![]() |
#1411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ploty od soboty do soboty cz. 6- nowa!
O, wąteczek nam się rozkręca!
![]() ![]() Najpierw się muszę pochwalić moim wnusiem. Właśnie dzisiaj Franuś kończy 1 (!) miesiąc! Zakochałam się od pierwszego wejrzenia, więc Tereniu nie tylko Ty tak masz! ![]() A pączka nie zjadłam dzisiaj ANI JEDNEGO!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Spróbuję wkleić zdjęcia, chyba nie zapomniałam jak się to robi... ![]() Chyba coś nie tak, Ewuś dasz radę przekręcić to drugie? ![]()
Wątek decoupage Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2017-02-24 o 00:11 Powód: zdjęcie :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Zadomowienie
|
Martuś.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę Ci by Babciowanie dało Ci ogrom radości. Wspaniała sprawa. Wnusio cudowny. My czekamy na kolejne wnuczątko. Za 2 miesiace nasza córka ma termin porodu....będzie baba Julitka,Filomenka ![]() Czekamy na formku na kolejne dziewczyny....hej ,hej Grażynka,Jolinka,Alinka,S ylwia,Kasia,Basia,Aldonka ....i wszystkie inne Madziulki...wracajcie ![]() Ewuś,ja chce do kominka ![]() ![]() U mnie w tym roku kominek nie pracował,coś pękło,wkład do wymiany ![]()
![]() |
#1413 |
Osiołek z zakątka :)
|
Zdjęcie przekręcone
![]() Piękny chłopak Martusiu ![]() ![]() ![]() To teraz będziesz mieć pełne ręce roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Wtajemniczenie
|
Elu, dzięki za kwiatuszki.
![]() Ewuś, niezupełnie, bo oni mieszkają w Krakowie, tak więc jestem babcią ( a właściwie "żoną dziadka" ![]() Ale i tak mam ręce pełne roboty. ![]() Robię kwiatki z krepy do dekoracji sali na ślub syna. Doszłam już do wprawy jak przy decoupagę'u . ![]() ![]() ![]() Na fotkach namiastka tego co zrobiłam. ![]()
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Hej Plotusie.. Och przybyła nam super młoda piekna babcia. Super Martus cieszymy się z Tobą. Krakowiaczek śliczny niech się zdrowo chowa. Ja zjadłam 1,5 pączka. No chyba ,że miałabym okazję do ciepłych to by się nie powstrzymała.
Wieczór spędziliśmy w naszej pobliskiej knajpce z dobrymi znajomymi - na plotach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Cześć babeczki kochane.
Terenia mi dała znać, że tu plotkujecie, więc od razu wpadłam. Martuni gratuluję cudnego wnuka, też bym się zakochała - śliczny ten Wasz Franio. Ja od września na emeryturze i mam mniej czasu jak przed, nie potrafię się zorganizować. No może przeszkadza mi w tym paskudna choroba którą u mnie wykryto po 3 latach szukania - ale to moje zmartwienie i nie będę wam główek zawracać. Pozdrawiam Was wszystkie a szczególnie Anulę. Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2017-02-24 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1417 |
Wtajemniczenie
|
Bożenko, fajnie, że zajrzałaś!
![]() ![]() ![]() Może faktycznie wrócimy na stare śmieci, w starym, czyt. dawnym ![]() ![]() Bo jednak blogi, fejsy i te inne twory to jednak nie to samo co stary, sprawdzony zakątek plotkowy. ![]() ![]() Ja też jestem na emeryturze, choć jeszcze ostatni rok wykańczam to co zaczęłam. Ale od września kOOOOniec! ![]() I doskonale się odnajduję w tym stanie spoczynku, ![]() ![]()
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
Widzicie jak to działa - wspaniale nakazałam Bożence wracać tu prędko no i jest. Dziękuję! jeszcze kilka dawnych plotuś napędzę.
Ja 3 tyg. bylam w sanatorium i moje nieobecności na Uniwersytecie III wieku. Teraz były 2 tyg. ferie w naszym wojew, Tydzień wykladów będzie i ja znów na 3 tyg.wyjeżdzam. Oj potrzebne będą korepetycje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
Wtajemniczenie
|
Tereniu, a z czego te wykłady?
![]() U nas dzisiaj dość ładnie, tylko wieje jak diabli. Ziemia jeszcze zamarznięta. Korzystając z tego poszłam w ogród i przez godzinę zbierałam to co mój piesek nabrudził przez całą zimę . ![]() ![]() Fuj! ![]() A teraz się biorę do tego co lubię. "Na warsztacie" mam butelki już oklejone , teraz malowanie , cieniowanie. ![]() I mam prośbę. ![]() ![]()
![]() |
#1420 |
Rozeznanie
|
wnusio śliczny !
![]() |
#1421 |
Zakorzenienie
|
Matruś od września chodzę na informatykę 2 x w tygodniu i 1 kosmetyka i 1 dz. masaż. Bardzo fajne zajecia wciąż przymierzałam się do U.3 wieku mieszkając w Warszawie ale dużo jeżdziałam to Opole i W-wa. Teraz osiedliśmy w domciu i mam masę czasu na to. Kocica Kaśka co to przyplątała się do nas, jest przebadana, i pani stwierdziła , że musiała być kiedyś wsterylizowana więc mamy już łatwiej z nią. Podała tylko szczepionki.
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Wzor serwetki dla mnie nieznany. Ale ładny. Ty Martuś bez roboty żyć nie możesz co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj cudowna pogoda, słonko cały dzień i 15 stopni. Człowiek od razu czuje się lepiej. Ja ostatnio nie mam coś ochoty do robienia "pierdółek" (tak mówi mój mąż). Jednak zabrałam się do zrobienia w kuchni szafki na przyprawy. Kupilam ją za 30 zł w lumpeksie i 2 lata czekała na zmiłowanie.
Edytowane przez biernacka4 Czas edycji: 2017-02-27 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
|
Fajne Bożenko
![]() Podobają mi się tak ładnie ustawione przyprawy w identycznych słoiczkach, super ![]() Aja byłam 3 dni w Poznaniu na warsztatach u Ani Korszewskiej i Antka z Grecji...ups nie pamiętam, jak się chłopak nazywa - Antonis? Jakoś tak...no po polsku Antek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
Ewcia wciąż się dokształca aż nam żal i co by tu zrobić jakiś zlocik by to pooglądać. A ja już coś grzebię w ziemi. Dzisiaj wyciągnęłam zeszłoroczne pelargonie oczyściłam , przesadziałam no i zobaczymy co z tego wyjdzie. Martuś a kiedy je zasialać nawozami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Wtajemniczenie
|
Tereniu, przytnij je troszkę, jeśli mają takie dłuuugie, rachityczne pędy to na pewno.
![]() Ja moim zostawiłam tylko kilkucentymetrowe grube łodygi , postawiłam na oknie i już zasiliłam Florovitem, bo taki mi został, ale on jest uniwersalny. I całkiem dobry, tylko uważaj żeby roztwór nie był za mocny. Lepiej mniej niż za dużo, bo spali. I nawet jeszcze im nie zmieniłam ziemi. Nawet begonie już można posadzić i w domu trzymać, szybciej będziemy mieć kwiatuszki. ![]() U nas wieje jak diabli ![]() Lecę do garów ![]() ![]()
![]() |
#1426 |
|
Tak, już się dziewczyna na fb pod moimi pracami zbierały do organizowania zlociku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Wtajemniczenie
|
Ewuś, gdzie ten zlocik i z kim? I byle po 10 czerwca!
![]()
![]() |
#1428 |
Zadomowienie
|
Martuś pamietamy o Tobie.
![]() wstępne terminy-lipiec oczywiście w Krakowie,niech tylko Tygrys sie wybędzie ![]() ![]() Bozenko,fajna sprawa ze słoiczkami. U mnie dzisiaj na tapecie po raz pierwszy duzy kolorowy transfer..jutro będę z tego powodu szczęśliwa lub markotna. Paaaaa Słoneczka,całuję kazdą z osobna
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
Martuś dzięki za wskazówki u mnie pelargonie raczej rachityczne - wszystko suche usunięte. aj jeszcze przytnę. za tydzień zasilę .
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Ewuniu prace widziałam na FB - są przepiękne. Na tym spotkaniu była Gosia z Gorzowa, znam ją ze spotkań z Karolą Witczak
. Tereniu dotarły do mnie wykrojniki z pisankami i motylkami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
|
Wiem Bożenko, Gosia siedziała koło mnie. Tak jakoś udaje nam się zawsze usiąść obok siebie jak się spotykamy w Stonogach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Spotkanie jak najbardziej, bo już bardzo stęskniłam się za Wami
![]() Wnusia zazdraszczam, bo już sama bym maleństwo polulała od czasu do czasu ![]() Mnie się już marzy emeryturka, ale jeszcze troszkę, żeby moje młodsze dziecię choć połowę studiów miało za sobą ![]() Buziaczki i Śmiałego wieczoru życzę ![]()
![]() |
#1433 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymajcie się ciepło ! Buziaki dla Wszystkich ![]() Edytowane przez anula3333 Czas edycji: 2017-03-06 o 20:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Och fajniutko nawet Alinka stala bywalczyni przybyla. Ale mnie znów nie będzie ze 3 tygodnie lece do "pracy" do Indonezji. Jutro już o tej porze będę zmierzać w kierunku Okęcia. Pierwsze 10 godz do Kataru stolica- Doha 3 godz. postoju i następne 10 na Bali - to bardzo długo. Córcia już chyba leci z Deli w Indiach do nas tez 13 godz. Z Warszawy ja prowadzę grupę 7 dziewczyn które zdecydowały się malować na krańcu świata. A jedna doleci z KAnady. Ja przez 5 dni warsztatów zajmuje się Leosiem. Pa moje kochana jak wrócę pomyślimy co by tu zrobić ze spotkaniem w lesie. - już po świętach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny.
Leci do mnie paczulka z Drewlandii a wniej........ ![]() ![]() ![]() Ze 2 a moze 3 lata temu urodził mi sie w głowie pomysł bombeczkowy, a ponieważ u mnie dłuuuuuuuugo się rodzi,dłuuuuugo dojrzewa a póżniej jeszcze dłuzej się robi,postanowilam działać. Teraz czas na realizacje ale bez Grażynki nie dam rady dlatego po cichu myslę że to co do mnie nalezż zrobie do lipca. Pózniej w Krakwie Grażynka udzieli szkoły i do kolejnych Świat jest nadzieja że się uda. Alinko ![]() U mnie stety lub niestety jeszcze Asia i Kacper..czyli daleka droga. Cieszę się tym co mam.Od czasudo czasu uczę młodych deku,tworzymy kuferki,serduszka.Oni się cieszą a i mi z tym super i tak sobie radzę. Buziaki dziewczyny Dzień Kobietowe ![]() ![]() ![]()
Moje decu : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=554572 Z miłości do niteczek; https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=654039 Milej jest dawać niż brać. Edytowane przez kaj07 Czas edycji: 2017-03-07 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Zakorzenienie
|
Ojej nasza Terenia już w drodze. Tyle godzin w samolocie (aż strach pomyśleć). Ja wczoraj robiłam miniaturki - buteleczki zdziecięcymi kosmetykami. Dzisiaj otrzymałam aż z Angli przesyłkę z miniaturowym nocniczkiem i kaczuszką. Przyszły też mebelki i cudna cynkowa konewka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Zadomowienie
|
Bożenko,aż się oczy cieszą.Takie sliczności.
![]()
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Elu spełniają się dziecięce marzenia o domku dla lalek. Kiedyś były to kartoniki teraz już można podchodzić do tego maleńkiego światka bardziej realistycznie.
Dziewczyny życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Zakorzenienie
|
No tak naobiecywały, naobiecywały, ochoty na Wizaż narobiły a teraz siedzą cicho, Jeszcze trochę i sama z sobą będę tutaj gadać.
Ja jutro (piątek) zorganizowałam spotkanie gorzowskich rękodzielniczek. Poznałyśmy się na spotkaniach Karoli Witczak. Będziemy uczyć się robić anioły. Ewuniu uczyć nas będzie Małgosia z którą byłaś ostatnio w Poznaniu na warsztatach. Bardzo się cieszę na to spotkanie. Będzie nas 5 osób. Piekę bułeczki drożdżowe z serem feta i sosem jogurtowo czosnkowym. Anioły mają być w tym stylu co na zdjęciach. Obrazki pożyczyłam z internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A bułeczki będą pewno pycha ![]() Edytowane przez anula3333 Czas edycji: 2017-03-10 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.