyfrowej itp. I jak.otworzylam ( w szlafroku, bez makijażu) to zapytał czy zastał os dorosłą lub wlasciciela mieszkania? Hihi... 3 raz mi sie to w dorosłym życiu zdarzyło ... ciekawe na kogo w takim razie wyglądam?? 😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ciekawe, co by powiedział, jak byś w tym nieletnim wieku miała też widoczną już ciążę
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 14:01   #2312
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie był jakiś typ z info.o telewizji cyfrowej itp. I jak.otworzylam ( w szlafroku, bez makijażu) to zapytał czy zastał os dorosłą lub wlasciciela mieszkania? Hihi... 3 raz mi sie to w dorosłym życiu zdarzyło ... ciekawe na kogo w takim razie wyglądam?? 😁

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Tak, ale pierścionka zaręczynowego nie wcisnę - plan noszenia razem spalił na panewce
Hehe mimo wszystko jestem bardzo zadowolona

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Dobre
Mi w zeszłym roku nie chcieli sprzedać piwa. ... jakiś 20 letni dzieciak mi kupił
Niezłe akcje
Mnie ostatnio pan się pytał czy jeszcze studiuję, jasne

Siilmaariien, dzwoniłam do Aktywnej Mamy. Zapisy na marzec mają się pojawić w przyszłym tygodniu. Pytałam o nazwiska położnych z Krasnickich, bo tam chce rodzic. W sumie pani powiedziała, zeby tym się aż tak nie sugerować bo zajęcia w każdej grupie są podobne, program jest ten sam i każda położna ma swój gabinet i mozna się umówić, zapytać o wszystko, obejrzeć porodówkę już w konkretnym szpitalu.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 14:02   #2313
morelle_
Zakorzenienie

też fajnie
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 14:13   #2314
vadi
*sportaddict*

Pamiętam jak z rok temu biegnę sobie na bieżni, obok mnie jakiś młodociany adonis i mówi:
- Cześć, ty też studiujesz na AWFie?

Stary 2017-01-31, 14:40   #2315
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Pamiętam jak z rok temu biegnę sobie na bieżni, obok mnie jakiś młodociany adonis i mówi:

Nice
Stary 2017-01-31, 14:43   #2316
vadi
*sportaddict*

Chyba na uniwersytecie trzeciego wieku
Stary 2017-01-31, 14:44   #2317
morelle_
Zakorzenienie

oj tam oj tam
Stary 2017-01-31, 14:49   #2318
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Niezłe akcje
Mnie ostatnio pan się pytał czy jeszcze studiuję, jasne

Siilmaariien, dzwoniłam do Aktywnej Mamy. Zapisy na marzec mają się pojawić w przyszłym tygodniu. Pytałam o nazwiska położnych z Krasnickich, bo tam chce rodzic. W sumie pani powiedziała, zeby tym się aż tak nie sugerować bo zajęcia w każdej grupie są podobne, program jest ten sam i każda położna ma swój gabinet i mozna się umówić, zapytać o wszystko, obejrzeć porodówkę już w konkretnym szpitalu.
O dzięki za inf! Powiem Ci że jestem w szoku, nie pomyslałabym jeszcze w tym momencie o szkole rodzenia a rzeczywiście marzec to będzie u mnie już między 21 a 24 tyg.! Ale chyba zapiszę się jednak właśnie wtedy, czyli zacznę chodzić od kwietnia - wydaje mi się że w 1 ciąży zaczęłam chodzić w maju, na pewno było już mega ciepło.
W Aktywnej Mamie chyba Teresa Sareło pracowała kiedyś na Kraśnickiej. Ja będę próbowała zapisać się do Agnieszki Wierzyńskiej - ze Świdnika. Głównie po to, żeby podpytać ją jak w rzeczywistości wyglądają w tym szpitalu różne rzeczy - bo po Staszica przekonałam się że między tym co można przeczytać na stronach typu gdzierodzic.info a rzeczywistością jest ogromna różnica
Wracając do Aktywnej Mamy to w 2013r. było tak, że pierwsze zajęcia były organizacyjne i na nich wybierało się do której położnej z aktualnie dostępnych chcesz chodzić i podpisywało deklarację.
A zastanawiałaś się nad szkołą rodzenia przy Kraśnickiej? Podobno też jest fajna, tyle że pewnie płatna (zwykle te przyszpitalne kosztują ok 500/600zl). Niektóre położne inaczej patrzą na kobiety, które chodziły do "ich" szkoły rodzenia... W Aktywnej Mamie położna mówiła nam żeby nie przyznawać się w szpitalu, że chodziło się do konkurencyjnej szkoły i jak zapytają czy chodziło się do szkoły rodzenia mówić że nie Ze mnie położne na Staszica wyciągnęły inf że chodziłam do Aktywnej Mamy Ale to oczywiście zależy na kogo się trafi w trakcie porodu, jak jest fajna położna to ma gdzieś czy chodziło się do tej szkoły czy innej i nie wpływa to na jej postrzeganie pacjentki. Zresztą siłą rzeczy każda z nich tak czy siak musi pomóc urodzić - kwestia tylko jej zaangażowania w trakcie porodu - a to już pewnie i tak głównie zależy od tego czy położna z pasją czy mentalnością rodem z PRL-u.
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 14:50   #2319
karolinuuusia
Zakorzenienie

Ja już któryś raz mam w nocy koszmary, aż Mąż mnie budzi, bo wydaje dźwięki jakbym płakała..dziś to samo

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 14:52   #2320
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Dostałam dziś przesyłkę od babci dla prawnuka/wnuczki z ubraniem :P

Stary 2017-01-31, 14:55   #2321
aniaa_91
Raczkowanie

Hej dziewczyny 😊. To mój pierwszy post , termin mam na 26 lipca wiec jutro zaczynamy juz 16 tydz . Mecza was dalej wymioty ? Miałam nadzieję że po 1 trymestrze przejdzie a tu nic nie pomaga . Tez tak macie ? Pozdrawiam 😊
P.S. są tu jakieś przyszłe mamy z Wrocławia?

aniaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 15:43   #2322
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek
Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Jest tu kilka dziewczyn z okolic i samego Wrocławia

Normalnie będzie można zrobić spotkanie towarzyskie jak tyle dziewczyn z jednego miejsca :p

Ja mam mdłości ciagle tym bardziej na jakieś zapachy ...

Edytowane przez Devileek
Czas edycji: 2017-01-31 o 15:52
Devileek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 15:46   #2323
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa_91 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny 😊. To mój pierwszy post , termin mam na 26 lipca wiec jutro zaczynamy juz 16 tydz . Mecza was dalej wymioty ? Miałam nadzieję że po 1 trymestrze przejdzie a tu nic nie pomaga . Tez tak macie ? Pozdrawiam 😊

Witamy!
Masz termin na moje urodziny, wspaniała data
Mi już mdłości minęły.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 15:59   #2324
orangemisia
Zadomowienie

Cytat:
przepraszam, za to, co napiszę, ale brzmi jak niezła wariatka

przez te wczorajsze obrączki śniło mi się, że nam pokazywałaś nagrania ze swojego ślubu, miałaś białą sukienkę w czerwone hafty i bardzo rock'n'rollowe wesele

Ale ja ogólnie w ciąży (i bez ) mam sny jak po LSD
Mam nadzieje,że fajnie wyglądałam

Cytat:
Napisane przez niewa Pokaż wiadomość
To ja Ci powiem tak... Pół roku temu miałam ślub i byliśmy właśnie na etapie wybieranie obrączek. Ja też chciałam nietypowe obrączki a moj mówił że chce nakzwyklejsza. Otóż dobrze że trafiliśmy na odpowiedniego sprzedawcę bo szczerze nam odradzil takie strasznie kombinowane obrączki. To srebro chropowate co masz na obraczce bardzo szybko Ci się zetrze i niestety będzie to później średnio wyglądało.
Kolejna rzecz to chropowate może Ci na początku lekko zaciągać ubrania. Poza tym po ślubie od razu zmieniliśmy rozmiary obrączek bo niestety czasem tak bywa...
Patrz na obraczke przyszłościowo bo całe życie będziesz ją nosiła na palcu, a wierz mi bardzo się zmienia obrączka po latach noszenia.

Ten wzór może i jest piękny ale niestety tylko na chwilę.
Spójrz jakie nawet sprzedawcy w sklepie jubilerskim mają obrączki... ja zwróciłam i mają najzwyczajniejsze bo są ponadczasowe i niezniszczalne...

Cytat:
Tez zgadzam się z tematem.obraczek.klasyczn ych, sa ponadczasowe i.mamy nasze juz 6 lat i.nadal sa piękne,
Morele rozmiar potrafi sie takze zmienic z biegiem lat , klasyke najlatwiej zmienic, zwiększyć czy zmniejszyć. Ale zawsze można odświeżyć śluby i kupic Nowe obrączki lub przerobić stare

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
te wszystkie kombinowane są piękne, ale tak jak już ktoś napisał, są na chwile ładne

spójrzcie na obrączki swoich rodziców, moi mają klasyczne i po 32 latach małżeństwa nadal są piękne
Dzięki dziewczyny za opinię.
I wiecie co,przekonałyście mnie. Chyba jednak zamówię klasyczne okrągłe obrączki. A jak mi się zachce to w jakąś większą rocznicę kupie sobie ładny złoty pierścionek i tyle

Pamiętacie może jaką macie grubość/wysokość obrączek? Nam pani proponowała 1,35,a czytałam,że lepsze są grubsze(ok.1,5),ale nie wiem ile w tym prawdy.

Cytat:

Nic tylko się cieszyć,że tak młodo wyglądasz
Mnie jakieś dwa lata temu pan który chodził po domach i sprzedawał drzewka/krzewy zapytał czy mama lub właściciel jest w domu. A my już od paru lat z TŻ sami mieszkaliśmy. Niestety koleś powiedział to takim tonem,że nie odebrałam tego jak komplement.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:

Ja nie miałam w ogóle wymiotów,więc tutaj nie pomogę.

orangemisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 16:01   #2325
aniaa_91
Raczkowanie

.
Stary 2017-01-31, 16:02   #2326
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Witamy!
Mi już mdłości minęły.

A moje imieniny

Mnie pytają o dowód jak chce kupować alkohol
Miałam się umówić do dentysty i plomba mi wypadła także idę jutro
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 16:03   #2327
aniaa_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Witamy!
Mi już mdłości minęły.
Masz racje datę super w dodatku to moje imieniny 😊 .

Stary 2017-01-31, 16:05   #2328
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość
Naturalnie

26 lipca to także moje imieniny
Stary 2017-01-31, 16:06   #2329
aniaa_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Jest tu kilka dziewczyn z okolic i samego Wrocławia

Normalnie będzie można zrobić spotkanie towarzyskie jak tyle dziewczyn z jednego miejsca
Ja mam mdłości ciagle tym bardziej na jakieś zapachy ...
O tak zapachy to tragedia . Ja najgorzej reaguje na zapach smażonej piersi z kurczaka . Dziwne tym bardziej ze kiedyś uwielbiałam ten rodzaj mięsa a teraz sam zapach przyprawia mnie o mdlosci , a co dopiero jakbym miała ja zjeść

Stary 2017-01-31, 16:08   #2330
karolinuuusia
Zakorzenienie

My chyba mamy 1,25, albo 1,35 (nie pamięta dokładnie) ale są dość grube, musisz po przymierzać i zobaczyć w której lepiej się czujesz szerokość 4 mm

Miękkie miedziane i niklowe się ścierają - tak mi mąż powiedział, ale ja nie wiem o co kaman

oraz ogólnie im jaśniejsze złoto, tym bardziej podatne na zarysowania i im większa próba złota

co do wymiotów to chyba już ze 2 tygodnie nie miałam odruchu wymiotnego z rana, tak jak to miałam już pod koniec, a żeby zwymiotowała to jakoś 2-3 tyg temu ostatnio, mdłości chyba też już nie mam

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2017-01-31 o 16:21
Stary 2017-01-31, 16:08   #2331
KociaMatka
Raczkowanie

Ja mam 15 tc i u mnie wczoraj 2 razy sie zdarzyly ;/ tez czekam az miną.
O ilości szarpań bez wymiotów nawet nie wspominam ;/
KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 16:10   #2332
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

to był chyba nawet podwójny komplement, bo raz, ze młodo wyglądasz, a dwa, ze wysportowana jesteś

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
O dzięki za inf! Powiem Ci że jestem w szoku, nie pomyslałabym jeszcze w tym momencie o szkole rodzenia a rzeczywiście marzec to będzie u mnie już między 21 a 24 tyg.! Ale chyba zapiszę się jednak właśnie wtedy, czyli zacznę chodzić od kwietnia - wydaje mi się że w 1 ciąży zaczęłam chodzić w maju, na pewno było już mega ciepło.
W Aktywnej Mamie chyba Teresa Sareło pracowała kiedyś na Kraśnickiej. Ja będę próbowała zapisać się do Agnieszki Wierzyńskiej - ze Świdnika. Głównie po to, żeby podpytać ją jak w rzeczywistości wyglądają w tym szpitalu różne rzeczy - bo po Staszica przekonałam się że między tym co można przeczytać na stronach typu gdzierodzic.info a rzeczywistością jest ogromna różnica
Wracając do Aktywnej Mamy to w 2013r. było tak, że pierwsze zajęcia były organizacyjne i na nich wybierało się do której położnej z aktualnie dostępnych chcesz chodzić i podpisywało deklarację.
A zastanawiałaś się nad szkołą rodzenia przy Kraśnickiej? Podobno też jest fajna, tyle że pewnie płatna (zwykle te przyszpitalne kosztują ok 500/600zl). Niektóre położne inaczej patrzą na kobiety, które chodziły do "ich" szkoły rodzenia... W Aktywnej Mamie położna mówiła nam żeby nie przyznawać się w szpitalu, że chodziło się do konkurencyjnej szkoły i jak zapytają czy chodziło się do szkoły rodzenia mówić że nie Ze mnie położne na Staszica wyciągnęły inf że chodziłam do Aktywnej Mamy Ale to oczywiście zależy na kogo się trafi w trakcie porodu, jak jest fajna położna to ma gdzieś czy chodziło się do tej szkoły czy innej i nie wpływa to na jej postrzeganie pacjentki. Zresztą siłą rzeczy każda z nich tak czy siak musi pomóc urodzić - kwestia tylko jej zaangażowania w trakcie porodu - a to już pewnie i tak głównie zależy od tego czy położna z pasją czy mentalnością rodem z PRL-u.
Tak, Teresa Sarelo pracowała, ale już nie pracuje. Aktualnie sa dwie położne z Krasnickich, ale nie wiadomo jeszcze czy któraś z nich będzie marcową grupę prowadzić. Zapisy są już do konkretnej osoby, bo tez i w różnych terminach zaczynaja się zajęcia, na początku miesiąca, w połowie albo na końcu.

Jak mam możliwość uczestniczenia bezpłatnie to nie chce zapisywać się do przyszpitalnej i płacić. Niestety mentalność w szpitalach i przychodniach dalej jest jak z PRL, ale ja nie mam zamiaru się do tego dostosowywać, zeby ktoś mnie traktował tak jak powinien. To jego praca i tyle.

Edytowane przez xzora
Czas edycji: 2017-01-31 o 16:12
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 16:10   #2333
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
O tak zapachy to tragedia . Ja najgorzej reaguje na zapach smażonej piersi z kurczaka . Dziwne tym bardziej ze kiedyś uwielbiałam ten rodzaj mięsa a teraz sam zapach przyprawia mnie o mdlosci , a co dopiero jakbym miała ja zjeść

Ja na całe szczęście na kurczaka nie mam, nie wiem co bym jadła za miesi bo i tak mało jem ...

Mam nowa lodówkę która śmierdzi nowością gdzie z pomieszaniem produktów jest to jakaś masakra a tak po za tym na inne rzeczy po trochu, męczą mnie nie które na dłuższy czas ...

Stary 2017-01-31, 16:11   #2334
vadi
*sportaddict*

Mnie także ominęły wymioty, miałam tylko mdłości, za to (jestem dzisiaj w 16t5d) i od wczoraj po dłuuugiej przerwie mam odruch wymiotny przy myciu zębów, okropność :/

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
to był chyba nawet podwójny komplement, bo raz, ze młodo wyglądasz, a dwa, ze wysportowana jesteś
Też sobie tak powtarzam chociaż chyba mu umknęło, że mam z dyszkę więcej od niego
Stary 2017-01-31, 16:13   #2335
AnnaPaula87
Zadomowienie

Ja dziś 17t3d i brzuch mi wywaliło ze nawet w luźnej koszuli widać IMG_1485875596.176616.jpg
Stary 2017-01-31, 16:15   #2336
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Cześć
Ja jestem z Wro
Stary 2017-01-31, 16:15   #2337
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ja dziś 17t3d i brzuch mi wywaliło ze nawet w luźnej koszuli widać Załącznik 6883716
fajny brzuszek już

Alicja

Stary 2017-01-31, 16:18   #2338
morelle_
Zakorzenienie

Co do wymiotów nie pomogę bo nie miałam wcale.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość

Dzięki dziewczyny za opinię.
I wiecie co,przekonałyście mnie. Chyba jednak zamówię klasyczne okrągłe obrączki. A jak mi się zachce to w jakąś większą rocznicę kupie sobie ładny złoty pierścionek i tyle

Pamiętacie może jaką macie grubość/wysokość obrączek? Nam pani proponowała 1,35,a czytałam,że lepsze są grubsze(ok.1,5),ale nie wiem ile w tym prawdy.

Nic tylko się cieszyć,że tak młodo wyglądasz
Mnie jakieś dwa lata temu pan który chodził po domach i sprzedawał drzewka/krzewy zapytał czy mama lub właściciel jest w domu. A my już od paru lat z TŻ sami mieszkaliśmy. Niestety koleś powiedział to takim tonem,że nie odebrałam tego jak komplement.

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Ja nie miałam w ogóle wymiotów,więc tutaj nie pomogę.
Szerokość 5mm.

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ja dziś 17t3d i brzuch mi wywaliło ze nawet w luźnej koszuli widać Załącznik 6883716
Faktycznie spory
Stary 2017-01-31, 16:21   #2339
AnnaPaula87
Zadomowienie

Moja obrączka ma 6mm i widać ja na fotce wyżej
Morelle dalej nie widać u Ciebie brzuszka?
Stary 2017-01-31, 16:21   #2340
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja to wam powiem ze jak oglądam zdjęcia dziewczyn po 30 tygodniu to jestem przerażona, wielkoscia brzucha... i wcale mi się to nie podoba :P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości