|
|
#3451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam mocno kciuk
|
|
|
#3452 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o, poki pamietam. wspominalas ze uzywasz cementu kerastase... ktorego? [bo chyba ze 3 sa...] i jak bys go ocenila na dluzsza mete? ![]() Cytat:
![]() to mam ten sam problem. w wakacje sa duzo jasniejsze niz teraz tylko czekam na slonce...Cytat:
![]() ja wlasnie po 5 zrobilam badania i wyniki byly miazdzace ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#3453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super
i jakie masz wrazenia po tych 3 dniach?Cytat:
![]() Cytat:
a jakie to zestawy?
|
||
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Hm. Ja obecnie mam włosy w bardzo dobrym stanie po Latte i płukaniu chłodną wodą(miękkie, lśniące, gładkie... Ach, ten narcyzm
), więc na razie żadnych super efektów nie widzę. Po umyciu włosy nie są splątane, dopiero wczoraj wyczułam w szamponie zapach piwa na szczęście nie utrzymuje się na włosach Ja się tylko modlę, żebym łupieżu nie dostała(a mam do tego duże skłonności) ![]() Edit. A ja nową miłość muzyczną mam->klik!
|
|
#3455 |
|
Zadomowienie
|
jej dziewczyny wczesniej Estelle pisała o kholu.... ja właśnie przegladam wątek o indyjskich makijażach... eee też chce
Narek ja cenie sobie taki narcyzm, bo sama nigdy tak nie miałam... zawsze widze u siebie tylko wady.
|
|
|
|
|
#3456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)![]() Cytat:
Ja tą piosenkę słyszałam x czasu u koleżanki, ostatnio słuchając Tankian'a lub Korn'a zerknęłam w last.fm na "Podobne zespoły" i tam znalazłam to cudo na nowo
|
|
|
#3458 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Ale inwestować we włoski warto a do tego to takie przyjemne ![]() Co do cementu, mam mieszane uczucia. Używałam tego Anti Usure Top Seal - przez miesiąc, na próbę. Chyba moje włosy nie wymagały takiej regeneracji, jak sobie założyłam i w sumie nie widziałam jakichś spektakularnych efektów. Fryzjer nawet mówił mi, że nie są zniszczone, ale oczywiście, ja wiedziała lepiej I może powinnam stosować go dłużej, ale oczywiście nie wytrzymałam, jak mi przyszła Gloria ![]() Na pewno nie jest to zły preparat, bardzo przyjemny w stosowaniu, włosy po nim są lśniące, jakby trochę jędrniejsze, ogólnie oceniłabym go na 3,75/5. Pewnie do niego jeszcze wrócę między kolejnymi kuracjami testowymi, może jak zaspokoję ciekawość kolejnych cudeniek do włosów to nawet pozwolę sobie postosować go troszkę dłużej... Stosowałam z szamponem Bain de force. Szampon jest mega-mega wydajny. Zestaw obłędnie pachnie, a zapach utrzymuje się bardzo długo - 2 nawet 3 dni po półgodzinnej aplikacji cementu. W chwili obecnej, jak skończę emulsję Gloria, to planuję zakup zestawu Absolut Repair - szampon, maska, zastanawiam się też nad odżywką [czyw ogóle potrzebna] i być może 4 ampułki... Potem drogeryjne - Pantene Restoratives [szampon, odżywka, maska i spray na noc, jest chyba jeszcze odżywka bez spłukiwania, ale tę sobie daruję] i Gliss Kur z olejkami [szampon, odżywka, maska, serum na końce i spray]. A potem bedę kombinować od nowa ![]() ![]() ![]() Cytat:
nawet jedna z wizażanek uczestniczących w tamtym wątku [w części I] się tym zajęła BTW - ja jadę ![]() Myślisz?? ![]() ![]() Nooo, to kto następny |
||
|
|
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
Normalnie kocham ten wizaż
![]() blonndee ten khol to jest tak jakby eyelainer w proszku, sprzedają go przeważnie w takich malutkich słoiczkach (moje skojarzenia jak te buteleczki od olejków aromatycznych) do tego jest szlany patyczek, ktorym ten proszek nakłada sie na oko... i teraz uwaga daje to ponoć efekt takich boolywodzkich oczków, bo wybiela gałkę oczną, gdyż obkurcza naczynka krwionośne, wiec te żyłki nie są widoczne... a przy tym uczucie jest tak jakby schłodzonego oka... i tęczówka wydaje się bardziej kolorowa, a w oku jest wyjątkowy błysk Ludzie z tamtych stron stosują to głównie po to aby np. na pustynie uchronić oczy przed promieniowaniem i dziwia sie jak "biali" kupują te cudo (maluja się również mężczyźni:P) Można to dostać przeważnie w sklepach z przyprawami Jest przewaznie czarny, ale są i inne kolorowe ponoć... mi zalezy na czarnym, bo i tak czarnych kredek stosuje nałogowo.. jak byś mogła gdzieś zdobyć ze dwa dla mnie niestety watpie zebym w ciagu kilku kolejnych lat miala okazje wybrać sie w tamte strony... a najfajniejsze jest to , że na nasze ponoć kosztuje to koło 2,5zł a w Polsce można kupić imitacje, ktore nie daja takiego dobrego efektu a kosztuja przeszło 100zł zalcze zdjęcie oczywiscie jakbyś to zdobyła to możesz sobie doliczyć procent za rozprowadzanie i tak bede chetnaNarek... ok nie musiałaś mi mówić o tych oczkach szarych... które kocham i do szczescia takich zawsze mi brakowało, ja mam niestety ciemne, a strasznie mi sie podoba wlasnie te polaczenie ciemna oprawa i szare oczy, nawet kiedys ogladalam soczewki koloryzujace oj no... teraz to mam meza z szarymi oczami ale jakby ktoś chciał sie zamienić i mozna byłoby to bym chciała miec takie jak Ty zazdroszcze i gratuluje zmiany nastawienia.. duzo daje pewnosc siebie, kobieta w tedy od razu pieknieje![]() ![]() ![]() Estelle piękna z Ciebie kobieta i ten avaterek powiał tak wiosną... mojej uwadzie nie uszły piękne zadbane włosy Nie wiedziałam, że juz oferta jest zwiekszona (chyba czytał pierwsza czesc tego watku ) poszukam w indyjskich, ale jak przywieziecie i będziecie chciały sie podzielić to nie pogardze Na pewno nie tylko ja ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie swojego czasu zastanawialam, ale teraz juz nie sa takie zniszczone wiec nie wydam 100zl ot tak. moze kiedys? [chociaz mam nadzieje, ze nie bedzie potrzebny!]![]() ja mam super pomysl, ty nam sie daj popodniecac i powklejaj kilka fotek swoich wloskow [ja pamietam tamta jedna, wciaz mi sie po nocach sni ]edit: nicki, ja chetnie je sprowadze, szczegolnie, ze jak mowisz to sa takie groszowe sprawy tylko tak jak mowie, dopiero w czerwcu
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Estelle, śliczny av
Nicki, a mój kolor oczu jest dosyć dziwny, bo rodzice mają zielone oczy, tak samo, jak moja siostra Na szczęście babcia też ma szare oczy, więc nie ma podejrzeń, że sąsiad był zamieszany w tę sprawę ![]() Ciemne oczy też są śliczne
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
tak narku masz racje wygladaja mrocznie zwlaszcza jak sie pomaluje na ciemno ( a tak mi pasuje) jdna osoba zarzuciała mi że wygladam jak gotka ha ha
dobrze, że jeszcze żadnego emo nie przypominam hihihi a ja poprostu jestem soba no każdy ma swoj typ urody, ale wiadomo jak sie ma cos i podoba sie cos innego to by sie chciało U mnie jest tak, że rodzice maja bardzo ciemne oczy, moje dwie siostry też ciemne bardzo po nich, ja mam taki braz, ale z jakimiś zielonkawymi refleksami, których nie widać z daleka, a mój brat niebieskie hihi ale babcia mówiła, że to chyba po dziadku (ktorego nikt z nas nie mial okazji pozanć) ponoć jest do niego bardzo podobny![]() blonndee nie ma problemu jak nie mam teraz to i do czerwca poczekam i już na zaś dziękuje |
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do khola to też mnie kiedyś na niego nosiło i w sumie dalej nosi. Trzeba się pewnie będzie ładnie do blonndiee pouśmiechać ![]()
|
|
|
#3464 |
|
Wtajemniczenie
|
alez prosze bardzo, ja i bez usmiechow chetnie wam sie do czegos przydam
|
|
|
#3465 | ||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
A co do oczu, moje są dziwne - niebiesko-sielone z szarymi obwódkami... I zawsze chciałam mieć ciemne... chyba nawet na tym wątku to pisałam więc na Twoim miejscu cieszyłabym się z brązowych oczek Cytat:
Jestem tego samego zdania, ciemne oczki --> |
||
|
|
|
|
#3466 |
|
Zadomowienie
|
Jolie dobrze, nam że mamy tu taką blonndee i taką estelle, które podrózują
![]() Ja jestem bardzo blada i bez makijażu wygladam jakos bezpluciowo... tzn. w sumie maluje tylko oczyska na ciemno bez podkladow pudrow(chyba że mam jakiś skórny problem) itd. i wygladam o niebo lepiej niz bez niczego.. a taki khol... oj za duzo się naczytałam o nim ![]() żeby można było okami sie choć na jakiś czas wymienić ale estello Ty możesz łatwo wydać troche pieniażków i mieć soczewki ciemne, a u mnie zrobić jasne to byłby problem. Wiecie od czego mi sie zrobiło takie upodobanie? Jak byłam małą gówniarą weszedł teledysk linkin park crawling i tam była taka dziewczyna ... moim zdaniem piekna, miała jasne oczyska i na ciemno pomalowane (ciut rozmazane od płaczku) ale tak jakoś mnie od wtedy wzieło Nawet w pgotoshopie sobie przerobiłam, ale wygladalam lekko nienaturalnie
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Nowy Włosomaniaczkowy szał, tym razem na khol
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
No wiesz Narek , na włosy to nie moge wszytkiego na raz dawać więc musze znalezc jakas nowa pasje
dzisiaj z reszta byly zakupy kosmetyczne wiec mam co robic, zaraz zrobie sobie kapiel z sola o zapachu miodu z melekiem i na twarz mikrodermabrazje z Ziajki zrobie... takie małe spa Tylko zastanawiam się... jak to jest z tym olejkiem rozmarynowym? go trzeba spłukiwać? czy nie mogłabym umyć włosków szamponem, a później do pokrzywki dodać kilka kropelek tego cudeńka i nie spłukiwać już??
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja zrpbie oftop. http://www.youtube.com/watch?v=g0G9v...eature=related
az sie wzruszylam, bo kocham ta piosenke
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Olejków eterycznych się spłukuje się już, z tego co wiem.
Hm, Ty wolisz makijaże, a ja pielęgnację Aktualnie szukam jakiegoś bardzo treściwego kremu do twarzy ![]() Blonndee, jaki jest tytuł tej piosenki?
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o kremy to ja stosuje ziajke dla dzieci... wydaje mi sie dość delikatny i dość tłusty ( a moja skóra takiego potrzebuje) powiedzmy, że to taka moja baza... a od czasu do czasu inne kremiki przewaznie te rozjaśniajace cere (tez w tym kierunku mam fisia, ale to po czesci ze wzgledów chorobowych
) no i od czasu do czasu używam jakiś lepszych mamy.. ona sobie nie żaluje na kremy, ale tylko czasem bo przewaznie to takie na zamrszczki, a ja jak na razie mam tylko na czole mimiczne w ogole uwielbiam kosmetyki dla dzieci balsamik (jeden z wielu) ktory teraz uzywam to jonsona pieknie pachna... tak delikatnie ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3472 |
|
Wtajemniczenie
|
narek, 'mad world'
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za Waszą pozytywną energię
Niestety jeszcze nie wiem, kiedy tatko będzie miał operację, ale z taką dawką pozytywnej energii na pewno wszystko się uda.Widzę też, że kolejna moja pasja okazała się Waszą, mówię o kholach. Cudowny efekt ![]() Blondee uwielbiam "Mad world", zakochałam się w tej piosence przy okazji oglądania filmu Donnie Darko, który nomen omen polecam. Jeżeli jeszcze któraś z Was nie widziała to naprawdę warto, film jest dość dziwny w przekazie, ale naprawdę warto obejrzeć i wsłuchać się w podkład muzyczny, bo muzyka w tym filmie robi swoje. |
|
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
oj madzia podzielam taaak dymny, nawet na dzień... to czasem silniejsze
z reszta, co sobie żałować jak komuś w oczy kole niech nie patrzy![]() A Ty masz kholka? Powiedz jak się spisuje? wybiela te białka? słyszałam, że cieżko sie nim maluje, prawda to? |
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja cały czas się waham, czy ją zamawiać..![]() A co do khola, to zazdroszczę Wam, że możecie takich cudów używać. Bardzo lubię mocno podkreślone oczy, ale u mnie to jakoś dziwnie wygląda Tzn. maluję mocno rzęsy, tutaj lubię teatralny efekt, ale już kreski wyglądają na moich oczach niedobrze
|
|
|
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Xyoko, czyżbyś była posiadaczką okrągłych oczek? ![]() Bo ja mam okrągłe oczy i szanowna pani wizażystka odradziła mi makijaż dymny, a po prostu taki makijaż kocham, nie wykonuję go w sposób tradycyjny, dopasowałam go do swoich oczu i nie obrysowuję całego oka. Jak to mówią tyle smoków, ile oków |
|
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm, ciężko mi określić kształt moich oczu, ale okrągłe raczej nie są Mi nie doradzała tego żadna wizażystka, tylko po jakichś 3 próbach sama doszłam do tego wniosku Bardziej wydaje mi się, że to przez to, że jestem blondynką o dość jasnej cerze i zielonych oczach i taki makijaż jest za mocny w stosunku do mojego typu urody
|
|
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: oczywiście odcień fioletu też musi być odpowiedni do cery, itd. |
|
|
|
|
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
hmm to ja chyba jestem szcześliwą posiadaczką skośnych oczu
Pamietam jak w podstawówce mówili na mnie cyganka ( miałam ciemna syrasznie karnacje) później przeszło na pocahontas w zwiazku z bajka, a pózniej jak "zbladlam" to byłam japonką no ale mysle ze okragłe oczka tez można ładnie pomalować na ciemno żeby pasowało, tylko w jakiś inny sposob ![]() xyoko, ja mam ZIAJA Anno dOro Mikrodermabrazja to niby dla starszych po 40 ale czytalam na wizażu, że jednak nie tylko i że jest świetny... no juz wysmarowałam się jak będzie potem przkaże![]() Madziu straszysz tym kholem, ale ja i tak chce.. mysle że mozna to jakos opanowac, zeby makijaz mozna było szybciej wykonac i ponoc wydajne jest a co do białek to szkoda... ale... ale może ... oj połudze sie troche ![]() A w miedzyczasie własnie gotuje moją pokrzywkę, dzisiaj większa porcja, bo musi być być dla męża i dla mamusi no i mysle nad ta płukana, ale może o ranobo calkiem mnie zbesztaja że powariowałam jak calymi dniami chodze z recznikiem na głowie![]() a do takiej zielonookiej urody rzyczwyiscie piekne sa fiolety, tylko tez trzeba umiec je zrobić Ja na swoj ślub byłam malowana u kosmetyczki i było ok, ale stwierdziłam w sumie pózniej że lepiej bym zrobiła jakbym sie i sama pomalowała, a to na drugi dzień na sesje fotograficzna w terenie rozpuściłam całkiem włoski i pomalowałam sie po swojemu i ze zdjęc jestem straznie zadowolona... wyszły tak naturalnie
|
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaniedbałam pokrzywkę, zapominam pić, szczerze mówiąc z ciepłych napoi ostatnio pijam tylko poranną kawę, potem już tylko wodę, ewentualnie jakiś sok. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

.
tylko czekam na slonce...

i też wchodzę w fazę testów, generalnie nie tylko szamponu, ale całego zestawu pielęgnacyjnego, z olejkiem kokosowym na czele... Ciekawa jestem jak się sprawdzą... I nie mogę się już doczekac kolejnych zakupów włosowych