|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Pozdrawiam wszystkich gorąco.. przelotnie
![]() Witam wszystkich nowych rodziców oraz ciężarnych jeszcze ![]()
#4622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4623 |
Raczkowanie
|
Witajcie ja dzis krotko , bo w tym tygodniu jestem bardzo zajęta. Daniel kawał dobrej roboty-Suuuuper!!!!!!!! Ten blog to tez ekstra pomysl. Juz sie nie moge doczekac przyjazdu Siostry Jozefy, pozdrawiam wszystkich.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
Kaja siostra Józefa przyjedzie na początku 2011 roku
![]() a s.Franciszka niestety póki co nie leci do Zambii to był żart ![]()
#4625 |
Przyczajenie
|
Chciałam się jeszcze raz przywitać ze wszystkimi z forum.
Jestem już oficjalnie mamą Efraima Malamy (to ten chłopczyk z głodowym brzuszkiem na zdjęciu). Efraim ma prawie 6 lat i 4 rodzeństwa. Mam nadzieję, ze moja skromna pomoc pomoże mu mieć lepsze dzieciństwo. Napiszę jeszcze kilka słów o sobie: Mam na imię Ula, mieszkam w Łodzi, jestem nauczycielką. Mam męża i dwie córeczki. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów! |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Przyczajenie
|
Aha, zapomniałam jeszcze dodać, że nowa strona jest b. ładna.
Widać rękę profesjonalisty (i to dobrego profesjonalisty). Cieszę się, że FAQ zostały zmienione. W poprzednej wersji FAQ były nieaktualne informacje i miałam spory mętlik w głowie zanim pojełam co i jak z tą adopcja. Teraz jest ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo się cieszę, że jesteśmy z tego samego miasta ![]() Witam na forum i gratuluję ślicznego synka - pasuje jak ulał to Twojego babińca ![]() Swoją drogą Efraim wcale nie wygląda na 6 lat ![]() ![]()
![]() |
#4628 |
Rozeznanie
|
no więc informuję , że wkrótce dostaniesz MAMA dwa projekty na logo arki
![]() ![]()
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() a poproawki w FAQ zawdzięczamy Markosowi ![]() ![]()
![]() |
#4630 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich serdecznie
![]() Wczoraj odebrałam informację, że zostałam mamą malutkiej Njobvu Precious, której zdjęcie jest kilka stron wcześniej ![]() Bardzo chcę pomóc dziewczynce i poza roczną opłatą na utrzymanie kupić dla niej coś w sklepiku. Mam jednak z tym mały problem techniczny.. ![]() Rozumiem, że mam wybrac towary ze sklepiku np. sukienka, kura, buty itp. i łączną kwotę przelać na konto ss. Boromeuszek. Jednak w tytule przelewu (druk z poczty, banku) nie zmieści mi się imię i nazwisko dziecka oraz wymienienie wszystkich produktów, które chcialam kupić malutkiej ![]() nie wiem też czy mogę jednym przelewem uiścić opłatę na utrzymanie dziecka i zakupy - nie zrobi się wtedy bałagan? Przepraszam, jesli moje pytanie wyda się komuś głupie, pewnie jest gdzieś odpwiedz na ten temat, ale niestety nie udalo mi się jej znależć. Poza tym nie bardzo mam czas szukać, bo jestem w pracy ![]() Z góry dziekuję za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Raczkowanie
|
Po cichu myślałem, że to będzie jednak prawda.
Witam Cię też. Można też zrobić tak: na przelewie wpisać tylko komu, a w mailu do siostry napisać co ma kupić. To chyba wystarczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Artykuł o naszym konkursie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Przyczajenie
|
Witam,
Dodano filmy, teraz proszę o opis ich ![]() http://www.adopcjaserca.pl/internet Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam wszystkich,szczególnie nowe mamy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Rozeznanie
|
do 10 kwietnia 2008 MAMA
![]()
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
tak ale od kilku godzin, poprosiłam o przedłużenie konkursu
![]() a zgłosiło się juz 14 uczestników - nie miałam aktualnych informacji a teraz siostrzyczka ![]() Szczesc Boze!kochana Pani Agnieszko-przepraszam za takie dlugie milczenie,obiecuje dzisiaj jeszcze odpowiedziec na e'maile i wypisac do kogo przyszly paczuszki.Te dni mam baaaardzo,baaaaardzo busy:koniec miesiaca ,raporty,budget na program oczny i przygotowanie na spotkanie w naszym rodzinnym gronie tutaj,przyjada moje wspolsiostry z Lusaki ,bedzie dziekczynna Msza sw. bo jutro mam rowne 50 lat!I strasznie sie z tego ciesze bo to tez okazja by nieustannie dziekowac Bogu za dar zycia i tyle dobrodziejstw jakimi mnie obdarzyl i obdarza wdziecznosc za wspanialych ludzi ktorych tak wielu spotkalam i spotykam nie jest sie w stanie wszystkiego wyliczyc...prosze westchnac tez za mnie w modlitwie,to tyle na teraz wroce za chwile bo zrobila sie kolejka do internetu./Bezprzewodowy nam sie popsul /
#4637 |
Raczkowanie
|
kochana siostro Józefo - dużo sił, zdrowia, radości!!
![]() ![]() myślimy o siostrze i całej Mpanshyi nieustannie ![]()
#4638 |
Zakorzenienie
|
Widzieliście?
![]() ![]() Kochana Siostro Józefo! To dla Ciebie!!! ![]() ![]() ![]() http://www.adopcjaserca.pl/component...siostry-jozefy |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Rozeznanie
|
#4640 |
Przyczajenie
|
Ahamar, bardzo dziękuję, że jako jedyny odpowiedziałeś na mojego posta .
Niestety z oficjalnej informacji (na 1 stronie tego wątku) wynika, że mail do siostry nie jest udostępniany ![]() Nie wiem nadal w takim razie jak zrobić te zakupy i pewnie w tej sytuacji na razie z nich zrezygnuję.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Rozeznanie
|
ale są osoby, które mają ten tajemniczy adres e-mail
![]() im chyba możesz przekazać. a w tytule przelewu napisz np zakupy ![]()
#4642 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyślij pieniążki i poinformuj meilem Seonę lub Mamę -one na pewno napiszą do Siostry i wszystko będzie ok. Siostrze Józefie z okazji urodzin życzę obfitych łask Bożych i wszystkiego co najlepsze. Niech się Siostrze spełniają wszystkie marzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() szkoda że siostra tego nie widzi :/ Cytat:
![]() zawsze mozna też napisać w tutule " na najpotrzebniejsze zakupy" i jeszcze jeden e-mail od naszej ukochanej solenizantki ![]() Pani Agnieszko dziekuje serdecznie za zyczenia urodzinowe i modlitwe. A teraz paczuszki otrzymali: Given Ngulube nr.173 Jeremiah Kamutongole Teddy Mulwanda Francis Zulu Mercy Sakala Ruth Njobvu Od pani Angeliki H.z Grodkow k.Bedzina Sandfort Mapulanga John i Natasha Kabaso. We wtorek bede odbierac z lotniska przedstawiciela jednej z organizacji z Holandii -sa zainteresowani pomoca dzieciom-prosze westchnac,moze nasza Arka ich zainteresuje. Pozytywna odpowiedz przyszla od Organizacji z Toronto "Canadian Food for Children"-wysla dla naszych dzieci contener z jedzeniem. pozdrawiam! s.Jozefa ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego Najlepszego dla kochanej Siostry Józefy
![]() ![]() Życzę przede wszystkim następnej 50! ![]() ![]()
#4645 |
Zakorzenienie
|
Również dostałam meil od Siostry, ale baaardzo smutny
![]() Szczesc Boze!Prosze wybaczyc to milczenie.Dziekuje za przydzielenie nowych Rodzicow.Efrem poszedl juz do domu.Nie to samo dziecko.Dwojka z tych niedozywionych dzieci jest w krytycznym stanie-zostaly juz dzisiaj ochrzczone... ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-04-03 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Raczkowanie
|
assuntina
Możesz też sama zrobić zakupy,jeżeli chcesz żeby szybko doszły.Wysyłasz zakupy w kopercie bąbelkowej priorytet. Taki list idzie 3 tygodnie, jeżeli będzie ważył pół kg zapłacisz 19 zł a za 1 kg 38 zł.Możesz wysłac wszystko np ubranka,zeszyty, kredki,balony, budynie ,wibowit. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-04-03 o 10:04 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brak mi słów żeby na tej planecie gdzie jest nadprodukcja żywności, rolnicy mają limity upraw, dzieci umierały z głodu ![]() Bardzo proszę wszystkie osoby, które są zainteresowane adopcja imienną o pomoc w dozywianiu dzieci !!! Więcej osób do programu na dzień dzieisejszy naprawdę nie mozemy przyjąć ! Misjonarze na całym świecie apelują o pomoc. Jeżeli ktos jeszcze sie waha i ma wątpliwości to proszę sie nie zastanawiać zbyt długo. Duza wina jest w mediach które oczywiście z jednej strony nagłaśniaja temat potrzebujących dzieci, ale mam wrażenie że bardziej :"poczytne" są tematy dotyczące "skandali" zwiazane z pomocą charytatywną i rzekomych wycieków pieniędzy z jakichś organizacji. ![]() Ile zła wyrządzaja takie niesprawdzone i powielane informacje. wystarczy przeczytać komentarze do artykułów jakie na nasz temat ostatnio były, jakie ludzie mają pojęcie na temat misji .... inni to przeczytaja i bez dodchodzenia prawdy machną ręką ... i kolejne dziecko umiera z głodu ... ![]()
![]() |
#4648 |
Raczkowanie
|
Wszystkiego Najlepszego dla kochanej Siostry i reszta już napisana na głównej stronie. Na imprezę do siostry wszyscy nie zdążymy, to może każdy sobie zrobi u siebie. My zaczynamy o 17,00. Kto ma czas - zapraszam. Z tortów pokazanych przez NR wybieram porcję z czwartego, bo pierwszy to chyba startuje do Zambii. Bo co my za 50 lat bez siostry zrobimy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Raczkowanie
|
a ja właśnie (zamiast się uczyć
![]() - blok i kredki (chcę następne piękne rysunki!! ![]() - 2 paczki gumy orbit dla cieci (bez cukru ![]() - mydełko - chusteczki higieniczne z rysunkami zwierząt (jak mi radzono, będę dopychać tak, żeby nie płacić za puste miejsce) - tangram (taka drewniana układanka) i książeczkę o "zabawnych szkieletach" ![]() no i list jeszcze muszę napisać z życzeniami urodzinowymi ![]() edit: a jaka jest "nazwa odbiorcy"? bo trzeba wypełnić takie pole przy przelewie.
Edytowane przez beautyb Czas edycji: 2008-04-03 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Raczkowanie
|
Witam, mam na imię Ewa i i od miesiąca jestem szczęśliwą mama Ruth Njobvu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.