![]() |
#1891 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Niestety tak to jest z ta praca. Ja jestem z drugiej strony barykady i tez same problemy. Prowadzę działalność gospodarcza i dzisiaj moja pracownica ( wiedząc w jakiej jestem sytuacji - od stycznia leżę ) oznajmiła ze odchodzi z pracy bo jest zmęczona. ( Pracowała 5 godzin dziennie cztery dni w tygodniu). Ja sie zawsze do niej dostosowywałam ze wszystkim,zawsze było tak jak ona chce.Widocznie za dobrze miała...Wiec kolejne stresy ... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
myk - po to tu jesteśmy żeby się wygadać, niestety ale pracodawcy czasami nie zdają sobie sprawy z tego że kobieta e ciąży nawet jak celowo nie ucieka od razu na L4 to mogą być różne sytuację w życiu i warto jednak już szukać zastępstwa- tym bardziej że sama rekrutacja czasami trwa sporo czasu.
Ja jak oznajmiłam o ciąży to po tym jak powiedziałam że chcę pracować tyle ile dam radę to usłyszałam że super i za miesiąc wchodzi nowy zakład - 1,5h drogi ode mnie i będę za niego odpowiedzialna, już wyobrażam sobie spędzać tyle czasu w aucie, nie wspominając że już przerabialam 2 razy wejście na nowy zakład - pracax2, stres żeby wszystko szło jak najlepiej żeby się wkupić, bo z czasem jak się jest obeznanym ze wszystkimi to jakieś wpadki można zatuszować ale na początku wszyscy patrzą na ręce. Do tego szef stwierdził żejak już będzie wszystko okej na zakładzie to DOPIERO zaczniemy szukać i rekrutowac wspólnie nową osobę a na końcu ja ją przeszkole kolejny miesiąc. Znając tempo znalezienia kogoś na takie stanowisko to trwaloby to wieki, a ja miałam pracę 24/7 pod telefonem i musiałam być w gotowości jechać w razie potrzeby na zakład i jednak w ciąży nie chciałam tego przechodzić- do tej pracy wracać nie chcę bo z dzieckiem nie będę w stanie być na telefon ani pracować jak kiedyś od 5 do 21. otojestkasia - no przepracowac się nie powinna, ale jednak dla niektórych to i tak dużo, obyś znalazła szybko kogoś odpowiedniego ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 |
Zadomowienie
|
Juka juka ja już kiedyś o moim tętnie pisałam. Codziennie czuję je w uchu, głowie, udzie, a wczoraj to nawet widziałam jak mi ręka pulsuje na ramieniu taki mam tętno przyspieszone. Męczy mnie to jak cholera. Lekarz nawet ekg mi zrobił i na wyniki wysłał. Jutro idę na kontrolę. W moim przypadku to nie dzidziuś, to moje serce wariuje.
#1894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyna raczej u Ciebie się nie przepracowywala, ale niestety wiesz, każdy myśli o sobie. Tylko właśnie przedsiębiorcy sa na tym pokrzywdzeni bo ciężko jest znaleźć solidną osobę, zz chęcią do pracy i zdolnościami. Ale trzymam kciuki ze szybko uda się znaleźć kogoś na jej miejsce 😃 Cytat:
Myk, szef jest niepoważny, przecież nigdy nie wiadomo, odpukać, czy za tydzień np. nie pójdziesz na zwolnienie, bo wiadomo, że dziecko najważniejsze. Ale z drugiej strony, po co się tym przejmować, jego interes, jego decyzje, będzie musiał sobie poradzić ewentualnie z taką sytuacją. Gorzej jeśli lubisz tę pracę i zależy Ci na niej, to lepiej pozostać w dobrych stosunkach ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa. Czasem łapię takie dołki. Miałam dzis tak pechowy i męczący dzień że jestem wykończona. Zgubiłam klucze od domu, pierścionek od męża, samopoczucie miałam fatalne. Na szczęście wszystko się odnalazło.
Gratuluję udanych badań. A moze pochwalicie się jakimiś zdjęciami? Blond Princesska już gniazdko urządzasz? ![]() Myk co do pracy to walcz o swoje i na nic nie patrz. Nikt ci nie podziękuje ani nie da medalu za pracę w ciąży niestety. Też tak się łudziłam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1897 |
Zakorzenienie
|
poli - idealnie to określiłaś, na szczęście jak zaszłam w ciążę mąż zabronił chodzenia chorej do pracy albo dawania się z tymi nadgodzinami, bo ja byłam taka że i z gorączką chciałam iść- teraz wiem że i tak na końcu nikt tego nie doceni i nie warto ryzykować, ale wtedy było 'ostatni raz, chcę być w porządku', potem przyszły plamienia, krwiak i oto siedzę na L4.
Ja pamiętam jak mi pracownicy robili czasami jaja ze swoimi nieobecnosciami albo zwolnieniami. Raz pracowala u mnie para - dziewczyna zachorowała i chłopak stwierdził że on sam do pracy bez niej nie pójdzie ![]() ![]() ![]() ja też czuję ruchy jelit ![]() rudaska - ciężki dzień ale dobrze że zguby znalezione ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Raczkowanie
|
My po wczorajszej wizycie mamy skończony 13 tydzień i 7,5cm
![]() Prenatalnych teraz nie robimy. Ewentualnie polowkowe. Ja tez czuje takie bulgotanie zupełnie inne niż w jelitach ale doktor mówił ze to niemożliwe żeby ruchy tak wcześnie czuć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() Miałam najgorszy sen w życiu. Domyślcie się co mi się śniło... ![]() Obudziłam się z takim płaczem że nie mogłam się uspokoić, szczęście w nieszczęściu że było to o 5 i Tż był jeszcze obok. Później bałam się zasnąć i teraz jestem prawie nieprzytomna. |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też czuje jelita ![]() ![]() ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;71651461]Hej ![]() Miałam najgorszy sen w życiu. Domyślcie się co mi się śniło... ![]() Obudziłam się z takim płaczem że nie mogłam się uspokoić, szczęście w nieszczęściu że było to o 5 i Tż był jeszcze obok. Później bałam się zasnąć i teraz jestem prawie nieprzytomna.[/QUOTE] Domyślam się, choć nie chcę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;71651461]Hej
![]() Miałam najgorszy sen w życiu. Domyślcie się co mi się śniło... ![]() Obudziłam się z takim płaczem że nie mogłam się uspokoić, szczęście w nieszczęściu że było to o 5 i Tż był jeszcze obok. Później bałam się zasnąć i teraz jestem prawie nieprzytomna.[/QUOTE] Współczuję snu, najważniejsze że to tylko sen ![]() ![]() ostatnidzienlata - armosgera w pracy faktycznie nie najlepsza, nie bierz nic do siebie i staraj się nie przejmować tym na co nieasz wpływu ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- myk - kciuki za wizytę ![]() ja siedziałam w tej pracy w sumie dlatego że staraliśmy się o dziecko i nie chciałam już kombinować. Czasami się zastanawiam jak ja dawałam wtedy radę, jednak wtedy mąż stanął na wysokości zadania i dbał w pełni o dom i obiady. Ja czekamna pierwsze ruchy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak ![]() ![]() Tak czuję, że potrzebuję tych kilku miesięcy w spokoju - by móc przygotować się do roli mamy po prostu, więcej poczytać, skupić się na wyprawce, jestem zielona, pierwsze dziecko, więc... chcę coś po prostu wiedzieć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() dołączam i ja. Termin mam na 22 września, ale to pewnie ulegnie jeszcze zmianie. Jutro mam badania prenatalne (wykrywające choroby genetyczne). Miała już któraś z Was? Jak one przebiegają? Nie ukrywam, że ciut się stresuję... |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest do bardzo dokładne badanie usg ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1906 |
Zadomowienie
|
Alexia witaj!!! Super, jest nas coraz więcej! 😃
KOCHANE KOBIETY! ŻYCZĘ NAM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU NASZEGO ŚWIĘTA. OBY NASZE CIĄŻE PRZEBIEGAŁY W SPOKOJU I NUDZIE.😘 Myk trzymam kciuki za wizytę! Ja zaraz pędzę do rodzinnego z wynikami sercowymi. A na 19 idę na występ panów z okazji naszego święta. Po wczorajszym dole psychicznym dziś jest trochę lepiej. Zrobiłam sobie domowe SPA, makijaż, pomalowałam pazury i jakoś nawet wyglądam.😉
#1907 |
Zakorzenienie
|
wszystkiego dobrego w nasze swięto babeczki
![]()
#1908 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy lekarz sprawdza Wam szyjkę macicy?Czytałam na innych forach że dużo dziewczyn ma problem ze skracającą się.Mój nie sprawdzał i tak się zastanawiam czy upomnieć się na kolejnej wizycie?Czy po prostu to jeszcze za wcześnie?Nie chciałabym pouczać lekarza ale jak to jest u Was?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego kobietki ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Rozeznanie
|
A ja dziś mam placzliwego dola
![]() ![]() Dołączam się do mam oczekujących drugiego dziecka - druga ciąża to już nie to samo co pierwsza, ta ekscytacja itp. Tylko od wizyty do wizyty a na codzień nie mam czasu myśleć ze jestem w ciąży... niefajne to ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1911 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=poli230;71667591]Witaj
![]() ![]() Jestem dobrej myśli ![]() ![]() Co do szyjki macicy- mi też na każdej wizycie sprawdza, ale nic nie mówi więc chyba wszystko jest ok. W ogóle moja Pani Doktor niewiele mówi ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do szyjki macicy- mi też na każdej wizycie sprawdza, ale nic nie mówi więc chyba wszystko jest ok. W ogóle moja Pani Doktor niewiele mówi ;P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To bardzo dokładne usg, lekarz wszystko pokazuje, liczy paluszki. Sprawdza czy serce prawidłowo bije, czy nie ma wad. Czy są nerki. Może też określi już płeć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lepiej że ominął Was ten czas starań, oczekiwania na nie pojawienie się @, o wiele mni3j zmartwień ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak wiem.Pamiętam Cię ze staraczkowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Konto usunięte
|
Dokładnie, trzeba się cieszyć że szybko poszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Rozeznanie
|
U mnie tez dzisiaj jakoś kiepsko ... niby co chwile ktoś z kwiatkami przylatuje ale ja najchętniej z łóżka bym nie wstała. W zeszły czwartek ten nieszczęsny szpital z krwawieniem potem całkowita cisza i czyste wkładki. A dzisiaj jak sie obudziłam to znowu trochę takiego łososiowego śluzu poleciało i cały dzień wkładka taka zabrudzona " łososiowo". I znowu sie bardzo denerwuje czy coś sie złego nie dzieje? Po tamtym poronieniu mam jakaś traumę- cały czas zaglądam do wkładki i sprawdzam jaka sytuacja.W piatek kończę pełny 12tc i zaczynam 13tc. Czyli niby ryzyko poronienia bardzo spada? A ja sie coraz bardziej denerwuje!!! W poniedziałek mam genetyczne moze to mnie trochę uspokoi. Z drugiej strony biorę 2 razy dziennie luteinę to czemu mam taki dziwny śluz???
Dziewczyny pomocy bo chyba oszaleje dzisiaj ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.