Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-03, 08:02   #3061
funky87
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny czulam sie szczesliwa.. Tak po prostu Poczułam, ze wygrywam z ED, docenilam to, ze jestem zdrowa, mam rodzine, fajna kumpele, druga fajna, ale troche mniej kumpele, kilka kumpelek z klasy z ktorymi jest super. Przypomniały mi sie moje ostatnie szalone pomysły. I po prostu poczułam, ze w zyciu wlasnie o to chodzi. I jak tylko cos złego wchodzi mi do głowy, to bije sie z tymi myslami wspaniale że tak piszesz i bardzo sie ciesze że powolutku udaje ci sie wracać do normalności.

S(k) to jest inaczej z tym dietetykiem, jak sama znasz zasady, a inaczej, jak ktos Ci to zalozy z góry. Ja tez wiedzialam, co mam robic, zeby nie miec dołków i jeść normalnie. Ale nie potrafilam sie do tego zastosowac, tak jak ty. Poszlam do pani pedagog w szkole. Mowila to, co ja sama dobrze wiedzialam. Ale jakos teraz potrafie sie do tego latwiej dostosowac. Pomysl, moze cos w tym jest. A w ogole ona mi powiedziala jedno wazne zdanie, w ktore poczatkowo nie wierzylam. Ze jesli bede normalnie jadla, z czasem bede miala wiecej siły na problemy zycia codziennego i wygram z nimi. Moze to jest jakis pomysl? Trzeb chwytac sie kazdego sposobu. Pozdrawiam kochana
Mnie także na pierwszej wizycie psycholog powiedizła , że jak zaczne choć trochę normalnie jeść to bedę miała więcej siły na wszystko do walki, do życia , nawet więcej siły żeby czasem sie uśmiechnąć od tak I co najwazniejsze miała racje w 100%
Stary 2008-04-03, 14:56   #3062
agness51
Zakorzenienie

Plameczko - Naprawdę,ale to naprawdę cieszą mnie Twoje słowa kochana cieszę się,że wychodzisz na prostą,że jest coraz lepiej ... to niezwykle miłe uczucie czytać takie optymistyczne posty

Chyba przegięłam dziś z obiadem. Kurde,nic nie miałam w domu,to wsunęłam małe tosty chyba ze 4,szklankę jogurtu nat. z kawałeczkiem twarogu,ze 2 jabłka i spróbowałam trochę mleka waniliowego,bo mama mi dziś kupiła w pierwszym momencie myślę sobie : kurde,to wygląda jak napad ale potem zaczęłam sobie tłumaczyć,że przecież to obiad,poza tym zdrowy
Muszę sobie wszystko tłumaczyć i analizować,bo inaczej zwariuję ...

Hyptonic - To nie jest tak,że jestem z siebie dumna. Powiem Ci,że kiedy jednego dnia zjem mało,to czuję wtedy,że jestem silna. Że mam kontrolę nad sobą,nad jedzeniem. A to,że nie powinnam tak robić to swoją drogą.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 15:03   #3063
funky87
Zakorzenienie

Usłyszalam dzisiaj najmilszy komplement na świecie , który strasznie mnie podbudował i sprawił że uwierzyłam w siebie ,a mianowicie koleżanka powiedziła że wygladam bardzo ładnie od kiedy się uśmiecham, i że nie może pzrestać się na mnie pattrzeć tak milo mi się zrobilo , w ogóle powtarzala to caly dzien a inne dziewczyny potwierdzaly to co mowi, wszyscy widzą u mnie zmiany i ja tez w koncu zaczynam zyć na nowo !
Stary 2008-04-03, 15:46   #3064
schism_
Zadomowienie

Tsaa,znów muszę sie wyżalić -_-'
Niepokoją mnie dziwne skoki wagi. Po świętach wynosiła owe 41,kilka dni później 42, dziś (rano jak i w południe na czczo)43, dodatkowo wymiary nóg (łydki,uda itp)wzrosły również o 2 cm. Niby nic,ale ostatnimi czasy ani nie miałam apetytu przez stres, wczoraj dla przykładu trochę ruchu w postaci 2godzinnego spaceru. Miesiączki się nie spodziewam ,a i jelita pracują w normie. Schizuję,że all przez tarczycę,znaczy się przez 2 tygodnie nie brałam mej wysokiej dawki hormonu suplementującego jej pracę i siłą rzeczy podtrzymującego metabolizm.I nie pobiorę jeszcze przez miesiąc Niby wykonałam dziś badania krwi poziomu cukru i owych hormonów,aczkolwiek.. x_X
Kurka wodna nie chcę przez tak brak tego leku ponownie wpieprzać się w bagno diet ćwiczeń i wyrzucić na nowo skompletowaną garderobę ulubionych ubrań et.c , zwłaszcza,że ów typ sylwetki mi odpowiadał.
Rozumiem przytycie zwłaszcza w mięśniach naturalnym sposobem,wynikłe z czerpania radości z jedzenia,jakimś tam ruchem,ale na Boga nie tak
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 15:51   #3065
Annie1441
Wtajemniczenie

Ja właśnie dlatego nie liczę kcal, bo boję się, że zacznę ucinać... generalnie to jedzenie nie stanowi dla mnie większego problemu, bardziej postrzeganie siebie. Dla przykładu na śniadanie jadam z 600 kcal: 2 garści Corn Flakesów zalane mlekiem, owoc, parę suszonych, 60g razowego z twarogiem i coś słodkiego (kawałek ciasta, 2 paski czekolady różnie). Co dziwne raczej nie tyję ^^
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 15:55   #3066
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dlatego nie liczę kcal, bo boję się, że zacznę ucinać... generalnie to jedzenie nie stanowi dla mnie większego problemu, bardziej postrzeganie siebie. Dla przykładu na śniadanie jadam z 600 kcal: 2 garści Corn Flakesów zalane mlekiem, owoc, parę suszonych, 60g razowego z twarogiem i coś słodkiego (kawałek ciasta, 2 paski czekolady różnie). Co dziwne raczej nie tyję ^^
No bo to śniadanie,gorzej by było jeść na kolację 600kcal
Poza tym ... na U to chyba nie aż tak dużo ^^ .

Schism - może to chwilowe

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-04-03, 16:09   #3067
garden_d
Zakorzenienie

Hej

Piszę tutaj poraz pierwszy, bo wczoraj nareszcie po długim czasie przełamałam się, żeby powiedzieć o swoim problemie komukolwiek. Nie mam anoreksji, bulimii ani kompulsów również nie mam. Mój problem polega jednak na zdecydowanym przegięciu w związku z tym, co jem, w jakich ilościach a z tym łączą się wyrzuty sumienia, które są prawie bezpodstawne. Nigdy nie miałam nadwagi, właściwie zawsze miałam niedowagę, ale mam widocznie bardzo lekkie kości, bo mając 163 ważę 47 i nie wyglądam zbyt kościście (mam nawet trochę za dużo tłuszczu na górnej części ud i bokach pupy). W zeszłym roku zaczęłam kombinować z ograniczaniem słodyczy, eliminowaniem ich, początkowo tak po prostu, a później 'dla zdrowia', jednak wydaje mi się, że podświadomie wciąż chciałam udoskonalić partie ciała, które mi się nie podobały. Zrezygnowałam ze słodyczy na 4 miesiące, drastycznie zmieniłam dietę i starałam się wybierać tylko to, co je się na redukcji. Później zorientowałam się, że moje jadłospisy były jak najbardziej ograniczane w miarę możliwości (a mam je niewielkie, bo właściwie rodzice mnie pilnują,ale zawsze były wymówki, że się najadłam itd) no i jadłam tak właściwie 700-1000 kcal. Moja waga z 48.5 spadła do prawie 45.5 (wiem, że to nie jest straszne jeszcze), zaczęłam wtedy też ćwiczyć. W wakacje miałam problem z miesiączką, ale wtedy spóźniła mi się tylko o miesiąc,więc nie było tak źle, po 2 miesiącach zatrzymała mi się na 3 miesiące, poszłam do ginekologa, dała mi z początku tabletki ziołowe, które nic nie pomogły, dalej dostałam tabletki na wywołanie i te już zadziałały. Zaczęłam jeść więcej, teraz jem koło 1200 i mimo to, kiedy zjem coś więcej mam wyrzuty sumienia, boję się tycia bardzo mocno, a do tego bardzo dużo myśle o przyrządzaniu posiłków, planuje je, wyliczam ile i co powinnam zjeść. Jakiś czas temu powiedziałam już sobie, że zaczynam stopniowo jeść więcej a mimo to ustało na zwiększeniu śniadania. Po przejściu na wegetarianizm(a raczej semi, bo jem ryby) moje obiady są mniej kaloryczne (koło 300/400?). Zaczęłam pilnować godzin posiłków itd. Przypominam sobie czasami siebie jak nie znałam wszystkich zasad, jak nie widziałam cyfer, wartości odżywczych przy każdym kęsie. Nie przejmowałam się tym, że jadłam sobie 4 sandwicze na kolacje z masą sera. W tym momencie bardzo bałabym się tak jeść. Poza tym mam wyrzuty sumienia jak w jeden z dni ominę ćwiczenie(mimo, że wykonuję je dla przyjemności ale i trzymania figury)
Wczoraj dużo o tym myślałam i postanowiłam (jak wspominałam) porozmawiać o tym, a dziś doszłam do wniosku, że poproszę Was o opinię, bo Wy wiecie coś na ten temat.
Chciałabym jak jedna z poprzedniczek stopniowo rozruszać metabolizm jedząc ok. 100kcal/tydzień więcej. Chciałabym móc trzeźwo patrzeć na jedzenie i nie myśleć wciąż o tym co zjem, jak i ile. Nie mieć w końcu wyrzutów sumienia jak zjem jabłko po kolacji przed snem...

Dziękuję za przeczytanie i bardzo Was proszę o pomoc ;*
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 18:37   #3068
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
dziękuję jabłuszko mam nadzieję, że znowu nie polegnę.

Cytat:
Dziewczyny czulam sie szczesliwa.. Tak po prostu Poczułam, ze wygrywam z ED, docenilam to, ze jestem zdrowa, mam rodzine, fajna kumpele, druga fajna, ale troche mniej kumpele, kilka kumpelek z klasy z ktorymi jest super. Przypomniały mi sie moje ostatnie szalone pomysły. I po prostu poczułam, ze w zyciu wlasnie o to chodzi. I jak tylko cos złego wchodzi mi do głowy, to bije sie z tymi myslami
dokładnie, w życiu właśnie o to chodzi
skoro już raz to poczułaś, będziesz chciała do tego uczucia wracać, no i będziesz wiedziała jak
Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Chyba przegięłam dziś z obiadem. Kurde,nic nie miałam w domu,to wsunęłam małe tosty chyba ze 4,szklankę jogurtu nat. z kawałeczkiem twarogu,ze 2 jabłka i spróbowałam trochę mleka waniliowego,bo mama mi dziś kupiła w pierwszym momencie myślę sobie : kurde,to wygląda jak napad ale potem zaczęłam sobie tłumaczyć,że przecież to obiad,poza tym zdrowy
Muszę sobie wszystko tłumaczyć i analizować,bo inaczej zwariuję ...
kochaaaaana pewnie, że to żaden napad tylko zbyt zalatany dzień z brakiem czasu i ochoty na przygotowanie czegoś bardziej "sensownego". No, ale w końcu zdrowy człowiek tak robi, no nie? Nie chce mu się gotować albo nie ma nic w domu to wsuwa co pod ręką póki nie poczuje się syty
Pocieszę Cię, że mój 'obiad' był dziś baaaardzo podobny - chleb, jogurt i jabłka
Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Usłyszalam dzisiaj najmilszy komplement na świecie , który strasznie mnie podbudował i sprawił że uwierzyłam w siebie ,a mianowicie koleżanka powiedziła że wygladam bardzo ładnie od kiedy się uśmiecham, i że nie może pzrestać się na mnie pattrzeć tak milo mi się zrobilo , w ogóle powtarzala to caly dzien a inne dziewczyny potwierdzaly to co mowi, wszyscy widzą u mnie zmiany i ja tez w koncu zaczynam zyć na nowo !

to teraz mam nadzieję, że będziesz usmiechac sie jeszcze czesciej
Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Niepokoją mnie dziwne skoki wagi. Po świętach wynosiła owe 41,kilka dni później 42, dziś (rano jak i w południe na czczo)43, dodatkowo wymiary nóg (łydki,uda itp)wzrosły również o 2 cm. Niby nic,ale ostatnimi czasy ani nie miałam apetytu przez stres, wczoraj dla przykładu trochę ruchu w postaci 2godzinnego spaceru. Miesiączki się nie spodziewam ,a i jelita pracują w normie. Schizuję,że all przez tarczycę,znaczy się przez 2 tygodnie nie brałam mej wysokiej dawki hormonu suplementującego jej pracę i siłą rzeczy podtrzymującego metabolizm.I nie pobiorę jeszcze przez miesiąc Niby wykonałam dziś badania krwi poziomu cukru i owych hormonów,aczkolwiek.. x_X
Kurka wodna nie chcę przez tak brak tego leku ponownie wpieprzać się w bagno diet ćwiczeń i wyrzucić na nowo skompletowaną garderobę ulubionych ubrań et.c , zwłaszcza,że ów typ sylwetki mi odpowiadał.
Rozumiem przytycie zwłaszcza w mięśniach naturalnym sposobem,wynikłe z czerpania radości z jedzenia,jakimś tam ruchem,ale na Boga nie tak
ojjjj nie martw się! Może to chwilowe, w sumie najrozniejsze rzeczy moga powodowac wahania wagi. Pisałaś, że przez stres nie miałaś apetytu. Ale wiesz, stres rowniez moze powodowac zatrzymywanie wody w organizmie, wiec... glowa up!
Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Piszę tutaj poraz pierwszy, bo wczoraj nareszcie po długim czasie przełamałam się, żeby powiedzieć o swoim problemie komukolwiek. Nie mam anoreksji, bulimii ani kompulsów również nie mam. Mój problem polega jednak na zdecydowanym przegięciu w związku z tym, co jem, w jakich ilościach a z tym łączą się wyrzuty sumienia, które są prawie bezpodstawne. Nigdy nie miałam nadwagi, właściwie zawsze miałam niedowagę, ale mam widocznie bardzo lekkie kości, bo mając 163 ważę 47 i nie wyglądam zbyt kościście (mam nawet trochę za dużo tłuszczu na górnej części ud i bokach pupy). W zeszłym roku zaczęłam kombinować z ograniczaniem słodyczy, eliminowaniem ich, początkowo tak po prostu, a później 'dla zdrowia', jednak wydaje mi się, że podświadomie wciąż chciałam udoskonalić partie ciała, które mi się nie podobały. Zrezygnowałam ze słodyczy na 4 miesiące, drastycznie zmieniłam dietę i starałam się wybierać tylko to, co je się na redukcji. Później zorientowałam się, że moje jadłospisy były jak najbardziej ograniczane w miarę możliwości (a mam je niewielkie, bo właściwie rodzice mnie pilnują,ale zawsze były wymówki, że się najadłam itd) no i jadłam tak właściwie 700-1000 kcal. Moja waga z 48.5 spadła do prawie 45.5 (wiem, że to nie jest straszne jeszcze), zaczęłam wtedy też ćwiczyć. W wakacje miałam problem z miesiączką, ale wtedy spóźniła mi się tylko o miesiąc,więc nie było tak źle, po 2 miesiącach zatrzymała mi się na 3 miesiące, poszłam do ginekologa, dała mi z początku tabletki ziołowe, które nic nie pomogły, dalej dostałam tabletki na wywołanie i te już zadziałały. Zaczęłam jeść więcej, teraz jem koło 1200 i mimo to, kiedy zjem coś więcej mam wyrzuty sumienia, boję się tycia bardzo mocno, a do tego bardzo dużo myśle o przyrządzaniu posiłków, planuje je, wyliczam ile i co powinnam zjeść. Jakiś czas temu powiedziałam już sobie, że zaczynam stopniowo jeść więcej a mimo to ustało na zwiększeniu śniadania. Po przejściu na wegetarianizm(a raczej semi, bo jem ryby) moje obiady są mniej kaloryczne (koło 300/400?). Zaczęłam pilnować godzin posiłków itd. Przypominam sobie czasami siebie jak nie znałam wszystkich zasad, jak nie widziałam cyfer, wartości odżywczych przy każdym kęsie. Nie przejmowałam się tym, że jadłam sobie 4 sandwicze na kolacje z masą sera. W tym momencie bardzo bałabym się tak jeść. Poza tym mam wyrzuty sumienia jak w jeden z dni ominę ćwiczenie(mimo, że wykonuję je dla przyjemności ale i trzymania figury)
Wczoraj dużo o tym myślałam i postanowiłam (jak wspominałam) porozmawiać o tym, a dziś doszłam do wniosku, że poproszę Was o opinię, bo Wy wiecie coś na ten temat.
Chciałabym jak jedna z poprzedniczek stopniowo rozruszać metabolizm jedząc ok. 100kcal/tydzień więcej. Chciałabym móc trzeźwo patrzeć na jedzenie i nie myśleć wciąż o tym co zjem, jak i ile. Nie mieć w końcu wyrzutów sumienia jak zjem jabłko po kolacji przed snem...

Dziękuję za przeczytanie i bardzo Was proszę o pomoc ;*
echhh mi to pachnie ortoreksją albo jakąs jej pochodną... Wiesz, rozumiem Twoje opory psychiczne, sama dlugo takie mialam, ale wydaje mi sie ze skoro cwiczysz i nigdy nie mialas sklonnosci do nadwagi to Twoj metabolizm nie jest jakos dramatycznie spowolniony. Oczywiscie mozesz zwiekszac o 100kcal tygodniowo, ale to wpedzi Cie tylko w machinę liczenia, planowania jadlospisow etc czyli tego "myslenia o tym co zjesz", ktore to tak Cię meczy...
A nie wiem czy to dobre w tym wypadku...
Trzymaj się

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:08   #3069
phenomena
Zakorzenienie

miałyście chyba rację. to zły pomysł. na 1200kcal czuję się głodna. na dodatek odzwyczaiłam się od liczenia kcal i strasznie mnie to męczy :/ nie mam dobrej wagi kuchennej i to stanowi ogromny problem
i co ja mam z tym zrobić?
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:09   #3070
agness51
Zakorzenienie

Jabłuszko - Masz rację.

Zjadłam dzisiaj 1850kcal. Dzisiaj już nic nie jem,bo planuję się wcześniej położyć.
Ale ... korci mnie,żeby wsiąść na rowerek i spalić tak z 500kcal

Phenomenko - może po prostu jedz to,na co masz ochotę i ile chcesz;]
albo licz na oko

Stary 2008-04-03, 19:23   #3071
phenomena
Zakorzenienie

agness, gdybym jadła, to na co miałabym ochotę, to nie zmieściłabym się w drzwiach

a znacie może jakieś wiarygodne kalkulatory obliczające zapotrzebowanie kcal?
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:24   #3072
agness51
Zakorzenienie

Phenomenko nie wiem czemu ale ubzdurało mi się,że już jesteś na U

Stary 2008-04-03, 19:28   #3073
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

małe pytanie r-redukcja a u? jestem, trochę niewtajemniczona...
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:29   #3074
agness51
Zakorzenienie

U - utrzymanie

Stary 2008-04-03, 19:32   #3075
(:Iza:)
Wtajemniczenie

a ja wpadłam tylko żeby podrzucić kilka rad, od mojej pani psycholog, które w moim przypadku działają
dla tych co mają kompulsy - zróbcie sobie listę rzeczy, które sprawiają, że dobrze się czujecie, dzięki którym odrywacie się od świata i poprawiacie sobie humor jeśli poczujecie, że zbliża się napad, zajmijcie się tymi rzeczami

przychodzicie ze szkoły/pracy - nie jedzcie od razy- połóżcie się wygodnie na 10 - 15 min, posłuchajcie ulubionej muzyki, zamknijcie sobie oczy i chill ^^ myślcie o przyjemnych rzeczach, oddychajcie głęboko

nie jedzccie np skulone na kanapie itepe, siedzcie prosto na krześle, nie krzyżując nóg - dzięki temu żołądek jest w luźnej pozycji - szybciej się napełnia

i coś dla nas wszystkich - połóżcie się/usiądzcie wygodnie, tak żyby nikt Wam nie przeszkadzał, zamknijcie oczy, oddychajcie powolii i spokojnie, i przy wydechu wyobrażajcie sobie ,że gdy powietrze się z Was wydostaje to jednoczeście wypełnia Was ciepła, gęsta, płynna, pachnąca czekolada, która koi i łagodzi wszystko skupcie się na tym i wyobrażajcie sobie jak się rozpływa, jak ogrzewa Was od środka, jak łagodzi stresy itepe to naprawde pomaga!

to tyle ode mnie mam nadzieję że się przyda - no i powodzenia dziewczyny!
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:34   #3076
agness51
Zakorzenienie

Izuś - Cieszę się,że wpadłaś

Jakby co,zapamiętam Twoje rady na przyszłość w razie niebezpieczeństwa

Stary 2008-04-03, 19:36   #3077
Baby14
Zakorzenienie

Izka naprawde fajne porady Skorzystam jak znow bede czula w powietrzu napad aczkolwiek mam nadzieje ze to sie skonczylo
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:39   #3078
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
U - utrzymanie
aha dziękuję ślicznie za odp

hmm a ja mam pytanie, ograniczyłam jedzenie wcześniej do baaaardzo małych posiłków było tak, że jadłam zaledwie 400kcal-wiem głupota jak mało co i żałosne...teraz jem na śniadanie ok 200kcal obiad 300kcal kolacja 250kcal plus między posiłkami uzbiera się jakieś 300kcal, wiem, że to mało ale stopniowo zwiększam ilość jedzenia...macie może jakieś fajne jadłospisy zawierające ok 1000-1200 kcal? na początek tyle się przyda

aha czy żadnej z was nie wypadały włosy po takich dietach?:?(
Stary 2008-04-03, 19:43   #3079
(:Iza:)
Wtajemniczenie

kika - heh mi wypadają włosy cały czas chociaż już od 2 miesięcy jadłam dużo i raczej wszystko... ale skutki poprzedniej diety ciągle widac.
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:45   #3080
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
No bo to śniadanie,gorzej by było jeść na kolację 600kcal

To zależy Agness, ile się je w ciągu dnia.
Ogólnie to tyje się przecież od nadmiaru kalorii, ale to, jak one są rozłożone (i z czego pochodzą) nie ma znaczenia. Np. niektóre moje znajome jedzą kolację ok. 19-20, po powrocie do domu, taką ją jak obiad - podejrzewam że 600 kcal lekko , natomiast w porze obiadowej kanapkę, serek, owoce itp. bo są poza domem.
Też ok

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:51   #3081
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
kika - heh mi wypadają włosy cały czas chociaż już od 2 miesięcy jadłam dużo i raczej wszystko... ale skutki poprzedniej diety ciągle widac.

mi na głowie już niewiele zostało a tak wypadają, że szok i aż mi się żyć odechciewa od tego wszystkiego, jestem zła na siebie za te diety kiedyś jadłam wszystko i w każdej ilości a teraz...szkoda gadać
Stary 2008-04-03, 19:52   #3082
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Ja jem dużo kcal na kolację, jestem po treningu no i jestem głodna siłą rzeczy

Phenomenko mowiłaaaam? jedz w takim razie tyle, ile potrzebujesz, ruszaj się i na pewno schudniesz. Skoro zwiększyłaś dawkę ruchu, dieta nie jest Ci potrzebna

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:53   #3083
asiek14
Zakorzenienie

mi cały czas się włosy sypią mimo że nadrobiłam stracone kilogramy i to z nawiązką
przynajmniej sypie się ich mniej...

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:55   #3084
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Ja jem dużo kcal na kolację, jestem po treningu no i jestem głodna siłą rzeczy
U mnie to różnie.
Mam dni, kiedy wiejski mi wystarczy, a mam takie, że lubię sobie walnąć jajecznicę z 2 jaj na masełku z dużą bułką, albo naleśniki z budyniem

Stary 2008-04-03, 20:01   #3085
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Dokładnie, też czasem jem mniej, czasem więcej, jak każdy człowiek chyba

Kika, z tego, co wiem Mango m.in. oraz Ajjiii od razu przeszły na sporą ilość kcal i nie przytyły, musiały się o te kg starać. Tak było, Ludzia? Czy dodawały po 100 na tydzień?

Stary 2008-04-03, 20:02   #3086
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, też czasem jem mniej, czasem więcej, jak każdy człowiek chyba

Kika, z tego, co wiem Mango m.in. oraz Ajjiii od razu przeszły na sporą ilość kcal i nie przytyły, musiały się o te kg starać. Tak było, Ludzia? Czy dodawały po 100 na tydzień?
Szczerze mówiąc, nie pamiętam.

Stary 2008-04-03, 20:09   #3087
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

No, ale potem P Ajjii było boskie

W każdym razie, Kika, jak się boisz bardzo przytyć, postępuj jak przy wychodzeniu z diety dodając co tydzień kcal. Najlepiej byłoby spytać Ather o radę, bo ona wyszła "wzorowo" z ED

Stary 2008-04-03, 20:28   #3088
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie także na pierwszej wizycie psycholog powiedizła , że jak zaczne choć trochę normalnie jeść to bedę miała więcej siły na wszystko do walki, do życia , nawet więcej siły żeby czasem sie uśmiechnąć od tak I co najwazniejsze miała racje w 100%
Dokładnie, to 100% prawda. U mnie Wszyscy zauwazyli, że wkońcu ja to ja, że ciągle się smieje (i to głosno jak kiedyś ), gadam ze wszystkimi, wygłupiam się, jestem bardziej otwarta, rozpromieniona, ogólnie czuje się jak ja. Tzn. jeszcze nie tak jak kiedyś, ale i do tego dojde... Mam nadzieje Ludzie przestali się mnie 'bać', znów zaczynaja do mnie smiało podchodzić, zagadywać... I to wszystko za sprawą, można by powiedzieć takiej błachostki- jedzeinia...

Cytat:
No widzisz !! Bardzo się ciesze i mam tylko nadzieje, że uda Ci sie przytyc i bedziesz w pełni szczęśliwa...

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Kochana, a może to przejściowe, albo poprostu miałas jakis gorszy dzień ? Radze spytać lekarza czy jet mozliwe, abys bez tych tabletek przybierała na wadze...

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
A to tak jak ja

Cytat:
Dziewczyny czulam sie szczesliwa.. Tak po prostu Poczułam, ze wygrywam z ED, docenilam to, ze jestem zdrowa, mam rodzine, fajna kumpele, druga fajna, ale troche mniej kumpele, kilka kumpelek z klasy z ktorymi jest super. Przypomniały mi sie moje ostatnie szalone pomysły. I po prostu poczułam, ze w zyciu wlasnie o to chodzi. I jak tylko cos złego wchodzi mi do głowy, to bije sie z tymi myslami
Mam ogromną nadzieję, że będzie już tak zawsze, że nie zrobisz kroku w tył, że będziesz dalej trwała w tym co udało Ci się osiągnąć

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
agness, gdybym jadła, to na co miałabym ochotę, to nie zmieściłabym się w drzwiach
A to tak jak ja

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
aha czy żadnej z was nie wypadały włosy po takich dietach?:?(
Kiedys miała grubaśne włosy, a teraz tak mi wychodzą, że masakra... Ale na szczęscie już jest troche lepiej

Cytat:
Ja nie Ludzia, ale odpowiem Tak, Mangonia napewno zrobiła 'skok' i Lolcia chyba też
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 20:31   #3089
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Dziękuję, Tamuś Zapomniałam o sobie - ja też zrobiłam skok Zapomniałam, że też miałam ED :P

Schism - chyba jesteś pod opieką lekarza - jego zapytaj

Stary 2008-04-03, 20:31   #3090
notspeciallady
Raczkowanie

Dzisiaj podejrzewam ,że było poniżej 1000 kcal.
Poporstu burczy mi w brzuchu i ja to ignoruje. Siedze i zajmuje się czym innym ,zapominam i także jeść mi się odechciewa jak widze te boczki w lusterku. Ehh cholerka mnie bierze Ja chce jeść i nie utyć. Panicznie się tego boje,że znowu będe mieć te grube nogi i brzuch i znowu będą wyzywać od grubasów.

DANCE
MUSIC

,,Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
notspeciallady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości