|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
|
|
|
|
#3272 |
|
Raczkowanie
|
Garden ,Agness gratuluje
Iza ma rację , wątek coraz fajniejszy się robi ,bo się wspieramy i co najwazniejsze robimy kroki w przód A pizzy bym zjadła ;( Ale nie mam kiedy zrobic ani kiedy pójść na tą pizze ;D głupi czas
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
garden - wyjdziemy z tego,jest coraz lepiej
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iza ma zdecydowaną rację i wierzę, że będzie coraz lepiej.Głupi czas a tymbardziej, że weekend się kończy już. Ale może w tygodniu znajdziesz chwilę? przeciez nawet możesz zamówić taką przez telefon ^^ tak poza tym, to chętnie dałabym Ci tą, która siedzi w piekarniku.Agness, damy radę na prawdę zaczynam w to poważnie wierzyć
|
|
|
|
|
#3275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A chętnie bym zjadła tylko dla mnie bez mięska Noo trzeba jednak zamówic ,bo ochota staję się nie do wytrzymania;D Pizzy nie jadłam od jakiś .. jakiś ... 4 miesięcy
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś było dobrze, a więc jutro musi być jeszcze lepiej
Czujcie się zobowiązane ![]() a ja idę spać, jutro pobudka o ... 5,31 ! Dobranoc !
|
|
#3277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3278 |
|
Wtajemniczenie
|
Garden, Agness! Brawo
Ja nie lubie właśnie się głodna kłaść spać bo mi się to kojarzy z czasami odchudzania i odrazu mi się robi smutno A ty Iza o 5,31 wstajesz? Specjalnie nastawiasz ten zegarek 31 żeby chociaż jedna minuta snu wpadła |
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tym ustawianiem zegarka, to u mnie też czasami jest podobnie jednak ja właściwie często budzę się ta minutę przed budzikiem więc może Iza też tak ma I ustawiając sobie na 5,31 wie, że wstanie o wpół do? ;D
|
|
|
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() agness jutro wejde na poczte, bo dzis mi nie dziala
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a ja jeszcze chciałam nawiązać temat związany z okresem.
W tym miesiącu też nie dostałam to już czwarty miesiąc jest odkąd przestałam miesiączkować. Myślałam, że w tym miesiącu już będzie ok przecież jem normalnie tak jak dawniej [przynajmniej w połowie] i co ? Nie ma go dalej. Boje się powiedzieć o tym mamie, ale bardziej tej wizyty u ginekologa się boje Nie chce tam iść. A wam okres wrócił tylko poprzez wywołanie go tabletkami ? Pamiętam że któraś wizażanka pisała, że okres jej sam nagle wrócił, tylko po jakim czasie? Czy u mnie konieczna jest wizyta u gina? Nie mogę wywołać okresu jakimiś domowymi sposobami? Może mam coś jeść w dużych ilościach ? Wiem, że tu chodzi o tłuszcze - zdrowe. Ja nawet bym wypiła szklankę oliwy, tylko żeby ten cholerny okres mi wrócił bo boje się o swoje zdrowie
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, mam nadzieje że dziś będzie kolejny dzień sukcesów, wszytskim wam tego życzę i trzymam mocno kciuki aby się udało
Ja miałam chwilowy kryzys z rana, po tym jak sie zważyłam i zobaczyłam kolejny kg więcej , nie wiem czy to sa wachania wagi czy to juz przytycie, trochę spanikowałam i od razu pojawiły się mysli o odchudzaniu , koniec z przytyciem , długo z soba walczyłam jak przygotowywałam owsianke czy dodać pestki dyni, czy dać 3 czy 4 łyzki platków , na mleku czy wodzie Ale się nie poddałam zrobiłam taka na jaką miałam ochotę, boje się tylko czy starczy mi siły żeby sie pzrezwycięzyć w ciągu dnia. Chyba za szybko zobaczyłam kolejny kg
|
#3283 |
|
Wtajemniczenie
|
Agness dostalam fotki, masz ladna kobieca figurke i jestes szczupla! Ja nie wiem z czego ty sie chcesz odchudzac, naprawde wygladasz ladnie. Ale jesli znowu cos Ci za przeproszeniem odbije
to masz jesc normalnie i wtedy cwiczyc, na 100% nie przechodz na diete! Pozdrawiam
|
#3284 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Gratuluję sukcesów i trzymam za Was kciuki ![]() Chciałam zwrócić się do Was z prośbą. Jestem w klasie maturalnej, mam koleżankę anorektyczkę. Wszyscy wiedzą , ale nic konkretnego nie robią a dziewczyna znika Nauczyciele wiedzą co się dzieje, starają jej się pomóc, chodzi do psychologa szkolnego. Psycholog powiedział że jest strasznie zamknięta w sobie.Owszem. Chociaż nie jestem jej najbliższą koleżanka chciałabym jej jakoś pomóc ale boję się, że może nie powinnam się wtracać że tylko zaszkodzę? To była kiedyś najśliczniejsza dziewczyna w szkole, dobrze się uczy a teraz strasznie mi szkoda że może się zmarnować Nie chciałabym o niej pisać na forum. Proszę o prywatne wiadomosci.Pozdrawiam |
|
|
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i okres musi wrócić Spokojnie. A nawet jeśli to 1kg więcej - wymiary zapewne są te same i chyba nie musisz dziś wymieniać całej szafy ubrań ?Ja przytyłam 8 kg i chodzę w tych samych ciuchach :P Cytat:
Aha, na tabletkach jest napisane: "nie powodują tycia". Sprawdzałam w aptece
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, to tak jakby to nas nie dotyczyło, jakbyśmy były wyjątkami które nie maja wahań wagi itp![]() Jesli chodzi o wagę to do wczoraj było to 48,5 (kupiłam nową wagę, ta stara chyba źle ważyła) , a dziś rano waga pokazała 49,2 -mimo że mam wrażenie że schudłam , spodnie wiszą na mnie a kiedys przy tej samej wadze były ok , bo kupowałam je niedawno, myślę że moje wymiary zmieniły się jak byłam na U , które jak teraz widzę bardziej przypominało R. Niby powinnam się cieszyć bo w końcu jest więcej na wadze, ale to wszystko chyba za szybko sie dzieje z resztą sama nie wiem czego się spodziewałam.Całe szczęście ze Szafy wymieniac nie musze tyle ciuchów leży i czeka aż kiedys je ubiore i wtedy będą slicznie leżeć i opinac tu i uwdzie a nie wisiec z wszystkich stron ![]() Jednak po tym porannym kryzysie nie poddałam sie i cały czas walczę, co prawda nie przychodzi mi to tak łatwo jak wczoraj ale nie dam sie
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie! A w chwilach takich zwątpień, czytaj swój własny podpis
0,7 kg - co to jest!! Może woda się zatrzymała i dostaniesz okres ? Spokojnie. Pamiętaj: waga to nie wyrocznia. Liczy się to, jak się wygląda
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iza ty to potrafisz podnieść człowieka na duchu w końcu powinnam przytyć ![]() A jesli chodzi o podpis czytam go za każdym razem jak mam kryzys i czasem pomaga
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Super
No i przede wszystkim, nie możesz zawieść nas
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" druga już na trzeźwo "no super", zjadłam śniadanie, poszłam do szkoły, wracam, wchodze na wage, a tam o te 0,9 kg mniej niż rano... Uwierz mi, że nawet jak przytyjesz 5 kilo, to ubran nie bedziesz musiała zmieniać, a nawet spodnie będą luźne nadal, a moze nawet bardziej ![]() Edit: Mama dokończyła dziś resztę jabłecznika a taka ochotę miałam na niego
|
|
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
Mimo że nic nie piszę to czytam Was regularnie i na prawdę wszystkim gratuluje tak dużych postępów
![]() Jak jest tak pozytywnie to nie będę pisać nic przykrego, zwłaszcza, że nie miałabym co ![]() U mnie też co raz lepiej. Prawdą jest, że moje ED nie trwa długo więc chyba łatwiej mi wszystko przychodzi. Oczywiście są chwile załamania kiedy nie mogę czegoś zjeść, nie jestem w stanie, ale tych chwil jest już coraz mniej. Czasami jednak mam taką wewnętrzna walkę w głowie przed zjedzeniem czegoś mniej więcej tak "czemu tego nie zjem? przecież skoro mam ochotę to mogę. - ale to ma tyle kalorii! - przecież muszę przytyć - ale nie chcę. - inaczej nie wróci mi okres. zdrowie jest najważniejsze. - ale to nie ta pora. - normalni ludzie nie zastanawiają sie która godzina a chcę być normalna"I tak wkoło macieju ale to w sumie pomaga, tak zastanowić się chwile, nawet jeśli trzeba to robić kilka razy dziennie.Poza tym powoli, powoli ale zawsze, dochodzę do wniosku że może rzeczywiscie jestem trochę chuda? bo nawet spodnie które zwężałam jakiś czas temu teraz na mnie wiszą, a przecież ciuchy lepiej wyglądają jak ładnie leżą a nie wiszą jak na wieszaku przytaczając opis funky
|
#3292 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki pomóżcie...
Sniadanie : Cola light II Śniadanie : woda Obiad : 2 herbaty Nie mam ochoty na nic , nie chce mi sie jeść ii... Ratunku!!
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty uważasz, że mi się zawsze chce jeść ? Nie, ale jem, nawet na siłe i Tobie też radze...
|
|
|
#3294 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was wszystkie
i to całkiem dobrze. Czuje ze wygrywam z ED. Nie wazyłam sie od XXX czasu , nie przejmuje sie zbytnio jedzeniem ,korzystam z zycia. Cieszy mnie to ze Wam tez sie udaje ![]() notspeciallady: a moim zdaniem wmawiasz sobie to ze nie mozesz nic zjesc... Bo nie mow ze np. nie mozesz zjesc cos lekkiego iza_wiosenna : dokladnie.Waga nie jest zadna wyrocznia. Ja wiem ze przytylam ale za to teraz wygladam o WIELE lepiej. wogole juz nie blada itd. Waga to tylko sprzet ktory denerwuje ludzi
|
|
|
|
#3295 | |
|
Raczkowanie
|
Możliwe,że wmawiam ,ale poszłam do kuchni stanełam na środku i ,,na co mam ochotę'' wymieniłam wszystko co miałam i... na nic nie miałam ochoty. Nawet na kasze manne. Może przez ten stres i zdenerwowanie i jeszcze pewne zdarzenie
Ale zaraz jade do real'a na zakupy wiec przywioze cos dobrego i Zjem. Muszę jeść ,bo będzie ze mną gorzej niź jest. Uda się. Koniec kropka ;D Postanawiam iż mi sie uda ![]() Cytat:
|
|
|
#3296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie dostalam twojego zdjecia nie wysylalas czy moze zapomnialas?
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pisze bo zbytnio czasu nie mam ,ale tez zauwazylam ze ten odwyk w pewnym sensie mi dobrze zrobil ![]() co do zdjecia to wysłałam wiec nie wiem czemu nie doszlo... podaj e-maila jeszcze raz to wysle wieczorkiem na pewno notspeciallady: No to mam taka nadzieje ze zobaczysz w sklepie cos pysznego i sie skusisz a tak waga nie ma sie co przejmowac. Ja nawet nie mam zamiaru na nia wstawac
|
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Masz rację, nie waż się jak wiesz że przytyłaś, bo najważniejsze jest to że dobrze czujesz się w swoim ciele ![]() Tak trzymaj i życzę Ci dalszych sukcesów ![]() A co do tej wagi to masz 100% racji, ja też się nie ważę już od dawna i nie mam zamiaru się denerwować ;P
|
|
|
#3299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby tak dalej dziewczyny! Ja dostałam zdjęcie
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w tej chwili też jedyne co bym chciała, to aby okres wrócił. Już od połowy grudnia nie mam
To takie głupie gadanie moje: wiem, że przy mojej wadze nie wróci, każdy widzi u nie kości, co widzę ja? TłUSZCZ Jem i dzięki temu mam siły do życia i sportu, nawet na kwiecień nie kupiłam karnetu na siłkę! Skupiam się na przygotowaniu do zawodów na Taekwon-do. Po za tym jak jeszcze schudnę to... kurcze potrzebuję Was. Bo mnie bierze już anoreksja sportowa. Mogłybyście mi przetłumaczyć, że jeśli nie będę ćwiczyć codziennie (chodzi o siłkę i basen), a jedynie na TKD+ rower i rolki od tego weekendu... to nic się nie stanie? Ja się boję od razu, że wiecie... spasnę się. Mam straszne wyrzuty sumienia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

A chętnie bym zjadła tylko dla mnie bez mięska
Noo trzeba jednak zamówic ,bo ochota staję się nie do wytrzymania;D Pizzy nie jadłam od jakiś .. jakiś ... 4 miesięcy 

?
a taka ochotę miałam na niego