Dieta - MŻ-WR kontynuacja II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-08, 13:39   #121
zanka205
Zakorzenienie

Dot.: Dieta - MŻ-WR kontynuacja II

hej, ja na obiad miałam gołąbki. Zjadłam dwa, pyszne były. Teraz siedzę i czekam aż TŻ wróci z pracy, a potem jedziemy z tatą odwiedzić mamę w Ochojcu. U nas słonko nawet świeci i nie jest zbyt zimno.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 13:44   #122
diamanda
Raczkowanie

haha.... wlasnie odkrylam super podjadacz Z reguly jak sie uczylam, to podjadalam paluszki, albo jakies groszki, a dzis zaczelam podgryzac salate lodowa. Okazalo sie, ze dosyc ze jest pyszna, to do tego tak sie objadlam, ze az nie wierze
diamanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 13:47   #123
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dzien dobry ja dzisiaj weszlam na wagę i jest pół kg mniej niby nie duzo ale zawsze coś
Wiecie co, 3 supermarkety dzisiaj przeszłam i nigdzie nie było twisterków był tylko w go sporcie ale za 50 zł....;/ ehhhh
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 14:09   #124
donia27
Wtajemniczenie

Ja jak chciałam kupić twister to tez nie mogłam na niego trafić dlatego zamówiłam na allegro, wiem że w markecie wyszło by mi taniej no ale w porównaniu ze sklepem sportowym to i tak byłam duzo do przodu
donia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 14:09   #125
martinia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diamanda Pokaż wiadomość
haha.... wlasnie odkrylam super podjadacz Z reguly jak sie uczylam, to podjadalam paluszki, albo jakies groszki, a dzis zaczelam podgryzac salate lodowa. Okazalo sie, ze dosyc ze jest pyszna, to do tego tak sie objadlam, ze az nie wierze
oo to coś nowego...muszę wypróbować w czasie nauki też zawsze muszę mieć coś do chrupania pod ręką...a sałata to zdrowa i niekaloryczna przekąska! dzięki za pomysł, dam znać czy sprawdzi się też u mnie
martinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 14:22   #126
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Właśnie czekam na obiadek będzie danie na parze :pierś z kurczaka z warzywami i ryż brązowy
no i dziś poćwiczyłam troszkę
1000 steperków i 15 min brzuszków z tą babką no i wieczorem aerobik,więc mam już trochę mniejsze wyrzuty sumienia trzeba iść dalej i kontrolować się
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 14:38   #127
donia27
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewaw71 Pokaż wiadomość
Właśnie czekam na obiadek będzie danie na parze :pierś z kurczaka z warzywami i ryż brązowy
1000 steperków i 15 min brzuszków z tą babką no i wieczorem aerobik,więc mam już trochę mniejsze wyrzuty sumienia trzeba iść dalej i kontrolować się
idziesz jak burza

Ja bedę dopiero ćwiczyć jak mąż wróci i zajmie się małym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 14:49   #128
pati22letnia
Raczkowanie

GG do pati22letnia

[quote=pati22letnia;716050 0]Hej. Dziewczyny które ćwiczą na steperze,chciałam zapytać na jakim obciążeniu ćwiczycie -czy macie tak ustawiony steper że macie większy zakres ruchu czyli steper ustawiony na najwyższym poziomie i dość ciężko się wciska pedały czy odwrotnie że macie mniejszy zakres ruchu i robi się trochę lżej??Pytam bo ja mam ustawione tak trochę mniej niż połowa i zastanawiam się czy nie zwiększyć trochę tego żeby ten steper przynosił jeszcze lepsze korzyści chociaż boję się żeby mi się za bardzo łydki nie rozbudowały.

Odpowie mi ktoś na moje pytanie???
pati22letnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 14:53   #129
donia27
Wtajemniczenie

[QUOTE=pati22letnia;716288 6]
Cytat:
Napisane przez pati22letnia Pokaż wiadomość
Hej. Dziewczyny które ćwiczą na steperze,chciałam zapytać na jakim obciążeniu ćwiczycie -czy macie tak ustawiony steper że macie większy zakres ruchu czyli steper ustawiony na najwyższym poziomie i dość ciężko się wciska pedały czy odwrotnie że macie mniejszy zakres ruchu i robi się trochę lżej??Pytam bo ja mam ustawione tak trochę mniej niż połowa i zastanawiam się czy nie zwiększyć trochę tego żeby ten steper przynosił jeszcze lepsze korzyści chociaż boję się żeby mi się za bardzo łydki nie rozbudowały.

Mój stepper już troche rozklekotany więc jak zaczynam to mam ustawione na większe obciążenie ale szybko samo zmienia mi się na lżejsze Jedno jest pewne jeżeli chcemy schudnąć to lekkie obciążenie a jeżeli rozbudować mieśnie to wtedy wieksze obciążenie. Tak samo jest z rowerkiem. Żeby łydki się nie rozbudowały to po stepperku porozciagaj troche nóżki, ja po skakance tez się rozciagam To tyle ode mnie
Stary 2008-04-08, 14:57   #130
kasiag-01
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewka mamy ten sam problem
ja po weekendzie mam też wyrzuty sumienia i musze sie brać ostro za siebie, koniec z tymi wpadkami!!!!

dzisiaj basenik i pewnie skakanke też zalicze spodobała mi się

Mój steperek nie ma żadnej regulacji
kasiag-01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 15:30   #131
klatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiag-01 Pokaż wiadomość
Mój steperek nie ma żadnej regulacji
Mój też nie ma. Kiedy zaczynam ćwiczyć i jest nie rozruszany chodzi cieżej trochę niż kiedy kończę ćwiczenia.

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 15:56   #132
siobhan1
Zadomowienie

Dziewczynki, mozna sie przylaczyc?

Musze znowu sie za siebie wziasc bo mi przybylo tu i tam
Chyba ciuchy mi sie w praniu wstapily, hahahahha
No nic, walke czas zaczac

A
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 16:08   #133
kasiag-01
Wtajemniczenie

kazdy może sie przyłączyc tylko ze my jesteśmy bardzo zazdrosne i lubimy wierne nam osóbki
Jeśli przyżekasz nam wierność to jak najbardziej zapraszamy
podaj swoje pomiary, naniesiemy Cie na listę, i potem to juz z górki.
Stary 2008-04-08, 16:13   #134
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

hehe Kasiu ale Ty zaborcza jesteś w końcu u mnie słonko wyszło bo pogoda była straszna- wiało i padało.....Widziałyście co się dzeje w szczecinie?? Kataklizm normalnie....
Stary 2008-04-08, 16:20   #135
kasiag-01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
hehe Kasiu ale Ty zaborcza jesteś ..
nie przeciez wiesz ze nie
czymś trzeba zachęcić
lista coraż dłuzsza.... a nas na wątku garstka

ale by było jakby taka pięćdziesiątka zaczeła pisać - masakra nie dałybyśmy rady czytać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 16:23   #136
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja juz teraz z czytaniem nie nadążam- nie ma mnie na wizażu kilka godzin a tu już 3 strony namachane
Stary 2008-04-08, 16:25   #137
kasiag-01
Wtajemniczenie

predkość pisania wprost proporcjonalna do zrzucania

kilogramów oczywiście
Stary 2008-04-08, 16:35   #138
klatka
Zakorzenienie

Z początkiem kwietnia przybyło znacznie dziewczyn na wątkach dietetycznych. Zimą nie ma tutaj takiej rotacji. Ja naszczęście nie zmarnowałam zimy i teraz jestem spokojniejsza przed latem niż w zeszłym roku. Już doczekać się nie mogę jak kupię sobie nowy kostium na plażę. I jak będzie gorąco i jak będziemy z Tżem rozkładać na trawie koc, spacerować po piasku i jeździć na wycieczki rowerowe za miasto, jak w zeszłym roku. Ups rozmarzyłam się.

Stary 2008-04-08, 17:55   #139
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Dzien dobry dziewczynki
U mnie z dietka tak sobie kurcze no..a z cwiczeniami no mam dobre checi a znow mnie kregoslup boli Od przyszlego tyg.przeprosze sie z plytka z fitnessem i zaczne cwiczyc:P

Mialam sie zwazyc,ale normalnie sie boje na wage wejsc...boje sie ze zobacze kg wiecej...

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 18:08   #140
klatka
Zakorzenienie

Pati! Nie patrz na wagę. Zważ się dopiero jak zauważysz po ubraniach, że są luźniejsze. Po co się stresować wagą?
Ja z moim kręgosłupem mam już o tyle dobrze, że jest usztywniony na zawsze i nie ma prawa mnie boleć chyba żebym się zgięła gwałtownie czy coś ale ćwiczę raczej bezpiecznie.

Stary 2008-04-08, 18:10   #141
evuska
Raczkowanie

nie wejdę na wagę z tydzień żeby sie nie dołować wczoraj pojeździłam na rowerku pół godziny szybkim tempem i 23 A6W z dietka różnie nie jest źle....nie objadam sie, ale też nie dietkuję jakoś rygorystycznie, poprostu ograniczam ...dzisiaj skusiłam sie na kawałek pizzy, kupiłam rodzince a głównie córce bo pisała dzisiaj test po podstawówce
a w tym momencie dostałam do wyboru Aero lub Prince-polo i grzecznie podziękowałam zresztą nie ciągnie mnie do słodyczy chyba że przed @ , ale wtedy to zjadam wszystko co nie ucieka a jest zjadalne hahahah
evuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 18:23   #142
88niezapominajka88
Wtajemniczenie

GG do 88niezapominajka88

czesc Laski
musze przyznac, ze dzis czuje sie padnieta troche o 17 wrocilam z pracy, musialam sie niezle nawyginac dzis przez 8 godzin
co do rowerka porannego - pojezdzilam tylko 15 min, w sumie moglam calkiem sobie darowac. nogi mialam takie troche zmeczone po wczorajszym lazeniu i bieganiu, no i wstalam troche za pozno zeby pojezdzic 30 min no ale mniejsza o to, bynajmniej dzis juz nie planuje zadnych aktywnosci, bede sie lenic a co hehe najchetniej juz bym poszla spac...jutro znowu wroce pewnie okolo 16
niezle sie dzis rozpisalyscie, mialam co czytac jak wrocilam

odchudzam się!
cel I - 64kg (do lutego)
cel II - 62 kg (do kwietnia)
cel III - 60 kg (do lipca)
cel IV - 58 kg (do września)

88niezapominajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 18:32   #143
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Cool Dot.: Dieta - MŻ-WR kontynuacja II

Dzien dobry po raz kolejny
ja po basenie dostalam takiego powera, że wróciłam do domu i zrobiłam 100 na agrafce, nie wiem ile normalnie powinno się robić :| ale stwierdziłam że na początek mi wystarczy, w sumie to już nie dałam rady więcej potem 2,5 minute na twisterze, nie wiem czy dobrze to robie, ale brzuch mnie boli jeszcze i czuję mięśnie więc chyba ok no i ćwiczenia z hantlami na ręce, też już czuję. zaraz porobię brzuszki jeszcze i będzie zaliczony 1 dzień prawdziwych ćwiczeń

aha, nie pamiętam czy pisałam ale kupiłam te tabletki Slim Figura - etap 1 no i biore, zobaczymy, jak będzie. Biorę już 4 dzień chyba i jakoś tak nie ciągnie mnie do słodyczy zastanawiam się czy do tabletek mogę sobie dokupić herbate i pić 1 dziennie.... piła któraś to???

Cytat:
Napisane przez donia27 Pokaż wiadomość
hihihi, ja nie pomyślałam ze głupia tylko pijana A tak na serio to co Ty robiłaś?
w pracy mi się zdarzyło, pracuje na kasie i spadła mi kartka i chciałam podnieść i zrobiłam to z taką siłą i energią że nie wymierzyłam dobrze odległości mojej głowy od szafki i klops, aż mi się gwiazdki pokazały przed oczami.. głowa jeszcze pobolewa, siniak jest na czole, ale nie kolorowy na szczęście ( i nie widać) wszyscy się śmiali że tylko ja potrafiłam coś takiego zrobić, no ale cóż mam zezowate szczęście i muszę się do tego przyzwyczić

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny,
ja po moim imprezowym weekendzie i przespanym poniedziałku dziś się ważyłam i jest 66,1 kg.
Było 67,5 - czyli jakis tam postep jest.
Nastepne ważenie za tydzień - mam nadzieje, ze bedzie mniej niz 65 kg.
super

Cytat:
Wiecie co, 3 supermarkety dzisiaj przeszłam i nigdzie nie było twisterków był tylko w go sporcie ale za 50 zł....;/ ehhhh
to dziwne, ja kupilam wczoraj w kauflandzie za 19,99, widziałam też w carrefurze za 21, 99 chyba. podobno często też sa w tesco, ale u mnmie nie było. moze poczekaj trochę na dostawe bo na pewno beda gdzieś a to za 19,99 wygląda dokladnie tak jak to z GO Sportu za 49,99 bo je tez ogladalam

[quote=pati22letnia;716288 6]
Cytat:
Napisane przez pati22letnia Pokaż wiadomość
Hej. Dziewczyny które ćwiczą na steperze,chciałam zapytać na jakim obciążeniu ćwiczycie -czy macie tak ustawiony steper że macie większy zakres ruchu czyli steper ustawiony na najwyższym poziomie i dość ciężko się wciska pedały czy odwrotnie że macie mniejszy zakres ruchu i robi się trochę lżej??Pytam bo ja mam ustawione tak trochę mniej niż połowa i zastanawiam się czy nie zwiększyć trochę tego żeby ten steper przynosił jeszcze lepsze korzyści chociaż boję się żeby mi się za bardzo łydki nie rozbudowały.

mój zadnej regulacji nie ma :/

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mozna sie przylaczyc?

Musze znowu sie za siebie wziasc bo mi przybylo tu i tam
Chyba ciuchy mi sie w praniu wstapily, hahahahha
No nic, walke czas zaczac
pewnie, witamy!

Cytat:
Widziałyście co się dzeje w szczecinie?? Kataklizm normalnie....
hihi, mój TŻ w szczecinie i dopiero jakieś pół godziny temu do mnie zadzwonił że prąd właczyli. Na uczelni zajęć nie miał, cały dzień w akademiku siedzieli i w karty grali, normalnie nie chce sie wierzyc że odcięci od swata byli zupełnie ;-)
Stary 2008-04-08, 18:36   #144
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no muszę za każdym razem jak jestem w markecie to sprawdzać czy są gdzieś te twisterki. moze w końcu trafię
Stary 2008-04-08, 18:49   #145
Madzia87
Zakorzenienie

GG do Madzia87

hej
przed chwilą zjadłam obiadek.. warzywa na patelnię z ryżem brązowym.. pyszotka
byłam dziś w Rossmannie i kupiłam sobie podkład do twarzy w sztyfcie Panstik z Max Factor.. niby dobry.. zobaczymy cienie do powiek, kredkę do oczu, maseczki z Perfecty "slodkie migdały z miodem" za 1,3 bardzo fajne polecam
Jack Canfield i Mark Victor Hansen

Madzia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 19:00   #146
donia27
Wtajemniczenie

Ja już dzisiaj ćwiczonka zaliczyłam. Tym razem 2500 na skakance i 30 min hula-hop Później jeszcze mam w planach agrafke jakies 500 x.

Cytat:
Napisane przez Madzia87 Pokaż wiadomość
hej
przed chwilą zjadłam obiadek.. warzywa na patelnię z ryżem brązowym.. pyszotka
byłam dziś w Rossmannie i kupiłam sobie podkład do twarzy w sztyfcie Panstik z Max Factor.. niby dobry.. zobaczymy cienie do powiek, kredkę do oczu, maseczki z Perfecty "slodkie migdały z miodem" za 1,3 bardzo fajne polecam
Tez mam tą maseczkę i tez polecam. A ja dzisiaj zamówiłam sobie w sklepie Ziaji serię kokosową i teraz będę czekac z niecierpliwościa na paczuszkę.
Stary 2008-04-08, 19:18   #147
diamanda
Raczkowanie

witam ponownie. Ja mam w planach dzis nic juz nie jesc, ciekawe czy mi sie uda Wrocilam niedawno z angielskiego i najbardziej mne oslabia to, ze musze znow siasc do nauki. Ja juz chce skonczyc te studia, ale na szczescie jeszcze tylko dwa egzamy, magisterka i jestem free
Kurcze nie moge sie przestawic na normalne pory jedzenia, caly dzien moge nic nie jesc, nawet o tym zapominam, a wieczorem dopada mnie wielki glodek Niestety zauwazylam, ze nawet jak sie zmusze do jedzenia w ciagu dnia, to i tak wieczorem ten glodek nie znika
diamanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 19:20   #148
Madzia87
Zakorzenienie

GG do Madzia87

czyżbyś tak jak ja wyczaiła ją na KWC ??

przed chwilą wystawiłam po raz drugi telefon na allegro i w chwilę potem napisało do mnie dwóch chłopaków.. jeden oferował 280 zł i się nie zgodziłam... za to drugi był bardziej hojny i zgodził się na 350 zł tyle, że ja zasponsoruję mu przesyłkę jestem zadowolona z przeprowadzonej transakcji niedługo będę mogła kupić sobie SE W580i
Jack Canfield i Mark Victor Hansen

Madzia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 19:25   #149
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez klatka Pokaż wiadomość
Pati! Nie patrz na wagę. Zważ się dopiero jak zauważysz po ubraniach, że są luźniejsze. Po co się stresować wagą?
.
Że też ja na to nie wpadłam...miałam sie ważyc w przyszły poniedziałek..ale po moich porażkach-mam lęki...wiec chyba zważe sie jak Ty radzisz- kiedy w pasie sie luxniej zrobi (a napewno to zauważe-bo wszystkie ubrania strasznie sie pokurczyły )

Cytat:
no muszę za każdym razem jak jestem w markecie to sprawdzać czy są gdzieś te twisterki. moze w końcu trafię
ja czekam na swój- zamówiłam na weekendzie wiec moze jutro przyjdzie..
Cytat:
Napisane przez donia27 Pokaż wiadomość
Ja już dzisiaj ćwiczonka zaliczyłam. Tym razem 2500 na skakance i 30 min hula-hop Później jeszcze mam w planach agrafke jakies 500 x.
.
matko 2500-jejku to ja wymiękam....nawet nie powiem ile mi sie udaję....

dziewczyny co to jest ta agrafka?

własnie skonczyłam kolacyjkę- wiesniak z dżemem trusk. i kromką pełnoziarnistego chleba- ale jakos sie nie najadłam -to pewnie wina tego ze dzis ogólnie mało zjadłam, bo latałam po lekarzach z dzieciakami (jogurt naturalny z płatkami owsianymi, kilka marchewek i surówkę )-takze troszke przy mało-ale juz za późno aby nadgonic
pozdrowionka

czy któras z Was podjada nocą? jesli tak- to jak sobie z tym radzi aby tego nie robic?

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 19:38   #150
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

ewuś, robisz jeszcze te koktajle z diety strukturalnej ?? bo ja własnie konsumuję ten poprawiający przemianę materii z awokado nie dosypałam tylko morszczynu bo ni mam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości