|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Psy - cz. V
Cały weekend byliśmy z Aleksem u moich rodziców. Bidulek po przyjeździe padł i śpi już trzecią godzinę
![]() 16729615_764526473699443_1357870483_n.jpg
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Existence, jakbym o swoim czytala. Mnie tutaj poradzono, zeby psa wyciszac a nie nakrecac dodatkowa aktywnoscia i to sie u nas sprawdzilo. Po wieczornym spacerze i posilku zawsze byla glupawka. Ja skrocilam spacer, wczesniej dawalam ostatni posilek i robilam mu zabawy wechowe. Chowalam przysmaki po domu, zeby szukal lub cwiczylam komendy tupu siad, lezec, zostan i zostaw. Potem z reguly byl juz baardzo zmeczony, sam bral kartonik z papieru toaletowego i memlal sobie az zasnął. Teraz ma rok i jest o wiele spokojniejszy a szatan byl z niego. Co do gwalcenia tez jest juz lepiej, gwalcone przedmioty chowalam po prostu a tez bylam zalamana jego zachowaniem, poslanie wynosilam i chowalam po 5, 6 razy w ciagu dqoch godz.Teraz np jak corka wraca ze studiow, nie umie sobie poradzic z ta radoscia gwalci poslanie ale to doslownie jeden wieczor.
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Existence możesz spróbować dać mu do gryzienia zwacze wołowe albo ścięgna wołowe. Gryzienie i zucie uspokaja, a to są gryzaki które na dłuższą chwilę go zajmą.
U nas dzis przyszła całą paka.pyszności. z przykrościa stwierdzam że suszone szprotki tak śmierdzą, że chyba umrę
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dzisiejszy wieczór mogę uznać za malutki sukces! Bardzo Wam dziękuję
pieseł juz śpi kiedy tylko zaczął sie dobierać do poduchy schowałam ją, chciałam zająć go kongiem ale nie był zainteresowany...jednak pobiegł za mną do łózka jak szlam z talerzem z kanapami więc poćwiczyliśmy komendę "fe" i "cicho" ( kiedy jem w łóżku biorę sobie zawsze na talerz jakieś malutkie smaczki dla niego i jak siedzi cichutko dostaje a czasami przed nim kładę smaka, mowie "fe" i bierze sobie dopiero jak powiem "masz"). Po skończonej kolacji kilka razy cicho poskamlał pod balkonem i zasnął ![]() Bazgram z telefonu ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Bazgram z telefonu |
|
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupuję z Maceda. Akurat wszelkie białe kości i gryzaki są Mega sztuczne także raczej idź w coś naturalnego..ostrzegam ze zwacze śmierdzą obora no ale cóż
ścięgna z kolei nie capia tak bardzo.
|
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bazgram z telefonu |
|
|
|
|
#2347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sprawdzilismy rozne warianty, najpierw ulubione byly uszy, teraz suszona glowizna wolowa.
|
|
#2348 |
|
BAN stały
|
Oo zerkne na husse bo przecież taką kupuje dla kota
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj przez cały spacer biegł za nami nieznany pies. Panzpodsklepu mówił mi dwa dni temu ,że ktoś wyrzucił psa z samochodu ,więc myślę ,że to ten.Mój pieseł reagował na znajdka nerwowo i cały spacer miałam stresa ,że się zaatakują i pogryzą. W końcu zawrócił do domu ,w którym podobno znalazł schronienie.Całą noc o nim myślałam, bo mrozy a on nie miał obroży ani nic.Nie znam ludzi z tego domu ale piesek biega jak i gdzie chce, tyle ,że nie wyglądał na głodnego ani zabiedzonego.Raczej młody osobnik,bardzo ufny i wesoły. Ciekawe,może spotkam znów gościa i zapytam co z psem bo mi to spokoju nie daje.
|
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewidentnie pekince nasza obecna karma nie służy (a jeszcze 10 kg zostało..Tylko boje się, że mi znowu na nim przytyje bardzo, a ona musi mieć ruch bardzo ograniczony i się wstrzymuje cały czas. |
|
|
|
|
#2351 |
|
Konto usunięte
|
Czy Wasze psy tez siedzą na parapecie i lubią obserwować otoczenie? Nasz tak ma notorycznie 😄 śmiałam się, że to kotopies 😜1486997531985.jpg
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasz obserwuje sobie przez balkon, ewentualnie wchodzi przednimi łapami na stołek-schodki w kuchni
|
|
#2353 |
|
Konto usunięte
|
Mój spaniel wiele lat spędził stojąc na pufie, przednie łapki oparte na parapecie jak sąsiadka Grażyna z okna i godzinami gapił się na ulicę. Potem zrobiliśmy remont w pokoju, wymieniona podłoga wypadła kilka cm niżej niż wcześniej i już mu się niewygodnie stało na pufie, oduczył się.
Dziewczyny, czy karma Dolina Noteci jest ok? ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Wiecie, że przez to jego stanie i mazanie nosem szyby mam podrapaną szybę w oknie? Nie wiem czy miał piach na nosie czy co, ale szyba w miejscu, w którym siedział jest po prostu podrapana. |
|
|
|
#2354 |
|
Konto usunięte
|
posterunkowy
Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2017-02-13 o 16:07 |
|
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;70900821]Mój spaniel wiele lat spędził stojąc na pufie, przednie łapki oparte na parapecie jak sąsiadka Grażyna z okna i godzinami gapił się na ulicę. Potem zrobiliśmy remont w pokoju, wymieniona podłoga wypadła kilka cm niżej niż wcześniej i już mu się niewygodnie stało na pufie, oduczył się.
Dziewczyny, czy karma Dolina Noteci jest ok? ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Wiecie, że przez to jego stanie i mazanie nosem szyby mam podrapaną szybę w oknie? Nie wiem czy miał piach na nosie czy co, ale szyba w miejscu, w którym siedział jest po prostu podrapana.[/QUOTE] Która dokładnie karma? na ich stronie spojrzałam na suchą i na I miejscu ma zboża, jakaś premium puszka skład też ma średni (dużo podrobów)
|
#2356 |
|
Konto usunięte
|
Mamy prawdziwy monitoring osiedlowy haha 😀
|
|
|
#2357 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Labrador, kiedy był młodszy, miał w zwyczaju stawać na tylnych łapach i wyglądać przez okno w jadalni, mieszkamy w bloku na 3 piętrze. Mamy duży balkon, niemal cały czas do dyspozycji zwierząt, ale tamto okno było często okupowane.
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
Codziennie rano jak wychodzę do pracy, to Aleks "odprowadza" mnie wzrokiem przez okno
w ciągu dnia, jak jestem w domu, to rzadko mu się zdarza zaglądać.
|
#2359 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez uwielbia godzinami patrzeć przez okno balkonowe, jak wychodzimy tez nas obczaja, tylko głowę mu widać
![]() ![]() Bazgram z telefonu |
|
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
Szuba na posterunku
ma swoj posterunek w moim starym pokoju mama mi wysłała to zdjecie z podpisem "codziennie wypatruje swojej pańci"
Edytowane przez sledziczeek Czas edycji: 2017-02-14 o 04:35 |
|
|
|
#2362 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No pod moim pewnie parapet by się urwał Cytat:
Teraz też pomimo że już ciemno leży na balkonie i obserwuje ludzi na pobliskim deptakuCytat:
Cytat:
Kochane te nasze psiaki są |
||||
|
|
|
#2363 |
|
Raczkowanie
|
Melduję przebiegnięte 5km z Aleksem, nawet da się z nim w miarę płynnie biegać, pomijając przerwy na siku
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez robcia Czas edycji: 2017-02-16 o 08:45 |
|
|
|
|
#2365 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie, mam naprawdę porzadnego psa.
Tak, dalej mam. Postanowiła jeszcze trochę zostać ![]() Apetyt wrócił, humor sie poprawił, boczki zaokrągliły. Teraz prawie caly czas spędzam w szpitalu, bo nasza ludzka seniorka wpadła w powazne tarapaty. Wytłumaczyłam suce, że ma sie ogarnąć, bo na dwie staruszki na krawędzi zwyczajnie nie mam sily. Psie żarcie też wróciło do łask, na sniadanie gwizdneła chlopu jajecznice. Taki był szczęśliwy, ze zapomniał ochrzanic za rozbój
|
|
|
|
#2366 |
|
Naczelna Nastolatka
|
😍🐶 cudowne wieści.
wysłane telepatycznie
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
silna baba! brawo
|
#2368 |
|
Rozeznanie
|
Babulec przesyła pozdrowienia
|
|
|
|
#2369 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Oooo. To mojej Soni podobna. ❤
wysłane telepatycznie
|
#2370 |
|
Konto usunięte
|
ale ona całkiem dobrze wygląda. no pyszczek siwy, wiadomo, ale jest dobrze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

pieseł juz śpi 

Ewidentnie pekince nasza obecna karma nie służy (a jeszcze 10 kg zostało..