![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Dobryy
![]() Wstałam po 8 żeby obejrzeć powtórkę serialu bo wczoraj w południe go przespałam 😀 zaczęłam oglądać turecki serial "sekrety ojca" aż sama sobie się dziwię, że mnie tak wciągnął ![]() Za chwilkę wstaje zjeść jakieś śniadanko. Dziś o 17 zaczynamy szkole rodzenia, mam nadzieję że w końcu zajęcia się odbędą 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam po sniadaniu i batoniku
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Polecam wyszukanie w googlach wideo z wykladem dra Kajfasza. Na poczatku jest mowa o zrodlach zarazenia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2017-03-07 o 09:18 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Zadomowienie
|
Wróciłam z pobrania krwi, poszło szybciutko
![]() zjadłam śniadanko i teraz czuję jak mnie muli. Feliciti ja piorę w płynach Loveli ale mi się wydaje że nie ma znaczenia czy proszek. |
![]() ![]() |
![]() |
#305 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() A dla synka brawa! Cytat:
![]() ![]() Ale parę dni temu zostawiłam w pizzerii i zorientowałam się dopiero w domu po powrocie. Całe szczęście, że dzielny mąż od razu się po nią wrócił i co więcej, nawet tego nie skomentował ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7159527 6]Zaraz kończę zmianę i ide odebrać swoj parowar ![]() ![]() Znalazłam nawet przepis na ciasto z parowaru ![]() Dzis ostatni raz zjadłam frytki z mc i trzeba zacząć zdrowiej jeść ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Oo dziel się przepisami! Ja od jakiegoś czasu staram się zdrowo jeść, ale moją największą zmorą są słodycze. "Odstawiam" je jak jakiś narkoman ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
Co do higieny to kwestia wychowania i chyba w większym stopniu od matki to zależy. Mój tż też nie przestrzega niektórych zasad higieny:/ przeterminowane mięso? nie problem dla niego zjeść, wytrzeć buty przed wejściem do domu? - ja go tego nauczyłam, czasami nawet rąk nie umyje po przyjściu do domu :[ owoców, warzyw tez czasami nie mył.
Znalazłam na to ostatnie sposób :P kiedy byliśmy w lidlu jakiś pan obmacywał wszystkie jaabłka i wtedy pokazałam to tż, i powiedziałam że jak nie myje owoców to wlaśnie wtedy zjada to co dotykał wczesniej ten pan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi tz zastępuje słodycze koktajlami wlasnie :p i jem mrożone owoce jak cukierki ![]() Zjadłam jogurt naturalny z rodzynkami pestkami dyni miodem i cynamonem i nie chce mi sie ruszyć :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Feliciti ja kupilam plyn i bede prac w plynie, pracuje w tej branzy i wiem, ze proszek sie trudniej wyplukuje niz plyn choc oczywiscie bede tez plukac dwa razy ![]()
#309 |
Zadomowienie
|
Nasz wózek jest już w punkcie wydawania kurierom
![]() Jak przyjdzie to na pewno nie powstrzymam się przed złożeniem bo ciekawość mnie będzie zjadać ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Ja zjadłam na śniadanie 2 kanapki i mandrynkę, jedna kanapka z serem kozim a druga ... z nutellą ![]() Bunny zapytaj może o odwiedziny, czy rzeczywiście takie tabuny ludu przychodzą i jest to krępujące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 |
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7161736 6]Mi tz zastępuje słodycze koktajlami wlasnie
![]() ![]() Zjadłam jogurt naturalny z rodzynkami pestkami dyni miodem i cynamonem i nie chce mi sie ruszyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Oo co do mrożonych owoców to fakt, ostatnio wyciągnęłam z zamrażalnika truskawki i zajadałam się lepiej niż czekoladą! Też muszę sobie zacząć robić koktajle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedawno mu po wysmarkaniu nosa kazalam rece umyc, to jego babcia mi powiedziala, ze ona nie myje prawie wcale ![]() Tesciowka moja to kiedys przyniosla zakupy i te torbe polozyla w przedpokoju, gdzie w butach łażą. Potem polozyla ja na stole, a na koniec bezposrednio na tym stole robila kanapki. Pojadlam.. Wiadomo, ze wszystkich bakterii sie nie uniknie, ze to tez niezdrowo. Ale po co sie tak wystawiac na te pasozyty wszystkie czy niepotrzebne grypy. Lazenie w butach po domu tez mnie rusza, bo nie po to koty odrobaczam, zeby z butow cos zlapaly :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2017-03-07 o 10:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
Oki Bambi zapytam
![]()
#313 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od okulisty i chciałam sie chwile przespać, ale oczywiście bombardowanie telefonami wuja Tz, bo mój Tz śpi po nocce. Tez nie odebrałam, to kurde przyjechał teraz do nas :/ No tak mnie irytuje ten człowiek, ze to masakra.
Na obiad wyciągnęłam udka z kurczak i myśle co z nimi zrobic, mam tez cukinie. Cos z ryżem bym zjadła... macie jakis pomysł? Zaraz poszukam czegoś tez w necie. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#314 |
Zakorzenienie
|
No to mój Tz zauważyłam, że ręce myje po wyjściu z WC, ale dosłownie 2 sekundy i powiedziałam mu nawet dzisiaj, że jego zdrowie jego sprawa, ale jak będzie dziecko to odkręca kran, czeka na ciepłą wodę, porządnie namydla itp. itd.
![]() ![]() ![]() A co mnie ostatnio ruszyło jak byli właśnie Ci znajomi z córką (4 lata) i ona brała coś z talerza (takiego dla wszystkich) i to potem odkładała z powrotem na talerz... Ja im uwagi nie zwróciłam, bo nie umiem po prostu, ale wiem, że to widzieli i liczyłam, że zareagują... Kazałam potem Tz to jedzenie wyrzucić. Rozumiem, że to ich dziecko i ich to nie brzydzi, ale mnie już bardzo. Tym bardziej, że miała katar i non stop dłubała w nosie... Nie wspomnę już o kaszlu bez zatykania buzi. Daleko mi od krytykowania innych rodziców, ale ja naprawdę chcę swojemu dziecku na takie rzeczy zwracać uwagę. Babcia mnie dobiła - byłam u niej na herbacie teraz i miałam mega obcisłą bluzkę, a ona wcisnęła mi jakieś ponczo i powiedziała, że to odwróci uwagę od brzucha i tej "grubości" ![]() ![]() Chyba złożymy ten wózek, bo też chcę sobie na niego popatrzeć ![]() Ja robię dziś pomidorową - zaprosiłam teściową na zupkę, bo teść jest w delegacji 6 tygodni i jej pewnie nudzi się samej ![]() Gornek - moja mama robi piersi z kurczaka z ryżem (chyba surowe to kładzie do naczynia) i zalewa to jakąś zalewą z przyprawami i wstawia do piekarnika i to fajnie razem się piecze ![]() ![]() Edytowane przez decorail Czas edycji: 2017-03-07 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny hit! Mam swoj urlop przerwac i przyjsc do pracy od 20 do 30 marca. Oszalalam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#316 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny a te preparaty antybakteryjne to dla zdrowia są ok? Bo ja często używam i może trochę przesusza, ale nakremuje i jest spoko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Hahaha, moj tez myje rece dwie sekundy tylko ! Jakby mydlo parzylo.
Aha, o tym kaszlu i łyżce oblizanej to ciąg dalszy babki męża. Mnie to wszystko razi, bo u mnie obie babcie i mama zwracaly uwage na takie rzeczy. Decorail, pisalam kiedys cos podobnego na fb, a propos dziecka znajomych, takze rozumiem Cie doskonale. Mam nadzieje, ze mi mozgu po porodzie nie zaćmi. Vikunia, brawo za asertywnosc! Moze dlatego byli tacy mili ostatnio ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Aha, gdzies czytalam, ze te antybakteryjne mydla to zlo, bo niszcza tez naturalne bariery ochronne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zadomowienie
|
Ja to się dziewczyny tyle naoglądałam dzieci w pracy, które nie zasłaniają buzi jak kichają czy kaszlą że ech, to normalnie zmora. Trochę rzadziej ale też nagminne - dłubanie w nosie.
Razi jeszcze przerywanie bez żadnego przepraszam ani nic rozmów dorosłych czy nauczycieli. To jest jak dla mnie podstawowa zasada ucząca szacunku do starszych. A naprawdę rzadko które dziecko w wieku wczesnoszkolnym tej zasady przestrzega:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
Melka - a widzisz, więc to nie jest odosobniony przypadek - ja potem nawet się pytałam mojej mamy czy ja przesadzam i czy my z bratem też tak robiliśmy to powiedziała, że absolutnie i że ją to też zawsze raziło
Camomiles - no trzeba się wziąć za nich porządnie ![]() Vikunia - to wyskoczyli ni z gruszki ni z pietruszki... ![]() Bambi - no mnie też to okropnie wkurza! jeszcze przerywanie krzykiem - ale chyba gorszy jest brak reakcji rodziców -i ja nie wiem czy odpowiadać dziecku i przerwać rozmowę z rodzicami czy ignorować dziecko?? Edytowane przez decorail Czas edycji: 2017-03-07 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zadomowienie
|
Vicunia szukają głupiego - a nóż widelec się zgodzisz i się im uda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie w sobote byla mowa, ze ktos tam ma urlop od 20 do 30, a ja powiedzialam, ze ja nie przyjde w zastepstwie, bo juz wtedy tez mam urlop i mi powiedziano, ze pewnie, ze rozumieja itd. A dzisiaj taka wiadomosc, jakby tamtej rozmowy w ogole nie bylo! Jak napisalam, ze nic z tego to odpisala, czy moglabym tylko wpadac kontrolnie do pracy, jakbym byla w poblizu, zeby dziewczyny sprawdzic.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#322 |
Zadomowienie
|
Aaa, dłubanie w nosie i zjadanie baboli, też częste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zakorzenienie
|
Nieeeeeee ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#324 |
Wtajemniczenie
ski
|
Żeby nie było, reklamy Nutelli nie robiłam 😂 ważne że Wam równie smakowało jak mnie 😁
Była położna. Wypisała kartkę z moimi danymi. Nic nowego za bardzo nie powiedziała ale ważne że była ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
Vicunia taaak
![]() ![]() Decorail, ja bym ignorowała, bo jednak to rodzic powinien zareagować, albo może delikatnie powiedzieć, że za chwilę odpowiem jak skończymy rozmawiać. Ja w pracy to co innego, zwracam uwagę wprost ale co z tego jak potem rodzice w domu dalej utrwalają złe nawyki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzę ze nie tylko ja mam wspaniałego pracodawcę ![]() ![]() ![]() Złe sie czuje nie wiem jak ja dotrwam do przyszłego piątku ![]() Chodze ostatnio jak bym miała kij w tyłku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Wtajemniczenie
ski
|
Vikunia, pracodawcy to czyste hieny. Normalnie by im wstyd było w ogóle taką myśl mieć.
Dawno Mohnka się nie odzywała... oby nic poważnego się nie stało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Zadomowienie
|
Kiwaczka bardzo smakowało
![]() ![]() ale jesteś zwarta i gotowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O rany koguta ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czym macie ostatecznie zamiar na początku przykrywać maleństwo w łóżeczku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.