![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Cześć Dziewczyny!!
Siedzę na forum, oglądam wszystkie wklejone suknie i sama nie mogę się zdecydować nie wiem co mam wybrać ![]() Co myślicie o tym modelu?Zaznaczam, zę mam ciemne włosy i marzy mi się do tego koronkowy welon w stylu maryjnym ![]() ![]() Druga wyglada nstępująco: ![]() Boję się tylko, że do tego modelu nie będzie pasował koronkowy welon. Co tym myślicie?? Serdecznie dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No to, żeśmy się dogadały ... całkiem gramatycznie ![]() Chciałam się pochwalić dziewczyny, że po odwiedzeniu piątego salonu MAM WYBRANĄ SUKNIĘ !!!!! ![]() ![]() Niestety nie pochwalę się zdjęciem, bo akurat na stronie salonu nie ma zdjęcia tego modelu ![]() Ale to by było zbyt pięknie, jakby nie pojawił się problem, otórz suknia jest delikatna , zwiewna i ma dodatki w kolorze złoto-morelowym (cała suknia jest ecru) więc idelanie bedzie do niej pasował prosty bukiet z trzech strelicji - mój wymarzony - wklejam fotkę strelicji. Natomiast mój TŻ będzie miał czarny smoking z koszulą ecru, ale mucha i pas będą w kolorze ciemne bordo. Teraz się zastanawiam czy bordowa mucha nie będzie się gryzła z moim pomarańczowym bukietem (w kościele pas będzie niewidoczny bo marynarka będzie zapięta, a w butonierce TŻ nie będzie miał żadych kwiatów) ? Idealnie byłoby gdybym miała bukiet bordo, ale tak ciemna wiązanka nie pasuje do tej sukni, natomiast jasny bukiet rozleje się na tle sukni - najbardziej będzie pasował taki strelicjowy. Chociaż ciemny bordo całkiem ładnie prezentuje się z intensywnym pomarańczowym .... co o tym myślicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Suknie podobaja mi siedwie alezdecyduje sie na ta ktorej fotki wkleilam. Tobie tylko pozazdroscic zdecydowania Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny wklejam kilka zdjec z moich przygotowan
Winietki na stol ( pojawia sie na nich ten sam motyw co na zaproszeniu takie serduszko z margaritek u mnie w kolorze lila, zdjecie sciagniete z ikei ![]() Rozek na ryz, zrobiony ze zwyklego kartonu i nasze mini zdjecie, ktore beda rozdawane po kosciele, inne rzeczy wkleje jak dokoncze, ale czesc z tych rzeczy zostala w Polsce ( koszyczki). Koszyczki kupilam w czasie przedswiatecznym i sa one takie troche azurkowe . Przeplotlam tasiemke szeroka na 2.5 cm w kolorze lila i zawiazalam na kokarde, taka sama kolorystycznie tasiemka bedzie jako pasek do sukienek ktore wkleilam wczesniej. Ogolnie rzecz biorac to we francj, szuka sie koloru przewodniego albo w ogole tematu przewodniego przyklady tematow to na przyklad wrozki, serca, misie slodycze, i potem calosc nawiazuje do tego tematu. Troche z tym roboty jest. Ja wybralam kolor przewodni lila ( taki jasny lawendowy w zasadzie) i teraz gdziekolwiek widze cos w tym kolorze odrazu mysle o slubie. Zrobilam tez takie piorka na drucikach ktore beda powsadzane do bukietow na stole. Moja restauracja jest w staropolskim stylu i nie bardzo mozna ja w sumie dekorowac. Na obrusach Ecru beda tylko swiece ( lila juz kupione ![]() obraczki juz mamy bo jestesmy juz po cywilnym. Auto bedzie to biala warszawa 233 i nie wiem jak ja ozdobic, bo to co chcialam na poczatku nie bardzo pasuje. A czy pasuje bialy bukiet na biale auto czy sie za bardzo zleje? |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Rozeznanie
|
Już mam suknię ślubną w domu
![]() ![]() mam też suknię na drugi dzień ![]() Madlen i Aliszcze powodzenia, czekam na relacje ![]() Mam za to duży problem z organistą bo ten którego chcieliśmy jest zajęty ![]() Musze przygotować takie różki jak lulucelo ![]() /22/ |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Rozki zrobione : kartka format a4 na pol przecieta i odcielam tak ok 5 cm zwinelam i zagrafowalam, a to serduszko to unas sa takie rozne wycinaczki do scrapbooking,
wklejam zdjecie auta czekam na jakies propozycje jedyna co znalazlam na tej stronie tez wkleje, ale bardzo bym chciala skromny bukiecik a nie cale okwiecone auto tylko ze naprawde nie mam pomyslu a musze mamie zdjecie wydrukowac i wyslac by taki zamowila I jeszcze jedna rzecz planujemy to wypuszczanie balonow we Francji popularne i mozna kupic jednorazowe butle z helem tylko nie wiem skad wziasc taki duzy karton i kto mi to bedzie dmuchal bo trzeba w dniu slubu, ale to jeszcze sie jakos rozwiaze. Balony lateksowe sie rozkladaja w naturze wiec nie jest to zanieczyszczenie do balonow doczepia sie karteczki z jakims ladnym cytatem i adresem mlodych potem czesto ci mlodzi dostaja gratki z gratulacjami od tych co znalezli taki balon. Czesto pisza na tych kartach cos w stylu dzisiaj zaczynamy nowa dluga droge zycia, jaka bedzie droga tego balonu ... Jeszcze nie wiem w sumie czy doczepimy te karteczki z adresem bo w Polsce ludzie moga sie nie domyslic o co chodzi z nimi moze zostaniemy tylko przy naszych imionach dacie slubu i cytacie. |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
No właśnie ciekawe jak Aliszcze dzisiaj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bradzo fajny pomysl strasznie mi sie spodobal ![]()
![]() |
#280 |
Raczkowanie
|
Widziie jak mowie ze mi ludzie mowia ze wymyslam to ja wcale nie zartuje ![]() Te balony to nie jest wcale zanieczyszczenie jesli wstazke do wiazania wezmie sie taka naturalna, na karkach nadruk , balony lateksowe wszystko sie rozlozy ![]() ![]() ![]() Sama ceremonia slubna bedzie w sumie w czesci dwujezyczna bo czytanie bedzie po polsku i po francusku to samo z przysiega |
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Był kiedys taki film o dziewczynce, która taki balonik wysłała do tatusia do nieba i znaleźli do ludzie bardzo daleko od jej miejsca zamieszkania i się z nią skontakowali ... nie będę opowiadać filmu, ale tak mi się skojarzyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
A właśnie, że zajrzałam
![]() Potem idę na solarium, no i wyciągam rzeczy z szafy, powoli się pakuję. Nie mam nic w nowym mieszkaniu, a jutro nie będzie na nic czasu. Mama pojechała odebrać sukienkę. Robaczek: sama widzisz jak jest z tym odliczaniem ![]() A ja dziś bez cyferek, po prostu JUTRO Jak dziwnie się patrzy na suwak ślubny....
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-04-04 o 15:09 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz sie zabiore za projektowanie tych karteczek ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia przy robieniu karteczek ![]() Madlen_18 - wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ![]() ![]() Dużo szczęścia !!! Edytowane przez madziczek Czas edycji: 2008-04-04 o 11:48 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Raczkowanie
|
MADLEN 18- PO pierwsze duzo usmiechu i slonca w jutrzejszym dniu, ktory mam nadzieje bedzie dla Was najpiekniejszym dniem w Waszym zyciu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje wszystkim! Zobaczycie jak wam szybko zleci, ja startowalam z oczekiwaniem 9.5 miesiąca temu! Strasznie szybko czas leci..
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Witam po dłuższej przerwie
![]() ![]() Madlen, życzę powodzenia i dużo szczęścia ![]() ![]() Co do przygotowań, jutro jedziemy zaklepać samochód - starą, garbatą, czerwoną Warszawę. Cena wynajmu liczy się za cały dzień, nie na godziny ![]() Bizuterię, buty i obrączki mam, a przymiarkę sukni - w tym miesiącu. W wolnej chwili jeszcze raz postaram się wkleić fotki.
#288 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak wydrukuje to zrobie zdjecie i wkleje ale moge powiedziec od razu ze wkorzystalam ten sam motyw co na zaproszeniu i cytat boleslawa Lesmiana „...Odtąd już razem zawsze i wszędzie Tak miało być i tak niech będzie...” Pozatym ktoras z was podala strone z dekoracjami na auto (a moze to nie w tym watku), zainspirowalo mnie kilka zdjec, ktore zamierzam wykorzystac : ozdoby na klamki i ozdoby na kieliszki. Mysle ze takie drobiazgi bardzo latwo zrobic, przy czym dodatkowy plus to to ze beda dopasowane kolorystycznie, no i duzo tansze ![]() wklejam strone bo nie da sie zapisac tych obrazkow http://www.sklepwesele.pl/?k=katalog&d=1&d1=4 (chodzi o dekoracje muszka i mala rozetka) http://www.sklepwesele.pl/?k=katalog&d=5&d1=23 kokardki na klamki ![]() Do zyczen sie dolaczam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ![]() ja zaczełam odliczanie od 303 dni a mam juz 141 ![]() Do dziewczyn, które biorą ślub 23 sierpnia, kiedy bedziecie wysyłać zaproszenia?? Ja tak myslę aby w przyszłym tygodniu powysyłac za granicę, tylko niewiem czy to trochę nie za wcześnie??
![]() |
#290 |
Zadomowienie
|
NO własnie ciekawe jak tam Aliszcze???
![]() madlen zyczę Ci,aby wszystko się super udało...ech,co ja gadam,na pewno wszytsko się uda ![]() ![]()
#291 |
Raczkowanie
|
mysle ze nie za wszesnie dla ludzi zza granicy, musza troche inaczej sie zorganizowac na przyjazd jesli samolotem to najwyzszy czas rezerwowac bilety
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Dziękiii
![]() Jestem na forum z doskoku, bo pakuję się powoli
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba wszystkie zazdroscimy ze to juz... ![]() Dolaczam sie do zyczen i ze zniecierpliwieniem czekamy na relacje i fotki ![]()
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
ja juz swoje wyslalam Francuzom juz pod koniec lutego, rodzinie w Polsce przes swietami Wielkiej nocy, zostaly mi tylko do wyslania zaproszenia na slub lub zawiadomienia. Ale wiecie Jak wesele jest latem to lepiej wczesniej wyslac bowiem ludzie wtedy tez moga inaczej sie zorganizowac w sprawie urlopu, dlatego ja sadze ze lepiej wyslac juz teraz, niema na co czekac i nie zapomnijcie dodac daty do kiedymaja potwierdzic przybycie, na tyle wczesniej zeby mozna bylo jeszcze dodzwonic sie do spoznialskich albo tych co zapomnieli potwierdzic przybycie.
Wlasnie wycinam te malutkie zdjecia bo je wywolalam w ten sposob ze sa 4 a jednym zdjeciu, wyszlo taniej teraz jednak trzeba je powycinac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Wtajemniczenie
|
Madlen i Aliszcze
Wszystkiego Najlepszego Na Nowej Drodze Życia Żeby Dzień Ślubu Był Taki Jaki Sobie Zaplanowaliście I Wszystko Udało Po Waszej Myśli ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
Chyba wszystkie zazdroscimy ze to juz...
![]() Dolaczam sie do zyczen i ze zniecierpliwieniem czekamy na relacje i fotki ![]() Dokładnie to samo ode mnie i jeszcze to: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-04-04 o 15:09 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że się tradycja przyjęła
![]() Dziękuje i uciekam pakować się dalej. Matko ile tego jest!!
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
Madlen wszystkiego naj naj i trzymam kciuki żeby wszystko się udało
![]()
#300 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ostatnio przyszedł mail, ze w wątkach nie ma odliczania bo to "zaśmieca" wątek.
mam propozycje moze złąożmy watek z odliczaniem i z wrazeniami na gorąco, bo potem mozna sie bardzo pogubić jak każdy zacznie odliczać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.