Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-12, 11:43   #3691
Carolles
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Bry!
Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wydaje mi się, że tego linku tu jeszcze nie było: wyprawka oczami mamy-położnej
Bardzo fajny ten artykuł
Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dziewczyny pewnie mnie nie pamiętacie, ponieważ udzielałam się na samym początku. Mam do was wielką prośbę - czytam, że większość z was rozgląda się za wózkami. Zainteresował mnie Amelis Muki, niestety nigdzie go nie ma stacjonarnie w pobliżu mojego miejsca zamieszkania. Gdyby któraś z was widziała go może w sklepie bardzo proszę o pomacanie i porównanie do innych wózków w tej kategorii cenowej. Chodzi mi głównie o wersje z gondolą, ponieważ później i tak chciałabym go sprzedać i kupić moją wymarzoną spacerówkę W necie jest kilka recenzji blogerek, ale są tak oblane lukrem, że aż ciężko w nie uwierzyć. Idealne wózki niestety nie istnieją:/ Przy okazji będę miała 3 córkę
Witaj! Wracasz do nas na stale? Ja z wozkiem nue pomogę ponieważ jescze typu nie mamy. Dla mnie ma być lekki i zwinny i prosty w montażu. A że ceny nowych zabijają mój portfel to raczej szukam używki wiec bede brała co będzie
Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Tylko PL dodajesz z przodu.

Ja wróciłam z maratonu po rodzinie i mam: 10 kartonów ciuszków unisex i 2 dla dziewczynki. Czyli 12 wanienkę, otulaki, śpiwory, pieluchy, kocyki, zabawki na łóżeczko i tonę innych. Nic już nie kupuje. Ledwo zmieściliśmy to do auta. Mąż chodził na 6 razy. ...
Bardzo się cieszę

Wiem już, że raczej kupię do prania białego jelenia. Bo używam innych rzeczy z tej serii. Sudokrem średnio toleruje, więc kupię SVR.
Smoczek lovely bo jest w kształcie sutka.
Duże waciki kosmetyczne zamiast chusteczek nawilżających.
Zimny okład. Majtki jednorazowe 3szt.
Pampersy dwóch różnych firm.
W szpitalu są 2 sale 1 os. 100 zł za dobę. Także też wykupie. I chyba tyle
A i drugi fotelik maxi cozi powinien pasować do mojego wózka

Odebrałam też butelki meneli i jestem bardzo zadowolona

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Co do szumimisia nie jestem przekonana. Wydaje mi się, że to przereklamowany gadżet.
Morelle ale wyprawka! Szok teraz bedziesz przebierac w tych ciuszkach

Milego dnia wszystkim życzę

Ps. Obudziłam sie dziś o 4! I nie usnelam już i miałam wrażenie ze czułam maluszka ale może to tylk o moje zwidy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 11:43   #3692
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Przybij pionę

O matko, ile rzeczy!
Super, ze u Ciebie w szpitalu są pokoje 1-os.

Jeden z moich leków to właśnie bycie na sali w szpitalu, gdzie non stop się bedą kręcić obcy ludzie, a ja będę krępować się nakarmić dziecko. U mnie nie ma jedynek niestety i chyba wolałabym jednak szpital bez odwiedzin na sali.

Dzięki za link, zanotowałam sobie podkłady Seni i widzę, ze moje dziecko będzie miało nadmiar polspiochow i spodni.

Gratuluje córeczki! Z wózkiem póki co nie pomogę.
Wybierz się na dni otwarte do szpitala i dopytaj, jak to wygląda U nas w szpitalu jest rooming-in, czyli sala dwuosobowa, na której możesz być non-stop z dzieckiem. Odwiedziny na sali są przez całą dobę, ale są też parawany, którymi są przedzielone pokoje - możesz rozstawić jak ktoś jest u drugiej kobiety albo u Ciebie Sporo znajomych tu rodziło, ale żadna na takie długie odwiedziny rodzin drugiej pacjentki z sali się nie skarżyła - myślę, że to też jest kwestia jakiegoś poczucia ogarnięcia i kultury

Edytowane przez SteveS
Czas edycji: 2017-02-12 o 11:46
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 12:08   #3693
vadi
*sportaddict*

Carolles mi tez się coraz częściej wydaje, ze to co czuję to jednak synek np. Dzisiaj po czekoladzie coś tanczylo w brzuchu
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 12:21   #3694
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawostka o datach narodzin
7.7 będzie tłoczno

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Wybierz się na dni otwarte do szpitala i dopytaj, jak to wygląda U nas w szpitalu jest rooming-in, czyli sala dwuosobowa, na której możesz być non-stop z dzieckiem. Odwiedziny na sali są przez całą dobę, ale są też parawany, którymi są przedzielone pokoje - możesz rozstawić jak ktoś jest u drugiej kobiety albo u Ciebie Sporo znajomych tu rodziło, ale żadna na takie długie odwiedziny rodzin drugiej pacjentki z sali się nie skarżyła - myślę, że to też jest kwestia jakiegoś poczucia ogarnięcia i kultury
Dopytam póki co wiem, ze są pokoje 2 i 4-osobowe. Najwyżej będę pytać o parawan czy nie maja jakiegoś dodatkowego albo wychodzić z dzieckiem. Dla mnie oczywiste jest, ze porodówka nie jest miejscem na odwiedziny rodziny poza TZ, ewentualnie mamą i ze te odwiedziny powinny być maksymalnie na 30-40min. Niestety różni ludzie różne mają podejście w tej kwestii.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 12:28   #3695
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Na grupie na fb sa takie fajne ciuszki Załącznik 6910046

Cudo<3

Cytat:
Ciekawostka o datach narodzin

Generalnie widać czarno na białym kiedy sie bardziej ludziom nudzi w domach:p

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 12:30   #3696
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, wydaje mi się, że tego linku tu jeszcze nie było: wyprawka oczami mamy-położnej
Widziałam już to kiedyś i wydaje mi się najlepsza wszystko opisane co potrzebne

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 12:32   #3697
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ja myślałam żeby dziecku kupić coś ale nie wiem jeszcze
Jak wpadniesz na pomysł to zarzuć

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
super tyle darów ! ja się spytałam co w zamian kupić dzieciom.

dobrze podjeść to najważniejsze ja ostatnio zaczynam ciężko się ruszać hehe i też mnie nie ciągnie do jakichś wygibasów ,za to jutro muszę iść na spacer z TŻ mam nadzieje ,że nie będzie miał kaca mieliśmy iść na pizze a napisał ,że właśnie jedzą
Chyba też tak zrobię

Cytat:
Przybij pionę

O matko, ile rzeczy!
Super, ze u Ciebie w szpitalu są pokoje 1-os.

Jeden z moich leków to właśnie bycie na sali w szpitalu, gdzie non stop się bedą kręcić obcy ludzie, a ja będę krępować się nakarmić dziecko. U mnie nie ma jedynek niestety i chyba wolałabym jednak szpital bez odwiedzin na sali.

Dzięki za link, zanotowałam sobie podkłady Seni i widzę, ze moje dziecko będzie miało nadmiar polspiochow i spodni.

Gratuluje córeczki! Z wózkiem póki co nie pomogę.
W moim szpitalu jest tak, że trzeba leżeć i się wietrzyć... jakoś sobie nie wyobrażam tego przy odwiedzających. Mleczna szybka jest tylko w połowie i większość odwiedzających i tak wystawia nad nią głowę bo szuka swojej bliskiej osoby.
Żona kuzyna mówiła, że później już jej było wszystko jedno... ale mi nie będzie. Zwłaszcza, że majtek nie można mieć żadnych.
Po drugie przekonuje mnie opcja osobnej łazienki.
Nie potrzebuję towarzystwa innych mam itd.
Jak się będę nudzić to będę mieć wizaż ehhehehe a tak serio to ja wolę po prostu być sama.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny tu jest alternatywa dla szumisia podobno dziala sprawdzone przez kolezanki.

https://www.youtube.com/watch?v=Q1rAPoeUELU

U mnie wczoraj wpadła bratowa z bratem podrzucili mi ksiazke o karmieniu i przywieźli prezent dla maluszka.
Mój puerwszy album i termometr. Dadzą nam jeszcze przewijak i ciuszki. Tylko bede musiala sobie wybrać bo oni mają synka.

Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieci bawiły sie garnkami moj bratanek szaleje i bawi sie czajnikiem i garnkami chciałabym mu kupić taki do zabawy ale nigdzie nie mogę dostać znalaxlam na allegro takie ale wolałabym zobaczyc na żywo chyba że ktoś miał takie http://allegro.pl/mega-garnki-naczyn...693950348.html
Fajnie, ja kilka lat temu kupiłam takie dwa albumu. Niebieski i różowy, ale jeszcze się wstrzymuję żeby zacząć wypełniać

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Bry!

Bardzo fajny ten artykuł

Witaj! Wracasz do nas na stale? Ja z wozkiem nue pomogę ponieważ jescze typu nie mamy. Dla mnie ma być lekki i zwinny i prosty w montażu. A że ceny nowych zabijają mój portfel to raczej szukam używki wiec bede brała co będzie

Morelle ale wyprawka! Szok teraz bedziesz przebierac w tych ciuszkach

Milego dnia wszystkim życzę

Ps. Obudziłam sie dziś o 4! I nie usnelam już i miałam wrażenie ze czułam maluszka ale może to tylk o moje zwidy

Właśnie wzięłam laptopa na dół i będę zrzucać fotki co od kogo. Inaczej tego później nie ogarnę

Zrobiłam sobie wieczorem listę co mi brakuje. Głównie takie rzeczy do porodu i akcesoria dla malucha.
Zastanawiam się też czy w ogóle kupować staniki do karmienia. Mam mały biust i jakoś nie czuje potrzeby noszenia w szpitalu, a po nie ubiorę nic innego niż super push up.

Springtime gratuluję córci! Z wózkiem też nie pomogę bo ja już mam wybrany i wizyta w sklepie zaliczona
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 12:38   #3698
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
7.7 będzie tłoczno

Dopytam póki co wiem, ze są pokoje 2 i 4-osobowe. Najwyżej będę pytać o parawan czy nie maja jakiegoś dodatkowego albo wychodzić z dzieckiem. Dla mnie oczywiste jest, ze porodówka nie jest miejscem na odwiedziny rodziny poza TZ, ewentualnie mamą i ze te odwiedziny powinny być maksymalnie na 30-40min. Niestety różni ludzie różne mają podejście w tej kwestii.
Tez bym chciala u siebie tylko męża i mamę. Już mówiłam TZ zeby teście się nie fatygowali do szpitala (koło 100km) jak będę rodzic

Cytat:

Chyba też tak zrobię

W moim szpitalu jest tak, że trzeba leżeć i się wietrzyć... jakoś sobie nie wyobrażam tego przy odwiedzających. Mleczna szybka jest tylko w połowie i większość odwiedzających i tak wystawia nad nią głowę bo szuka swojej bliskiej osoby.

Żona kuzyna mówiła, że później już jej było wszystko jedno... ale mi nie będzie. Zwłaszcza, że majtek nie można mieć żadnych.

Jak się będę nudzić to będę mieć wizaż ehhehehe a tak serio to ja wolę po prostu być sama.

Fajnie, ja kilka lat temu kupiłam takie dwa albumu. Niebieski i różowy, ale jeszcze się wstrzymuję żeby zacząć wypełniać

Właśnie wzięłam laptopa na dół i będę zrzucać fotki co od kogo. Inaczej tego później nie ogarnę

Zrobiłam sobie wieczorem listę co mi brakuje. Głównie takie rzeczy do porodu i akcesoria dla malucha.

Zastanawiam się też czy w ogóle kupować staniki do karmienia. Mam mały biust i jakoś nie czuje potrzeby noszenia w szpitalu, a po nie ubiorę nic innego niż super push up.

Springtime gratuluję córci! Z wózkiem też nie pomogę bo ja już mam wybrany i wizyta w sklepie zaliczona

Wstępnie myślałam namiot tipi albo basen z kulkami. Ale ja się nie znam na zabawkach
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 12:49   #3699
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Tez bym chciala u siebie tylko męża i mamę. Już mówiłam TZ zeby teście się nie fatygowali do szpitala (koło 100km) jak będę rodzic

Wstępnie myślałam namiot tipi albo basen z kulkami. Ale ja się nie znam na zabawkach
Ja też tż i mamę. Powiedziałam mężowi trochę bardziej dobitnie, że teściowej nie chcę widzieć w szpitalu. Zapraszam 2 tygodnie później.

Napisałam do nich tak jak radziła Chilli, ale znając ich dostanę smsa, że nie trzeba
Stary 2017-02-12, 13:07   #3700
pestycyda
Zakorzenienie

Ja poza TZem nie chce nikogo. Z reszta i rodzice i teściowie mieszkają 200 km stad. Be sensu żeby jechali. Przyjadą jak juz w domku bedziemy

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 13:28   #3701
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ja poza TZem nie chce nikogo. Z reszta i rodzice i teściowie mieszkają 200 km stad. Be sensu żeby jechali. Przyjadą jak juz w domku bedziemy

Cytat:
Ja też tż i mamę. Powiedziałam mężowi trochę bardziej dobitnie, że teściowej nie chcę widzieć w szpitalu. Zapraszam 2 tygodnie później.
ja też bym chciała tylko TŻ i mamę ew. bratową bo ma najświeższe doświadczenie i jakbym miała problem z karmieniem to ją poproszę żeby przyjechała natomiast w szpitalu ,w którym chcę rodzić pracuję teściowa i siostra TŻta na którą mam alergie straszną i pewnie będą codziennie przyłazić muszę chyba też wcześniej coś palnąć ,że chcę tylko mamę i chłopa najwyżej się poobrażają i tak nie mamy z nimi dobrego kontaktu.. no chyba ,że mi się odmieni co ta ciąża robi z człowiekiem
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 13:44   #3702
Agg_s
Wtajemniczenie

Ja jeszcze o tych tematach nie myśle. podejrzewam ze jak powiem to tak będzie i nikt się nie obrazi wiec te kwestie odłożyłam na bok.

Mama przytachala mi dzisiaj ciuchy które tata odkładał jak prowadził kiedyś lumpeks. Rzeczy nowe lub w bardzo dobrym stanie tylko... głównie dla dziewczynki
Teraz już całkiem zżera mnie ciekawość kto tam w brzuchu zamieszkał

IMG_1486903395.982637.jpg

IMG_1486903414.299674.jpg

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 13:46   #3703
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba też tak zrobię

O tym wietrzeniu krocza tez czytałam - tego to nawet sobie nie wyobrażam nawet jak nie bedzie odwiedzających, a jedynie inne mamy na sali. Skoro szpital nie moze zapewnić warunków intymności, to nie moze ode mnie takich rzeczy wymagać. Zawsze tez jest ratunek w wypisaniu sie na własne zadanie, tylko zeby mi nie robili problemów przy wypisywaniu dziecka na własne zadanie. Na szkoleniu położna mówiła, ze warunkiem wypisu dziecka ze szpitala jest jego przybranie na wadze.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 14:03   #3704
Mała!
Zakorzenienie

Po cc chyba wietrzyc nie trzeba tak intensywnie, ale faktycznie mówią zeby wierzyć a tu tlumy:/ to chyba coś nie halo?

Morele czadowo z tymi prezentami pokazuj fotki.

My dziś przeglądneliśmy ciuszki jakie odłożyliśmy po synie, nie dużo tego bo w sumie na początku w ogóle nie planowaliśmy jeszcze dzidziusia, a po za tym stwierdziliśmy, że i tak płeć nie znana więc oddaliśmy i posprzedawaliśmy wszystko. A unisex.to mam raptem kilka sztuk... wiec wyprawka przede mną

1486904627173.jpg

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 14:24   #3705
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
ja też bym chciała tylko TŻ i mamę ew. bratową bo ma najświeższe doświadczenie i jakbym miała problem z karmieniem to ją poproszę żeby przyjechała natomiast w szpitalu ,w którym chcę rodzić pracuję teściowa i siostra TŻta na którą mam alergie straszną i pewnie będą codziennie przyłazić muszę chyba też wcześniej coś palnąć ,że chcę tylko mamę i chłopa najwyżej się poobrażają i tak nie mamy z nimi dobrego kontaktu.. no chyba ,że mi się odmieni co ta ciąża robi z człowiekiem
Ja ze swoją w ogóle nie rozmawiałam ostatnio, więc bliżej terminu muszę ją oświecić

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ja jeszcze o tych tematach nie myśle. podejrzewam ze jak powiem to tak będzie i nikt się nie obrazi wiec te kwestie odłożyłam na bok.

Mama przytachala mi dzisiaj ciuchy które tata odkładał jak prowadził kiedyś lumpeks. Rzeczy nowe lub w bardzo dobrym stanie tylko... głównie dla dziewczynki
Teraz już całkiem zżera mnie ciekawość kto tam w brzuchu zamieszkał

Załącznik 6910491

Załącznik 6910496

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Śliczne!

Cytat:
O tym wietrzeniu krocza tez czytałam - tego to nawet sobie nie wyobrażam nawet jak nie bedzie odwiedzających, a jedynie inne mamy na sali. Skoro szpital nie moze zapewnić warunków intymności, to nie moze ode mnie takich rzeczy wymagać. Zawsze tez jest ratunek w wypisaniu sie na własne zadanie, tylko zeby mi nie robili problemów przy wypisywaniu dziecka na własne zadanie. Na szkoleniu położna mówiła, ze warunkiem wypisu dziecka ze szpitala jest jego przybranie na wadze.

Też mnie to przeraża....

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Po cc chyba wietrzyc nie trzeba tak intensywnie, ale faktycznie mówią zeby wierzyć a tu tlumy:/ to chyba coś nie halo?

Morele czadowo z tymi prezentami pokazuj fotki.

My dziś przeglądneliśmy ciuszki jakie odłożyliśmy po synie, nie dużo tego bo w sumie na początku w ogóle nie planowaliśmy jeszcze dzidziusia, a po za tym stwierdziliśmy, że i tak płeć nie znana więc oddaliśmy i posprzedawaliśmy wszystko. A unisex.to mam raptem kilka sztuk... wiec wyprawka przede mną

Załącznik 6910551

Po cc w ogóle chyba nie trzeba.
Fajne

Ja walczę. Nawet 1 kartonu nie skończyłam jeszcze.... to co mi się nie podoba od razu odkladam. Narazie jadę rozmiarami
Stary 2017-02-12, 15:30   #3706
taedio
MerDer 4ever

Morelle fajnie, że dostałaś taka wyprawkę my raczej wszystko musimy kupić sami.

Mam dzisiaj jakiś mini kryzys w sumie to tej wczorajszej imprezie. Jak zaczęły się tance to siedziałam sama przy stole i patrzyłam na bawiących się ludzi. Gdyby był Tz to pobawiłabym się z nim/posiedziałabym z nim i moglibyśmy jechać o której chcemy. A tak to jechałam z teściami i szwagierka teściowej i oni szaleli na parkiecie a ja prawie spałam :p teściowa i tak ostatecznie wyciągnęła teścia szybciej niż chciał.
Teraz mam leniwa niedziele, siedzę przed tv i oglądam jak Amerykanie remontują domy

Stary 2017-02-12, 16:03   #3707
Mała!
Zakorzenienie

taedio no ja też w ciąży średnio bawię się na imprezach a bez męża to już w ogóle nie chodzę.

Też u nas leniwie... cały dzień szukam czegoś co bym mogła kupić dla maluszka i ciężko nie znając płci... Kupię chyba pieluszki bambusowe z dwie sztuki i jakieś tetrowe może kocyk? Nie wiem... idę najpierw na spacer z małym pokarmić kaczki bo nie lubię tak siedzieć...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 16:27   #3708
karolinuuusia
Zakorzenienie

Zrobiliśmy sobie jogurt domowy, z jogurtu naturalnego, banana, kiwi i jabłka. Pychotka

Alicja

Stary 2017-02-12, 16:41   #3709
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Morelle fajnie, że dostałaś taka wyprawkę my raczej wszystko musimy kupić sami.

Mam dzisiaj jakiś mini kryzys w sumie to tej wczorajszej imprezie. Jak zaczęły się tance to siedziałam sama przy stole i patrzyłam na bawiących się ludzi. Gdyby był Tz to pobawiłabym się z nim/posiedziałabym z nim i moglibyśmy jechać o której chcemy. A tak to jechałam z teściami i szwagierka teściowej i oni szaleli na parkiecie a ja prawie spałam :p teściowa i tak ostatecznie wyciągnęła teścia szybciej niż chciał.
Teraz mam leniwa niedziele, siedzę przed tv i oglądam jak Amerykanie remontują domy

Jestem miło zaskoczona. Też myślałam, że wszystko będziemy musieli kupić.

Długo wytrzymałaś! Należy Ci się odpoczynek. Ja ubrania zostawiam na jutro, nie mam siły.
Stary 2017-02-12, 16:42   #3710
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Emmos ja właśnie też przysnęłam po obiadku i spacerze

A ceny zabawek i akcesoriów dla dzieci są zdecydowanie za wysokie! Ja ma już 2 dziecko i łatwiej mi teraz pominąć te drogie a zupełnie nie potrzebne zakupy
Zastanawiam się tylko nad tym czy kupić bujaczek ( z funkcja wibracji) to faktycznie uspakaja maluszka czy kołyskę, chciałabym mieć maluszka śpiącego także w salonie a nie ciągle zanosić go do łóżeczka... i latać tam co 5 min
Widziałam te wibrujące bujaczki i też się na taki zdecyduje.

Cytat:
Tylko PL dodajesz z przodu.

Ja wróciłam z maratonu po rodzinie i mam: 10 kartonów ciuszków unisex i 2 dla dziewczynki. Czyli 12 wanienkę, otulaki, śpiwory, pieluchy, kocyki, zabawki na łóżeczko i tonę innych. Nic już nie kupuje. Ledwo zmieściliśmy to do auta. Mąż chodził na 6 razy. ...
Bardzo się cieszę

Wiem już, że raczej kupię do prania białego jelenia. Bo używam innych rzeczy z tej serii. Sudokrem średnio toleruje, więc kupię SVR.
Smoczek lovely bo jest w kształcie sutka.
Duże waciki kosmetyczne zamiast chusteczek nawilżających.
Zimny okład. Majtki jednorazowe 3szt.
Pampersy dwóch różnych firm.
W szpitalu są 2 sale 1 os. 100 zł za dobę. Także też wykupie. I chyba tyle
A i drugi fotelik maxi cozi powinien pasować do mojego wózka

Odebrałam też butelki meneli i jestem bardzo zadowolona

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Co do szumimisia nie jestem przekonana. Wydaje mi się, że to przereklamowany gadżet.
12 kartonów! Padne! Ale Ci dobrze Ja muszę wszystko kupić sama, ale przynajmniej mój brat się cieszy, bo pozniej on dostanie wyprawkę ode mnie

Aha i rady też cenne

Cytat:
Bardzo fajny link, dzięki za podesłanie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dziewczyny pewnie mnie nie pamiętacie, ponieważ udzielałam się na samym początku. Mam do was wielką prośbę - czytam, że większość z was rozgląda się za wózkami. Zainteresował mnie Amelis Muki, niestety nigdzie go nie ma stacjonarnie w pobliżu mojego miejsca zamieszkania. Gdyby któraś z was widziała go może w sklepie bardzo proszę o pomacanie i porównanie do innych wózków w tej kategorii cenowej. Chodzi mi głównie o wersje z gondolą, ponieważ później i tak chciałabym go sprzedać i kupić moją wymarzoną spacerówkę W necie jest kilka recenzji blogerek, ale są tak oblane lukrem, że aż ciężko w nie uwierzyć. Idealne wózki niestety nie istnieją:/ Przy okazji będę miała 3 córkę
3 córcia! Wielkie gratulacje

Dziewczyny ja się zakochałam w tym dresiku.Wiem, że drożyzna, ale niech tylko będzie córcia.....
http://milkybaby.pl/produkt/baletnice/
Stary 2017-02-12, 16:46   #3711
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Widziałam te wibrujące bujaczki i też się na taki zdecyduje.

12 kartonów! Padne! Ale Ci dobrze Ja muszę wszystko kupić sama, ale przynajmniej mój brat się cieszy, bo pozniej on dostanie wyprawkę ode mnie

Aha i rady też cenne

Bardzo fajny link, dzięki za podesłanie

3 córcia! Wielkie gratulacje

Dziewczyny ja się zakochałam w tym dresiku.Wiem, że drożyzna, ale niech tylko będzie córcia.....
http://milkybaby.pl/produkt/baletnice/
Wibrujący leżaczek też dostałam, ale nie wiem czy będę używać podobno fajny
Stary 2017-02-12, 16:53   #3712
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mi ten hybrydowy leżaczek podoba się. Pożycze od szwagierki, bo to jest na 3-4 miesiące max więc szkoda kasy na nowy

Alicja

Stary 2017-02-12, 16:56   #3713
baby2
Rozeznanie

Cytat:
Ale szalejesz baby2 jak u Was już zdrowi??

A dziękuję ja powoli wracam do żywych, ale kurcze Misiek dziś znowu zaczął mocniej kaszleć, jutro do kontroli ale obawiam się że przedłuży mu antybiotyk
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 18:20   #3714
karolinuuusia
Zakorzenienie

Coraz częściej czuje babelka

Alicja

Stary 2017-02-12, 20:37   #3715
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Jestem miło zaskoczona. Też myślałam, że wszystko będziemy musieli kupić.

Długo wytrzymałaś! Należy Ci się odpoczynek. Ja ubrania zostawiam na jutro, nie mam siły.

Ale tu cisza

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Coraz częściej czuje babelka

Stary 2017-02-12, 20:56   #3716
Carolles
Zadomowienie

Cisza tu faktycznie

Taedio dlugo wytrzymałas na imprezie! Jeszcze bez tż moje zycie jakiś czas temu tak wygladalo. Tż za granicą pracował i ja imprezy rodzinne obskakiwalam sama. Nawet te wazniejsze w jego rodzinie. Straszna męka

Odebrałam dziś dżinsy ciążowe,są mega! Ładny kolor, wygodny materiał aż całkiem inaczej się w tej ciąży czuje w takich spodniach
To samo rajstopy ciążowe rewelacyjna sprawa. Nigdzie się nie wbijają ładnie modeluja brzuch. Takie ☠☠☠☠☠☠☠y a tak cieszą

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 20:58   #3717
vadi
*sportaddict*

Alleluja, chyba udało nam się znaleźć z Tż imię, które podoba się nam obojgu Tymek tylko nie wiemy jeszcze czy Tymon czy Tymoteusz. Tymon ma piękne znaczenie: Życie, serce, dusza, myśl, męstwo. Oznacza czlowieka wielkiego serca, myślącego, zdolnego do wielkich czynow i słusznego gniewu.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-12, 21:10   #3718
morelle_
Zakorzenienie

Vadi to super!
Stary 2017-02-12, 21:11   #3719
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Podczytuje was cały czas ale nie wiem co napisać :P
Czekam na wizytę ale dopiero w piątek

A tu zdjęcia brzuszka nie wiem z której strony lepiej widać IMG_1486930268.834986.jpgIMG_1486930280.932327.jpg

Stary 2017-02-12, 21:12   #3720
morelle_
Zakorzenienie

Ale duży!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości