|
|
#2371 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
A ja się martwiłam że tylko ja wychodzę za mąż w takim młodym wieku
(ja 87 tż 80) Moj tż jest z Częstochowy, ja z okolic więc dzieli nas ok 15km (dzieliło, bo już mieszkamy razem ) My mamy plener całodzienny i jeszcze nie wiemy gdzie pojedziemy, może troche fotek zrobimy u mnie, moi sąsiedzi maja stadninę, obok są lasy i łąki, ale napewno jeszcze gdzieś pojedziemy...w trakcie wesela chcemy jechac ze świadkami i fotografem pod Jasną Górę (oglądaliśmy własnie urywek filmu na którym jakaś para tak zrobiło, i bardzo nam się spodobało) oby tylko nie padało...
|
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
oj tak taki plener calodzienny jest świetny my tez tak mamy, dobrze ze mozemy sobie nawet dzien wybrac a jak bedzie brzydka pogoda to wtedy fotograf powiedział, ze poczekamy na dzien z ładna pogoda
|
|
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Co do naszego zespolu to biora 3000
+ 100 transport, ale oni musza jechac az z Bielska Podlaskiego, czyli musza przejechac gdziesz 100 km lacznie z dojazdem na sale, wiec to nie duzo. Jeden zespol z Bialegostoku zazyczyl sobie za transport 200 zl, gdzie trasa wyszlaby o polowe krotsza.
|
#2374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
oj nawet nie mów... a tak to na spokojnie w ładnyą pogode mozna pojeźxdzic w kilka miejsc (my juz kilka wybralismy). no a poza tą sesja mamy jeszcze krótszą pewnie z godzinną gratisową sesje w plenerze w dzien slubu
|
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Jaga co do kościoła to obydwa są ładne, duże i mają swój klimat. Pomyśl tylko z którym kościołem jestes bardziej związana. My na przykład jestesmy z tej samej parafii tu mieliśmy Pierwszą Komunię Świętą i bierzmowanie ale i tutaj się poznaliśmy i przez kilka pierwszych lat naszej znajomości śpiewaliśmy w jednym zespole dlatego ja jakoś nie wyobrażam sobie innego kościoła. W środku nie ukrywam, że kościół jest bardzo zaniedbany bo ma kiepskiego gospodarza, no ale ja nic na to nie poradzę. Jest u nas drugi kościół w mieście, ale dla mnie on już nie ma takiego klimatu i znaczenia mimo, że jest teraz ślicznie odnowiony, Nawet niespecjalnie lubię tam chodzić
|
|
|
|
#2377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
plener -stadnina koniCytat:
polecam salon sukni slubnej na padarewskiego !! kolo mostu nadziemnego wspaniala atmosfera i piekne suknie
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
annfas, ja jakos mam wiekszy sentyment do tego na cmentarzu...
Co prawda to jest nowy kosciolek, bo stary splonal 10 lat temu, w dniu gdy pojechalam do Lowicza spotkac sie z Ojcem Swietym i wtedy to byla typowa kalpiczka. Teraz jest zbydowany na wzor Katedry w Watykanie. Poza tym, gdy bylam mala to w tym kosciele stary,m, na cmentarzu spiewalam w chorze koscielnym... Tu tez mialam I Komunie...Poza tym w tym kosciolku jest obraz Matki Bozej Ostrobramskiej (kopia), ktory jest po koronacji, czyli dla mnie ma tak jakby wieksza moc... MisQa, ale oboje jestescie z Bialego i slub w miejscowosci, ktora jest prawie rzut beretem od Bialego U nas jest tak, ze TZ mieszka 20 km od Bialego a na sale od kosciola jest 30 km... No i jeszcze dojazd z Bielska. Sami tez powiedzieli, ze gdybysmy oboje byli z Bialego i slub i wesele tu to nie byloby problemu i tez nic nie placilibysmy za dojazd. Juz wole te 100 zl dam tym z Bielska niz 200 z Bialego...
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
No to dla mnie wybór byłby prosty, tylko wiem, że jak się bierze ślub w nie swojej parafii to potrzebna jest licencja czyli taka jakby zgoda na przeniesienie ślubu do innej parafii. ja teraz w maju bede świadkowa i walsnie młodzi takiej zgody potrzebowali. Ale nie mam pojęcia ile płacili, chyba 50 zł. No i zapowiedzi muszą być i w parafii i w kosciele w którym się odbywa slub. jeśli bierzmowanie miałaś w innym kościele albo tż to będziecie potrzebowali też odpis aktu bierzmowania, nie wiem czy jest potrzebny akt chrztu. i to chyba by bylo tyle
![]() Ja też wtedy byłam w Łowiczu
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
a czy licencja jest mi potrzebna jak biore slub u TZ parafii (przez 13 lat to była tez moja parafia, miałam tam chrzest, komunię , cała moja rodzina miala sluby, tylko bierzmowanie miałam w swojej parafii). czy musze cos płacic w mojej parafii za to??
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
O prosze
Tez jestes ze szkoly im. Jana Pawla II? ![]() Hmmm, o to biega, ze ponoc ta liecnja u nas kosztuje... 200 zl. Ale ja bym im dala licencje! Nie dosc, ze na poczatku byla mowa, ze budujemy drugi kosciol, bo w tym pierwszym ne wypada brac slubu czy chrztu i po to ten duzy byl budowany, to jeszcze maja zdzierac kase od ludzi, ktorzy ten kosciol budowali? Wylewali pot, krew i zly by budynek stal? Moja mama go po budowie sprzatala, ja mialam tam bierzmowanie a brat Komunie. Mial tam swiecenia ministranckie. Ale nie wiem kto madry moje osedle podzielil na pol. I teraz moja babci, ktora mieszka przy tej samej ulicy co ja i doslownie dwa bloki dalej nalezy do tego duzego kosciola a ja do tego na cmentarzu... ![]() Madzialenka, w takim przypadku licencja nie est potrzebna, tylko bedziesz musiala dac na zapowiedzi w Twoim i w TZ kosciele.
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żadnych dodatkowych opłat chyba nie bede musiala płacić w swoim kosciele skoro biore slub w TZ parafi??
|
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
moja szkola nie byla im. JPII ale bylam wtedy na spotkaniu na błoniach, jakos tak pojechaliśmy ale nie pamietam czy ze szkoly czy z koscioła to bylo organizowane, może z harcerstwa.... chyba ze szkoly z klasa pojechaliśmy, w chórze jeszcze wetedy nie spiewałam by bym na mszy spiewała ... mój TŻ śpiewał
![]() Edit: Madzialenka za zapowiedzi się płaci w każdej parafii |
|
|
|
#2385 | ||||
|
Zakorzenienie
|
5 stron
chyba oszalalyscie ;DCytat:
cena mnie zabila..Cytat:
ale niechcemy jasnego.. ciemne nam sie bardziej podobaja![]() Cytat:
Cytat:
bo to kosciol meza.. musialabym jakby to byl kosciol niezwiazany z wami a za zapowiedzi sie placi tak czy inaczej
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Acha, ja ze szkola pojechalam, bo wlasnie on jest do dzis jego patronem
Mam nawet kasete z tego dnia i czapke moja widac. :P:
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
My pojechaliśmy do Łowicza bo blisko mamy
![]() A co do surduta to my też jesteśmy za ciemnym i do tego może szarość, albo taki stalowy grafit bo TŻ będziemy wydłużać i wyszczuplać a mnie skracać i pogrubiać wogóle wszystkie się chwaliłyście swoimi zdjęciami z TŻ a ja nie... muszę czegoś poszukać od czego wizaż nie padnie a wam monitory nie popękają
|
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to super, bo że zapowiedzi to wiedzialam ale nie wiedzialam czy cos poza nimi trzeba jeszcze placic. czyli skoro msze mamy juz zamówioną u TZ w parafii to musmi isc do mnie do kocioła i powiedziec o tym, czy nie trzeba i dopiero przed slubem odpis z bierzmowanie bede brala i na zapowiedzi damy |
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
musisz isc do swojego proboszcza i go tylko pooinformowac i jesli cos to odpis aktu urodzenia i bierzmowania czy cos..
ale chyba wystarczy przed slubem ze 3 miechy...a gdzie sie chwalily zdjeciami? ja chce zobaczyc..
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
też mi się tak wydaje ze wczesniej nie ma potrzeby
|
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
na poprzednim watku
![]() a to i ja wam zaraz wkleje zdjęcia z tego wesela co bylismy z TZ tydzien temu tylko poszukam bo juz na innym wątku je umieszczałam wiec wam link wkleje zaraz![]() edit: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...5&postcount=43 |
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka, no, no, no, niezla laseczka z Ciebie
![]() I ladna z Was parka
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz w sobote tez idziemy na wesele mam nadzieje, ze tak samo dobrze ze sie wybawimy. tym razem idziemyz do TZ rodziny z jego mama i siostrami
|
|
|
|
|
#2395 |
|
Zakorzenienie
|
niach niach
może byc fajnie być może też będę 09' ale jestem w trakcie badania terenu więc póki co się nie napalam
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska a ty co tak non stop zmieniasz zdanie
jeszcze dzis na innym watku pisałas ze po magisterce dopiero
|
|
|
|
#2397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co to mam to gdzieś nie będe sie martwic bo zycie czasem amo za nas podejmuje decyzje pożyjemy zobaczymy
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ty zmieniasz zdania na temat daty tego slubu hehe
|
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj znalazlam na allegro fajne zaproszenia, zamowiłam probki, bardzo jestem ciekawa jak wygladaja w realu cena kolejno 3,20 ; 4,60; 3,70
to jest już cena z nadrukiem i przesyłką |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

(ja 87 tż 80) Moj tż jest z Częstochowy, ja z okolic więc dzieli nas ok 15km (dzieliło, bo już mieszkamy razem
) My mamy plener całodzienny i jeszcze nie wiemy gdzie pojedziemy, może troche fotek zrobimy u mnie, moi sąsiedzi maja stadninę, obok są lasy i łąki, ale napewno jeszcze gdzieś pojedziemy...w trakcie wesela chcemy jechac ze świadkami i fotografem pod Jasną Górę (oglądaliśmy własnie urywek filmu na którym jakaś para tak zrobiło, i bardzo nam się spodobało) oby tylko nie padało...

Odezwałam się, że to przecież nasza data i spisaliśmy już na nią umowę!!!!!!!!!!!On też zdębiał i patrzy na mnie trochę zmieszany. Po prostu miał nas zapisanych na końcu kalendarza a tamtych chciał wpisać w środku. A tak w ogóle, to my myliśmy pierwszą parą na 2009 rok a ci chyba drudzy i tą samą datę akurat chcieli. To chyba przeznaczenie, że akurat tam pojechaliśmy, bo gościu przez niedopatrzenie spisałby 2 umowy i wziął zaliczkę od dwóch par!!! Dobrze, że umowę mieliśmy spisaną miesiąc temu. Ale serce mi kołatało:/
Co prawda to jest nowy kosciolek, bo stary splonal 10 lat temu, w dniu gdy pojechalam do Lowicza spotkac sie z Ojcem Swietym i wtedy to byla typowa kalpiczka. Teraz jest zbydowany na wzor Katedry w Watykanie. Poza tym, gdy bylam mala to w tym kosciele stary,m, na cmentarzu spiewalam w chorze koscielnym... Tu tez mialam I Komunie...