|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: przesłyszenia, przejęzyczenia, dziwne skojarzenia
Cytat:
A poza tym koleżanka mówiła, że na lokalu na Grodzkiej bodajże jest lokal Lodzaiarnia i swego czasu wisiało na nim ogłoszenie: poszukujemy Pani do robienia lodów ;] |
|
|
|
|
#2912 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To było tak dawno.... :p Ze wyleciało z głowy. hehe |
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brat (jak miał jakieś 6 lat) chciał pooglądać telewizję, ale nie mógł znaleźć pilota..
No to biegnie do rodziców i zamiast zapytać "gdzie jest pilot?" to powiedział "gdzie jest pitol?" inna sytuacja - w podstawówce na matmie liczyliśmy działania w słupkach.. no i pewnego razu matematyczka zachorowała i mieliśmy mieć zastępstwo. Przychodzi jakaś babka, a ja do niej "będziemy liczyć słupki?, moja koleżanka obok w śmiech, babka krzywo patrzy, a ja nie wiem o co chodzi.. dopiero później koleżanka mi mówi że niby ja powiedziałam nie 'bedziemy liczyć słupki' tylko 'będziemy liczyć sutki' aa, jeszcze jedno -- w jednej z z piosenek zespołu Children of Bodom (bodajże "Latomeri" ale nie jestem pewna), która jest oczywiście po angielsku, słyszę: Kiełbasa jest wredna taką jak nam wuju dał ... Edytowane przez bowszystkotoiluzjajest Czas edycji: 2008-04-07 o 15:17 |
|
|
|
#2914 |
|
Konto usunięte
|
Szybko czytałam książkę i zamiast 'Pustynia Libijska' przeczytałam 'Pustynia Lesbijska'
|
|
|
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio oglądałam wiadomości i w reportażu było zbliżenie na tabliczke "Rzecznik praw dziecka", ja
przeczytałam to jako "Rzeźnik praw dziecka".
|
|
|
|
#2916 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnio w gronie moich znajomych (na szczęście) zamiast słowa tenis powiedziałam penis
Kolego oczywiście skomentował to w ten sposób,że mój TŻ wyjechał i mam kosmate myśli. Naprawdę?
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Dzisiaj będąc z mamuśką na zakupach, chodziliśmy tak po sklepie i nagle mojej mamuśce się przypomniało że nie kupiliśmy kawy i powiedziała na głos "Zapomniałam kupić kawy niegazowanej" , ludziska się zaczeli śmiać.Jeszcze jak byłam w tym sklepie to pisałam akurat smska do siostry i zamiast napisac "Bateria mi siada" to napisałam "Bateria mi gada" ![]() Niedawno pisząc z psiapsiółą na gadu pisałam akurat imiona chłopaków i napisałam "Mriusz i Krzyciek", nieświadoma wysłałam, ona mi odpisuje że fajne imiona chłopaków, ja wracam czytam i mało się nie popłakałam ze śmiechu
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Raczkowanie
|
moja siostra kilka lat temu po usłyszeniu w radiu piosenki Tatu "Ya Soshla S Uma" chodziła i śpiewała pod nosem "Ja se szłam sama"
![]() |
|
|
|
#2920 |
|
BAN stały
|
z zaciekawieniem weszlam az na yotuba. wiec ja slysze w ref ze on spiewa ze kielbasa jest taka jedna jak nam wujek dal, prawdopodobnie slysze to, co zasugerowalyscie , ale coz. smiech jest
ja dzis w pracy dalam popis - pracuje z anglikiem, ktory torszke sepleni. potym jak bylam w kuchni, nawet ulozylam pudelka z platkami sniadaniowymi on wchodzi i mowi - we' ve got serious problem... - i' ve just put cereals! on sie patrzy, ja sie patrze i nie bardzo wiemy o co chodzi |
|
|
|
#2921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
w nowej piosence feela zamiast "jak anioła głos..." słyszałam do tej pory "jedna miała głos...". zorientowałam się, kiedy w radiu podali tytuł
|
|
#2923 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś pisalismy sprawdzian z polskiego. Nie znałam odpowiedzi na jedno z pytań, więc daje znaki kumplowi z rzędu obok, żeby podał mi odpowiedź. No i kolega wyszeptał mi odpowiedź czyli "kazania sejmowe", jednak ja źle usłyszałam i napisałam "skonani synowie".
![]() Przy oddawaniu sprawdzianów myślałam że klasa łącznie z moją nauczycielką umrze ze śmiechu.
No regrets. Show must go on. Don't look back. Ever. Edytowane przez Latina90 Czas edycji: 2008-04-20 o 16:16 Powód: literówka ;) |
|
|
|
#2924 |
|
Raczkowanie
|
To bylo juz pare lat temu. Sprawdzian z geografii. Trzeba bylo podac definicje komety. Pytam znajoma siedzaca za mna co napisla. Powiedziala, ze kometa to cialo niebieskie. Ja zrozumialam, ze kometa to dzialo niemieckie
i chociaz wydalo mi sie to bardzo dziwnie to tak wlasnie napiaslam![]() Podczas oddawania sprawdzianow chyba tylko mi nie bylo zbyt wesolo
|
#2925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale fajnie!
|
|
#2926 |
|
Przyczajenie
|
Ja na języku polskim zamiast powiedzieć prostota powiedziałam prostata
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio na lekcji geografii, uzupełniamy krzyżówkę.
Pytanie : miejsce, gdzie pasą się owce położone wysoko w górach. Ja : Wale! Pani : Tak, hale. Oczywiście chodziło o hale. Miałam szczęście, że słyszała mnie tylko koleżanka z ławki i jeszcze dwie z poprzedniej .
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj siedzę z kumpelą na przystanku i czekamy na autobus...
Jedzie samochod 'kontrola ruchu'.. Ja - o, kontrola ruchu! Kol. - co? co ona ma w uchu? |
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Kiedys w szkolnej sztni do koleżanki: "Nie będziesz się szła ze mną wstydzić?" zamiast Nie będziesz sie wstydziła ze mną iść? Mój pierwszy raz w solarium. Wchodzę i mówię: "Dzień dobry! Ile kosztuje jedna mineta?" Ciekawe co babka sobie pomyślała jak weszłam do kabiny ![]() W sklepie z ciuchami chodzę i oglądam a w ręce trzymam bluzke którą chciałam przymierzyć. Podchodzi ekspedientka pyta się: "Będzie pani mierzyć ta bluzeczkę?" A ja: "Tak będe pani mierzyć" Moja babka z matmy z gimnazjum strasznie sie wkurzała jak ktoś mówił "większa połowa" więc pewnego dnia zaczęła tłumaczyć: "Tyle razy wam mówiłam że połowy są zawsze równe! Ale i tak większa połowa tej klasy tego nie rozumie..." ładny polew był wtedy ![]() ![]() Rozmowa mojego byłego TŻ z mamą, która własnie wróciła do domu: Ona: -Ale mnie zalało! On: - A co tak pada? Ona: -Nie, mam okres... ![]() Wiadomo facet ![]() Moja babcia mówi zamiast pizza: picla ![]() Na sprawdzianie z polskiego w gimn mieliśmy utworzyć czasownik od słowa piec. ja napisałam pieczyć ![]() Kolezanka w podstwówce mowiła zamast sztabka złota => szczapka złota Jak byłam mała to myślałam ze jest plenić a nie seplenić. A wzięło się to z tego że moja mam mówiła "On sepleni" a ja myślałam "on se pleni" ... Nie wspomne juz o takich przyadkach jak: zupa warzywowa pajak gryzacy Gdzie idziemy wczoraj? EDIT: Przypomniało mi isę jeszcze coś ![]() Moja kolezanka ma bzika na punkcie koni. I kiedys przy obiedzie romawia z mamą: Mama: ty nic tylko te konie.. Wzięłabyś sie za nauke! ona: no tak. Ale ja je kocham! Ja nie potrzebuje męża. Wystarczy mi tylko koń.
Nie można dwadzieścia cztery godziny na dobę trzymać się za ręce i ciągle uśmiechać, bo drętwieją mięśnie. Edytowane przez Ywonula Czas edycji: 2008-05-01 o 12:02 |
|
|
|
#2930 |
|
Przyczajenie
|
moja mama piekła ciasto i nasz mikser robi zawsze taki huk, że trza wrzeszczeć
no i ojciec stoi obok niej, coś tam majstruje z mikrofalówką...mama: - daj tą wodą w czajniku! na co tato: - ale ja nie chcę siku! ![]() ![]() myślałam że w tej kuchni polegnę ![]() albo jeszcze moja zakręcona koleżanka gadała jak najęta i chciałam ją w końcu uciszyć. no i wiecie - delikatne chciałam powiedzieć "zamknij twarz"... tylko coś mi się przeinaczyło i powiedziałam "zamknij dupe!" ![]() szczyt delikatności
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
mówi się "nie dłub w nosie boś nie prosię"
jak byłam mała to nie mogłam zjarzyć dlaczego jak dłubię w nosie to rodzice do mnie mówią per 'bośnie prosie'.. nie wiedziałam jakie prosie jest bośnie xD |
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do skojarzeń: u mnie w miescie jest ginekolog który nazywa się ... Rąbadło
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis na Wizazu watek mi mignal
'Grzybica z pochwy...' ja wyczytalam 'Barbarzynca z pochwy' i sie zastanawialam sie o co chodzi. A teraz wlasnie lejemy z Latomeri
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
sytuacja sprzed chwili:
wchodzi mama do pokoju: mama: co się stało z naczyniami w zlewie? czemu sa umyte? ja: no przeciez mówiłaś żebym dokończyła mycie, więc umyłam mama: ja tak powiedziałam? kiedy? ja: przed chwilą - krzyknełaś żebym dokończyła naczynia mama: ja:
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś rozmawiałam z moją koleżanką, której siostra była w ciąży. Koleżanka się przejęzyczyła i powiedziała, że zamiast jej siostra bierze hormony to palnęła, że bierze sterydy
|
#2936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Nic mi o tym nie wiadomo
|
#2938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś z koleżanką siedziałyśmy w namiocie i ona w pewnym momencie: "A Ty już się kłać spadziesz?" Dopiero po kilkunastu sekundach się zorientowałyśmy o co chodzi Miało być oczywiście "spać kładziesz".A jej brat w napadzie złości zamiast "chcesz dostać w mordę?", krzyknął "W mordę dostać chcieć?" Śmiałyśmy się z tego z pół godziny. ![]() Moja kolejna znajoma zamiast "marzenie ściętej głowy" palnęła "marzenie zdechłej krowy"!
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Babcia do mojej koleżanki:
-Przesuń łóżko Po czym ta leci do kuchni i...przynosi łyżke
|
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
ostatni rozwiązywałam z kumpelą na religii krzyżówkę, Aśka niezbyt zainteresowana lekcją czytała mi hasła na które nie znala odpowiedzi, po dluższej chwili poczulam ukucie w bok:
A:te patrz jakie dziwne hasło, tylko tego mi brakuje J:no dajesz A;Pchanie na rabacie J;co?? A:no patrz jakie glupie hasła dają żeby czlowiek nie rozwiązal J:pokaz to Gdy tylko zobaczyłam krzyzowke to ryknelam smiechem. Aśka zamiast "pachnie na rabacie" przeczytala "pchanie na rabacie". Zianie miałyśmy do końca dnia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

Kolego oczywiście skomentował to w ten sposób,że mój TŻ wyjechał i mam kosmate myśli. Naprawdę?
, ludziska się zaczeli śmiać.