A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-29, 17:57   #2311
Anahstasia
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość

Anahsasio, czy z Twojej wypowiedzi dobrze zrozumiałam, że "Barocco" jest pierwszą częścią trylogii a następne to "Kurlandzki trop" i "Brukselska misja"? Jeśli tak, to czy jest w nich kontynuacja wątków z "Barocco"?
Napaliłam się szczerze powiedziawszy bo Barocco jak zaczęłam czytać, to odłożyłam dopiero jak skończyłam (a to nieczęsto mi się zdarza! ). Ciekawa jestem dalszych powieści Lipnego
Dokładnie tak jest Te trzy książki stanowią całą trylogię kryminalną poświęconą Karolowi ...skiemu. Tylko skoro planujesz je przeczytać to będę musiała uważać co piszę, żeby Ci spoilera nie zrobić
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 18:05   #2312
Ondine
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość

Dziękuję Ondine!Z przyjemnością oglądam Twoje zbiory, biografi zazdroszczę, i ogólnie wyczuwam duuużo historii na twoich regałach.
(a co do moich fotek już pisałam, że będą wkrótce, czekam na jedno zamówienie, zrobię mały remament i pędze tutaj z fotami
Foxina, przedtem mi Cię "zjadlo" Dziekuje Ci pięknie za uznanie Miło mi.
Masz racje , historii u mnie duuużo. To moja pasja, uwielbiam ksiazki historyczne. Nawet do dziś pamietam od czego ta milość sie zaczeła ,a dość dawno temu to bylo.
Foxino, chyba nie czytalam postu, w którym zapowiadasz fotki.W takim razie czekam cierpliwie.
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 18:21   #2313
magrat16
Zakorzenienie

Wracając ze sklepu kreślarskiego kupiłam dziś "Bez mojej zgody", właściwie kupiłam wcześniej, a dziś odebrałam z Merlina po drodze do domu. Zdążyłam przez te parę przystanków ją zacząć i teraz aż mnie skręca, żeby czytać dalej.
Niestety położyłam ją na najdalszym kącie regału, żeby się nie rzucała w oczy. Muszę narysować 3 prace i napisać sprawozdanie
Ale obiecałam sobie, że jak zrobię jedną to przeczytam wieczorem kilka rozdziałów
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 19:33   #2314
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Masz racje , historii u mnie duuużo. To moja pasja, uwielbiam ksiazki historyczne. Nawet do dziś pamietam od czego ta milość sie zaczeła ,a dość dawno temu to bylo.
Ondine, a czy można wiedzieć od czego się ta Twoja przygoda z historią zaczęła? Bo mnie zaciekawiłaś
Stary 2008-03-29, 20:12   #2315
Ondine
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Ondine, a czy można wiedzieć od czego się ta Twoja przygoda z historią zaczęła? Bo mnie zaciekawiłaś
Oczywiscie ,to żadna tajemica.Mój Ojciec , wiedzac , jak lubię czytać, kupił mi ksiażkę "Przez stulecia" .( Miałam chyba wtedy lat 10). Składała sie z opowiadań o ważnych zdarzeniach w historii naszego kraju, np. bitwa pod Cedynią, obrona Głogowa.Opowieśc o Głogowie wywarła mnie ogromne wrażenie, do dzis pamietam moje uczucia, reakcje na to , co przeczytałam.
Tak, to był początek milości.
Tej książki juz nigdzie nie ma, bo to było dawno temu. Jednak ona zainicjowała moją historyczną pasję.
Stary 2008-03-29, 22:24   #2316
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiscie ,to żadna tajemica.Mój Ojciec , wiedzac , jak lubię czytać, kupił mi ksiażkę "Przez stulecia" .( Miałam chyba wtedy lat 10). Składała sie z opowiadań o ważnych zdarzeniach w historii naszego kraju, np. bitwa pod Cedynią, obrona Głogowa.Opowieśc o Głogowie wywarła mnie ogromne wrażenie, do dzis pamietam moje uczucia, reakcje na to , co przeczytałam.
Tej książki juz nigdzie nie ma, bo to było dawno temu. Jednak ona zainicjowała moją historyczną pasję.
Fantastyczne wspomnienie A Wy Dziewczęta też macie jakieś książki, które tak jak "Przez stulecia" Ondine zrodziły w Was miłość do literatury?
Stary 2008-03-29, 22:49   #2317
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Protko, to nie tak,że nie czytałam fantastyki. Czytałam i nawet pierwszą była wspomniana przez Ciebie "Diuna".Całego "Wiedźmina "przeczytałamJe dnak to nie mój gatunek, nie fascynuje mnie.
A, to inna sprawa
Przyznam się, że też nie przepadam akurat za tym gatunkiem, ale czasem mnie coś nachodzi i wtedy sięgam w ramach odskoczni (jak mam już przesyt innych gatunków).
A "Wiedźmin" to chyba fantasy bardziej...? (nie czytałam przyznaję bez bicia ).

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Wracając ze sklepu kreślarskiego kupiłam dziś "Bez mojej zgody", właściwie kupiłam wcześniej, a dziś odebrałam z Merlina po drodze do domu. Zdążyłam przez te parę przystanków ją zacząć i teraz aż mnie skręca, żeby czytać dalej.
Niestety położyłam ją na najdalszym kącie regału, żeby się nie rzucała w oczy. Muszę narysować 3 prace i napisać sprawozdanie
Ale obiecałam sobie, że jak zrobię jedną to przeczytam wieczorem kilka rozdziałów
Fakt, książka bardzo wciąga. Miłej lektury, magrat!

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Fantastyczne wspomnienie A Wy Dziewczęta też macie jakieś książki, które tak jak "Przez stulecia" Ondine zrodziły w Was miłość do literatury?
Pamiętam moją pierwszą dorosłą książkę, która zrobiła na mnie ogromne wrażenie "Złoto Gór Czarnych". Czytałam mając jakieś 7 lat i zakochałam się w literaturze i Indianach
Ta miłość trwała dość długo, a do literatury trwa do dziś
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 23:39   #2318
Ondine
Rozeznanie

Cytat:
Ta ksiazka rozbudziła moje hstoryczne pasje, natomiast czytać lubiłam dużo wcześniej. Były to typowe ksiażki dzieciństwa. Tam był taki inny, wspanialy swiat, w który mogłam sie zagłębić. Indianskie fascynacje tez przeżyłam , ale troche poźniej niż Protka.
Protko, tak 'Wiedźmin" to fantasy, ale i tak nie dla mnie taki typ literatury.
Stary 2008-03-30, 00:13   #2319
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Ta ksiazka rozbudziła moje hstoryczne pasje, natomiast czytać lubiłam dużo wcześniej. Były to typowe ksiażki dzieciństwa. Tam był taki inny, wspanialy swiat, w który mogłam sie zagłębić. Indianskie fascynacje tez przeżyłam , ale troche poźniej niż Protka.
To moje wspomnienia z czytania są raczej późniejsze, choć podobno szybko nauczyłam się czytać samodzielnie i z tej umiejętności z przyjemnością korzystałam (podobno, zdaję się na pamięć mamy Bardzo chciałabym się dowiedzieć jaką książkę pierwszą przeczytałam sama. Niestety, rodzina okazała się w tej kwestii zupełnie bezużyteczna, nie zanotowali tego faktu, nad czym teraz mogę jedynie ubolewać
To, co pamiętam to to, że pierwszą książką, nad którą straszliwie się uryczałam była książka Romana Pisarskiego pt. 'O psie, który jeździł koleją'. Natomiast książką, która rozbudziła we mnie zainteresowanie historią, ale taką powieściową, nie non-fiction, była powieść Ewy Nowackiej pt. 'Małgosia contra Małgosia'. Historią sensu stricto zainteresowałam się po przeczytaniu pierwszej powieści z cyklu o Panu Samochodziku. Jak dziś pamiętam, że był to Pan Samochodzik i templariusze. Podobno później cały czas ciągnęłam rodziców do Malborka, ale, o ironio, do dziś tam nie udało mi sie dotrzeć Generalnie, procedura wyglądała tak, że po przeczytaniu tomu przygód pana Tomasza, biegłam do biblioteki i w encyklopedii weryfikowałam wszystkie informacje, które wypisałam sobie z książek. Notatki z tych wczesnych badań się nie zachowały. Też szkoda
Stary 2008-03-30, 13:44   #2320
pink69
Zakorzenienie

Ostatnio dostałam od znajomej mamy z Readers Digest 4 książki w jednej

Słonecznik Richard Paul Evans

Dramatyczne zerwanie narzeczeństwa skłania Christine Hollister do opuszczenia jej wygodnego domu w amerykańskim Dayton i wyjazdu na misję humanitarną w peruwiańskiej dżungli.Tam,w sierocińcu El Girasol zetknie się z losem bezdomnych dzieci przygarniętych z peruwiańskich ulic,Pozna także ich opiekuna,tajemniczego doktora Paula Cooka.

Pech i kłopoty Lee Child

Jack Reacher i Frances Neagley,dawniej członkowie jednostki specjalnej żandarmerii USA,od lat nie utrzymują ze sobą kontaktów.Reacher dobrze wie,że żyjąc zdnia na dzień,wędrując z miejsca na miejsce,bez adresu i telefonu jest praktycznie nie do wytropienia.Kiedy więc Neagley przekazuje mu zaszyfrowaną wiadomość,zdaje sobie sprawę,że rzecz jest poważna.I się nie myli.

Mapa trzech mędrców James Rollins

Kiedy w trakcie rzezi wiernych zgromadzonych w katedrze w Kolonii znikają bezcenne relikwie,Watykan podejmuje stanowcze działania.Sekretarz stanu,kardynał Spera zwraca się o pomoc do Rachel Verony,porucznika wydziału śledczego,a także do Graya Pierce'a z elitarnej jednostki specjalnej.Wkrótce stanie się jasne,że grabież i morderstwa w kolońskiej katedrze stanowią część zuchwałego planu.Stoi za nim starożytne sekretne bractwo,którego celem jest zmiana porządku świata.

Dzień zaślubin Catherine Alliott

Annie O'Harran przygotowuje się do ślubu z przystojnym,opiekuńczym lekarzem,który ocalił ją przed załamaniem psychicznym po rozpadzie pierwszego małżeństwa.Zanim jednak nadejdzie szczęśliwy dzień,Annie usuwa się w kornwalijskie ustronie,aby tam w ciszy i ssamotniści dokończyć swą pierwszą powieść.Niestety,jej nadzieje okazują się płonne.W pięknej starej rezydencji nad zatoką,gdzie właśnie zamierza spędzić lato,pojawia się intruz,który bezpowrotnie burzy jej spokój.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slonecznik.jpg (95,3 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pech i klopoty.jpg (17,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3 medrcow.jpg (15,3 KB, 1 załadowań)

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 15:00   #2321
Anusia : )( :
Zadomowienie

Wszyscy się chwalą to i ja się pochwale moim skromnym zbiorem:
1 - półka numer 1
2 i 3 - półka numer 2
4, 5 i 6 - półka numer 3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg HPIM1361.JPG (113,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HPIM1362.JPG (110,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HPIM1363.JPG (107,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HPIM1364.JPG (116,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HPIM1365.JPG (112,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HPIM1366.JPG (108,9 KB, 31 załadowań)

Anusia : )( : jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 15:05   #2322
Zadomowienie

1 i 2 - A te książeczki dzielnie i wytrwale oczekują na zamówiony przeze mnie regał, który powinien przyjść w tym tygodniu.
Zdjęcia numer 3 - aktualnie czytam : )
Zdjęcie numer 4 - literatura fachowa : )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg HPIM1367.JPG (107,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HPIM1368.JPG (92,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HPIM1369.JPG (98,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg HPIM1370.JPG (111,8 KB, 32 załadowań)

Stary 2008-03-30, 15:28   #2323
protka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia : )( : Pokaż wiadomość
1 - półka numer 1
2 i 3 - półka numer 2
4, 5 i 6 - półka numer 3
Cytat:
1 i 2 - A te książeczki dzielnie i wytrwale oczekują na zamówiony przeze mnie regał, który powinien przyjść w tym tygodniu.
Zdjęcia numer 3 - aktualnie czytam : )
Zdjęcie numer 4 - literatura fachowa : )
Gratuluję biblioteczki! Bardzo fajny zbiorek, a z tego co widzę lubimy podobne książki min. King, Cook, Lehane No i kilka tytułów chętnie bym ci podkradła
protka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 15:37   #2324
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny zbiorek To ja skorzystam z okazji i zapytam o parę książek Jak Ci się czytało:
* 'Tworząc historię' Hillary Clinton,
* 'Rosyjskiego kochanka' Marii Nurowskiej?
Stary 2008-03-30, 15:45   #2325
gasta18
Wtajemniczenie

Anusia śliczne
Stary 2008-03-30, 15:46   #2326
Zadomowienie

No i niestety trafiłaś akurat w książki które stoją na półce i dopiero czekają na swoją kolej, jak zresztą większość, więc narazie niewiele mogę o nich powiedzieć. Ale jak już się do nich dobiore to na pewno zrecenzuje : )

Stary 2008-03-30, 15:48   #2327
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
No i niestety trafiłaś akurat w książki które stoją na półce i dopiero czekają na swoją kolej, jak zresztą większość, więc narazie niewiele mogę o nich powiedzieć. Ale jak już się do nich dobiore to na pewno zrecenzuje : )
Oj, znam ten ból To tylko mam prośbę, że jak już je przeczytasz, żebyś pamiętała o mnie

To jak Dziewczyny, która następna pokaże swoje półki?
Stary 2008-03-30, 15:54   #2328
Zadomowienie

Cytat:
Oj, znam ten ból To tylko mam prośbę, że jak już je przeczytasz, żebyś pamiętała o mnie

OK, nie ma problemu : )

Stary 2008-03-30, 16:52   #2329
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:

ja w moim (jeszcze) studenckim mieszkaniu mam to, co niezbędne i nie mogę nacieszyć wzroku moją biblioteczką. A tak wogóle to uważam że książki to wspaniały wystrój mieszkania
ze mną są tylko praczetki i parę książek które kupiłam i nie wywiozłam jeszcze mamie, bo ja mało miejsca mam. Ale jak już będę na własnym (może już w tym roku) to zabieram całą kolekcję
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 16:54   #2330
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno są jakieś kolejne części tej powieści? Wiesz coś o tym???

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Kolejne części to "Żegnaj Afryko" i "Moja afrykańska miłość".
Już

Cytat:
Napisane w podobnym tonie jak Biała masajka, więc zanim się przystąpi do lektury trzeba ukoić nerwy po lekturze tej pierwszej
ojjjjj, ciekawa jestem co dalej, ale chyba skuszę się za jakiś czas.... za dużo rozterek jak na moje nerwy.....
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 18:01   #2331
Ondine
Rozeznanie

Anusiu, gratuluje.
Stary 2008-03-30, 19:23   #2332
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Foxina, przedtem mi Cię "zjadlo" Dziekuje Ci pięknie za uznanie Miło mi.
Foxino, chyba nie czytalam postu, w którym zapowiadasz fotki.W takim razie czekam cierpliwie.
No właśnie, taka pominięta się poczułam.

Cytat:
Jednym słowem trafiony wybór.

Cytat:
Pierwszej przeczytanej książki również nie pamiętam, natomiast pamiętam jak 2 klasie szkoły podstawowej, dostałam na zająca od rodziców 3 pierwsze tomy Pana Samochodzika i wszystkie trzy przeczytałam od razu w święta, razem z tatą. To była pierwsza tak "poważna literatura", którą dostałam, w prezencie i wierzcie mi, że w chwili obecnej fabułę książki pamiętam lepiej, niż niejednej przeczytanej w zeszłym roku.

Cytat:
To, co pamiętam to to, że pierwszą książką, nad którą straszliwie się uryczałam była książka Romana Pisarskiego pt. 'O psie, który jeździł koleją'.
Ja też tak strasznie płakałam przy tej książce!

Cytat:
Fajny zbiorek Anusia, widzę że jesteś aktywną klubowiczką Świata Książki.

Cytat:
foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 19:29   #2333
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszej przeczytanej książki również nie pamiętam, natomiast pamiętam jak 2 klasie szkoły podstawowej, dostałam na zająca od rodziców 3 pierwsze tomy Pana Samochodzika i wszystkie trzy przeczytałam od razu w święta, razem z tatą. To była pierwsza tak "poważna literatura", którą dostałam, w prezencie i wierzcie mi, że w chwili obecnej fabułę książki pamiętam lepiej, niż niejednej przeczytanej w zeszłym roku.
Zatem witam w klubie miłośniczek Zbigniewa Nienackiego W ogóle, to też tak w ramach wish-list, chciałabym kiedyś sprawić sobie wszystkie napisane przez niego części przygód 'Pana Samochodzika'. Mam tylko kupioną jeszcze przez mamę 'Księgę Strachów', a bardzo, ale to bardzo bym chciała, żeby te książki były jednymi z pierwszych jakie poznają moje dzieci

O, i pamiętam co jeszcze lubiłam czytać - powieści Edmunda Niziurskiego
Stary 2008-03-30, 19:33   #2334
gasta18
Wtajemniczenie

O kurde.... a ja żadnego "Pana Samochodzika" nie czytałam
Stary 2008-03-30, 19:36   #2335
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Zatem witam w klubie miłośniczek Zbigniewa Nienackiego W ogóle, to też tak w ramach wish-list, chciałabym kiedyś sprawić sobie wszystkie napisane przez niego części przygód 'Pana Samochodzika'. Mam tylko kupioną jeszcze przez mamę 'Księgę Strachów', a bardzo, ale to bardzo bym chciała, żeby te książki były jednymi z pierwszych jakie poznają moje dzieci

O, i pamiętam co jeszcze lubiłam czytać - powieści Edmunda Niziurskiego
A ja uzbierałam całą kolekcją Pana Samochodzika. Tylko wiele lat temu przy migracji pokojowej zostawiłam prawie cały mój młodzieżowy zbiorek u brata w pokoju i widzę, że tam książki w totalnym nieładzie zaczynają niszczeć, muszę w końcu je przejąć z powrotem, ale póki co nie mam ich gdzie upchnąć u siebie.

Nie pamiętam czy czytałam coś Niziurskiego, ale przypomniało mi się właśnie, ze całą Montgomery w kółko wałkowałam ( i tak się zrodziła miłość do literatury pięknej).
Stary 2008-03-30, 19:43   #2336
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
To koniecznie nadrabiaj! Na te książki nigdy nie jest za późno

Cytat:
A ja uzbierałam całą kolekcją Pana Samochodzika. Tylko wiele lat temu przy migracji pokojowej zostawiłam prawie cały mój młodzieżowy zbiorek u brata w pokoju i widzę, że tam książki w totalnym nieładzie zaczynają niszczeć, muszę w końcu je przejąć z powrotem, ale póki co nie mam ich gdzie upchnąć u siebie.

Nie pamiętam czy czytałam coś Niziurskiego, ale przypomniało mi się właśnie, ze całą Montgomery w kółko wałkowałam ( i tak się zrodziła miłość do literatury pięknej).
O, szczęściara To jak już zabierzesz bratu to proszę o fotkę
Jeśli chodzi o najważniejsze powieści Niziurskiego to na myśl przychodzi mi Księga urwisów, Sposób na Alcybiadesa, Awantura w Niekłaju, Siódme wtajemniczenie, Naprzód wspaniali... W sumie, Niziurskiego też bym chciała...

Natomiast Montgomery nie trawię. Przygód Ani (później Sary) nie jestem w stanie czytać. Pamiętam, że miałam Kilmeny ze Starego Sadu (ostatnia przeze mnie pożyczona komuś książka, zginęła osobie której ją pożyczyłam, a ja nie usłyszałam nawet przepraszam i gdzieś został mi się Błękitny Zamek Ale tak to jestem na nie
Stary 2008-03-30, 19:55   #2337
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Gasta, chyba żartujesz????

Cytat:
O, szczęściara To jak już zabierzesz bratu to proszę o fotkę
Jasne!

Cytat:
Natomiast Montgomery nie trawię. Przygód Ani (później Sary) nie jestem w stanie czytać. Pamiętam, że miałam Kilmeny ze Starego Sadu (ostatnia przeze mnie pożyczona komuś książka, zginęła osobie której ją pożyczyłam, a ja nie usłyszałam nawet przepraszam i gdzieś został mi się Błękitny Zamek Ale tak to jestem na nie
Mnie o niebo bardziej od Ani podobała się seria o Emilce (czytałaś Ana?) i chyba to właśnie od niej zaczęła się moja przygoda z Montgomery. Ale Anię też lubiłam.
Stary 2008-03-30, 20:09   #2338
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie o niebo bardziej od Ani podobała się seria o Emilce (czytałaś Ana?) i chyba to właśnie od niej zaczęła się moja przygoda z Montgomery. Ale Anię też lubiłam.
A wiesz... Nie kojarzę, żebym czytała, więc możliwe, że zrażona wcześniejszymi już po nie nie sięgałam

W ogóle weszłam na stronę Oficyny Wydawniczej Warmia i zaczęłam przeglądać samochodzikową serię... 93 tomy Przecież to odcinanie kuponów od popularności Nienackiego. Pamiętam, że jak ukazały się pierwsze książki pisane już przez jego 'następców', chciałam sprawdzić co to i przeczytałam jedną z nich. I byłam mocno zniesmaczona, bo to już nie ten Pan Samochodzik, do którego byłam przyzwyczajona. W sumie, po czasie przestałam się dziwić Christie czy Doyle'owi, że uśmiercali swoich bohaterów
Stary 2008-03-30, 20:12   #2339
Ondine
Rozeznanie

Ja tez miałam całą serie Pana Samochodzika , zaczytwyałam sie w tych ksiązkach.Do niektórych z serii wracałam nawet kilakkrotnie.
Teraz juz nie mam , gdzies w trakcie przeprowadzki "poszły do ludzi". Taką seria, która też mnie urzekła były ksiazki o Tomku Wilmowskim. uwielbiałam wedrowac z nim po kontynentach .Oj, piękne wspomnienia!
Foxina, mea culpa.( i internetu)ale Ci potem ślicznie napisałam
gasta!! jak mogłas nie czytac ? Kochana , bierz sie za nadrabianie.
Stary 2008-03-30, 20:14   #2340
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:
To koniecznie nadrabiaj! Na te książki nigdy nie jest za późno
No może kiedyś się skuszę
Cytat:
Gasta, chyba żartujesz????
Nie żartuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości