![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Profesorka, czy pani profesor?
Nie będę oryginalna i zgodzę się z resztą. Jakoś nie podoba mi się takie "feminizowanie" wszystkiego na siłę. "Architektka" - można sobie język połamać, a skoro taka forma nie to może "magisterka architektury"
![]() A żeńska forma od "kierowca" to oczywiście "kierownica" ![]() Zdecydowanie wolę "po staremu". I zgodzę się z maddlen - niech najpierw odbędzie się referendum wśród kobiet, czy naprawdę chcą takich zmian - bo widzi mi się że jednak nie wszystkie. Lazy_Morning - postuluje się wydłużyć wiek "produkcyjny" u kobiet (praca do 65 roku życia - na samą myśl ciarki mnie przechodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
![]()
Właśnie miałam odpisać Lazy_Morining, ale widzę, że Aferka mnie ubiegła :P
Zgadzam się, że w tej sprawie powinno być jakieś referendum. Dlaczego garstka kobiet, które uważają się za obrończynie praw kobiet, ma decydować o losie wszystkich Polek. To tak jakbym np. ja wymyśliła, że każda kobieta w Polsce ma mieć przynajmniej 2 dzieci, bo tak powinien im podpowiadać instynkt macierzyński :| ![]() ![]() Nie ma to jak wymyślić sobie coś, bez względu na to co sądzi o tym reszta ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Profesorka, czy pani profesor?
Osobiście nie jestem za taką zmianą. W moim odczuciu brzmiałoby to dość dziwacznie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.