![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Pikpik przecież sama możesz robić zdrowe słodycze. Jest masa zamienników. Ja np dziś zrobiłam praliny: Maka migdałowa, woda, ew słodzik (dałam łyżeczkę miodu). Pychota! I mogłam miodu nie dawać bo dla mnie za słodkie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marcelina od 2mcy ma wysypkę na czole, nie wiem po czym, czasem smaruję Bepanthenem i troszkę znika więc to chyba nie alergia pokarmowa? Cytat:
![]() Ja bym zaczela od zup jarzynowych i kurczaka z warzywami i kaszami różnymi ![]()
![]() |
#2673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do słodkiego, to zgadzam się z Fiazo - jest sporo przepisów na zdrowe słodkości, chociażby na stronie alaantkoweblw ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Raczkowanie
|
Fiazo i Australia macie rację, nie pomyslałam tak mi ta baba naładowała, że całe słodkie to złe. Fiazo poproszę o przepis na te praliny. Australia zajrzę na tę stronę.
Honcia tak właśnie zaczynam z tymi kaszami, warzywami, bo najprościej.
#2675 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre ![]() Cytat:
Mąż mówi, że między komorami. W części mięśniowej, więc była szansa na zarośnięcie. Cytat:
Cytat:
Australia rzeczywiście tak dużą wagę przywiązujesz o tego dla jakiej grupy wiekowej jest przepis? Tak tylko pytam, bo ja oczywiście nie jestem autorytetem w tym temacie. Zebrah dwa pytanka: 1. jak tam kuracja laserem i czy używasz tych kosmetyków od La Roche? Pytam z ciekawości. 2. Pisałaś o tym, żeby lepiej wg Ciebie do drugiego roku życiu oszczędzać dziecku chemii w diecie. Mam pytanko jak to robisz? Ja nie jestem jakoś mega do tego przekonana, ale dla dzieci staram się kupować eko/bio, ale sami tak nie jemy, dodatkowo nie wszystkie produkty można dorwać bio albo jest to przynajmniej trudne. Będę wdzięczna jak napiszesz coś więcej. U nas plus dwóch babć: wczoraj sami z mężem byliśmy na termach, wow, w końcu, niestety nadal boli mnie głowa, ale coś za coś. Ostatnio robiłam dla nas budynie jaglane kawowy i piernikowy, zabrakło mi przyprawy do pierników, więc był tylko z masłem orzechowym. Dziś dla młodych zrobiłam budyń jaglany z mrożonymi malinami, do tego osobno maliny, podawany łyżeczką, bo nie było czasu na czekanie aż zgęstnieje, bardzo się zajadały, zjadły tak dużą porcję, że aż moja mama się bała, że za dużo.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-03-04 o 20:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w ogóle nie bawię się w bio/eko. Gdybyśmy my tak jedli, to spoko, ale my jemy marketowe warzywa/mięso i mrożonki, więc no cóż... dziecko się musi dostosować ![]() ![]() O wow, ale fajnie Wam z tym wypadem we dwoje ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- A tak baj de łej, to właśnie w ramach walki z nudą powchodziłam na jakieś inne wątki... Wiecie, że w kwietniówkach trojaczki się urodziły?! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Konto usunięte
|
Heloł!
Trojaczki? OMG! Kiedyś tutaj na wizażu w jakimś wątku widziałam czworaczki i czasem tam coś podczytywałam ale kobieta za często nie pisała. Ciekawe czemu ![]() U nas chyba idzie ku lepszemu, tylko mi ten ból zatok nie minął. Jadę na środkach przeciwbólowych, bo inaczej bym nie dała rady. Ignaś dzisiaj po raz pierwszy od dłuższego czasu coś tam zjadł. Maria Ty pisałaś kiedyś, że dziewczynom dałaś do spróbowania czegoś w sosie tika masala... Ja kupiłam ostatnio ten sos na spróbowanie, dzisiaj go zrobiłam i był tak k*rewsko ostry, że ja z dziećmi nie jadłam tylko mąż sam. Ignasiowi wyjęłam 1 kawałek kurczaka, opłukałam i jadł ![]() Ja też nie kupuję nic eko/bio. Dania dla Ignasia przyrządzam z normalnych marketowych produktów. Ale chemię ogranicza sobie sam, bo praktycznie nic nie zjada ![]() PikPik lekarka wredna. Rafałowi musiało się zrobić bardzo głupio i przykro ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2678 |
Rozeznanie
|
O jaaaa trojaczki *.* myślicie że obowiązkowo trzeba zatrudnić nianię? Lub mieć kogoś 24/7 do pomocy? Maria jak uwazasz?
Też kupuje Frankowi takie rzeczy jak nam. Nie szukam bio. Ale za to patrzę na składy produktów. Co tak mało piszecie? Wszyscy się weekenduja? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My jedziemy właśnie do teściów na obiad. Ja dostałam dziś okres, więc najchętniej zostałabym w domu i poleżała trochę, no ale cóż, lajf is brutal ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mam dzisiaj męża w domu więc obecnie siedzę w fotelu i piję kawę a tatuś biega za M ![]() Cytat:
http://www.trojaczki.com.pl/?m=1 Bez kilku osób do pomocy ani rusz ![]()
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
To jest dziewczyna, która z trojaczkami jest na codzien sama ;p
https://www.instagram.com/honoratazpotrojnymszczesciem/ z tego co kiedyś gdzies pisała to ojciec dzieci chyba za granica pracuje, jej mama jej pomaga ale pracuje sama wiec nie jest to pomoc regularna |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=sliweczka85;7151250 6]Hejo!
Ja melduję, że żyjemy no ale co to za życie...? Igę w dalszym ciągu boli ucho, do tego doszedł ból brzucha i wymioty. Igor napił się wrzątku przez słomkę i płacze, że go język i Cytat:
Jaki sos miałaś? Jakiej firmy? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Rozeznanie
|
Doczytałam że ta kwietniowka spodziewa się czworga dzieci? ? ? To dopiero hardcore
![]() Ja bym chyba się załamala. Kiedyś chciałam bliźniaki, ale jak już mam dziecko to stwierdzam że przy dwójce bym się chyba zamordowala ![]() A Trójka czy czwórka to w ogóle abstrakcja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Konto usunięte
|
A weźcie, ja to sobie wieloraczków już nawet nie wyobrażam. Ja właśnie ostatnio stwierdziłam, że to moje ostatnie dziecko jest jakieś najbardziej wymagające. I tak mi się wydaje, że to może być przez kp. Wiecznie mamy uwieszone, sam nie pośpi, cycek to musi być najdalej w zasięgu wzroku, a najlepiej jak jest w buzi
![]() Przed chwilą właśnie zaliczyłam przymusową drzemkę z Ignasiem, bo nie dało rady się odessać. Irytuje mnie to bardzo, ze starszakami tego nie miałam. Moja kuzynka ma bliźniaki i mam wrażenie, że była o niebo lepiej zorganizowana niż ja. Od początku spali we własnych łóżeczkach i bardzo szybko zaczęli przesypiać całe noce. Ona od początku karmiła mm, więc żadnego wiszenia przy cycu dzieci nigdy nie miały. Jakbym mogła cofnąć czas to raczej bym nie karmiła dłużej niż 3 m-ce. Maria sos firmy Patak's. Nawet mąż powiedział, że pikantny, a on zawsze bierze np. kebaba z sosem pikantnym, a ja z łagodnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Raczkowanie
|
hej dziś mam dzien pracusia, jakos mnie nosi. Więc odkurzanie mycie podłog, kuchnia, obiad ( piersi z kurczaka na papirusie plus kasza gryczana z sosem pieczarkowym), dwa prania.prasowanie czeka ale nie wiem czy dam rade.
Do tej baby jutro nie ide. zamowilam wizyty prywatna i jade na 17.15 - niech sie dzieje co chce1 Trojaczi, czworaczki?? Odpadam.... Ide sie bawic z Benim.papatki
#2686 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
DOBRE ![]() Cytat:
PIKPIK- jestem oburzona zachowaniem tej lekarki. Jak można przy dziecku takie rzeczy mówić? Szkoda Rafała ![]() ASIEK- obejrzałam instagrama tej dziewczyny- rozbrajający miała wózek z 3 gondolami. To dopiero spacer- jak czołgiem. ŚLIWECZKA- brzmisz jakbyś już rzeczywiście miała dosyć kp. Też mnie już to lekko męczy- Leoś ostatnio zaczął mnie rączkami drapać. Mówię mu "nie" i odsuwam rączki, a ten dalej swoje. Prostsza rzecz by była z zakończeniem kp jakby mi chciał pić z butelki albo kubka "jak człowiek" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Maria u nas VSD międzykomorowe które się nie zrasta samo. Mąż odczuwa bo marudzę i się czepiam cały czas o wszystko. Dziwne że jeszcze ze mną wytrzymuje.
Ja dziś u mamy byłam bo urodziny miała. Pogadałam z bratową. Miedzy naszymi chłopcami 3 msc różnicy, na razie widać różnice. Obaj motorycznie na tym samym etapie. Tylko bratanek więcej gada. |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Konto usunięte
|
Nie zebrah, ogólnie nie mam dosyć kp. Mam dosyć tych wszystkich zachowań dziecka, które najprawdopodobniej kp spowodowało. Byłabym po prostu bardzo szczęśliwa gdyby tylko to kp wyglądało tak jak karmienie mm, czyli dziecko wypija do momentu aż się naje i koniec ssania. To ciumkanie cycka mnie do szewskiej pasji doprowadza ale znoszę to, bo jak wyjmuję to się budzi z rykiem i nawet bujanie na stojąco nie pomaga.
Najchętniej bym gdzieś uciekła z domu na tydzień żeby ktoś za mnie przestawił to dziecko na mm i nauczył je normalnie spać. Ostatnio próbowałam odkładać wieczorem Ignasia do łóżeczka po karmieniu. Spał mi na rękach ale oczywiście po odłożeniu się budził. Siadałam przy łóżeczku, głaskałam go, bujałam (mam płozy) ale on płakał i płakał i płakał. Żeby go uspokoić brałam go na chwilę na ręce ale jak go z powrotem odkładałam to już był mega ryk. W końcu zasnął ale raczej od zmęczenia płaczem. Następnego dnia miał totalną chrypkę. No nie mam pojęcia jak go nauczyć normalnego spania bez cycka w buzi i nie na kimś. Jak ktoś zna jakieś dobre metody to poproszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zebrah widziałaś moje pytania? Pikpik też dziś miałam trochę energii i sprzątaliśmy a babcie zajmowały się dziewczynkami.
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też zawsze mówiłam, że bliźniaki super... Fakt - ciąża jedna, mdłości jedne, rozstępy jedne, ale kurde potem to obrotnym trzeba być przy tych dzieciach, że też nie wiem czy bym ogarnęła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W ogóle większość rzeczy przy moich chłopcach to tak w doskoku robię. 1) Nie kupiłam Redermica- miła Pani w aptece powiedziała mi że krem kosztuje 100zł więc mi się odechciało- kupiłam Juvit za parę zł ostatnio- zobaczymy. Miałam w lutym miesiąc przerwy od lasera- brak czasu żeby się umówić i żeby ktokolwiek mi z dziećmi został. Zabiegi z laserem mogę polecić, ale widać efekty dopiero po 3 i wyżej. 2) Jemy w miarę zdrowo wszyscy. U nas mąż robi "duże" zakupy i nauczył się czytać etykiety (naoglądał się Bosackiej). Najgorzej do zdrowego żywienia, to chyba właśnie chłopa przekonać więc połowa sukcesu za nami ;-) My nie jemy jedynie BIO, bo to droga zabawa, ale dzieci w większości jedzą. Fajne produkty BIO ma Lidl (kupujemy jogurty, banany, pomarańcze i ser żółty). W Lidlu dobry skład mają też parówki "Piratki", które tak raz w tygodniu je Rafek. Pomaga też działka u teściów i nasza oraz zaprzyjaźniony rolnik z mięsem i jajami. Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2017-03-05 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Konto usunięte
|
Maria dla mnie sos za ostry. W pierwszej chwili bardzo dobry ale po chwili zaczęło mnie mocno piec. Ale już mówiłam, że ja miętka jestem jeżeli chodzi o ostre potrawy. Iga skosztowała i potem zaczęła ręką język wachlować i wypiła szklankę wody. Nie chciała jakoś więcej
![]() asiek, zullu sęk w tym, że nawet jeśli uda mi się go odłożyć to on się za chwilkę budzi i nie można go w tym łóżeczku uspokoić. Czasami się cieszę, że udało mi się, a za 3 minuty mam go z powrotem na rękach. Był taki czas, że zasypiał sam w łóżeczku przy karuzeli i potem ładnie tam spał bez pobudek co 10 minut. Czasami się przebudzał ale wiedział gdzie jest i zasypiał spokojnie sam albo wystarczyło podejść, pogłaskać go czy pobujać. A Wy jak odłożycie dzieci to one potem się nie przebudzają? Ostatnio w jakimś programie właśnie mówili, że jak dziecko zaśnie w konkretnym miejscu i potem się w nim przebudzi to nie jest przestraszone, a jak zaśnie np. u rodzica na rękach i jak się przebudzi będąc gdzie indziej nie wie co jest grane i czuje się niepewnie. A dzisiaj zasnął mi przy karmieniu i go tak trzymałam ze 20 minut żeby zasnął dobrze, a on się przebudził i zaczął się wyrywać. Wstałam żeby go ululać, a on dalej się szarpał i mnie kopał. No to ja do niego mówię, że jak mu się na rękach nie podoba to pójdzie do łóżeczka. No i zaczął tam płakać oczywiście ale jak usiadłam obok i zaczęłam go lekko husiać to się uspokoił i zaczął zasypiać. Teraz ŚPI w łóżeczku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Raczkowanie
|
ja jak jestem mocno zmęczona (a ostatnio przez te choroby to stale) to śpi po prostu ze mną. wczesniej próbowałam coś robić, ale po odłożeniu do łóżeczka zaczyna się kręcić i się wybudza ostatecznie więc i tak ląduje u mnie.może jak wyjdzie z choroby to znów go popróbuje odkladac.w tym temacie najlepszy jest wózek bo jak zaczyna sie krecic to pobujam i spi dalej, w łóżeczku nie ma szans.
a w ogole ma tak ostatnio ze placze jak sie obudzi i placze jak zasypia, a ladnie mu szlo wczesniej.moze to przez chorobe...
Doświadczenie przemawia: Istnieją tylko dwie bezwarunkowe miłości- miłość między matką,a dzieckiem oraz miłość Boga do ludzi. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2017-03-05 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Rozeznanie
|
Sliweczka brawo!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Raczkowanie
|
Śliweczka, w tamtym okresie budził mi się mega często, w sumie nawet póki jeszcze spał w naszym łóżku- też. Z 5-6 razy nawet, póki ja się w końcu spać nie kładłam, przy każdej pobudce trzeba było ponosić/ dać cycka. Ale wtedy szły zęby + nabywanie nowych umiejętności. Teraz po uśpieniu potrafi spać 3 godziny!!!! jeszcze 2 miesiące temu bym w to nie uwierzyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Rozeznanie
|
Zebrah no właśnie nie wiem co ten koleś myśli. Przecież mógłby się zgodzić, my byśmy wyremontowali za równowartość czynszu powiedzmy za 10msc i by powiedział dziękuję do widzenia i by mógł komuś innemu wynająć jeśli nas nie chce. Albo my byśmy normalnie czynsz wtedy płacili. No ale cóż, nie chce to nie.
Ja czasem stosuje taki patent ze jak Franek usnie mi na rękach to robię taką szybką akcję ze odkładam go na boczek jak najszybciej i przykrywam dłońmi tzn jedna kładę na biodro druga na ramię i go bujam i on nawet jak się przebudzi to myśli ze nadal to lulam bo bujam i śpi dalej i wtedy powoli przestaje i później ostrożnie zabieram ręce i dopiero go przykrywam kołderką ![]() Nie zawsze da się oszukać ale w większości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Konto usunięte
|
Maria ja bym się chyba nie doszukiwała jakichś zaburzeń integracji sensorycznej tylko na podstawie tego, że dziecko nie chciało się tulić.
Większość niemowląt przechodzi taki etap, że robią się "niedotykalskie". zullugula 3 godziny po zaśnięciu! Super! Też na to czekam ![]() zebrah, Ignaś właśnie jak się obróci na brzuch to zaraz siada/wstaje. Próbował nawet jak go klepałam po pupie czy bujałam. Odkąd umie się sam obrócić nigdy jeszcze nie wybrał pozycji na brzuchu do spania. My po 1. pobudce. Przespał godzinę- to długo jak na niego. Płakał gdzieś z 5-7 minut, usiadł kilka razy to go kładłam, no i się ostatecznie poddał i zasnął. Żal mi go jak płacze i wyciąga do mnie rączki ![]() Ech, czemu to nie jest prostsze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.