![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Kuseczko-Jaśko śliczny
![]() ![]() no i widzę tam jakąś blondynkę i tak mi się skojarzyło,że chyba nie wklejałaś nam tu się ![]() ja też jak mniej na kompie siedzę to ma więcej czasu... ![]() np.teraz-od godziny Zu śpi a ja w necie ![]() idę w końcu okna umyć ![]() Celko-rolki też są na mojej liście ![]() ![]() Misiu-my oczywiście 3mamy kciukasy cały czas ![]() ależ cudna pogoda!!! miłęgo dnia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
kuseczko - ale Jaś i Adrian są do siebie podobni
![]() Czekam, aż moje szczęśie się obudzi i idziemy na spacet - trzeba korzystać z pogody, bo jutro już ma być brzydko ![]() W miedzyczasie szukam noclegów nad morzem - Jezu,jakie ceny ![]() szperrr - bierz obie kiecki i tu zecydujesz. A pogoda - faktycznie, okaze sie tuż przed, czy będzie chłodno czy upały - i wtedy się okaze, jak Hanię odstroisz ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny, kusicie tymi muffinkami ![]() Dzieki za Wasze opinie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuseczko, swietne zdjecia!! Obaj chlopcy wydorosleli bardzo ![]() ![]() Primavera, ja Hanie przewijam w jej lozeczku, na tym takim plastikowo-gabkowym wkladzie do przewijaka (100 razy dziennie wsadzam go i wyjmuje z lozeczka, w zaleznosci od potrzeby, ale to jest leciutkie i pionowo miesci sie spokojnie miedzy meble ![]() ![]() Celka, w takim razie podziwiam! Ja na rolkach jezdzilam ze 3 razy w zyciu i srednio mi szlo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agi, lecimy jutro raniutko ![]() ![]() ![]()
#3154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nalewałam do konca. a moje włosy to sa juz wszędzie, nie nadążam obierac z nich ubrań, często Gosia złapie i trzyma w łapce ![]() Cytat:
jak jestem u rodziców i przewijam np na łózku to moj kręgosłup sie odzywa ![]() to pokuszę jeszcze ![]() może nie wyglądają rewelacyjnie ale były pyszne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Zadomowienie
|
Ale ciacha!!!!!!!!!!!!
Zaraz zmykam do kuchni Młody śpi przed domem Powiesiłam pranko w ogrodzie Kocham taką pogodę!!!!!
#3156 |
Zakorzenienie
|
a my juz po spacerku, super było w parku
![]() zaraz ide sprzatać balkon i moze też na dworze pranko powiesze ![]() tylko musi sie uprać, myślałam, ze już uprane bo cos pralki nie słychać a ona wogóle nie włączona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
Szperrr-weź obie,bo jakby się(tfu,tfu)coś z jedną zrobiło nie tak
![]() Yoolia-cudne muffiny ![]() okna umyte,po spacerku już i pranie się pierze... w taką pogodę od razu się wszystko chce ![]() może rozpocznę sezon joggingowy ![]() Martka Ty się weź za rolki!rachu-ciachu i byłabyś u mnie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3158 |
Raczkowanie
|
Jak to zrobic by moja Olwiia przesypaiała cała noc bez pobudki?Zjada miedzy 19-20 i spi do 2.00 lub 3.00-zjada,dzis zjadla prawi8e 150 ml i spi do mniej wiecej 6.00 lub 7.00.
W dzien je co 4 godziny i po kazdym posilku pobawi sie na macie lub w lozeczku powrzeszczy i piszczy na kazruzele i tak do godziny zasypia i spi przez kolejne dwie lub 3 godzinydo nastepnego karmienia. Przez ostatnie dni tak bardzo sie zmienila,super wyglada jak sama wklada wyjmuje sobie smoka i oglada go z kazdej strony. Jak zaloze jej bluze w kolorowe wyrazne paski to przybliza raczke do buzi i patzry z zaciekawieniem. Najbardziej podoba mi sie ze tak ladnei umie skupic na zabawie,jak klade ja na macie to czasem i 40 minut potrafi gadac do wiszacych stworkow. Tez ssa dolna warge,az czasem jest mocno czerwona,ale zebow to nie widac, z reszta ja mialam pierwszy zabek gdy skonczylam roczek. W niedziele robimy chrzciny,zamieszanie spore sie zapowiada. Co do baraszkowania,to od urodzenia dziecka mialo to miejsce tylko raz. TŻ juz prawie jeczy i slodzi mi jak moze, a ja poprostu nei mam ochoty i nie umie sie zmusic...okrutna jestem. Najgorsze ze cala cize tez byla posuch,bo ciaza byla zagrozona najpierw 4 miesiace lezalam plackiem,a pozniej tez musialam chuchac i dmuchac na wsyztsko by zas nie bylo krwiakow w maciciy. Ale TŻ jest cierpliwy i czeka az zaczne sie jakos lepiej czuc,bo nie umie dojsc do siebei po porodzie,chyba ta depresja poporodowa to nie jakis mit. Cos jeszcze chchialam napisac i kurcze zapomnialam,no nic pewno zaraz soebi przypomne,to dopisze. Juz wiem...ja mam 170 cm,ale nóg to tez jakoś dlugich nei mam i schudną po tej ciaży tez jakoś cieżko,w tym tygodniu zaczynam chodzic na fitness. Przed ciaża to chodzilam 3xna tydzien,al teraz to pewno ducha tam wyzione na pierwszych zajęciach.
#3159 |
Zakorzenienie
|
Tulis-może za wcześnie ją kładziesz? albo nakarm jeszcze na śpiocha przed Twoim spankiem? chyba,że chodzisz razem z nią
![]() wiesz...gdyby Zu mi się budziła tylko raz w nocy i tyle spała w ciągu dnia to skakałabym do nieba ![]() ![]() Misiu-pisz co u Was |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zadomowienie
|
A oto mój mały szkrab piecze z mamą ciacha.
Muffinki pycha ale jakieś małe mi się wydają. Ann żeby mnie z asfaltu skrobali po drodze...
#3161 |
Rozeznanie
|
Tulis jak dzidzia sie obudzi to daj jej smoka albo wody i nie karm mlekiem. U Huberta zdalo to egzamin.
Szperrr milej podrozy Yoolia ty nie dobra jestes ja teraz powinnam byc na diecie a ty tak kusisz ![]() Ann tez mysle o bieganiu ale jakos sie zebrac nie moge tymbardziej ze moglabym dopiero jak Hubert pijdzie spac\ehsss Martka wlosy to leca mi jak glupie. Najbardziej cierpi Hubis bo czesto ma je w raczkach ![]() My tez juz po spacerku, praniu itd ![]()
![]() |
#3162 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() robicie mi niedzwiedzia przysluge.. wielkie dzieki ![]() ![]() za to maly przystojniak wyglada jak prawdziwy mezczyzna! mama tez niczego sobie ![]() ![]() Edit: Agi, dzieki ![]() ![]()
![]() |
#3163 | ||
Zakorzenienie
|
dziękuję
niezabardzo wyszły, pierwszy raz robiłam, wczorajsze o wiele ładniejsze ale zdjęcia nie mam a juz zjedzone ![]() Cytat:
![]() małe może dlatego, że w papilotkach? Gosia też mi tak pomaga w kuchni ![]() Cytat:
![]() a my po drugim spacerku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zakorzenienie
|
no więc... cystografi nie było
![]()
#3165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki zeby jutro wszystko poszlo po Twojej mysli. Moj TZ wzial sobie dzis nadgodziny i siedze sama, Hubert spi -ale mi sie nudzi ![]() ![]() Szperrr zdjecia beda ![]() Szkoda ze nie wiedzialam ze jedziesz dopiero jtro bym namowila was na jakies spotkanko w zeszlym tyg ![]() Nie wiem czy wam sie chwalilam ale doszly do mnie super wiadomosci moj brat i bratowa oczywiscie spodziewaja sie dzidzi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3166 |
Raczkowanie
|
Ale tu dzisiaj cisza...więc ja rozpocznę dzień
czy czytacie waszym pociechom bajki na dobranoc?Ja czytam Oliwce,pewno nic z tego nie rozumie,ale smieje sie na calego przy tym,az w koncu spokojnie zasypia. No i czy wasze dzieciaczki,ktore sa w wieku Oliwki tez tak pelzaja? Oli tak sie odpycha nogami,ze dzis zeszla z maty i wedrowala po podłodze. Nie wiem czy to nie za wczesnie?
#3167 |
Zakorzenienie
|
tulis jak robi to sama to nie za wczesnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3168 |
Raczkowanie
|
Sama to robi,dzis zostawilam ja na macie,wracam do pokoju a ona prawie metr za mata i star sie dalej pelzac i szybko przebiera nozkami. w tamtym tygodniu jeszcze tego nei robila. Dzis budze sie w nocy a ona w poprzek lozeczka,wiec widac chyba jest na takim etapie ze zaczyna sie przemieszczac pelzajac i odpychajac nozkami.
#3169 |
Raczkowanie
|
Mareczek tak samo, pełza jak dżdzownica.. i przewraca się z brzuszka na plecki. No i wreszcie sam ślicznie trzyma główke
![]() Ważne ze jest zdrowa i ze dobrze się rozwija. Wiec gratulacje i całusy dla małej gąsienicy. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 |
Raczkowanie
|
Oli jeszcze nie przewraca sie na brzuszek ale proboje.do wszystkiego powoli dojdzie.dzis idziemy na wazenie,tydzien temu wazyla 5600g.
#3171 |
Raczkowanie
|
tulis ja sie przejęzyczyłam- chodzi mi ze z brzuszka na plecki. na boczek i na plecki sie obraca!
odwrotnie nie. Robi jakies wymachy, ale to nie to. za wczesnie jeszcze |
![]() ![]() |
![]() |
#3172 |
Rozeznanie
|
![]() wczoraj taki piekny dzien a dzisiaj pochmurnie i kropi caly czas ![]() tulis jakie bajki czytasz bo tez chcialam, ale nie wiem jakie kupic ![]() Nathaniel tez caly czas przygryza warge, slini sie okropnie i pcha lapki do buzi ![]() a co nie ktore mialy wczoraj bardzo pracowity dzien ![]() mi sie nie chcialo, czekam na mame ![]() P.S. Te wasze muffinki wygladaja bardzo smacznie ![]() ![]()
Nathaniel jest z nami od 24.11. 2007 ![]() ![]() ![]() 380 hp, Londyn - 09/07/2010 Edytowane przez bubbel Czas edycji: 2008-04-01 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hubert też zaczyna pełzać, ale tak malutko - tzn z maty już prawie złazi, ale tak całkowicie to mu jeszcze nie wyszło ![]() Oglądałam DDTVN - i do doopy kawały primaaprilisowe porobili. Ja lubię, jak są takie... niejednoznaczne, że muszę się zastanowić, czy to faktycznie prawda czy żart - a tu... - że niby warszawska syrenka ma mieć twarz E. Górniak - że w TZG będzi epara męsko-męska (Prokop z Maserakiem) - i najgłupsze - że pokazali dom A. Chylińskiej i jej rodzinę - dom jakiś taki ewidentnie nie w jej stylu (cygański, bogato zdobiony, różowy itd) a ten mąż to Cygan no i synek też taki cimniutki (śliczny chłopczyk) ale od razu widać było, że to nie jej syn, bo był u tego niby męża na rękach i rozpłakał się w wołał "mama,mama" patrzac gdzieś za kamere. CHylińska podeszła i chciała go wziąć na ręce, ale on jeszcze bardziej zaczął płakać i wyciągać rączki (pewnie za kadrem stała jego prawdziwa mama). Dałam wczoraj Hubertowi kaszki na spróbowanie -ale smakowała ![]() ![]() Któraś (chyba bubbel?) pytała, skąd wiedzieć, ile dziecko kaszki zje (takiej gęstej, z łyzeczki). Ja stwierdziłam, że będę robić w butelce (mam Aventm ona ma szeroki gwint i jest wygodnie) i wtedy widać, ile dziecko zjadło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Martko-śliczny zięciunio,muffinki i Ty śliczna mamuśka jesteś
![]() Tulis-Zu tak pełza od jakiegoś m-ca czyli wszystko w normie 3szczepienie za nami-ufff.... oczywiście był ryk,bidulka nie wiedziała co się dzieje... teraz już od ponad godziny śpi.pewnie odreagowuje ![]() później wezmę ją na spacerek,bo pogoda znowu piękna a zapowiadają deszcze na kolejne dni waży 5400,więc kruszynka przy Waszych ![]() ale pani doktor zbadała,sama zauważyła,że ruchliwa z niej bestia,więc się nie martwię,bo wszystko oki zresztą zarówno ja jaki i małż byliśmy raczej z tych ruchliwych i z niedowagą ![]() ja Zu czytam co popadnie-ale woli jak na niej się całkowicie skupiam ![]() ![]() więc dużo gadamy,chichramy się,śpiewamy śmieszna jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Raczkowanie
|
Kupilam cos takiego:"Złota księga bajek-oowieści ze wszystkich stron świata". Są tam wsyztskie bardziej i mneij znane bajki. Ksiażka jest formatu A4 w twardej oprawie i ma miejsce na podpis do kogo nalezy. Osobno kupiłam jeszcze "Syrenke Arielke", "Brata nie dziedzia" i "Calineczke".
#3176 |
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam - kazałam tż kupić udka. Wyciągam z woreczka - a tu smrodek że hej
![]() Pomaglowałam go i okazało się, że kupił mięso nie tam, gdzie zawsze kupujemy (bo była duza kolejka) tylko w innym sklepie - w którym kiedyś pracowała moja sąsiadka i opowiadała mi, co oni tam z mięsem robią, że czasem to aż to mięsa chodzi wręcz, bleee Opierniczyłam tż i wywaliłam całe mięsne zakupy, które zrobił - wolę nie otwierac nawet tych woreczków ![]() Powinnam iść i zrobić awanturę, ale chyba sobie odpuszczę - nie chcę się denerwować ![]() Czy zakłądacie jeszcze pod spodnie rajty? Dzieciom, oczywiście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Raczkowanie
|
A w ogóle to jak ubieracie dzieciaczki na spacer przy takiej ladnej pogodzie? Moja Oli dzis byla na spacerze i miala,body z krotkim rekawem,bluze od dresu i kurtke wiosenna z cienka podpinka. Dalam jej do gondoli kolderke gdyby byla w cieniu zeby ja okryc. No ale tesciowa uwazala ze napewno jje zimno i nawet w duzym sloncu okryla ja po uszy. Efekt taki ze wracala biegiem do domu,bo Oli tak plakala. Jak wyjelam ja z wozka to miala zapocona bluze i wypila duszkiem 100ml herbatki,teraz bryka slodko na macie.
Ale w domu czy na spacer czy zakladamy rajtuzki? Na spacer pod spodnie to tak.
#3178 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Padam dziewczyny.... jestem tak zmęczona niewyspana i w ogóle, że na nic nie mam siły... Łukaszek spać nie chce cały czas koło niego biegam... Ech..... Ale mam takie pytanie czy któraś z was ma flaszki Tommee Tippee?... A jak tak to czy udało sie wam dostać takie termoopakowanie które pasuje na te flaszki?... Bo oczywiście oryginalnego w Polsce dostać nie można ![]()
#3179 | ||||
Zakorzenienie
|
Pytanie do Tulis ale ponieważ mój mąż też czyta Uszkowi bajki to odpowiem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A teraz napiszę co u nas. Byliśmy dziś w szpitalu i cystrografię Uszek miał zrobioną, wyniki w czwartek i wtedy będziemy wiedzieli co dalej jakie leczenie zastosować w zależności od tego co wyjdzie. Badanie było straszne przypinali go pasami, kazali mi trzymać i cewnikowali. On płakał i ja prawie też. Tym bardziej że była cholernie niesympatyczna baba która to wszystko robiła i jak mu odciągneła siusiaczka tak mocno to aż krew poszła ![]()
![]() |
#3180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.