Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-01-31, 12:02   #2281
nulkaa3
Rozeznanie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Moja teściowa jest dla mnie jak moja druga mama, naprawdę. Nie wtrąca się, potrafi wysłuchać, potrafimy ze sobą żartować, na dodatek mieszkamy razem (co prawda my na parterze, ona na piętrze).
A łóżeczko mam wybrane białe, zwykle najprostsze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1485860569838.jpg (31,7 KB, 36 załadowań)
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 12:12   #2282
klaudiakala
Raczkowanie

KociaMatka

to ja poproszę na priv te linki

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Mi mąż ciagle mówi żebym nie cudowala i kupowała to co potrzebne. My nie mieliśmy tego co teraz jest a tez się wychowaliśmy
mój też tak mówi i przyznaję mu rację, jest wiele super rzeczy, ale tak naprawdę nie oznacza to, że wszystkie trzeba mieć

Ja też miałam ślub cywilny na niecałe 30 osób, był obiad i poczęstunek, puściliśmy muzykę z głośników i tak się ludzie bawili jak na weselu Super było. Kościelny może za dwa lata, ale parcia na to nie mam

Morelle współczuję teściowej, jestem sobie w stanie to wyobrazić, znałam kiedyś taką kobietę :P tragedia... naprawdę dobrze, że daleko od niej mieszkacie, ale podziwiam, pół roku pod jednym dachem ! Jakiś medal powinnaś dostać

Moja wczorajsza kolacja : gofry z lodami, owocami i bitą śmietaną coś wspaniałego
klaudiakala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 12:13   #2283
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Mi sie też nic nie chce, mam.teksty po 12.000 znaków. I nie mam.pojecia jak tyle napisać na jeden krótki temat? I właśnie w głowie pustkę już mam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O, to zupełnie jak ja - od rana mi stuknie z 10 000 znaków, a jeszcze mam w planie tą ilość podwoić, tyle że przy krótszych tekstach Ale jakoś ostatnio, tfu tfu tfu, mam dużo energii do pracy

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Moja teściowa jest dla mnie jak moja druga mama, naprawdę. Nie wtrąca się, potrafi wysłuchać, potrafimy ze sobą żartować, na dodatek mieszkamy razem (co prawda my na parterze, ona na piętrze).
A łóżeczko mam wybrane białe, zwykle najprostsze.
To łóżeczko to jest prostsza opcja tego, co ja sobie wybrałam - bez biegunów po prostu
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 12:19   #2284
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudiakala Pokaż wiadomość
KociaMatka

mój też tak mówi i przyznaję mu rację, jest wiele super rzeczy, ale tak naprawdę nie oznacza to, że wszystkie trzeba mieć

Ja też miałam ślub cywilny na niecałe 30 osób, był obiad i poczęstunek, puściliśmy muzykę z głośników i tak się ludzie bawili jak na weselu Super było. Kościelny może za dwa lata, ale parcia na to nie mam

Morelle współczuję teściowej, jestem sobie w stanie to wyobrazić, znałam kiedyś taką kobietę :P tragedia... naprawdę dobrze, że daleko od niej mieszkacie, ale podziwiam, pół roku pod jednym dachem ! Jakiś medal powinnaś dostać

Moja wczorajsza kolacja : gofry z lodami, owocami i bitą śmietaną coś wspaniałego

Kolacja brzmi pysznie!

Cytat:
Mi sie też nic nie chce, mam.teksty po 12.000 znaków. I nie mam.pojecia jak tyle napisać na jeden krótki temat? I właśnie w głowie pustkę już mam.

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
O, to zupełnie jak ja - od rana mi stuknie z 10 000 znaków, a jeszcze mam w planie tą ilość podwoić, tyle że przy krótszych tekstach Ale jakoś ostatnio, tfu tfu tfu, mam dużo energii do pracy

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

To łóżeczko to jest prostsza opcja tego, co ja sobie wybrałam - bez biegunów po prostu
Same humanistki Hehhe fajnie

19tydzień i dalej nie czuje ruchów
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 12:23   #2285
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Fajna opcja, szczególnie te pierwsze mi się podoba A jaki ma wymiar?
140x70

u mnie dziś 17+0 czyli zaczynam 5 miesiąc ale ten czas leci!

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 12:36   #2286
myszowata1313
Rozeznanie

Moj tz ma az za dobrze bo nie rozmawia z moja mama a ona z nim. Czyli taki brak tesciowej
Ja natomiast mam gorzej z jego mama. Kobieta nie jest zla ale lubi przesadzac taki typowy "czopek".
Dziadek mieszka na parterze my na pietrze i ona codziennie przychodzi do dziadka (ojca) i tym samym jestem na nia skazana. Chciala na podworku mi jakies skalniaki robic bez konsultacji, jakies bluszcze posadzila chociaz w tym miejscu ma byc altanka. Jak jestesmy razem z tz to sie slowem nie odezwie a jak jest z nim sama to go zaraz na swoje chce przekabacic. Zeby sie z wozkiem wstrzymac zeby wesele zrobic najchetniej dalaby nam gotowa liste gosci do zaproszenia. I wiele wiele innych. Dziewczyny znam wasz bol!!

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 12:40   #2287
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Moj tz ma az za dobrze bo nie rozmawia z moja mama a ona z nim. Czyli taki brak tesciowej
Ja natomiast mam gorzej z jego mama. Kobieta nie jest zla ale lubi przesadzac taki typowy "czopek".
Dziadek mieszka na parterze my na pietrze i ona codziennie przychodzi do dziadka (ojca) i tym samym jestem na nia skazana. Chciala na podworku mi jakies skalniaki robic bez konsultacji, jakies bluszcze posadzila chociaz w tym miejscu ma byc altanka. Jak jestesmy razem z tz to sie slowem nie odezwie a jak jest z nim sama to go zaraz na swoje chce przekabacic. Zeby sie z wozkiem wstrzymac zeby wesele zrobic najchetniej dalaby nam gotowa liste gosci do zaproszenia. I wiele wiele innych. Dziewczyny znam wasz bol!!

Heh to niestety muszę napisać "witaj w gronie"
Stary 2017-01-31, 12:49   #2288
Mała!
Zakorzenienie

Ja mam dziś 16 t. 2 d. i czasami coś tam poczuję... ale jeszcze to nie takie na milion procent! ale wiem, że to maluszek

Za to brzuch mam chyba największy z Was

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 12:52   #2289
vadi
*sportaddict*

Morelle a co Twój mąż na to? Bo nie rozumiem jak po tych akcjach mógł uznać jej przyjazd za dobry pomysł

Zaczynam doceniać swoją, która ma po prostu na wszystko wywalone, za to bardzo zazdroszczę mojej siostrze, dla której jej przyszli teściowie są jak drudzy rodzice, są ciepli i bardzo kochani.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Co do ruchów, momentami mam wrażenie, że coś czuję, ale nie jest to jakies mega przyjemne uczucie, raczej takie rozpieranie. No i jak się położę np. na prawym boku, to mam wrażenie, że mi się coś przelewa na prawo
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 12:59   #2290
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Morelle a co Twój mąż na to? Bo nie rozumiem jak po tych akcjach mógł uznać jej przyjazd za dobry pomysł

Zaczynam doceniać swoją, która ma po prostu na wszystko wywalone, za to bardzo zazdroszczę mojej siostrze, dla której jej przyszli teściowie są jak drudzy rodzice, są ciepli i bardzo kochani.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Co do ruchów, momentami mam wrażenie, że coś czuję, ale nie jest to jakies mega przyjemne uczucie, raczej takie rozpieranie. No i jak się położę np. na prawym boku, to mam wrażenie, że mi się coś przelewa na prawo
Moj mąż przyznaje mi racje, że przesadza, ale to jednak jego matka. Ojca nie ma. Więc kocha ją bezwarunkowo. Broni ją, że po chorobie taka jest. Pominę fakt, że na cywilnym była zdrowa
Jego zdaniem to była tylko propozycja. Nie zgadam się, więc nie ma tematu. Tak tylko spytał mnie, a nie ją przecież ..
Wg niego
Myślę, że nie przemyslal tego co mówi. Bo w 1 zdaniu zaproponował moją mamę i swoją. Na żadną się nie zgadzam. Raz na jakiś czas ok.
Chciałby ją widzieć w lepszym świetle, jak każdy komu zalezy na swojej matce.

Ja tam nic nie czuje
Stary 2017-01-31, 13:07   #2291
Mała!
Zakorzenienie

Moj maz dokladniecwie jakie są obie mamy i ja też, nasze mieszkaja blok obok wiec jest fajnie i pomagaja ile mogą, nie wpadają bez zaproszenia więc wszyscy żyją

Kurde ciagle nie mam czasu napisać o sobie w klubie... nie gniewajcie sie

Ps: morele spokojnie doczekasz sie az Ci w pięty pójdzie hehe

A ja właśnie poczułam kopniaczka

Stary 2017-01-31, 13:08   #2292
vadi
*sportaddict*

Ja kocham moją mamę okrutnie i jest wspaniałą kobietą, ale z nią też bym nie chciała już mieszkać, nawet do pomocy po porodzie, może jak nie prześpię miesiąca to mi się zmieni ale póki co doskonale Cię rozumiem
Stary 2017-01-31, 13:09   #2293
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudiakala Pokaż wiadomość
KociaMatka

Też bym zjadła!!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 13:10   #2294
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Moj maz dokladniecwie jakie są obie mamy i ja też, nasze mieszkaja blok obok wiec jest fajnie i pomagaja ile mogą, nie wpadają bez zaproszenia więc wszyscy żyją

Kurde ciagle nie mam czasu napisać o sobie w klubie... nie gniewajcie sie

Ps: morele spokojnie doczekasz sie az Ci w pięty pójdzie hehe

A ja właśnie poczułam kopniaczka

Zazdraszczam; )

Mój kot pierwszy raz położył się przy moim brzuchu

Cytat:
Ja kocham moją mamę okrutnie i jest wspaniałą kobietą, ale z nią też bym nie chciała już mieszkać, nawet do pomocy po porodzie, może jak nie prześpię miesiąca to mi się zmieni ale póki co doskonale Cię rozumiem
Mam identycznie!
Stary 2017-01-31, 13:17   #2295
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

Cytat:
Napisane przez orangemisia Pokaż wiadomość

Można je zmienić o dwa rozmiary.

TŻ będzie miał klasyczne półokrągłe obrączki. Te są tylko dla mnie
To ja Ci powiem tak... Pół roku temu miałam ślub i byliśmy właśnie na etapie wybieranie obrączek. Ja też chciałam nietypowe obrączki a moj mówił że chce nakzwyklejsza. Otóż dobrze że trafiliśmy na odpowiedniego sprzedawcę bo szczerze nam odradzil takie strasznie kombinowane obrączki. To srebro chropowate co masz na obraczce bardzo szybko Ci się zetrze i niestety będzie to później średnio wyglądało.
Kolejna rzecz to chropowate może Ci na początku lekko zaciągać ubrania. Poza tym po ślubie od razu zmieniliśmy rozmiary obrączek bo niestety czasem tak bywa...
Patrz na obraczke przyszłościowo bo całe życie będziesz ją nosiła na palcu, a wierz mi bardzo się zmienia obrączka po latach noszenia.

Ten wzór może i jest piękny ale niestety tylko na chwilę.
Spójrz jakie nawet sprzedawcy w sklepie jubilerskim mają obrączki... ja zwróciłam i mają najzwyczajniejsze bo są ponadczasowe i niezniszczalne...

Edytowane przez niewa
Czas edycji: 2017-01-31 o 13:19
niewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 13:19   #2296
morelle_
Zakorzenienie

Mi jubiler pow, że dobrze dobrana obrączka będzie noszona całe życie.
U mnie się sprawdza
Stary 2017-01-31, 13:27   #2297
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niewa Pokaż wiadomość
To ja Ci powiem tak... Pół roku temu miałam ślub i byliśmy właśnie na etapie wybieranie obrączek. Ja też chciałam nietypowe obrączki a moj mówił że chce nakzwyklejsza. Otóż dobrze że trafiliśmy na odpowiedniego sprzedawcę bo szczerze nam odradzil takie strasznie kombinowane obrączki. To srebro chropowate co masz na obraczce bardzo szybko Ci się zetrze i niestety będzie to później średnio wyglądało.
Kolejna rzecz to chropowate może Ci na początku lekko zaciągać ubrania. Poza tym po ślubie od razu zmieniliśmy rozmiary obrączek bo niestety czasem tak bywa...
Patrz na obraczke przyszłościowo bo całe życie będziesz ją nosiła na palcu, a wierz mi bardzo się zmienia obrączka po latach noszenia.

Ten wzór może i jest piękny ale niestety tylko na chwilę.
Spójrz jakie nawet sprzedawcy w sklepie jubilerskim mają obrączki... ja zwróciłam i mają najzwyczajniejsze bo są ponadczasowe i niezniszczalne...

Zgadzam się z tym w 100%, ale każdy wybiera to co mu najbardziej się podoba. My też mamy klasyczne obrączki, po 2,5 roku nadal pięknie błyszczą i mój Mąż mimo, że nie lubił nosić żadnej biżuterii tak nie zdejmuje jej nawet na chwilę, czego bardzo się obawiałam.

Alicja

Stary 2017-01-31, 13:28   #2298
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Mi jubiler pow, że dobrze dobrana obrączka będzie noszona całe życie.
U mnie się sprawdza
Pytanie tylko co to oznacza dobrze dobrana ?

Ja się kieruje zazwyczaj tym aby coś było klasyczne, w miarę proste bo jak wiadomo piękno tkwi w prostocie... i z jak najlepszego materiału ot co ;-)

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym w 100%, ale każdy wybiera to co mu najbardziej się podoba. My też mamy klasyczne obrączki, po 2,5 roku nadal pięknie błyszczą i mój Mąż mimo, że nie lubił nosić żadnej biżuterii tak nie zdejmuje jej nawet na chwilę, czego bardzo się obawiałam.
Oczywiście tutaj dochodzi też gust...
Ale osobiście uważam że klasyka jest najpiękniejsza ;-)

niewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-01-31, 13:29   #2299
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niewa Pokaż wiadomość
Pytanie tylko co to oznacza dobrze dobrana ?

Ja się kieruje zazwyczaj tym aby coś było klasyczne, w miarę proste bo jak wiadomo piękno tkwi w prostocie... i z jak najlepszego materiału ot co ;-)

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Oczywiście tutaj dochodzi też gust...
Ale osobiście uważam że klasyka jest najpiękniejsza ;-)

Chodziło o rozmiar
O gustach nie ma co dyskutować. Każdy ma inny
Stary 2017-01-31, 13:32   #2300
vadi
*sportaddict*

Jak już plotkujemy o obrączkach to mi się barrrrdzo podoba odcień różowego/czerwonego złota, np. takie:

i w ogóle łączone złoto, najlepiej z kamieniami w wersji damskiej, moja wewnętrzna sroka jest zachwycona

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-01-31 o 13:35
Stary 2017-01-31, 13:35   #2301
Mała!
Zakorzenienie

Tez zgadzam się z tematem.obraczek.klasyczn ych, sa ponadczasowe i.mamy nasze juz 6 lat i.nadal sa piękne,
Morele rozmiar potrafi sie takze zmienic z biegiem lat , klasyke najlatwiej zmienic, zwiększyć czy zmniejszyć. Ale zawsze można odświeżyć śluby i kupic Nowe obrączki lub przerobić stare

Stary 2017-01-31, 13:36   #2302
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Ale zawsze można odświeżyć śluby i kupic Nowe obrączki lub przerobić stare
każda okazja jest dobra, żeby kupić sobie coś ładnego
Stary 2017-01-31, 13:38   #2303
karolinuuusia
Zakorzenienie

Vadi z tego co wiem łączone złoto szybko się ściera, mogę dopytać Męża, bo on na co dzień obcuje ze złotem

ogólnie odradzam też obrączki z jakimiś wzorkami, bo tam bardzo szybko wchodzi brud i ciężko je wyczyścić

Alicja

Stary 2017-01-31, 13:40   #2304
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Vadi z tego co wiem łączone złoto szybko się ściera, mogę dopytać Męża, bo on na co dzień obcuje ze złotem
pewnie, zapytaj, chętnie się dowiem
chociaż takie obrączki pewnie na mnie wyglądałyby fatalnie, bo mam bardzo małe ręce i pewnie skończę z cienką, prostą obrączką
Stary 2017-01-31, 13:42   #2305
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
chociaż takie obrączki pewnie na mnie wyglądałyby fatalnie, bo mam bardzo małe ręce i pewnie skończę z cienką, prostą obrączką
te wszystkie kombinowane są piękne, ale tak jak już ktoś napisał, są na chwile ładne

spójrzcie na obrączki swoich rodziców, moi mają klasyczne i po 32 latach małżeństwa nadal są piękne

Alicja

Stary 2017-01-31, 13:44   #2306
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Tez zgadzam się z tematem.obraczek.klasyczn ych, sa ponadczasowe i.mamy nasze juz 6 lat i.nadal sa piękne,
Morele rozmiar potrafi sie takze zmienic z biegiem lat , klasyke najlatwiej zmienic, zwiększyć czy zmniejszyć. Ale zawsze można odświeżyć śluby i kupic Nowe obrączki lub przerobić stare

Ja tam uwielbiam swoją i nie chce wymieniać

Cytat:
Też mam małe dłonie, a obrączkę szeroką.
Dla mnie ważne było żółte złoto, kwadratowa, szeroka i diamenty zasłonięte z boku.
Przede wszystkim eleganckie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod126_0_o.jpg (54,4 KB, 42 załadowań)
Stary 2017-01-31, 13:45   #2307
morelle_
Zakorzenienie

Mój mąż jak ubrał półokrągłą to wyglądał jak gej za duże dłonie.

Dla mnie te stare obrączki wyglądają jak kolczyki. Nie moja bajka.
Stary 2017-01-31, 13:50   #2308
vadi
*sportaddict*

Morelle i jest Ci wygodnie? To pocieszające
Stary 2017-01-31, 13:51   #2309
Mała!
Zakorzenienie

A u mnie był jakiś typ z info.o telewizji cyfrowej itp. I jak.otworzylam ( w szlafroku, bez makijażu) to zapytał czy zastał os dorosłą lub wlasciciela mieszkania? Hihi... 3 raz mi sie to w dorosłym życiu zdarzyło ... ciekawe na kogo w takim razie wyglądam?? 😁

Stary 2017-01-31, 13:53   #2310
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle i jest Ci wygodnie? To pocieszające
Tak, ale pierścionka zaręczynowego nie wcisnę - plan noszenia razem spalił na panewce
Hehe mimo wszystko jestem bardzo zadowolona

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
A u mnie był jakiś typ z info.o telewizji cyfrowej itp. I jak.otworzylam ( w szlafroku, bez makijażu) to zapytał czy zastał os dorosłą lub wlasciciela mieszkania? Hihi... 3 raz mi sie to w dorosłym życiu zdarzyło ... ciekawe na kogo w takim razie wyglądam?? 😁

Dobre
Mi w zeszłym roku nie chcieli sprzedać piwa. ... jakiś 20 letni dzieciak mi kupił
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości