|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Majkela tak na szybko to na ząbki stosujemy Viburcol, Camilie oraz żel Dentinox który uważam, że dobrze działa i uśmierza ból.
Do reszty odniosę się jutro Lecę spać! Dobranoc. Spokojnej nocy 😀 |
|
|
|
#2432 |
|
Raczkowanie
|
A weźcie, tak mnie napastować :P
Nie lubię pisać w internetach w miejscach publicznych, mam jakąś fobię, że ktoś mnie gdzieś kiedyś rozpozna i będzie czytał te moje głupoty :P Moje czerwcowiątko skończy 28. 8 miesięcy. 2 miesiące temu zaczął pełzać, po 2 tygodniach raczkować i wstawać. Obecnie chodzi wzdłuż barierki w kojcu i potrafi wleźć na 2 piętro po schodach. Tak więc od 2 miesięcy jestem ciągle krok za nim, aby zdążyć z pomocą na pisanie czasu brak
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy na pokładzie Śliweczko, widzisz jaką masz siłę przekonywania? To teraz wywołuj inne dziewczyny dawno nieudzielające się
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Rozeznanie
|
W wolnej chwili Was nadrobię, narazie mi brakuje takiej. Odwiedziny babć trwają, Gabi szczęśliwy bo noszony na maxa. Ale niech się babcie pociesza. Ja zamiast olać wszystko i odpoczywać, to latam jak druga, i jeszcze bardziej sprzątam, gotuje i obsługuje. Chyba że mnie już taki typ. Wczoraj byliśmy na kolacji i Gabi pięknie się zachowywał, mało marudził, mimo że już bardzo zmęczony był. Oczywiście dziś wstał 1,5 h za wczesno, choć poszedł spać dwie h niż normalnie. Mąż walczy żeby go uspic, ja dopijam kawę i lecę do pracy. Miłego dnia i udanego tłustego czwartku
|
#2435 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Moje Serduszko konczy dziś 8 miesięcy i od wczorajszego wieczora siada sama jestem taka dumna z mojej duzej- malej córeczki Cytat:
Cytat:
tak, ze kropelki za 4dychy wypiję chyba sama Cytat:
Swoją drogą są jakieś poradniki jak przeprowadzać takie rozmowy??? Cytat:
Kompletnie się nie krępuj! To nie fb, nie podajemy swoich danych! Twój nick zupełnie nie wskazuje kim jesteś więc jest male prawdopodobieństwo wyśledzenia ja z podobnych względów udzielam się tylko tutaj. Chociaż jak się głębiej zastanowić to nick pochodzący od charakterystycznego imienia może kogoś wprowadzić na mój trop Rozpisalam się a chodzilo o to, żebyś się nie krępowała i pisala glupoty, bo naszych rozmów o goleniu Bożeny/Grazyny w ciąży nie przebije nikt
|
|
#2436 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma tak dobrze, że my się tutaj produkujemy, wypisujemy różne mądrości jak i głupoty z tym ryzykiem, że i nas ktoś rozpozna, a inni czytają tak po prostu na luzaka nic od siebie nie dając Następny mały szogun się ujawnił. Umie wleźć na 2. piętro?! Szok! Ale to fajnie bo nie trzeba go wnosić i się męczyć ![]() czekamy na więcej info oczywiście ![]() ___ Mój bobuś chory W nocy gorączka prawie 40 stopni. Teraz 38,2. Na dzisiaj już nie ma miejsc u lekarza, jutro pojadę. Nie muszę chyba pisać, że noc koszmarna ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
Ignaś też zaczął sam siadać dzień przed skończeniem 8 m-cy ![]() Pewnie są jakieś poradniki ale ja tam pójdę na żywioł jak zawsze ![]() Ale chyba jeszcze nie teraz Poczekam na kolejną taką sytuację i jej powiem, no chyba że sama zapyta wcześniej. nie wiem kiedy dziewczynki mają lekcję informacyjną w szkole na te tematy. Może nauczycielka/higienistka mnie wybawi z opresji ![]() Pogrubione: o tak |
||
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedny Ignaś i biedna Ty kurczę jak to nie ma miejsca do lekarza... No chyba dzieciaczki powinni przyjmować
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2438 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Iga jest fenomenalna Poważna rozmowa Ci się szykuje i lepiej się pospiesz, bo jeszcze zabierze do szkoły takie "zatyczki do uszu".Majkela zdrowiej! Szkoda czasu na chorowanie
|
|
|
|
|
#2439 |
|
Zadomowienie
|
Honcia, dziekuje, dobrze. Juz nic go nie męczy, żaden kaszel ani katar, ale mamy zalecenia ze szpitala na dwa leki na oskrzela, z czego jeden wziewnie na w sumie jeszcze dwa tygodnie. W szpitalu wyszly dwie dolne jedynki, a teraz chyba idzie dolna dwójka. IMG_20170221_131948.jpg
|
#2440 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dokładnie z tego samego powodu tak długo się nie udzielałam, więc bardzo dobrze Cię rozumiem. Jest znikome prawdopodobieństwo rozpoznania, więc nie ma co się przejmować ![]() Jak ma na imię Twoje czerwcowiątko? Jest hipermobilny, brawo dla Niego
|
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super, ze już za wami te choróbska
|
|
#2442 |
|
Konto usunięte
|
Hahaha, no dobrze że Iga nie wzięła do szkoły tych zatyczek, bo by niezła akcja była
Honcia jak dzwoniłam to mi powiedzieli, że mogę przyjechać i próbować się wcisnąć pomiędzy innymi, jak np. ktoś się spóźni itp... Już wolę poczekać do jutra ale mieć numerek żeby tam potem nie kwitnąć 2 godziny. |
|
|
|
#2443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jest, psze pani ![]() Viburcol podobno lepszy jest w czopkach... Oj co prawda to prawda Cytat:
Cytat:
Super, że już lepiej!
|
|||
|
|
|
#2444 |
|
Rozeznanie
|
Sliweczko ja nie wiem o co jej chodziło ale wnioskuje ze jej samobójstwo =ja wracam I zachowujemy franka z tz. Lub druga opcja: ona symyluje próbę samobójczą =ja z F. Wracamy i jest po staremu.
Jeśli chodzi o Viburcol to polecam, ale po camilii nie widziałam efektów chociaż nie byłam pewna czy ząbki dokuczaja. Czesc zullugula! Przybywa nas i wreszcie jest co poczytać! Honciu kropelki? Viburcol w kroplach? My mamy czopki.: O Sliweczko ja bym chyba wolała od mamy się dowiedzieć co i jak z kobiecymi sprawami niż od higienistki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam u Was, lubicie pączki?
1487865775392.jpg |
|
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zjadłam dziś 3
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2448 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Czy Wam tez pączki w tłusty czwartek jakoś inaczej smakują? I ten zapach pączkowy był dzisiaj wszędzie - cały autobus pachniał pączkami (miałam wychodnie w samotności do lekarza ). No i oczywiście mam nadzieję, że wiecie, że zjedzone pączki idą prosto w biust Ale działa to tylko dzisiaj!
|
|
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Dej przepisa
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Niech te moje paczki pójdą w biust komuś kto tego potrzebuje
|
|
#2450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- A zjadłam tylk9 2,5 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Część z powidłami śliwkowymi, a część bez niczego ![]() Ja w sumie tak na codzień nie jem pączków, tylko w ten jeden dzień właściwie ![]() Cytat:
![]() A co do pogrubionego - |
||
|
|
|
#2452 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Taki mały, wielki człowiek...Super, że już mu nic nie dokucza, oby tak dalej Cytat:
Cytat:
![]() Mmmmm, takie świeże są najlepsze! Jak mniejsze to spoko Cytat:
![]() Cytat:
Teraz nie jest źle ale jak skończę karmić to będzie tragicznie. Chyba będę podtrzymywać laktację do czasu gdy już będę taka brzydka że nawet ładne cycki nie pomogą |
|||||
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cóż, taki lajf...Kolorowych mamuśki
|
|
#2454 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Śliweczka dobre z tymi tamponami
Lena zapomniałam napisać, ale dziewczyny napisały już chyba wszystko. Trzymaj się ciepło Cytat:
Cytat:
A z ciekawości jak zmodyfikowałaś przepis na jaglankę? Cytat:
Apetyczne pączki Ci wyszły, pieczone? Cytat:
) jedną dziewczynę z wizażu, studentkę, z którą przez parę dni leżałam w szpitalu. Ona na bank tego wątku nie czyta, a reszta nie jest w stanie mnie poznać. Ja mam trochę oddechu, bo jest brat i mama. Miałam smażyć pączki, ale okazało się, że można w Poznaniu dorwać pączki wegańskie, tylko życzyli sobie aż 6 zł za sztukę. Byliśmy z mężem w Ikei, chcemy kupić szafę do dziecięcego, bo wydawało nam się, że mały regał nam wystarczy, a ich rzeczy zaczynają się rozrastać, z czego większość to prezenty.
|
|
|
#2455 |
|
Raczkowanie
|
Śliweczka85, ja zdecydowanie wolę go nosić, bo tak to muszę iść za nim zgięta w pół
ale mówię sobie, że jak tak połazi kilka razy, to się w końcu zmęczy i pójdzie spać ![]() Emiliii, hiperaktywny to idealne określenie,on jest w ciągłym ruchu, w zasadzie od zawsze, dopiero ostatnio, jak już ogarnął siedzenie, jest w stanie bawić się sam ze sobą w jednym miejscu przez kilkanaście min. Ja raczej jestem hipoaktywna i często się zdarza, że popołudniową drzemkę ucinamy razem, bo padam na pysk ![]() Honcia, temat Bożen/ Grażyn chyba koniec końców zawsze musi się przewinać w ciążowym wątku ![]() MariaFrancesca, wiem wiem, rzeczywiście głupio tak podglądać, parę razy chciałam Wam dać znać, żem też mamusia a nie jaki zboczeniec Poza tym, w tym miejscu chciałabym Wam podziękować, wiele rzeczy się od Was dowiedziałam, wiele zakupów dzięki Wam poczyniłam, gdyby nie Wy to moje dziecko dalej chodziło by w pieluchach 1 chyba Majkela12, próbowałaś żel Bobodent? On jako jedyny zawiera miejscowo znieczulającą lignokainę. EDIT a sorry, widzę, że polecany wyżej Dentinox też ją ma
Edytowane przez zullugula Czas edycji: 2017-02-24 o 13:36 |
|
|
|
#2456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, litości, sikam ze śmiechu Cytat:
Pączki smażone na smalcu... A u nas właśnie na odwrót z tymi ciuchami, bo komoda na początku była przepełniona, ale z biegiem czasu okazało się, że w ogóle nie ubieram Marysi np. bluzek z długim i krótkim rękawem. Więc się miejsca pozwalniało
|
|||
|
|
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
Hej to i ja się ujawnię
jestem mamą Łucji urodzonej 27.06. Łucja dopiero zaczyna pełzać do przodu więc czytając o wielkich osiągnięciach innych czerwcowych dzieciaczków wpada w kompleksy :p nie ma jeszcze ząbków i nic nie zapowiada ich szybkiego nadejścia. Jest przekochana choć ostatnio nie daje mi chwili wytchnienia gdyż potrafi mieć np tylko jedną ok pół godzinną drzemkę podczas dnia ( tak miała dzisiaj) a w nocy wstaje nadal kilka razy domagając się cyca. Mieszkamy w Krakowie więc większość zimowych dni spędzamy zamknięte z oczyszczaczem powietrza w mieszkaniu oczekując wiatru :p |
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
Tak w temacie ząbków- Mieszkowi w szpitalu jak plakal, nie dalo się go uspokoić to zamiast czegos przeciwbólowo dali mu luminal w czopku, lek uspokajajacy z barbituranow. Wtedy tż z nim był, jak przeczytalam na wypisie to prawie spadlam z kanapy.
|
#2459 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Głowa do góry, moja córeczka też dopiero zaczęła pełzać do przodu Teraz już będzie z górki, jeszcze zatęsknimy do tych chwil kiedy nasze dzieci były tak mało mobilne I też mieszkamy w Krakowie i żyjemy z oczyszczaczem zamknięte w domu
|
|
|
|
|
#2460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
odpoczywaj ile się da Cytat:
grubo ale takie najlepsze Cytat:
Jak superaśnie, że piszesz Piękne imię córeczki
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

na pisanie czasu brak

Witamy na pokładzie

jestem taka dumna z mojej duzej- malej córeczki

Pewnie dlatego, że ostatnio Marysi zwiększył się apetyt i wypija więcej mleka. Mimo, że jedzonko "normalne" dostaje, to lubi jeszcze się mlekiem "dopchać" 
dużo roboty?? nigdy nie robiłam, zawsze takie oszukane na serku homogenizowanym.
tak, ze kropelki za 4dychy wypiję chyba sama

W nocy gorączka prawie 40 stopni. Teraz 38,2. Na dzisiaj już nie ma miejsc u lekarza, jutro pojadę. Nie muszę chyba pisać, że noc koszmarna

Ale one mniejsze są niż te sklepowe
Część z powidłami śliwkowymi, a część bez niczego 
a próbowałaś coś innego niż paracetamol?Ja nie, od razu wyciągnęłam grubszy kaliber, zastanawiam się nad kupnem camilli, ktoś coś na ten temat?