![]() |
#391 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
![]() Jak słyszę lub czytam o takich wstydnisiach to się okazywały się dziewczynkami ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]() ![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#392 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle to chyba Wam nie pisałam, ale ostatnio męża siostrzenica pojechała na porodówkę i miała wyjechać z córeczką a wyjechała z chłopaczkiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Przerażacie mnie trochę z tym praniem, prasowaniem, pakowaniem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i muszę się chyba wybrać do tesco, czy gdzieś jeszcze bo ciuszków praktycznie nie mam ... może z 5 sztuk na 56/62. Tak zwlekam zwlekam, ale patrząc na Was to chyba czas najwyższy i to załatwić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gornek, słabo z tym szpitalem! Ale rzeczywiście możesz wybrać dowolny, w Wwie jest duży wybór. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zadomowienie
|
My już po szkole rodzenia
![]() Vikunia - no chyba im się coś w głowach poprzewracało! Jak sobie nie mogą poradzić to już ich problem ![]() Ja nie mogę narzekać jeśli chodzi o higienę mojego tż, myślę że nawet bardziej o to dba niż ja sama 😀 jak wchodzi do domu to pierwsze myje ręce, oczywiście od razu po tym musi wykremować coby suche nie były, po pracy stopy musi umyć i świeże skarpetki założyć mimo że te z rana nadal pachną 😂 ale mnie to nie przeszkadza, lubię jak jest takim czyścioszkiem aaa też nie zauważyłam żeby przesadzał. Efffpe - kochana już niedługo, zobaczysz zleci i będziesz cieszyć się wolnym, odpoczniesz za wszystkie czasy ![]() Aixa - witam majóweczke ![]() Imię dla córeczki wybrane? ![]() Spokojnie, ja też jeszcze sporo rzeczy nie mam i jak tylko przyjdą pieniążki na konto muszę w końcu zabrać się za resztę wyprawki. Ja kolderke cieniutką kupiłam i podusie płaska, do tego pościel ![]() Martirybka - jakie urocze te klapki 😀 ![]() Spadek hemoglobiny nie koniecznie jest spowodowany niedoborem żelaza, ja na przykład nie potrzebnie się nim faszerowałam i do tego te zaparcia 😀 Felliciti - kurcze jaki niefart.. mam nadzieję, że nic poważnego i przejdzie raz dwa ![]() Masz rację, wstawiałam zdjęcie bebetto ale tito szarego bo ktoś tam chciał 😀 Olivia - co za mały łobuz nie chce się ujawnić! Spokojnie, myślę że do porodu jeszcze poznasz płeć ![]() Kenaya - gratuluję udanej wizyty, duży chłopak rośnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Łożysko owszem jest przodujące ale tylko krawędzią dotyka szyjki, wiec nagle któryś lekarz moze stwierdzić ze on nie widzi przeciwwskazań. Jutro dzwonię do Praskiego jak to wyglada, w sobotę mam sr i sa położne z Inflanckiej to tez zapytam jeszcze ponoć Madalińskiego sobie chwala. Ale nie chce szukać szpitala tydzień przed terminem :P. Albo liczyć na cos ze na Trojdena podpiszą umowę, bo działają nie od początku roku.
Tez chce pakować walizkę większość szpitali chce to samo wiec w razie co będę uszykowana ![]() ![]() Kenaya mały kokosik ale plus taki, ze prawidłowo rośnie ![]() Ja mam za tydzień usg 3 trymestru i zobaczę ile mój przykoksil od ostatniej wizyty ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#396 |
Zakorzenienie
|
Olivia - no to będzie niespodzianka
![]() ![]() Byliśmy na SR i było dzisiaj o karmieniu naturalnym. Gornek - słuchałam specjalnie o karmieniu po CC i powiedziała, że problem jest z tego względu, że w czasie porodu SN wydziela się oksytocyna, a przy CC nie i mimo, że po CC podają ją po zabiegu to jednak nie to samo co oksytocyna naturalna, ale jeśli będzie się przystawiać malucha do piersi to laktacja się pojawi tylko kilka dni później i żeby się absolutnie nie zniechęcać ![]() I tak w skrócie: jeśli mamy nawał pokarmu to ZIMNE okłady na 15 min i po godzinie powtórka (tak kilka razy), a jeśli pokarmu jest mało to okłady CIEPŁE. Laktator polecała ręczny z Lansinoha. Kazała zwrócić uwagę na laktator elektryczny z Medeli, który po iluś tam godzinach pracy po prostu przestaje pracować i tyle (jest to w instrukcji podobno nawet), więc jeśli ktoś chce kupić używany to może się okazać, że po miesiącu np. padnie. Na zbolałe sutki lanolina i o kapuście też wspomniała i powiedziała, żeby tą lanoliną smarować już ze 2 tygodnie przed porodem, żeby były nawilżone brodawki. |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Rozeznanie
|
Witam nową mamusię ☺ rany dziewczyny obcielam i pomalowalam odzywką paznokcie u stóp - zmeczylam się przy tym jakbym węgiel przerzucała 🙈
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Wtajemniczenie
ski
|
Zjadłam całą paczkę chrupek "duszków" munster munch. I doszłam do wniosku że u mnie tragicznie ze zdrowym odzywianiem. Teraz pije wodę a w głowie chodzi mi myśl że w lodówce jest chłodna coca cola. Tragedia ale jak walczyć skoro walka jest nierówna? 😱😰
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuję Kenaya
![]() ![]() ![]() Kenaya ja miałam 3550 :P myślałam że to wcale nie jest tak dużo, że standardowo ![]() Koleżanka miała 4600 chłopa ![]() gratki za udaną wizytę ![]() Oliwia dla Ciebie też ![]() ![]() Talusia dokladnie, nie musi to być wina żelaza. Ja wiedząc o swoim zawsze za wysokim żelazie sama zrobiłam dodatkow0 jego poziom dzisiaj i wyszło dosyć nisko ale w normie, podobnie jak hemoglobina więc myślę że to jednak ono było przyczyną za niskiej hemoglobiny. |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zadomowienie
|
Ja to mam zrywy wyprakowe falami - raz kupuje sporo, robię porządki, a potem dwutygodniowa przerwa 😀 ale to też brak czasu, jak skończę pracować to wezmę się za to na całego, chociaż okien szorować nie zamierzam. Ciągle wydaje mi się, że to jeszcze tyyyyle czasu 😀
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#401 |
Zadomowienie
|
A ja zapomnialam sie pochwalic ze dostalam znow od dziewczyn wielką torbe ciuszkow po chlopcach i to naprawde slicznych w super stanie, super miec takich znajomych z dziecmi starszymi o pare miesiecy
![]() ![]() ![]() ![]() Jutro fajny dzien mi sie szykuje bo siostra przyjezdza i zostaje na noc, uskutecznimy jakis shopping i moze jakis dobry obiad zjemy na miescie z okazji naszego swieta ![]() ![]()
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
My dopiero w niedziele zamówiliśmy mebelki, mają być za ok. 4 tygodnie. Dopiero jak będą to planuję zacząć prać i prasować. Plan jest taki, że będzie to początek kwietnia
![]()
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie, chlopaki od razu pokazuja sprzecior ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
Vikuniaa co to za pomysł w ogóle, jaja sobie robią u Ciebie w pracy
![]() Decorail babcie tak mają, ja ostatnio byłam w takiej jeansowej koszuli wiązanej pod biustem to powiedziała, że powinnam luźniejsze rzeczy nosić, bo pewnie mi ciasno ![]() Cześć aixa ![]() Efffpe ja też marzę o basenie, kręgosłup mnie boli cały czas, noce są koszmarne. Ostatnio nawet mi się śniło, że pływałam ![]() ![]() Milutek, wszystkie te czynności, które wymieniłaś to zdecydowanie moje ulubione prace domowe ![]() ![]() ![]() Decorail, ja odcinam metki, a raczej daję tżtowi do odcięcia. Nie lubię sama mieć metki od wewnątrz, więc nie chcę, żeby dzidzia coś tam drapało. A znajoma argument genialny, w ogóle kocham wszystkie argumenty "bo ja" w każdym temacie. Felliciti, ktoś tu dobrze wspomniał o maści z arniki, może tym spróbuj? Puchnie Ci ta noga? Olivia, jaki wstydzioszek Twój dzidziuś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#406 |
Rozeznanie
|
aixa, witaj. To chybs tak jest, ze przy pierwszym dziecku wczesniej sie wszystko szykuje.
![]() ![]() Felicity, mojej siostry corka miala miesiac jak wtulila sie buzia w pluszaka przy ktorym ta robila jej zdjecie, tsk samo moglaby sie wtulic w poduszke w nocy... Baambi, ja mysle, ze nie mozna popadac w skrajnosci, ja w nocy otulalam malutka, a w dzien fikala ile chciala. Camomiles, mi zaczyna, od wczoraj sprzatam wszystko, szoruje, ukladam... Decorail, ja odcinalam z takich, ktore przylegaja bezposrednio do skory. Rozmiar, rozmiarowi i tak nie rowny, najwyzej potem przy sprzedawaniu lipa, bo sie nie pamieta firm i rozmiarow. Gornek, pewnie tam najlepsza kase dostaje..3 mam kciuki zeby podpisali, nie wiesz czy sa jakies perspektywy? Bunnybe, mi w poprzedniej ciazy nawet polozna mowila, ze maly brzu h i nie mozliwe, ze dziecko 3200.. Moim zdaniem wcale nie byl maly, tylko ja przed ciaza bylam szczupla, 60 w talii i urodzilam powyzej 3200g Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowny, juz taki duzy!!! Nie moge sie doczekac, az jutro poznam wage mojego synusia, strasznie mnie to ekscytuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje stopy wolaja o pomste do nieba, az wstyd. Musze sie umowic do kosmetyczki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
Hej! Trochę mnie nie było, ale mieliśmy kupę roboty z meblami, które przyszły i które trzeba było jakoś poskładać zanim przyjdą panie do sprzątania. Synek sprawy nie ułatwiał. Koniec końców dostałam ostatnio jakoś dreszczy dziwnych, bałam się, że to może rzucawka. Na szczęście okazało się, że wszystko ok.
Byłam dzisiaj u lekarza. Jutro zaczynam 33tc i Mała waży 2038g ![]() Byłam też w szkole rodzenia na zajęciach dotyczących pielęgnacji dziewczynek. Jutro Wam napisze co mówili, bo dzisiaj już padam. Z tego co Was podczytywalam: - super ta maskotka uszyta (nie pamiętam przez kogo niestety)! - gratuluję wszystkich wizyt ![]() - współczuję głupich szefów. A właśnie! Zaczynam L4! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7162572 1]Dziewczyny czy któraś z was chodzi moze ba basen ? Chyba musze sie wybrać bo plecy to jakaś tragedia zaraz sie popłacze z bolu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] teraz nie chodze, ale w pierwszej ciazy chodzilam Co tydzien na zajecia dla ciezarowek prowadzone przez polozna, milo to wspominam ![]()
#412 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
MamaSmerfuni cieżko stwierdzić, oni cały czas czekają właśnie za decyzja NFZ. Jutro zadzwonię i zapytam o perspektywę, bo chciałbym juz mieć pewny szpital a nie czekać na ostatnia chwile. Póki mam czas to moge podzwonić po szpitalach i popytać jak oni podchodzą do cc ze skierowaniem zeby było w 38 tygodniu
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie od ok. 4ch lat odzywiam sie bardzo zdrowo, ale w ciazy mialam czasem ochote na chipsy itd. Z doswiadczenia wiem, ze bardzo pomaga po prostu dom pelen zdrowych rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
No wlasnie tak mi tez dziewczyny w pracy powiedzialy, ze jak teraz sie zgodze, to potem mi powiedza, ze maz ma zostac z dzieckiem, a ja przyjsc do pracy. To sa Rosjanie i znamy sie bardzo dobrze, moj maz ma wspolny interes z moim szefem i nawet spedzalismy razem weekendy itd., ale ja staram sie oddzielic prywate od pracy, bo potem wlasnie sa takie sytuacje. Po prostu zawsze dawalam z siebie w pracy 110%, a teraz dziewczyny zostaly bez kierownika i juz nie jest to samo, szefowa ma male dziecko i nie moze byc czesciej niz raz w tygodniu, ale ja z kolei nie moge poswiecic calej siebie, zeby oni mieli spokojne glowy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Ekshibicjoniści ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
W kolejne dodatkowo platne usg juz nie bede inwestowac zrobilam jyz dwa wczesniej i tez nic nie pokazalo. Ponoc to usg w 38 tyg nie jest obowiazkowe moze byc jeszcze jedno ale to juz na pitodowce ponoc robia. Moja corka jak byls w brzuchu to prawie od samego poczatku pojazywala co ma miedzy nogami wiec mam cicha nadzieje ze to jednak bedxie teraz chlopak. Ale juz nie bede na sile sprawdzac najwidocxnirj tak ma byc ze to bedzie niespodzianka i tyle. Wazne ze jest wszystko w porzadku dziec zdrowy wazy 1740 g a mam 31 +4 tydzien. Glowa w dol, wody plodoee w normie takze juz sid nie stresuje.
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem taka podjarana jutrzejsza wizyta, bo ostatnio USG porzadne mialam w styczniu i wtedy mlody wazyl jakos 500/600g, potem w lutym mialam tylko pobiezne badanie, czy wszystko ok i krzywa cukrowa, pozniej bylam raz na ip i tez usg tylko, czy wszystko ok, a jutro takie dluzsze, 3go trymestru i poznam wage mojego maluszka
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, moj synus mega sie wypina w okolicach pepka/nad pepkiem po prawej stronie, ale to tak, ze jak chodze lub stoje to az mnie boli skora w tym miejscu, gdzie on sie wypina i dretwieje mi ta czesc brzucha. Jutro musze dopytac lekarza, co to moze byc dokladnie. Ja chyba od przyszlego tygodnia zaczne juz z prasowaniem, moze kupimy w weekend komode w Ikei. Chce kupic zwykla komode+nakladka do przewijania, mam nadzieje, ze taki patent przejdzie? Jak czasem sobie probuje tak trzezwo uswiadomic, ze W NASZYM ZYCIU POJAWI SIE DZIECKO, ktore wyjdzie ze mnie, ktore teraz we mnie zyje! to po prostu mi sie to w glowie nie miesci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#417 |
Zakorzenienie
|
Puscilam na yt placz noworodka. Malwina ostentacyjnie opuscila pokoj, a Mela przybiegla i zaczela szukac. Musialam rozlozyc nogi, bo nawet tam szukala. Z tylu pod kiecke tez zajrzala 😂 delikatnie podgryzala mi tez reke.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#419 | ||
Zakorzenienie
|
Wlasnie czytam marcowki i dziewczyny przed porodem robia zapasy zamrazarkowe, w sensie gotuja na zapas. Dobry pomysl w sumie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
Kiedys sie czulam zle, jak odmawialam i w koncu ulegalam, teraz pozmienialy mi sie priorytety i wscieklam sie wrecz za ta prosbe, bo ona od 3 miesiaca byla w domu, a ode mnie wymagaja niewiadomo czego, juz mi szef zapowiedzial, ze moglabym im fb i insta obslugiwac z domu. No hello, a to ona nie moze? To w koncu jej interes... tez sie nie zgodzilam. Niestety, daj palec, a wezma reke... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
Jakos kiedys mialam wrazenie, ze nie poradze sobie na rynku pracy, a oni tylko utwierdzali, juz jak zaszlam w ciaze to tez ci jakis czas slyszalam "historie znajomych", ktore nie moga znalezc pracy, bo maja male dzieci. A teraz mysle, ze jestem naprawde zaradna, ogarnieta i znam kilka jezykow, wiec pracodawcy mnie docenia za solidnosc i wiedze, bo widze sama jak ciezko o dobrego pracownika. Grunt to wierzyc w siebie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- W ogole to dzisiaj w Lidlu byly zielone szparagi juz... jak ja je uwielbiam, mniam!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#420 |
Zadomowienie
|
Przyłączam się do rozchwianych emocjonalnie
![]() właśnie się rozryczałam ![]() miałam ładnie poukładane ubranka te co tak prasowałam, cześć w kartonie część osobno. Poprosiłam żeby mężu wziął ten karton i zaniósł na górę ale on wziął tą drugą kupkę, położył na wierzch kartonu i tak niósł. No i się rozsypały te ubranka z góry na schodach ;( a ja w płacz, że cała moja praca zmarnowana ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- ech idę wziąć kąpiel i spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.