|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jakie buty nosicie wiosna?
ewentualnie coś na małej koturnie ?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Naczelna Nastolatka
|
może być koturn
mały, ale musi być też coś co trzyma buty na nodze, jakieś zapięcie, wszelkie czółenka bez dodatkowego zabezpieczenia mi latają bo mam wąskie stopy
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie, zardne buty bez zapiecia nie byly jeszcze na mnie dobre! w sklepie wydaja sie wygodne wszystko pasuje, w domu niby ten, ale jak wyjde "na miasto" to juz nie jest tak wesolo. ide jak pokraka bo wsyztsko mi klapie z nogi
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- znalazlam przykladowe zdjecie stopy w googlach i zaznaczylam gdzie mam wystajaca kosc. teraz sie tak zastanawiam ze moze to powod zeby isc do lekarza? no ale co kosci mi nie spiluje przecierz. Mam tak od kiedy pamietam. dlatego wsyztskie buty zeslizguja sie ze stopy. zastanawiam sie czy wkladki/naklejki silikonowe albo korek pod piete cokolwiek pomoze?
|
|
|
#34 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
travis - mnie jeszcze nigdy nie udało się znaleźć nadających do noszenia półbutów, więc nie doradzę. Nie umiem zazwyczaj nosić butów na bosą stopę, nawet po kilku założeniach, więc takie bardziej eleganckie modele zakładam do rajstop, spódnic i sukienek, a do spodni zostają mi trampki. Strasznie to frustrujące momentami.
|
|
|
#35 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę pomyśleć o klinach międzypalcowych i to migiem kupić ! Moja siostra do pracy (pracuje w Urzędzie) zakłada na niewielkim obcasiku buty (Lasocki - 3 od lewej strony) |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Naczelna Nastolatka
|
mam podobne, ale szukam czegoś nowego. znalazłam w internecie fajne fasony balerinek z zapięciem, ale te które mi się podobają nie są na moją kieszeń niestety
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
a takie? http://www.clarks.co.uk/p/20351609
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
baaardzo Ci współczuję, ja mam dokładnie to samo. Żadne zapiętki Ci nie pomogą, ani wkładki, ani półwkładki, nic. Masz do wyboru, albo nosić pół rozmiaru za małe buty, albo szukać, a jak w końcu znajdziesz to kupić od razu dużo :/ ostatnio kupiłam sobie w Zarze baleriny skórzane czarne ala skóra węża, nie jest idealnie, ale nie kłapią, to są buty z najnowszej kolekcji więc jeszcze powinnaś je złapać. Są jeszcze beżowe. Zobacz jeszcze te firmy co Ci podałam wyżej, na pewną są też u Ciebie. Mam jeszcze jedne mokasyny Tommy Hilfiger i są w miarę ok, chociaż oni raczej mają tęgie obuwie. Te mokasyny kupowałam w zeszłym miesiącu, więc też powinnaś jeszcze znaleźć. Wiesz, w sumie mnie pocieszyłaś, myślałam, że tylko ja jestem taka wadliwa!
![]() P.S. to nie jest choroba, pytałam ortopedy przy okazji problemów z czymś innym. Ta kość mieści się w normie, tylko sprawia problemy na co dzień właśnie z butami. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Ja balerinek nie lubię za bardzo, zwłaszcza takich zupełnie płaskich. Wole jakieś króciutkie botki na obcasie.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
tez nie lubie balerin, bo są zbyt plaskie i stopa mi sie szybko meczy. przewaznie nosze trampki, bo pasuja do wszystkiego
teraz kupilam skorzane giatoma nicoli i sa ekstra
|
|
|
|
|
#41 |
|
BAN stały
|
Są też baleriny na trochę grubszej podeszwie
. Te akurat z wojasa
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Ani baleriny, ani wysokie obcasy, ani sportowe. Botki, trzewiki, jak pada to kalosze, jak się zrobi cieplej to mam jeszcze mokasyny. Lubię buty o nie do końca "zdefiniowanej przynależności" do jakiegoś konkretnego rodzaju.
|
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
A podobają Wam się ażurowe botki? Tutaj xxx znalazłam śliczne botki peep toe z taką delikatną siateczką z Primamoda. Myślę, żeby je zamówić wesele, na które idę w sierpniu, bo powinny pasować do mojej czerwonej sukienki.
Edytowane przez Corii Czas edycji: 2017-07-18 o 13:42 |
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Vansy, Adidasy, Conversy lub jakieś zwykłe Sneakersy.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Najchętniej trampki albo baleriny. Nie lubię niskich butów, więc noszę albo płaskie albo na słupku 8 - 10 cm, ale to raz na jakiś czas.
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Wiosną jakieś wygodne adidasy, sneakersy. Czasem też trampki, czy jakieś vansy.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Adidasy, szpilki i balerinki jak jest ciepła wiosna. Jak zimna to botki.
|
|
|
|
|
#50 |
|
Przyczajenie
|
najeczki, jak chłodniej to air maxy, jak cieplej to janoski. poza tym new balance, adidaski też.
rzadziej noszę typowe półbuty, ale też się czasami zdarzą jakieś mokasyny. za to balerin nie znoszę i nigdy nie założę. |
|
|
|
|
#51 |
|
Przyczajenie
|
adidasy, nike tak jak wyżej, a jak jest cieplej to trampki ewentualnie slip ony
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
na wczesną wiosnę nieocieplane botki, lubię te z Lasockiego, mają ładne, proste kroje, na chlapę kalosze a gdy ciepło i sucho to białe trampki lub baleriny
teraz chodzą za mną białe Adidasy Advantage Clean, łatwiej byłoby je czyścić, ale jeszcze nie jestem do końca przekonana do takiego looku, z marynarką lub białą koszulą..
Edytowane przez dominika_kras Czas edycji: 2019-02-28 o 11:36 |
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właśnie mam ten sam problem. Chciałabym coś dziewczęcego. Baleriny z wszelkich materiałów, ekoskóry, czy inne na cienkiej podeszwie są niewygodne, bolą po nich nogi. Jazzówki nie w moim typie. Mokasyny też. Botki noszę tylko na jesień, lub czasami a mi potrzeba czegoś na codzień. Kończy się na tym że zakładam wygodne, sportowe buty. Myślę że może połączenie balerin i czółenek, czyli z sztywnego materiału na niskim obcasie byłyby chyba najlepszym rozwiązaniem. Muszę się za takimi rozejrzeć.
|
|
|
#54 | |
|
🦄
|
Cytat:
Jak znajdziesz to daj znać, bo ja już trzeci rok szukam takich, które byłyby jednocześnie wygodne, skórzane i nie babciowate z wyglądu
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
W chłodniejsze dni botki bez ocieplenia.
W cieplejsze - oksfordki i inne tego typu sznurowane, lordsy, czółenka, trampki, tenisówki. |
|
|
|
|
#56 |
|
Pani Mizantrop
|
Repetto ma balerino-czolenka na nieduzym slupku, ale cena moze odstraszac.
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Pani Mizantrop
|
Te, ktore ogladalam w sklepie byly za twarde dla mnie, zakryte buty musze miec maksymalnie miekkie i lekkie, zeby mnie nie obcieraly, zwlaszcza zapietki musza byc mieciutkie.
|
|
#59 |
|
🦄
|
A gdzie to Repetto jest dostępne w Polsce? Chociaż tak wizualnie nic nie wpadło mi oko
|
|
#60 |
|
Pani Mizantrop
|
Wydaje mi sie, ze tylko online w kilku sklepach.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! 

mały, ale musi być też coś co trzyma buty na nodze, jakieś zapięcie, wszelkie czółenka bez dodatkowego zabezpieczenia mi latają bo mam wąskie stopy