Zdziwko polityczne - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-02-12, 07:22   #691
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Dot.: Zdziwko polityczne

Cytat:
Napisane przez Hiiro Pokaż wiadomość
Ja rozumiem bardzo dobrze, jaka jest sytuacja z uchodzcami w Europie, na co dzien to przezywam. Zrozumiale jest, ze chcemy sie bronic przed tlumami mlodych butnych mezczyzn w sile wieku z roznych, takze BEZPIECZNYCH krajow, wiedzieni doswiadczeniami z Paryza, Kolonii itd. i ciesze sie, ze Polska byla jednym z tych krajow, ktore powiedzialy - stop, otwieranie granic dla kogokolwiek to przesada, nikogo nam nie bedziecie wciskac.

Ale ta odmowa przyjecia sierot - czy to za PO, czy PiSu - to juz przesada.
Dzieci nie powinny cierpiec. Dzieci nie rozumieja religii, ktora wyznaja ich rodzice i ktora doprowadzila do tylu nieszczesc. Przeciez w mig znalezionoby rodziny zastepcze, akurat co do tego nie mam watpliwosci, a dziecko ma na pewno wieksza szanse zaaklimatyzowania sie i integracji niz dorosly wychowany w innej kulturze.
Mozna zamykac sie na pomoc innym, rozne sa tego powody, ale trzeba miec naprawde twarde serce, zeby odmowic pomocy dzieciom.

Oczywiscie wiadomo, ze w tyn przypadku byla to prowokacja ze strony opozycji, ale ci ludzie z tej listy istnieja przeciez naprawde...
Ale rozumiesz, że np. często niemożliwością jest zweryfikowanie wieku takiej sieroty i zamiast obiecanego 12 czy 13 latka, dostajesz młodego byczka w sile wieku? Poza tym ostatnio mowa była o sierotach Z RODZINAMI. Przecież tam jest taki sajgon, że nie wiadomo czy osoba która mieni się np. wujkiem jakiejś sieroty w ogóle widziała ją na oczy przed przyjazdem do Europy.
Jeszcze raz powtarzam, że te faktyczne sieroty nie są niczemu winne i strasznie szkoda mi każdego dziecka, które musi przeżywać wojnę, ale to nie jest powód, żeby narażać życie dzieci w Europie.

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Napisane przez michal100 Pokaż wiadomość
Ten wg Ciebie być może całkowicie niewinny 20-latek nie potrafi jeździć i stąd cała katastrofa. Niech się cieszy,że w ogóle przeżył,bo wg procedur kolumna rządowa może taranować obce pojazdy w przypadku zagrożenia. Gdyby go nie mijał tylko postąpił zgodnie z procedurą to z młodego zostałaby tylko mokra plama na asfalcie.
Co oczywiście nie zmienia faktu,że ochrona BOR jest w całości do wymiany,bo fiacika trzeba było zablokować autem z czoła kolumny.
Dokładnie tak. Młody najprawdopodobniej jest winny, ale i tak kierowcy BOR to kpina.
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-12, 14:34   #692
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a
Konto usunięte

[QUOTE=_Bumblebee_;7084591 1]Ale rozumiesz, że np. często niemożliwością jest zweryfikowanie wieku takiej sieroty i zamiast obiecanego 12 czy 13 latka, dostajesz młodego byczka w sile wieku? Poza tym ostatnio mowa była o sierotach Z RODZINAMI. Przecież tam jest taki sajgon, że nie wiadomo czy osoba która mieni się np. wujkiem jakiejś sieroty w ogóle widziała ją na oczy przed przyjazdem do Europy.
Jeszcze raz powtarzam, że te faktyczne sieroty nie są niczemu winne i strasznie szkoda mi każdego dziecka, które musi przeżywać wojnę, ale to nie jest powód, żeby narażać życie dzieci w Europie.[COLOR="Silver"]

Doskonale to rozumiem. Wierze jednak, ze w Syrii dzialaja tez rzetelne organizacje, ktore pomagaja w znalezieniu takich dzieci, podajac prawdziwe informacje. Jak bylo naprawde w tym konlretnie przypadku pewnie sie nie dowiemy.
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-12, 15:23   #693
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość
Ale rozumiesz, że np. często niemożliwością jest zweryfikowanie wieku takiej sieroty i zamiast obiecanego 12 czy 13 latka, dostajesz młodego byczka w sile wieku? Poza tym ostatnio mowa była o sierotach Z RODZINAMI. Przecież tam jest taki sajgon, że nie wiadomo czy osoba która mieni się np. wujkiem jakiejś sieroty w ogóle widziała ją na oczy przed przyjazdem do Europy.
Jeszcze raz powtarzam, że te faktyczne sieroty nie są niczemu winne i strasznie szkoda mi każdego dziecka, które musi przeżywać wojnę, ale to nie jest powód, żeby narażać życie dzieci w Europie.
kilka tygodni temu w jakiejś ciężarówce czy gdzieś do Polski wjechało 3 imigrantów i powiedzieli, że są nieletni. wykonano badania kości i okazało się, że nieletni był bodajże tylko jeden. więc coś tam zweryfikować jednak się da. taka tylko wrzutka, bez związku z moim zdaniem na temat przyjmowania bądź nieprzyjmowania sierot.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-12, 15:25   #694
Konto usunięte

Chodzilo chyba o to, ze nie da sie zweryfikowac kto przyjedzie, mimo ze zadeklarowane jest dziecko
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-12, 17:28   #695
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzilo chyba o to, ze nie da sie zweryfikowac kto przyjedzie, mimo ze zadeklarowane jest dziecko
a nie mówimy o wieku dziecka? Bumblebee w zacytowanym przeze mnie fragmencie mówił o wieku, że nie da się zweryfikować. więc odpowiedziałam, że się da.
Stary 2017-02-12, 18:03   #696
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
a nie mówimy o wieku dziecka? Bumblebee w zacytowanym przeze mnie fragmencie mówił o wieku, że nie da się zweryfikować. więc odpowiedziałam, że się da.
No tak, ale jak juz ktos przyjedzie, to trzeba miec duzo sily, zeby go odeslac, bo jest starszy niz podano.
Duzo lepiej byloby moc to zweryfikowac przed ich przyjazdem, ale do tego potrzeba rzetelnych instytucji.
Tak jak pisalam, wydaje mi sie, ze sa takie instytucje, np. Lekarze bez Granic maja na pewno pod swoja opieka sieroty, ale jak to wygladalo w tym konkretnym przypadku nie wiadomo.

Inny temat: Madonna zaadoptowala dwojke dzieci z Malawi. Pojawil sie w sieci filmik, w ktorym jakis wysoko postawiony polityk narzeka, ze na adopcji skorzystala tylko ta rodzina, a nie cale Malawi, bo oni by chcieli zbudowac szkole itd. A Madonna ma miliony monet. Co o tym myslicie?
Stary 2017-02-12, 18:09   #697
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ale jak juz ktos przyjedzie, to trzeba miec duzo sily, zeby go odeslac, bo jest starszy niz podano.
Duzo lepiej byloby moc to zweryfikowac przed ich przyjazdem, ale do tego potrzeba rzetelnych instytucji.
Tak jak pisalam, wydaje mi sie, ze sa takie instytucje, np. Lekarze bez Granic maja na pewno pod swoja opieka sieroty, ale jak to wygladalo w tym konkretnym przypadku nie wiadomo.

Inny temat: Madonna zaadoptowala dwojke dzieci z Malawi. Pojawil sie w sieci filmik, w ktorym jakis wysoko postawiony polityk narzeka, ze na adopcji skorzystala tylko ta rodzina, a nie cale Malawi, bo oni by chcieli zbudowac szkole itd. A Madonna ma miliony monet. Co o tym myslicie?
wystarczy rentgen na miejscu i internet do przesłania zdjęć do PL.
Stary 2017-02-15, 08:15   #698
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

ze specjalną dedykacją dla Zakonnej i innych Wizażanek na nauczycielskim ugorzej - http://www.glos.pl/node/18008
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-15, 15:34   #699
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Czytałam dziś na fejsie dyskusję na temat wprowadzenia znowu recept na tabletki "po".

użytkownik 1 - a co jeśli kobieta zostanie zgwałcona i minie tydzień zanim się dostanie, nawet prywatnie, do ginekologa po receptę?
użytkownik 2 - no ale w czym problem, przecież w przypadku gwałtu aborcja jest legalna.

Padłam i nie mogę wstać.
Stary 2017-02-15, 16:01   #700
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Czytałam dziś na fejsie dyskusję na temat wprowadzenia znowu recept na tabletki "po".

użytkownik 1 - a co jeśli kobieta zostanie zgwałcona i minie tydzień zanim się dostanie, nawet prywatnie, do ginekologa po receptę?
użytkownik 2 - no ale w czym problem, przecież w przypadku gwałtu aborcja jest legalna.

Padłam i nie mogę wstać.
No cóż. Użytkownik 2 to jakiś skrajny debil, niemniej jednak powszechnie dostępna tabletka "po" to też jest ryzyko, że jakieś gimnazjalistki będą ją łykać jak mentosy, rozwalać sobie gospodarkę hormonalną, a potem wszyscy będziemy się dla nich składać na in vitro. Wystarczy spojrzeć co się dzieje w temacie "Czy mogę być w ciąży?". Historie typu "Całowałam się z chłopakiem i przez przypadek dotknęłam jego krocza, a po 5 godzinach przypadkiem dotknęłam swojego. Wzięłam 3 tabletki "po", ale nie wiem czy zadziałają P.S. W trakcie całowania byliśmy ubrani w kombinezony przeciwchemiczne". Oczywiście nie tyczy się to tylko młodych dziewczyn, bo np. w ww. temacie piszą też dorosłe kobiety, co w sumie tylko dopełnia obrazu. Tabletka "po" bez recepty jak najbardziej, ale po kilkuletniej profesjonalnej kampanii w szkołach (nie prowadzonej przez kler).
Stary 2017-02-15, 16:11   #701
Konto usunięte

Cytat:
No cóż. Użytkownik 2 to jakiś skrajny debil, niemniej jednak powszechnie dostępna tabletka "po" to też jest ryzyko, że jakieś gimnazjalistki będą ją łykać jak mentosy, rozwalać sobie gospodarkę hormonalną, a potem wszyscy będziemy się dla nich składać na in vitro. Wystarczy spojrzeć co się dzieje w temacie "Czy mogę być w ciąży?". Historie typu "Całowałam się z chłopakiem i przez przypadek dotknęłam jego krocza, a po 5 godzinach przypadkiem dotknęłam swojego. Wzięłam 3 tabletki "po", ale nie wiem czy zadziałają P.S. W trakcie całowania byliśmy ubrani w kombinezony przeciwchemiczne". Oczywiście nie tyczy się to tylko młodych dziewczyn, bo np. w ww. temacie piszą też dorosłe kobiety, co w sumie tylko dopełnia obrazu. Tabletka "po" bez recepty jak najbardziej, ale po kilkuletniej profesjonalnej kampanii w szkołach (nie prowadzonej przez kler
Bez przesady. Wystarczy krotki wywiad i pouczenie przez pracownika apteki, a wprowadzenie do szkol? Prosze was, u mnie w szkole opowiadano nam, ze spirala jest srodkiem antykoncepcyjnym "uzywanym w krajach Europy Wschodniej", bo zachod nie uzywa takich prymitywnych metod antykoncepcji i co chwile rodza sie dzieci zw spirala w glowie. Poza tym opowiadano, ze kobiety powinny zaniechac golenia stref intymnych, bo inaczej groza im powazne choroby. To bylo 10 lat temu, a nauczycielka byla bardzo inteligentna i otwarta osoba. Teraz mamy jeszcze bardziej skatolicyzowane wychowanie do zycia w rodzinie, tabletki po nie wejda tam nigdy.

Wierze, ze dozyje czasow, w ktorych legalna antykoncepcja w Polsce bedzie sie sprowadzac do kalendarzyka.
Stary 2017-02-15, 16:14   #702
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
powszechnie dostępna tabletka "po" to też jest ryzyko, że jakieś gimnazjalistki będą ją łykać jak mentosy
Tabletka na receptę = problemy ze zdążeniem z zażyciem jej na czas. I tyle. To że będzie na receptę nie sprawi, że magicznie dziewczyny "łykające je jak mentosy" przestaną ją jak mentosy łykać. Wystarczy inny ginekolog za każdym razem. A cóż, jeśli już mają łykać je jak mentosy, to niech robią to przynajmniej w czasie, który nie dopuści do rozmnożenia się tychże dziewczyn.
Stary 2017-02-15, 16:22   #703
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Tabletka na receptę = problemy ze zdążeniem z zażyciem jej na czas. I tyle. To że będzie na receptę nie sprawi, że magicznie dziewczyny "łykające je jak mentosy" przestaną ją jak mentosy łykać. Wystarczy inny ginekolog za każdym razem. A cóż, jeśli już mają łykać je jak mentosy, to niech robią to przynajmniej w czasie, który nie dopuści do rozmnożenia się tychże dziewczyn.
Zgadzam sie, poza tym cena bedzie jednak dzialala troche blokujaco, zeby jednak nie brac ich jak mentosy .
Stary 2017-02-15, 16:27   #704
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Oby było jak piszecie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-02-15, 19:43   #705
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż. Użytkownik 2 to jakiś skrajny debil, niemniej jednak powszechnie dostępna tabletka "po" to też jest ryzyko, że jakieś gimnazjalistki będą ją łykać jak mentosy, rozwalać sobie gospodarkę hormonalną, a potem wszyscy będziemy się dla nich składać na in vitro. Wystarczy spojrzeć co się dzieje w temacie "Czy mogę być w ciąży?". Historie typu "Całowałam się z chłopakiem i przez przypadek dotknęłam jego krocza, a po 5 godzinach przypadkiem dotknęłam swojego. Wzięłam 3 tabletki "po", ale nie wiem czy zadziałają P.S. W trakcie całowania byliśmy ubrani w kombinezony przeciwchemiczne". Oczywiście nie tyczy się to tylko młodych dziewczyn, bo np. w ww. temacie piszą też dorosłe kobiety, co w sumie tylko dopełnia obrazu. Tabletka "po" bez recepty jak najbardziej, ale po kilkuletniej profesjonalnej kampanii w szkołach (nie prowadzonej przez kler).
drogie mentosy, dodaj, jedna tabletka kosztuje 100zł

3 tabletki miesięcznie, 300zł, kurde, chciałabym dysponować taką kasą w nastoletnim wieku

przerabiałam już tę kwestię, jak tabletka po była jeszcze na receptę. piątek, godzina 18:00. musiałam znaleźć w necie spis lekarzy przepisujących w ogóle recepty na tabletki po, musiałam dzwonić po lekarzach i się umówić do kogoś na już, co w piątek wieczorem łatwe nie było. znalazłam lekarza, przyjął mnie po wszystkich zapisanych pacjentkach, zainkasował 150zł. potem jeszcze musiałam znaleźć spis aptek, które sprzedają tabletki po i są otwarte (było grubo po 20:00). znalazłam, kupiłam (ok 150zł też, nie pamiętam, co to dokładnie było) i zażyłam tego samego dnia. ile się nabiegałam i ile stresu się najadłam to moje. wszystko działo się w Warszawie, więc miałam masę szczęścia. współczuję z całego serca kobietom z mniejszych miast i wsi.

Edytowane przez motyla
Czas edycji: 2017-02-15 o 19:52
Stary 2017-02-15, 21:23   #706
Konto usunięte

Też dobre - http://wyborcza.pl/7,75410,21378884,...opism-bez.html

"Teologia Polityczna". Bóg to się chyba zapłacze.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-16, 13:06   #707
MuchaLibre
I tak powiem

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7097769 7]Też dobre - http://wyborcza.pl/7,75410,21378884,...opism-bez.html

"Teologia Polityczna". Bóg to się chyba zapłacze.[/QUOTE]

Lewackie organizacje sobie poradzą, mało to mają swoich "Sorosów"? Jak to przyznał Sierakowski taka Krytyka Polityczna jest finansowana w 90% ze źródeł zagranicznych:
https://dorzeczy.pl/kraj/15330/Kto-f...zagranicy.html

Odciągnięcie lewaków od publicznych pieniędzy to niestety za mało. Szkoda że nikt w tym kraju nie ma jaj jak Putin, który wywalił z Rosji czołowe organizacje Sorosa. Podobną drogą ma zamiar pójść Fidesz na Węgrzech.

Póki co zostaje bojkot konsumencki. Taka podpowiedź dla wszystkich nie pałających miłością do Adasia Michnika: wbrew pozorom to nie Gazeta Wyborcza (której już nikt normalny nie czyta) jest głównym źródłem dochodu dla Agory SA, tylko sieć kin Helios. Warto o tym pamiętać przy wybieraniu się na premierę nowego filmu
MuchaLibre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-16, 13:08   #708
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MuchaLibre Pokaż wiadomość
Lewackie organizacje sobie poradzą, mało to mają swoich "Sorosów"? Jak to przyznał Sierakowski taka Krytyka Polityczna jest finansowana w 90% ze źródeł zagranicznych:
https://dorzeczy.pl/kraj/15330/Kto-f...zagranicy.html

Odciągnięcie lewaków od publicznych pieniędzy to niestety za mało. Szkoda że nikt w tym kraju nie ma jaj jak Putin, który wywalił z Rosji czołowe organizacje Sorosa. Podobną drogą ma zamiar pójść Fidesz na Węgrzech.

Póki co zostaje bojkot konsumencki. Taka podpowiedź dla wszystkich nie pałających miłością do Adasia Michnika: wbrew pozorom to nie Gazeta Wyborcza (której już nikt normalny nie czyta) jest głównym źródłem dochodu dla Agory SA, tylko sieć kin Helios. Warto o tym pamiętać przy wybieraniu się na premierę nowego filmu
Ale co ma do tematu gazeta wyborcza mozesz wyjasnic?

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-16, 13:14   #709
Konto usunięte

Wink Dot.: Zdziwko polityczne

Spoko, prawackie organizacje też sobie poradzą. Mało to mają swoich braci Koch and the like?

No i cóż, nic nie trwa wiecznie i niebawem nadejdzie czas, gdy to prawactwo zostanie odciągnięte od koryta.

Cytat:
Gazeta Wyborcza (której już nikt normalny nie czyta)
oczywiście, "normalni" czytają tylko jedynie słuszne prawackie piśmidła

/mock na nieśmiertelny 'argument z lewaka'/

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość

no wiesz! przecież bóg-Soros jest argumentem na wszystko!

no poza tym co jest winątuska. chociaż na dobrą sprawę to się łączy. lewackożydomasonokomuński spisek wiecznie żywy
Stary 2017-02-16, 13:22   #710
201803090921
Konto usunięte

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7099643 7]Spoko, prawackie organizacje też sobie poradzą. Mało to mają swoich braci Koch and the like?

No i cóż, nic nie trwa wiecznie i niebawem nadejdzie czas, gdy to prawactwo zostanie odciągnięte od koryta.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

no poza tym co jest winątuska. chociaż na dobrą sprawę to się łączy. lewackożydomasonokomuński spisek wiecznie żywy [/QUOTE]

Złowrogi Tusk i Soros moimi idolami

Jeśli zaś chodzi o gazetowe szmatławce, to wszystko spod szyldu Karnowskich jest takim samym, prawackim bełkotem. Ich monopol na prawdę wzrusza do łez.

Edytowane przez 201803090921
Czas edycji: 2017-02-16 o 13:23
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-16, 13:24   #711
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7099643 7]Spoko, prawackie organizacje też sobie poradzą. Mało to mają swoich braci Koch and the like?

no poza tym co jest winątuska. chociaż na dobrą sprawę to się łączy. lewackożydomasonokomuński spisek wiecznie żywy [/QUOTE]

Taaa. Pewnie przez opozycję, albo jeszcze lepiej - partię Razem.
Stary 2017-02-16, 13:33   #712
Konto usunięte

Cytat:
Taaa. Pewnie przez opozycję, albo jeszcze lepiej - partię Razem.
skoro takie miernoty zdołały objąć władzę - w głównej mierze dzięki arogancji poprzedników - to spokojna główka, ludzie jeszcze zatęsknią do ciepłej wody w krainie i kopną Jareczka w cztery litery. Ależ się pośmiejemy

natomiast obecnej "władzy" trzeba oddać sprawiedliwość, bo w jednym zdecydowanie pokonali PO - takiej arogancji i buty nawet wtedy nie było. A to już coś.
Stary 2017-02-16, 13:53   #713
MuchaLibre
I tak powiem

Cytat:

A co tu jest do wyjaśniania? Główni fundatorzy lewactwa w Polsce to

1. Agora S. A (michnikowszczyzna), spółka będąca właścicielem m. in. Gazety Wyborczej, portalu Gazeta. pl, sieci kin Helios, rozgłośni radiowych, typu Tok FM:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Agora_...C4%99biorstwo))

2. Fundacja im. Batorego, czyli czołowa fundacja George'a Sorosa finansująca m. in. Krytykę Polityczną, Feminotekę, Centrum Praw Kobiet, Nigdy Więcej, HejStop, Centrum Monitorowania Zachowań Rasistowskich i wszystkich portali internetowych o tematyce "uchodźców":
https://pl.wikipedia.org/wiki/Fundac...efana_Batorego

Cytat:
Napisane przez Norine
Spoko, prawackie organizacje też sobie poradzą. Mało to mają swoich braci Koch and the like?

Po pierwsze to Bracia Koch w odróżnieniu od banksterów nie zarabiają na kreacji pustego pieniądza ani wywoływaniu kryzysów gospodarczych i społecznych tylko na uczciwej działalności gospodarczej.

Po drugie to oni nie finansują żadnych "prawaków" tylko organizacje libertariańskie jak Cato Institute czy TEA Party i chwała im za to.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Koch_Industries

Prawaków z USA, czyli Republikanów (za drobnymi wyjątkami jak Ted Cruz i Donald Trump) to akurat finansują ci sami banksterzy, którzy finansują Demokratów, czyli Rothschildowie, Rockefellerzy, Gold Sachs, Soros i spółka. Dlatego zresztą większość wyborów w USA to zwykły teatrzyk.

W Polsce jeśli idzie o zaplecze finansowe libertarian to chyba zostaje tylko Jan Fijor i Kamil Cebulski, nie ta liga co Soros i spółka. A za finansowanie prawicy to nie wiem kogo by tu wymienić? Chyba że liczymy Rydzyka?

Edytowane przez MuchaLibre
Czas edycji: 2017-02-16 o 13:55
Stary 2017-02-16, 14:08   #714
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7099726 7]skoro takie miernoty zdołały objąć władzę - w głównej mierze dzięki arogancji poprzedników - to spokojna główka, ludzie jeszcze zatęsknią do ciepłej wody w krainie i kopną Jareczka w cztery litery. Ależ się pośmiejemy

natomiast obecnej "władzy" trzeba oddać sprawiedliwość, bo w jednym zdecydowanie pokonali PO - takiej arogancji i buty nawet wtedy nie było. A to już coś.[/QUOTE]

A niech go kopią. Tylko przy okazji niech kopną PO. Nowoczesna już jest w zasadzie zaorana, lewica też leży i kwiczy, więc może jakimś cudem w końcu przyjdzie lepsze, czyli jakaś normalna prawica.
Stary 2017-02-16, 14:09   #715
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
A co tu jest do wyjaśniania? Główni fundatorzy lewactwa w Polsce to

1. Agora S. A (michnikowszczyzna), spółka będąca właścicielem m. in. Gazety Wyborczej, portalu Gazeta. pl, sieci kin Helios, rozgłośni radiowych, typu Tok FM:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Agora_...C4%99biorstwo))

2. Fundacja im. Batorego, czyli czołowa fundacja George'a Sorosa finansująca m. in. Krytykę Polityczną, Feminotekę, Centrum Praw Kobiet, Nigdy Więcej, HejStop, Centrum Monitorowania Zachowań Rasistowskich i wszystkich portali internetowych o tematyce "uchodźców":
https://pl.wikipedia.org/wiki/Fundac...efana_Batorego

Po pierwsze to Bracia Koch w odróżnieniu od banksterów nie zarabiają na kreacji pustego pieniądza ani wywoływaniu kryzysów gospodarczych i społecznych tylko na uczciwej działalności gospodarczej.

Po drugie to oni nie finansują żadnych "prawaków" tylko organizacje libertariańskie jak Cato Institute czy TEA Party i chwała im za to.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Koch_Industries

Prawaków z USA, czyli Republikanów (za drobnymi wyjątkami jak Ted Cruz i Donald Trump) to akurat finansują ci sami banksterzy, którzy finansują Demokratów, czyli Rothschildowie, Rockefellerzy, Gold Sachs, Soros i spółka. Dlatego zresztą większość wyborów w USA to zwykły teatrzyk.

W Polsce jeśli idzie o zaplecze finansowe libertarian to chyba zostaje tylko Jan Fijor i Kamil Cebulski, nie ta liga co Soros i spółka. A za finansowanie prawicy to nie wiem kogo by tu wymienić? Chyba że liczymy Rydzyka?
Ok juz wyjasniam. Rozmowa dotyczyla artykulu o dofinansowaniu czasopism a ty wyjezdzasz z wyborcza.
Zaczynasz jakis temat, cytujesz uzytkownika a potem w tym samym poscie zmieniasz temat i piszesz o czyms zupelnie innym.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
Stary 2017-02-16, 14:21   #716
MuchaLibre
I tak powiem

Cytat:
Ok juz wyjasniam. Rozmowa dotyczyla artykulu o dofinansowaniu czasopism a ty wyjezdzasz z wyborcza.
Zaczynasz jakis temat, cytujesz uzytkownika a potem w tym samym poscie zmieniasz temat i piszesz o czyms zupelnie innym.

W artykule żalą się na cofnięcie dotacji dla skrajnie lewicowych czasopism jak Krytyka Polityczna. No to pocieszyłem, że i tak są finansowani w 90% przez źródła zagraniczne, jak pan Sławek powiedział
Stary 2017-02-16, 15:28   #717
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
W artykule żalą się na cofnięcie dotacji dla skrajnie lewicowych czasopism jak Krytyka Polityczna. No to pocieszyłem, że i tak są finansowani w 90% przez źródła zagraniczne, jak pan Sławek powiedział
- - nie ma to nic wspolnego z wyborcza.

Stary 2017-02-16, 17:10   #718
MuchaLibre
I tak powiem

Cytat:
- - nie ma to nic wspolnego z wyborcza.

Faktycznie nie o to pytałaś, sorry . Michnik i Soros to po prostu to samo środowisko polityczne. Zresztą Soros ostatnio nabył sporo udziałów w Agorze S. A:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Soro...j-7409990.html
Stary 2017-02-16, 21:44   #719
Wolfman
BAN stały

Zaczyna się pobłażanie Ukraińcom. Szkoły ukraińskie mają ułatwiać asymilację?

http://www.gazetawroclawska.pl/dolny...asto,11794400/
Wolfman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-16, 22:29   #720
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wolfman Pokaż wiadomość
Zaczyna się pobłażanie Ukraińcom. Szkoły ukraińskie mają ułatwiać asymilację?

http://www.gazetawroclawska.pl/dolny...asto,11794400/
A jak za granica sa polskie szkoly to jakas roznica jest?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości