|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 | ||
Zasiedzenie
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część CZWARTA
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2017-02-22 o 15:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4982 | |
BAN stały
|
Cytat:
pierwsze lepsze sklepy: Reseved, C&A, New yorker, wszystkie housy czy croppy, zara, peek & cloppenburg... wszystkie mają koedukacyjne przymierzalnie. przypadek Primarka podałam dlatego, że tam faktycznie kobieta nie może w ogóle wejść do męskiej przymierzalni i odwrotnie. ja mam problem z wychodzeniem i pokazywaniem się... często przymierzalnie są duże. bez sensu jest wychodzenie i zabieranie ze sobą torebki za każdym razem. często nie można w danym ciuchu wyjść poza Panią stojącą na wejściu i pokazywać to się można... z daleka. często mam problem z dopięciem ubrania z tyłu ze względu na mój nie do końca zginający się łokieć, często w przymierzalniach (zwłaszcza jak jest ruch w sklepie) wiszą zostawione ubrania, wiec jest ryzyko że ktoś mi przypadkowo zajmie przymierzalnię z moimi ciuchami wewnątrz... gdyby w standardzie przymierzalni były lustra usytuowane tak abym mogła się sama obejrzeć z każdej strony, to nie potrzebowałabym w większości przypadków kogoś do oceny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4983 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Zakorzenienie
|
Ja w przymierzalniach zawsze wygladam jak pasztet. Mocne swiatlo sprawia ze widac wszystkie niedoskonalosc, skora jest okropna, podklad wyglada tapeciarsko, a brwi mam tak przeswietlone ze w ogole ich nie widac. Wygladam tez grubiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli we Włoszech kupowałam coś na wynos to coperto nigdy nie było. Tylko jak jadłam na miejscu i za każdym razem było napisane, że doliczają np. 1 EUR za coperto. W sumie lepiej, że doliczają po prostu 1 EUR za osobę a nie, że każde danie droższe o to 1EUR. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4987 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4989 |
Wtajemniczenie
|
pozyczcie takiego faceta co dobrowolnie stoi w przymierzalni
![]() ![]() wiecie to ze facet doradzi to raz a dwa ze przydaje sie tak po ludzku do przyniesienia innego rozmiaru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4990 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4991 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4992 |
Konto usunięte
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7119114 6]da się przewidzieć. co nie zmienia faktu, że taka sytuacja w ogóle nie powinna mieć miejsca i jak dla mnie właściciel jest idiotą, w dodatku bezczelnym. i oby kiedyś za swoje zachowanie oberwał, w taki czy inny sposób...[/QUOTE]
Ony tylko właściciel, a nie pies bo nie jego wina, że ma właściciela idiotę |
![]() ![]() |
![]() |
#4993 |
Konto usunięte
|
A ja w sumie nie wiem czy spotkałam dziś Grażynkę czy też nie...
Przy placu targowym w centrum miasta i w strefie płatnego parkowania znalazłam miejsce i zaparkowałam. Obok stał potykacz z napisem "dostawa towaru" oraz doklejoną karteczką MOBI-parking (to taka aplikacja, którą można zapłacić za postój w strefie) oraz numerem rejestracyjnym. Z budki obok (cukiernia) wyskoczyła wściekła Graża i krzyczy na mnie, że mam natychmiast odjechać, bo ona tu płaci za postój - macha mi telefonem przed nosem i pokazuje, że ma juz naliczone 8 zł za strefę. WTF? Okazało się, że wg niej skoro płaci za postój auta, którego aktualnie na tym miejscu nie ma, to robi sobie rezerwację tego miejsca...i to miejsce w jej mniemaniu jest jej. Potrzebne jej było, aby dostawca dowiózł pączki. No ok, ale ja z pewnych względów też musiałam stać w tym miejscu i to do godz. 20. Na szczęście odjechał drugi samochód (bo akurat tam są dwa miejsca postojowe), Graża zastawiła to miejsce potykaczem i między nami zapanował rozejm. Z ciekawości zadzwoniłam do operatora strefy z zapytaniem, czy można sobie w ten sposób zarezerwować miejsce. Babka, z która rozmawiałam najpierw się zawiesiła, poprosiła o powtórzenie historii, a na koniec udała na konsultacje do kolegi po odpowiedź. Otóż - opłata jest za postój, a jak się chce takie miejsce mieć na wyłączność to trzeba podpisać umowę i opłacić miejsce, jest ono wtedy oznaczane znakiem i wymalowaną kopertą. A poza tym, to poproszono mnie o podanie adresu w celu wysłania pracownika, który zajmie się sprawą nielegalnego zajęcia miejsca ![]() Adresu nie podałam, poszłam za to do budki Graży przekazać jej wieści. Zapieniła po raz kolejny, pomachała mi znów telefonem pokazując aplikację z opłatą i zażądała nr telefonu do operatora w celu konsultacji. Nr jej dałam, co było dalej nie wiem, ale potykacz stał do zamknięcia cukierni. A dostawca przyjechał całe 4 razy w ciągu 6 godzin. |
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Konto usunięte
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;71243286]A ja w sumie nie wiem czy spotkałam dziś Grażynkę czy też nie...
Przy placu targowym w centrum miasta i w strefie płatnego parkowania znalazłam miejsce i zaparkowałam. Obok stał potykacz z napisem "dostawa towaru" oraz doklejoną karteczką MOBI-parking (to taka aplikacja, którą można zapłacić za postój w strefie) oraz numerem rejestracyjnym. Z budki obok (cukiernia) wyskoczyła wściekła Graża i krzyczy na mnie, że mam natychmiast odjechać, bo ona tu płaci za postój - macha mi telefonem przed nosem i pokazuje, że ma juz naliczone 8 zł za strefę. WTF? Okazało się, że wg niej skoro płaci za postój auta, którego aktualnie na tym miejscu nie ma, to robi sobie rezerwację tego miejsca...i to miejsce w jej mniemaniu jest jej. Potrzebne jej było, aby dostawca dowiózł pączki. No ok, ale ja z pewnych względów też musiałam stać w tym miejscu i to do godz. 20. Na szczęście odjechał drugi samochód (bo akurat tam są dwa miejsca postojowe), Graża zastawiła to miejsce potykaczem i między nami zapanował rozejm. Z ciekawości zadzwoniłam do operatora strefy z zapytaniem, czy można sobie w ten sposób zarezerwować miejsce. Babka, z która rozmawiałam najpierw się zawiesiła, poprosiła o powtórzenie historii, a na koniec udała na konsultacje do kolegi po odpowiedź. Otóż - opłata jest za postój, a jak się chce takie miejsce mieć na wyłączność to trzeba podpisać umowę i opłacić miejsce, jest ono wtedy oznaczane znakiem i wymalowaną kopertą. A poza tym, to poproszono mnie o podanie adresu w celu wysłania pracownika, który zajmie się sprawą nielegalnego zajęcia miejsca ![]() Adresu nie podałam, poszłam za to do budki Graży przekazać jej wieści. Zapieniła po raz kolejny, pomachała mi znów telefonem pokazując aplikację z opłatą i zażądała nr telefonu do operatora w celu konsultacji. Nr jej dałam, co było dalej nie wiem, ale potykacz stał do zamknięcia cukierni. A dostawca przyjechał całe 4 razy w ciągu 6 godzin.[/QUOTE] Imho grazynizm - wiekszosc sklepow i punktow z tego co widze ma wykupione miejsca i oznakowane tak jak napisalas. Czasem zdarza mi sie zaplacic z gory za dluzszy okres parkowania a sprawe zalatwic w miescie szybko. I wg grazyny moglabym wyciagnac pacholka z bagaznika i postawic w tym miejscu bo "przeciez zaplacone za jeszcze 2h" |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Rozeznanie
|
Janusz z dzisiaj, w sumie Janusz , to za mało. Będąc w centrum handlowym, a dokładnie byłam na schodach ruchomych, widziałam ciekawą sytuację. Na poziomie 0 jest Starbucks, stoliki są i w środku lokalu, a także na zewnątrz (nazwijmy, to korytarzem). Przy stole siedział pan w starszym wieku i czytał gazetę, na każdym stoliku stał wazon z goździkami (w każdym po 3 kwiaty). Podchodzi Janusz i co robi? Tak, ni z gruchy, ni z pietruchy, wyciąga kwiaty i idzie dalej, towarzyszyło mu 2 kolegów. Starszy pan w szoku, w sumie wystraszył się, bo nie wiedział czy go okraść chcą? Wjeżdżałam na tych schodach, z szczęka do pięt. Poważnie, goździki, to taki towar luksusowy?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4996 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pamietam x lat temu byłam z mama w takim duzym supermarkecie nie pamietam jakim, no i cos sie zgadało o kradziezach- moja mama naiwnie ale jak to tutaj ochrona kamery jak sie nie boją itd. nie skonczyła mowic a obok nas dres ze sie tak wyraze ale nie taki blokers tylko taki na "bogato" obstawiony panienkami mijajac taka wyspe z cukierkami na wage wyciagnał łape nabrał garsc cukierków rozwinał w momencie do gęby wsadził papierki rzucił na podłoge i poszedł dalej.ani sie nie popatrzył czy ktos widzi nic takiego zrobil to tak bezczelnie ze szkoda nawet gadac. "no to juz wiesz jak kradną" taka była puenta mojej dyskusji z rodzicielką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4997 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5000 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Rozeznanie
|
Z parkowanie też już miałam "januszowa" sytuacje. Mamy miejsce w parkingu podziemnym, który co wykupilismy (a miejsc parkingowych na nasz blok jest zdecydowanie za mało). Nie było nas zaledwie 2 tygodnie (w tę największe mrozy), wracamy a na naszym miejscu w garażu stoi sobie inny wóz-ktoś "wyczail", że nas nie ma i po prostu sobie zaparkowal. Skończyło się na tym, że 2 dni później musieliśmy załatwić firmę, która odcholowala ten wóz (ledwie znaleźliśmy kogoś kto zrobi to na koszt winnego).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Polka Ogarniaczka
|
czas na założenie nowego wątku, kto zacznie?
![]()
#5003 |
BAN stały
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117801
link do kolejnej części wątku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.