|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37
Cytat:
Mamy 1.5h drogi, także nie jest jakoś mega daleko, jak będziemy jechać to po drodze akurat jest Uniejów, pewnie zajedziemy. |
|
|
|
|
#3632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie nowy watek "wszystko co chcecie wiedziec?"
Podrażniłam skórę koło nosa od chusteczek, czym posmarować aby nie piekło i nie bolało? Chusteczki już zmieniłam na lepsze, ale mimo wszystko boli jak wycieram nos.
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś tłusty krem. Np maść z wit A. Krem nivea,sudocrem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doczytałam, że masz sudocrem- on chyba też będzie dobry |
|
|
|
|
#3637 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3638 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Konto usunięte
|
TSH robione wieczorem wyszło mi 3,01. Nie wiem, co msm z tym robić.
|
|
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Samo tsh o niczym nie świadczy, powinnaś zrobić jeszcze ft3,ft4 i dobrze by było zbadać przeciwciała i zrobić USG. No i kwestia czy masz jakieś objawy niedoczynności albo czy są inne ważne powody (np. planowana ciąża) by się leczyć
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3644 | ||
|
Та еще штучка ^^
|
Cytat:
![]() Udanego wypoczynku zycze ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie, nie mam dużego biustu, wręcz przeciwnie, ale lekarz (ten prywatny) tak zasugerował, żadnego skierowania nie dał więc myślałam, że to tak po prostu, od ręki skoro jestem ubezpieczona. Ale widać to trochę bardziej skomplikowane
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2017-02-02 o 22:53 |
||||
|
|
|
#3646 |
|
Konto usunięte
|
Czy w Douglasie dają próbki? Chodzi o odlewkę maseczki, powinnam mieć własny słoiczek czy spojrzą na mnie z pogardą i każą spadać nawet drzewo?
Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3647 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3648 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
Mam dwa pytania, natchnięta trochę ostatnimi postami.
1. Wstydzę się, no ale... Już długi czas "zmagam" się z odparzeniami na pupie, a raczej tam pomiędzy pośladkami... Smarowałam jakimiś kremami, wazeliną, jakąś maścią, no pomaga na chwilę, z 10 minut, jak muszę wyjść to i tak lipa. Obojętnie czym nie smaruję, to one i tak schodzą tak samo, po kilku dniach, żadne mi nie zniknęły magicznie po jakimś kremie. A ja już mam lekko dość. Prawdopodobnie to wina podpasek i niekończącego się okresu (o którym już pisałam, w tej chwili ciągnie się od sylwestra ciągle, a jest na tyle "lejący się", że podpaski muszą mi wchodzić także i na tył, bo inaczej plamię). No i pupa protestuje już, a właśnie o ile odparzenia zwykle są po prostu przeszkadzające, to obecnie od wczoraj umieram. Pomocy ![]() 2. Nie maluję się, nie licząc tuszu i eyelinera od święta na jakieś wesele np. Czasem lubię się jednak wysmarować w domu, od tak, dla zabawy, porobić fotki dla siebie przy wolnym czasie, zdziwić TŻta, kto to jest. No i myślę nad podkładem żeby spróbować, ale nie mogę wymyślić - bo ja po prostu naprawdę nie wiem, jaki wybrać, jak poszukać. W jakim sklepie mi doradzą, albo co wy polecacie (ogólnie markę, tylko własnie nie za drogą, bo to nie jest na co dzień jako nieodłączny element)? Jak w czerwcu tamtego roku chciałam kupić puder i spytałam się pani w Rossmanie o pomoc, to mnie zaprowadziła, pokazała pudry i powiedziała, że pewnie coś wybiorę. Odrzekłam, że no nie, bo się nie znam. Dała mi kilka do ręki i powiedziała "to pani sobie popatrzy na któreś z tych". No i patrzyłam z takim wtf :/ PS. Czemu ja się zawsze tak rozpisuję :p
|
#3650 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. Jak do zdjęć to polecam revlon colorstay bo idealnie kryje i matuje Na promocji/w internecie upolujesz i za niecałe 30zł
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;70495436]1. GINEKOLOG - jeden z moich pierwszych okresów trwał miesiąc - poszłam, dostałam tabletki - problem nigdy nie wrócił. Podczas obfitych okresów spróbuj może tampona plus mniejszą podpaskę?
2. Jak do zdjęć to polecam revlon colorstay bo idealnie kryje i matuje Na promocji/w internecie upolujesz i za niecałe 30zł [/QUOTE]1. Byłabym głupia gdybym nie próbowała już się leczyć u różnych ginekologów Dlatego pytam o maść, a nie o sposób na leczenie okresu.2. Właśnie mi chodzi na pewno stacjonarnie, bo musiałabym mieć pomoc w wyborze koloru, ale nie wiem, gdzie iść, bo do Rossmana się zraziłam jeśli chodzi o proszenie o pomoc
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się nadziałam na jakieś odparzające cudo, to się ratowałam sudocremem. Chociaż w Twoim przypadku, bym się zaczęła zastanawiać nad ekologicznymi podpaskami (z materiału) albo, lepiej, kubeczkiem menstruacyjnym (bo zakładam, że u lekarza z tym byłaś). Są jeszcze jakieś super-hiper-antyalergiczne podpaski do kupienia w aptekach, ale są w pieron drogie i malutkie (coś wielkości wkładek). 2. Mnie napadają w sephorze i douglasie, że chcą doradzać za każdym razem. Albo może się umów z jakąś wizażystką, może Ci przygotuje jakąś listę produktów do kupienia. |
|
|
|
|
#3653 |
|
dead & alive
|
W Rossmanie i Naturze ekspedientki nie pomagają w wyborze koloru
Pomogą Ci w Sephorze, Douglasie, Inglocie, jakichś niesieciowych, prywatnych drogeriach.
|
|
|
|
#3654 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3655 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
1.Ja myślę, że maści Ci niewiele dadzą bo i tak je będziesz ścierała papierem, chusteczkami czy wodą przy wycieraniu/podmywaniu się co chwilę. Może spróbuj zmienić podpaski albo metodę wycierania się w tych miejscach. Może skóra jest podrażniona od papieru/chusteczek/ręcznika i dlatego tak się odparza? - może wycieraj się bawełnianymi płatkami zwilżonymi wodą? Może to wina bielizny albo spodni jakie nosisz a nie koniecznie podpasek? Możesz używać tamponów? (przy tamponach nie będziesz miała cały czas wilgotno w tych okolicach to i odparzeń jakby mniej się powinno robić) 2. Może poproś panie o próbki różnych podkładów i w domu zobacz co Ci pasuje i wtedy kup normalne duże opakowanie?
Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2017-02-03 o 00:21 |
|
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
FARBOWANIE WŁOSÓW
Włosy zawsze farbowała mi koleżanka, która niestety wyjechała za granicę. Nie farbuję ich u fryzjera, ponieważ są strasznie długie i każdy fryzjer życzy sobie za to dużą kasę. Nie wymagam jakiegoś super efektu, chcę mieć po prostu równo nałożoną farbę. Czy gdzieś znajdę osobę, która pofarbuje mi włosy za niedużą cenę (farby mam swoje)? Gdzie szukać? |
|
|
|
#3657 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Możesz się do nich odezwać np. na grupie fb szkoły czy coś Ty masz pofarbowane włosy pod okiem nauczycielki a dziewczyna ma ocenę
|
|
|
|
|
#3658 |
|
Copyraptor
|
No właśnie, czemu nie tampony? Odpadają z jakichś powodów, które są bardziej priorytetowe, niż męczenie się z odparzeniami?
Ja kiedyś sobie potężnie odparzyłam pośladki po tym, jak przegięłam z retinoidami do smarowania - przesmarowałam o kilka razy za dużo i zeszła mi skóra do takich sączących się ran, a najbardziej w zgięciach pośladków, bo mam dużą pupę. W aptece pani mi dała taką zasypkę https://www.aptekaolmed.pl/product-p...-g-Hasco-.html i mnie TŻ posypywał, aż się nie zagoiło a ja chodziłam w długiej do ziemi sukience i bez majtek |
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;70495986]Poszukaj u siebie w mieście jakiejś szkoły fryzjerskiej (zawodówka/technikum). Dziewczyny w ramach zajęć praktycznych z chęcią Ci pomalują
Możesz się do nich odezwać np. na grupie fb szkoły czy coś Ty masz pofarbowane włosy pod okiem nauczycielki a dziewczyna ma ocenę [/QUOTE]Dzięki! Super pomysł, nie wpadłabym na to. |
|
|
|
#3660 |
|
Konto usunięte
|
Mi na takie problemy (i wiele innych) pomaga Cudokrem (Sudocrem).
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

, Pałac Karola Poznańskiego, niedaleko jest słynna Manufaktura centrum rozrywki,zakupów i jedzenia,to mozna zostawić sobie na wieczór 
Do innych specjalistów normalnie pokazują mi się zapisy, jeśli przez weekend nic się nie zmieni to może zadzwonię na infolinię