![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Moja zapachowa siostra :)
Cytat:
![]() A czy dla mnie znajdzie się jakaś zapachowa siostra? Hypnose Lancome Opium YSL Mademoiselle Chanel J'adore Dior Amour Kenzo My Insolence Guerlain L de Lolita Lolita Lempicka Addict Dior Crystal Noir Versace
![]() |
![]() |
#152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
U mnie trochę zmian
![]() To ciekawe czy znajdzie się takie "zapachowe dziwadło" jak ja ![]() Choćby daleka kuzynka ![]() ![]() Uwielbiam L'Artisany, zioła, kadzidła i kwiaty w swoich niecodziennych tajemniczych odsłonach..ponadto wiatr, powietrze..dzikie zioła w połączeniu z łąkowymi kwiatami..zapachy tajemnicze, magiczne, baśniowe, leśne..Nie lubię słodziaków i typowo kwiatowo-owocowych świeżaków..wyjątkami są: cudne gorzkie, aromatyczne Amour De Cacao i Mulled Cider..Nie lubię nut: zimnych, metalicznych, morskich, pudrowych-dusznych, kwaskowych, większości szyprów - tu wyjątek stanowi Une Folie de Rose i Soir De Lune (dla mnie są one szyprowe) Pamiętam, że takie "dzikości" lubi tez Favkes- i niektóre zapachy pokrywają się z moimi ![]() ![]() ![]() Zauważyłam, że to, co poznałam dzięki Sabbath ubogaciło moją kolekcję już na zawsze..Zagorsk, Rousse..Safran Troublant..Passage D'Enfer, Mandragore i wiele innych ![]() I kojarzę jeszcze Ishtar..i jej zamiłowanie do takich dzikich kwiatów, ziół i..tuberozy ![]() A dzięki D'ou vient le Vent - zakochałam się po uszy w Musc Ravageur ![]() "To lubię"... ![]() Kadzidła, czary-mary...zioła..magia.. Zagorsk..ach tutaj dużo bym pisała.. ![]() Avignon Costes Costes - niematerialna postać unosząca się nad ziemią, uroczysta, spokojna, pogrążona w modlitwie..z półuśmiechem na ustach i zamkniętymi oczami...przepiękne czyste i niewinne kadzidło.. Passage D'Enfer - gdzie te Bramy Piekielne? Raczej to, co przed nimi..białe lilie i świetliste kadzidło.. (innych np Kyoto nie znam..a być może to tez moje..) Flower by Kenzo - szczypta świeżego kadzidła (uwielbiam opoponax) i cudne świetliste białe piżmo.. FdB Herba Fresca AA Guerlain - zioła..dzikie zioła... Mandragore Annick Goutal - cytrusy wśród ziół Ginseng Root Demeter - mięta, szałwia..i odrobina magii..roztarte w dłoniach świezo wysuszone zioła.. Elvie Oriflame - elfy, las..zioła - coś ww stylu ogródka nilowego.. Miękko, zmysłowo, aksamitnie.. Musc Ravageur..po prostu mrrrrrr..mój Ci on Safran Troublant po prostu mrrrrrr..mój Ci on Mechant Loup-zwłaszcza na Mężu...mrrr... ![]() Rousse S.Lutens (nie znam za dużo Lutków, pewnie lubiłabym więcej..) Musc et Freesia E.Coudray Tentations Paloma Picasso Dolce Vita Madness Soir De Lune Belle de Minuit L'Eau d'Hiver..baśniowo.. Maroussia Dziwny ogród...uwielbiam irysy...i tuberozę, lipę.. Purplelight S.Dali...najpiękniejsze wydanie bzu..Iris Nobile Aqua Di Parma Hiris Hermes Blonde Versace czasem La chasse aux Papillons Flower by Kenzo - szczypta świeżego kadzidła (uwielbiam opoponax) i cudne świetliste białe piżmo..dla mnie to i ogród i kadzidło.. Vicolo Fiori Etro - dzikie zioła i dzikie kwiaty..cudo Lily et Spice Penhaligons - najpiękniejsze wydanie białych lilii.. Bluebell Penhaligons - miodowe niebieskie dzwonki.. Poeme Lancome czasem Poison Dior..w szczególnych momentach.. La violetta Annick Goutal - pierwszy wiosenny zroszony porankiem fiołek.. i...Róże... Diabolo Rose..zielona, majowa.. Ecume de Rose...letnia, ale nostalgiczna..nieoswojona rosnąca dziko na wydmach.. Un Zest de Rose...herbaciana.. Une Folie de Rose...szyprowa..zmysłowa - usypiająca.. Sheer Rose Avon - radosna wiosenna,wczesnoporanna zroszona.. Lumiere Rochas - świeżo ścięta wczesnym zimnym rankiem (madness też..choć dla mnie to róża miękka, aksamitna i dltaego jest w kategorii zmysłowej) Smakowitości... Mulled Cider Demeter..winne, jeszcze cieple jabłka z cudownym cynamonem.i ryż ![]() Mint Julep Demeter...mięta z gorzka czekoladą..przestrzenna mięta ..jakby ktoś na chwilę zanurzył zmrożone listki mięty w roztopionej gorzkiej czekoladzie.. Amour de Cacao CsP Un Bois de Vanille S.Lutens (próbka już dno widzi:-( Wiatr, powietrze...rzeka...śwież ość..czystość... Rain Demeter...powietrze przed burzą..cisza przed burzą.. New Zaeland Demeter...powietrze, porośnięte murawą pagórki, szelest i zapach trawy, wiatr.. Salt Air Demeter...wiatr przynoszący cudowny chłód od morza..słony i orzeźwiający Hawaiian Surf Demeter j/w Un Jardin sur le Nil Hermes i ten drugi ![]() Duel Annick Goutal..wiatr nad rzeką, dzikie zarośla.. Scent of Peace Bond No9 Clinique Simply..przestrzeń, wiatr , świeżo przekrojony melon Cristalle Chanel Angel Schlesser Essential Le feu Light-uwielbiam...przestrzeń... zmrożone mleko.. Werbena YR - orzeźwiająca, melisowa werbena ![]() uff.to chyba mój najdłuższy post!! ![]()
Szukam FM Musc Ravageur, L'Artisan Safran Troublant, ![]() Edytowane przez Narnijkar Czas edycji: 2008-04-02 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do kadzideł CdG - sytuacja jak u Papugi. ![]() To i ja się obnażę zapachowo, a nuż ktoś się do mnie przyzna? ![]() Najbardziej lubię: Safran Troublant Musc Ravageur Rousse Messe de Minuit Black Cashmere Nu Madness Kingdom Maroussia Moschino Couture (na mnie w ogóle nie pachnie owocowo, HA!) Tendre Poison, inne trucizny zresztą też, oprócz Midnight Black K. Cole`a Voile d`Ambre Gucci EdP Boudoir (idealna wanilia) Prada klasyczna (taki oddech po kadzidłowych killerkach ![]() Oriental Flower Kenzo lubię też L Lempickiej, choć bez szaleństw ![]() Angel - lubię, aczkolwiek już bez tych zachwytów, co kiedyś
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Narnijkar, Dominiko na siostrę to może sie nie nadam, ale na kuzynkę może, może ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
Ryjeczku Siostro Moja!!!siostra jak najbardziej!!!
Bo wybrałaś same największe moje miłości!!!najbliższe sercu! Mogłabym tak zostawić już na czerwono-bo to moje najważniejsze zapachy, takie "mój Ci on" ![]() Może tez po prostu wiele z moich nie znasz ![]() Nie wiedziałam że mam prawdziwą zapachowa siostrę ![]() Be Yourself: no..czołówka: Safran Troublant Musc Ravageur Rousse Madness Kingdom lubię ![]() Maroussia bardzo lubie zapomniałam dopisać ![]() Black K. Cole`a No proszę ile nas łączy ![]()
![]() |
#158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dominiko masz racje wiele perfum, które wymieniłaś, nie dane mi było jeszcze poznać ![]() ![]() Edit: bardzo chętnie podeślę Ci nowa próbek Vaniliowego Lutka ![]() Może coś jeszcze Ci sie kończy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
Ryjeczku-jak będę mieć więcej niż próbkę służę czym chcesz
![]() skoroś moja siostra to musisz poznać siostrzane zapachy ![]() Ale to już na pw ![]() Mówisz masz ![]()
![]() |
#160 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Da się zrozumieć, co mam na myśli? ![]() A poza tym łączy nas mnóstwo miłości. Że wspomnę tylko o Un Bois Vanille, Chergui, Daim Blond, Rousse, Theorema Espirit d'Ete, Black Cashmere czy Nu. I jeszcze poznana ostatnio przeze mnie Miss Habanita... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wśród wypisanych przez Narnijkę zapachów wybrałas prawie same moje miłości. ![]() Trudno mi tu decydować o pokrewieństwie, ale odczuwam pewną wspólnotę upodobań z JoasiąK, Kijanką, E, Kokakolą, Marioląsl, Rachelą, Pieńkową Damą, Aggie125, Psychą oczywiście... Pewnie o Kimś Ważnym zapomniałam. Ale przypomnę sobie. Pod wieloma względami z Homykiem, choć Homyk mi umyka ciągle. ![]() Objawia się to tym, że recenzje i opisy tych "kuzynek" czytam wielokrotnie i ich opinie biorę szczególnie pod uwagę. Są jeszcze osoby, z którymi czuję pokrewieństwo pozazapachowe, ale to już inna bajka... Choć też piekna, a może jeszcze piękniejsza...
![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Euphoria Alien Amour bardzo lubię AoD Casmir Pozostałe moje miłości: Angel Rush Sabatini klasyczna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
Ja widzę, że jestem tu chyba jedyną jedynaczką.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanim napiszę, dlaczego jestem zaskoczona, chciałabym zapytać o motywy umieszczenia mnie na tej liście...? No chyba, że pomyliłam Ci się z kimś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
I ja i ja, więc nie jesteś jedyna
![]() Ja znalazłam kuzynkę zapachową, wydaje mi się, że jest nią Angel ![]() Jednak siostry jak dotąd niet ![]()
![]() |
#168 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Boudoir nie znam i chyba będę musiała poznać, skoro piszesz, że to wanilia idealna. A co sądzisz o Un Bois Vanille? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czerwone - sa MOIMI zapachami Zielone nie lubie innych nie znam Moze sie na kuzynkę nadam ![]()
![]() |
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
Eenax-siostra jak się patrzy-przecież siostry czasem tez mają różnice-ale ile wspólnego-same moje zapachowe miłości
![]() ![]() Masz Kyoto? ![]() ![]()
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam Kyoto i podobne w stylu do Kyoto Tumulte PH.
![]() |
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak sobie myślę, ze My tu na forum perfumy stanowimy jedna wielka rodzinę. Bliższą, dalszą i Wszyscy jesteśmy opętani woniami perfum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
Kingdom edp, Angel, Safran, którąś z odsłon figi z Tobą kojarzę. I nie lubisz Prady. Pomyliłam? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ha! zapomniałam o Kimś Ważnym. Eenax! ![]()
![]() |
![]() |
#175 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kręgi podobieństwa ;)
Cytat:
![]() Z kuzynek to jeszcze upatruję Aniolka (choć nie w zapachach, które tu wypisala jako top, ale z Jej kolekcji i z opinii) ![]() ![]() A jakby ktoś się chcial jeszcze przyznać, to zapraszam ![]() Hypnose Lancome Baby Doll Addict 2 Dior Slonik Kenzo Amour de Cacao Musc et Freesia Rose Kashmire Figa Ekstremalna Idole de Lubin Jesień Micalef Gloria A nie lubię przede wszystkim Angela, Addicta (podstawowego) i Snow.
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
He, widzę swój wpis z poprzedniej strony i trochę się od tego czasu pozmieniało.
W tej chwili: Histoire d’Eau, Daim Blond, Borneo 1834, Dolce Vita, Feminite du Bois, Must, Un Bois Vanille, Theorema, Elixir des Merveilles, Avignon, Zagorsk, Jaisalmer, Gloria, Madness, Premier Figuier Extreme, Agent Provocateur, Amour, Belle de Minuit i, na mocy zasiedzenia ![]() Hmm? ![]() Bardzo wyraźnego pokrewieństwa nie widzę z nikim ![]() Może pokrewieństwo po prababce? ![]()
![]() |
#177 |
Zakorzenienie
|
Norweska, a Smok? Czy Ty nie smocząca?
![]()
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także to pokrewieństwo po prababce może u nas występuje ![]() Wypisuję swoje typy: Innocent Flowerbomb EDP Tygrys Note Vanille Ambre Narguile Theorema Leggero Eclat d'Arpege New Haarlem Premier Figuier Extreme Belle de Minuit Magnetism Poeme Histoire d’Eau Amor Amor Elixir Elle YSL Cinema YSL Emporio Elle Anglomania I Love Love Maubossin Amour Sephora Brown Code i to na pewno nie wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Prawda, choć ostatnio rzadziej smocząca.
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#180 | |||
czyli Endżi
|
Cytat:
Zaktualizuję ![]() Już niedawno zrobiłam sobie rozpiskę więc skopiuję ![]() Ukochane składniki: A) "jadalnych" lubię: - wanilia (mój najukochańszy składnik ![]() ![]() B) owoce i orzechy: - truskawki, maliny, liczi, owoc granatu, brzoskwinia, kokos, pomarańcza, mandarynka, wiśnie i czereśnie, ananas, czarna porzeczka C) a z kwiatów i roślin: - jaśmin, orchidea, heliotrop, kwiat pomarańczy, narcyz, lukrecja, irys. fiołki, frezja, lilia, drzewo sandałowe, żywica styraksowa i paczula (ale to ostatnie tylko w słodkim otoczeniu ![]() "Nie moje" są: kadzidła, drewniaki, świeżuchy, ozonowce, zieleniny i przyprawowce ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jak na razie do pewnego pokrewieństwa ze mną przyznały się Noseknosek, Olik, Burn, Annmarie i Irkax ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.