|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Mała! dziękuję
wszystkim dziękuję za miłe słowa Maz zaczyna na mnie żartobliwie mówić grubasek widać jak sie cieszy i mówi, że nie może się doczekać ogromnego brzuszka
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na kolację. Skończyłam ogarniać się na jutro ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Laski wyślijcie mi płeć - będzie kolorowo
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Na John Wick 2
to ja zapraszam męża... wiec![]() ,no chyba właśnie, poprostu... Bo przez sms. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Mała, ale o co?
Fajny film Udanego seansu!---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Wychodzi na to, że moje dziecko mało sika i spalam dużo tkanki tłuszczowej bo wg usg dziecko jest większe o tydzień, a brzuch mam mniejszy. Zakręcone to! Ważne, żeby było zdrowe! Jutro walentynki - może zrobi mamie prezent i kopnie w końcu
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam tego bloga położnej, fajnie wszystko opisuje, poród miała koszmarny, ta jej wyprawka super i zaczęłam swoją tworzyć
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Szef chce żebym.byla 8 h w pracy w niedzielę, napisałam że nie dam rady , ledwo 5 wysiedze bo.mni ciągnie i kluje wszystko, a juz 8 to szans nie ma, powinnam byc 4 i tyle a on tego.nie przyjmuje bo.to niedziela :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż zrobiłam sobie pazurki ale nie mogłam się zebrać.Mam tą książkę dostałam ją pierwszą w ciąży ale wtedy mnie nie wciągneła bo to taka z jajem książka a ja potrzebowałam wiedzy bardziej praktycznej i przeczytałam "ciąża" i drugą mam od sąsiadki " w oczekiwaniu na dziecko" i tą naprawdę polecam kopalnia wiedzy.Cytat:
![]() dziewczyny nie stresujcie się tymi ruchami jedna odczuwa szybciej inna później mi lekarz powiedział tydzień temu ,że mam czas na to a jutro zaczynam 22 tc wieczorami od kilku dni czuję malca ale kilka kopniaczków w dużych odstępach czasu i tylko jak leże ale trwa to bardzo krótko a ja muszę mega wytężyć zmysły i się skupić na tym jakkolwiek to brzmi... ja się zapisałam dziś do nowej biblioteki u nas i czaję się na książke jeanette kalyty "położna " podobno bardzo fajna i wzruszająca opisała w niej różne porody. Mój TŻ jutro ma nockę i sobie nie poświętujemy za bardzo chociaż i tak walentynek jakoś nie obchodziliśmy to w ciąży coś mi palnęło na łeb i mi smutno... ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- ale hamulec! zgadzam się albo najlepiej nie ryzykuj i idź w tym tyg. |
||
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli ja też wynajduję sobie takie zajęcia. Książki czytam, ale raczej o zupełnie innej tematyce. Nie czytam nic o ciążach, porodach i innych takich.
|
#3820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
No wkurzyl mnie bardzo serio, i jeszcze do mnie ze wystarczy przerwę zrobić pracuje ile sie da, ide mu na reke ze wszystkim i tu.nie chodzi ze mi sie nie chce bo.to ostatnia moja niedziela już, ale o to że "moja macica źle sie czuje" i kropka.
Ps: dziewczyny czy wam trwardnieje brzuszek czasami? Tak na kilkanascie sek? I 2 pyt. Ja jak siedzę, długo przy biurku to mam jakby kolkę, kłuje mnie pod żebrami ... i ciężko z tym ogólnie:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Mała ja tak nie mam. Chyba czas, żebyś odpoczęła.
|
#3823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co robię w domu na L4? Poranna rutyna typu rozciąganie, prysznic, śniadanie, makijaż, drugie śniadanie, joga 30min praktycznie cały czas mi wypełnia do 14.00. No, moze cały to przesadziłam - do tej pory jeszcze przed południem coś musiałam popracować, albo zakupy dla dziecka zrobić ![]() Potem wraca TZ, obiad, potem trochę sprzątam i zazwyczaj dopiero wieczorem mogę coś konkretnego porobić. W planach mam m.in odgruzowanie mieszkania, porządki w garderobie. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co do ruchów to sprawdźcie gdzie macie umiejscowione łożysko (przednia czy tylna ściana macicy) powinno być napisane na karcie z usg prenatalnego. Jeżeli przednia to ruchy odczuwa się znacznie później i słabiej, także nie ma co się martwić, że jeszcze nic nie czuć
|
#3825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Morelle, Karolinusia ładne brzuszki. U jednej i u drugiej mało co widać Poprostu zdrówka  Emmos już lepiej, dziekuje  Chilli bardzo fajny wózek! Mnie tez dni lecą jak szalone na l4. A dni mam różne bardziej lub mniej produktywne. Dzis cały dzień spędziłam w łóżku ale to przez ten ból nerek. A tak to trochę na necie posiedze, książki czytam, ostatnio krzyżówki rozwiazuje, cos ogarnę w domu, obiad ugotuje i leci jakoś czasami nam wyrzuty sumienia ze tak malo robię rzeczy ale w koncu to L4 Mała a Ty olej szefa idz na zwolnienie! Może on to celowo z ta niedzielą robi żeby Cie w końcu wykurzyc z pracy? Zdrowie Twoje i maluszka jest najwazniejsze ja z tym twardnieniem brzucha miałam do czynienia tydzień temu, postalam trochę przy żelazku i chyba wlasnie przez to. Polezalam i przeszło. A wczoraj miałam jakies dziwne skurcze A i jeszcze bym zapomniała się pochwalić wczoraj poczułam maleństwo! Lezelismy juz w łóżku, mąż z ręką na brzuchu i też poczuł. Bardzo delikatnie i musialam byc bardzo skupiona ale czułam pukanie ze środka Dzis też to poczułam wiec jestem pewna że to maluszek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Carolles Czas edycji: 2017-02-13 o 19:40 |
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Ja siedzę w domu, więc się nie maluję.
|
#3827 | |
|
*sportaddict*
|
Ja także, niezła menda z niego
![]() Cytat:
Chociaż ja mam łożysko z przodu i od jakiegoś czasu coś tam czuję (a przynajmniej tak mi się wydaje ), dzisiaj się położyłam i położyłam sobie rękę na brzuchu i po paru minutach poczułam coś, co albo było kopniaczkiem, albo wyhodowałam sobie bardzo skocznego tasiemca
|
|
|
|
|
#3828 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super z tą premią! U mnie z kolei w lutym sporo wydatków sie nałożyło. Cytat:
Muszę sie pozbyć co najmniej połowy swoich ubrań - mam ich za duzo i na większość nie mogę patrzeć. Chociaż to, ze jestem chomikiem miało swoje plusy w ciazy - nie musiałam kupować staników bo miałam w szufladzie za duże, tak samo miałam spodnie za szerokie w pasie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Swoją droga pewnie ciezko grafik zapełnić jak jedna osoba pracuje 4h, a praca jest w galerii handlowej. Kiedyś pracowałam w biurze w CH i zawsze pojawiał sie problem jak ktoś szedł na zwolnienie czy chciał urlop z krótkim wyprzedzeniem. Cytat:
||||||
|
|
|
#3829 |
|
Raczkowanie
|
A ja bylam dzis na wizycie. Malenstwo obrocilo sie tak, ze nic nie bylo widac - ani buzki ani co miedzy nogami
Dr wieszczy dziewczynke ale mowi ze do polowkowego za miesiac to tylko wrozba. I od jutra tez L4 bo strasznie mialam niskie cisnienie ale za 2 tyg planuje jeszcze wrocic do pracy zeby pokonczyc projekty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moze następnym razem zjedz czekoladę przed. Dziecko bedzie sie wiercić w każda stronę wiec moze uda sie uchwycić. Chociaż u mnie lekarz musiał wrócić po jakiejś chwili do ponownego określania płci bo dziecko aż za bardzo sie wiercilo. No, ale lepiej tak niż jak bedzie odkręcone i nic sie nie zobaczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3832 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
rozpisali Ci tę pappę w końcu?
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz przecież szafę i komodę w pokoju dziecięcym, nie zmieścisz sie tam? Ja w styczniu kupiłam pojemniki do garderoby, zeby była bardziej funkcjonalna. Akurat w Biedronce były. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szafie są kurtki zimowe i płaszcze. Nie zrobiliśmy szafy na przedpokoju. Teraz nie ma sensu jak mamy sprzedawać to mieszkanie. Więc szafa jest cała zajęta prócz 2 szuflad plus w komodzie są 3. Więc razem 5. Nie zmieszczę tam ciuszków. W garderobie u siebie mam 4 wieszaki na kółkach i pojemniki. Część rzeczy leży na podłodze. 5mk to za mała garderoba dla mnie. Moje buty i ubrania męża są w innych pokojach. Przy budowie domu już zrobię to inaczej. Głupia byłam bo mąż chciał mi odstąpić swój gabinet na garderobę, trzeba było się zgodzić
|
|
#3835 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
albo oszczedza moje fundusze zebym nie szalala z zakupami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie tylko ciążowe książki lubię wszystko co wciąga, najbardziej kocham S.Kinga a teraz zaczynam powieść w stylu XIX w.thrillera.Jak macie jakieś tytuły ,mega wciągające stare czy nowe to piszcie nadrobię zaległości. Ja się maluję codziennie i w końcu mam czas na jakieś bardziej wymagające makijaże oczu niż eyeliner i tusz a uwielbiam to robić a jeszcze kupiłam paletkę teraz to już w ogóle hulaj dusza... |
|
|
|
|
#3837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

wszystkim dziękuję za miłe słowa
widać jak sie cieszy i mówi, że nie może się doczekać ogromnego brzuszka

ja z tym twardnieniem brzucha miałam do czynienia tydzień temu, postalam trochę przy żelazku i chyba wlasnie przez to. Polezalam i przeszło. A wczoraj miałam jakies dziwne skurcze
Dzis też to poczułam wiec jestem pewna że to maluszek. 
Dr wieszczy dziewczynke ale mowi ze do polowkowego za miesiac to tylko wrozba. I od jutra tez L4 bo strasznie mialam niskie cisnienie ale za 2 tyg planuje jeszcze wrocic do pracy zeby pokonczyc projekty