|
|
#361 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...postid=7148498
Bardzo ładne obrączki Agatko Cytat:
|
|
#362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładne obrączki |
|
|
|
|
#363 |
|
Wtajemniczenie
|
katia0117 ceny nie powiem
|
|
#364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliszcze cieszę się, że wszystko się udało i było nawet wesoło
![]() gosia 1007 nic się nie martw kuzynką, ja mam za to szwagierkę w "podobnym stylu" ![]() katalinka 17 szczerze powiedziawszy to ja też tak mam - średnio raz w tygodniu albo jak mnie TZ wkurzy to nawet chcę to wszystko rzucić i odwołać ślub. Musisz to po prostu przeciekać i na chwilę przestać myśleć o ślubie. Zaczynam powoli chyba odczuwać stresik przedślubny, a ostatnio śniło mi się, że nawet odwołałam ślub i uciekłam. TZ ostatnio powiedział, że mi to już chyba odbija ![]() Zrobiłam listę tego co mamy, a czego nam brakuje Mamy już: * salę (wpłacona zaliczka - menu i dekoracje ustalane tydzień przed weselem) * dj'a - chodzimy do niego na lekcje tańca * kamerzystę * fotografa * kościół - ustalona data i w tym tygodniu idziemy z dokumentami kościelnymi * zamówioną sukienkę, bolerko i welon * obrączki - kupione * wódkę, wino i szampana * zaproszenia kupujemy w tym tygodniu * wybranych świadków * jestem w trakcie robienia albumu dla rodziców w ramach podziękowań * tipsy zrobi mi moja kuzynka * zamówioną fryzjerkę i makijażystkę * wybraną piosenkę na pierwszy taniec * samochodem będzie nas wiózł nasz kolega * podróż poślubną - jedziemy na tydzień do Karpacza Nie mamy: * butów, bielizny i biżuterii dla mnie * całego ubrania dla TZ'a * strojów dla nas na drugi dzień (obiadek w domu moich rodziców dla najbliższych, więc raczej nic balowego, ale coś skromnego) * USC * nie mam wybranego bukietu (ale jeszcze czas - sierpień) * tortu i ciasta (ale to na tydzień przed weselem, bo jedziemy z babką z restauracji gdzie mamy wesele do cukierni, z którą oni współpracują - mają w niej dobre łakocie * zrobionych nauk, poradni i protokołu, ale może jakoś się uda bez tych nauk ![]() * przystrojenia samochodu * naklejek na alkohol * napoi * księgi dla gości więcej nie pamiętam, ale pewnie sobie przypomnę
|
|
|
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
Agatko, dzasta, bardzo ładne obrączki - bardzo lubię białe złoto
![]() Umieram z ciekawości, jak udał się ślub Madlen
|
|
#367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i szczerze powiem ze ja tez jestem meeega ciekawa jak tam u Madlen... ![]() śnilo mi sie ostatnio ze bylam 2 tyg przed slubem... obudzilam sie zlana potem mega stresy w nocy przezywalam... hehe
|
|
|
#368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)A co ja mam? -sale (umowa dziś do podpisania) -kościół -DJ -kamerzysta -fotograf -fryzjerka -umowiona jestem na tipsy -sukienka (jedna z najważniejszych rzeczy) -dzieci do niesienia obrączek A czego nie mam? -bielizny -wizażystki -obrączek (ale mam już wybranego złotnika, który je zrobi ![]() -ubranka i butów dla TŻ-a -butów dla siebie -dodatków -nie wybrałam bukietu -księgi gości -winietek -poduszeczek pod obrączki -ustalonego menu -kursu tańca, ale dzis po pracy będę dzwonić, może się coś znajdzie ![]() O matko ile tego jeszcze do załatwienia pozostało. Nie wspomnę jeszcze o sukienkach dla mojej mamy i siostry, które też są do mojej akceptacji :P. Trzeba się streszczać
|
|
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
nie mogłam już wytrzymać i wklejam fotki mojej sukni i butow. jestem bardzo zadowolona z dzisiejszych zakupów. jeszcze teraz pojdziemy po obraczki i zaproszenia.
Mam nadzieje ze komus oprocz mnie tez sie spodoba. Już mam nawet upatrzony bukiecik kształtem zblizony do tego kwiatka na dole. czekam na opinie ![]() Chciałam skronmą sukienke i ta mi sie spodobała. chciałam jedno-czesciowa ale pani mi odradziła bo mam zbyt wysoki tułów i to co miało przypadac w pasie to miałam pod biustem. teraz musze kupic bielizne. |
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem w trakcie poszukiwania butów
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Mika bardzo ładna sukienka, moim zdaniem pasuje idealnie
A jak tak już wypisujemy jak idą przygotowania, to i ja naskrobie jak to u mnie wygląda: Mamy już: - kościół- umówiona data i godzina - sale- zaliczka wpłacona, ustalenie menu 3 tyg przed terminem - orkiestrę- zaliczka wpłacona - obrączki - suknię - kamerzystę, fotografa (zdjęcia robi mi brat, kręcić będzie jego znajomy) - samochód - nauki - dzieciaczka do niesienia obrączek (mój ukochany chrześniak )- swiadków Nie mamy: - pierwszej piosenki (ciągle nie możemy się zdecydować) - stroju pana młodego - butów, welonu, bielizny, dodatków - alkoholu - ciast, tortu - zamówionej fryzjerki i kosmetyczki - zaproszeń - winietek - poradnictwa rodzinnego - papierków USC i w kościele (to dopiero w czerwcu) - transportu dla gości
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
Kilka dni mnie nie bylo, i 10 stron zaleglosci!!!!!!!!!!!!!!
Nie bylo mnie, bo mialam kilka "probnych nocy" w naszym przyszłym mieszkanku z..... dwoma psiakami. Bylo ok, w tym tygodniu kolejne podejscie przyzwyczajania ich do nowego otoczenia. A ponadto robilismy w sobote impreze parapetowkowa dla znajomych. A wracajac do tematu przewodniego. Zalamanie. Do konca kwietnia chce zrobic zaproszenia, a nie mam jeszcze nic kupionego (papierow etc.). Nie mam kiedy kupic w dodatku powinnam robic badania do pracy mgr, tez jeszcze nie moge sie zebrac. Jakis paraliz mnie ogarnal. Ehh.... Naglace to teraz: zaproszenia i poradnia. Potem protokol i jak w czerwcu nie zajme sie ubiorami do konca to bedzie katastrofa (a w czerwcu jeszcze sesja!)!!!!!!!! Przeraza mnie to Dziewczyny Jakos nie potrafie sie zorganizowac...Więc podsumuję jak Wy: Mamy: - salę - kościół - dj - fotografa - samochód - obraczki - swiadkow - nauki - suknię - buty moje Nie mamy: - zaproszeń!!!!!!!!!! - poradni!!!!!!!!!!!!! - reszty ubran (TZ) - czerwiec - fryzjerow????!!!!!!!! - makijazystki?????!!!!!!!! !!!!!! - alkoholu - czerwiec/lipiec - pierwszej piosenki???????? - tortu, ciast?????????? - protokołu (maj) - calej reszty........ - transportu dla gosci - winietek - dekoracyjnych/kwiaciarskich zamowien |
|
|
|
#374 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakoś tu dzisiaj "czarno". Wszystkie przerażone i bez sił
Głowa do góry dziewczyny!!! (łatwo mi mówić, rano sama byłam jak zbity kundel). Jakoś to będzie!
|
|
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja również nie mogę się jakoś zmobilizować a czas ucieka mi przez palce. Mam wrażenie, że stoję z przygotowaniami w miejscu a wszyscy inni dookoła mnie galopują w zastraszającym tempie. Zaczynam myśleć, że się nie wyrobię - choć wiem, że to nie prawda bo mam jeszcze sporo czasu . Jakoś tak nic mi się "kupy" nie trzyma. ..może to przesilenie, bo sama nie wiem o co chodzi...
|
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyglądasz proporcjonalnie, szczupłu a o to chodzi ![]() Dziewczyny koniec narzekania! Raz przygotowania idą pełną parą raz jest przestój. Ja też na razie bimbam... Najbardziej mnie martwi kwestia nauk itd. oraz obrączki, ale tym zajmiemy się w przyszłym tygodniu Na pewno wszystkie damy radę na czas
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro dzisiaj jakiś "sądny dzień" podsumowań, to i ja się dołączę
![]() Załatwione: - data i godzina w kościele; - sala (menu do ustalenia znacznie później - nie wiem, czy była potrzebna zaliczka, mój tata się tym zajmuje ![]() - fotograf - wpłacona zaliczka; - zespół - wpłacona zaliczka; - suknia - zapłacona w całości; - nauki przedślubne; - oprawa muzyczna ślubu - wstępnie umówiona; - samochód dla nas - wstępnie umówiony (znajomy taty); Do załatwienia (teraz się zacznie ):- welon, bolerko, biżuteria, bielizna, buty dla mnie; - makijaż - kompletowanie kosmetyków lub makijaż u profesjonalistki, jeszcze nie wiem ;- manikiur; - fryzjer; - bukiet!!!! - oglądam w necie i nie wiem, na co się zdecydować; - całe ubranie narzeczonego; - kwiat do butonierki i dekoracja na samochód; - poradnia; - modlitewniki; - sprawy w USC, protokół (to w sierpniu); - ciasto i tort; - zaproszenia - wiemy, kto je nam wykona, musimy dostarczyć inspiracje ;- podziękowania dla gości; - podziekowania dla rodziców - raczej w formie bukietów i słodyczy, albumy z naszymi zdjęciami zrobimy dodatkowo po sesji plenerowej; - OBRĄCZKI!! - oglądamy, oglądamy... - alkohol; - transport dla gości; - kieliszki do szampana - te do tłuczenia ;Zastanowimy się jeszcze, czy chcemy winietki na stół czy pozwolimy gościom usiąść samodzielnie
|
|
|
|
#379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(ale mnie ubiegłaś)
|
|
|
#380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Buciki świetne,chciałabym takie same,tylko ecru
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze jakies podsumowania dzis;
no wiec mamy: -zespol -sale -kucharki -zaklepany termin w kosciele -nauki, poradnia w trakcie -fotograf nie mamy: calej reszty i sie tym nie przejmuje
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdził, ze to bez sensu usadzać gości imiennie, bo zawsze coś się komuś nie będzie podobało, z drugiej strony, pozwolić im sie rozsadzać samym= walka o miejsca a i tak nie każdy siądzie tam gdzie będzie chciał. Kurcze i tak źle, i tak niedobrze, więc jak to pogodzić? A no mój TŻ wymyślił winietki "zbiorowe", to znaczy- przy jednym stoliku winietki "rodzina panny młodej", przy innym "rodzina pana młodego", dalej "znajomi ze studiów" i "znajomi z liceum" Uważam, że to genialne rozwiązanie, bo każdy będzie wiedział mniej więcej gdzie ma usiąść, porozsadzają już się sami jak tylko im się spodoba, a każdy będzie siedział w towarzystwie znajomych
|
|
#383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam zajęcia tylko raz w tygodniu (w środy), sesji nie będę miała już żadnej. Nie pracuję jednak, bo boję się, że będę miała poważne problemy ze skończeniem dyplomu (słyszałam już różne historie). Z kolei zbyt dużo wolnego czasu sprawia, że nie umiem sobie miejsca znaleźć, i dyplomu też nie chce mi się robić Błędne koło!Jak się pogoda poprawi, wyruszę do Sosnowca zbadać moj teren, który zagospodarowuję, popstrykać fotki. Może wtedy jakoś ruszę... Wybaczcie taki off top, musiałam się wyżalić. Cytat:
|
||
|
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
No to ja też
![]() no wiec NIE mamy: -umówionego manicure -buciki - lakierki dla niego - kwiaty- bukiety, kosze dla rodziców i do kościoła -pończoszki - poradnia w trakcie -tort - kosmetyki (puder i błyszczyk- na wesele do torebki) - księga wpisów i zawieszki na alkohol idą pocztą ![]() - noi zero ustaleń z właścicielem sali co do menu i wystroju, z dj, z fotografem i z kamerzystą ale to w maju ![]() - odbiór sukienki i surduta, ale to przed samym slubem Także praktycznie tylko muszę "pozapinać na ostatni guzik" a jeszcze /39/ |
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę, że nie tylko mnie czeka obrona w tym samym roku co ślub...
tylko, że u mnie to licencjat dopiero, muszę się bronić na przełomie czerwca-lipca, bo chcę iść na uzupełniające mgr moje badania też stoją w miejscu, a może któraś z Was urodziła dzidzie (jako nastolatka)?? (mam nadzieję, że marta mnie nie okrzyczy za prywate )
|
|
#386 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestemw trakcie wymyslania tematu. Na jakim kierunku jestes jak mozna wiedziec?
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas wszyscy robią badania do swoich prac.
|
|
|
#388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Gdyby mi ktoś z takim tekstem wyjechał (jak mówisz zrobił jazdę) to bym się po głowie postukała. Ja robie wesele w miejscu, gdzie mój kuzyn 8 lat temu także robił swoje. Wcześniej miałam nawet opcję urządzania imprezy na sali, na której bawiła się z kolei 5 lat temu moja siostra. Zrezygnowaliśmy z niej tylko dlatego, że trzeba było samemu organizować kelnerów. Nasza sala takimi już dysponuje. ![]() Fajnie. Przez te wypukłości na zew. stronie zaproszenia muszę uważać z wpisywaniem daty naszego ślubu, zawsze sobie coś podkładam, bo jest nierówna powierzchnia i pisak może nam niespodziewanie zjechać .Wypisałam wczoraj prawie połowę zaproszeń (15 sztuk) i zajęło mi to 3 h! Bo na początku ręka mi drżała i musiałam ją nieco uspokoić, trochę poćwiczyłam ładny charakter pisma na brudno, później sprawdzałam jak się pisze imiona poprawnie, głowiłam się nad odmianą nazwisk. A w nocy mi się śniły te osoby do których wypisałam zaproszenia, matko...![]() Cytat:
.Właśnie sobie przypomniałam, że jesli chodzi o kwestię figurek na tort to mój kuzyn (ojciec chrzestny) ma hurtownie z takimi pierdołami i mi jakąś sprezentuje, mam sobie wybrać model. Co do dekorowania auta, na początku mieliśmy kupować takie zestawy, w których są już przykładowe kokardki-różyczki (z których robi się np. serce na szybie), kokardy na klamki, szarfa w kształcie V ozdobiona kwiatami. I mieliśmy się wybrać do jednej z wrocławskich hurtowni, żeby takowy zestaw nabyć. Z tego co słyszałam tam za wstęp się płaci, więc pomyślałam, że mój chrzestny będzie wiedział ile i kiedy to w ogóle jest czynne. Kiedy mu powiedziałam po co chce tam jechać, obsztorcował mnie z góry na dół, że mam nawet sobie tym głowy nie zawracać. Co się okazało jego brata żona przeszła niedawno kurs dekorowania sal, aut a także robienia wiązanek ślubnych i mi to zrobi. Za darmo. ![]() Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-04-07 o 16:18 Powód: literówki, ale to przez pogodę |
|||
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny.
Zaczynam się stresować. Mam na głowie szkołe (właśnie zabieram sie do pisania pracy), remont ( jak w końcu wyremontowaliśmy mieszkanie to się okazało że coś z wodą nie tak i mi wszystko kuli) no i ślub. Już mam koszmary - śniło mi się, że mi spalili suknie przy prasowaniu. Nie mam zrobionych winietek i zawieszek na alkohol i pewnie jeszcze czegoś nie mam ale już mi sie myśleć nie chce. A do ślubu zostało 12 dni! Pozdrowienia dla Was.
|
#390 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.![]() Też się dzisiaj miło zaskoczyłam jak weszłam na wątek, taki ruch od rana, no no.. ![]() Cytat:
![]() Ponad rok temu, kiedy ni stąd ni zowąd zmarł mój Tato- związku z wszystkimi przeżyciami, które miały wtedy miejsce schudłam w tydzień 10 kg (ważyłam zaledwie 44 kg!), czułam się nijako, bez motywacji i chęci do życia. Pech chciał, że mój słaby organizm zaatakowała jakaś poczwara, wirus którego skutki wywołały 3 tygodniową wysoką gorączkę, pobyt w szpitalu z podejrzeniem ostrego zapalenia płuc. Na początku lekarze dawali mi "słabe" antybiotyki, bo bali się o moje zdrowie, kolejne osłabienie organizmu. Kiedy przybrałam na wadze, (pilnowali mnie, żebym jadła), dali mocniejszy lek, który dopiero po tygodniach poprawił mój stan zdrowotny. Ile ja badań przeszłam z podejrzeniem nawet gruźlicy i innych chorób. Ble, nie wszystkie były takie miłe i bezbolesne . Ech...Cytat:
http://www.ankietka.pl/ http://studia.korba.pl/ankieta_on-line/0,4251,cat.html Ja na początku zrozumiałam, że to Ty masz dziecko i musisz mu zrobić badania . Ale to wszystko zwalam na pogodę i mój spóźniony zapłon .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.

Mam wesele w tej samej sali, w której moja siostra miała w lipcu zeszłego roku. Ba!, nawet zespół o fotografa mamy tego samego 

w dodatku powinnam robic badania do pracy mgr, tez jeszcze nie moge sie zebrac. Jakis paraliz mnie ogarnal. Ehh.... Naglace to teraz: zaproszenia i poradnia. Potem protokol i jak w czerwcu nie zajme sie ubiorami do konca to bedzie katastrofa (a w czerwcu jeszcze sesja!)!!!!!!!! Przeraza mnie to Dziewczyny
. Ale to wszystko zwalam na pogodę i mój spóźniony zapłon