Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-24, 09:20   #4801
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Podczytuje Was od dawna, wybaczcie, ze sie ukrywalam 😉 Jestem w 21 tyg i nie powiem Wam jeszcze czy bede w grupie rozowej czy niebieskiej, w grudniu byl chlopak od wtorku dziewczynka...dziwne uczucie, w poniedzialek licze, ze sie wyjasni ostatecznie

Morelle jako pracownik banku czuje sie w obowiazku zeby Ci podpowiedzeciec, ze kiedys w Millennium bylo tak, ze po porodzie jak bedziesz na macierzynskim przyjma Twoj dochod do zdolnosci jesli podpiszesz oswiadczenie, ze potem wrocisz do pracy a nie pojdziesz na wychowawczy 😊
Hej

Tak wiem o tym też pracuje w banku tylko na innym produkcie.

Tylko ja muszę wrócić na 3 mies bo mi nie liczą podwyżki na l4... jakbym chciała iść na kolejne to korzystniej będzie dla mnie przepracować 3mc.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Ale mam inne pytanie. Nie wiesz czy jest jakiś czas, który trzeba pracować żeby złożyć wniosek o kh?

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Po macierzynskim off course.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 09:27   #4802
akada
Zadomowienie

W kazdym banku moze byc inaczej, zazwyczaj 3M wystarcza
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 09:29   #4803
vadi
*sportaddict*

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt, nawet tych bez ujawniania płci Morelle - fajne zdjęcie, córa już wygląda jak prawdziwy niemowlak
Już się nie mogę doczekać kolejnego podglądania synka a to jeszcze 8 dni do połówkowego! Chociaż oczywiście im dalej od ostatniego badania tym bardziej schizuję

Pocieszacie mnie, że nie tylko ja się krępuję obnażać u lekarza przed Tż Niby wiem, że wszystko już widział, ale otoczenie mnie krępuje i cieszę się, że póki co załapał się tylko na badanie przez brzuch

Za to jak zaczynam świrować przedporodowo to sobie powtarzam, że nie wiadomo nigdy jak będzie, może młody nagle się usadzi dupką i będzie cc więc nie ma co schizować na zapas

Balon do rozciągania krocza wygląda jak narzędzie tortur ale moja znajoma robiła sobie masaż i bardzo chwaliła, że faktycznie pomaga.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 09:35   #4804
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
W kazdym banku moze byc inaczej, zazwyczaj 3M wystarcza
Dziękuję

Vadi
Stary 2017-02-24, 09:38   #4805
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
ja miałam bakterie w moczu i po urosepcie nie pomogło dopiero po furaxin to wyciąg z żurawiny mięty i dobrymi bakteriami i pij mega dużo wody i sikaj dużo!
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Aniaaa87 Pokaż wiadomość
Wita wszystkie mamusie czerwcowka 2017Mam nadzieje ze dobrze sie czujeciei przepraszam ze tak wtargnęłam na Wasz wątek..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Witaj ze zdrówkiem bywa różnie, ale jakoś się wszystkie toczymy

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Teoretycznie u mnie też obecne projekty zostały rozdzielone między zespół. Dziewczyny są wściekłe...
U mnie to samo.. Obowiązki po mnie przejęły 4 osoby - nie dość, że same mają sporo na głowie to jeszcze im doszło..

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Ja biorę Urosept 3x2 tabletki, do tego bralam Żuravit. Profilaktycznie przy śniadaniu robię sobie herbatę zurawinową. Takie zalecenia miałam po wyjściu ze szpitala. W przyszłym tygodniu będę robić badania i liczę na to, że wyniki będą idealne ☺
Dziękuję
Wiedziałam, że na Was można liczyć i podpowiecie co nieco

Cytat:
Czesc dziewczyny Podczytuje Was od dawna, wybaczcie, ze sie ukrywalam 😉 Jestem w 21 tyg i nie powiem Wam jeszcze czy bede w grupie rozowej czy niebieskiej, w grudniu byl chlopak od wtorku dziewczynka...dziwne uczucie, w poniedzialek licze, ze sie wyjasni ostatecznie
Hej! Coś się maluch zdecydować nie może

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 09:38   #4806
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość

[/COLOR]A teraz mi się przypomniało co jeszcze mówiła położna że nie widzi przeszkód żeby kobieta w ciąży nie zjadła sushi czy tatara jeśli jadła przed ciąża ale musi to być ze sprawdzonego źródła najlepiej z tego gdzie sie kupowało przed ciążą. Mowiła też że kiedyś rozmawiała z facetem co robi sushi i on powiedział że jeśli zamowienie składa kobieta i powie że jest w ciąży wszystko otwiera świeże.
Ooooo sushi bym zjadła Miałam robic kiedyś w domu ale nie mialam odwagi. Ale może jeszcze spróbuje.

Cytat:
Witaj mi lekarz juz w 12 tygodniu powiedział zw bedzie dziewczynka, ostatnio w 16 potwierdził a ja i tak czekam na kolejna wizyte bo nie uwierze póki nie zobacze a ostatnio nic nie widzialam z jednej strony myślę ze już sie nic nie zmieni a z drugiej u mojej znajomej dopiero w 8 miesiacu ujawnił sie chłopak a wszystko bylo przygotowane na dziewczynke

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 09:40   #4807
morelle_
Zakorzenienie

Ja za każdym razem pytam co widzi wczoraj mówi, że chyba podawał płeć. A ja na to, że chcę wiedzieć czy nic się nie zmienia śmiał się
Stary 2017-02-24, 09:49   #4808
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Wy szczypiorki jesteście to po Was nie widać więc się nie liczy hehe
ale w aplikacji u mnie pokazuje ,że się mieszczę w normie więc nie jest tak źle.

ja miałam bakterie w moczu i po urosepcie nie pomogło dopiero po furaxin to wyciąg z żurawiny mięty i dobrymi bakteriami i pij mega dużo wody i sikaj dużo!

śliczna królewna.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

a są w empikach stacjonarnych te rzeczy z motherhood czy tylko online?
Byłam w jednym i nie widziałam a szkoda

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja zakładam tuniczke i rajstopy i zdejmuje wszystko co mam pod spodem i wskakuje na fotel a poźniej na kozetke. Lekarka przykrywa mnie recznikiem papierowym i robi swoje.

Moj mąż był ja jednym badaniu było dopochwowo i tylko go uprzedziłam zeby sie nie ździwił. Mi było obojętne przeciez to w końcu mąż.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Super kocyk gdzie kupiłaś?

W Smyku

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

A teraz mi się przypomniało co jeszcze mówiła położna że nie widzi przeszkód żeby kobieta w ciąży nie zjadła sushi czy tatara jeśli jadła przed ciąża ale musi to być ze sprawdzonego źródła najlepiej z tego gdzie sie kupowało przed ciążą. Mowiła też że kiedyś rozmawiała z facetem co robi sushi i on powiedział że jeśli zamowienie składa kobieta i powie że jest w ciąży wszystko otwiera świeże.
Nam położona mówiła że jak ma się jajka z dobrego źródła to nawet kogel mogel jeść

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Dziewczyna która mnie zastępowała w pracy odeszła po miesiącu znowu będzie trzeba kogoś szukać i będę musiała uczyć a już się cieszyłam ze zaraz idę na wolne
A chłopak co przyszedł na moje miejsce nie ogarnia za cholerę i tez nie wiadomo co będzie i moje obowiązki też są podzielone na dwie osoby i są nerwy

Cytat:
Teoretycznie u mnie też obecne projekty zostały rozdzielone między zespół. Dziewczyny są wściekłe...

Tak :/ Drugą hipotekę muszę podpisac. Ostatnio się dowiedziałam , że będąc na l4 ciążowym do kh jestem Traktowana jako bezrobotna także teraz by nie wyszło z budową domu.

Są 2 opcje. Wrócę i zacznę szukać. Lub 2 dziecko. Ale to wiadomo , że z budową domu 2 dzieci średnia kumulacja. Nie wiem też co powiem po porodzie. Może "nigdy więcej". Nie wiem sama do końca jak to rozegrać bo niezbyt chce wrócić w to samo miejsce.
A jak to jest na macierzyńskim? Nie ma problemu z kredytem?

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja dziś odżyłam... reka nie boli moge działać zamawiam.dzis pieluszki i kocyki

Tstara tez bym zjadła ale wlasnie z tym żelem ciężko, za to zjadlam ser pleśniowy... ale pasteryzowany wiec chyba ok

Aniaaa87 witaj myślałam.o Tobie ostatnio podczytywałam Was tez troszkę Gratuluje synka i wybranego.imienia my nadal szukamy u mnie ok jestem.od.poniedziałku na L4 i powoli sie ogarniam Myślę, ze może okazać się, że też urodzę w czerwcu

Skąd zamawiasz? Pokaż

Cytat:
Ja za każdym razem pytam co widzi wczoraj mówi, że chyba podawał płeć. A ja na to, że chcę wiedzieć czy nic się nie zmienia śmiał się
Ja też będę pytac na połówkowych co widzi i u nowego też : brzydal:

Chyba dzisiaj w końcu będzie słonko!
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 09:54   #4809
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Byłam w jednym i nie widziałam a szkoda

Nam położona mówiła że jak ma się jajka z dobrego źródła to nawet kogel mogel jeść

A chłopak co przyszedł na moje miejsce nie ogarnia za cholerę i tez nie wiadomo co będzie i moje obowiązki też są podzielone na dwie osoby i są nerwy

A jak to jest na macierzyńskim? Nie ma problemu z kredytem?

Skąd zamawiasz? Pokaż

Na macierzynskim liczą dochód 80% i przez pierwszy rok dodatkowe obciążenie 1500 zł za noworodka. Więc z 1 juz kh wypada słabo ale tak jak napisała akada można podpisać oświadczenie, że po wraca się do pracy. Tylko nie wiem na ile moja podwyżka zmieni nam zdolność. Raczej mało, wiec po podpisaniu oświadczenie wraca nam pełna zdolność na kredyt. Jednak minus te 1500 zł. Dlatego plan na wzięcie drugiej hipoteki to lipiec -grudzień 2018
Stary 2017-02-24, 09:58   #4810
etusiaaa
Wtajemniczenie

Ja wizytę mam w środę juz się nie mogę doczekać 😊 i tez jakoś ciężko mi uwierzyć w plec wiec czekam jeszcze czy aby na pewno ten chłopak bedzie😅

Mowa o baloniku ja dostałam dzień przed porodem żeby rozwarcie się zrobiło. Pół dnia chodziłam po korytarzu co dało rozwarcie na 4 palce. Bardzo nie miłe jest zakładanie go. Na drugi dzień i tak dostałam oxytocyne.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 10:01   #4811
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Ja też sie nie przyznaję że wiem tylko pytam co widzi

Cytat:

U mnie tak wieje ze głowę chce urwać. Chyba dzis nie wyjdę bo boję sie ze znowu mi nerki przewieje. I tak mnie caly czas plecy bolą

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 10:04   #4812
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja dziś odżyłam... reka nie boli moge działać zamawiam.dzis pieluszki i kocyki

Tstara tez bym zjadła ale wlasnie z tym żelem ciężko, za to zjadlam ser pleśniowy... ale pasteryzowany wiec chyba ok

Aniaaa87 witaj myślałam.o Tobie ostatnio podczytywałam Was tez troszkę Gratuluje synka i wybranego.imienia my nadal szukamy u mnie ok jestem.od.poniedziałku na L4 i powoli sie ogarniam Myślę, ze może okazać się, że też urodzę w czerwcu

super, że z ręką już dobrze. Pokaż kocyki i pieluszki. Ja póki co mam 1 bawełniany kocyk, 3szt flanelowych, 5szt tetrowych i 2szt większych muślinowych, które mogą służyć za otulacz

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Dziękuję brzuch mnie pobolewa ale biorę nospe i jest lepiej. Nie wiem czy dzwonić do lekarza czy mi w ten sposób nerwy odchodzą

jak nospa pomaga, to dobrze. Relaksuj się

Cytat:

Morelle jako pracownik banku czuje sie w obowiazku zeby Ci podpowiedzeciec, ze kiedys w Millennium bylo tak, ze po porodzie jak bedziesz na macierzynskim przyjma Twoj dochod do zdolnosci jesli podpiszesz oswiadczenie, ze potem wrocisz do pracy a nie pojdziesz na wychowawczy 😊
hej

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Pocieszacie mnie, że nie tylko ja się krępuję obnażać u lekarza przed Tż Niby wiem, że wszystko już widział, ale otoczenie mnie krępuje i cieszę się, że póki co załapał się tylko na badanie przez brzuch
ja też się cieszę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem, chociaż mniejszości. Dla mnie seksualność a fizjologia to dwie różne sprawy i to, że z TŻ sypiamy ze sobą nie oznacza, że np. może wchodzić do łazienki kiedy ja korzystam

Cytat:
Balon do rozciągania krocza wygląda jak narzędzie tortur ale moja znajoma robiła sobie masaż i bardzo chwaliła, że faktycznie pomaga.
takie trochę sado-maso
Chociaż ja do tego sportowo podchodzę - w ostatnim roku sporo się rozciągałam, nieprzyjemne, bolesne, ale konieczne jeśli chce się zrobić określone figury, w tym szpagat. Teraz jak ćwiczę jogę też mam nadzieję, że uda mi się nieco bardziej rozluźnić w biodrach, nogach.

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Ooooo sushi bym zjadła Miałam robic kiedyś w domu ale nie mialam odwagi. Ale może jeszcze spróbuje.

Witaj mi lekarz juz w 12 tygodniu powiedział zw bedzie dziewczynka, ostatnio w 16 potwierdził a ja i tak czekam na kolejna wizyte bo nie uwierze póki nie zobacze a ostatnio nic nie widzialam z jednej strony myślę ze już sie nic nie zmieni a z drugiej u mojej znajomej dopiero w 8 miesiacu ujawnił sie chłopak a wszystko bylo przygotowane na dziewczynke

Sushi bardzo prosto się robi, zachęcam do spróbowania Ja teraz dwa razy robiłam, tyle że nie z rybą, a awokado.

Ostrożnie podchodzisz do płci. Ja od razu uwierzyłam lekarzowi i teraz żadnej zmiany nie biorę pod uwagę.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

jak szukacie inspiracji wyprawkowych, to polecam ten filmik. Inne marki niż na blogach wyprawkowych, z większością rzeczy nigdzie indziej się nie spotkałam:
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 10:06   #4813
morelle_
Zakorzenienie

Xzora jaka różnica w pieluchach?
Ja mam tetrowe i mama przyniosła mi bawełniane. Jest sens kupowac jeszcze muślinowe i bambusowe?
Stary 2017-02-24, 10:12   #4814
akada
Zadomowienie

Co do tej plci to we wtorek bylam w tak ciezkim szoku...czulam jakby ktos mi wyjal Kubusia i wlozyl Agatke 😉 Dzis juz ok jak potwierdzi sie dziewczynka tez sie bede cieszyc Jak slysze, ze niektorzy maja niespodzianke na porodowce to nie moge uwierzyc, ze takie rzeczy sie zdarzaja w XXI wieku😀
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 10:18   #4815
morelle_
Zakorzenienie

U mnie też najpierw miał być chłopiec
Stary 2017-02-24, 10:22   #4816
emilia0508
królikoholiczka

U mnie też wieje, w końcu tylko kilka km dzieli mnie od morza. Tż miał dziś wracać do Polski ale pewnie prom nie będzie płynął i będzie ciężko. Może coś się zmieni jeszcze

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 10:23   #4817
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Na macierzynskim liczą dochód 80% i przez pierwszy rok dodatkowe obciążenie 1500 zł za noworodka. Więc z 1 juz kh wypada słabo ale tak jak napisała akada można podpisać oświadczenie, że po wraca się do pracy. Tylko nie wiem na ile moja podwyżka zmieni nam zdolność. Raczej mało, wiec po podpisaniu oświadczenie wraca nam pełna zdolność na kredyt. Jednak minus te 1500 zł. Dlatego plan na wzięcie drugiej hipoteki to lipiec -grudzień 2018
O rany nie wiedziałam o tym... To dużo liczą za dziecko... To przecież chyba więcej niż wynosi najniższa krajowa

Cytat:
Co do tej plci to we wtorek bylam w tak ciezkim szoku...czulam jakby ktos mi wyjal Kubusia i wlozyl Agatke 😉 Dzis juz ok jak potwierdzi sie dziewczynka tez sie bede cieszyc Jak slysze, ze niektorzy maja niespodzianke na porodowce to nie moge uwierzyc, ze takie rzeczy sie zdarzaja w XXI wieku😀
Mi 4tyg temu powiedział że chłopak i chociaż marzyła mi sie dziewczynka to podświadomie sie nastawiam na chłopaka i jak powiedział wczoraj że może to być dziewczynka to dziwnie tak :-D czekam z niecierpliwością na połówkowe :-D
Stary 2017-02-24, 10:27   #4818
taedio
MerDer 4ever

Ja czytałam o tym aniball'u, w każdym przypadku, w którym kobiety z tym ćwiczyły mówiły, że łatwiej przejść przez poród i nie trzeba nacinać

Stary 2017-02-24, 10:29   #4819
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
O rany nie wiedziałam o tym... To dużo liczą za dziecko... To przecież chyba więcej niż wynosi najniższa krajowa

Mi 4tyg temu powiedział że chłopak i chociaż marzyła mi sie dziewczynka to podświadomie sie nastawiam na chłopaka i jak powiedział wczoraj że może to być dziewczynka to dziwnie tak :-D czekam z niecierpliwością na połówkowe :-D

Liczą tak tylko 1 rok życia dziecka. Potem normalnie

U mnie też wieje i ma padać śnieg z deszczem.
Stary 2017-02-24, 10:31   #4820
Agg_s
Wtajemniczenie

Widzę, że trochę przypadków zmiany płci tutaj mamy. Ciekawe czy do Was dołączę.. a to jeszcze 2 tyg do połówkowego ehhh ciężko wytrzymać

TŻ mnie dziś zaskoczył.
On: Mam! Mam imię dla chłopaka!
Ja: <wielkie oczy>
On: Połączenie nowoczesności z klasyką!
Ja: <jeszcze większe oczy>
On: <dumny jak paw>
Ja: No mów!
On: BRAJANUSZ!

Badum tsssss!

Stary 2017-02-24, 10:32   #4821
morelle_
Zakorzenienie

mistrz!
Stary 2017-02-24, 10:33   #4822
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Widzę, że trochę przypadków zmiany płci tutaj mamy. Ciekawe czy do Was dołączę.. a to jeszcze 2 tyg do połówkowego ehhh ciężko wytrzymać

TŻ mnie dziś zaskoczył.

Badum tsssss!

Stary 2017-02-24, 10:35   #4823
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:

TŻ mnie dziś zaskoczył.

Badum tsssss!
Haha :-D

Jak powiedział mi lekarz że będzie chłopak to znajomy powiedział że będzie mały Małgorzatek i ja od tamtej pory mówię na dziecko Małgorzatek :-D (od mojego imienia)
Stary 2017-02-24, 10:40   #4824
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora jaka różnica w pieluchach?
Ja mam tetrowe i mama przyniosła mi bawełniane. Jest sens kupowac jeszcze muślinowe i bambusowe?
Myśle, ze nie, bo muślinowe i bambusowe powinny byc bardzo zbliżone do tych bawełnianych.

W ogóle w Motherhood te niby muślinowe otulacze różnią sie jedynie wielkością od pieluszek tetrowych.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Ja czytałam o tym aniball'u, w każdym przypadku, w którym kobiety z tym ćwiczyły mówiły, że łatwiej przejść przez poród i nie trzeba nacinać

Ja wlasnie tez czytałam duzo komentarzy, dziewczyny chwaliły bardzo. No, ale są tez sceptyczne położne. Ostatnio natknęłam sie na jakiegoś posta fizjoterapeutki, ze niby takie mechaniczne rozciąganie nie jest zalecane, bo przy porodzie kluczową role odgrywają hormony - ale było tylko to jedno zdanie, bez żadnego wyjaśnienia.
Ja póki co wiem, ze hormony wpływają na rozwarcie szyjki macicy, no a jak jest z tym kroczem? Moze na szkole rodzenia sie dowiem...

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:

TŻ mnie dziś zaskoczył.

Badum tsssss!

Dobre
U mnie TZ zaczął najpierw na kota mowić Klaudia i co chwile słyszałam teksty typu Klaudia zostaw, Klaudia zejdź ze stołu albo ze Klaudia liże sobie jajka.

Stary 2017-02-24, 10:45   #4825
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

wyobrażam sobie minę Tż jak by mnie nakrył na takim treningu

Cytat:
TŻ mnie dziś zaskoczył.

Badum tsssss!
bardzo piękne, gratuluję wyboru

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dobre
U mnie TZ zaczął najpierw na kota mowić Klaudia i co chwile słyszałam teksty typu Klaudia zostaw, Klaudia zejdź ze stołu albo ze Klaudia liże sobie jajka.
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 10:51   #4826
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość

Mój mąż jak robił sushi to bez ryby tylko np ogorek zielony itp.

Nam położna mówiła żeby do płci podawanej przez lekarza podchodzić z rezerwą bo mimo takiego sprzetu zdaza się ze po porodzie wychodzi cos inngo i żeby mieć imię awaryjnie dla chlopca i dziewczynki.

U mnie mąż zaczyna marudzić co do imienia. Na poczatku mówił ze to ja dam imię bo to kobiety z reguły dają. Ja powiedziałam ze mam dla dziewczynki dla chłopca nie więc mój mąż powiedział jakie imię mu się podoba dla chłopca i zostało. Na poczatku chciałam dwa imiona ale mąż stwiersził że damy jedno i tak zostało. A teraz jak lekarz powiedział że niby dziewczynka to zaczyna się łamać że musimy inne znaleźć i że dać dwa.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 10:54   #4827
morelle_
Zakorzenienie

Xzora
Stary 2017-02-24, 10:59   #4828
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
wyobrażam sobie minę Tż jak by mnie nakrył na takim treningu

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Hehe, myśle, ze i ty miałabyś nie lepszą minę w takiej sytuacji
Swojego raczej nie wtajemniczałabym w to, że będę ćwiczyć i nie mówiła na czym te ćwiczenia polegają, wiec podejrzewam, ze miałby niezłą traumę.

Stary 2017-02-24, 11:01   #4829
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha :-D

Jak powiedział mi lekarz że będzie chłopak to znajomy powiedział że będzie mały Małgorzatek i ja od tamtej pory mówię na dziecko Małgorzatek :-D (od mojego imienia)
Małgorzatek też bardzo innowacyjne i nowoczesne

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość

Dobre

Cytat:

A dzięki, dzięki. Brajanusz też pewnie szczęsliwy.
Dla kolegów Brajan, dla podwładnych Janusz.

Edytowane przez Agg_s
Czas edycji: 2017-02-24 o 11:02
Stary 2017-02-24, 11:01   #4830
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

jak ja bym zjadła sushi... może się wybiorę niedługo
co do usg to ja nie krępuję się TŻ nawet dopochwowo przecież wie co tam mam hehe i wiadomo do jakiego lekarza idziemy :Ppierwsze miałam dopochwowo i widział malucha ale nie przypatrywał się co mi lekarz robi...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości