Panny Młode 2009 cz.II - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-06, 20:20   #2371
fanta20
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

A ja się martwiłam że tylko ja wychodzę za mąż w takim młodym wieku (ja 87 tż 80) Moj tż jest z Częstochowy, ja z okolic więc dzieli nas ok 15km (dzieliło, bo już mieszkamy razem) My mamy plener całodzienny i jeszcze nie wiemy gdzie pojedziemy, może troche fotek zrobimy u mnie, moi sąsiedzi maja stadninę, obok są lasy i łąki, ale napewno jeszcze gdzieś pojedziemy...w trakcie wesela chcemy jechac ze świadkami i fotografem pod Jasną Górę (oglądaliśmy własnie urywek filmu na którym jakaś para tak zrobiło, i bardzo nam się spodobało) oby tylko nie padało...
fanta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 20:25   #2372
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oj tak taki plener calodzienny jest świetny my tez tak mamy, dobrze ze mozemy sobie nawet dzien wybrac a jak bedzie brzydka pogoda to wtedy fotograf powiedział, ze poczekamy na dzien z ładna pogoda

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 20:25   #2373
jaga_2001
Zakorzenienie

Co do naszego zespolu to biora 3000 + 100 transport, ale oni musza jechac az z Bielska Podlaskiego, czyli musza przejechac gdziesz 100 km lacznie z dojazdem na sale, wiec to nie duzo. Jeden zespol z Bialegostoku zazyczyl sobie za transport 200 zl, gdzie trasa wyszlaby o polowe krotsza.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 20:29   #2374
fanta20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oj tak taki plener calodzienny jest świetny my tez tak mamy, dobrze ze mozemy sobie nawet dzien wybrac a jak bedzie brzydka pogoda to wtedy fotograf powiedział, ze poczekamy na dzien z ładna pogoda
Oj tak, nasz też tak powiedział-naszczęście, bo bym się chyba popłakała jak byśmy mieli taką sesję w deszczu, w zabłoconej skukience, rozmytym makijażem, i zmokniętymi włosami...
fanta20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 20:33   #2375
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fanta20 Pokaż wiadomość
Oj tak, nasz też tak powiedział-naszczęście, bo bym się chyba popłakała jak byśmy mieli taką sesję w deszczu, w zabłoconej skukience, rozmytym makijażem, i zmokniętymi włosami...
oj nawet nie mów... a tak to na spokojnie w ładnyą pogode mozna pojeźxdzic w kilka miejsc (my juz kilka wybralismy). no a poza tą sesja mamy jeszcze krótszą pewnie z godzinną gratisową sesje w plenerze w dzien slubu

Stary 2008-04-06, 20:33   #2376
annfas
Zakorzenienie

Jaga co do kościoła to obydwa są ładne, duże i mają swój klimat. Pomyśl tylko z którym kościołem jestes bardziej związana. My na przykład jestesmy z tej samej parafii tu mieliśmy Pierwszą Komunię Świętą i bierzmowanie ale i tutaj się poznaliśmy i przez kilka pierwszych lat naszej znajomości śpiewaliśmy w jednym zespole dlatego ja jakoś nie wyobrażam sobie innego kościoła. W środku nie ukrywam, że kościół jest bardzo zaniedbany bo ma kiepskiego gospodarza, no ale ja nic na to nie poradzę. Jest u nas drugi kościół w mieście, ale dla mnie on już nie ma takiego klimatu i znaczenia mimo, że jest teraz ślicznie odnowiony, Nawet niespecjalnie lubię tam chodzić

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 20:44   #2377
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Co do naszego zespolu to biora 3000 + 100 transport, ale oni musza jechac az z Bielska Podlaskiego, czyli musza przejechac gdziesz 100 km lacznie z dojazdem na sale, wiec to nie duzo. Jeden zespol z Bialegostoku zazyczyl sobie za transport 200 zl, gdzie trasa wyszlaby o polowe krotsza.
ostro.... my tez mamy zespól z Bielska ale za dojazd nic nie płacimy.... Ech, ale zdziercy

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 20:50   #2378
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Dziewczyny. Juz na 99,999999999% jestem Panna Mloda 2009

Dzis wlasnie podpisalismy z TZ umowe z zespolem, ktory bedzie u nas gral

Nasz wielki dzien...

1.08.2009

jaga słoneczko gratuluje wspaniale

Cytat:
Napisane przez Kama24 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie ile płacicie za kamerzystę bo ja dzwoniłam do pana który fajnie filmuje i mówił ze 1500 zł za dwa dni?
1500zl kosztowal pelny pakiet mamy po znizce za 1300zł

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a Wy chcecie w plenerze czy w studiao? ja tylko plener
plener -stadnina koni

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Ale miałam akcję dzisiaj!!!!!!!! Jak wspominałam wcześniej, mój brat z żoną biorą na swoje wesele w lipcu nasz zespół i pojechaliśmy dzisiaj do nich, brat z żobą i ja z TŻ tak dla towarzystwa, bo my mamy już umowę, a oni dopiero jechali ją spisać. Siedzimy sobie i rozmawiamy z tymi panami z zespołu i przychodzi taki młody chłopak chyba z matką-też na spisanie umowy, taki trochę się gwar zrobił a ja w nim usłyszałam jak ta babka mówi "To ja się umawialiśmy na 22 sierpnia 2009"(NASZA DATA!!!) A ten gościu z zespołu zaczyna wpisywać ją do kalendarza jeszcze 2008 w miesiącu sierpniu, a ja w szoku i co jest grane??? Odezwałam się, że to przecież nasza data i spisaliśmy już na nią umowę!!!!!!!!!!!On też zdębiał i patrzy na mnie trochę zmieszany. Po prostu miał nas zapisanych na końcu kalendarza a tamtych chciał wpisać w środku. A tak w ogóle, to my myliśmy pierwszą parą na 2009 rok a ci chyba drudzy i tą samą datę akurat chcieli. To chyba przeznaczenie, że akurat tam pojechaliśmy, bo gościu przez niedopatrzenie spisałby 2 umowy i wziął zaliczkę od dwóch par!!! Dobrze, że umowę mieliśmy spisaną miesiąc temu. Ale serce mi kołatało:/

Za tydzień jadę z bratową i moją mamą do salonów sukien do Lubina. Moja bratowa będzie przymierzać a ja z nią się załapię. Strasznie się cieszę!! Powiem, że biorę ślub w sierpniu, ale przecież nie muszę wspominać, że nie tego roku
kochana dobrze ze bylas tam !!!

polecam salon sukni slubnej na padarewskiego !!

kolo mostu nadziemnego
wspaniala atmosfera i piekne suknie
Stary 2008-04-06, 20:51   #2379
jaga_2001
Zakorzenienie

annfas, ja jakos mam wiekszy sentyment do tego na cmentarzu... Co prawda to jest nowy kosciolek, bo stary splonal 10 lat temu, w dniu gdy pojechalam do Lowicza spotkac sie z Ojcem Swietym i wtedy to byla typowa kalpiczka. Teraz jest zbydowany na wzor Katedry w Watykanie. Poza tym, gdy bylam mala to w tym kosciele stary,m, na cmentarzu spiewalam w chorze koscielnym... Tu tez mialam I Komunie...
Poza tym w tym kosciolku jest obraz Matki Bozej Ostrobramskiej (kopia), ktory jest po koronacji, czyli dla mnie ma tak jakby wieksza moc...

MisQa, ale oboje jestescie z Bialego i slub w miejscowosci, ktora jest prawie rzut beretem od Bialego U nas jest tak, ze TZ mieszka 20 km od Bialego a na sale od kosciola jest 30 km... No i jeszcze dojazd z Bielska. Sami tez powiedzieli, ze gdybysmy oboje byli z Bialego i slub i wesele tu to nie byloby problemu i tez nic nie placilibysmy za dojazd. Juz wole te 100 zl dam tym z Bielska niz 200 z Bialego...

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-06, 20:59   #2380
annfas
Zakorzenienie

No to dla mnie wybór byłby prosty, tylko wiem, że jak się bierze ślub w nie swojej parafii to potrzebna jest licencja czyli taka jakby zgoda na przeniesienie ślubu do innej parafii. ja teraz w maju bede świadkowa i walsnie młodzi takiej zgody potrzebowali. Ale nie mam pojęcia ile płacili, chyba 50 zł. No i zapowiedzi muszą być i w parafii i w kosciele w którym się odbywa slub. jeśli bierzmowanie miałaś w innym kościele albo tż to będziecie potrzebowali też odpis aktu bierzmowania, nie wiem czy jest potrzebny akt chrztu. i to chyba by bylo tyle

Ja też wtedy byłam w Łowiczu

Stary 2008-04-06, 21:04   #2381
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a czy licencja jest mi potrzebna jak biore slub u TZ parafii (przez 13 lat to była tez moja parafia, miałam tam chrzest, komunię , cała moja rodzina miala sluby, tylko bierzmowanie miałam w swojej parafii). czy musze cos płacic w mojej parafii za to??

Stary 2008-04-06, 21:06   #2382
jaga_2001
Zakorzenienie

O prosze Tez jestes ze szkoly im. Jana Pawla II?

Hmmm, o to biega, ze ponoc ta liecnja u nas kosztuje... 200 zl. Ale ja bym im dala licencje! Nie dosc, ze na poczatku byla mowa, ze budujemy drugi kosciol, bo w tym pierwszym ne wypada brac slubu czy chrztu i po to ten duzy byl budowany, to jeszcze maja zdzierac kase od ludzi, ktorzy ten kosciol budowali? Wylewali pot, krew i zly by budynek stal? Moja mama go po budowie sprzatala, ja mialam tam bierzmowanie a brat Komunie. Mial tam swiecenia ministranckie. Ponoc jakas umowa miala byc miedzy kosciolami, ze nie beda pobierane zadne oplaty a teraz dowiaduje sie, ze jest co innego.
Ale nie wiem kto madry moje osedle podzielil na pol. I teraz moja babci, ktora mieszka przy tej samej ulicy co ja i doslownie dwa bloki dalej nalezy do tego duzego kosciola a ja do tego na cmentarzu...

Madzialenka, w takim przypadku licencja nie est potrzebna, tylko bedziesz musiala dac na zapowiedzi w Twoim i w TZ kosciele.

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-06, 21:13   #2383
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzialenka, w takim przypadku licencja nie est potrzebna, tylko bedziesz musiala dac na zapowiedzi w Twoim i w TZ kosciele.
aaa to super i żadnych dodatkowych opłat chyba nie bede musiala płacić w swoim kosciele skoro biore slub w TZ parafi??

Stary 2008-04-06, 21:17   #2384
annfas
Zakorzenienie

moja szkola nie byla im. JPII ale bylam wtedy na spotkaniu na błoniach, jakos tak pojechaliśmy ale nie pamietam czy ze szkoly czy z koscioła to bylo organizowane, może z harcerstwa.... chyba ze szkoly z klasa pojechaliśmy, w chórze jeszcze wetedy nie spiewałam by bym na mszy spiewała ... mój TŻ śpiewał

Edit: Madzialenka za zapowiedzi się płaci w każdej parafii

Stary 2008-04-06, 21:18   #2385
martucha84
Zakorzenienie

5 stron chyba oszalalyscie ;D
Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
sukienka hiszpańskiej firmy pronovias cena ok 5000 model ladera 3 i 4 zdjęcie to ta sama sukienka
to juz jej niechce cena mnie zabila..

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
no własnie co wasi przyszli mężowie będą zakładać na slub??? Klasyczny arnitur czy coś innego???
Mój planuje surdut angielski czyli tak zwanż jaskółkę i obydwoje się co do tego zodziliśmy
moj tez bedzie mial surdut.. ale niechcemy jasnego.. ciemne nam sie bardziej podobaja

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Ale miałam akcję dzisiaj!!!!!!!! Jak wspominałam wcześniej, mój brat z żoną biorą na swoje wesele w lipcu nasz zespół i pojechaliśmy dzisiaj do nich, brat z żobą i ja z TŻ tak dla towarzystwa, bo my mamy już umowę, a oni dopiero jechali ją spisać. Siedzimy sobie i rozmawiamy z tymi panami z zespołu i przychodzi taki młody chłopak chyba z matką-też na spisanie umowy, taki trochę się gwar zrobił a ja w nim usłyszałam jak ta babka mówi "To ja się umawialiśmy na 22 sierpnia 2009"(NASZA DATA!!!) A ten gościu z zespołu zaczyna wpisywać ją do kalendarza jeszcze 2008 w miesiącu sierpniu, a ja w szoku i co jest grane??? Odezwałam się, że to przecież nasza data i spisaliśmy już na nią umowę!!!!!!!!!!!On też zdębiał i patrzy na mnie trochę zmieszany. Po prostu miał nas zapisanych na końcu kalendarza a tamtych chciał wpisać w środku. A tak w ogóle, to my myliśmy pierwszą parą na 2009 rok a ci chyba drudzy i tą samą datę akurat chcieli. To chyba przeznaczenie, że akurat tam pojechaliśmy, bo gościu przez niedopatrzenie spisałby 2 umowy i wziął zaliczkę od dwóch par!!! Dobrze, że umowę mieliśmy spisaną miesiąc temu. Ale serce mi kołatało:/

Za tydzień jadę z bratową i moją mamą do salonów sukien do Lubina. Moja bratowa będzie przymierzać a ja z nią się załapię. Strasznie się cieszę!! Powiem, że biorę ślub w sierpniu, ale przecież nie muszę wspominać, że nie tego roku
to dobrze ze tam bylas... u mnie bylo lepiej... kolezanka byla umowic sie na termin na sali.. a druga kumpela (ten sam dzien slubu - razem chodzily do klasy) tez tam poszla i tez podpisala z nimi umowe.. dobrze ze sie zgadaly ( 4 lata po skonczeniu szkoly sie spotkaly i jakos tak zeszlo w gadce) i doszly do tego i musialy to odkrecac... wogole szok... jak tak mozna...

Cytat:
aaa to super i żadnych dodatkowych opłat chyba nie bede musiala płacić w swoim kosciele skoro biore slub w TZ parafi??
niemusisz
bo to kosciol meza.. musialabym jakby to byl kosciol niezwiazany z wami a za zapowiedzi sie placi tak czy inaczej
Stary 2008-04-06, 21:20   #2386
jaga_2001
Zakorzenienie

Acha, ja ze szkola pojechalam, bo wlasnie on jest do dzis jego patronem Mam nawet kasete z tego dnia i czapke moja widac. :P:

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-06, 21:23   #2387
annfas
Zakorzenienie

My pojechaliśmy do Łowicza bo blisko mamy

A co do surduta to my też jesteśmy za ciemnym i do tego może szarość, albo taki stalowy grafit bo TŻ będziemy wydłużać i wyszczuplać a mnie skracać i pogrubiać wogóle wszystkie się chwaliłyście swoimi zdjęciami z TŻ a ja nie... muszę czegoś poszukać od czego wizaż nie padnie a wam monitory nie popękają

Stary 2008-04-06, 21:26   #2388
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
niemusisz
bo to kosciol meza.. musialabym jakby to byl kosciol niezwiazany z wami a za zapowiedzi sie placi tak czy inaczej
męża.. jak to slicznie brzmi
a to super, bo że zapowiedzi to wiedzialam ale nie wiedzialam czy cos poza nimi trzeba jeszcze placic.

czyli skoro msze mamy juz zamówioną u TZ w parafii to musmi isc do mnie do kocioła i powiedziec o tym, czy nie trzeba i dopiero przed slubem odpis z bierzmowanie bede brala i na zapowiedzi damy

Stary 2008-04-06, 21:29   #2389
martucha84
Zakorzenienie

musisz isc do swojego proboszcza i go tylko pooinformowac i jesli cos to odpis aktu urodzenia i bierzmowania czy cos.. ale chyba wystarczy przed slubem ze 3 miechy...

a gdzie sie chwalily zdjeciami? ja chce zobaczyc..
Stary 2008-04-06, 21:29   #2390
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
męża.. jak to slicznie brzmi
a to super, bo że zapowiedzi to wiedzialam ale nie wiedzialam czy cos poza nimi trzeba jeszcze placic.

czyli skoro msze mamy juz zamówioną u TZ w parafii to musmi isc do mnie do kocioła i powiedziec o tym, czy nie trzeba i dopiero przed slubem odpis z bierzmowanie bede brala i na zapowiedzi damy
mysle, ze te 3 miechy przed slubem

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-06, 21:30   #2391
annfas
Zakorzenienie

też mi się tak wydaje ze wczesniej nie ma potrzeby

Stary 2008-04-06, 21:31   #2392
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
a gdzie sie chwalily? ja chce zobaczyc..
na poprzednim watku

a to i ja wam zaraz wkleje zdjęcia z tego wesela co bylismy z TZ tydzien temu tylko poszukam bo juz na innym wątku je umieszczałam wiec wam link wkleje zaraz

edit:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...5&postcount=43

Stary 2008-04-06, 21:45   #2393
jaga_2001
Zakorzenienie

Madzialenka, no, no, no, niezla laseczka z Ciebie
I ladna z Was parka

AV by jaga_2001
Stary 2008-04-06, 21:48   #2394
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzialenka, no, no, no, niezla laseczka z Ciebie
I ladna z Was parka
dziękuję

teraz w sobote tez idziemy na wesele mam nadzieje, ze tak samo dobrze ze sie wybawimy. tym razem idziemyz do TZ rodziny z jego mama i siostrami

Stary 2008-04-06, 21:57   #2395
kaska87
Zakorzenienie

niach niach może byc fajnie być może też będę 09' ale jestem w trakcie badania terenu więc póki co się nie napalam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 22:01   #2396
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kaska a ty co tak non stop zmieniasz zdanie jeszcze dzis na innym watku pisałas ze po magisterce dopiero

Stary 2008-04-06, 22:05   #2397
mala2241
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
hehe staralam sie wyjasnic jak najdokladniej
musze przyznac ze ja wsumie jeszcze tego skamienialego miasteczka nie widzialam .... bo ja jestem z Dabrowy Tarnowskiej jakies 50km do Ciezkowica ... moj TZ pochodzi z Ciezkowic a poznalismy sie za granica wiec dopiero w te wakacje bede miala okazje pozwiedzac
no ale fotograf mowil ze to swietne miejsce i ze zdjecie wyjda rewelacyjnie - oby sie nie mylil

a Ty skad pochodzisz?
mam rodzinke w tamtych stronach
31.03.2008r

Jesteśmy razem:
31.03.2005r
mala2241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-06, 22:09   #2398
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaska a ty co tak non stop zmieniasz zdanie jeszcze dzis na innym watku pisałas ze po magisterce dopiero
nie po magisterce tylko w jej srodku bo w 2010 to będe dokładnie w połowie magistra
póki co to mam to gdzieś nie będe sie martwic bo zycie czasem amo za nas podejmuje decyzje pożyjemy zobaczymy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 22:24   #2399
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie po magisterce tylko w jej srodku bo w 2010 to będe dokładnie w połowie magistra
póki co to mam to gdzieś nie będe sie martwic bo zycie czasem amo za nas podejmuje decyzje pożyjemy zobaczymy
czyli skoro w 2009 roku to po skonczeniu licencjatu tak??

ale ty zmieniasz zdania na temat daty tego slubu hehe

Stary 2008-04-06, 22:28   #2400
annfas
Zakorzenienie

dzisiaj znalazlam na allegro fajne zaproszenia, zamowiłam probki, bardzo jestem ciekawa jak wygladaja w realu cena kolejno 3,20 ; 4,60; 3,70

to jest już cena z nadrukiem i przesyłką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cytat 3,2 all.jpg (132,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg cytat 3,2 all2.jpg (103,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg magnackie 4,60 allegro.jpg (40,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg magnackie 4,60 allegro2.jpg (35,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szlacheckie allegro 3,70 2.jpg (42,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szlacheckie allegro 3,70.jpg (31,6 KB, 13 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości