Włosomaniaczki :D - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-06, 22:37   #3691
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki :D

Cytat:
Napisane przez Milka19 Pokaż wiadomość
Nawzajem I nie pij za dużo żebyś mogła trafić do domu

Znaczy na tym zdjęciu jesteś Ty, czy nie Ty Bo zgupiałam

Odebrać odbierze, tylko myślałam, że za pobraniem troche inaczej funkcjonuje

Masz tam przecież siostre, więc nie jesteś sama Ja Ci po cichu zazdroszcze, bo zawsze lubiłam podróżować i poznawać nowe miejsca i szczerze to chętnie bym się z Tobą zamieniła Pobyt w Wielkiej Brytani wspominam bardzo miło i Londyn jest cudownym miejscem Mogłabym tam pare lat pomieszkać

Będzie dobrze Nawet nie wiesz ile taki wyjazd Ci da, ile Cię nauczy, jak wzbogaci Twoje doświadczenie

Rozumiem, że tęsknisz za bliskimi, ale teraz w dobie internetu zawsze łatwiej jest się z nimi skontaktować. Wiem - skype i mała kamerka to nie to samo, ale czasem warto się pomęczyć dla późniejszych, niewątpliwych korzyści.
ja nigdy nie wysyłałam, ale to jakoś tak jest
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 22:51   #3692
Jolie2601
Zakorzenienie

ehhhh szalejecie z tymi avkami- zaczynam się gubić Blonndiee też myślałam, że to Ty
Estelle śliczny, tak jak mówiły dziewczyny- zawiało wiosną

Pewnie i ja muszę zmienić- bo się juz zakurzył- tylko konceptu mi brak

Marzenko- jak już będziesz, to mam pytanko, bo ostatnio się z wizażem rzadko widywałam i jestem nieco do tyłu. Czy ja dobrze zrozumialam, że nabyłaś seboradin? Jeśli tak to jaki i jak działa (chodzi o %)
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 22:54   #3693
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Faktycznie duzo z was avki zmienilo ja slepa

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 23:23   #3694
nicki86
Zadomowienie

Blonndee... no to ja plażuje jutro z Tobą jeszcze się nie przywitałam na tamtym wątku, ale zastanawiałam sie czy to Ty bo avatar mi nie pasował

Milko dziekuje za przykładowe ubiory... ten z jeansami jest świetny Kurde teraz musze schudnać... bo na takie ciuszki to sie zrobiłam za bardzo wielorybia... nie ma jutro z samego rana biegajacy spacer z psem no i dietka

Jolie masz racje, lepiej bym sie czuła w stonowanych barwach... ale tak mysle odwczoraj o mnie jako o zimie, której pasuja intensywne barwy i głupieje... eh ciezko.

Cholercia wiem, że do mojej wagi dojscie zajmie mi dwa miesiace wiec nie chce za duzo kupywac, zeby nie musiec wynieniac garderoby... dziewczyny bierzcie przkład ze mnie i jak macie depreche to na basen, a nie jedzcie krówek w łózku przed laptopem, albo przy ksiazce to zgubne!!
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 23:30   #3695
atsenka
Zadomowienie

Cytat:

Masz tam przecież siostre, więc nie jesteś sama Ja Ci po cichu zazdroszcze, bo zawsze lubiłam podróżować i poznawać nowe miejsca i szczerze to chętnie bym się z Tobą zamieniła Pobyt w Wielkiej Brytani wspominam bardzo miło i Londyn jest cudownym miejscem Mogłabym tam pare lat pomieszkać

Będzie dobrze Nawet nie wiesz ile taki wyjazd Ci da, ile Cię nauczy, jak wzbogaci Twoje doświadczenie

Rozumiem, że tęsknisz za bliskimi, ale teraz w dobie internetu zawsze łatwiej jest się z nimi skontaktować. Wiem - skype i mała kamerka to nie to samo, ale czasem warto się pomęczyć dla późniejszych, niewątpliwych korzyści.
Bardzo dziekuje Potrafisz pocieszyc jak nikt inny. Narazie tu zostane i zobacze co z tego wyniknie, moze mi sie tak spodoba ze nie bede chciala wracac, moze poznam nowych, ciekawych ludzi. Musze myslec pozytywnie.

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 23:33   #3696
virka
Zakorzenienie

Witajcie

Ale dajecie ognia
Już straciłam rachubę ile mam do nadrobienia
Będę nadrabiała w tygodniu, wpadłam się tylko przywitać (po weekendowej
przerwie ).

Pozdrawiam Was cieplutko

virka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 01:22   #3697
blonndee
Wtajemniczenie

nicki, ja tez mialam napisac, ale jakos w natloku wydarzen to jakos mi umknelo... dziewczyny z plazowego sa naprawde super az chce sie chudnac. szkoda, ze mi jakos nie idzie, a plazuje juz ponad 40dni...
Stary 2008-04-07, 08:28   #3698
xyoko
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez atsenka Pokaż wiadomość
Witam w niedzielny wieczor
Musze wam powiedziec ze dzien mialam straszny. Niewiem czy wiecie ale dzis w Londynie byl ten caly ogien olimpijski noi wybralismy sie z siostra i szwagrem do kosciola i natrafilismy wlasnie na ta cala parade z ogniem. Bylam doslownie pare metrow od tego ale przez to nie zdazylismy na cala msze tylko na polowe i az wstyd bylo wchodzic. No i pozniej siostra zaproponowala obiad w reastauracji co skonczylo sie zjedzeniem masy kalorii (a jestem na diecie). A na koniec dodam ze u mnie pada snieg i jest baaaardzo zimno. A ja zakupilam sliczna sukienke w ktorej nie bede miala poki co mozliwosci sie pokazac! Jak pech to pech A teraz qrcze szukam jakis kursow jezykowych w mojej okolicy w Londynie i nigdzie nie moge znalezc A musze zaczac jak najszybciej.... Ciezkie to zycie
Jeszcze dowiedzialam sie ze rodzicow nie stac na moje studia I bede zmuszona albo tu siedziec zarobic na studia i wrocic, zaczac studia po 3 letniej przerwie...Albo siedziec tu, zarobic, podszkolic angielski i tu isc na studia co wydaje sie ciekawszym pomyslem ale znow bede tesknila za najblizszymi, rodzina, domem Tak mi smutno

Cytat:

Milka dobrze mówi
Atsenka - myśl pozytywnie. Jest cała masa plusów tej sytuacji Będziemy trzymać za Ciebie kciuki, żeby się wszystko ułożyło i zobaczysz, że będzie dobrze

Cytat:
Nawzajem I nie pij za dużo żebyś mogła trafić do domu
Trafiłam
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 11:36   #3699
virka
Zakorzenienie

Nadrabiam po krótce weekendowe zaległości

Sweet Jelly
oczywiście trzymam kciuki za Tż-ta

Narek oby Babcia nie miała już więcej takich stresujących sytuacji...

Ilona witaj wśród włosomaniaczek

Nicki, ale śliczne zdjęcie, jakie włosiska (moim zdaniem, też jesteś zimą i to jaką mroźną...)

virtual choć czasami do nas zaglądaj...

Eyna, jaki śliczny kociaczek Co do Babci...

Quenn Doll witam cieplutko

Porcelain, dziękuję za odpowiedź , ale ten żabiniec, to strasznie daleko ode mnie, muszę szukać gdzieś bliżej...

Dori z niecierpliwością czekam na fotki ogródka
Ja na razie w maju będę sadziła tuje, od czegoś trzeba zacząć urządzanie ogródka

Milka alez spodobała mi się ta bluzka
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...postid=7142915
Mam nadzieję, że dołek juz całkiem minął...?

atsenka na pewno ten początek bez najbliższych jest dla Ciebie najcięższy i bardzo tęsknisz, ale teraz jest tak wiele możliwości kontaktu, że będzie dobrze

Jolie dobrze zrozumiałaś, nabyłam ten seboradin, ale na razie za krótko używałam, że by się wypowiadać, daj mi jeszcze kilka użyć, to się okaże , czy mogę go stosować, czy muszę odstawić

Stary 2008-04-07, 12:24   #3700
Finlora
Zakorzenienie

Hej
Mnóstwo stron do nadrobienia... jak zwykle

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Finlorko... na tych zdjęciach wygladasz jak zupełnie dwie osoby...zupełnie inaczej w blond inaczej w tej czerni. Mimo, że lubie ciemne włosy to bardziej podobasz mi się w jasnym wydaniu i mysle, że jak byś wróciła do naturalnych to byłby dla nich najwiekszy prezent Ale nie na mawiam Cie bo Ty masz sie czuć dobrze z nimi. Ale wyobraź sobie, że masz bardzo długie włosy (kiedys bedziesz miała) i stale bedziesz musiala je farbować... koncówki podejrzewam, że beda ekstra suche i bedziesz musiala je scinać. Wiecie chyba natura nas obdarzyła najlepiej jak tylko można i myśle że na dłuższa mete jednak najlepiej nam w naturalnych barwach. A nawet jesli bys chciala te ciemne to zawsze można pofarbować na czarno ziołowa basmą, która się po czasie raczej zmyje, a koncowki podcinać, az zejdziesz do swojego naturalnego koloru, chociaz nie farbowałam jeszcze ziołami wiec nie wiem dokładnie jak to działa. Wyobraź sobie Twoje włosy do tyłka grube w ciemnym naturalnym blondzie... aż ja się rozmarzyłam ale nie namawiam!!
Hmm... Jak pisałam zastanawiam się nad powrotem do natury... Tylko, ze w naturalnym ciemnym blondzie, który jest taki mysi, bez koloru, będę wyglądała jak szara myszka...
A co do tego, że wyglądam jak 2 rózne osoby to się zgadzam

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
Zarówno farby, jak i utleniacze można kupić na allegro. Z tymże, utleniacz zazwyczaj tylko w pojemności 1l, więc na dobrych 12-16 farbowań, w zależności od farby. Nie polecam zakupów w sklepach fryzjerskich, bo ceny są koszmarne. Ja moje pierwsze zakupy zrobiłam właśnie w sklepie fryzjerskim, kupiłam tubkę farby l'oreal Majirel i utleniacz 1l, na allegro zapłaciłabym maksymalnie 70 zł z kosztami przesyłki, a w sklepie fryzjerskim stacjonarnym, nie internetowym zapłaciłam 112 zł !!!!
Dzięki zastanowię się nad tym

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
No niestety źle dobrany kolor włosów może narobić niezłego bigosu. Kiedyś miałam ognistą czerwień na głowie. Czułam się w niej świetnie, ale tylko w naprawdę mocnym makijażu, z nieskazitelną cerą i mocno podkreślonymi oczami. A, że były to czasy liceum, makijaż taki nie bardzo mogłam nosić na co dzień Jednym słowem kolor włosów musi na Tobie dobrze leżeć zarówno wtedy kiedy się budzisz, jak i kiedy nałożysz make up.
Ja kiedyś chciałam zrobić sobie ciemną wiśnię czyli ciemno fioletowy, tylko, ze na moich naturalnych jasnych włosach zamiast ciemna wiśnia wyszło mi czerwono różowe coś... Wyglądałam koszmarnie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
to moze wystaw na targowisku
i zawsze mozesz sie na cos nwymienic
ja juz tez nie farbuje, choc znając zycie to na wakacje wezmie mnie na jakies pasemka;/
ja bym była chętna odkupic od ciebie te kolory tyle ze ja etz zrezygnowałam z farbowania
dziękuję, już po wszystkim i wreszcie weekend
a jutro ide do urzędu za pracą
Szkoda, że przestałaś farbować
Powodzenia w sprawie pracy - ja tez szukam

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Wystaw na Targowisku, ktoś na pewno przygarnie

Znam ten ból Zawsze po lekcji polskiego(sala na południowej stronie szkoły) mam taaaaakie wypieki Ale przyzwyczaiłam się już do tego

Stwórz wątek na Wizażystce na temat swojego typu kolorystycznego Na górze wszystkich wątków są przyklejone od Redakcji, powinny Ci pomóc w stworzeniu poprawnego opisu własnej siebie

A ja dzisiaj leniuchuje Mojej klasie ubzdurała się jakaś dyskoteka, ale uznałam, że nigdzie nie idę i siedzę do wieczora na Wizażu
Szczęściara - ciężkie jest życie maniaczki wizażu, kiedy się nie ma internetu w domu...

Cytat:
Napisane przez Eyna Pokaż wiadomość
Myślę tak samo, Finloro, jeśli nie podobasz się sobie w jasnych włosach, mogłabyś zdecydować się na jakiś nie za ciemny brąz.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Porcelainnn Pokaż wiadomość

Ja też jestem za ciemnymi, ale tak samo jak Magda uważam, że nie aż tak ciemnymi jak miałaś. Może jakiś ciepły brązik lub mahoniowy?
Jakaś dobra farba i farbowanie tylko odrostów...
Zastanawiałam się nad tym, ale rudy odpada na 100%.
A co do farbowania odrostów też nad tym myślałam, ale obawiam się, że w ten sposób tez będę bardzo osłabiała cebulki
W ogóle mam wrażenie, ze nie rosną mi żadne nowe włosy... Tylko te co już mam na głowie... Nowe nie rosną, stare wypadają i stąd te przerzedzenia...

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
Przedwczoraj do samej 23 wysyłał przez internet swoje CV i list motywacyjny i..... wczoraj rano już się z 1 miejsca odezwali. Ma w poniedziałek rozmowę kwalifikacyjną...W moim mieście.

Absolutnie nie kretynka... tylko -włosomaniaczka

A farby jak nie chcesz ich używać -wystaw na allegro-wiem że schodzą..! Albo wejdz na targowisko
Mam nadzieję, ze Twojemu TŻ uda/udało się znaleźć pracę
A nad Allegro pomyślę

Taaak, włosomaniaczka

nicki - ślicznie wyglądasz na tym zdjęciu

Cytat:
Ale wracając do weselszych tematów, pokazywałyście zdjęcia swoich zwierząt, a moja jędza sesji zdjęciowej na wizażu jeszcze nie miała, więc zamieszczam:
Jaka śliczna
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 12:37   #3701
Dori1981
Raczkowanie

Synek zasnął ,mąż pojechał na próbe to mam chwile dla siebie
Siedze właśnie z maseczką jajowo - drożdżową na włosach i przeglądam wizaż.
Byłam dzisiaj na zakupach ,a przy okazji w dwuch aptekach ,ale nie dostałam tam Waxa do włosów blond więc chyba zamówie na allegro http://www.allegro.pl/item340001856_...lond_250g.html
Chyba dobra cena co? Przynajmiej mi się tak wydaje
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 12:39   #3702
Finlora
Zakorzenienie

Zamiast na allegro spróbuj zamówić w aptece dbam o zdrowie, powinno być taniej
Sprawdziłam przed chwilą - jest dostępny

A tak w ogóle to

Dziewczyny, a może pomogłybyście mi w określeniu kształtu mojej twarzy?? Bo ja już sama nie wiem Taka jakaś podłużna, z wydłużoną brodą. Być może na tych fotkach będzie łatwiej stwierdzić?? Nie są zbyt udane, ale ujdą.
Wiem, ze jest dosyć szczupła – jak szukałam oprawek praktycznie wszystkie były zbyt szerokie, tam gdzie powinny być szkła. Te, co mam teraz, nie są idealne, ale mogą być.
1 i 2 fotka sprzed ok półtora roku a 3 aktualna sprzed ok 3 tygodni.

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2023-12-19 o 17:32
Stary 2008-04-07, 12:46   #3703
blonndee
Wtajemniczenie

Finlora, tak sie zastanawiam... mowisz, ze masz mysli blond. ale taki ciemny czy sredni? bo ja naturalny mam taki sredni, na odrostach nie wyglada za ciekawie, ale jak jest na calej dlugosci to moim zdaniem [z tego co widze na starych zdjeciach] wyglada bosko! owszem, zima jest taki stalowy, ale latem to istny refleksyjny blond! mialas kiedys ten swoj naturalny na calej dlugosci?
Stary 2008-04-07, 12:50   #3704
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Zamiast na allegro spróbuj zamówić w aptece dbam o zdrowie, powinno być taniej
Sprawdziłam przed chwilą - jest dostępny
A czy możesz wklić link do tej apteki
Stary 2008-04-07, 12:51   #3705
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonndee Pokaż wiadomość
Finlora, tak sie zastanawiam... mowisz, ze masz mysli blond. ale taki ciemny czy sredni? bo ja naturalny mam taki sredni, na odrostach nie wyglada za ciekawie, ale jak jest na calej dlugosci to moim zdaniem [z tego co widze na starych zdjeciach] wyglada bosko! owszem, zima jest taki stalowy, ale latem to istny refleksyjny blond! mialas kiedys ten swoj naturalny na calej dlugosci?
Wiesz co, tak szczerze to... nie pamietam...
Ostatni raz tak naprawdę miała swój naturalny kolor w liceum, chyba w pierwszej klasie...
Ale wydaje mi się, ze jest ciemny. Tzn patrząc na odrosty jest taki jakby trochę jaśniejszy od tego który pamiętam, albo się tylko tak wydaje przy tych ciemnych. Musiałabym poszukać zdjęc z podstawówki, hehe
Stary 2008-04-07, 12:52   #3706
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dori1981 Pokaż wiadomość
A czy możesz wklić link do tej apteki
Proszę bardzo

https://www.ai.☠☠☠☠☠☠☠/produkty/searc...chkeywords=Wax
Stary 2008-04-07, 12:57   #3707
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuje bardzo
Stary 2008-04-07, 12:59   #3708
Finlora
Zakorzenienie

Tym bardziej, ze odliczając koszty przesyłki zapłacisz mniej niż na allegro
Masz tą aptekę u siebie w mieście??
Stary 2008-04-07, 13:04   #3709
Dori1981
Raczkowanie

Niestety nie MIASTO ,tylko wieś ,ale jeszcze postaram się zamówić tu w aptece u siebie
Ale jestem CI przeogromnie wdzięczna ,ponieważ szukałam kremu dla synka (przeciwsłonecznego) ,którego nigdzie nie mogłam znaleźć a w tej apteco co wkleiłas link jest Naprawdę dziękuje bardzo bardzo
Stary 2008-04-07, 13:06   #3710
Finlora
Zakorzenienie

Nie ma za co

O tej aptece też dowiedziałam się z wizażu i przy najbliższej okazji kiedy musiałam coś kupić w aptece skorzystałam i jestem bardzo zadowolona Szczególnie jesli chodzi o ceny
Np szampon Emolium - w aptece w Kauflandzie, która ogłasza się, że jest taka tania, ten szampon kosztuje 25 zł a w aptece Dbam o zdrowie kupiłam go za niecałe 20

Nie mam jakichś narcystycznych zapędów ale wkleję Wam fotkę, która też mi się udała
Na tym zdjęciu widać, że mam ciemną oprawę oczu – rzęsy wprawdzie umalowane, ale z brwiami nigdy nic nie robiłam.
Tzn rozjaśniałam kiedyś woda utlenioną, żeby wyglądały bardziej naturalnie przy rudych włosach

Chociaż jak teraz na nią patrzę to jest jakaś taka jaśniejsza niż u mnie na komputerze pewnie kwestia ustawienia monitora.

Kasiu – przypomniało mi się coś
Pisałaś kiedyś o swojej Zuzce, że męczyła Cię po nocach domagając się wyjścia na harce z kotami itd. Byłaś zdziwiona, ze 5-miesięczna kotka może już mieć na to ochotę Pamiętam, że kiedy byłam u weterynarza i pytałam o termin sterylizacji Czarnej, pytał czy miała już pierwszą ruję – a miała wtedy ok. 8 miesięcy. I kiedy mu powiedziałam, ze pierwszą ruję miała już w wieku 4 miesięcy też był bardzo zdziwiony Tym bardziej, ze w książkach czytałam, ze kotki dojrzewają w ten sposób dopiero ok. 7-8 miesiąca. Ale że wtedy lato było bardzo gorące, weterynarz powiedział, żebym przyszła jak będzie chłodniej, bo w takim upale zwierzę będzie się za bardzo męczyć.
Aha, pytałam też weterynarza o to, czy kotka powinna chociaż raz urodzić, ale powiedział, ze to nie ma znaczenia.

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2023-12-19 o 17:32
Stary 2008-04-07, 13:13   #3711
Porcelainnn
Zadomowienie

Cytat:

Zasoby ludzkie właśnie na tejże uczelni Też myślałam o podyplomowych, więc możliwe, że się kiedyś tam spotkamy Mogłam wybrać specjalność marketing Nie wiem co mnie popchnęło do wyboru obecnego kierunku. Nagorsze jest to, że w chwili obecnej sama nie wiem czego chce Chyba już się położe - może jutro będę się lepiej czuła. Skorzystam z Twojej rady i jutro przed 12 nie wstaje

A Ty co studiujesz i gdzie?
Studiuję Edytorstwo i komunikacje medialną na AP (za niedługo już Uniwersytecie Pedagogicznym). Co do marketingu, na podyplomowych jest kilka specjalizacji w tym jedna szczególnie nastawiona na reklamę. Chciałabym zacząć od następnego roku, niedługo będę dowiadywać się szczegółów i dam Ci znać Głowa do góry! Dobrze też jest inwestować w języki, póki jest czas

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Na początku to raczej każda przesadza z ilością kwestia wprawy Czyli można wnioskować, że mamy kolejną fankę OK
TAK! Za drugim razem już uważałam z ilością i było super. Oprócz tego, dziś miałam maseczkę z OK na dłonie, smaruję też regularnie suche skórki na skrzydełkach nosa, rzęsy, a dziś jeszcze popękane pięty
Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość

Mi się podobają niektóre blade dziewczyny, ale siebie w tej wersji nie znoszę

Tak samo uważam. Dziewczyny z ciemnymi włosami szczególnie ładnie wyglądają z delikatną, porcelanową cerą Ale to nie dla mnie...

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
a co powiecie o kolorach? Wypada żywe nosić, czy raczej przytłumione i tylko kolorowe dodatki??
Niezbyt krzykliwe, ładnie Ci będzie w granatach, grafitach, może ciemna śliwka? Może zainwestuj w ładną satynową bluzkę? I koniecznie ołówkowa spódnica, eleganca i baaardzo sexy A jeśli żakiet, to dużo jest teraz takich które pasują i do eleganckich spodni i do jeansów /taka elegancja na luzie/
Cytat:
o matko, tak to jest jak weekend bez wizazu sie spedzi... 5stron!!
nadrobilam, mialam tyle do powiedzienia, ze az... zamilkne z wrazenia bo nic nie pamietam
tylko tyle, ze bardzo mi smutno, ze virtual sobie poszla i ze przylaczam sie do xyoko z racji nienawisci do kosciola [ja w ogole zadnej religii nie uznaje wiec... ale chrzescijanska chyba na swiecie najwiecej zla zrobila i robi nadal.]
dziendobrywieczor
Ja jestem antyklerykalna. Spotkałam w życiu kilku księży z pasją, ze wspaniałym, nowoczesnym( ale jednocześnie bardzo wartościowym)podejściem do życia. Byli to księża Salezjanie i Dominikanie. Gdyby takich było więcej, myślę, że podejście do religii byłoby dużo lepsze...

Cytat:
nie, kochana, nie ja [jessica alba:P]
ale jeszcze kilka kilo...

Hahh, też lubię Jess. Bardzo ładna, ma taki dziewczęcy urok i niewulgarną urodę

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Porcelain, dziękuję za odpowiedź , ale ten żabiniec, to strasznie daleko ode mnie, muszę szukać gdzieś bliżej...
Słyszałam jeszcze, że na Krupniczej jest jakiś klepik ze zdrową żywnością (tam niedaleko Bagateli). Jeśli będziesz w okolicy, warto spróbować zapytać o wyśniony OK

Też ostatnio zaniedbałam trochę wizaż. Raz dlatego, że zaczęłam chodzić na siłownię, dwa, że nie mam internetu na swoim komputerze i muszę schodzić do gabinetu mamy Was podczytywać

Blondee podsunęła mi pomysł swoim avatarem... która ze znanych kobiet jest dla Was ideałem piękna? Zarówno pod względem całości, jak i włosów

I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
Porcelainnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 13:16   #3712
Finlora
Zakorzenienie

Ominęła mnie dyskusja o kholu – ja też chcę
Przyłączam się do ładnych uśmiechów w stronę Estelle i Blondee
Nie trafiłam wcześniej na watek o bollyoodzkich makijażach, nie wpadło mi nawet do głowy, że taki istnieje, ale teraz, kiedy już wiem, koniecznie muszę tam zajrzeć

Co do makijażu to nie idzie mi to najgorzej – czasami potrafię tak się umalować, ze bardzo się sobie podobam I TŻ On bardzo lubi kiedy mam dosyć mocny makijaż oczu, oczywiście ciemny. Moje ulubione kolory jeśli chodzi o cienie to czarny, fioletowy i różowy, ale taki ciemny różowy. I jest to jedyna różowa rzecz jaką u siebie/na sobie dopuszczam, no może jeszcze błyszczyk do ust. No i obowiązkowa czarna kredka do oczu.

Wspominałam Wam chyba, ze dokarmiam 2 kotki na podwórku – szarą i czarną. Obie w ciąży Szara kilka dni temu urodziła trzy kociaki – 2 szare i 1 czarne. Mają ok. 5 dni Słodziutkie są Niestety w sobotę okazało się, ze jedno szare kociątko zdechło Może je jakoś przygniotła albo było słabe i nie mogło dopchać się do mleka Kazałam ojcu zakopać je gdzieś na podwórku.
Tak w ogóle to przyniosłam pudełko ze sklepu, włożyłam do niego dwie stare bluzki, ulokowałam tam kociaki z mamusią i postawiłam koło moich drzwi, pod schodami Ona dużo czasu ostatnio spędzała u nas w klatce, czekając na jedzenie, na pieszczoty i próbując się wpakować do mieszkania. A wiecie gdzie spała? W takiej wielkiej doniczce z ziemią, którą mama przyniosła na zimę do klatki i postawiła koło drzwi. Śmialiśmy się z TŻ, ze to jest kot doniczkowy
I kiedy się okociła pierwsze co zrobiła to przyniosła nam do klatki kociaki Ojciec kilka razy je wynosił na podwórko a ona po chwili przynosiła je z powrotem Kiedy całą noc spędziła z kociakami na wycieraczce przy drzwiach wejściowych pomyślałam, ze dobrym pomysłem będzie pudełko. Przynajmniej będą miały cieplej niż na podłodze Bałam się tylko, ze sąsiedzi mogą protestować, bo wielokrotnie wyganiali ją z klatki, ale na razie jest ok. Poczekamy i zobaczymy jak będą już takie duże, ze będą wyłazić z pudełka i ganiać się po korytarzu...
Teraz czekam tylko aż ta czarna się okoci
Stary 2008-04-07, 13:38   #3713
blonndee
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co, tak szczerze to... nie pamietam...
Ostatni raz tak naprawdę miała swój naturalny kolor w liceum, chyba w pierwszej klasie...
Ale wydaje mi się, ze jest ciemny. Tzn patrząc na odrosty jest taki jakby trochę jaśniejszy od tego który pamiętam, albo się tylko tak wydaje przy tych ciemnych. Musiałabym poszukać zdjęc z podstawówki, hehe
a widzisz... a moim zdaniem gdybys tak przestala farbowac i poczekala az naturalne odrosna to moglabys sie mile zdziwic
Cytat:
Blondee podsunęła mi pomysł swoim avatarem... która ze znanych kobiet jest dla Was ideałem piękna? Zarówno pod względem całości, jak i włosów
rany, to mi dalas orzeszek do zgryzienia... ok, alba jest sliczna, ale a)bez makijazu wyglada tak samo nieciekawie jak reszta gwiazdeczek b)takich swietnych wlosow to ona nie ma...
poczekaj, zastanowie sie i dam ci znac
Stary 2008-04-07, 13:46   #3714
Dori1981
Raczkowanie

Zapomniałam się pochwalić ,ze sprzedałam prostownice .
Super była ,ale leżąc a łazięce wodziła na pokuszenie
Stary 2008-04-07, 13:50   #3715
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

ale macie dziewczyny tę moc przerobową Znowu mam tyyyyle do nadrobienia...

Dziękuję wszystkim że trzymacie kciuki za rozmowę kwalifikacyjną-właśnie mój TŻcik na nią pojechał i się stresuję.......

A ja spotkałam się dziś z moją Promotor...Oddawała (mi i 2m koleżankom) 1rozdział...Mój miała już poprawiony tylko sprawdzić..Ale znowu mam tyyle do poprawki (mimo iż poprawiłam poprzednio wg. jej uwag) no szok!!!

Aż boje się że się nie wyrobię do końca maja z oddaniem całej pracy...

A poza tym to wkurza mnie nasza opieka medyczna-zapisałam się dziś do okulisty i.. mam termin na..... 30 MAJA!!
A jak przypadkiem wstąpiłam kiedyś do polikliniki to... osóbek może przed gabinetami po 5?
I co Ci lekarze robią z resztą czasu za taką kasę jaką dostają??

Brawo Dori1981!!

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 13:52   #3716
xyoko
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, a może pomogłybyście mi w określeniu kształtu mojej twarzy?? Bo ja już sama nie wiem Taka jakaś podłużna, z wydłużoną brodą. Być może na tych fotkach będzie łatwiej stwierdzić?? Nie są zbyt udane, ale ujdą.
Wiem, ze jest dosyć szczupła – jak szukałam oprawek praktycznie wszystkie były zbyt szerokie, tam gdzie powinny być szkła. Te, co mam teraz, nie są idealne, ale mogą być.
1 i 2 fotka sprzed ok półtora roku a 3 aktualna sprzed ok 3 tygodni.
Może trójkątna?
xyoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 13:55   #3717
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a może pomogłybyście mi w określeniu kształtu mojej twarzy??
Moim zdaniem zdecydowanie owal

Cytat:
Słyszałam jeszcze, że na Krupniczej jest jakiś klepik ze zdrową żywnością (tam niedaleko Bagateli). Jeśli będziesz w okolicy, warto spróbować zapytać o wyśniony OK
Jeszcze raz dziękuję

Cytat:
Wiesz nigdy się nad tym nie zastanawiałam...Trzeba by pomyśleć
Ale ciężko o obiektywizm, bo one wszystkie (a na pewno zdecydowana większość), po wyjściu spod fotela stylisty wyglądają cudownie...

Cytat:
Napisane przez Dori1981 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić ,ze sprzedałam prostownice .
Super była ,ale leżąc a łazięce wodziła na pokuszenie

Stary 2008-04-07, 15:09   #3718
Eyna
Zadomowienie

GG do Eyna

Cytat:
Wiesz nigdy się nad tym nie zastanawiałam...Trzeba by pomyśleć
Ale ciężko o obiektywizm, bo one wszystkie (a na pewno zdecydowana większość), po wyjściu spod fotela stylisty wyglądają cudownie...
Też tak uważam.. Ciężko mówić o ideale piękna, który co tydzień wstrzykuje sobie botoks i "hobbystycznie" chadza do chirurga plastycznego.
Finlora, z tych 3 zdjęć które dałaś, na pierwszym Twoja twarz wygląda na owalną , na drugim na trójkątną, na trzecim raczej pociągła

Sprzedaż prostownicy? Ostatnio zaciekawiona sposobem kręcenia włosów prostownicą, postanowiłam spróbować - I co? Prostownicy nie ma. Włosy mi chyba ją schowały (i całe szczęście)
Eyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-07, 16:00   #3719
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz... a moim zdaniem gdybys tak przestala farbowac i poczekala az naturalne odrosna to moglabys sie mile zdziwic
Może... nie wiadomo tylko czy pozytywnie...

Cytat:
Napisane przez xyoko Pokaż wiadomość
Może trójkątna?
Też się nad tym zastanawiałam, ale trójkątna ma chyba szerokie czoło a ja chyba nie mam szerokiego

Cytat:
Finlora, z tych 3 zdjęć które dałaś, na pierwszym Twoja twarz wygląda na owalną , na drugim na trójkątną, na trzecim raczej pociągła
A to dobre... To jaką w końcu mam, co zdjęcie to inna
Mam wrażenie, że owalna, lekko podłużna.

Cytat:
Moim zdaniem zdecydowanie owal
Przynajmniej jedna zdecydowana opinia
Stary 2008-04-07, 16:31   #3720
Narek
Zakorzenienie

Cytat:
Szczęściara - ciężkie jest życie maniaczki wizażu, kiedy się nie ma internetu w domu...
Ale właśnie, czemu nie masz Internetu? Nie można u Ciebie założyć, czy coś innego...? Jeżeli nie chcesz, to nie pisz

A ja po raz kolejny utwierdziłam się w przekonaniu, że w mojej części wsi nic kompletnie nie ma(są Mrozy Południowe, gdzie mieszkam i Mrozy Północne, gdzie znajduje się takie "centrum" ). Chciałam kupić tampony, byłam w trzech sklepach, nigdzie nie było

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości