Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-14, 09:09   #3871
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Działa wam Wizaz?
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 09:17   #3872
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

dziś tak wczoraj wieczorem nie
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 09:18   #3873
morelle_
Zakorzenienie

Mi dziś w ogóle nie pokazuje, że są nowe wiadomości. 25 wątków i muszę się przekopywać :/
Stary 2017-02-14, 09:27   #3874
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Do ludzi to też się maluję, ale w 4 ścianach na mojej wsi to nie ma sensu
Mój mąż w ogóle uważa, że nie muszę, ale ja bez podkreślonych brwi źle się czuje.
Mój też uważa, że nie muszę się malować, do tego lubi lekki makijaż.

No, ale ja maluję się dla siebie. Kiedyś jak nie planowałam wychodzić z domu to też się nie malowałam, ale teraz inaczej do tego podchodzę.

Dla mnie to, że zawsze rano wezmę prysznic, zrobię makijaż, ubiorę się normalnie (a nie jakieś dziurawe dresy) jest tak jakby pozytywnym zaklinaniem dnia. Jak jestem zwarta i gotowa to więcej zdziałam, spontanicznie np. gdzieś wyjdę, będę cieszyć się jak ktoś mnie odwiedzi (a nie krępować swoim niewyjściowym wyglądem), jak wpadniemy na pomysł żeby np. pojechać na miasto to nie będę miała wymówki, że nie chce mi się bo najpierw muszę się umyć, ubrać, umalować... No i też będę lepiej się czuła sama ze sobą i przyjemniej mi się będzie patrzeć w lustro.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 09:29   #3875
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
Ostatnio 111/61

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

A slyszalas kiedys o tym, ze zebra i zoladek zmieniaja troche ulozenie wraz z rosnacym brzuchem i to te miesnie tam sie ciagna? Ja sie dzis poskarzylam ze czuje jak obrecz na zebrach i zoladku to wlasnie taka dostalam odpowiedz i nie wiem czy to prawda

a no nie słyszałam myślałam ,że za dużo zjadłam a pewnie żołądek mniejszy i zgnieciony... zapytam się gina o to na wizycie.
Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Mnie też "Ciężarówką..."nie wciągnęło, ale uważam, że o ciąży mało wiem, więc czytam dla samego czytania I też sobie planowałam, że będę się języka uczyć i w ogóle czego to ja nie będę na tym L4 robić, ale jakoś do tej pory niewiele z tych planów udaje się zrealizować

Mnie wieczorami czasem twardnieje z boku, tak troszkę po żebrami. Kolek żadnych nie mam. Ale jestem na l4 i staram się dużo odpoczywać.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Ja się maluję gdy wychodzę z domu, do pracy malowałam się zawsze. Teraz na l4 jak siedzę w domu i ciągle jakieś kremsie nakładam to mam ważenie, że moja cera się poprawiła. Chociaż to ciąza pewnie ma na to wpływ, bo włosy też przestały mi wypadac.
no właśnie plany a rzeczywistośćce re też mam lepszą chociaż brakuję mi mocnych peelingów i kwasów ,które w zimie nakładałam zawsze no ale cóż nie można...
Cytat:
Moja nabrała blasku, dlatego myślałam, że będzie chłopiec
Włosy wypadają mi na potęgę :/
mi nie wypadają ale rosną na potęgę dlatego ścięłam bo miałam 3 lata temu dekoloryzację i jeszcze dużo było zjechanych a tak mi nie szkoda bo wiem ,że do porodu będą dużo dłuższe poza tym potrzebowałam zmiany bo długie mnie już nudziły a ja na głowię lubię kombinować i znowu mam jasne hehe
Stary 2017-02-14, 09:35   #3876
xzora
Zakorzenienie

Morelle, u mnie wizaż świruje. Aktualnie z cytowaniem.

Darietta, odnośnie przetłuszczania włosów to albo możesz mieć przesuszoną skórę głowy albo zły szampon.

Zarówno na jeden jak i drugi problem polecam szampon z Emolium - jest delikatny, nie podrażnia, a do tego ładnie usuwa sebum dzięki czemu następnego dnia włosy wyglądają świeżo. W ogóle to jedyny szampon bez SLS, po którym nie miałam następnego dnia tłustych włosów.

Z kolei jak ze skórą głowy jest ok to polecam moje tanie przypadkowe odkrycie - szampon oliwkowy z Ziaji. Dla mnie jest genialny, bardzo dobrze doczyszcza, świetnie po nim wchłania się odżywka i włosy super wyglądają.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 09:43   #3877
pestycyda
Zakorzenienie

U mnie cytowanie tez nie działa:/

Mnie w ciąży chyba też się mniej przetłuszczają włosy. Odkąd pamiętam to toczę z tym walkę. Używanie szamponów bez slsów sprawdzało się gdy były stosunkowo krótkie, teraz żeby je do yć zużywałabym pół tubki. Jakoś nie mogę się przestawić że się nie pienią.

Fakt że nie używałam tych które polecasz. Używałam głównie Alterry lub szamponów dla dzieci.
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 10:04   #3878
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

ja też używam szamponów bez sls biovax teraz mam john frieeda czy jak mu tam ale myję co drugi dzień i używam suchego szamponu odkąd są na rynku i mam z głowy nawet wolę je po suchym bo są sztywniejsze i lepiej się układają.
Stary 2017-02-14, 10:18   #3879
SteveS
Zakorzenienie

O, to mi włosy odżyły dosłownie, i cera też jakby lepiej mimo braku stosowania preparatów na trądzik. Ale może to zasługa żurawinowego szamponu z Barwy
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 10:20   #3880
pestycyda
Zakorzenienie

Z biovaxu tez probowalam. Generalnie mialam pare masek do włosow od nich bo takei dobre opinie ale szału nie robią na mojej głowie. A suchy szampon<3
Stary 2017-02-14, 10:24   #3881
morelle_
Zakorzenienie

Mi też nie Działa cytowanie.

Ja takich rzeczy jak dresy to w ogóle nie mam nie praktykuje czegoś takiego jak rzeczy do chodzenia po domu.
Gości chętnie przyjmę nawet bez makijażu. Co dziennie przyjmuje rano kuriera - jeszcze nie uciekł
Dla mnie urlop od malowania to dobra rzecz. W lecie jak się opalę to w ogóle się nie maluję bo nie potrzebuje. Zresztą mój makijaż z reguły był delikatny.
Różnica w blasku cery jest ogromna

Uważam, że jak ktoś dobrze wygląda bez makijażu to nie musi się na siłę malować. Wcale to nie oznacza , że o siebie nie dba.
Stary 2017-02-14, 10:33   #3882
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Ja jak w domu siedzę to też się nie maluję nawet jak wychodzę do miasta to tylko krem bb nakładam. A jak gdzieś na dłużej wychodzę to delikatny makijaż robię.
Dziewczyny skoro mowa o szamponach to może znacie jakiś intensywnie nawilżający? Teraz używam emolium ale szukam czegoś co lepiej nawilży skórę głowy.
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 10:35   #3883
morelle_
Zakorzenienie

Mi też by się taki szampon przydał.
Ja używam z isany przeciwlupiezowy i nawet nawilża.
Stary 2017-02-14, 10:35   #3884
Agg_s
Wtajemniczenie

Ja w ogóle się nie maluję. Po pierwsze - nie umiem , a po drugie - nie chce mi się. Jako nastolatka miałam jakieś tam podchody do makijażu ale szybko zrezygnowałam. Nie używam nawet tuszu do rzęs. O tyle dobrze, że nigdy nie miałam żadnych problemów z cerą, więc nie dochodziła mi potrzeba zatuszowania jakiś niedoskonałości. A portfel się cieszy.

Muszę dzisiaj wybrać armaturę łazienkową. Nie sądziłam, że to takie trudne. No ale jak jest się marudą......

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 10:37   #3885
morelle_
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Agg_s ja tusz za to kocham! )
Stary 2017-02-14, 10:55   #3886
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Agg_s ja tusz za to kocham! )
Powiem Ci, że jak widzę czasem inne dziewczyny z ładnym, delikatnym makijażem to zazdroszczę, że tak potrafią i pięknie wyglądają... ale ja nawet jak pomaluję rzęsy tuszem to mam wrażenie, że wyglądam jak krowa Do tego nigdy nie potrafiłam zapamiętać, że mam pomalowane i zawsze tarłam jak coś mnie w oku zaswędziało i sama wiesz jak wtedy wyglądałam jestem ciężkim przypadkiem.

Stary 2017-02-14, 10:58   #3887
morelle_
Zakorzenienie

Hehe moja siostra też tak ma

Ja lubię się malować. Maluję PM do ślubów

Ale jak siedzę w domu to nie czuję potrzeby

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Hehe moja siostra też tak ma

Ja lubię się malować. Maluję PM do ślubów

Ale jak siedzę w domu to nie czuję potrzeby
Stary 2017-02-14, 10:58   #3888
Agg_s
Wtajemniczenie

Ekstra! Jesteś samoukiem czy robiłaś jakieś kursy w tym kierunku?

Stary 2017-02-14, 11:08   #3889
morelle_
Zakorzenienie

Jedno i drugie

Zauważyłam, że im jestem starsza to mniej mi się chce wykonywać pełny makijaż oka

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Jedno i drugie

Zauważyłam, że im jestem starsza to mniej mi się chce wykonywać pełny makijaż oka

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Uciekam na miasto.

Miłych walentynek!
Stary 2017-02-14, 11:12   #3890
taedio
MerDer 4ever

Hej
Wizaz działa ale coś świruje

Ja maluję tylko rzęsy, od wielkiego dzwonu kreskę eyelinerem Na szczęście nie muszę używać żadnych podkładów bo mam gładką cerę, bez przebarwień Mam nadzieję, że to się nie zmieni
Stary 2017-02-14, 11:13   #3891
vadi
*sportaddict*

Ja kocham dresiki i Tz mnie najbardziej kocha po domowemu w dresie

Jedyne co zawsze maluje to rzęsy, bo mam baaardzo długie ale zupełnie jasne :/ Ale w domu też mi się nie chce

Przyszedł szumiś dzisiaj Wpisalam whisbear w Google i jestem w szoku jak widze zdjęcia z niemowlakami które sa niewiele wieksze od misia

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-02-14 o 11:15
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 11:16   #3892
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Wczoraj nie mogłam się tu dostać😢.

Ja też się nie maluje nie lubie tego. Chociaż niestety dopadł mnie trądzik rozowaty na policzkach i mam naczynka rozszerzone i jak idziemy do kogoś to to troszke maskuje.

Nie zapomne jak po kilku miesiacach znajomości z moim mężem pomalowałam rzęsy a on do mnie co ci się stało w oczy hehe. Mój mąż nie lubi makijażu u kobiet.

Na ślub nie miałam ślubnego ani próbnego tylko poszłam z marszu i poprosiłam o delikatny dzienny. I wracałam autobusem i mąż mnie nie poznał 😜. W domu też byli w szoku zmiany.

A co do włosów też mi wypadaly ale jakoś teraz sie unormowaly ja za to walcze z przetluszczaniem. Mycie co dwa dni już nie starcza. Ale teraz próbuje je przestawić
Cytat:
Mi też nie Działa cytowanie.

Ja takich rzeczy jak dresy to w ogóle nie mam nie praktykuje czegoś takiego jak rzeczy do chodzenia po domu.
Gości chętnie przyjmę nawet bez makijażu. Co dziennie przyjmuje rano kuriera - jeszcze nie uciekł
Dla mnie urlop od malowania to dobra rzecz. W lecie jak się opalę to w ogóle się nie maluję bo nie potrzebuje. Zresztą mój makijaż z reguły był delikatny.
Różnica w blasku cery jest ogromna

Uważam, że jak ktoś dobrze wygląda bez makijażu to nie musi się na siłę malować. Wcale to nie oznacza , że o siebie nie dba.
Uważam, że jak ktoś dobrze wygląda bez makijażu to nie musi się na siłę malować. Wcale to nie oznacza , że o siebie nie dba.[/QUOTE]

ja też nie zawsze się maluję i nie mam problemu z wyjściem z domu bez makijażu ja to po prostu lubię to taki mój rytuał poranny a kocham malowidła i kosmetyki nie mam tak z ciuchami za touwielbiam w domu dresy i zawsze się przebieram(mama nam nie pozwalała chodzić w tym co do szkoły po domu pewnie to stąd)nawet mój TŻ się śmieje ,że przeze mnie jak wraca z pracy to po prysznicu marzy o dresie na tyłku hehe i nie mówię tu o porozciąganych starych brzydkich dresach nie wyobrażam sobie cały dzień w dżinsach łazić po domu jak jesteśmy sami raz mi się zdarzyło i poplamiłam od domestosa i podziękowałam za dużo ciągle robię i mi nie wygodnie.Zresztą ja nie jestem typem elegantki jak pracowałam w banku to po prostu się dusiłam w tych bluzkach ,bucikach i min dlatego zrezygnowałam z tej pracy ja najbardziej lubię lubię ładną bieliznę dziurawe dżinsy conversy rockowe koszulki i skórę
Stary 2017-02-14, 11:20   #3893
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedno i drugie

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Jedno i drugie

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Uciekam na miasto.

Miłych walentynek!
Dzięki i wzajemnie!

Stary 2017-02-14, 11:37   #3894
poprostu
Zakorzenienie

ja się maluję bo lubię ale nie lubię cieni, a szczególnie kolorowych szamonów bez slsów nie lubie, źle mi się nimi myje głowę jak są takie niepieniące i włosy jakieś dziwne sztywne są szczególnie źle reagowałam na ten super polecany Alterra

ważyłam się dzisiaj i waga pokazała od początku ciąży + 0,8kg

dalej smarkam się jak nie wiem co i pojadę dzisiaj do położnej po l4 ciekawe na ile mi da

aaaaa i co do facetów co to nam mówią "dla mnie nie musisz się malować, wyglądasz pięknie" itp to jakoś mimo wszystko nie brałabym tego do siebie sorka ale nie znam faceta co powie otwarcie, że lubi wymalowane kobiety, każdy mówi że woli naturalne ewentualnie jakiś lekki makijaż, a prawda jst taka, że jak się nałoży lekki makijaż to faceci często i tak go nie zauważają i myślą, że kobieta jest taka au naturel

a wygodne ubranie po domu dla mnie to podstawa nie wyobrażam sobie jak wracam z pracy w koszuli siedzieć w niej cały dzień, zdecydowanie wole wskoczyć w bawełnianą bluzkę czy wygodne spodnie, w których można swobodnie leżeć tym bardziej, że na co dzień do wyjścia preferuje obcisłe spodnie

Edytowane przez poprostu
Czas edycji: 2017-02-14 o 11:43
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 13:09   #3895
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Morelle, u mnie wizaż świruje. Aktualnie z cytowaniem.

Darietta, odnośnie przetłuszczania włosów to albo możesz mieć przesuszoną skórę głowy albo zły szampon.

Zarówno na jeden jak i drugi problem polecam szampon z Emolium - jest delikatny, nie podrażnia, a do tego ładnie usuwa sebum dzięki czemu następnego dnia włosy wyglądają świeżo. W ogóle to jedyny szampon bez SLS, po którym nie miałam następnego dnia tłustych włosów.

Z kolei jak ze skórą głowy jest ok to polecam moje tanie przypadkowe odkrycie - szampon oliwkowy z Ziaji. Dla mnie jest genialny, bardzo dobrze doczyszcza, świetnie po nim wchłania się odżywka i włosy super wyglądają.
Ja juz tyle szamponow przetestowalam z apteki zielarni itp inic nie dziala. Dermatolodzy tez rozkladaja ręce ze niby taka natura a jak slysze tekst ze mam myc tak czesto jak tego potrzebuja to mnie nosi bo jakbym tak robila to codziennie bynie starczalo. Teraz staram się je troszke odzywczaic zobaczymy.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 13:23   #3896
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość

Muszę dzisiaj wybrać armaturę łazienkową. Nie sądziłam, że to takie trudne. No ale jak jest się marudą......
Też mnie to czeka lada moment-.-

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja juz tyle szamponow przetestowalam z apteki zielarni itp inic nie dziala. Dermatolodzy tez rozkladaja ręce ze niby taka natura a jak slysze tekst ze mam myc tak czesto jak tego potrzebuja to mnie nosi bo jakbym tak robila to codziennie bynie starczalo. Teraz staram się je troszke odzywczaic zobaczymy.

Jest taka metoda ze w ogole sie odzwyczaja od szamponow,male nie potrafie sobie wyobrazic tego pierwszego miesiąca męki tłustych, obrzydliwie tłustych włosów.

A próbowałaś olejowania włosów? Nie każde włosy to lubią ale można spróbować

Przyszła moja poducha ciążowa, może w końcu zacznę spać w nocy, i legginsy z hm Zaraz uciekam na szkołę rodzenia
Stary 2017-02-14, 13:28   #3897
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mi też włosy wypadają, choć przed ciążą chyba bardziej. Chodząc do pracy myłam włosy co 2 dni i czasem było to za mało, potem jak zaczęły męczyć mnie wymioty nie miałam siły umyć tak grubych i długich włosów, że zaczęłam myć tylko 2 razy w tygodniu i tak się przyzwyczaiły, że im teraz to wystarcza. Używam od kilku ładnych miesięcy Loreal Expert Absolut Repair Lipidium i chwalę sobie

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 13:37   #3898
vadi
*sportaddict*

Przetluszczanie skalpu jest często wynikiem przesuszenia, skóra się przed nim broni produkując coraz więcej i więcej sebum. Polecam nałożyć na skórę głowy (!) Żel aloesowy albo delikatną nawilzajaca odżywkę bez silikonow i sls, żeby nie oblepilo ani nie podraznilo (np. Alterra z granatem), szampony na przetluszczanie tylko dodatkowo wysuszaja i koło się zamyka

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-02-14 o 13:40
Stary 2017-02-14, 13:42   #3899
elaweronika
Rozeznanie

Cześć dziewczyny! Tak dawno mnie nie było, ale praca... Choroba. Widziałam, że nie tylko mnie kolejny raz dopadło przeziębienie, bo czytałam Was w miarę na bieżąco.

Ja mam długie prawie do pasa włosy. Myje je szamponem familijnym pokrzywowym dwa razy w tygodniu i nie mam z nimi problemu. Po szamponie L'Oreal czy sysos musiałam myć włosy dużo częściej.

Teraz czekam w kolejce u ednokrynologa... TSH znów mi skoczyło do 5.6 choć biorę większą dawkę euthyrox... Ostatnio przy mniejszej było 3.57 a teraz przy większej jest więcej... Ciekawe co powie Pani doktor. I w krwi podwyższone wyszło mi WBC i NEUT i oczywiście anemia... Masakra. Zastawiam się czy umawiać się wcześniej do ginekologa, bo wizytę mam dopiero 1.03 (28.02 mam połówkowe, ale u innego lekarza). Co radzicie?

elaweronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-14, 13:47   #3900
vadi
*sportaddict*

A nie masz mozliwosci zadzwonić do swojej gin i zapytać, czy nie powinnaś przyjść wcześniej?

Niestety zioła, ziołowe szampony itp sprawdzają się tylko na całkowicie bezproblemowych włosach, idealnie działającym skalpie itp., wystarczy mieć np. twardą wodę w domu i często trzeba jednak się wspomagać na przykład silikonami, także dla przeciętnej dziewczyny większość naturanych składników się nie nadaje i zrobi tylko wysuszona szope na głowie, co jest przykre, bo wiadomo, ze teoretycznie im naturalniej tym lepiej.

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-02-14 o 13:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości