|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
|
|
|
|
#3242 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() My wczoraj calusienki dzien spedzilismy na dworze taka piekna pogode mielismy Nathaniel nawet opalil sie troszeczke na buzi i musielismy kupic balsam z duzym faktorem dla dzieci no bo u nas sie sloneczna ogoda robi i przeciez i tak nie dlugo jedziemy do Singapuru Synus ladnie przespal nocke, powrocil do swojej rutyny czyli karmienie o 9 i spanie potem pobudka 3-4 i spanie do 7 Zjadl przed chwila kaszke i jest szczesliwy w swojej nowym skoczku Dziewczyny ktore karmia kaszka: czy jak rozrobilam kaszke w 130 ml wody i dodalam 50 g kaszki to nadal mam liczyc, ze to tylko 130 ml kaszki bo maly prawie wszystko zjadl a boje sie, ze go przekarmie.dzisiaj mamy caly dzien poza domem. Jest mama to sobie z nia pochodze a TZ przynajmniej sie wyspi. mamusie milego dnia wam zycze Oto zdjecia z wczorajszego,slonecznego dnia
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On sie oczywiscie budzi o 6.00, ale ma wczesniej jeszcze dwie pobudki na karmienie
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
Jestem
Trzy dni mnie nie było bo nam internet padł. Tż walczył dzielnie żebym miała wizaż i wywalczył. Naprawił wszystko ![]() Zamontował też rolety zewnętrzne i mamy ciemno jak w.... Ale mały ostatnio śpi do 9 i bez rolet. A wczoraj zaczął krzyczeć i piszczeć. Chyba wszyscy sąsiedzi go słyszą. Śmieje się i tak przy tym piszczy że uszy bolą. Idę czytać co naprodukowałyście.
|
#3245 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super pogodę macie ![]() A kiedy się wybieracie do Wenecji? Cytat:
Miłego dnia A ja dzisiaj do gina bo tabletki mi się kończą
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie dam rady odnieść się do tego co napisałyście bo nawet jeszcze wszystkiego nie przeczytałam. Te dwa ostatnie dni były dla mnie koszmarne.
Przedwczoraj miałam jakiś rozstrój żołądka leciało ze mnie górą i dołem, byłam po prostu wykończona tym i nie miałam siły nawet Uszka wziąć na ręce. Wczoraj czułam się jak trup byłam poprostu ledwo żywa a mimo to musiałam jakoś zajmować się dzieckiem bo mąż nie mógł wziąć wolnego, moja mama też była w pracy a teściowa przyszła tylko na troszkę. Poszłam do lekarza, ledwo trzymając się na nogach czekałam półtorej godziny bo takie było opóźnienie a wszyscy oczywiście są bardzo chorzy. Potem lekarz, badania okazało się że mam wrzody na dwunastnicy. Dostałam jakieś silne leki i nakaz odstawienia Uszka od piersi potem tż wrócił z pracy i się z nim pokłóciłam a potem Mati spadł z łóżka Sama nie wiem jak to się stało leżał daleko od brzegu, ja robiłam mu w kuchni jedzenie a tż był w pokoju ale coś patrzył na kompie. Czuję się jak wyrodna matka, która nie umie upilnować dziecka![]() Mati popłakał chwilę ale później zachowywał nie normalnie, mimo to pojechaliśmy do szpitala by go zobaczył lekarz i tu kolejny absurd. W szpialu byliśmy o 19 byliśmy 4 w kolejności do chirurga, który przyszedł i powiedział że musi isc na operację i potrwa to ok. godziny. Czekaliśmy dwie godziny Uszek zjadl dawno swoją butlę i był co raz bardziej marudny bo już dawno była jego pora spania. Po tych dwóch godzinach zeszła pielięgniarka i powiedziała ze operacja potrwa jeszcze minimum dwie godziny Wkurzyliśmy się i wróciliśmy do domu, pilięgniarki powiedziały że jeśli rusza się normalnie nie płacze i nie wymiotuje to widocznie wsztstko jest ok. A co do wyików cystografii to na szczęście nie ma zmian w nerkach jest tylko caly czas ta cholerna bakteria więc bez lekow się nie obejdzie
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
misiu - na pocieszenie powiem, że Mati jest zapewne pierwszym z naszych dzieciaczków, które zlądowało
Teraz są coraz bardziej ruchliwe i zaczynają się wiercić - więc trzeba mieć oczy dookoła głowy, a i tak pewnie znajdą jakiś sposób, żeby gdzieś się przekręcić
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Wpadłam na chwilę zobaczyć co się dzieje. A więc gratulacje dla pierwszego ząbkowicza ![]() misiu tak jak napisała primavera, upadek to kolejny etap w rozwoju dziecka. Dobrze, że nic się Matiemu nie stało a i na przyszłość na pewno będziecie z mężem bardziej uważać Jaśko to już mi się tak kręci i turla, że po kilku sekundach zamiast na macie, leży gdzieś na dywanie ![]() Tak jak już wspominałam, Adik chodzi już do przdszkola na 3,5 godziny. Od kilku dni ilekroć po niego idę, zastaję go na przedszkolnym placu zabaw. Ostatnio chodził bez czapki z rozpiętą kurtką...Cóż, tego samego dnia miał temperaturę 38 stopni. Dziś z kolei biegał w samej bluzie. Inne dzieci miały kurtki, ale nie Adrian Do tego jeszcze miał na sobie swoje buty a nie gumaczki które mają zakładać na plac zabaw. Oczywiście buty całe w błocie...a propo myślałam, że dzieci w przedszkolu chodzą w kapciuszkach...Mam dużo zastrzeżen co do higieny panującej w tym przedszkolu. Nie wiem jak jest w innych, ale jeśli tak samo, to uważam, że polskie przedszkola są zdecydowanie bardziej "na poziomie".Ach, zapomniałabym napisać coś jeszcze na temat mojego wielkoluda. Mianowcie teraz rozmiar śpioszków 9 miesięcy jest dla niego absolutnie w sam raz. Kupiłam mu również śpiworek do spania w rozmiarze...9-12 miesięcy i na długość jest idealny Spodnie także nosi w rozmiarze 9-12 miesięcy
|
#3249 | ||
|
Rozeznanie
|
*misiu*
szkoda, że dopadło Cię to paskudztwo, ale przynajmniej dobrze, że wiesz co Ci dolega. Trzymam żeby lekarstwa pomogły Cytat:
Cytat:
![]() Kuseczko, a tak jest tylko w tym przedszkolu czy ogólnie panuje takie "standard" ![]() Ja po wizycie u gina Okazało się, że ta ziarnina jeszcze nie do końca zeszła i dzisiaj mi ją usunął ostatecznie - przez cztery dni zero przytulanek Miłego wieczoru
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
misia - spokojnie
Podobno mnostwo dzieci spada z lozka. Jasne, ze trzeba pozniej poobserwowac, czy sie nic nie dzieje. Ale najprawdopodobniej nic mu nie bedzie.Co do karmienia. To moze sciagaj pokarm i w ten sposob zachowasz laktacje (jesli Ci zalezy zeby karmic dalej). Jak dlugo musisz brac te lekarstwa? Moze nawet jesli nie uda Ci sie utrzymac na maksa laktacji to choc troche (zawsze Uszek bedzie mogl sie przytulic do cycusia i troche pociumkac ).Dobrze ze nie ma zmian w nerkach |
|
|
|
#3251 |
|
Rozeznanie
|
no no pierwszy zabek gratulacje
![]() u nas kaszka tez sie nie sprawdzila jakos srodek na dluzsze spanko :P wiec teraz daja ja poprostu wczesniej przed mleczkiem wieczornym. Misia biedulko zdrowiej szybko wrzody to okropienstwo moj TZ to samo przechodzil brrrr. Uszka ucaluj od cioci i dolacze sie do dziewczyn ze pewnie kazda z nas to czeka (choc oby nie) Bubbelku jak zwykle foteczka superasna My dzis tez caly dzien na spacerku no i w koncu mam z kim sapcerowac wozkow naroilo sie ze ho ho ![]() Kurcze teraz mam dylematy jak ubierac Huberta ja dzis w koszulce chodzilam na to co jakis czas bluze zarzucalam ale jak z Hubertem? Widze ze ty Nathaniela mialas w pajacyku tylko, ale ja tak sie jakos boje. Musze kupic mu jakas cienka czapke bo mam tylko polarowa ziomowa a to juz zdecydowanie za cieplo. Nawet dzis odwarzylam sie ja zdjac w ogole. Widzac matki mlodszych dzieci jak je ubieraja to mi ciary przechodza. Taka kruszynka paro tygodniowa w body na dlugi rekaw jakies spodenki bez czapki bez niczego ehsss anglicy tak ubieraja swoje pociechy. Tak mozna poznac ktore to angielki ktore pozostale :P Afiliks powortu do zdrowia i formy zyczymy ![]() dziekuje za zaproszenia na nasza klase ![]() pozdrowionka ide na mala drzemke przy Hubim
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Tulis-gratulacje dla zębacza!
Bubbel-Nathaniel śliczniutki i bosko wygląda w tych okularach ![]() Aniołku-też swoje przeszliście...ale najważniejsze,że wszystko co złe już za wami Misiu- jak nie urok to....mam nadzieję,że już wyczerpaliście limit złych przygód jeśli próbka jest dobrze pobierana to może trzeba zmienić laboratorium?bo to kurka aż niemożliwe,żeby ta bakteria ciągle siedziała.albo lekarze nie wiedzą jaka czy nie umieją dostosować leczenia???czy ona taka upierdliwa jest po prostu? upadkiem się nie zamartwiaj-wszystkie nas to czeka Kuseczko-jestem pod wrażeniem Twojego Jana
|
|
|
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
celko - dostałaś poradnik żywienia Nutricii?
Mi przysłali drugi - więc jeśli chcesz, to mogę ci jeden dać |
|
|
|
#3254 |
|
Rozeznanie
|
Bubbelku jaki balsam do opalania kupilas? ja patrzylam ostatnio w bootsie ale az oczy bolaly tyle tego. Wiem ze musze kupic z faktorem 50 ale nie wiem jakiej firmy szkoda ze probek nie ma bo dosc drogie sa z 10 funtow nie schodza a zeby maly po tym czasami uczulenia nie mial.
Zapomialam napisac Ci o kaszce ja licze ile wody wlalam czyli jak wlewam 120 +kaszka ktora na pewno spowoduje powiekszenie pojemnosci to licze ze tyle zjadl. Nathanielek mysle ze zje tyle ile bedzie mogl, przynajmniej widze ze Hubis tak robi nie zawsze wypija 120 a czasami chce wiecej i mu dorabiam. Nie wiem jak wy sadzicie ale raczej dzieci sie nie przejedza (oczywiscie wiadomo zeby nie przesadzic i miec zdrowy rozsadek ) Dziewczyny mam pytanie o wozek nadal wozicie w gondolach? Moj Hubcio juz jest troche za dlugi na gondole a jakos dziwnie boje sie przejsc na spacerowke, bo jakos taki w niej odsloniety jest
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeżdżę w gondoli (samej, bo nosidło wyjęłam). Z tym, że w moim wózku gondola jest duża ( w porównnaiu z wózkami koleżaek)
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
Nie nadążam juz za Wami... (ale mi się dziwnie pisze z polskimi znakami ) Gratuluje pierwszego ząbka!! Kuseczko, faktycznie wielki jest Jaś!! Moja kruszynka nadal nosi 3-6mies. chociaż jest starsza. Bubbelku, to kiedy jedziecie?? Pobiłam dziś rekord spania rano - do 12:30! Ok. 6:30 umyłam i przebrałam Hanię, zrobiłam małe pranie i butlę Hani, po czym przekazałam ją rodzicom, a sama do wyrka Fajnie mi...
|
#3257 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam w sobotni poranek
Cytat:
I nie płacze Cytat:
A my przez kolejne cztery dni będziemy same w dzień mąż pracuje 8 - 20 do wtorku włącznie, a potem ja wracam do pracy, a on z Kasią w domciu ![]() Miłego dnia Idę sprzątać łazienkę
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane za wszystkie dobre słowa, bo bardzo ich potrzebowałam
sama już nie wiemCelko żal mi tego cysia, ale u nas w dzień cyś służył tylko jako usypiacz, ewentualnie uspokojacz, tylko w nocy służył za jedzenie. I mam teraz mieszane uczucia bo wiem, że i tak kiedyś będę musiała odstawić go od tego cysia a skoro teraz już teraz przez to przechodzimy to nie wiem czy jest sens potem znów przez to przechodzić, tym bardziej, że nie jest lekko. Leki muszę brać minimum tydzień i mam nadzieję, że po tygodniu będę mogła już Uszka przystawić nawet choćby tylko by się poprzytulał. Ann robiliśmy posiew już w różnych laboratoriach, bo też podejrzewałam, że może u nich jest coś nie tak. I za każdym razem wychodzi ta paskuda. Ona niby jest wrażliwa na furagin, ale furagin jak bralismy tak bierzemy a ona nadal nie znika. Zobaczymy co powie lekarz w poradni nefrologicznej.
|
#3260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
misia - w sumie masz racje. Ale wszystko zalezy czy chcesz nadal go przystawiac czy nie (czy Ty tego potrzebujesz
). Przez tydzien to juz maly przywyknie ze nie ma cyca. Wiec jest to dobry moment zeby odstawic na dobre. Ale pewnie tez chetnie do niego wroci Ja dopiero teraz doswiadczam, ze karmienie jest fajne. Wczesniej to albo maly sie prezyl i bylo ciezko go utrzymac (na lezaco nie bylo mowy), albo w ogole nie chcial jesc, walczylam z brodawkami, itd... A teraz sobie idziemy do lozka, kladziemy sie i on tak fajnie ciumka primavera - dziekuje, ale ja tez dostalam dwa poradniki od Nutricii
|
|
|
|
#3262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i on grzeje troche za bardzo i trzeba go kontrolować zresztą bałabym się zostawić go na całą noc włączonego.Cytat:
bo co jak nie dam i do 18 roku życia będzie na cysiu
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Misiu-to chyba jednak dobrze zrobisz jak odstawisz zupełnie
faktycznie bakteria-paskuda ![]() mam nadzieję,że jednak uda się ją szybko wytępić zwykły termos to też świetny pomysł ZU też zaliczyła dzisiaj pierwszą wywrotkę-małż nie przypiął jej w foteliku,nagle skręcił i wyleciała.dobrze,że tego ni widziałam... ![]() na razie obserwuję,ale nic jej się chyba nie stało faceci są bez wyobraźni czasami |
|
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
Bratowa nie podczytuj tylko pisz :P Szperrr szczesciaro :P choc ja tak Hubiego nauczylam, ze jak go biore o 6 do lozeczka, zasypiamy a jak on juz sie brzebudzi to ladnie sie bawi sam. Czasami tak sobie lezymy do 11-12 ![]() Dzis moj maly smyk obudzil mnie o 3 na butle. Ciekawe kiedy mi przespi do 6 bez zadnej przebudzanki. Ann ja swojego TZ ciagle przestrzegam zeby uwazal bo on jak drugie dziecko wiec jak sie bawia ci moi chlopcy to musze miec rowniez oczy dookola ![]() Caluski dla Zu ode mnie i Hubisia rzecz jasna ![]() Karmienia piersia wam zazdroszcze nie bylo mi dane tego sprobowac ![]() Kurcze zal jestem bo Hubertowi nie samkuja rzadne zupki tylko deserki by wcinal. Na zupki krzywi sie dlawi i najczesciej wypluwa. U was tez tak jest? Afiliks w takim razie tez musze sprobowac spacerowki zobaczymy czy synkowi bedzie pasowalo.
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
annLee - wyleciala podczas jazdy samochodem? Dzieci sa wbrew pozorom bardzo wytrzymale
agi_kn - my jeszcze nie doszlismy do zupek. Na razie byly owoce w sloikach, teraz warzywa: brokuly, dynia z ziemniakami. Brokuly tak smierdza, ze szok A maly zajadal radosnie Zreszta ta dynia tez mi smierdziala.misia - ale co postanowilas? Bo jesli bedziesz chciala nadal karmic to chyba musisz sciagac teraz, prawda? |
|
|
|
#3266 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieje, że Zuzce się nic nie stało ![]() Cytat:
Cytat:
W kolejce czekają jeszcze ziemniaczki ze szpinakiem U Kasi jest tak, że pierwszego dnia je nawet radośnie ) czy dzielicie na dwie porcje ![]() A mi dzisiaj po głowie chodzi takie oto wierszyk (Kasi też się podoba): Ajty, ajty, ajty Księżyc narobił w majty Gwiazdki to widziały I się z księżyca śmiały Księżyc zawstydzony Spuścił kalesony I zgadnijcie dzieci Czym on teraz świeci?
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
agi_kn - no to zostałam wywołana do tablicy
![]() ja podgladam Wasze Maluchy ![]() Sliczne zdjecia i po prostu nie moge sie oprzec, zeby chociaz tak troszeczke nie zerknac ![]() Gratuluje Wam wszytskim - ja swojej Kruszynki spodziewam sie teraz w listopadzie
|
|
|
|
#3268 |
|
Rozeznanie
|
Brokuly ochydztwo zarowno zapachowo jak i smakowo fujjj :P Moj Hubcio chyba tez tak twierdzi bo nawet lyzeczki nie zjadl
![]() Afiliks ja dziele nawet te male sloiczki na 3 dni. Narazie testujemy smaki i reakcje po nich Dzis pojde na zakupy moze cos wypatrze dobrego dla Hubcia co bedzie mu smakowalo. Fakt ze te zupki ze sliczka sa bardzo gestej konstystencji moze lepiej bylo by je czyms rozrzadzic ![]() Celko a Adas duzo zjada? Moj Hubis zaraz po tej zupce krzyczal za mlekiem ktorego wypil 120 ml wiec traktuje ze zupka w ogole sie nie najadl ![]() Afiliks wierszyk superaśny hihihi U nas dzis pada wiec robie sobie seansik prison break z TZ.
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski
![]() Misiu, nie przejmuj się ![]() Agi, my od poczatku jeździmy spacerówką Teraz już czasem na siedząco, na początku w rozłożonej na płasko. Widzę, że brokuł na tapecie... i strasznie biedaka obsmarowałyście, a ja go lubię Ach właśnie, Hania w końcu spróbowała czegoś nowego 2 razy dostała kawałek jabłka do pomemłania a dziś był debiut kleikowy Była akurat strasznie wkurzona, ale mimo wszystko posmakowało jej i sama atakowała łyżeczkę Byłyśmy dziś też kilka godzin na spacerach - pogoda się poprawia
|
#3270 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Ciesz się chwilą ![]() Cytat:
U nas w 1 - 1,5 h po zupce jest mleczko Cytat:
![]() Ja sama brokuły też uwielbiam Gratulujemy Hani debiuciku jabłuszkowego i kleikowego ![]() Cytat:
ja mam też taką "życzliwą" sąsiadkę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

Nathaniel nawet opalil sie troszeczke na buzi i musielismy kupic balsam z duzym faktorem dla dzieci no bo u nas sie sloneczna ogoda robi i przeciez i tak nie dlugo jedziemy do Singapuru
bo maly prawie wszystko zjadl
a boje sie, ze go przekarmie.
On sie oczywiscie budzi o 6.00, ale ma wczesniej jeszcze dwie pobudki na karmienie

potem tż wrócił z pracy i się z nim pokłóciłam a potem Mati spadł z łóżka

szkoda, że dopadło Cię to paskudztwo, ale przynajmniej dobrze, że wiesz co Ci dolega. Trzymam
żeby lekarstwa pomogły 

) czy dzielicie na dwie porcje