Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-13, 20:02   #3841
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
W szafie są kurtki zimowe i płaszcze. Nie zrobiliśmy szafy na przedpokoju. Teraz nie ma sensu jak mamy sprzedawać to mieszkanie. Więc szafa jest cała zajęta prócz 2 szuflad plus w komodzie są 3. Więc razem 5. Nie zmieszczę tam ciuszków.

W garderobie u siebie mam 4 wieszaki na kółkach i pojemniki. Część rzeczy leży na podłodze. 5mk to za mała garderoba dla mnie. Moje buty i ubrania męża są w innych pokojach.
Przy budowie domu już zrobię to inaczej. Głupia byłam bo mąż chciał mi odstąpić swój gabinet na garderobę, trzeba było się zgodzić
Morelle trzeba się dzielić my właśnie kupujemy dużą szafę do przedpokoju i komodę dużą na buty i pierdoły a moje dwie komody w sypialni oddaje małemu chcę tam wszystko pochować ciuszki pieluszki kosmetyki i myślę o tych pojemnikach przegródkach z ikei żeby to ładnie ogarnąć bo szuflady łatwe nie są na ciuchy.
Może jakąś komodę dokupić wystarczy?
ja np. teraz nie mam miejsca na ręczniki i kupiłam do łazienki kosz na bieliznę taki ładny wiklinowy i tam składuje.Może na pościel kocyki i pieluszki by Ci się nadał...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 20:05   #3842
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
a jakie miałaś?

to ja ostatnio miałam 100/60 i myślałam, że mam niskie
Jak się śpieszę to mi podskakuje do 80/60

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Hihi racja, trzeba bylo brac

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hehe teraz już za późno, ale przy budowie domu nie odpuszczę.
Jeszcze staram się zmienić mojego męża myślenie na temat przechodniej garderoby. Tak, żeby z sypialni wchodziło się do garderoby, a potem do łazienki. Coś tam marudzi, ale jeszcze go pomęczę

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Morelle trzeba się dzielić my właśnie kupujemy dużą szafę do przedpokoju i komodę dużą na buty i pierdoły a moje dwie komody w sypialni oddaje małemu chcę tam wszystko pochować ciuszki pieluszki kosmetyki i myślę o tych pojemnikach przegródkach z ikei żeby to ładnie ogarnąć bo szuflady łatwe nie są na ciuchy.
Może jakąś komodę dokupić wystarczy?
ja np. teraz nie mam miejsca na ręczniki i kupiłam do łazienki kosz na bieliznę taki ładny wiklinowy i tam składuje.Może na pościel kocyki i pieluszki by Ci się nadał...
Podzielę się w nowym domu z mężem - wystarczy
Kolejna komoda już się nie zmieści, kupię pojemniki i poukładam koło komody. Akurat jest miejsce. Jakoś da radę
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 20:05   #3843
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Mi się nie chce bo nigdy nie chciało mi się zmywać makijażu.

Dla mnie to jest coś nie halo. Jak może sprawdzić czy są podwyższone czy obniżone jak każda kobieta ma inne
Nie wiem, moze patrzy tylko na ta norme co jest dla danego tygodnia ciazy? Z perspektywy czasu zaluje ze nie dolozylam 50 zl I nie zrobiam z drugim usg I ocena w innym gabinecie

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 20:09   #3844
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, moze patrzy tylko na ta norme co jest dla danego tygodnia ciazy? Z perspektywy czasu zaluje ze nie dolozylam 50 zl I nie zrobiam z drugim usg I ocena w innym gabinecie

Przepraszam, ale nie ma czegoś takiego jak normy w odniesienie do tyg ciąży przy pappie. Bierze się parametry matki i płodu i zestawia. Każda z nas ma inne, a pappe robi się w przeciągu kilku określonych tyg.
Teraz to już się nie ma co zastanawiać

A ta lekarka ma ten certyfikat fmf?
Stary 2017-02-13, 20:13   #3845
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Przepraszam, ale nie ma czegoś takiego jak normy w odniesienie do tyg ciąży przy pappie. Bierze się parametry matki i płodu i zestawia. Każda z nas ma inne, a pappe robi się w przeciągu kilku określonych tyg.

Niestety Morelle ma rację ale faktycznie nie ma się już co zastanawiać, za to ja poszukalabym bardziej kompetentnego lekarza, bo ta się nie popisala. Nie każdy musi wiedzieć wszystko ale to można powiedzieć wprost a nie wymyslac bzdury.

Ja kocham thrillery, zwłaszcza medyczne, Chilli znasz Simona Becketta?
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 20:17   #3846
morelle_
Zakorzenienie

Medyczne? Brzmi poważnie

Właśnie oglądaliśmy autopsje jane doe
Stary 2017-02-13, 20:19   #3847
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:

1487013459365.jpg

O to mi chodzi co jest przypisane do konkretnego tygodnia ciazy. Nie wiem, myslalam ze dostane takie wyniki jak Wy.

Ma certyfikat i swietne opinie na sieci.

Stary 2017-02-13, 20:24   #3848
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
a jakie miałaś?

to ja ostatnio miałam 100/60 i myślałam, że mam niskie
Ostatnio 111/61

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
ja mam czasami ból delikatny w żebrach jak się najem i siedzę ale jak się położę to przechodzi.Mi lekarz mówił ,że jak brzuch twardnieje i samopoczucie nieciekawe to na l4 od razu.Nie piszę po to żeby Cię nastraszyć ale widać po tym co piszesz ,że się denerwujesz i po co się męczyć.Będziesz mieć jakieś problemy jak pójdziesz na l4 z pracą? (szefem się nie przejmuj) i tak długi czas nie będziecie się widzieć więc zdąży mu przejść foch jak coś.

Ja nie tylko ciążowe książki lubię wszystko co wciąga, najbardziej kocham S.Kinga a teraz zaczynam powieść w stylu XIX w.thrillera.Jak macie jakieś tytuły ,mega wciągające stare czy nowe to piszcie nadrobię zaległości.

Ja się maluję codziennie i w końcu mam czas na jakieś bardziej wymagające makijaże oczu niż eyeliner i tusz a uwielbiam to robić a jeszcze kupiłam paletkę teraz to już w ogóle hulaj dusza...
A slyszalas kiedys o tym, ze zebra i zoladek zmieniaja troche ulozenie wraz z rosnacym brzuchem i to te miesnie tam sie ciagna? Ja sie dzis poskarzylam ze czuje jak obrecz na zebrach i zoladku to wlasnie taka dostalam odpowiedz i nie wiem czy to prawda

Stary 2017-02-13, 20:24   #3849
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 6913836

O to mi chodzi co jest przypisane do konkretnego tygodnia ciazy. Nie wiem, myslalam ze dostane takie wyniki jak Wy.

Ma certyfikat i swietne opinie na sieci.

Te parametry plus te z usg powinna wpisać do programu

Moja druga gin z luxmedu jak na to popatrzyła to pow, że tylko z tego nic się nie dowiemy
Stary 2017-02-13, 20:25   #3850
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Niestety Morelle ma rację ale faktycznie nie ma się już co zastanawiać, za to ja poszukalabym bardziej kompetentnego lekarza, bo ta się nie popisala. Nie każdy musi wiedzieć wszystko ale to można powiedzieć wprost a nie wymyslac bzdury.

Ja kocham thrillery, zwłaszcza medyczne, Chilli znasz Simona Becketta?
ja czytałam kiedyś Samuela Becketta ale Simona nie , ale brzmi ciekawie zapoznam się w biblio

Cytat:
Medyczne? Brzmi poważnie

oo straszny ?jakieś opętania czy coś ? bo mieliśmy oglądać ale ja o opętaniach czy duchach nie mogę
Stary 2017-02-13, 20:26   #3851
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam czasami ból delikatny w żebrach jak się najem i siedzę ale jak się położę to przechodzi.Mi lekarz mówił ,że jak brzuch twardnieje i samopoczucie nieciekawe to na l4 od razu.Nie piszę po to żeby Cię nastraszyć ale widać po tym co piszesz ,że się denerwujesz i po co się męczyć.Będziesz mieć jakieś problemy jak pójdziesz na l4 z pracą? (szefem się nie przejmuj) i tak długi czas nie będziecie się widzieć więc zdąży mu przejść foch jak coś.

Ja nie tylko ciążowe książki lubię wszystko co wciąga, najbardziej kocham S.Kinga a teraz zaczynam powieść w stylu XIX w.thrillera.Jak macie jakieś tytuły ,mega wciągające stare czy nowe to piszcie nadrobię zaległości.

Ja się maluję codziennie i w końcu mam czas na jakieś bardziej wymagające makijaże oczu niż eyeliner i tusz a uwielbiam to robić a jeszcze kupiłam paletkę teraz to już w ogóle hulaj dusza...
na L4 to sam mnie wygania, idę w środę na wyniki i do rodzinnego poproszę o L4, bo wizytę u gina mam 20-go za tydzień, i jego poproszę o przedłużenie najwyżej ... nie wiem czy tak się da :/

Twardnienia miałąm w pierwszej ciąży od 25 tygodnia i leżałam z 3-4 razy w szpitalu na to po skurcze były na 90% więc to nie zbyt ciekawe :/

A co do makijażu to ja sie codziennie maluję, delikatnie lubie też podkreślać usta , ale ja to z zawodu jestem wizażystką, więc nie widze inaczej

Cytat:
A ja bylam dzis na wizycie. Malenstwo obrocilo sie tak, ze nic nie bylo widac - ani buzki ani co miedzy nogami Dr wieszczy dziewczynke ale mowi ze do polowkowego za miesiac to tylko wrozba. I od jutra tez L4 bo strasznie mialam niskie cisnienie ale za 2 tyg planuje jeszcze wrocic do pracy zeby pokonczyc projekty

Dobrze że z maluszkiem ok a na płeć no cóż poczekacie

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 20:26   #3852
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Te parametry plus te z usg powinna wpisać do programu

Moja druga gin z luxmedu jak na to popatrzyła to pow, że tylko z tego nic się nie dowiemy
A te cyferki z tymi percentylami to co jest? Szczerze powiedziawszy az tak sie nie wglebialam w informacje w sieci bo sie wscieklam ostatnio

Stary 2017-02-13, 20:26   #3853
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
ja czytałam kiedyś Samuela Becketta ale Simona nie , ale brzmi ciekawie zapoznam się w biblio

oo straszny ?jakieś opętania czy coś ? bo mieliśmy oglądać ale ja o opętaniach czy duchach nie mogę
Początek jest fajny bo z zagadkami, potem zwykłe straszenie. Ja z reguły oglądam takie rzeczy jednym okiem, a ten obejrzałam na luzie. Więc straszny nie jest
Stary 2017-02-13, 20:27   #3854
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
na L4 to sam mnie wygania, idę w środę na wyniki i do rodzinnego poproszę o L4, bo wizytę u gina mam 20-go za tydzień, i jego poproszę o przedłużenie najwyżej ... nie wiem czy tak się da :/

Twardnienia miałąm w pierwszej ciąży od 25 tygodnia i leżałam z 3-4 razy w szpitalu na to po skurcze były na 90% więc to nie zbyt ciekawe :/

A co do makijażu to ja sie codziennie maluję, delikatnie lubie też podkreślać usta , ale ja to z zawodu jestem wizażystką, więc nie widze inaczej

Dobrze że z maluszkiem ok a na płeć no cóż poczekacie

Zazdroszcze Kobietom, ktorym chce sie dobrze wygladac na codzien

Dzieki

Stary 2017-02-13, 20:31   #3855
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Medyczne? Brzmi poważnie

Flaczki i antropologia sądowa to to, co lubię najbardziej
Stary 2017-02-13, 20:32   #3856
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

no to obejrzymy
Mała myślę,że na luziku Ci da jak powiesz co Ci jest i że wizytę masz 20 .Trzymam kciuki !

AAAA chciałam przypomnieć dziewczynkom co są w klubie a nic o sobie nie napisały ,że czekamy, czekamy ,czekamy....
Stary 2017-02-13, 20:32   #3857
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
A te cyferki z tymi percentylami to co jest? Szczerze powiedziawszy az tak sie nie wglebialam w informacje w sieci bo sie wscieklam ostatnio

To tak jak robi się na początku Bete Hcg - czy jest przyrost itd. Czyli potwierdzenie ciąży. To rośnie na początku jak z ciążą jest wszystko ok.

Z pobranej próbki krwi przyszłej mamy dokonywany jest pomiar stężenia dwóch substancji, będących markerami Zespołu Downa, Edwardsa oraz Patau. Substancjami tymi są białko ciążowe A (PAPP-a) oraz wolna podjednostka beta gonadotropiny kosmówkowej (wolne beta hCG).

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...g-a-ciaza.html

http://badaniaprenatalne.pl/test_pappa/
Stary 2017-02-13, 20:35   #3858
vadi
*sportaddict*

Cytat:
no to obejrzymy
Mała myślę,że na luziku Ci da jak powiesz co Ci jest i że wizytę masz 20 .Trzymam kciuki !

AAAA chciałam przypomnieć dziewczynkom co są w klubie a nic o sobie nie napisały ,że czekamy, czekamy ,czekamy....
kajam się, w wolnej chwili nadrobie i uzupełnię, bo pisze głównie z kom ostatnio :/
Stary 2017-02-13, 20:36   #3859
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszcze Kobietom, ktorym chce sie dobrze wygladac na codzien

Dzieki

Do ludzi to też się maluję, ale w 4 ścianach na mojej wsi to nie ma sensu
Mój mąż w ogóle uważa, że nie muszę, ale ja bez podkreślonych brwi źle się czuje.

Cytat:
Flaczki i antropologia sądowa to to, co lubię najbardziej
Dobra jesteś

Moja siostra miała kiedyś chłopaka, który pracował w prosektorium.
Stary 2017-02-13, 20:40   #3860
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
To tak jak robi się na początku Bete Hcg - czy jest przyrost itd. Czyli potwierdzenie ciąży. To rośnie na początku jak z ciążą jest wszystko ok.

Z pobranej próbki krwi przyszłej mamy dokonywany jest pomiar stężenia dwóch substancji, będących markerami Zespołu Downa, Edwardsa oraz Patau. Substancjami tymi są białko ciążowe A (PAPP-a) oraz wolna podjednostka beta gonadotropiny kosmówkowej (wolne beta hCG).

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...g-a-ciaza.html

http://badaniaprenatalne.pl/test_pappa/
Akurat ten artykul czytalam. Nie wiem - przeziornosc mialam zmierzona, poziom tych substancji tez. Dlaczego ocenila to bez przeliczania prawdop. - nie wiem. Klocic sie z nia nie bede

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Do ludzi to też się maluję, ale w 4 ścianach na mojej wsi to nie ma sensu
Mój mąż w ogóle uważa, że nie muszę, ale ja bez podkreślonych brwi źle się czuje.

Dobra jesteś

Hi hi mam kolezanke co majac nowego chlopa wstawala 20 min wczesniej zeby on po otwarciu oczu widzial ją juz jako bostwo

Stary 2017-02-13, 20:43   #3861
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat ten artykul czytalam. Nie wiem - przeziornosc mialam zmierzona, poziom tych substancji tez. Dlaczego ocenila to bez przeliczania prawdop. - nie wiem. Klocic sie z nia nie bede

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Hi hi mam kolezanke co majac nowego chlopa wstawala 20 min wczesniej zeby on po otwarciu oczu widzial ją juz jako bostwo

Hahah serio?
Że też jej się chciało!

Mój mąż wiedział co brał bo mieliśmy nocki w pracy razem.
Znowu mój szwagier umówił się specjalnie na pierwszą randkę z moją siostrą na basenie
Stary 2017-02-13, 20:43   #3862
vadi
*sportaddict*

Cytat:

Niezły hardcore robić to na co dzień chociaż pewnie człowiek obojetnieje
Stary 2017-02-13, 20:45   #3863
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Niezły hardcore robić to na co dzień chociaż pewnie człowiek obojetnieje
On chyba nie bo po 3 mc zrezygnował
Stary 2017-02-13, 20:51   #3864
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki ,ja właśnie też ostatnio robiłam porządki w szafie, szafkach kuchennych.Teraz czeka nas remont korytarza więc będę miała co robić no i zajmuje się chrześniakiem 3 razy w tyg ale to i tak mało chciałabym zrobić coś dla siebie bo cały czas pomagam wszystkim i wszystko robię tłumacząc ,że siedzę w domu...kiedyś jak miałam krótką przerwę od zatrudnienia to się uczyłam ang. czytałam książki a teraz mam lenia...Dziś oglądając sagę prastarej puszczy chociaż zrobiłam sobie pazurki ale nie mogłam się zebrać.Mam tą książkę dostałam ją pierwszą w ciąży ale wtedy mnie nie wciągneła bo to taka z jajem książka a ja potrzebowałam wiedzy bardziej praktycznej i przeczytałam "ciąża" i drugą mam od sąsiadki " w oczekiwaniu na dziecko" i tą naprawdę polecam kopalnia wiedzy.

thx ,Tymonek ślicznie, gratuluję zakupu i polecam sok z selera naciowego jabłka i pietruszki piłam na warsztatach bezpieczny maluch i odtąd za mną chodzi pychotka

dziewczyny nie stresujcie się tymi ruchami jedna odczuwa szybciej inna później mi lekarz powiedział tydzień temu ,że mam czas na to a jutro zaczynam 22 tc wieczorami od kilku dni czuję malca ale kilka kopniaczków w dużych odstępach czasu i tylko jak leże ale trwa to bardzo krótko a ja muszę mega wytężyć zmysły i się skupić na tym jakkolwiek to brzmi...

ja się zapisałam dziś do nowej biblioteki u nas i czaję się na książke jeanette kalyty "położna " podobno bardzo fajna i wzruszająca opisała w niej różne porody.

Mój TŻ jutro ma nockę i sobie nie poświętujemy za bardzo chociaż i tak walentynek jakoś nie obchodziliśmy to w ciąży coś mi palnęło na łeb i mi smutno...

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

ale hamulec! zgadzam się albo najlepiej nie ryzykuj i idź w tym tyg.
Mnie też "Ciężarówką..."nie wciągnęło, ale uważam, że o ciąży mało wiem, więc czytam dla samego czytania I też sobie planowałam, że będę się języka uczyć i w ogóle czego to ja nie będę na tym L4 robić, ale jakoś do tej pory niewiele z tych planów udaje się zrealizować

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
No wkurzyl mnie bardzo serio, i jeszcze do mnie ze wystarczy przerwę zrobić pracuje ile sie da, ide mu na reke ze wszystkim i tu.nie chodzi ze mi sie nie chce bo.to ostatnia moja niedziela już, ale o to że "moja macica źle sie czuje" i kropka.

Ps: dziewczyny czy wam trwardnieje brzuszek czasami? Tak na kilkanascie sek?
I 2 pyt. Ja jak siedzę, długo przy biurku to mam jakby kolkę, kłuje mnie pod żebrami ... i ciężko z tym ogólnie:/

Mnie wieczorami czasem twardnieje z boku, tak troszkę po żebrami. Kolek żadnych nie mam. Ale jestem na l4 i staram się dużo odpoczywać.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Ja się maluję gdy wychodzę z domu, do pracy malowałam się zawsze. Teraz na l4 jak siedzę w domu i ciągle jakieś kremsie nakładam to mam ważenie, że moja cera się poprawiła. Chociaż to ciąza pewnie ma na to wpływ, bo włosy też przestały mi wypadac.
Stary 2017-02-13, 20:56   #3865
morelle_
Zakorzenienie

Moja nabrała blasku, dlatego myślałam, że będzie chłopiec
Włosy wypadają mi na potęgę :/
Stary 2017-02-13, 21:12   #3866
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Do konca ciazy juz niedalekoPotem bedzie lepiej

Stary 2017-02-13, 21:14   #3867
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Do konca ciazy juz niedalekoPotem bedzie lepiej

Oby bo jest masakra.
Stary 2017-02-14, 06:38   #3868
AnnaPaula87
Zadomowienie

Morelle na kurtki zimowe możesz kupić worki próżniowe
Moja koleżanka z pracy z pokoju tez w ciazy będzie wesoło
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 06:57   #3869
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
W duzych ilosciavh po porodzie i karmieniu piersią włosy wypadają. .. mi bardzo wypadały ok miesiąc po porodzie aż byłam przerażona.

Ja w domu w zimie się nie maluje ale w lecie to tak często się maluje bo u nas wiecznie ktoś jest 😊 a i na zewnątrz wychodzi się częściej my na spacerki i płac zabaw.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 08:02   #3870
darietta
Zakorzenienie

Wczoraj nie mogłam się tu dostać😢.

Ja też się nie maluje nie lubie tego. Chociaż niestety dopadł mnie trądzik rozowaty na policzkach i mam naczynka rozszerzone i jak idziemy do kogoś to to troszke maskuje.

Nie zapomne jak po kilku miesiacach znajomości z moim mężem pomalowałam rzęsy a on do mnie co ci się stało w oczy hehe. Mój mąż nie lubi makijażu u kobiet.

Na ślub nie miałam ślubnego ani próbnego tylko poszłam z marszu i poprosiłam o delikatny dzienny. I wracałam autobusem i mąż mnie nie poznał 😜. W domu też byli w szoku zmiany.

A co do włosów też mi wypadaly ale jakoś teraz sie unormowaly ja za to walcze z przetluszczaniem. Mycie co dwa dni już nie starcza. Ale teraz próbuje je przestawić
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości