Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-07, 17:22   #3301
schism_
Zadomowienie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Ano witam ;]

U mnie z tym wzrostem wagi chyba jakiś fałszywy alarm był. Po dwóch dniach gdy na nowo zaczęłam brać lek było dawne 42, dziś znów 43 ,zresztą owa machina coś szwankuje Niby łydka zyskała dawny wymiar 31 zapewne,przez to,że dużo chodzę. Mimo wszystko zaakceptowałam swój obecny wygląd od dawna,czuję się świetnie we własnej skórze i na opinie osób postronnych:tyj,przytyj,u tyj reaguję ironicznym uśmieszkiem. Zwyczajnie nie będę robiła czegoś pod publiczkę żeby usłyszeć kilka miłych słów od osób w wieku 50lat

Swoją drogą ostatnimi czasy zauważyłam trend w mediach:prasie,tv et.c o bombardowaniu informacjami żeby RADYKALNIE zmienić swój styl żywienia. Ścisłe pory posiłków,piramidy żywienia wedle których jeśli zjesz coś słodkiego/tłustego więcej niż2razy w tygodniu jesteś be itd itp. Rozumiem zdrowy rozsądek w odżywianiu,ale do jasnej ciasnej powoli idiotyczne staje się to 'wegetowanie'wedle ściśle ustalonych zasad. Nie w tym,znaczy się wiecznej ascezie,przeliczaniu,usta laniu tkwi sekret odżywiania się w ogóle. Potrzebna jest doza luzu,czerpania przyjemności z posiłków...
Tym sposobem zaczynam spełniać swe zachcianki,nawet kosztem czegoś'pożywnego',na które w danym momencie/dniach nie mam krzty ochoty. ;> Chcę to zamiast kanapki w szkole zjadłam sobie małe chipsy i poczułam normalną sytość, Mając do wyboru 'zdrowego'kurczaka w warzywach, wybrałam Kebaba w pszennej tortilii z dość tłustym mięsem wieprzowym. Ba smakował rewelacyjnie .

Trzeba zachować tylko umiar, jak we wszystkich dziedzinach życia,które szybko przemija.

Edytowane przez schism_
Czas edycji: 2008-04-07 o 17:23 Powód: korekta
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 19:10   #3302
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelciaa144 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja jeszcze chciałam nawiązać temat związany z okresem.

W tym miesiącu też nie dostałam to już czwarty miesiąc jest odkąd przestałam miesiączkować. Myślałam, że w tym miesiącu już będzie ok przecież jem normalnie tak jak dawniej [przynajmniej w połowie] i co ? Nie ma go dalej. Boje się powiedzieć o tym mamie, ale bardziej tej wizyty u ginekologa się boje Nie chce tam iść. A wam okres wrócił tylko poprzez wywołanie go tabletkami ? Pamiętam że któraś wizażanka pisała, że okres jej sam nagle wrócił, tylko po jakim czasie? Czy u mnie konieczna jest wizyta u gina? Nie mogę wywołać okresu jakimiś domowymi sposobami? Może mam coś jeść w dużych ilościach ? Wiem, że tu chodzi o tłuszcze - zdrowe. Ja nawet bym wypiła szklankę oliwy, tylko żeby ten cholerny okres mi wrócił bo boje się o swoje zdrowie
Do Annie również:
Dziewczynki, Ja nie miałam przez 3 czy 4 miesiące i pierw dostałam tabletki ziołowe, które nic mi nie pomogły, a później dostałam tabletki na wywołanie hormonalne, które działają tak jak powinny Jeszcze ich nie odstawiłam(powoli mam się z nich wycofywać wg jej ustaleń),więc zobaczymy jak będzie po ich odstawieniu zupełnym. Co do badań, to nie robiła mi żadnych, pytała tylko czy ćwiczę, czy zmieniłam dietę i czy się stresuje. Po prostu krótka, prosta rozmowa.

funky87
Kochana przemyśl to, przecież chcesz przytyć i wyglądać lepiej w swoich ubraniach. Trzymam kciuki za Ciebie
zooosia
Cieszę się, że wygrywasz swoje wewnętrzne spory życzę powodzenia i oby wychodzenie z ED przychodziło Ci rzeczywiście łatwo

NSLady
A Ty się bierz za siebie i mi tu nie wyrabiaj takich numerów i jak mówi Tama jedz nawet na siłe, żeby nie robić kroków w tył. Uda się i smacznego dzisiaj ^^

Baby14
Jejku, gratuluję i nie mogę się doczekać kiedy sama będę tak jak Ty, bez przejęcia

A ja dzisiaj zjadłam chyba więcej i nie mam nawet takich wyrzutów, ale czuje się jakoś niecałkiem pewnie. No nie wiem, ciekawe.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 19:22   #3303
Baby14
Zakorzenienie

garden_d: bedziesz tylko musisz chciec olej to wszystko i juz na poczatku bedzie ciezko ale potem zobaczysz ze idzie sie odzwyczaic od tego wszystkiego.Ja tez dzis zjadlam chyba dziwnie wiecej ,ale co tam

schism_ L w takim razie nie sugeruj sie waga bo widze ze jest taka jak moja tzn. moj tata ja tak rozegulował wazac sie kilka razy dziennie iz w pewnym momenci na przełomie dnia pokazała 8kg wiecej

Annie1441: alez co sie ma stac? Teraz robi sie cieplo i chcac nie chcac bedziesz sie wiecej ruszac niz w zimie. Nie utyjesz ja cale zycie swojego tyleczka wogole nie ruszam i jest coool

marga_zg: CHyba mnie zabijesz Nie mam juz zdjec na komputerze
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 19:41   #3304
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
funky87
Kochana przemyśl to, przecież chcesz przytyć i wyglądać lepiej w swoich ubraniach. Trzymam kciuki za Ciebie
Całe ćwiczenia o tym wszystkim myślałam, i miałam takie mieszane uczucia ,w środku walczyłam o to żeby po powrocie do domu zjeść normalna kolacje bez ucinania kcal i zmniejszania ilości i wiesz jak przeczytalam tego posta to poszlam i zrobilam sobie pyszna kolacje taka na jaką miałam ochotę, dziekuję za miłe słowa i motywację -to naprawdę pomaga
Stary 2008-04-07, 19:52   #3305
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

nsLady hmmm, jesteś pewna, że to dlatego, że nie chciało Ci się jeść? Że to tylko dlatego? A może problem tkwi gdzie indziej, np. wczoraj zjadłaś 1500, dziś pokutujesz, podświadomie lub świadomie?

Baby ja też chcę Twoje zdjęcie ^^ neska_gold@poczta.fm

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 20:37   #3306
notspeciallady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
nsLady hmmm, jesteś pewna, że to dlatego, że nie chciało Ci się jeść? Że to tylko dlatego? A może problem tkwi gdzie indziej, np. wczoraj zjadłaś 1500, dziś pokutujesz, podświadomie lub świadomie?
Świadomie napewno nie. Świadomie pokutowalabym 1000 kcal dzisiaj.
Ale byłam w realu Skusiłam się na lody, zjadłam trochę pistacjii i kupiłam crunchy z bananami i czekoladą i oczywiście schrupałam z mlekiem Wiem ,ze to także malutko ,ale jutro też jest dzień. Postaram się

DANCE
MUSIC

,,Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
notspeciallady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 21:07   #3307
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Ano witam ;]

U mnie z tym wzrostem wagi chyba jakiś fałszywy alarm był. Po dwóch dniach gdy na nowo zaczęłam brać lek było dawne 42, dziś znów 43 ,zresztą owa machina coś szwankuje Niby łydka zyskała dawny wymiar 31 zapewne,przez to,że dużo chodzę. Mimo wszystko zaakceptowałam swój obecny wygląd od dawna,czuję się świetnie we własnej skórze i na opinie osób postronnych:tyj,przytyj,u tyj reaguję ironicznym uśmieszkiem. Zwyczajnie nie będę robiła czegoś pod publiczkę żeby usłyszeć kilka miłych słów od osób w wieku 50lat

Swoją drogą ostatnimi czasy zauważyłam trend w mediach:prasie,tv et.c o bombardowaniu informacjami żeby RADYKALNIE zmienić swój styl żywienia. Ścisłe pory posiłków,piramidy żywienia wedle których jeśli zjesz coś słodkiego/tłustego więcej niż2razy w tygodniu jesteś be itd itp. Rozumiem zdrowy rozsądek w odżywianiu,ale do jasnej ciasnej powoli idiotyczne staje się to 'wegetowanie'wedle ściśle ustalonych zasad. Nie w tym,znaczy się wiecznej ascezie,przeliczaniu,usta laniu tkwi sekret odżywiania się w ogóle. Potrzebna jest doza luzu,czerpania przyjemności z posiłków...
Tym sposobem zaczynam spełniać swe zachcianki,nawet kosztem czegoś'pożywnego',na które w danym momencie/dniach nie mam krzty ochoty. ;> Chcę to zamiast kanapki w szkole zjadłam sobie małe chipsy i poczułam normalną sytość, Mając do wyboru 'zdrowego'kurczaka w warzywach, wybrałam Kebaba w pszennej tortilii z dość tłustym mięsem wieprzowym. Ba smakował rewelacyjnie .

Trzeba zachować tylko umiar, jak we wszystkich dziedzinach życia,które szybko przemija.
Mądra dziewczynka
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 21:45   #3308
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Całe ćwiczenia o tym wszystkim myślałam, i miałam takie mieszane uczucia ,w środku walczyłam o to żeby po powrocie do domu zjeść normalna kolacje bez ucinania kcal i zmniejszania ilości i wiesz jak przeczytalam tego posta to poszlam i zrobilam sobie pyszna kolacje taka na jaką miałam ochotę, dziekuję za miłe słowa i motywację -to naprawdę pomaga
To bardzo się cieszę kurcze no...szkoda tylko, że 'smacznego' nie zdążyłam powiedzieć Sama wiem, że pomaga, bo wczoraj też dziewczyny mnie podbudowały bardzo oh, cieszę się
Stary 2008-04-07, 22:04   #3309
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

cześć Dziewczynki u mnie dziś tak sobie i muszę się wygadać wiecie zmusiłam się do zjedzenia normalnego obiadu, tzn takiego jak jadłam kiedyś, wspominałam już o włosach, o tym, że wypadają i jedząc obiad myślałam, że robię to dla nich bo nie chcę być całkiem łysa wiem, że to głupie, ale zawsze to jakiś postęp chyba, normalnie pewnie odstawiłabym talerz i nie zjadła obiadu, ale dziś to było takie małe "samozaparcie"... wiem, że było już lepiej i wiem, że muszę przytyć, ale jest cięzko...są dni, że CHCĘ a są , że wiem, że MUSZĘ...
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 22:09   #3310
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczynki u mnie dziś tak sobie i muszę się wygadać wiecie zmusiałam się do zjedzenia normalnego obiadu, tzn takiego jak jadłam kiedyś, wspominałam już o włosach, o tym, że wypadają i jedzac obiad myślałam, że robie to dla nich bo nie chcę być całkiem łysa wiem, że to głupie, ale zawsze to jakiś postep chyba, normalnie pewnie odstawiłabym talerz i nie zjadła obiadu, ale dziś to było takie małe "samozaparcie"... wiem, że było już lepiej i wiem, że muszę przytyć, ale jest cięzko...są dni, że CHCĘ a są , że wiem, że MUSZĘ...
W takim razie powinnaś się cieszyć, a nie smucić Kiko Ciesz się, bo zrobiłaś to dla Siebie, dla Swoich włosów. I nie powinnaś teraz się smucić, bo zrobiłaś tak, jak powinnaś- teraz tylko sobie uświadom, że nie było w tym ANI TROCHĘ złego, a wręcz przeciwnie. Pozostaje mi życzyć Tobie dalszego samozaparcia i pogratulować Twojego sukcesu, który nie jest wcale głupi- bo w końcu to krok na przód
Stary 2008-04-07, 22:18   #3311
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

A ja jestem jakaś nienormalna przysięgam Wam dziewczyny :P
Mama mnie dziś zważyła i okazało się że schudłam. Było jej przykro, widziałam to
Bałam się, że myśli, że robię to świaodmie itp. itd. Więc coś mnie tknęło. O 22.00 poszłam po łyżkę, nalałam sobie oliwy z oliwek i zjadłam na jej oczach. Nie wiem co to miało znaczyć, ale kij z tym. Nie będę się przejmować, mama za to się ucieszyła. Trochę mnie teraz drapie w gardle, no ale cóż... Życie. U mnie natomiast pod wzgledem jedzenia dobrze, bo nie rozpamietuje, nie planuje. Jem gdy jestem głodna. Po prostu...

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 22:31   #3312
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Mama mnie dziś zważyła i okazało się że schudłam. Było jej przykro, widziałam to
Bałam się, że myśli, że robię to świaodmie itp. itd. Więc coś mnie tknęło. O 22.00 poszłam po łyżkę, nalałam sobie oliwy z oliwek i zjadłam na jej oczach. Nie wiem co to miało znaczyć, ale kij z tym. Nie będę się przejmować, mama za to się ucieszyła. Trochę mnie teraz drapie w gardle, no ale cóż... Życie. U mnie natomiast pod wzgledem jedzenia dobrze, bo nie rozpamietuje, nie planuje. Jem gdy jestem głodna. Po prostu...
Nie jestes nienormalna, tylko na swoj sposob wyjatkowa jak kazda z nas. Kazdy robi czasem cos dziwnego czy nawet glupiego ale taki juz urok zycia gdybys wiedziala co ja czasmi robie, wstyd sie przyznac

Baby o ty niedobra to trudno bede czekac... ja ci tez moge przeslac moje zdjecie jak chcesz, nawet brzucha ktorego nie lubie... Ale pracuje nad jego akceptacja ale w zamian MUSZE dostac twoje
Taki maly szantaz

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 22:31   #3313
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Czyli być może schudłaś jak zaczęłaś jeść więcej zw. na przyspieszenie metabolizmu(zaczęłaś ostatnio jeść więcej?) Ten motyw z łyżką był całkiem ok...mama przynajmniej wierzy Tobie teraz, że nie było to celowe i oby było tak dalej. Cieszę się, że nie rozpamiętujesz i nie planujesz, i będę szła w Twoje ślady
Stary 2008-04-07, 22:33   #3314
zooosia
Zadomowienie

Jednak nie jest tak dobrze mimo tego ze jem normalnie, dzisiaj, przed chwila, miałam straszny napad. zjadłam na prawdę dużo chleba z masłem.. nie mogłam się powstrzymać, rodzice wyjechali na chwile więc byłam sama w domu.. nie wiem czemu przecież nie brakuje mi tych składników. a jedząc(pochłaniając) odczuwałam taką nieopisaną przyjemność... boże, wiem ze i tak musze przytyc ale skonczyło się nad toaletą mimo tego i tak rozsadza mi teraz żoladek to wszystko bez sensu, chyba nie uda mi się z tego wyjść

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 22:36   #3315
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d;7158053[B
]Czyli być może schudłaś jak zaczęłaś jeść więcej zw. na przyspieszenie metabolizmu(zaczęłaś ostatnio jeść więcej[/B]?) Ten motyw z łyżką był całkiem ok...mama przynajmniej wierzy Tobie teraz, że nie było to celowe i oby było tak dalej. Cieszę się, że nie rozpamiętujesz i nie planujesz, i będę szła w Twoje ślady
To jest możliwe?? nie wiedziałam że można schudnąć jak się zacznie normalnie jeść, a dlugo to trwa i z czym to jest związane?? dobrze kombinuje - nasz organizm przyzpiesza swój metabolizm i przez to zwiekasza ilosc spalanych kcal??
Stary 2008-04-07, 22:38   #3316
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli być może schudłaś jak zaczęłaś jeść więcej zw. na przyspieszenie metabolizmu(zaczęłaś ostatnio jeść więcej?) Ten motyw z łyżką był całkiem ok...mama przynajmniej wierzy Tobie teraz, że nie było to celowe i oby było tak dalej. Cieszę się, że nie rozpamiętujesz i nie planujesz, i będę szła w Twoje ślady
Dzięki, naprawdę mi miło Dobra lece się szykować, bo mam jutro baaardzo ważny egzamin a zaraz po tym impreza

Cytat:
Jednak nie jest tak dobrze mimo tego ze jem normalnie, dzisiaj, przed chwila, miałam straszny napad. zjadłam na prawdę dużo chleba z masłem.. nie mogłam się powstrzymać, rodzice wyjechali na chwile więc byłam sama w domu.. nie wiem czemu przecież nie brakuje mi tych składników. a jedząc(pochłaniając) odczuwałam taką nieopisaną przyjemność... boże, wiem ze i tak musze przytyc ale skonczyło się nad toaletą mimo tego i tak rozsadza mi teraz żoladek to wszystko bez sensu, chyba nie uda mi się z tego wyjść
Nie martw sie Ja jak byłam zdrowa to ubóstwiałam kanapki z chleba litewskiego z masłem (nienawidziłam masła, ale tu jednak smarowałam) i potrafiłam ich naraz 6 zjeść takich dużych pajd chleba. Tylko ten incydent nad toaletą był przejawem choroby. Powiedz o tym rodzicom, albo psychologowi. Wiem, że to trudne, ale bardzo ważne. Nie rozpamiętuj !
Podchodź z dystanstem do świata i nigdy nie patrz się za siebie, pamiętaj To pomaga.

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 22:46   #3317
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
To jest możliwe?? nie wiedziałam że można schudnąć jak się zacznie normalnie jeść, a dlugo to trwa i z czym to jest związane?? dobrze kombinuje - nasz organizm przyzpiesza swój metabolizm i przez to zwiekasza ilosc spalanych kcal??
Wiesz, właśnie nie jestem tego pewna, ale czytałam gdzieś o tym, że dziewczyny, które wychodziły z diety, podwyższały stopniowo kaloryczność i przy tym jeszcze chudły. Nie wiem na ile to prawda, ale wiem jedno- im je się więcej, tym metabolizm szybciej pracuje (oczywiście to odpowiedniego stopnia z tą ilością jedzenia ), a przynajmniej tak mi się wydaje.
Stary 2008-04-07, 22:52   #3318
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, właśnie nie jestem tego pewna, ale czytałam gdzieś o tym, że dziewczyny, które wychodziły z diety, podwyższały stopniowo kaloryczność i przy tym jeszcze chudły. Nie wiem na ile to prawda, ale wiem jedno- im je się więcej, tym metabolizm szybciej pracuje (oczywiście to odpowiedniego stopnia z tą ilością jedzenia ), a przynajmniej tak mi się wydaje.
chciałam sie upewnic, bo mi też sie to kiedyś obiło o uszy, że lepiej wcześniej skończyć redukcję bo potem podczas wychodzenia nadal sie chudnie, to by było logiczne , skoro podkręcamy metabolizm wtedy jak zwiekszamy kaloryczność , ale oczywiście wszystko do pewnego momentu aby nie przedobrzyć
Stary 2008-04-07, 22:53   #3319
tamonita
Zakorzenienie

Zooosiu pamiętaj jedno: ED to choroba, w każdej chorobie są kroki w przód i są w tył, niestety ale musisz się z tym pogodzić i zapomnieć, nie rozpamiętywać ataku, nie wątpić, a iśc dalej obraną i wyznaczoną ściezką. Nie możesz się poddać przez to, że stało się to co się stało, jedna chwila nie może zaważyć na tym nad czym pracujesz już dość długo, pamiętaj o tym i dlatego nie poddawaj się, jeszcze nie raz zdarzy Ci się, że się cofniesz, zrobisz krok w tył, ale ten jeden krok nie może zaważyć na wszystkim Musi Cie on motywować do dalszej walki ! Pamietaj o tym

Hypnotic, fajnie, że to zrobiłaś napewno mama się ucieszyła Tylko zamiast oliwy mogłaś zjeść coś słodkiego, przyjemiejszy smak

Wiecie co ostatnio zauwazyłam... że gdy jem zgodnie z zapotrzebowaniem, a nawet troche ponad, to nie tyje... muszę jeść naprawde sporo więcej, żeby coś mi przybyło

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-07, 23:02   #3320
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam sie upewnic, bo mi też sie to kiedyś obiło o uszy, że lepiej wcześniej skończyć redukcję bo potem podczas wychodzenia nadal sie chudnie, to by było logiczne , skoro podkręcamy metabolizm wtedy jak zwiekszamy kaloryczność , ale oczywiście wszystko do pewnego momentu aby nie przedobrzyć
Ciekawe

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Wiecie co ostatnio zauwazyłam... że gdy jem zgodnie z zapotrzebowaniem, a nawet troche ponad, to nie tyje... muszę jeść naprawde sporo więcej, żeby coś mi przybyło
To dobra informacja dla mnie Postaraj się, Tama
Stary 2008-04-07, 23:25   #3321
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
To dobra informacja dla mnie Postaraj się, Tama
Wiesz mimo tego, że jem np. bardzo późno (nawet po 22) kolacje, po kolacji (dla dobicia jak tako kalorii i żeby się położyć spać i nie mieć wyrzutów)) coś tam jeszcze (jogurt lub wiejski i np. 5-6 mini sucharków) to nie tyje, bo jem tyle ile potrzebuje. Ćwiczyć nie ćwicze i raczej nie prowadze zbyt sportowego trybu życia (wprost przeciwnie), a jednak jest jak jest. Rodzice się denerwują, bo jak wcześniej ładnie szłam w górę, to teraz waga stoi...

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-08, 07:58   #3322
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Tamuś, a mogę wiedzieć, ile przytyłaś już? i ile mniej więcej kcal jesz dziennie

Hypnotic, to było boskie!!!!!!!! aczkolwiek ja bym, podobnie jak Tama, zjadła coś lepszego Ale to i tak było świetne

Miłego dnia, Ślicznotki

P.S. Szaleję ze szczęścia, bo od 9.04. czyli od jutra w carrefourze ma pojawić się znów białe kinder bueno

Stary 2008-04-08, 08:02   #3323
funky87
Zakorzenienie

chyba jednak to nie były wachania wagi, dziś kolejne 0,2 kg więcej i znów walka o śniadanie - wygrana i pewnie o resztę dnia. Wiecie co mi pomogło , jak pomyślałam sobie szybciej przytyje to szybciej sie ten koszmar skończy i przestane o tym mysleć że coś muszę, jeszcze dwa dni temu było tak dobrze, mialam wrażenie że jestem całkowicie zdrowa i nie popelnie tego blędu nie cofnę sie do tyłu, za wiele mnie to kosztowalo wysiłku. żeby tylko starczyło mi sił.
Chyba mam kryzys, na ostatniej sesji moja terapeutka ostrzegała że tak się może w najblizszym czaie zdarzyć i masz ci los wykrakala, ale musze przez to przejść żeby nauczyć się wygrywać z podobnymi problemami w przyszlości.
Dziekuję Wam wszystkim za to że jesteście
Stary 2008-04-08, 08:09   #3324
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Funky. Nie waż się tak obsesyjnie, nie sprawdzaj, czy jest +0,2 czy - 0,2kg. Pomyśl logicznie: czy zwykły człowiek przejmowałaby się 200g? Teraz jest trochę tak: masz przytyć, ale jak już przytyjesz, to tego nie chcesz? Spokojnie, waga to tylko waga, co innego wygląd Gratuluję silnej woli (śniadanko) i trzymam kciuki za cały dzień - wieczorem na ncj ma się pojawić śliczny jadłospis!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2008-04-08, 08:17   #3325
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Funky. Nie waż się tak obsesyjnie, nie sprawdzaj, czy jest +0,2 czy - 0,2kg. Pomyśl logicznie: czy zwykły człowiek przejmowałaby się 200g? Teraz jest trochę tak: masz przytyć, ale jak już przytyjesz, to tego nie chcesz? Spokojnie, waga to tylko waga, co innego wygląd Gratuluję silnej woli (śniadanko) i trzymam kciuki za cały dzień - wieczorem na ncj ma się pojawić śliczny jadłospis!!!!!!!!!!!!!!
wiesz ja chyba na nieszczęscie kupiłam te wagę, bo starą wywiozłam do domu ,( był czas że nie ważyłam się tygodniami ) ale od kiedy postanowiłam przytyć to chciałam po prostu wiedzieć jak mi idzie (znów ta kontrola) i do kiedy waga pokazywała ciągle tyle samo to wazyłam się raz na tydzień , czasem dwa. Teraz coś się stało i nie potrafię sie powstrzymać , żeby rano nie sprawdzić, wiem że to głupie i nie logiczne ale nie umiem nad tym zapanować, Dzisiaj postanowiłam że zważę się dopiero w piątek a teraz zapominam o tym co zobaczyłam. Nie dam sie znowu wpędzić w to błędne koło.
Stary 2008-04-08, 10:34   #3326
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
chyba jednak to nie były wachania wagi, dziś kolejne 0,2 kg więcej i znów walka o śniadanie - wygrana i pewnie o resztę dnia. Wiecie co mi pomogło , jak pomyślałam sobie szybciej przytyje to szybciej sie ten koszmar skończy i przestane o tym mysleć że coś muszę, jeszcze dwa dni temu było tak dobrze, mialam wrażenie że jestem całkowicie zdrowa i nie popelnie tego blędu nie cofnę sie do tyłu, za wiele mnie to kosztowalo wysiłku. żeby tylko starczyło mi sił.
Chyba mam kryzys, na ostatniej sesji moja terapeutka ostrzegała że tak się może w najblizszym czaie zdarzyć i masz ci los wykrakala, ale musze przez to przejść żeby nauczyć się wygrywać z podobnymi problemami w przyszlości.
Dziekuję Wam wszystkim za to że jesteście
Funky... ale przecież 200 g, to tak jakbyś wypiła ze dwie szklanki wody, przecież ja pisałam o moim wachaniu np. wczoraj. Nie możesz wpadać w paranoje ! Nie waż się codziennie, a raz w tygodniu od rana, na czczo ! Ustal sobie taki dzień, w którym będziesz to robiła, bo inaczej zgłupiejesz ! I pamiętaj, że NIE WAGA JEST tak naprawde WYZNACZNIKIEM, a Nasze ciała, wymiary i przede wszystkim zdrowie i samopoczucie !

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-08, 10:51   #3327
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Funky... ale przecież 200 g, to tak jakbyś wypiła ze dwie szklanki wody, przecież ja pisałam o moim wachaniu np. wczoraj. Nie możesz wpadać w paranoje ! Nie waż się codziennie, a raz w tygodniu od rana, na czczo ! Ustal sobie taki dzień, w którym będziesz to robiła, bo inaczej zgłupiejesz ! I pamiętaj, że NIE WAGA JEST tak naprawde WYZNACZNIKIEM, a Nasze ciała, wymiary i przede wszystkim zdrowie i samopoczucie !

nie wiem co się stało , ale od kiedy postanowilam przytyć znowu przesladuje mnie to ważenie, taka silna potrzeba kontroli , przez ostatnie tygodnie stawałam na wagę od święta ( raz na tydzień, dwa) i nie przejmowałam sie wagą, teraz żałuje że ja kupiłam Wiem że kg czy gramy nie świadczą o ty że sie przytyło, mam wrażenie że to mięśnie, ale teraz coś we mnie pękło, czuje sie w takim dołku, mam wrażenie że to jakiś kryzys.
Ale Dziewczynki kochane jestem juz po II śniadaniu i nie poddałam się zjadłam to co chciałam
Stary 2008-04-08, 11:56   #3328
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem co się stało , ale od kiedy postanowilam przytyć znowu przesladuje mnie to ważenie, taka silna potrzeba kontroli , przez ostatnie tygodnie stawałam na wagę od święta ( raz na tydzień, dwa) i nie przejmowałam sie wagą, teraz żałuje że ja kupiłam Wiem że kg czy gramy nie świadczą o ty że sie przytyło, mam wrażenie że to mięśnie, ale teraz coś we mnie pękło, czuje sie w takim dołku, mam wrażenie że to jakiś kryzys.
Ale Dziewczynki kochane jestem juz po II śniadaniu i nie poddałam się zjadłam to co chciałam
Rozumiem, że ważenie Cie prześladuje, że chęć kontroli jest silna, ale nie możesz tego robić, bo wtedy nie będzie efektów, bo zawsze jak zobaczysz pare deko więcej to podświadomie będziesz chciała je zbić w jakiś sposób... Nie waż się Kochana tak często, uwierz mi, że to pomaga. Schowaj wage, albo daj rodzicom, żeby schowali

Bardzo się cieszę, że zjadłas drugie śniadanie takie jak chciałaś
A swoją drogą to co to było ?

[btw. jak masz na imię Funky ]

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-08, 12:08   #3329
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, że ważenie Cie prześladuje, że chęć kontroli jest silna, ale nie możesz tego robić, bo wtedy nie będzie efektów, bo zawsze jak zobaczysz pare deko więcej to podświadomie będziesz chciała je zbić w jakiś sposób... Nie waż się Kochana tak często, uwierz mi, że to pomaga. Schowaj wage, albo daj rodzicom, żeby schowali

Bardzo się cieszę, że zjadłas drugie śniadanie takie jak chciałaś
A swoją drogą to co to było ?

[btw. jak masz na imię Funky ]
dziekuję Tamo
Już raz tak z wagą zrobiłam że wywiozłam ją do domu, a teraz nie wiem co mnie podkusiło i kupiłam nowż, tłumacząc sobie że chcę wiedzieć czy sa efekty mojego przytycia, dzis powiedzilam sobie że bede się wazyć co tydzień , masz racje gdybym co dzień stawala na wage to bym zwariowala i nici z mojego przytycia a o to w końcu chodzi.
Na drugie sniadanko zjadłam duzy jogurt naturalny z musli biedronkowym- którego nie jadłam ponad rok i jeszcze wyjadłam prawie wszystkie babany suszone ( nie pamietałam ich smaku nawet ) i owoce kandzynowane, te takie małe kosteczki , a i jeszcze do tego filiżanka Bran Flakesów i pomarańcza więc naprawdę dobrze mi poszło.
A na imię mam Sylwia
Stary 2008-04-08, 12:19   #3330
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuję Tamo
Już raz tak z wagą zrobiłam że wywiozłam ją do domu, a teraz nie wiem co mnie podkusiło i kupiłam nowż, tłumacząc sobie że chcę wiedzieć czy sa efekty mojego przytycia, dzis powiedzilam sobie że bede się wazyć co tydzień , masz racje gdybym co dzień stawala na wage to bym zwariowala i nici z mojego przytycia a o to w końcu chodzi.
Na drugie sniadanko zjadłam duzy jogurt naturalny z musli biedronkowym- którego nie jadłam ponad rok i jeszcze wyjadłam prawie wszystkie babany suszone ( nie pamietałam ich smaku nawet ) i owoce kandzynowane, te takie małe kosteczki , a i jeszcze do tego filiżanka Bran Flakesów i pomarańcza więc naprawdę dobrze mi poszło.
A na imię mam Sylwia

No to super, że zjadłaś to na co miałaś ochote i się przełamałaś !!
To duży krok w przód i OBY TAK DALEJ ! wierze i mam nadzieje,że nie bedziesz sie wazyc codziennie

Niech się stanie... !
KCP

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości