|
|
#2041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
Cytat:
... my też przesiadliśmy się do spacerówki i Kubuś wtedy jeszcze nie miał skończonych 5 miesięcy co prawda nadal jeździ zupełnie na plasko A ciasto też mi nie wyszło więc integruję siez tobą Anetko, ale po ostygnięciu dalo się zjeść I też nie wiem co źle zrobiłam, slicznie mi wyroslo...aż sięcieszyłam...a tu płynna prawie konsystencja więc piekłam je nadal ![]() Wprosimy się do Demonika na ciacho, jej wychodzi ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
kolejnych ząbków...************************* ************************* ******* My dziś raniutko bylismy na szczepieniu...Kuba nawet nie zapłakał ![]() Nasz skarb waży 9kg. P.S. Bardzo lubię spędzać z Wami poranki z kawusią w kubku ... Zwłaszcza jak maluch śpi...
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaaaaaaaale jestem zla,zjadlo mi posta ;/
swietna wymiana zdan podziedzy Ivy,Anetka i Syliwa :P posmialam sie ![]() u nas bez zmian. katar jak byl tak jest.innych objawow brak.kaszla sporadycznie jak sie zakrztusi katarem i tyle...nic go juz nie bawi,poza pelzaniem wszedzie.ciezko go teraz upinowac!!! kupilismy wczoraj spacerowke i taka licha mi sie wydaje http://www.mothercare.com/gp/product...33031&mcb=core wolalabym jednak zabrac maclarena do pl, bo bedzie mi sie latwiej zabrac samej z Simonem. ja ostatnio jakas taka "nijaka" sie zrobilam. nic mi sie nie chce. co do spotkania,to kazda godzina mi pasuje ![]() kilka fotek: 1)moje najbardziej artystyczne zdjecie,wieksze buty niz raczka...poddaje sie,bede zgapiac pomysly od Demonika 2)siedze sobie sam 3) bardzo chcialam kupic cos czarnego dla Simuli i w koncu znalazlam ![]() oczywiscie jak przystalo na prawdziwego faceta trzyma pilota w raczce.czerwone oczy zredukujemy pozniej
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Simon wychodzi jak model na zdjęciach...
A ta pierwsza fotka...super i jakie fajniutkie buty
|
#2044 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Ninusi z okazji 7 miesięcznicy Agatka bardzo dziękuje za komplementy :dzi ekuje:.Księgowa męza ostatnio zamęczała mnie papierami i miała przyjemność rozebrać Puckę z kurteczki. Przyjrzała sie jej dokładnie z bliska i stwierdziła, że moja panna za 15-17 lat bedzie śliczna dziewczyną. Cieszy mnie to bo pani Halinka jest madrą kobietą i przepowiednie odnośnie porodu się sprawdziły. Zresztą dla mnie zawsze będzie najpiękniejsza na świecie. Teraz mniej przyjemna sprawa. Wczoraj to miałam ochotę parę osób ![]() :ba cik:![]() Miałam dzwonić dzis rano, rozmawiałam z pielęgniarką powiedziała, że teraz nie ma czasu i mam zadzwonić za godzinkę. brak słów.... Dziś je pozabijam jak okaże się, że rtg zgineło, albo nie wiedzą gdzie go szukać... umówiłam się z teściową, że na czas mojej nieobecności weźmie córcie na spacer, ale patrzę a tu deszczyk kropi . Szkoda Pucki, ale skoro teściowa chce być taką wspaniałą babcią to niech się troi, żeby dziecko zabawić. Przepraszam,że wiecznie o teściowej ale to taka dziwna baba jest. Ma nieodpartą potrzebę chwalenia się o wszystkim każdemu. Druga sprawa źle pojęta cheć niesienia pomocy. Wp... się w większość spaw, bo niby chce pomóc, ale nigdy np nie zapytała, czy poprasować itp. Dla niej pomoc przy dziecku to noszenie małej na rekach. Nawet nie bardzo interesują ją przewrotki Agatki , bo jak na rekach u teściowej sięodwracać. ![]() Na koniec sprawozdanie z remontu. Po obu stronach okna symetrycznie bedą znajdowały sie półki. Jedna strona juz jest, druga powstanie prawdopodobnie dziś |
|
|
|
#2045 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam popijać tu kawusię ale juz niestety muszę spadolinić bo Weroniczka się zbudziła... Cytat:
Simula jak zawsze przepiętny i po dorosłemu ubrany wydaje się starszy! |
||
|
|
|
#2046 |
|
Rozeznanie
|
Pysiu, Patrys tez na plasko smiga ale widzi wiecej niz w gondolce wiec chyba mu sie podoba.
Co do ciasta u Demonika to ja jestem za tylko trzeba sie umowic tak, zeby akurat je miala. Ona ostatnio jakos ciagle gosci przyjmuje i jak zajedziemy a oni wszystko zjedza to caly nasz plan na nic . Joli, zdjecia sliczne. Agatka ma ladniutkie oczka, urocza dziewczynka. Maatra, Simul cudny, uwazaj jednak jak zacznie chodzic i zalozysz mu te siedmiomilowe buty to nie wiem czy nadazysz za nim ![]() Sylwia, Ty sie nie gniewaj na nas za to ze tak polujemy na Olcie , ona taka ladna...![]() ![]() , przeciez bedzie potrzebowala przyjaciela w takiej sytuacji. nie latwo bedzie jej zrozumiec wybor Macka ![]() A na koniec zdjecie Patryka i tu apel do Ivy: Czy moglabys tak przez przypadek pokazac Olence tego prezacego sie przed nia kawalera?
|
|
|
|
#2047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poniżej cytat z Wikipedii:"...Obecnie istnieją sprzeczne dane co do toksyczności owsa. Grupa fińskich badaczy wykazała, że stosowanie płatków owsianych nie pogarsza obrazu histologicznego, ani zmian w badaniach serologicznych. Inne badania też wskazują na bezpieczeństwo owsa..." |
|
|
|
|
#2048 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry .Cytat:
. Potrafią krzyczeć i obrażać bez powodu .Co prawda nie mieszkam w bloku i dzieli nas wysoki płot, ale nie lubię przechodzić obok ich posesji... Córka jednej (36 lat) i najstarszy syn drugiej (34 lata) też mają już pierwsze symptomy choroby. Cytat:
Cytat:
Czekamy Cytat:
![]() Cytat:
Ty masz za to prawo jazdy , ja uzależniona jestem od męża. Albo od pociągu, ale z tego chyba szybko nie skorzystam...Cytat:
Ochrzczony, to i modlić mu się zachciało .Cytat:
. Nie idzie do przodu, ale skacze jak zając (już parę razy zaliczył nosem podłogę), albo dostawia nóżkę do nóżki i chodzi w bok . Dziś przyłapałam go, gdy klęczał na jednej nodze, drugą miał wyprostowaną i wyciągniętą w bok, opierał ją na stopie, jedna ręka na podłodze, druga łapała wiszącą zabawkę Widzę, że Simonek taki sam ancymon jak Jaś - wierci się, przemieszcza, ale na jedzenie nie ma ani czasu, ani ochoty .Cytat:
![]() Ja też Ale srebrnych nie chcę, szukam ładnych, prostych, nierdzewnych. Niestety trochę kosztują, więc wciąż wstrzymujemy się z zakupem, bo te na razie nam wystarczają, a zawsze jakiś inny wydatek "wyskoczy" po drodze. Srebrne mam tylko małe łyżeczki, dostaliśmy od babci Michała, skamuflowałam je gdzieś w szafie i ani razu nie użyłam .Jaś waży 7700, czyli przytył Jaś brykał w gabinecie: tupał nogami w biurko, opluł je, gryzł stetoskop, pokazał "zająca", zeskrobał pazurkami trochę farby z biurka i lekarz nazwał go żywczykiem . Po 40-minutowej wizycie stwierdził, że Jaś bardzo dobrze się rozwija, a jego niepokoją dzieci, które się nie ruszają i tyją, albo - co gorsza - nie ruszają się i nie tyją.Mamy rozszerzyć menu Jasia o połowę żółtka co drugi dzień, a ja mogę do swojej diety wprowadzić niewielką ilość nabiału . Dostaliśmy jeszcze receptę na Bebilon Pepti 2, powolutku zacznę podawać Jasiowi, mam nadzieję, że zaakceptuje nowy smak .Czeka nas jeszcze morfologia, bo nasz pediatra nie jest zwolennikiem suplementów i wolałby odstawić żelazo i Cebion Multi. Zapytałam go o fluor, ma podobne zdanie. Powiedział, że w naszej wodzie jest wystarczająco dużo fluoru, a nadmiar może spowodować przebarwienia na zębach. Mniejsze ilości tego pierwiastka występują podobno na Białostocczyźnie i w górach. I choć nasz lekarz nie jest zwolennikiem dodatkowych szczepień, to powiedział, że jeśli Jaś ma iść do żłobka, to powinnyśmy rozważyć zaszczepienie go przeciwko pneumokokom i meningokokom. I tyle. Było bardzo miło . Po powrocie Jaś wtrąbił Sinlac z dodatkiem banana, zasnął o 21, o 5 poprosił o mleczko i spał do 7:30.
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
kochane czy wasze skarbki odkopują się w nocy?ja już nie mam siły do tej mojej Darii co ją przykryję to się kopie nawet przez sen czuje że ją przykrywam i się odkopie...mama mi powiedziała żebym zawiązywała tasiemkę do końców kołderki i na noc przywiązywała do szczebelków...
|
#2051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mały śmiechotek...![]() Super ![]()
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nasz Kuba też sierozkopuje i codziennie rano jak idę do niego to nogi są tam gdzie glowa a głowa tasm gdzie nogi, a kołderka sobie a muzą ![]() My mieliśmy śpiworek, ale Kuba niechciał w nim spać bardzo się denerwował... więc śpi rozkopując się , ale ja jakoś siętym nie przejmuję P.Zawitkowski twierdzi że dziecko samo reguluję ciepłotę ciała i jak mu jest za ciepło to sięrozkopie i tak ma być ...sama niewiem
|
|
#2053 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
A wiecie co? To wcale nie jest zły pomysł!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Nie lichy, tylko lekki i delikatny.Czyli może być 13? Cytat:
. Zdjęcia śliczne, zwłaszcza to z wielkimi serkami na pierwszym planie (buty odlotowe ).Cytat:
.Okno bardzo ładne, bardzo dobry pomysł z półkami Cytat:
Apel mnie rozłożył na łopatki .Cytat:
Cytat:
.
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu wykorzystam Cie troche
jakie kwiatki moga byc posadzone na balkonie(bardzo sloneczy od godz 12) w skrzynce, najlepiej jakies pachnace ![]() ja mam odwrotny problem, maciek caly sie zakopuje pod koldre (po czubek glowy)
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak pomyślałam,że ją zostawię samej sobie iniech się odkopuje... ale stwierdziłam,że może być jej przecież chłodno...zawsze rano ma takie rączkli chłodniutkie... wypróbuje chyba te troczki... ![]() kochane jeszcze jedano pytanie:zaczełam podawać małej kleik ryżowy,ale albo ja jestem jakaś tępa,albo co,ale mi nie wychodzi... jak go prawidłowo zrobić(rozrobić)?(daria jest nadal na bebilonie pepti) jak Wy robicie?
|
|
#2056 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, czy z powodu wyrzutów sumienia . Ciągle są problemy z wizażem ![]() Cytat:
żeby Jasiowi posmakował Cytat:
|
||||
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
jak zrobic kleik
ja robie tak: Obecnie moje dziecko zjada na noc 210ml mleka +kleik kukurydziany Daje 210ml wody, 7 miarek mleka +6 miarek (tych samych co mleko) kleiku, przygotowuje mleko, pozniej wsypuje kleik i energicznie mieszam najlepiej widelcem (nie wsypuj calego kleiku na raz, tylko miarka, po miarce, za kazdym razem mieszajac, bo jak nie, to moga zrobic sie grudki) do tego smoczek trojprzeplywowy z aventu i maly pije jak ta lala. Ogolnie zasada jest taka - kleiku o jedna miarke mniej, niz mleka Z moich doswiadczen wynika,ze lepszy jest kleik kukurydziany: -nie powoduje zaparc -nie ma dodatkow smakowych zawsze z kleiku ryzowego mlody wypije rzadkie- a geste zostaje. Z kukurydzianym nigdy tak nie bylo!
Jesienne mamy Edytowane przez sylwia-zuza Czas edycji: 2008-04-25 o 14:44 |
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne Kwiaty na słoneczny balkon to może być Dimorfoteka,Aksamitka,Nag ietek,Bidens ...klasyczne Surfinie, tylko że je trzeba pilnować w dużym slońcu lubią przesuszać się i trzeba je podlewać nawet kilka razy dziennie w upalne lato. Nie pachną, są bezwonne , za to łatwe w uprawie bardzo wytrzymałe, nawet weekend bez podlewania w lato i pięknie kwitnące są Pelargonie angielskie mini... Polecam ja mam w lato ich pełne skrzynki i polecam gorąco P.S A jesli chodzi tylko o pachnące to : W dzień: goździki, groszek pachnący, heliotrop, smagliczka nadmorska Wieczorem: maciejka, petunia, surfinia
|
|
#2059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wooooow ,i otworzyla buzie z wrazenia a chwile pozniej dostala czkawke ![]() Co do wyrzutow to Olcia nie powinna jeszcze miec bo przeciez jak to Sylwia napisala Macko w seminarium jeszcze nie jest a Patrys tylko czatuje. Ale poczekamy, poczekamy... ![]() Chociaz moglismy to juz wczesniej zalatwic. Przed swietami bylismy dwa razy w Bialym i nie pomyslalm zeby jakos caly proces zapoznawczy przyspieszyc. Ale to nic, jeszcze zdazymy |
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2062 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet jak z mężem wyjedziemy na weekend to im nic nie jest a surfinie, petunie itp to od razu widać że nas nie było ![]() Polecam Ci mini bo slicznie się ukrzewiają, rozrastają i przepięlknie kwitną do jesieni ja skrzynki zdejmuję dopiero pod kkoniec września bo jeszcze kwitną
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu, a jak sie, za nie zabrac, tzn. kupuje sie sadzonki, czy nasionka, kiedy sie sadzi ? itp. i gdzi mozna kupic? Obi?
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sadzę i kupuję na początku maja... W Obi powinny być, ja akurat kupuję na giełdzie kwiatowej
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze ale moja panna to je jeszcze 150-180ml to rzadkość... Sylwia a jaka ma być woda?przegotowana wrząca ?czy taka normalna jak na mleko?
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2070 |
|
Rozeznanie
|
Ivy, widzisz jaka ja madra. Tesc lezal w szpitalu i TZ byl u niego a ja z Patrykiem nie moglam wejsc i nie mielismy sie gdzie podziac wiec pojechalismy do znajomej na troche na Starosielce. Nie wiem gdzie Ty mieszkasz ale moze akurat daloby sie gdzies zobaczyc. Jesli juz jestesmy w Bialym to czesto tez na TBSach i Dziesiecinach. Mieszkasz gdzies w tych okolicach?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

I też nie wiem co źle zrobiłam, slicznie mi wyroslo...aż sięcieszyłam...a tu płynna prawie konsystencja więc piekłam je nadal 
kolejnych ząbków...

:dzi ekuje:.
:ba cik:

poniżej cytat z Wikipedii:

. Potrafią krzyczeć i obrażać bez powodu
Czas pomyslec nad srebrem

, ale ja jakoś siętym nie przejmuję P.Zawitkowski twierdzi że dziecko samo reguluję ciepłotę ciała i jak mu jest za ciepło to sięrozkopie i tak ma być
.
żeby Jasiowi posmakował