![]() |
#991 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przełomowe maluszki 2007/2008
Witam
![]() No widze dziewczyny że twardo dietujecie to tak jak ja ![]() ![]() ![]() ![]() Basiu Łucja jest urocza ![]() Dziewczyny macie jakieś pomysły na śniadanie? takie żeby dodało energi ale nie było zbyt ciężkie i kaloryczne. Moja Majcia strasznie sie rozgadała ostatnimi czasy i co zaczynaja jej sie głupotki podobać ![]() ![]() ![]() Jolcia powiem Ci że jak patrze na babki ktore mają extra figury to jeszcze bardziej sie motywuje daje mi to kopa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#992 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, mój sóźniający się okres to nie był żart
![]() Naprawdę dzisiaj jest 6 dzień spóźnienia. Zrobiłam rano test i na szczęście rodzinka narazie nam się nie powiększy. Trzeba jednak pomysleć o innej antykoncepcji niż tylko gumki, bo inaczej przy każdym spóźnieniu będę mysleć o latających bocianach. Musze uciekać bo Amelia woła mnie do zabawy. Już same rączki jej nie wystarczają, a jakby mama ponosiła po domu to było by już całkiem super ![]() Jolu - gratuluje 6 w totka ![]() ![]() Basiu - fotki jak zawsze super Milenko - masz sliczne bliźniaki ![]() Enaffi - ja na śniadanko bardzo lubię ostatnio jeść dwie paróweczki na ciepło, pokrojone w grube plastry, pomidor, ogórek i szczypiorek ![]()
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
No i mamy wspólne wizażowanie
![]() Oczywiście Neli z nami też wizażuje, tylko czasami przysypia
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
Śliczna ta twoja córcia... i sliczny piesek... dlaczego tak malo zdjec dziewczyny wklejacie... na poczatku okres z tego co wiem to moze byc nieregularny... mam znajoma, ktora miala okres na trzy miesiace po porodzie,a potem nie miala okresu prawie rok... wiec wiesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
Zadomowienie
|
Basiu - mówisz mało zdjęć? No to prosze, nasz dzisiejszy spacer
![]() 1 Dzisiaj wybrałysmy się w cieplejszych kurteczkach i z kocykiem. Troszkę wiało, ale dałysmy radę ![]() 2 To ja z moim chrześniakiem Antosiem (15 miesięcy) i córeczką w wózeczku 3 Trenujący ciotkę Antoś ![]() 4 Zawsze w pogotowiu cioteczka i mały rozrabiaka ![]() myśle że na dzisiaj starczy już tutaj naszych fotek ![]()
![]() |
#997 |
Zadomowienie
|
hehe... dobre, zapomniałam wkleić zdjęć
oto one ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
tylko 4 zdjecia? no pieknie,a ja liczylam na ogromna relacje... ale i tak lepsze to niz nic co nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#999 |
Wtajemniczenie
|
Amelcia śliczna - i ta przepaska... jak ja lubie takie bajery
![]() Dzisiaj prawie cały dzien miałam zepsuty komp, ale już mąz naprawił. Nie zapomnijcie zaplić świeczki o 21.37. My dzisiaj świętujemy 3 miesiące życia Ali i jednocześnie wspominamy Jana Pawła II. Spokojnego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
Wtajemniczenie
|
Jem truskawki i popijam różowym Carlo Rossi. Dziecko spi... Ten wieczór może trwac wiecznie!
Tryptyk "dłonie": Edytowane przez jolineczka Czas edycji: 2009-06-15 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1001 |
Zadomowienie
|
Basiu - dziekuje, nie spodziewałam się komplementu pod swoim adresem
![]() zaszalałam tymi czterema fotkami, cooo..... ![]() ![]() Jolu - uummmm truskaweczki, mnie ostatnio korci żeby kupić zamrożone i zmiksować z kefirem albo jogurtem ![]() ![]() Zdjęcia słodkie. Uwielbiam takie porównania
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
Joluś przepiękne zdjęcia... piękne jest takie porównanie jak to Karlina napisała
Karolinko komplement jest, bo szczerze tak mysle a co do mojej małej, to dzisiaj focha strzelila, obrazila sie na mame, bo chcialam jej po kapieli dac jesc... jadla ostatni raz po 17, a po 20 chcialam jej dac... czyli normalnie po 3 godzinach, a ona sie na mnie obrazila, rozdarla na caly blok,bo ona chce spac i koniec, ona jesc nie bedzie... ciekawe o ktorej mi pobudke w nocy zrobi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Wtajemniczenie
|
A ja Alke na śpiocha karmię. Jak zaśnie tak by przespała całą noc, wiec podaję jej butle i wysysa wszystko przez sen!
Ja popijam nadal winko i już mi szumi w głowie. I dobrze! Moze jak się napiję to wreszcie bedę spala i mnie koszmary ominą... I jeszcze planuję zgwałcić mojego husbanda ![]() A to ulubione zdjecie wyzej wymienionego osobnika. Nasza kochana lalunia Edytowane przez jolineczka Czas edycji: 2009-06-15 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
Zakorzenienie
|
kurde wlasnie nie wiem,boje sie ze ja wybudze... jak bym jej teraz butle dala... i nie bedzie chciala spac... poza tym jak to u ciebie wyglada, bierzesz ja na spiocha i ci sie nie budzi? i odbija jej sie ladnie? ja to wlasnie nie wiem, moja by sie chyba rozbudzila... albo w krzyk,albo cos...
ps. Śliczne zdjecie Aluni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1005 |
Wtajemniczenie
|
Basiu - ja jej nie biorę. Wkładam smoka to buzi i mała ssie. Nie budzi się. A do odbijania nie biorę, bo wiem ze jak dziecko spi to nie trzeba. Jak się zbudzi to wtedy podnosze i czekam na beknięcie
![]() Przed chwilą zjadła na spicha 100 ml i śpi dalej ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
kurcze... sprobuje kiedys,ale chyba nie dzisiaj. Moze jutro... to bylby calkiem dobry pomysl...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1007 |
Zadomowienie
|
Hej hej!
My po szczepieniu, ważeniu i mierzeniu. Małgosia waży 5200g i mierzy 58 cm ![]() ![]() A Wasze fotki jak zwykle super! Dobrej nocki Wszystkim życzę ![]() PS Ewciu - na śniadanie najlepiej musli (jeżeli lubisz, ale takie naturalne, żadne tam pysznościowe crunchy) i jakiś owowc, ewentualnie jakiś serek wiejski i razowe pieczywo + sok owocowy/owoc. Może być też chlebek z chudą wędliną - najlepiej drobiową + owoc, moz też mały jogurt nat./maślanka/kefir. Jesz juz nabiał?
![]() |
#1008 |
Wtajemniczenie
|
To teraz wypiję zdrowie Małgosi
![]() No dobra - przyznaję się. Mam nadzieję, ze zadna opieka społeczna tu nie wkroczy. Upiłam się winkiem i idę spac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kto gra w pomidora?? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1009 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Basiu - mamy ten sam wzrost i wagę - ale po Twoim zdjęciu widzę, że szczęściara z Ciebie. Mi tłuszczyk rozłożył się fatalnie. Mam wprawdzie talię, ale cała reszta to dramat. Ty wyglądasz bardzo ładnie. Mówię serio, nie mam w zwyczaju fałszywie kadzić ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki za miłe słowa odnośnie zdjęć. To jest mój świr. Swoim dzieciom też dużo pstrykam, Łukasza filmowałam systematycznie przez cały pierwszy rok życia a zdjęć z pierwszego roku miał około 1000. Ani zdjęć robię mniej, za to bardziej przemyślane a filmować nie mogę, bo nie mam już kamery (w aparacie mam bez fonii). Planuję zakup, więc pewnie wkrótce poszaleję, bo Ania pięknie gaworzy, przekręca się z boku na bok z brzucha na plecy itd... Potrafi całe łóżko tak "przefikać". Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o spacery, to wcale nie jestem pewna czy jest łatwiej - ostatnio pięknie słońce grzało, poszliśmy więc na plac zabaw. Po 5 minutach, w drodze do piaskownicy, Łukasz się wyrżnął i rozciął na szkle kolano, Ania płakała w wózku, bo nie mogła zasnąć a Amelka patrzyła na cały ten cyrk oniemiała. Ja jak na złość nie spakowałam swojego "pakietu ratunkowego" , ale - chwała Bogini - mąż był w domu, więc przybiegł po Łukasza i ranę opatrzył ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W kwestii musli - ja robię je tak: 1 łyżka płatków owsianych nieprzetworzonych, 2-3 łyżki otrąb owsianych, 1 łyżka siemienia lnianego, 2 suszone morelki pocięte (nożyczkami) - zalewam wrzątkiem, dodaję łyżeczkę miodu (lub słodzik jak ktoś woli ![]() ![]() ![]() Kończę dziewczyny. Chciałabym każdej z was coś napisać, bo jak czytam Wasze posty, to bym pisała, pisała i pisała ![]() ![]() Dobranoc mamuśki! Ps. Piękne zdjęcia Karolina! Tryptyk Joli też mi się podoba. Zazdaszczam okrutnie, że sama na to nie wpadłam. PS2. jak ja bym się napiła winKa ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1010 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do wagi i wzrostu... no to ja wazylam 82kg, narazie nie czuje by mi waga spadala,mimo ze grzeczna jestem od 10 i trwam wg swoich zasad. Ale dalam sobie czas do 18 sierpnia,wiec jeszcze troche go zostalo. Prawda jest,ze sadelko mi sie rozlozylo rownomiernie i jak tyje to sie rowno rozklada, tak proporcjonalnie, wiec tutaj akurat narzekac nie moge. Dzięki kremom, kremikom, serum moje ciało zrobiło sie o wiele lepsze, brzuch jest całkiem ładny jak po porodzie,bo po nim od razu był strasznie zflaczaly i dlugo sie taki utrzymywal... nogi i dupa byla bardzo zacellulitowana,a teraz jest naprawde dobrze... wczoraj nawet zdjecia sobie porobilam, tylko ze nie mam dla porownania takich po ciazy ![]() A co do truskawek,to jeszcze nie jadlam... te ogromne, czerwone w sklepach jakos mnie nie kusza jeszcze... winko z mezem czesto popijamy,a tobie przy karmieniu raz na jakis czas mala lampka wina nie zaszkodzi,pytalam lekarki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
No i przed chwila z nudow,bo Łucja sobie śpi koło taty w łózku zrobiłam remix... 1 miesiac, i obecnie... marzec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1012 |
Wtajemniczenie
|
Rosną Wam dzieciaki jak na drożdzach: Łucja, Małgosia, Ania, a moja Ala taka malutka... Dopiero zaczyna wyrastac z 56.
Ja ledwo co z łozka się zsunełam. I jeszcze chce mi się spac! W nocy spałam w miarę dobrze, ale ta pogoda za oknem jest tak brzydka ze tylko w łózeczku lezeć. Alka od rana gada, takie potoki słów ma od 31 marca, ale pojedyncze "słowa" wymawiała od początku marca. Nie obejrze się a mnie przegada ![]() Gosi - Twoja Ania już tak ładnie się obraca? Moja tylko z plecków na bok się obróci a i to niechętnie, ale już by chciała siadać! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
No rosną to prawda... Łucja niektóre ciuszki na 62 ma małe,ale ma też jedne śpiochy na 56 ktore są duże... nie ma to jak trafna numeracja
![]() ![]() Myśmy były na spacerku, dość ładnie się zrobiło nawet. Wychodząc było średnio ale potem i w słoneczku się wygrzałyśmy trochę. O 13 miała jeść, a dopiero teraz jadła, bo po spacerze, jeszcze drzemała w wózeczku. Ale zrobiłam jej 180ml i zjadła całe. No i ładnie, teraz usypia sobie już, zmęczona i niewyspana ![]() U Łucji z gadaniem różnie, nieraz straszna gadula, nieraz malo co... kiedys w nocy,co bylismy ze znajomymi na imprezie, jak sie obudzila o 1 do jedzenia,tak sie rozgadala a dokladniej rozgugala... ale wkoncu usnela a co do obracania,to nasza namietnie sie ogolnie dzwiga, jak tylko na jakiejs podusi albo gdzies lezy,to caly czas cwiczy... do siadania. No i przy okazji sie z plecow nieraz na brzuch przewroci,ale na plaskim jeszcze nie potrafi. Tak to tylko z pleckow na boczek... ale ostatnio na plaskim przewrocila sie u mojej mamy z pleckow na brzuch... ale bardzo niechetnie na brzuchu lezy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1014 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
Zdjęcia śliczne ![]() Jolu - nie dziwię sie że to jest wasze ulubione, Alusia wygląda na nim tak słodko że tylko ją wycałować ![]() Basiu - Ciebie lubię najbardziej, bo nam ciagle fotki wklejasz ![]() jedna której nie trzeba prosić. Co Ci powiem, to Ci powiem, ale Ci powiem że Łucja to taka lala że ho ho... ![]() Gosiu - dziękujemy ![]() Izus - niom niom, Małgosia rosnie. Super, oby tak dalej A my czekamy na gości ![]() ![]()
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
Karolinko zdjecia jak zwykle sliczne... teraz tak patrze, i dziwie sie jak wczesniej tego nie zauwazylam, twoja córcia to cała Ty... idealna, identyczna wrecz, skora ze skory zdjeta
![]() A swoja droga bo ja lubie fotki,to pstrykam jak tylko mam okazje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1016 |
Zadomowienie
|
No to naprawiaj ten aparat, bo my już czekamy na fotki.
Jesli chodzi o podobieństwo, to moja mama ostatnio powiedziała że już wie dlaczego nie mam dużo zdjęć z czasów jak byłam maleńka. Dlaczego?.... Bo mam je teraz ![]()
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak wygladalas jako dziecko,ale prawda jest,ze jest bardzo podobna do ciebie...
a tutaj zdjec kilka obiecanych, remixy porobilam,bo za duzo tego bylo ![]() a ja zaraz myk pod prysznic, Łucja ładnie spi od godziny, potem wysmarowac sie rozgrzewajacym dupe balsamem, chwila tutaj jescze, notka na blog i spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1018 |
Wtajemniczenie
|
A ja już dawno zauwazyłam ze Amelcia to mała Karolcia
![]() ![]() Edytowane przez jolineczka Czas edycji: 2009-06-15 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
Joluś prześlicznie wyglądasz, tzn o figurke mi chodzi... zreszta o reszte rowniez... ale nie widac po tobie kobieto,ze ty po ciąży jesteś, naprawde
![]() ![]() a Alunia przesłodka, i te włoski, ile ona ich ma... moja miała po urodzeniu czarne i sporo, a teraz to wytarciuchy i blond ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1020 |
Wtajemniczenie
|
Az miło rano takie fajne pościki czytac
![]() Moje foteczki nie tak ładnie obrobione jak Twoje. Ty jest master w pokazywaniu slicznych fotek. Mnie ostatnio brak weny i ochoty. Noc dzisiaj paskudna. Nie wiem co się dzieje. Nie moge zasnąć a jak już zasnę, to mam bardzo słaby sen i wszystko mnie rozbudza. Kilka razy w nocy wstawałam i przy okazji Ali dawałam jesc bo się wierciła. Dzisiaj jade do rodziców na dwa tygodnie. Cieszę się bo trochę mnie mama wyręczy i odpocznę. Ale ze mnie podła matka ![]() Miłego dnia kochane, buźka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.