|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
![]() Tak wiem o tym też pracuje w banku tylko na innym produkcie.Tylko ja muszę wrócić na 3 mies bo mi nie liczą podwyżki na l4... jakbym chciała iść na kolejne to korzystniej będzie dla mnie przepracować 3mc. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Ale mam inne pytanie. Nie wiesz czy jest jakiś czas, który trzeba pracować żeby złożyć wniosek o kh? ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Po macierzynskim off course.
|
|
#4802 |
|
Zadomowienie
|
W kazdym banku moze byc inaczej, zazwyczaj 3M wystarcza
|
|
|
|
#4803 |
|
*sportaddict*
|
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, nawet tych bez ujawniania płci
Morelle - fajne zdjęcie, córa już wygląda jak prawdziwy niemowlak ![]() Już się nie mogę doczekać kolejnego podglądania synka a to jeszcze 8 dni do połówkowego! Chociaż oczywiście im dalej od ostatniego badania tym bardziej schizuję ![]() Pocieszacie mnie, że nie tylko ja się krępuję obnażać u lekarza przed Tż Niby wiem, że wszystko już widział, ale otoczenie mnie krępuje i cieszę się, że póki co załapał się tylko na badanie przez brzuch ![]() Za to jak zaczynam świrować przedporodowo to sobie powtarzam, że nie wiadomo nigdy jak będzie, może młody nagle się usadzi dupką i będzie cc więc nie ma co schizować na zapas ![]() Balon do rozciągania krocza wygląda jak narzędzie tortur ale moja znajoma robiła sobie masaż i bardzo chwaliła, że faktycznie pomaga.
|
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4805 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ze zdrówkiem bywa różnie, ale jakoś się wszystkie toczymy ![]() Cytat:
Cytat:
Wiedziałam, że na Was można liczyć i podpowiecie co nieco ![]() Cytat:
|
|
#4806 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam robic kiedyś w domu ale nie mialam odwagi. Ale może jeszcze spróbuje. Cytat:
mi lekarz juz w 12 tygodniu powiedział zw bedzie dziewczynka, ostatnio w 16 potwierdził a ja i tak czekam na kolejna wizyte bo nie uwierze póki nie zobacze a ostatnio nic nie widzialam z jednej strony myślę ze już sie nic nie zmieni a z drugiej u mojej znajomej dopiero w 8 miesiacu ujawnił sie chłopak a wszystko bylo przygotowane na dziewczynke Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za każdym razem pytam co widzi
śmiał się
|
#4808 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba dzisiaj w końcu będzie słonko! |
||||||
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak jak napisała akada można podpisać oświadczenie, że po wraca się do pracy. Tylko nie wiem na ile moja podwyżka zmieni nam zdolność. Raczej mało, wiec po podpisaniu oświadczenie wraca nam pełna zdolność na kredyt. Jednak minus te 1500 zł. Dlatego plan na wzięcie drugiej hipoteki to lipiec -grudzień 2018
|
|
#4810 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wizytę mam w środę juz się nie mogę doczekać 😊 i tez jakoś ciężko mi uwierzyć w plec wiec czekam jeszcze czy aby na pewno ten chłopak bedzie😅
Mowa o baloniku ja dostałam dzień przed porodem żeby rozwarcie się zrobiło. Pół dnia chodziłam po korytarzu co dało rozwarcie na 4 palce. Bardzo nie miłe jest zakładanie go. Na drugi dzień i tak dostałam oxytocyne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4811 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4812 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chociaż ja do tego sportowo podchodzę - w ostatnim roku sporo się rozciągałam, nieprzyjemne, bolesne, ale konieczne jeśli chce się zrobić określone figury, w tym szpagat. Teraz jak ćwiczę jogę też mam nadzieję, że uda mi się nieco bardziej rozluźnić w biodrach, nogach. Cytat:
Ostrożnie podchodzisz do płci. Ja od razu uwierzyłam lekarzowi i teraz żadnej zmiany nie biorę pod uwagę. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- jak szukacie inspiracji wyprawkowych, to polecam ten filmik. Inne marki niż na blogach wyprawkowych, z większością rzeczy nigdzie indziej się nie spotkałam: |
||||||
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora jaka różnica w pieluchach?
Ja mam tetrowe i mama przyniosła mi bawełniane. Jest sens kupowac jeszcze muślinowe i bambusowe?
|
#4814 |
|
Zadomowienie
|
Co do tej plci to we wtorek bylam w tak ciezkim szoku...czulam jakby ktos mi wyjal Kubusia i wlozyl Agatke 😉 Dzis juz ok jak potwierdzi sie dziewczynka tez sie bede cieszyc Jak slysze, ze niektorzy maja niespodzianke na porodowce to nie moge uwierzyc, ze takie rzeczy sie zdarzaja w XXI wieku😀
|
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też najpierw miał być chłopiec
|
#4816 |
|
królikoholiczka
|
U mnie też wieje, w końcu tylko kilka km dzieli mnie od morza. Tż miał dziś wracać do Polski ale pewnie prom nie będzie płynął i będzie ciężko. Może coś się zmieni jeszcze
|
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4818 |
|
MerDer 4ever
|
Ja czytałam o tym aniball'u, w każdym przypadku, w którym kobiety z tym ćwiczyły mówiły, że łatwiej przejść przez poród i nie trzeba nacinać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczą tak tylko 1 rok życia dziecka. Potem normalnie ![]() U mnie też wieje i ma padać śnieg z deszczem.
|
|
#4820 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że trochę przypadków zmiany płci tutaj mamy.
Ciekawe czy do Was dołączę.. a to jeszcze 2 tyg do połówkowego ehhh ciężko wytrzymać ![]() TŻ mnie dziś zaskoczył. ![]() On: Mam! Mam imię dla chłopaka! Ja: <wielkie oczy> On: Połączenie nowoczesności z klasyką! Ja: <jeszcze większe oczy> On: <dumny jak paw> Ja: No mów! On: BRAJANUSZ! Badum tsssss!
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4822 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak powiedział mi lekarz że będzie chłopak to znajomy powiedział że będzie mały Małgorzatek i ja od tamtej pory mówię na dziecko Małgorzatek :-D (od mojego imienia) |
|
|
|
|
#4824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle w Motherhood te niby muślinowe otulacze różnią sie jedynie wielkością od pieluszek tetrowych. Cytat:
Ja póki co wiem, ze hormony wpływają na rozwarcie szyjki macicy, no a jak jest z tym kroczem? Moze na szkole rodzenia sie dowiem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Dobre ![]() U mnie TZ zaczął najpierw na kota mowić Klaudia i co chwile słyszałam teksty typu Klaudia zostaw, Klaudia zejdź ze stołu albo ze Klaudia liże sobie jajka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4825 | |||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam położna mówiła żeby do płci podawanej przez lekarza podchodzić z rezerwą bo mimo takiego sprzetu zdaza się ze po porodzie wychodzi cos inngo i żeby mieć imię awaryjnie dla chlopca i dziewczynki. U mnie mąż zaczyna marudzić co do imienia. Na poczatku mówił ze to ja dam imię bo to kobiety z reguły dają. Ja powiedziałam ze mam dla dziewczynki dla chłopca nie więc mój mąż powiedział jakie imię mu się podoba dla chłopca i zostało. Na poczatku chciałam dwa imiona ale mąż stwiersził że damy jedno i tak zostało. A teraz jak lekarz powiedział że niby dziewczynka to zaczyna się łamać że musimy inne znaleźć i że dać dwa. |
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora
|
#4828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe, myśle, ze i ty miałabyś nie lepszą minę w takiej sytuacji ![]() Swojego raczej nie wtajemniczałabym w to, że będę ćwiczyć i nie mówiła na czym te ćwiczenia polegają, wiec podejrzewam, ze miałby niezłą traumę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4829 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A dzięki, dzięki. Brajanusz też pewnie szczęsliwy. ![]() Dla kolegów Brajan, dla podwładnych Janusz.
Mój Eden jest tam gdzie Twój rytm bicia serca, Jeden uśmiech ponad wszystko do życia zachęca. ❤ Edytowane przez Agg_s Czas edycji: 2017-02-24 o 11:02 |
||
|
|
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
jak ja bym zjadła sushi... może się wybiorę niedługo
co do usg to ja nie krępuję się TŻ nawet dopochwowo przecież wie co tam mam hehe i wiadomo do jakiego lekarza idziemy :Ppierwsze miałam dopochwowo i widział malucha ale nie przypatrywał się co mi lekarz robi...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

też pracuje w banku tylko na innym produkcie.

i przepraszam ze tak wtargnęłam na Wasz wątek..
Miałam robic kiedyś w domu ale nie mialam odwagi. Ale może jeszcze spróbuje.
mi lekarz juz w 12 tygodniu powiedział zw bedzie dziewczynka, ostatnio w 16 potwierdził a ja i tak czekam na kolejna wizyte bo nie uwierze póki nie zobacze a ostatnio nic nie widzialam
z jednej strony myślę ze już sie nic nie zmieni a z drugiej u mojej znajomej dopiero w 8 miesiacu ujawnił sie chłopak a wszystko bylo przygotowane na dziewczynke
śmiał się 

znowu będzie trzeba kogoś szukać i będę musiała uczyć a już się cieszyłam ze zaraz idę na wolne 

brzuch mnie pobolewa ale biorę nospe i jest lepiej. Nie wiem czy dzwonić do lekarza czy mi w ten sposób nerwy odchodzą
Brajanusz też pewnie szczęsliwy.