|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 38
Nie mam, nie chcę mieć, nie potrzebuję, wcześniej normalnie wypłacałam i było dobrze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam już 26lat. I nadal widnieje u mnie konto dla młodych. Oni sami do mnie zadzwonią czy muszę się zgłosić ?
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;71341016]My mamy wspólne konto od dawien dawna w mbanku i każdy może robić to samo, jedna osoba może nawet wziąć kredyt bez zgody drugiej (taki gotówkowy, który można załatwić przez internet).
Ogólnie poleciłabym mbank, gdyby nie numer, który wywinęli nam ostatnio, czyli prowizja za wypłacanie kwot poniżej 100 zł..[/QUOTE] Właśnie dlatego rezygnuje z mBanku... Wypłaty od 100 zł to przesada.
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;71352306]Nie mam, nie chcę mieć, nie potrzebuję, wcześniej normalnie wypłacałam i było dobrze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] I aplikacji bankowej w telefonie nie masz? Akurat mBank ma jedną z lepszych. Ja tam sobie życia nie lubię utrudniać, ale jak kto woli. |
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mBank zagrał bardzo nie fair. Płace x złotych za to, żeby korzystać z wszystkich bankomatów, a i tak będę płacić haracz, jeśli potrzebuję wypłacić 10 złotych na bilet. |
|
|
|
|
#66 |
|
Zadomowienie
|
blik jest z automatu w aplikacji bankowej, do wypłaty z bankomatu karta jest niepotrzebna, no i wypłaty blikiem są bezpłatne (nie tylko w euronecie, bzwbk ale i innych banków które są w bliku - na pewno pko bo z ich bankomatu korzystam najcześciej).
|
|
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
Czy w Lidlu bądź intermache dostanę olej kokosowy?
|
|
|
#68 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#69 |
|
BAN stały
|
Z tym blikiem wiąże się ciekawy problem z zakresu bezpieczeństwa, bo:
- z jednej strony wymaga instalacji aplikacji bankowej. Te aplikacje są zwykle pisane słabo przez zespół wybierany po taniości i zawierają luki https://www.pgs-soft.com/pl/raport-bankowy-2016/ - z drugiej strony przy wypłacie blikiem nie ma ryzyka skimmingu (sczytania danych karty przez urządzenie zainstalowane przez przestępców) Wybór tragiczny
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
Mam rozświetlacz z My secret, ten face illuminator, ale jego baza jest dla mnie za ciemna :/ odznacza sie zolta smuga na policzkach (nawet przy minimalnych ilosciach), gdy nie pada na niego swiatlo. Mozna cos z tym zrobic? w sensie, jakis alternatywny sposob uzycia? Czy tylko na sprzedaz dalej sie nadaje?
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#72 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że telefony ze sklepu mogą się mniej psuć, a te kupione np w Playu są wadliwe xd KROPLE DO OCZU Istnieją krople JEDNORAZOWE, ale że tubkę można zamknąć i końcówkę użyć wieczorem? Np takie coś jest w kroplach Isomar, ale nie ma ich w moim mieście.
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem dość blisko tematów mBankowych i z tego co się orientuję, to ta opłata ma zachęcić ludzi do płatności kartami - jest to zwyczajnie bardziej korzystne dla banku. Dzięki temu nie wprowadzają innych opłat.Prawdę mówiąc dla mnie to nie problem - wszędzie gdzie mogę płacę kartą, blikiem a jak już potrzebuję gotówki to ta stówa w portfelu mnie nie uwiera
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
|
|
|
#74 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;71359191]A ja nie, bo im mniej mam gotówki, tym mniej wydaję, więc wolę wybrać 20 zł niż 100.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mam tak samo. Ile mam, tyle wydam...
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny w jakich butach (poza adidasami) chodzicie wczesną wiosną?
|
|
|
|
#77 |
|
Inez
|
Botki i ewentualnie trampki (jak jest ciepło i sucho). Oprócz tego nagminnie wykluczone przez Ciebie adidasy (jordany, fluxy)
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noszę mega ciężary i dają radę.
|
|
#79 | |
|
x
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Botki, ewentualnie trampki. Dla mnie na buty z bardziej odsłoniętą stopą jest jeszcze za wcześnie (szybko marznę, nawet przy takiej pogodzie jak dzisiaj). |
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisze, ze to konto jest do 26 lat Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Płaskie botki (nie są jakieś mega zimowe, ot czarne buty za kostkę), adidasy są za cienkie jeszcze. Wszystko zależy od temperatury
![]() Buty raczej zmieniam późną wiosną, taki kwiecień-maj, jak już faktycznie robi się ciepło. Stopy mi bardzo szybko marzną i przeziębienie gwarantowane. |
|
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie chodzę w adidasach
![]() Jakieś buty w typie jazzówek, w tym roku kupiłam sobie coś takiego (nie znam nazwy), czasami wysokie trampki. ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- A teraz noszę sznurowane botki. |
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie kupić jakąś sensowną naklejkę na samochód (net, Wawa)? Mam jedno miejsce do zaklejenia zanim je naprawię a na allegro multum pseudośmiesznych naklejek w stylu "wal - samochód teściowej" etc.
Chciałabym jakieś logo zespołu albo postać z kreskówki czy coś.
|
#84 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zresztą nie każdy ma dużo pieniędzy i nie może sobie pozwolić na posiadanie ich na koncie i w portfelu. Ja np. mam czasem kilka stówek... po opłaceniu pewnych zobowiązań zazwyczaj przelewem, zostaje mi jakieś 100-300zł na koncie. I mam wypłacać 100zł z bankomatu żeby później się nie wyrobić z płaceniem kartą bo mi na bilet 2zł trzeba? Masło maślane ale no... jak ktoś ma więcej kasy to okej ale jak mu zostaje mało to wypłacenie 100zł wcale nie zachęca do płacenia kartą bo wraz mu zostaje mnóstwo gotówki, którą mógłby zrobić ze 2-3 razy zakupy płacąc kartą. |
|
|
|
|
#85 |
|
Zadomowienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71362371]Tak tylko wiesz, jak Ci trzeba 2zł na bilet to lepiej wypłacić 10zł a za resztę zakupów płacić kartą niż później wraz tej karty nie używać bo chcesz się pozbyć najpierw kasy w gotówce. Nienawidzę nosić pieniędzy w gotówce a jak mam 100zł i mam z tego kupić bilet i później robić zakupy i słuchać "a ma pani drobne?" to mnie krew zalewa.
Zresztą nie każdy ma dużo pieniędzy i nie może sobie pozwolić na posiadanie ich na koncie i w portfelu. Ja np. mam czasem kilka stówek... po opłaceniu pewnych zobowiązań zazwyczaj przelewem, zostaje mi jakieś 100-300zł na koncie. I mam wypłacać 100zł z bankomatu żeby później się nie wyrobić z płaceniem kartą bo mi na bilet 2zł trzeba? Masło maślane ale no... jak ktoś ma więcej kasy to okej ale jak mu zostaje mało to wypłacenie 100zł wcale nie zachęca do płacenia kartą bo wraz mu zostaje mnóstwo gotówki, którą mógłby zrobić ze 2-3 razy zakupy płacąc kartą.[/QUOTE] Jakby nie bolały zamrożone pieniądze to poleciłabym SkyCash - aplikacja do płatności, dla mnie rewelacja. Co prawda pobierają 2% prowizji, ale przy doładowaniu 50 zł to jest 1zł, w miarę bezbolesne. U mnie najlepiej się sprawdza przy opłatach za parkowanie - zamiast wyliczać nadwyżkę czasu biorąc w parkomacie bilet płacę za faktyczny czas postojowy (mobiparking). Rewelacyjnie też się sprawdza przy komunikacji miejskiej i pkp. |
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Czym usunąć klej po naklejce ze słoika? Przeważnie po namoczeniu ładnie odchodziła, ale od wczoraj się moczy i nic, próbowałam też olejem i dalej zostaje ten klej.. ładny jest i chcę go wykorzystać do czegoś ale nie wiem jak to dziadostwo usunąć
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Aceton, albo jakiś inny rozpuszczalnik
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam za to zupełnie na odwrót, kartą o wiele lżej mi się płaci niż gotówką.
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też, bo nie widzę uciekających pieniędzy.
|
#90 |
|
Inez
|
Jeśli dzwoni do Was ktoś z jakąś ankietą to zgadzacie się na jej przeprowadzenie?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

tp