|
|
#4381 | |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Scent Bar II
Cytat:
![]() Moja przyjaciółka kiedyś z obrzydzeniem powiedziała, że konsumpcja tych supermarketowych grudniowych truskawek jest gorsza od lizania płyty chodnikowej ![]() Madziczko, koniecznie dokarmiaj się jakimiś witaminami
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziekowal za takie truskawki. |
|
|
|
|
#4384 |
|
Wiedźma
|
Moczyć cebulę w zimnej wodzie, jak napisała Contax.
Wówczas olejki aromatyczne zamiast ulatniać się w powietrze - zostają rozpuszczone w wodzie. I zgadzam się. Częściowo tak. U mnie też nie.
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Eh dobrze wiedziec bo tez zalewam sie lzami. Ale ja cebulska nie lubie, czosne wielbie. Uwielbiam ostre przyprawy ale cebuli mowie nie.
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żeby nie ryczeć, to obieram tylko tą wierzchnią warstwę i do blendera...
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taki układ z tż, jeśli chodzi o czosnek ;]
A cebulę uwielbiam - czerwoną.
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam na mysli raczej pomarancze, grejpfruty, jablka, troszke cytryny , marchew, buraki+ swieza zielona pietruche.Wiem, ze taki napoj dziala swietnie, nawet na rekonwalescentow po chemioterapii, ktorym nie wolno zazywac syntetycznych witamin
|
|
|
|
|
#4389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale oczywiście, masz rację. ![]() Cytat:
Napisałam tylko w którymś wątku, że zaciągam się Daim Blond od Ciebie. ![]() Moja paczka, jak zgaduję, nie dotarła jeszcze? Też wysłałam w czwartek, ale po południu. ![]() Cytat:
ja płaczę po cebuli, ale tylko trochę, a kiedy mam w gałach soczewki, to w ogóle - nie wiem, jak to się dzieje, ale izolują zupełnie.Może z cebulą curkową byłoby łatwiej? A puder prasowany Shiseido też mi się rozpizgł swego czasu. Poprawiłam igłą i zrobiłam sobie sypki. Bardzo dobry był.
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawdę nawet kawy nie lubię, a piję , bo pomaga mi się dobudzić. Spróbuję jak w roli bomby energetycznej i dobudzacza sprawdzi się mieszanka owoców Myślę,że to dobre postanowienie na początki wiosny
|
|
#4391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M. nigdy nie rozumie na co ja narzekam (mając 15 kilo nadwagi i fałdy na brzuchu), o co mi chodzi, przecież w tych ciuszkach tak mi ładnie. Fajnie, że mu się podobam, ale obawiam się, że on zauważyłby, że mam nadwagę dopiero gdybym przekroczyła sto kilo. Cytat:
Vesenko - korzystając z okazji - piękna jesteś na tym avatarowym zdjęciu Fajnie spędziłam dzisiejszy dzień, byłam z M. i z mamuśką na wystawie psów w Katowicach. M. najbardziej podobały się charty, czego bym się nie spodziewała, a mamie buldożek, czego też bym się nie spodziewała (ale to pewnie dlatego go polubiła, bo od razu wpakował jej się na kolana). Byłoby ok, gdyby nie mój koszmarny ból głowy, ten z cyklu trwających kilka dni. Nie wiem sama czy sobie wmawiam, czy serio mam nos zatkany. W ogóle do Ciężki tydzień mnie czeka, ciężki miesiąc chyba też, o pracy myślę. A może tak tylko bredzę, bo @ się zbliża wielkimi krokami. Oby ![]() Mała prywata: dziewczęta drogie, wysłałam nareszcie. Przepraszam, że tak długo mi zeszło :0
|
|
#4392 | ||
|
BAN stały
|
Dziękuje, już mi lepiej
Cytat:
Ja tez kroje na mokro, płuczę i nóż i cebulę. To straszne, ze tak reagujesz na ostre przyprawy. Nie zazdroszczę, bo uwielbiam wszystko co ostre, czosnek ubóstwiam. Cytat:
A ostatnio babka chciała mi wcisnąć pokruszony cień w Plazie, zorientowałam sie dopiero po pół godz. Wściekła wróciłam i pokazałam cień, od razu zamieniła, aż się zdziwiłam. |
||
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wygladowo jak narzekamy to ja mam zmore - Cellulit.
Normalnie plakac mi sie chce. Ostatnio mi sie jakos nasilil na udach. Wiec - wrocilam do spijania zielonej, czerwonej herbaty zmiast zwyklej - cwicze na stepperze po 10 -15 minut na maxymalnym 'obciazeniu', pare przysiadow - zimne prysznice -masaze i kosmetyki anty dodatkowo zrem fat burner, nie jem miesa (od lat ...), nie pale nie pije... Wiem, ze za duzo sole ale postaram sie ograniczyc, podobnie jak slodycze... Zwalcze to? |
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszliśmy ze znajomymi do kina, a potem też na spacer. Niestety, nie przewidywałam takiego łażenia i męczyłam się ze dwie godziny w cholernie niewygodnych butach na wysokim obcasie Ale nie marudzę, bo bardzo lubię tak spacerować z fajnymi ludziami Jakoś dotarłam do domu i jak sobie pomyślę, że jutro na 10 godzin na uczelnię... to nawet płakać nie mam siły
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Hecate- ja chodziłam regularnie na basen dwa razy w tygodniu na godzinę- i po 3 miesiącach nie wiedziałam co to cellulit. Nie chodzi o basen - chodzi o regularny ruch, sama się przekonałam, że to podstawa- a dieta, kremy to tylko takie tam dodatki
![]() A co do bycia kaszalotem - nie uważam się za monstrum, po prostu chciałabym, żeby producenci dostrzegli, że są kobiety o rozmiarze od 32 po 48 , i że mają różne typy figur - jabłuszka, gruszki i takie tam , że panuje różnorodność, a nie jeden model, i że ja nosząc rozmiar 42 chciałabym przy tym wyglądać ładnie a nie tylko się zmieścić
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4396 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
święte słowa, ale powiem wam ze producenci maja gdzieś osoby które mają długie ręce, wyglądam zawsze jakbym od młodszej siostry (której nie mam) pożyczyła ciuchy ![]() Albo spodnie, to ze ktoś ma szerokie biodra nie oznacza masywnych ud. Chodzę po sklepach to tylko sie wnerwiam. |
|
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączę się do tego biadolenia: cellulit mam chyba od zawsze, już nie pamiętam jak bez niego wyglądałam
)Nie no, po prostun jestem jednym wielkim smętem
|
#4398 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najbardziej pomaga krojenie zimnego (płaczę, ale mniej), ale o ile taka cebula jest nadal całkiem niezła, to szczypiorek taki podmrożony już nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo lubię np. ten - http://195.42.113.41/model/1174402079.jpg (chyba muszę go dokupić, bo rozmiarówka się przerzedza widzę) i ten - http://195.42.113.41/model/1159879428.jpg (ale jego już nie produkują ![]() )Za to ten na zdjęciu wygląda niczego sobie, ale w rzeczywistości nie polecam - http://195.42.113.41/model/1165431330.jpg Idę oglądać Zagadki, nadrabiać będę jutro
|
|
#4399 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuję. Na szczęście na zdjęciach nie widać rejonów od szyi do stóp, gdzie gabaryty są idealne inaczej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4401 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
( )Cytat:
Cytat:
Cytat:
) albo za długie, a ja raczej niska jestem i nie chcę wyglądać jak w sukience
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Rozstepy mam tyz, ale na biodrach bo biodra mam se ja spore. Ale ja lubie te moje 'ciecia nozem'
![]() jakies zboczenie mam moze ale mam takiego jednego kreska na udzie i jak sie opalam a on zostaje blady rozstep podoba mi sie ![]() Celulitu nienawidze ale borykam sie z nim od lat. Nawet jak wazylam 47 kg/170 cm to mialam skorke pomaranczowa na udach. |
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety. A w domu jedynie spirytus i nalewka bursztynowa do nacierania. A, Amol jeszcze. Buu, ale bym się urżnęła i jutro zrobiła sobie wolne. Obie rzeczy odpadają.
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tak dzisiaj podle czuję, że boję się urżnąć
I jeszcze muszę wstać o 6.30 żeby być na kursie na 9.00. A mam winko czerwone
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4405 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Po prostu mam przesunięty próg odczuwalności potrawy jako ostrą. To, co innym wydaje się mdłe i niedoprawione dla mnie jest często ostrrrrrre jak jasny diabeł. Za to rzeczy pikantne wedle normalnego konsumenta to dla mnie tylko ból, płacz, katar i problemy z mówieniem... Cytat:
![]() Lepsze jest tylko krojenia za pomocą... męża. ![]() Tyle, że to wszystko pic na wodę, bo podczas smażenia jest jeszcze gorzej, niż przy krojeniu. A nad talerzem z gorącą potrawą zawierającą cebulę też płaczę...
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat rozstępy na piersiach mi nie przeszkadzają, wyglądają jak słońca
![]() Winko czerwone dobra rzecz Chyba, że trzeba wstać 10 po piątej...Zmykam się oporządzić przed snem. Oby jutro humory i zdrowie nam dopisywało
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale bym sobie teraz taki zjadla
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Co prawda Konrad coś pobąkiwał, żebym nie świeciła bułkami (miałam naprawdę wielki dekolt) bo się wszyscy faceci na mnie gapią; ale udawałam że nie słyszę. Taaaa, wiosna Obawiam się, że żadna pogoda nie jest dobra na pracę/szkołę. A sesja to już w ogóle okres masakryczny -> w trakcie zimowej człowiek by nie wychodził z ciepłego łóżka i spał; w czasie letniej - no... powiedzmy, że człowiek nie wychodziłby z ciepłego słońca i mnóstwa pachnącej zieleni dookoła.
|
#4409 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Pijam białe i też głównie clarety.
|
|
#4410 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() A wiem, że maja stronę internetową, więc nawet jeśli ta Ci się nie spodoba, to moze będą mieli cos bardziej w Twoim guście? W temacie cebulowym - ja lubie, ale moja wątroba nie więc staram się nie robić jej na złość i używam pora, wzglednie szczypiorku, co jest przyjmowane z większą tolerancją. A co do krojenia to słyszałam jeszcze o takim patencie, żeby kroić cebulę trzymajac w zębach zapałki, głowkami na zewnatrz oczywiście. Moze to zabawnie brzmi, ale podejrzewam, ze chodzi o inny sposób nabierania oddechu, kiedy ma się coś w ustach...
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

Bardzo dobry był.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)
A z rozm. J to masakra! Ja lubię kupować w Triumphie, bo ceny są w miarę normalne, no i F to największa miseczka jaką produkują. Na chama jest ok, zależy jaki model
dziękuję. Na szczęście na zdjęciach nie widać rejonów od szyi do stóp, gdzie gabaryty są idealne inaczej