Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-17, 16:09   #4471
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37

Cytat:
Napisane przez Hiiro Pokaż wiadomość
Widzialam wczoraj przy jej nicku informacje, ze ban staly i 12 ostrzezen.
Jestem ciekawa, bo czesto ''niszczyla'' ludzi na intymnie, a ostrzezenia i tak nie lecialy. To musialo byc wiec cos ostrzejszego .
O, to dziwna polityka wizażu.
Ja tam tęsknić nie będę
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 16:27   #4472
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awgusta Pokaż wiadomość
Polecam białą herbate jest o wiele przyjemniejsza w smaku niz zielona,lub herbatki owocowe
Taak, tylko zobacz ceny białej herbaty a zielonej, często jest to dwu lub nawet trzykrotność.

Do tego każda z herbat smakuje inaczej, szczególnie te z dodatkami, najlepiej po prostu wypróbować i samemu dojść, które nam najbardziej smakują.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 16:35   #4473
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dziewczyny, nigdy nie przedłużałam rzęs. Mogłybyście mi poradzić w paru kwestiach?
Jeśli chcę by przedłużone rzęsy przetrwały tydzień od 11 marca to kiedy je zrobić?
Jak się zorientować czy mam alergię na jakiś klej do tego przedłużania (o czymś takim kosmetyczka mi mówiła)?
Jaką metodę wybrać jeśli mam naturalnie bardzo cienkie, delikatne rzęsy, raczej proste i krótkie?
Stary 2017-02-17, 16:55   #4474
rukolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nigdy nie przedłużałam rzęs. Mogłybyście mi poradzić w paru kwestiach?
Jeśli chcę by przedłużone rzęsy przetrwały tydzień od 11 marca to kiedy je zrobić?
Jak się zorientować czy mam alergię na jakiś klej do tego przedłużania (o czymś takim kosmetyczka mi mówiła)?
Jaką metodę wybrać jeśli mam naturalnie bardzo cienkie, delikatne rzęsy, raczej proste i krótkie?
Jaki chcesz osiągnąć efekt? Jeśli naturalny to polecam metodę 1:1. Rzęsy najlepiej wyglądają zaraz po przedłużeniu. U mnie utrzymują się około 3-4 tygodni, no i wiadomo, czym są starsze tym więcej wypada. Ale pierwsze 2 tygodnie są bardzo ok. Zrób sobie z 3 dni wcześniej, żeby w razie gdyby Ci się nie podobały jeszcze je ściągnąć. Co do alergii - nie wiem. Nie zauważyłam, żeby którakolwiek kosmetyczka sprawdzała czy mam alergię.

Edytowane przez rukolka
Czas edycji: 2017-02-17 o 16:58
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 17:51   #4475
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olap93 Pokaż wiadomość
Chciałabym zmienić na coś czarną herbatę. Co polecacie na początek? Żeby mój tż się też do tego przekonał I nie wiem czy szukać czegoś w Czas na Herbatę czy może w sklepie zielarkim?
jeśli zależy Ci na czymś smacznym I wartościowym, to na pewno żadne aromatyzowane i w torebkach. Polecam czerwoną i białą
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 18:18   #4476
gasolina84
Zakorzenienie

Dot.: gdzie nowy watek "wszystko co chcecie wiedziec?"

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
lotnisko\bagaż

1. warszawa
jak dojade pokazuje mi dojazd z metra wilanowskiego na metro politechniki i przesiadka w kierunku już na lotnisko chopina.
czy przy metrze politechniki, tudzież przy lotnisku jest jakaś kawiarnia? mam w sumie 1,5 godziny jeszcze wolnego. wolę kawę z kawiarni niż z drogiego lotniska

2. lecę wizzair.
wymiary powinny byc 42-32-25.
moja torba ma 55-30-25. przejdzie? czy restrykcyjnie mi sprawdzą? lecę do włoch, jeśli ma to znaczenie.
1 Na lotnisku masz też Mc Donalda i ceny są takie jak wszędzie
2 jeśli to miękka torba, która się składa powinno być ok ważne aby nie wypychac jej na maxa

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka_4 Pokaż wiadomość
Mam wykupione bilety na loty linii lotniczej wizzair (loty są w marcu za ponad miesiąc, w obie strony) czy na prawde zeby je zwrocic muszę zaplacic az 268 zl za lot czyli prawie dwukrotnie tyle ile zaplacilam za bilet? (tak jest na stronie wizzair).
Teraz pytanie z serii bardzo głupie: może mogę je komuś sprzedać?
niewiadomo czy taka sprzedaż będzie się komuś oplacala bo zmiana nazwiska na 1 bilecie to cena 200 zł

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 18:28   #4477
bajeczka000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam w kinie, odchodzę od kasy, a tu chłopak ze swoją dziewczyną brali bilety na Greja. Jakoś tak w duchu nimi pogardziłam ;/ Aż wstyd mi za siebie samą. Kolejka była duża, a większość kupowała bilety na Wisłocką i Greja właśnie.
Z ciekawości. Na czym byłaś?

Czym sprać zaschnieta krew z tapicerki? Pocieklo mi z nosa rano i nie zauważyłam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Cytat:
Napisane przez marrellic
Jeżeli Wizaż jest bezradny, to nic tylko skakać z mostu

bajeczka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 18:30   #4478
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Krew zimną wodą próbuj sprać.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 18:41   #4479
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Pokaż wiadomość

Czym sprać zaschnieta krew z tapicerki? Pocieklo mi z nosa rano i nie zauważyłam

z dywanu usunęłam wodą utlenioną, ale trzeba uważać bo materiał może się odbarwić
Stary 2017-02-17, 19:05   #4480
Luxanna
Zadomowienie

Cytat:
Widzialam wczoraj przy jej nicku informacje, ze ban staly i 12 ostrzezen.
Jestem ciekawa, bo czesto ''niszczyla'' ludzi na intymnie, a ostrzezenia i tak nie lecialy. To musialo byc wiec cos ostrzejszego .
O, też mnie to ciekawi. Zgłaszałam ją czasem (i nie sądzę, żebym była sama) i nigdy nie dostała ostrzeżenia, więc teraz to musiało być naprawdę grubo grube.
Stary 2017-02-17, 19:21   #4481
_wiedzma
Raczkowanie

MLEKO SOJOWE - dziewczyny gdzie stacjonarnie kupię najtaniej mleko sojowe ALPRO? W DC cena mleka to 12zł, szukam miejsca gdzie dostanę taniej

LUB

Jakieś zamienniki dobre jakościowo?
_wiedzma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 19:26   #4482
zakonna
Naczelna Nastolatka

W biedronce jest mleko sojowe. W lidlu jest też.
Stary 2017-02-17, 19:26   #4483
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Dodałam sobie uczelnię wyższa na profilu na FB, ale nie chcę, żeby była widoczna na mojej osi czasu. Jak to zrobić?
Jak ustawiałam sobie związek, to robiłam tak, ze ustawiałam widoczność tej opcji na tylko ja, później ustawiałam związek i po zaakceptowaniu i odczekaniu chwili klikałam na widoczny znajomym i ukrywałam na osi czasu. Nie było to wtedy widoczne na osi czasu.
Teraz z uczelnią nie mam opcji ukrycia na osi czasu, jak ustawię widoczne tylko dla siebie, to nigdzie nic nie widać, a jak zmienię na "dla znajomych", to mam to na tablicy Nie udostepniam nic na fejsie, moja tablica jest totalnie pusta oprócz 2-3 zdjęć i chcę żeby tylko to tam było, a nie jakies wydarzenia z życia
Stary 2017-02-17, 19:35   #4484
blue3
dead & alive

Cytat:

Namocz, potem posyp solą, poczekaj trochę i wypierz jakimś proszkiem. Ważne, żeby sól na plamie była wilgotna
blue3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 19:56   #4485
_wiedzma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
W biedronce jest mleko sojowe. W lidlu jest też.
Biedronkowe mi nie podeszło, ale przy najbliższej okazji kupie to z lidla
_wiedzma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 20:17   #4486
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eibhlin87 Pokaż wiadomość
tsh, ft3, ft4, anty tpo, anty tg, na początek wystarczy.

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość

Możesz zrobić 11 marca. Alergii mi nigdy nie sprawdzano. Zacznij 1:1 ale weź pod uwagę 2:1 później dłużej oko wyglada na świeżo zrobione. Pamiętaj aby broń Boże nie kremować oczu przed zabiegiem. Najlepiej ostatnie kremowanie zrobić dobę wcześniej. Ja raz pożegnałam w tydzień piękne rzęsy, właśnie przez nakremowanie oczu.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 20:58   #4487
NinaSimone
Zakorzenienie

Tinder. Czy jak utworze tam konto to mój profil na fb i wszystko co tam dodałam jest widoczne dla innych? Np praca? Moi znajomi?

NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 21:00   #4488
marianna144
Wtajemniczenie

jaki jest podstawowy przepis na muffiny? bo w jednym olej w innym masło itd nie wiem juz który wybrac
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 21:21   #4489
zakonna
Naczelna Nastolatka

Olej

wysłane telepatycznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-17, 21:21   #4490
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
jaki jest podstawowy przepis na muffiny? bo w jednym olej w innym masło itd nie wiem juz który wybrac
ja robiłam z olejem zawsze, bo masła mi szkoda

po prostu chodzi o to, by był płynny tłuszcz

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 21:21   #4491
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
masło
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 21:27   #4492
marianna144
Wtajemniczenie

Ha ha ale zescie mi pomogły dalej nie wiem co wybrac.a po czy beda takie "mokre "w srodku po oleju czy po masle?
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 21:48   #4493
blekitna laguna
Rozeznanie

Czy znajde gdzies teraz w sieciówce białą ołówkową spódnice? Albo w ogole biała spódnice albo biała sukienke?
blekitna laguna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 21:51   #4494
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Leczenie a raczej diagnoza chorób tarczycy
Przy usg piersi, zasugerowano mi ognisko zapalne na tarczycy. Jako, że korzystam tylko z prywatnych wizyt, chciałabym abyście mi doradziły jak sprawnie wszystko załatwić by nie płacić 10 razy za wizytę.
Chcę zrobić usg tarczycy i z tym iść do endokrynologa. Jakies jeszcze badanie zrobić przed wizytą u lekarza?

Podstawa to usg tarczycy i tsh, jak Cię stać na więcej to zrób ft3, 4 oraz antyTPO i TG. Sprawdź, czy w laboratorium nie masz jakiegoś pakietu, może wyjdzie nieco taniej.

Cytat:

W sumie sama nie byłam na niczym specjalnym La la land Na Sztuce kochania też byłam, ale staram się oglądać większość polskich filmów w kinach. Nie podobało mi się, ale ludzie byli zachwyceni.

Cytat:
Ha ha ale zescie mi pomogły dalej nie wiem co wybrac.a po czy beda takie "mokre "w srodku po oleju czy po masle?
Będą ok, nie wiem, czy jadłaś np keks, ale jego też się robi na oleju. Nie jest to ciasto tak suche jak zwykły biszkopt, ale podczas jedzenie aż tak się tego nie czuje. Wg mnie olej jest bardziej popularny. Choć w sumie tak samo mnie odrzuca od robienia takich wypieków, bo nie lubię dowalać sobie sama tłuszczu

Chcę założyć wątek wymiankowy - chodzi głównie o wymianę perfum, których nie mogę sprzedać (mają ubytek ok 20 ml, a to flakon 100 ;/ niestety dla mnie są zbyt nudne ), nie mam jednak do nich kartonu ani paragonu (dostałam je w prezencie, osoba kupująca ma tylko potwierdzenie płatności kartą, nie ma natomiast wyszczególnienia, że to te perfumy - kupowane były o dystrybutora marki w Polsce). Da się je jakoś zweryfikować? Czytałam o kodach pod flakonikiem, to Modern Muse EL, ale nie mam pojęcia, jak się za to zabrać
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 21:51   #4495
leille
hayat güzeldir ₊⋆ ☽

Cytat:
Nie rozumiem, co to znaczy ''nieswiadomie'', skoro nawet na karcie pokladowej, ktora sie drukuje, podane sa jeszcze raz wymiary.
Na bagaz podreczny nadaje sie po prostu najlepiej miekka torba, a nie kuferki na kolkach. Zawsze bralam ze soba torbe ''na oko'', ale miekka, jeszcze nigdy mi nie kazano wkladac jej do tego koszyka.
No ale jesli wymiary sa podane, to chyba logiczne, ze trzeba doliczyc do nich kolka, jak sie w domu mierzy torbe.
Już rozwijam o co mi chodzi. Byłam świadkiem takie sytuacji, że facet tłumaczył kobiecie iż sprawdzał wymiary na ich stronie i jego walizka ma dokładnie takie, nawet podobno jak zamawiał ją na stronie to było napisane, że spełnia wymagania przy podróży liniami Wizzair, a potem się okazało, że te wymiary się różniły kilkoma centymetrami. Natomiast jedna z kobiet znów w ogóle nie wiedziała, że są takie wymogi, nie mam zielonego pojęcia jak mogła tego nie sprawdzić i nie dostrzec. I w pewnym sensie byli ,,nieświadomi'' nie wiem czy dobrego słowa użyłam, ale chyba wiadomo o co mi chodziło. I masz rację - lepiej wziąć miękką torbę. No i ja też bym kółka zmierzyła, ale jak widać nie wszyscy są w stanie na to wpaść.

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
też zirytowałabym się na Twoim miejscu. ale z drugiej strony zirytowałam się dużo bardziej podczas ostatniego lotu ryanairem, gdy wystartowaliśmy po czasie, bo ciężko było upchnąć bagaż podręczny wszystkich ludzi. większość była duuuuużo większa niż dozwolone wymiary.
O widzisz. No ja akurat Ryanairem nie miałam okazji latać. W ogóle z reguły brałam sobie dużą walizkę jako bagaż główny, a podręczny to była moja torebka, więc nigdy nie miałam styczności z tymi wymiarami, mierzeniem tych bagaży itd. Raz tylko leciałam z małą walizką jako podręczny i wtedy mi mierzyli.

Edytowane przez leille
Czas edycji: 2017-02-17 o 21:54
leille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 21:58   #4496
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez leille Pokaż wiadomość
Już rozwijam o co mi chodzi. Byłam świadkiem takie sytuacji, że facet tłumaczył kobiecie iż sprawdzał wymiary na ich stronie i jego walizka ma dokładnie takie, nawet podobno jak zamawiał ją na stronie to było napisane, że spełnia wymagania przy podróży liniami Wizzair, a potem się okazało, że te wymiary się różniły kilkoma centymetrami. Natomiast jedna z kobiet znów w ogóle nie wiedziała, że są takie wymogi, nie mam zielonego pojęcia jak mogła tego nie sprawdzić i nie dostrzec. I w pewnym sensie byli ,,nieświadomi'' nie wiem czy dobrego słowa użyłam, ale chyba wiadomo o co mi chodziło. I masz rację - lepiej wziąć miękką torbę. No i ja też bym kółka zmierzyła, ale jak widać nie wszyscy są w stanie na to wpaść.

O widzisz. No ja akurat Ryanairem nie miałam okazji latać. W ogóle z reguły brałam sobie dużą walizkę jako bagaż główny, a podręczny to była moja torebka, więc nigdy nie miałam styczności z tymi wymiarami, mierzeniem tych bagaży itd. Raz tylko leciałam z małą walizką jako podręczny i wtedy mi mierzyli.
Różnice wymiarów walizki na stronie a w rzeczywistości to nie jest sytuacja niecodzienna. Niestety niektórzy ludzie mają jakieś dziwne wizje lotu, boją się go, a nie myślą o dobrym przygotowaniu. Walizkę wystarczyło zmierzyć wcześniej, z kółkami, i nie byłoby problemu. Mi w Wizzie kiedyś we Włoszech kazali wkładać do sajzera miękką torbę szmacianą (to nawet nie walizka, coś w stylu szmacianego, dużego szopera z miękkiego materiału). Fakt, była duża, ale wepchałabym ją do 2 razy mniejszego sajzera Uważam, że Rajan jest lepszy - bardziej pro dla pasażera.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 22:04   #4497
hawananana
Wtajemniczenie

Zgadzam sie co ryanaira ze bardziej pro dla pasazera.
A do muffin - olej.

hawananana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 22:29   #4498
beatiska
Zakorzenienie

Czy któraś miała leczona tarczyce jodoterapia? Jak to "znioslyscie"?

Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 22:44   #4499
semantique
Zadomowienie

Ja nigdy w ryanie nie widziałam, żeby kazali komuś mierzyć walizki.
Stary 2017-02-17, 23:31   #4500
blekitna laguna
Rozeznanie

Czy znajde gdzies teraz w sieciówce białą ołówkową spódnice? Albo w ogole biała spódnice albo biała sukienke?
blekitna laguna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości