|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Działa wam Wizaz?
|
#3872 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś tak wczoraj wieczorem nie
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Mi dziś w ogóle nie pokazuje, że są nowe wiadomości. 25 wątków i muszę się przekopywać :/
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale ja maluję się dla siebie. Kiedyś jak nie planowałam wychodzić z domu to też się nie malowałam, ale teraz inaczej do tego podchodzę. Dla mnie to, że zawsze rano wezmę prysznic, zrobię makijaż, ubiorę się normalnie (a nie jakieś dziurawe dresy) jest tak jakby pozytywnym zaklinaniem dnia. Jak jestem zwarta i gotowa to więcej zdziałam, spontanicznie np. gdzieś wyjdę, będę cieszyć się jak ktoś mnie odwiedzi (a nie krępować swoim niewyjściowym wyglądem), jak wpadniemy na pomysł żeby np. pojechać na miasto to nie będę miała wymówki, że nie chce mi się bo najpierw muszę się umyć, ubrać, umalować... No i też będę lepiej się czuła sama ze sobą i przyjemniej mi się będzie patrzeć w lustro. |
|
|
|
|
#3875 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ce re też mam lepszą chociaż brakuję mi mocnych peelingów i kwasów ,które w zimie nakładałam zawsze no ale cóż nie można...mi nie wypadają ale rosną na potęgę dlatego ścięłam bo miałam 3 lata temu dekoloryzację i jeszcze dużo było zjechanych a tak mi nie szkoda bo wiem ,że do porodu będą dużo dłuższe poza tym potrzebowałam zmiany bo długie mnie już nudziły a ja na głowię lubię kombinować i znowu mam jasne hehe |
||
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle, u mnie wizaż świruje. Aktualnie z cytowaniem.
Darietta, odnośnie przetłuszczania włosów to albo możesz mieć przesuszoną skórę głowy albo zły szampon. Zarówno na jeden jak i drugi problem polecam szampon z Emolium - jest delikatny, nie podrażnia, a do tego ładnie usuwa sebum dzięki czemu następnego dnia włosy wyglądają świeżo. W ogóle to jedyny szampon bez SLS, po którym nie miałam następnego dnia tłustych włosów. Z kolei jak ze skórą głowy jest ok to polecam moje tanie przypadkowe odkrycie - szampon oliwkowy z Ziaji. Dla mnie jest genialny, bardzo dobrze doczyszcza, świetnie po nim wchłania się odżywka i włosy super wyglądają. |
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie cytowanie tez nie działa:/
Mnie w ciąży chyba też się mniej przetłuszczają włosy. Odkąd pamiętam to toczę z tym walkę. Używanie szamponów bez slsów sprawdzało się gdy były stosunkowo krótkie, teraz żeby je do yć zużywałabym pół tubki. Jakoś nie mogę się przestawić że się nie pienią. Fakt że nie używałam tych które polecasz. Używałam głównie Alterry lub szamponów dla dzieci. |
|
|
|
#3878 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też używam szamponów bez sls biovax teraz mam john frieeda czy jak mu tam ale myję co drugi dzień i używam suchego szamponu odkąd są na rynku i mam z głowy
nawet wolę je po suchym bo są sztywniejsze i lepiej się układają.
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
O, to mi włosy odżyły dosłownie, i cera też jakby lepiej mimo braku stosowania preparatów na trądzik. Ale może to zasługa żurawinowego szamponu z Barwy
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Z biovaxu tez probowalam. Generalnie mialam pare masek do włosow od nich bo takei dobre opinie ale szału nie robią na mojej głowie. A suchy szampon<3
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też nie Działa cytowanie.
Ja takich rzeczy jak dresy to w ogóle nie mam nie praktykuje czegoś takiego jak rzeczy do chodzenia po domu. Gości chętnie przyjmę nawet bez makijażu. Co dziennie przyjmuje rano kuriera - jeszcze nie uciekł ![]() Dla mnie urlop od malowania to dobra rzecz. W lecie jak się opalę to w ogóle się nie maluję bo nie potrzebuje. Zresztą mój makijaż z reguły był delikatny. Różnica w blasku cery jest ogromna ![]() Uważam, że jak ktoś dobrze wygląda bez makijażu to nie musi się na siłę malować. Wcale to nie oznacza , że o siebie nie dba.
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak w domu siedzę to też się nie maluję nawet jak wychodzę do miasta to tylko krem bb nakładam. A jak gdzieś na dłużej wychodzę to delikatny makijaż robię. Dziewczyny skoro mowa o szamponach to może znacie jakiś intensywnie nawilżający? Teraz używam emolium ale szukam czegoś co lepiej nawilży skórę głowy. |
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też by się taki szampon przydał.
Ja używam z isany przeciwlupiezowy i nawet nawilża.
|
#3884 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w ogóle się nie maluję. Po pierwsze - nie umiem
, a po drugie - nie chce mi się. Jako nastolatka miałam jakieś tam podchody do makijażu ale szybko zrezygnowałam. Nie używam nawet tuszu do rzęs. O tyle dobrze, że nigdy nie miałam żadnych problemów z cerą, więc nie dochodziła mi potrzeba zatuszowania jakiś niedoskonałości. A portfel się cieszy. ![]() Muszę dzisiaj wybrać armaturę łazienkową. Nie sądziłam, że to takie trudne. No ale jak jest się marudą......
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też by się taki szampon przydał.
Ja używam z isany przeciwlupiezowy i nawet nawilża. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Agg_s ja tusz za to kocham! )
|
#3886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem ciężkim przypadkiem.
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe moja siostra też tak ma
![]() Ja lubię się malować. Maluję PM do ślubów ![]() Ale jak siedzę w domu to nie czuję potrzeby ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Hehe moja siostra też tak ma ![]() Ja lubię się malować. Maluję PM do ślubów ![]() Ale jak siedzę w domu to nie czuję potrzeby
|
#3888 |
|
Wtajemniczenie
|
Ekstra!
Jesteś samoukiem czy robiłaś jakieś kursy w tym kierunku?
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Jedno i drugie
Zauważyłam, że im jestem starsza to mniej mi się chce wykonywać pełny makijaż oka ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Jedno i drugie Zauważyłam, że im jestem starsza to mniej mi się chce wykonywać pełny makijaż oka ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Uciekam na miasto. Miłych walentynek!
|
#3890 |
|
MerDer 4ever
|
Hej
Wizaz działa ale coś świruje ![]() Ja maluję tylko rzęsy, od wielkiego dzwonu kreskę eyelinerem Na szczęście nie muszę używać żadnych podkładów bo mam gładką cerę, bez przebarwień Mam nadzieję, że to się nie zmieni
|
|
|
|
#3891 |
|
*sportaddict*
|
Ja kocham dresiki
i Tz mnie najbardziej kocha po domowemu w dresie ![]() Jedyne co zawsze maluje to rzęsy, bo mam baaardzo długie ale zupełnie jasne :/ Ale w domu też mi się nie chce ![]() Przyszedł szumiś dzisiaj Wpisalam whisbear w Google i jestem w szoku jak widze zdjęcia z niemowlakami które sa niewiele wieksze od misia
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-02-14 o 11:15 |
|
|
|
#3892 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja też nie zawsze się maluję i nie mam problemu z wyjściem z domu bez makijażu ja to po prostu lubię to taki mój rytuał poranny a kocham malowidła i kosmetyki nie mam tak z ciuchami za to uwielbiam w domu dresy i zawsze się przebieram(mama nam nie pozwalała chodzić w tym co do szkoły po domu pewnie to stąd)nawet mój TŻ się śmieje ,że przeze mnie jak wraca z pracy to po prysznicu marzy o dresie na tyłku hehe i nie mówię tu o porozciąganych starych brzydkich dresach nie wyobrażam sobie cały dzień w dżinsach łazić po domu jak jesteśmy sami raz mi się zdarzyło i poplamiłam od domestosa i podziękowałam za dużo ciągle robię i mi nie wygodnie.Zresztą ja nie jestem typem elegantki jak pracowałam w banku to po prostu się dusiłam w tych bluzkach ,bucikach i min dlatego zrezygnowałam z tej pracy ja najbardziej lubię lubię ładną bieliznę
|
||
|
|
|
#3893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
ja się maluję bo lubię
ale nie lubię cieni, a szczególnie kolorowych ważyłam się dzisiaj i waga pokazała od początku ciąży + 0,8kg dalej smarkam się jak nie wiem co i pojadę dzisiaj do położnej po l4 ciekawe na ile mi da ![]() aaaaa i co do facetów co to nam mówią "dla mnie nie musisz się malować, wyglądasz pięknie" itp to jakoś mimo wszystko nie brałabym tego do siebie sorka ale nie znam faceta co powie otwarcie, że lubi wymalowane kobiety, każdy mówi że woli naturalne ewentualnie jakiś lekki makijaż, a prawda jst taka, że jak się nałoży lekki makijaż to faceci często i tak go nie zauważają i myślą, że kobieta jest taka au naturel a wygodne ubranie po domu dla mnie to podstawa nie wyobrażam sobie jak wracam z pracy w koszuli siedzieć w niej cały dzień, zdecydowanie wole wskoczyć w bawełnianą bluzkę czy wygodne spodnie, w których można swobodnie leżeć tym bardziej, że na co dzień do wyjścia preferuje obcisłe spodnie Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-02-14 o 11:43 |
|
|
|
#3895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest taka metoda ze w ogole sie odzwyczaja od szamponow,male nie potrafie sobie wyobrazic tego pierwszego miesiąca męki tłustych, obrzydliwie tłustych włosów. A próbowałaś olejowania włosów? Nie każde włosy to lubią ale można spróbować Przyszła moja poducha ciążowa, może w końcu zacznę spać w nocy, i legginsy z hm Zaraz uciekam na szkołę rodzenia
|
||
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też włosy wypadają, choć przed ciążą chyba bardziej. Chodząc do pracy myłam włosy co 2 dni i czasem było to za mało, potem jak zaczęły męczyć mnie wymioty nie miałam siły umyć tak grubych i długich włosów, że zaczęłam myć tylko 2 razy w tygodniu i tak się przyzwyczaiły, że im teraz to wystarcza. Używam od kilku ładnych miesięcy Loreal Expert Absolut Repair Lipidium i chwalę sobie
|
#3898 |
|
*sportaddict*
|
Przetluszczanie skalpu jest często wynikiem przesuszenia, skóra się przed nim broni produkując coraz więcej i więcej sebum. Polecam nałożyć na skórę głowy (!) Żel aloesowy albo delikatną nawilzajaca odżywkę bez silikonow i sls, żeby nie oblepilo ani nie podraznilo (np. Alterra z granatem), szampony na przetluszczanie tylko dodatkowo wysuszaja i koło się zamyka
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-02-14 o 13:40 |
|
|
|
#3899 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Tak dawno mnie nie było, ale praca... Choroba. Widziałam, że nie tylko mnie kolejny raz dopadło przeziębienie, bo czytałam Was w miarę na bieżąco.
Ja mam długie prawie do pasa włosy. Myje je szamponem familijnym pokrzywowym dwa razy w tygodniu i nie mam z nimi problemu. Po szamponie L'Oreal czy sysos musiałam myć włosy dużo częściej. Teraz czekam w kolejce u ednokrynologa... TSH znów mi skoczyło do 5.6 choć biorę większą dawkę euthyrox... Ostatnio przy mniejszej było 3.57 a teraz przy większej jest więcej... Ciekawe co powie Pani doktor. I w krwi podwyższone wyszło mi WBC i NEUT i oczywiście anemia... Masakra. Zastawiam się czy umawiać się wcześniej do ginekologa, bo wizytę mam dopiero 1.03 (28.02 mam połówkowe, ale u innego lekarza). Co radzicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3900 |
|
*sportaddict*
|
A nie masz mozliwosci zadzwonić do swojej gin i zapytać, czy nie powinnaś przyjść wcześniej?
Niestety zioła, ziołowe szampony itp sprawdzają się tylko na całkowicie bezproblemowych włosach, idealnie działającym skalpie itp., wystarczy mieć np. twardą wodę w domu i często trzeba jednak się wspomagać na przykład silikonami, także dla przeciętnej dziewczyny większość naturanych składników się nie nadaje i zrobi tylko wysuszona szope na głowie, co jest przykre, bo wiadomo, ze teoretycznie im naturalniej tym lepiej. Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-02-14 o 13:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

ce re też mam lepszą chociaż brakuję mi mocnych peelingów i kwasów ,które w zimie nakładałam zawsze no ale cóż nie można...

nie praktykuje czegoś takiego jak rzeczy do chodzenia po domu. 

ja najbardziej lubię lubię ładną bieliznę