Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-04, 22:23   #3151
funky87
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Właśnie! Płatki, nabiał (jeśli jestem w innym sklepie niż Lidl^^) i chleb. Czasami nawet jak mi coś nie pasuje, to jak mam czas to idę do pobliskich sklepów, żeby zobaczyć, czy czasem nie ma tam nic lepszego (mam akurat takie miejsce, gdzie obok siebie jest Lidl, Biedronka, Polo i Carrefour, a kawalek dalej dwa Torimpexy ^^)
ja nieraz potrafię obskoczyć wszytskie 4 pobliskie aldiki w poszukiwaniu homo 0% , a jak wybiorę się do reala to już koniec , nie mam mnie przez co najmniej 2 h
Stary 2008-04-04, 22:32   #3152
plameczka
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj byłam na zakupach w super i hiper, baaaaaardzo to lubie

agness wyslalam Ci maila

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 22:45   #3153
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez notspeciallady Pokaż wiadomość
Tak wiem ,że takie gadanie nic nie daje ,ale do skutku trzeba sobie wmawiać. Dzisiaj zjadłam kasze manne (cały wielki talerz) z truskawkami i malinami ,które były mrożone w CUKRZE I 5 pierogów z serem białym I teraz nie ćwicze ,zeby to jak najszybciej spalić ,bo mi sie poprostu nie chce(Leń śmierdzący) A zjadłam to ,bo miałam na to ochotę właśnie. Pierwszy raz od kilkunastu dni zjadłam cos co mialam ochotę I coś czuje,że grzeszenie się na tym nie skonczy. A nie przynajmniej dzisiaj

Zdięcie:
http://img167.imageshack.us/img167/7150/brzusiotw7.jpg
Cieszę się, naprawde cieszę się, że zjadłaś i mam nadzieje, że NIE KŁAMIESZ, bo kłamstwo, bynajmniej tu, wśród 'swoich' nie ma sensu... Pamiętaj o tym.
Prawda, że to wspaniałe uczucie jeść coś na co ma się ochote... ?
3mam kciuki aby udało Ci się z tego wyjśc, naprawde, choć dłuuuuuuuuuuuuga droga przed Tobą.

Cytat:
A ja dzisiaj poszłam sobie do sklepu po płatki śniadaniowe...no i tak stoję sobie przy regale i zastanawiam się jakie wybrać (założyłam sobie, że wezmę inne niż Bran Flakesy, tak dla spróbowania). Myślę nad tym, co chwila biorę jakąś z paczek, patrzę w skład, po czym ją odkładam, bo tu mąka pszenna, tu cukier a tu inne emulgatory. Bałam się kupić coś takiego, naprawdę. Pomyślałam, że kupię w końcu te Brany, bo nie mają tak strasznego składu i pójdę...Poszłam sobie jeszcze po maślankę i przemyślałam to, co robię. Miałam ochotę na czekoladowe płatki, w których składzie nie było praktycznie nic, co by mi się spodobało. Biłam się ze sobą czy kupić czy nie. Poszłam, wzięłam i kupiłam obie paczki (BF i te Mlekołaki). Tak, wiem, że brzmi to żałośnie i śmiesznie, że mam problem z tak prostymi czynnościami jak kupowanie płatków, jednak myślę, że może jak już zrobiłam ten krok i kupiłam coś, czemu jestem przeciwna, może chociaż trochę poprawi się mój stan. Jeszcze niedawno często podjadałam coś, lecz ostatnio się tego wyzbyłam. Dzisiaj jak wróciłam do domu, to postanowiłam przesypać Brany do słoika. Niestety nie wszystkie się zmieściły i w opakowaniu została resztka (praktycznie same okruchy i parę płatków). I pojawił się kolejny problem- co z nią zrobić? Bez sensu było wkładać taką resztkę do szafki, a zjeść to, to nie, bo to nie ta godzina, bo jeszcze za wcześnie...Stałam i się po raz kolejny dziś zastanawiałam co zrobić. Zjadłam. Jakoś zjadłam, ale automatycznie przesunęłam sobie o jakiś czas godzinę następnego posiłku.
Cóż. Staram się naprawdę wyzbyć czegoś takiego.
Dobrze, że wzięłaś te płatki zjadłaś resztę tych BF Cieszę się razem z Tobą To wcale nie jest głupie, znam takie dylematy, bo też je mam... Mimo wszystko coraz mniejsze, ale są

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Asiek - Wcale nie wyglądam super.
WYGLĄDASZ !!!

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Iza(i inne dziewczynki)dziękuję za rady, tak właściwie to ja powinnam trochę przytyć, a nawet nie trochę...kiedys ważyłam ok 12kg więcej i mówili, że mam ładna figurę...ehhh dziś zjadłam spaghetti wiecie, a od dawna go "nie tolerowałam" i jestem z siebie zadowolona, nawet nie mam wyrzutów sumienia, moją MEGA motywacją są włosy i MAM ZAMIAR Z TEGO WYJŚĆ wiem, że mi SIĘ UDA
3mam kciuki aby sie udało

Cytat:
Ja najczęściej to najwięcej czasu spędzam przy nabiale albo jak mam ochotę na coś,a widzę tyyle rzeczy,że się zdecydować nie mogę dlatego jak idę z kimś,to zawsze się na mnie wkurzają ostatnio byłam sama,to przynajmniej nikt mi nad głową nie zrzedzil.
Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
A myslałam, że tylko ja tak mam Na rodzinnych zakupach to wygląda tak, że ja zdążę obejrzeć nabiał i płatki, a rodzice w tym czasie kupią wszystko inne i mimo wszystko czekają :P Wynika to raczej z tego, że uwielbiam oglądać te wszystkie produkty, niekoniecznie chcąc je kupić
Cytat:
Dokładnie tak! Jak się nudzę w domu to idę do super czy hipermarketu i oglądam produkty. To dziwne,no ale też lubię wiedzieć co jest na połkach, jaki ma to skład i czy mogłabym ewentualnie kiedyś to kupić ale płatki sprawiają mi największą trudność, a nabiał kupuję z Pilosa, bo uważam, że jest najlepszy. I coś biorę, później odkładam, biorę inną rzecz, którą w ostateczności zamieniam na jeszcze inną lub wyjściową. Chodzę po sklepie i myślę, co wolę kupić :P
mam tak samo jak Wy dziewczyny. zawsze sprawdzam skład. Tzn kalorie, mimo wszystko, to okropny nawyk i trudno się go wyzbyc
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 22:47   #3154
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
mam tak samo jak Wy dziewczyny. zawsze sprawdzam skład. Tzn kalorie, mimo wszystko, to okropny nawyk i trudno się go wyzbyc
oj my sie go chyba nigdy nie pozbędziemy,
Stary 2008-04-04, 23:00   #3155
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że wzięłaś te płatki zjadłaś resztę tych BF Cieszę się razem z Tobą To wcale nie jest głupie, znam takie dylematy, bo też je mam... Mimo wszystko coraz mniejsze, ale są
Dziękuję ;*
Cytat:
Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Po prostu nie potrafię kupić czegoś, czego nie znam składu, kalorii itd. Dlatego wyzbycie się tego nawyku nie wchodzi w ogóle w grę w moim przypadku ^^ nie dałabym rady, bo nie kupuję ogólnie(lub niechętnie-choć tutaj robię wyjątek dla płatków) produktów z cukrem, solą, emulgatorami i dużą zawartościa tłuszczu, mąką pszenną itp. :P
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 23:08   #3156
Aya19
Raczkowanie

Kochane dziewczyny, bardzo proszę Was o radę. Pisałam już wczesniej, że muszę przytyć... (Waże 37 przy wzroscie 152)Staram się jeść więcej, ale mam poczucie winy... Nie chcę od razu dużo tyć! Zastanawiam się czy od owoców bardzo łatwo prytyć, czy mogę je jesc bez poczucia winy i ile dziennie ich jeść?? Jeżeli w tym tygodniu jadłam przez powiedzmy trzy dni z rzędu dużo winogron i po bananie, to czy na bank utyje? boje się tego... Słodyczy nie jem wcale, moją słabością są właśnie owoce i czasem orzechy.

I jeszcze jedno pyt. Muszę dodawać kalorie i zastanawiam się z czego powinny pochodzić, żeby utyć zdrowo i równomiernie... Dodać właśnie więcej owoców, czy lepiej więcej pełnoziarnistego pieczywa? A może coś jescze innego? Czy to ma znaczenie z czego będą pochodzić te dodawane kalorie? (czy tyje się w różny sposób w zależności od tego co jemy?)
Mam nadzieję, że zrozumiecie o co pytam, bo trochę zamotałam
Aya19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 23:23   #3157
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Obawiam się, że nie Tzn. kiedyś napewno ta presja na sprawdzanie będzie mała, a może nawet minimalna, ale raczej na 100 % nie pozbędziemy sie jej

Cytat:
Dziękuję ;*

Wiecie co? Po prostu nie potrafię kupić czegoś, czego nie znam składu, kalorii itd. Dlatego wyzbycie się tego nawyku nie wchodzi w ogóle w grę w moim przypadku ^^ nie dałabym rady, bo nie kupuję ogólnie(lub niechętnie-choć tutaj robię wyjątek dla płatków) produktów z cukrem, solą, emulgatorami i dużą zawartościa tłuszczu, mąką pszenną itp. :P
Ja jeśli chodzi o to patrzenie w składy itd. to patrze TYLKO na kcal. Na mąke, dodatki, cukier nie. Nawet na BTW nie patrze To z tym mam akurat dobrze Nigdy nie patrzyłam na skład, tylko mnie kcal prześladowało od początku diety i nadal prześladuje, choć nie gra już tak dużej roli, ale... mimo, że nie chce to jednak sprawdzam ^^

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-04, 23:29   #3158
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Obawiam się, że nie Tzn. kiedyś napewno ta presja na sprawdzanie będzie mała, a może nawet minimalna, ale raczej na 100 % nie pozbędziemy sie jej

Ja jeśli chodzi o to patrzenie w składy itd. to patrze TYLKO na kcal. Na mąke, dodatki, cukier nie. Nawet na BTW nie patrze To z tym mam akurat dobrze Nigdy nie patrzyłam na skład, tylko mnie kcal prześladowało od początku diety i nadal prześladuje, choć nie gra już tak dużej roli, ale... mimo, że nie chce to jednak sprawdzam ^^
Aha ja mimo to, wolę wiedzieć z czego pochodzą te kcal...i to nawet jest dla mnie teraz ważniejsze niż to, ile ich jest. ^^
Stary 2008-04-05, 06:33   #3159
Annie1441
Wtajemniczenie

No ja dzisiaj poprosiłam mamę o pierogi z mięsem ze skwarkami z brzuszka (prawie z krzesła spadła :P) i żeby upiekła makowa do kawy, bo 'czekolada mi się przejadła' :P Ucieszona, z wielkim zdziwieniem, obiecała, że dzisiaj po zawodach będą na mnie czekać :P
Powoli przestaję być niewolnicą siłowni, na treningi chodzę normalnie te swoje, ale jak nie mam siły, czy mam dużo zajęć to dodatkową siłownię odpuszczam, albo ćwiczę tylko aeroby. Czyli + A dzisiaj idę się zważyć... ^^
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 07:56   #3160
Aya19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aya19 Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny, bardzo proszę Was o radę. Pisałam już wczesniej, że muszę przytyć... (Waże 37 przy wzroscie 152)Staram się jeść więcej, ale mam poczucie winy... Nie chcę od razu dużo tyć! Zastanawiam się czy od owoców bardzo łatwo prytyć, czy mogę je jesc bez poczucia winy i ile dziennie ich jeść?? Jeżeli w tym tygodniu jadłam przez powiedzmy trzy dni z rzędu dużo winogron i po bananie, to czy na bank utyje? boje się tego... Słodyczy nie jem wcale, moją słabością są właśnie owoce i czasem orzechy.

I jeszcze jedno pyt. Muszę dodawać kalorie i zastanawiam się z czego powinny pochodzić, żeby utyć zdrowo i równomiernie... Dodać właśnie więcej owoców, czy lepiej więcej pełnoziarnistego pieczywa? A może coś jescze innego? Czy to ma znaczenie z czego będą pochodzić te dodawane kalorie? (czy tyje się w różny sposób w zależności od tego co jemy?)

bardzo prosze o odpowiedz
Aya19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 08:08   #3161
notspeciallady
Raczkowanie

Cytat:
Cieszę się, naprawde cieszę się, że zjadłaś i mam nadzieje, że NIE KŁAMIESZ, bo kłamstwo, bynajmniej tu, wśród 'swoich' nie ma sensu... Pamiętaj o tym.
Prawda, że to wspaniałe uczucie jeść coś na co ma się ochote... ?
3mam kciuki aby udało Ci się z tego wyjśc, naprawde, choć dłuuuuuuuuuuuuga droga przed Tobą.

Tylko tutaj nie musze kłamać i chować wszystkiego w sobie ,bo oni nie rozumieją jaki to dla mnie sukces zjeść coś na co mam ochotę. Kiedy mówie ,że najchętniej położyłabym się przed telewizorem z micha lodów( przecież każdy zna moje zamiłowanie do nich) to padają pytania ile bym zjadła i czy wogóle bym zjadła. A ja przecież JUŻ się nie głodze. To było ,a nie jest! Mylą teraźniejszość z przeszłością i nawet nie wiedza jak trudna jest ta walka ,bo nikt z mojego otoczenia nie miał takich problemów.

Annie1441 , tobie mocno gratuluje

DANCE
MUSIC

,,Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
notspeciallady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 08:27   #3162
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Brawo, Kika, zawsze to krok w przód

Garden, też tak miałam/mam (Czasem), ale w 60% z tego wyszłam

notspeciallady rozumiem Twoją... frustrację (?) ale z boku to tak wygląda, taka jest prawda - Tobie się wydaje, że jesz dużo... no, czy więcej, ale dla innych to jest nadal jedzenie wróbelka. Jesz musli - oni myślą, że to dlatego, że ciągle jesteś głodna (co bardzo możliwe), dla Ciebie to 400kcal, dla nich - kilka płatków dietetycznego (bo co by nie mówili, musli to nie jest słodycz czy typowa przekąska dla nastolatek ;P) musli.

Aya, po prostu niczego sobie nie odmawiaj - owoce, chleb, makarony, ryż, kasza... Wszystko. Nie licz kalorii.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 08:41   #3163
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aya19 Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny, bardzo proszę Was o radę. Pisałam już wczesniej, że muszę przytyć... (Waże 37 przy wzroscie 152)Staram się jeść więcej, ale mam poczucie winy... Nie chcę od razu dużo tyć! Zastanawiam się czy od owoców bardzo łatwo prytyć, czy mogę je jesc bez poczucia winy i ile dziennie ich jeść?? Jeżeli w tym tygodniu jadłam przez powiedzmy trzy dni z rzędu dużo winogron i po bananie, to czy na bank utyje? Nie tyjemy od poszczególnych produktów tylko od dodatniego bilansu kcal, więc myślę że po zjedzeniu tych owoców nie roztyjeszc, owoce sa bardzo zdrowe, mimo że maja duzo cukrów prostych ktore mogą utudniać chudnięcie dziewczynom na R , a Ciebie to nie dotyczy i możesz je jeść ale wszysto z umiarem i w rozsądnych ilościachboje się tego... Słodyczy nie jem wcale, moją słabością są właśnie owoce i czasem orzechy.

I jeszcze jedno pyt. Muszę dodawać kalorie i zastanawiam się z czego powinny pochodzić, żeby utyć zdrowo i równomiernie... Jeżeli jesct ci ciężko od razu zwiekszyć porcje jedzenia to najlepiej podjadać jakies orzechy, pestki, oliwę ,kanapki smarować masłem, nabiał odtłuszczony zamienić na ten z wiekszym procentem tł, ser żółty, dużo białka do każdego posilku, desery , śmaiło możesz podjadać miedzy posiłkami, i oczywiście uwzględnić jakieś ćwiczenia najlepiej siłowe , ktore pozwolą ci ładnie wyrzeźbić mięśnie Dodać właśnie więcej owoców, czy lepiej więcej pełnoziarnistego pieczywa? A może coś jescze innego? Czy to ma znaczenie z czego będą pochodzić te dodawane kalorie? (czy tyje się w różny sposób w zależności od tego co jemy?)
Ponadto polecam wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=182565 , i NCJ , są tam dziewczyny na P ( w tym ja , choć na razie nie jestem najlepszym przykładem, ale obiecuje że to sie wkrótce zmieni) , które w klejaja swoje jadłospisy i mozna zobaczeć co i ile jedzą na P.

Cytat:
Obawiam się, że nie Tzn. kiedyś napewno ta presja na sprawdzanie będzie mała, a może nawet minimalna, ale raczej na 100 % nie pozbędziemy sie jej A ja widze w tym też pozytywne strny, przynajmnije wiemy co jemu, szkoda tylko że sprawdzanie tego zajmuje nam tyle czasu

Ja teraz najbardziej zwaracam uwage w nabiale na zawartość b, potem W a nakońcu tłuszcze i kcal, które i tak decyduja o tym czy wezme to czy nie
Stary 2008-04-05, 09:31   #3164
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
No ja dzisiaj poprosiłam mamę o pierogi z mięsem ze skwarkami z brzuszka (prawie z krzesła spadła :P) i żeby upiekła makowa do kawy, bo 'czekolada mi się przejadła' :P Ucieszona, z wielkim zdziwieniem, obiecała, że dzisiaj po zawodach będą na mnie czekać :P
Powoli przestaję być niewolnicą siłowni, na treningi chodzę normalnie te swoje, ale jak nie mam siły, czy mam dużo zajęć to dodatkową siłownię odpuszczam, albo ćwiczę tylko aeroby. Czyli + A dzisiaj idę się zważyć... ^^
Gratuluje Bardzo sie ciesze, ze to zrobilas, byc moze to przelom, byc moze nie, ale zawsze jakis krok do przodu, brawo!

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=246602 mój wątek odnośnie telewizora, prosze o rady

Stary 2008-04-05, 11:42   #3165
Nikita-v
Zadomowienie

a ja się przywitam bo od dłuższego czasu was podlądam ukratkiem i myśle, ze to tak nieładnie/
Witam serdecznie.
i wracam do cichego podglądania bo na pisanie o sobie jeszcze nie jestem gotowa
Nikita-v jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 13:01   #3166
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Jak będziesz gotowa, pisz śmiało

Stary 2008-04-05, 13:19   #3167
Maggie_90
Wtajemniczenie

Cytat:
Maggie - Już wysyłam .
Agness, zdjęcia dostałam i muszę przyznać, że masz naprawde fajną, kobiecą figurkę. Delikatne zaokraglenia tam gdzie trzeba (u mnie niestety nieco brakuje tam na górze ). Moim zdaniem niepotrzebna Ci redukcja, jesli mimo wszystko nie czujesz się w swoim ciele najlepiej (chociaż powodów tak naprawde nie masz), postaw na sport. Ale przestań być niewolnicą rowerka stacjonarnego! Lepiej byłoby może zorganizowac 1-2 razy w tygodniu jak zrobi się cieplej jakieś wypady z przyjaciółmi na rower, ale w TERENIE, żeby trochę świeżym powietrzem pooddychać, na rolki, nad jezioro, a niekoniecznie sporty typowo fitnessowe. Uprawiaj te sporty, które naprawde sprawiają Ci przyjemność.
Doceń to, bo powodów do narzekania nie masz, jesteś bardzo kobieca, nie tak jak wychudzone modelki z sylwetką niedozywionego dziecka.

Cytat:
Dokładnie tak! Jak się nudzę w domu to idę do super czy hipermarketu i oglądam produkty. To dziwne,no ale też lubię wiedzieć co jest na połkach, jaki ma to skład i czy mogłabym ewentualnie kiedyś to kupić ale płatki sprawiają mi największą trudność, a nabiał kupuję z Pilosa, bo uważam, że jest najlepszy. I coś biorę, później odkładam, biorę inną rzecz, którą w ostateczności zamieniam na jeszcze inną lub wyjściową. Chodzę po sklepie i myślę, co wolę kupić :P
Moja mama już czasem nie wytrzymuje i każe mi brać oba serki, a w domu się zastanowię, który zjem, ten drugi zje ona albo tata, ale mam się spieszyć, bo oni czasu nie mają

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 13:30   #3168
anniaa

Cytat:
Aniu , Asiek - nie mam Waszych maili

Asiek - Wcale nie wyglądam super.
ana_09@wp.pl

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 13:42   #3169
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Eh, a ja znowu zawalilam Bylam teraz na wycieczce w gorach, duzo chodzilismy a jedzenie takie niezbyt poza tym jestem wegetarianka wiec z obiadami bylo ciezko... No ale nie usprawiedliwiam sie juz dalej, fakt jest taki ze znowu schudlam a ja mam przytyc Dziewczyny dajcie mi jakiegos kopa

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 13:53   #3170
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
oby to nie było jednodniowe

Cytat:
Napisane przez notspeciallady Pokaż wiadomość
Tylko tutaj nie musze kłamać i chować wszystkiego w sobie ,bo oni nie rozumieją jaki to dla mnie sukces zjeść coś na co mam ochotę. Kiedy mówie ,że najchętniej położyłabym się przed telewizorem z micha lodów( przecież każdy zna moje zamiłowanie do nich) to padają pytania ile bym zjadła i czy wogóle bym zjadła. A ja przecież JUŻ się nie głodze. To było ,a nie jest! Mylą teraźniejszość z przeszłością i nawet nie wiedza jak trudna jest ta walka ,bo nikt z mojego otoczenia nie miał takich problemów.
Rozumiem Cię, naprawde

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
notspeciallady rozumiem Twoją... frustrację (?) ale z boku to tak wygląda, taka jest prawda - Tobie się wydaje, że jesz dużo... no, czy więcej, ale dla innych to jest nadal jedzenie wróbelka. Jesz musli - oni myślą, że to dlatego, że ciągle jesteś głodna (co bardzo możliwe), dla Ciebie to 400kcal, dla nich - kilka płatków dietetycznego (bo co by nie mówili, musli to nie jest słodycz czy typowa przekąska dla nastolatek ;P) musli.
DOKŁADNIE...

Cytat:
Napisane przez Nikita-v Pokaż wiadomość
a ja się przywitam bo od dłuższego czasu was podlądam ukratkiem i myśle, ze to tak nieładnie/
Witam serdecznie.
i wracam do cichego podglądania bo na pisanie o sobie jeszcze nie jestem gotowa
Witaj Jak będziesz gotowa, pisz

Dziewczyny... mama wczoraj upiekła ten (nieszczęsny) jabłecznik. I co najgorsze pyszny, nie jadłam ponad rok takiego, a zawsze uwielbiałam... Więc zjadłam wczoraj w ramach 'czegoś słodkiego' (bo codziennie rodzice kaza mi zjeść coś słodkigo) 2 kawałki tego ciasta (pozwoliłam sobie na dwa, bo w sumie to ciasto jest cieniuskie, same jabłka, poza tym znow kłóciłam się z ojcem, bo on twierdzi, że znów mało jem, więc w sumie zjadłam też tak jakby na odczepne). No ok, fajnie. Niestety, dziś jest nowy dzień, ciasto sobie stoi w kuchni i co tu dużo mówić- kusi. Napewno wiecie jak to jest... Podchodze, patrze, odchodze. Gdybym była normalnym człowiekiem rano do kawy zjadłabym kawałek, potem jesli miałabym ochote zjadłabym znów nie zastępując innych posiłków, a od tak o poprostu zjeść, ale ja nie... (jakie to męczące ^^) cóż, może i zjem kawałek dziś (znów w ramach 'czegoś słodkiego'), ale ja jem te słodkie tak koło 18 w ramach podwieczorku, a na to ciasto mam ochote teraz i wkurza mnie to... Wkurza, że chce je zjeść, wiem, że mogłabym, bo przecież muszę przytyć, ale z drugiej strony nie potrafie... Czasem mam wrażenie, że zjadłabym całe te ciasto co stoi w kuchni, żeby tylko wkońcu mieć tą przyjemność, że zjadłam, bo chciałam, a nie dlatego, że wybiła 18 i 'już czas' choćby mnie zabiły wyrzuty sumienia... Mam często ochote na tyle rzeczy, np. rano jak wstane do kawy chętnie zjadłabym coś słodkiego, nie raz tak jest... Ale nie umiem, nie umiem nawet jeśli nie jest ta (czyli ta o ktorej zazwyczaj jem) godzina zjeść głupiego jogurtu... Ale gdy już jest 'ta' godzina potrafie zjeść i wyrzutow aż takich nie mam, za to poza tymi godzinami wyrzuty są...

Poradźcie mi, prosze czy zacząć się przełamywać i mimo tego, że wyrzuty będą jeść to na co mam ochote i przede wszystkim wtedy kiedy mam ochote, czy lepiej jeść na godziny, ale bez tych cholernych wyrzutów... ? Kurde jak nie jestem niewolnicą kalorii, to jestem niewolnicą godzin. Wykańcza mnie to momentami....

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-05, 14:02   #3171
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny... mama wczoraj upiekła ten (nieszczęsny) jabłecznik. I co najgorsze pyszny, nie jadłam ponad rok takiego, a zawsze uwielbiałam... Więc zjadłam wczoraj w ramach 'czegoś słodkiego' (bo codziennie rodzice kaza mi zjeść coś słodkigo) 2 kawałki tego ciasta (pozwoliłam sobie na dwa, bo w sumie to ciasto jest cieniuskie, same jabłka, poza tym znow kłóciłam się z ojcem, bo on twierdzi, że znów mało jem, więc w sumie zjadłam też tak jakby na odczepne). No ok, fajnie. Niestety, dziś jest nowy dzień, ciasto sobie stoi w kuchni i co tu dużo mówić- kusi. Napewno wiecie jak to jest... Podchodze, patrze, odchodze. Gdybym była normalnym człowiekiem rano do kawy zjadłabym kawałek, potem jesli miałabym ochote zjadłabym znów nie zastępując innych posiłków, a od tak o poprostu zjeść, ale ja nie... (jakie to męczące ^^) cóż, może i zjem kawałek dziś (znów w ramach 'czegoś słodkiego'), ale ja jem te słodkie tak koło 18 w ramach podwieczorku, a na to ciasto mam ochote teraz i wkurza mnie to... Wkurza, że chce je zjeść, wiem, że mogłabym, bo przecież muszę przytyć, ale z drugiej strony nie potrafie... Czasem mam wrażenie, że zjadłabym całe te ciasto co stoi w kuchni, żeby tylko wkońcu mieć tą przyjemność, że zjadłam, bo chciałam, a nie dlatego, że wybiła 18 i 'już czas' choćby mnie zabiły wyrzuty sumienia... Mam często ochote na tyle rzeczy, np. rano jak wstane do kawy chętnie zjadłabym coś słodkiego, nie raz tak jest... Ale nie umiem, nie umiem nawet jeśli nie jest ta (czyli ta o ktorej zazwyczaj jem) godzina zjeść głupiego jogurtu... Ale gdy już jest 'ta' godzina potrafie zjeść i wyrzutow aż takich nie mam, za to poza tymi godzinami wyrzuty są...

Poradźcie mi, prosze czy zacząć się przełamywać i mimo tego, że wyrzuty będą jeść to na co mam ochote i przede wszystkim wtedy kiedy mam ochote, czy lepiej jeść na godziny, ale bez tych cholernych wyrzutów... ? Kurde jak nie jestem niewolnicą kalorii, to jestem niewolnicą godzin. Wykańcza mnie to momentami....
Myślę, że powinnaś spróbować przez pewien czas jeśc tak, jak masz ochotę. Ponieważ powinnaś przytyć, spróbuj i zobacz, że nie zaczniesz mega szybko i mega mocno tyć, jeśli pojesz jak chcesz. I jedz myśląc o tym, że robisz to dla Własnego dobra ;* Powodzenia. Mam nadzieję, że pozbędziesz się wyrzutów sumienia i uwolnisz się od godzin (sama nad tym pracuje, bo sama mam wyrzuty...).
Stary 2008-04-05, 14:22   #3172
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że powinnaś spróbować przez pewien czas jeśc tak, jak masz ochotę. Ponieważ powinnaś przytyć, spróbuj i zobacz, że nie zaczniesz mega szybko i mega mocno tyć, jeśli pojesz jak chcesz. I jedz myśląc o tym, że robisz to dla Własnego dobra ;* Powodzenia. Mam nadzieję, że pozbędziesz się wyrzutów sumienia i uwolnisz się od godzin (sama nad tym pracuje, bo sama mam wyrzuty...).
Dziękuje Cieszę się, że mnie rozumiesz.. Niestety, sama wiesz, że to trudne. Teraz powiem "ok, zaczne tak jeść" a jak przyjdzie co do czego to... odłoże to na później i tak dalej. Mysle, że jakoś okropnie szybko tyc, to bym nie zaczęla, bo umiar znam i napewno nie opychałabym się, ani nie rzucilabym się na jedzenie (nigdy mi się to nie zdarzyło i pewnie nie zdarzy). Wogóle to wszystko jest strasznie głupie, bo dlaczego o tych danych godzinach aż takich wyrzutów nie mam (oczywiście jeśli jem moja 'normalna' porcje jedzenia, a nie cos ponad to), a między tymi posiłkami są ...

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-05, 14:28   #3173
agness51
Zakorzenienie

Maggie - Dziękuję za miłe słowa ... ale właśnie najbardziej dołuje mnie słowo kobieca o mojej sylwetce ... wolałabym chyba,aby wszyscy mi mówili,że jestem za chuda wiem,to nienormalne ...

Tamo - Spróbuj na razie jeść to,na co masz ochotę,a potem o tym nie myśleć. Takie jest moje zdanie

Aniu - Wyślę fotki wieczorem

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 15:06   #3174
Nikita-v
Zadomowienie

iza, tamonita dziękuje za miłe przyjęcie
Nikita-v jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 15:47   #3175
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Maggie - Dziękuję za miłe słowa ... ale właśnie najbardziej dołuje mnie słowo kobieca o mojej sylwetce ... wolałabym chyba,aby wszyscy mi mówili,że jestem za chuda wiem,to nienormalne ...

Tamo - Spróbuj na razie jeść to,na co masz ochotę,a potem o tym nie myśleć. Takie jest moje zdanie

Aniu - Wyślę fotki wieczorem
I mi tez

Stary 2008-04-05, 16:25   #3176
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Agness czy ja tez moge prosic o zdjecie?

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...

Edytowane przez marga_zg
Czas edycji: 2008-04-06 o 13:41
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 16:53   #3177
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Maggie - Dziękuję za miłe słowa ... ale właśnie najbardziej dołuje mnie słowo kobieca o mojej sylwetce ... wolałabym chyba,aby wszyscy mi mówili,że jestem za chuda wiem,to nienormalne
Ano, nienormalne.
Wiesz co Agness? Nie rozumiem, nie potrafię pojąć, dlaczego kobiecość uważasz za wadę. Ostatnio nie mogłam się napatrzeć na pewną moją nauczycielkę, która raczej jest szczupła, ale dość mocnej budowy. Jednak ma spory biust, szerokie biodra, typową figurę klepsydry i kiedy wreszcie podkreśliła to odpowiednim strojem, nie mogłam oderwać od niej oczu

Wyglądała znacznie ładniej, niż młodsze o 15 lat, bardzo szczupłe uczennice. Moim zdaniem.

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 16:57   #3178
MonikaZmyślona
Zadomowienie

Agness - wyślesz mi też?
moniczka.p@wp.pl jeśli mozesz oczywiscie
MonikaZmyślona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-05, 17:08   #3179
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Właśnie... Ludzia, pamiętasz tą dziewczynę z "pokaż brzuch"? Czeeekaj... O:
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=6525240

Ta dziewczyna ma 1,67 i nigdy nie zeszła poniżej 60kg. A jest niebywale sekssssy. Kobiece sylwetki są strrrasznie seksowne!

Mam nadzieję, że ta wypowiedź potwierdza tezę, że nie tylko chude jest piękne

Stary 2008-04-05, 17:14   #3180
MonikaZmyślona
Zadomowienie

Ha, to nasz cudny Teliczek z diety south beatch
MonikaZmyślona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości