|
|
#691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zdziwko polityczne
Cytat:
Jeszcze raz powtarzam, że te faktyczne sieroty nie są niczemu winne i strasznie szkoda mi każdego dziecka, które musi przeżywać wojnę, ale to nie jest powód, żeby narażać życie dzieci w Europie. ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#692 |
|
Konto usunięte
|
[QUOTE=_Bumblebee_;7084591 1]Ale rozumiesz, że np. często niemożliwością jest zweryfikowanie wieku takiej sieroty i zamiast obiecanego 12 czy 13 latka, dostajesz młodego byczka w sile wieku? Poza tym ostatnio mowa była o sierotach Z RODZINAMI. Przecież tam jest taki sajgon, że nie wiadomo czy osoba która mieni się np. wujkiem jakiejś sieroty w ogóle widziała ją na oczy przed przyjazdem do Europy.
Jeszcze raz powtarzam, że te faktyczne sieroty nie są niczemu winne i strasznie szkoda mi każdego dziecka, które musi przeżywać wojnę, ale to nie jest powód, żeby narażać życie dzieci w Europie.[COLOR="Silver"] Doskonale to rozumiem. Wierze jednak, ze w Syrii dzialaja tez rzetelne organizacje, ktore pomagaja w znalezieniu takich dzieci, podajac prawdziwe informacje. Jak bylo naprawde w tym konlretnie przypadku pewnie sie nie dowiemy. |
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#694 |
|
Konto usunięte
|
Chodzilo chyba o to, ze nie da sie zweryfikowac kto przyjedzie, mimo ze zadeklarowane jest dziecko
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Duzo lepiej byloby moc to zweryfikowac przed ich przyjazdem, ale do tego potrzeba rzetelnych instytucji. Tak jak pisalam, wydaje mi sie, ze sa takie instytucje, np. Lekarze bez Granic maja na pewno pod swoja opieka sieroty, ale jak to wygladalo w tym konkretnym przypadku nie wiadomo. Inny temat: Madonna zaadoptowala dwojke dzieci z Malawi. Pojawil sie w sieci filmik, w ktorym jakis wysoko postawiony polityk narzeka, ze na adopcji skorzystala tylko ta rodzina, a nie cale Malawi, bo oni by chcieli zbudowac szkole itd. A Madonna ma miliony monet. Co o tym myslicie? |
|
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#698 |
|
Konto usunięte
|
ze specjalną dedykacją dla Zakonnej i innych Wizażanek na nauczycielskim ugorzej - http://www.glos.pl/node/18008
|
|
|
|
|
#699 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Czytałam dziś na fejsie dyskusję na temat wprowadzenia znowu recept na tabletki "po".
użytkownik 1 - a co jeśli kobieta zostanie zgwałcona i minie tydzień zanim się dostanie, nawet prywatnie, do ginekologa po receptę? użytkownik 2 - no ale w czym problem, przecież w przypadku gwałtu aborcja jest legalna. Padłam i nie mogę wstać.
|
|
|
#700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#701 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wierze, ze dozyje czasow, w ktorych legalna antykoncepcja w Polsce bedzie sie sprowadzac do kalendarzyka. |
|
|
|
|
|
#702 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Tabletka na receptę = problemy ze zdążeniem z zażyciem jej na czas. I tyle. To że będzie na receptę nie sprawi, że magicznie dziewczyny "łykające je jak mentosy" przestaną ją jak mentosy łykać. Wystarczy inny ginekolog za każdym razem. A cóż, jeśli już mają łykać je jak mentosy, to niech robią to przynajmniej w czasie, który nie dopuści do rozmnożenia się tychże dziewczyn.
|
|
|
#703 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#704 |
|
Wtajemniczenie
|
Oby było jak piszecie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 tabletki miesięcznie, 300zł, kurde, chciałabym dysponować taką kasą w nastoletnim wieku ![]() przerabiałam już tę kwestię, jak tabletka po była jeszcze na receptę. piątek, godzina 18:00. musiałam znaleźć w necie spis lekarzy przepisujących w ogóle recepty na tabletki po, musiałam dzwonić po lekarzach i się umówić do kogoś na już, co w piątek wieczorem łatwe nie było. znalazłam lekarza, przyjął mnie po wszystkich zapisanych pacjentkach, zainkasował 150zł. potem jeszcze musiałam znaleźć spis aptek, które sprzedają tabletki po i są otwarte (było grubo po 20:00). znalazłam, kupiłam (ok 150zł też, nie pamiętam, co to dokładnie było) i zażyłam tego samego dnia. ile się nabiegałam i ile stresu się najadłam to moje. wszystko działo się w Warszawie, więc miałam masę szczęścia. współczuję z całego serca kobietom z mniejszych miast i wsi. Edytowane przez motyla Czas edycji: 2017-02-15 o 19:52 |
|
|
|
|
|
#706 |
|
Konto usunięte
|
Też dobre - http://wyborcza.pl/7,75410,21378884,...opism-bez.html
"Teologia Polityczna". Bóg to się chyba zapłacze. |
|
|
|
|
#707 |
|
I tak powiem
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7097769 7]Też dobre - http://wyborcza.pl/7,75410,21378884,...opism-bez.html
"Teologia Polityczna". Bóg to się chyba zapłacze.[/QUOTE] Lewackie organizacje sobie poradzą, mało to mają swoich "Sorosów"? Jak to przyznał Sierakowski taka Krytyka Polityczna jest finansowana w 90% ze źródeł zagranicznych: https://dorzeczy.pl/kraj/15330/Kto-f...zagranicy.html Odciągnięcie lewaków od publicznych pieniędzy to niestety za mało. Szkoda że nikt w tym kraju nie ma jaj jak Putin, który wywalił z Rosji czołowe organizacje Sorosa. Podobną drogą ma zamiar pójść Fidesz na Węgrzech. Póki co zostaje bojkot konsumencki. Taka podpowiedź dla wszystkich nie pałających miłością do Adasia Michnika: wbrew pozorom to nie Gazeta Wyborcza (której już nikt normalny nie czyta) jest głównym źródłem dochodu dla Agory SA, tylko sieć kin Helios. Warto o tym pamiętać przy wybieraniu się na premierę nowego filmu
|
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#709 | ||
|
Konto usunięte
|
Spoko, prawackie organizacje też sobie poradzą. Mało to mają swoich braci Koch and the like?
No i cóż, nic nie trwa wiecznie i niebawem nadejdzie czas, gdy to prawactwo zostanie odciągnięte od koryta. Cytat:
/mock na nieśmiertelny 'argument z lewaka'/ ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
no poza tym co jest winątuska. chociaż na dobrą sprawę to się łączy. lewackożydomasonokomuński spisek wiecznie żywy |
||
|
|
|
|
#710 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7099643 7]Spoko, prawackie organizacje też sobie poradzą. Mało to mają swoich braci Koch and the like?
No i cóż, nic nie trwa wiecznie i niebawem nadejdzie czas, gdy to prawactwo zostanie odciągnięte od koryta. oczywiście, "normalni" czytają tylko jedynie słuszne prawackie piśmidła /mock na nieśmiertelny 'argument z lewaka'/ ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- no wiesz! przecież bóg-Soros jest argumentem na wszystko! no poza tym co jest winątuska. chociaż na dobrą sprawę to się łączy. lewackożydomasonokomuński spisek wiecznie żywy Złowrogi Tusk i Soros moimi idolami Jeśli zaś chodzi o gazetowe szmatławce, to wszystko spod szyldu Karnowskich jest takim samym, prawackim bełkotem. Ich monopol na prawdę wzrusza do łez. Edytowane przez 201803090921 Czas edycji: 2017-02-16 o 13:23 |
|
|
|
|
#711 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7099643 7]Spoko, prawackie organizacje też sobie poradzą. Mało to mają swoich braci Koch and the like?
No i cóż, nic nie trwa wiecznie i niebawem nadejdzie czas, gdy to prawactwo zostanie odciągnięte od koryta. oczywiście, "normalni" czytają tylko jedynie słuszne prawackie piśmidła /mock na nieśmiertelny 'argument z lewaka'/ ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- no wiesz! przecież bóg-Soros jest argumentem na wszystko! no poza tym co jest winątuska. chociaż na dobrą sprawę to się łączy. lewackożydomasonokomuński spisek wiecznie żywy Taaa. Pewnie przez opozycję, albo jeszcze lepiej - partię Razem. |
|
|
|
|
#712 |
|
Konto usunięte
|
skoro takie miernoty zdołały objąć władzę - w głównej mierze dzięki arogancji poprzedników - to spokojna główka, ludzie jeszcze zatęsknią do ciepłej wody w krainie i kopną Jareczka w cztery litery. Ależ się pośmiejemy
![]() natomiast obecnej "władzy" trzeba oddać sprawiedliwość, bo w jednym zdecydowanie pokonali PO - takiej arogancji i buty nawet wtedy nie było. A to już coś. |
|
|
|
|
#713 | ||
|
I tak powiem
|
Cytat:
1. Agora S. A (michnikowszczyzna), spółka będąca właścicielem m. in. Gazety Wyborczej, portalu Gazeta. pl, sieci kin Helios, rozgłośni radiowych, typu Tok FM: https://pl.wikipedia.org/wiki/Agora_...C4%99biorstwo)) 2. Fundacja im. Batorego, czyli czołowa fundacja George'a Sorosa finansująca m. in. Krytykę Polityczną, Feminotekę, Centrum Praw Kobiet, Nigdy Więcej, HejStop, Centrum Monitorowania Zachowań Rasistowskich i wszystkich portali internetowych o tematyce "uchodźców": https://pl.wikipedia.org/wiki/Fundac...efana_Batorego Cytat:
Po drugie to oni nie finansują żadnych "prawaków" tylko organizacje libertariańskie jak Cato Institute czy TEA Party i chwała im za to. https://pl.wikipedia.org/wiki/Koch_Industries Prawaków z USA, czyli Republikanów (za drobnymi wyjątkami jak Ted Cruz i Donald Trump) to akurat finansują ci sami banksterzy, którzy finansują Demokratów, czyli Rothschildowie, Rockefellerzy, Gold Sachs, Soros i spółka. Dlatego zresztą większość wyborów w USA to zwykły teatrzyk. W Polsce jeśli idzie o zaplecze finansowe libertarian to chyba zostaje tylko Jan Fijor i Kamil Cebulski, nie ta liga co Soros i spółka. A za finansowanie prawicy to nie wiem kogo by tu wymienić? Chyba że liczymy Rydzyka?
Edytowane przez MuchaLibre Czas edycji: 2017-02-16 o 13:55 |
||
|
|
|
|
#714 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7099726 7]skoro takie miernoty zdołały objąć władzę - w głównej mierze dzięki arogancji poprzedników - to spokojna główka, ludzie jeszcze zatęsknią do ciepłej wody w krainie i kopną Jareczka w cztery litery. Ależ się pośmiejemy
![]() natomiast obecnej "władzy" trzeba oddać sprawiedliwość, bo w jednym zdecydowanie pokonali PO - takiej arogancji i buty nawet wtedy nie było. A to już coś.[/QUOTE] A niech go kopią. Tylko przy okazji niech kopną PO. Nowoczesna już jest w zasadzie zaorana, lewica też leży i kwiczy, więc może jakimś cudem w końcu przyjdzie lepsze, czyli jakaś normalna prawica. |
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczynasz jakis temat, cytujesz uzytkownika a potem w tym samym poscie zmieniasz temat i piszesz o czyms zupelnie innym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#716 | |
|
I tak powiem
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#718 | |
|
I tak powiem
|
Cytat:
. Michnik i Soros to po prostu to samo środowisko polityczne. Zresztą Soros ostatnio nabył sporo udziałów w Agorze S. A:http://www.bankier.pl/wiadomosc/Soro...j-7409990.html |
|
|
|
|
|
#719 |
|
BAN stały
|
Zaczyna się pobłażanie Ukraińcom. Szkoły ukraińskie mają ułatwiać asymilację?
http://www.gazetawroclawska.pl/dolny...asto,11794400/ |
|
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.